Ακούστε το τραγούδι της Shaya!

Το τραγούδι που διάλεξε η Shaya για τον Ελληνικό Τελικό, ονομάζεται Sunshine και είναι μία δημιουργία των Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil καιΜάριου Ψιμόπουλου. Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε σε ειδικό βίντεο για τις ανάγκες του Ελληνικού Τελικού 2015 που θα γίνει τηνΤετάρτη 4 Μαρτίου στο «Έναστρον» (Πειραιώς 188) στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

[youtube id=”eoZQLZHtT-0″ width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

178 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα τα υπόλοιπα είναι μέτρια και πολύ κλασσικά για eurovision… ειδικά της Μαρίας Έλενας… δεν περίμενα να είναι τόσο συνηθισμένο… Νομίζω ότι της Shaya είναι με διαφορά το ΚΑΛΥΤΕΡΟ… μακάρι να πάει αυτή <3 <3

  2. Δεν είναι κακό αλλά ούτε και τίποτα το σπουδαίο, καλύτερο το περίμενα. Σίγουρα θα μετρήσει η άνεση που έχει στην σκηνική παρουσία

  3. Τι σας άρεσε απο αυτό το πράγμα ρε παιδιά; Επιμένω: ΧΑΛΙΑ! Τώρα θα ακούσω και τα άλλα. Αυτό θα στείλετε πάντως!

  4. Λοιπόν, αν και στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός ,νομίζω πως η Shaya είναι ήδη στη Βιέννη… Το τραγούδι είναι καλό -μ αρέσει πολύ θα έλεγα – και με ένα έξυπνο στήσιμο μπορούμε να ξεχωρίσουμε! Ελπίζω η πολιτική κατάσταση να μην επηρεάσει βαθμολογικά τη συμμετοχή μας γιατί μπορούμε να είμαστε ψηλά !
    Καλη μας επιτυχία !!

  5. τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο πολυ καλη δοθλεια κ παραγωγη!!!τα εχει ολα κ το αποτελεσμα ειναι τελειο!!!!!!!λοιπον φετοσ πιστευω οτι θα μασ ψηφισουν κ οι βοριοι με αθτο το κομματι εχει κατι κελτικο το οποιο τοθσ ειναι οικιο στα ακοθσματα τουσ!!!!!!!!!!

  6. πολυ ωραιο εγω αυτο θελω και αυτο θα ψηφισω
    μακαρι να παει αυτο αλλα αμα ψηφισουν οι κυπριοι
    (ελπιζω να μην γινει αυτο) βλεπω καμια Κυριακου να βγαινει

  7. Στο teaser είχα εντυπωσιαστεί περισσότερο. Πιστεύω αυτό θα διαλέξουμε (εκτός εάν γίνει η ανατροπή και πάμε με του Barrice το οποίο μου άρεσε αρκετά) αλλά εάν η παρουσίαση δεν είναι εξαιρετική-ευρηματική-ενδιαφέρουσα δεν θα πάμε πολύ ψηλά. Γενικά το πώς θα το παρουσιάσει μπορεί να το χαντακώσει αλλά και να το πάει πολύ ψηλά

  8. Δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι. Υπάρχουν σημεία που λέω “αυτό είναι” και μετά πετάγεται σε άκυρα σημεία ο Πετρολούκας Χαλκιάς με το κλαρίνο του. Είναι σίγουρα love or hate αλλά εγώ δεν ξέρω σε τι από τα δύο κατατάσσομαι.

  9. Επισης μοντέρνος ηχος και ένα καλο τραγουδι,το κακο είναι ότι μου θυμησε λιγο Δανια 2013….όπως και να εχει πιστευω ότι φετος πραγματικα δεν υπαρχει ξεκαθαρο φαβορι,θα κονταροχτυπηθουν τα τραγουδια της σαγια,του μπαρις και της απεργη,τα αλλα δυο δε νομιζω ότι θα εχουν καποια τυχη….αυτό που προσεξα φετος είναι ότι μετα την περσινη μας αποτυχια τα τέσσερα από τα πεντε τραγουδια εβαλαν εθνικ στοιχεια μεσα….και αυτό γιατι καταλαβαν ότι από την Ελλαδα κατι τετοιο περιμενουν ολοι να ακουσουν εξω,οτιδήποτε άλλο μπορει να προτείνουμε τους ξενιζει!!!!

  10. TO ENA XEIΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΑΚΟΓΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.Κ ΤΗΣ ΣΑΓΙΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ,ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΞΕΣΗΚΩΤΙΚΟ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ

  11. Εξαιρετικη παραγωγη και μια ενα κομματι που σε ξεσηκωνει. Πολυ καλη επιλογη και κατι που δεν εχουμε ξαναστειλει. Η Σαγια πιστευω θα το υποστηριξει αψογα.

  12. ΑΥΤΟ NA PAEI ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΣΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ SYMMETOXH ΣΤΗΝ EUROVISION ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

  13. Ίσως δεν είναι η μπόμπα που θα κερδίσει ή θα φτάσει στο top-5, αλλά σίγουρα είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τα άλλα ελληνικά τραγούδια. Προσεγμένη παραγωγή, θυμίζει της ”state of the art” σκανδιναβικές παραγωγές. Ξεσηκωτικό, το κλαρίνο δεν περιπλέκει το τραγούδι και η Shaya με την υπερταλαντούχα παρουσία της συμπληρώνει το κομμάτι. Για μένα θα είναι ότι πιο ποιοτικό στείλαμε τα τελευταία χρόνια.

  14. ενω μου αρεσει πολύ, περισσοτερο απο τις αλλες συμμετοχες….. αν το ακουγα σαν να ηταν αλλης χωρας θα μου φαινοταν καταπιεσμενα χαρουμενο…λες και θα ανοιξει ποδοσφαιρικη διοργανωση. Μου αρεσει ομως, αλλα οχι για eurovision. Εχει πολυ περιεργη μιξη….εχει ωραιο ρυθμο…. κατι κατι δεν…. αλλα δεν ξερω και τι.

  15. Den antexw allo ethnic apo auth th xwra…kalo den lew alla xilioakousmeno k gia thn prohgoymenh dekaetia…krima gia thn shaya pou exei kanei toses kales paragwges…
    Se periptwsh nikhs pisteuw kindineuei oute teliko na mn perasei…MAS BARETHIKAN parteto eidhsh…

  16. Με ξάφνιασε ευχάριστα! Δεν είναι τόσο “φορτωμένο” όσο το περίμενα! Μάλλον αυτό θα πάει στην Αυστρία και ακούγοντάς το όλο από την 3η θέση που είχε στο τοπ μου ανεβαίνει στην 1η! Η Θωμαή θυμίζει άλλη εποχή και μου αρέσει… ενώ η γέφυρα με το συρτάκι είναι πολύ ωραία και ταιριάζει με το τραγούδι σε αντίθεση με το τραγούδι του Barrice που πλέον το θεωρώ για “πεταμα” με αυτή την άκυρη γέφυρα που μπήκε σφήνα μόνο και μόνο για να θυμίζει το τραγούδι “Ελλάδα”… Οι C:Real είναι μια χαρά αλλά δεν λέει και πάρα πολλά το τραγούδι τους… όπως το περίμενα! Η Μαρία-Έλενα έχει φωνάρα και το τραγούδι είναι πολύ καλό αλλά δεν είναι κάτι που θα ξεχωρίσει… σαφώς βέβαια θα πάμε πολύ καλύτερα στις επιτροπές απ’ότι πάμε συνήθως! 😛 Αχχχ… σε γενικές γραμμές έχουμε πολύ αξιόλογα τραγούδια αλλά κανένα για πρωτιά! Οι ξένοι πάντως έχουν ξετρελαθεί με Shaya, Θωμαή και Μαρία Έλενα και λένε ότι τα τραγούδια της Ελλάδας είναι όλα καλύτερα από αυτά που έχουν επιλεχθεί μέχρι στιγμής! Αν και δεν συμφωνώ απόλυτα, το μεταφέρω!
    ————————————————————————
    Για μένα:
    1. Shaya – Sunshine (8/10)
    2. Θωμαή Απέργη – Jazz & Συρτάκι (7.5/10)
    3. Μαρία-Έλενα Κυριάκου (7.5/10)
    4. C:Real – Crash and Burn (6/10)
    5. Barrice – Ela (4/10)

  17. Το τραγούδι έχει τις προοπτικές να είναι κάτι καλό για τα δεδομένα και τα στερεότυπα της Eurovision. Δεν πρόκειται προφανώς για κάτι σπουδαίο, αλλά η κάκιστη εικόνα που βγαίνει από το video, με το απαράδεκτο μαλλί και ρούχο της Shaya σαν δευτεροκλασάτη μπουζουξού και τον ντεκαπαρσμένο κλαρινιτζή με το μολύβι ματιών, χαλάει την όποια διάθεση να το δεις πιο συμπαθητικά. Θέλει ολική αναμόρφωση οπτικά και ηχητικά για να διεκδικήσει κάτι καλό.

    • το πιο μεστο σχολιο εδω μεσα… μπραβο φιλε. αν δεν επινοηθουν αυθεντικα πραγματα on stage δεν θα παει καλα το κομματι για 2 λογους. α) δεν ειναι κατι το πρωτοτυπο (εννοω συνθετικα) β) θα θυμισει στους ευρω-πεους ενα εκ των only teardrops/ rainmaker με οτι αυτο συνεπαγεται…
      εν κατακλειδι οπως και οι περισσοτεροι με μια πρωτη σκεψη το βαζω στο τοπ 1 μου. με μια δευτερη ομως αρχιζω να σκεφτομαι τι προοπτικες εχουμε με τα αλλα τραγουδια γιατι αρχιζω να το φοβαμαι…ετσι δεν αποκλειω να κανω το θαυμα και να ψηφισω κυριακου/θωμαης (το οποιο μπορει να κανει ΠΑΠΑΔΕΣ σκηνοθετικα υποψην). barrice απορριπτεται εξαιτιας της περσυνης εμπειριας και προσωπικης απειριας. οχι παλι τετοιο ειδους τραγουδι. κ c real απλα για να συμπληρωνουν την 5αδα. γενικα καλα τραγουδακια αλλα σε καμια περιπτωση κατι το ιδιαιτερο που θα μπορουσε να μας δωσει ενα τοπ 3 π.χ. και κινουμενα στην γιουροβιζιονικη γραμμη. του χρονου παλι..

  18. Μετριο..Ηχος και γενικα τραγουδι που δεν ‘περναει’ πλεον στην Γιουροβιζιον.Αν οντως στειλουμε αυτο μην περιμενετε να ειμαστε στην δεκαδα

  19. Τουλάχιστον δεν ακούγεται μπουζούκι.
    Οκ δεν είναι κάτι τρομερό αλλά έχει μια διαφορετικότητα που το κάνει ενδιαφέρουσα πρόταση αν και ομολογώ κάπως κουράζει.Θα μπορούσε να είναι πιο καλό στη γέφυρα και θα ήταν καλύτερο αν έβαζαν και ελληνικά.
    Πιστεύω μαζί με της Απέργη θα παίξουν για την πρωτιά.
    7/10

  20. 1.Shaya: Πολύ ιδιαίτερο κομμάτι με πολλές προοπτικές για μια εξαιρετική θέση και το έχει και η κοπέλα!
    2.Θωμαή: Μαρέσει που είναι Ελληνικό και διαφορετικό όπως και το συρτάκι! Θα ήταν μια καλή επιλογή!
    3.Barrice: Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο παρόλα αυτά σου μένει λίγο ο ρυθμός..
    4.Μαρία Έλενα: Τα δύο πρώτα λεπτά είναι για ύπνο.. μετά το φτιάχνει λίγο ή τουλάχιστον προσπαθεί αλλά και πάλι τίποτα…
    5.C:Real: Παντελή απογοήτευση!

  21. Ότι και να σταλεί , τελικό δε βλέπουμε φέτος. Με τόσα κακά τραγούδια και όλο το αρνητικό κλίμα γύρω από την Ελλάδα πραγματικά λυπάμαι όποιον και να πάει. Όσο γι το συγκεκριμένο τραγούδι δεν μου αρέσει καθόλου. Πρόχειρο και χιλιοακουσμένο από μι κακή μιμο της Beyoncé

  22. Α πα πααααααα…..μετριοτατο…… Την μπαλαντα της ΜΑΡΙΑΣ- ΕΛΕΝΑΣ να στειλουμε λιγη ποιοτητα στην Ευρωπη…. …………… θα βγει δευτερη και πρωτη η Ιταλια……………..!!!!!!!!!!!!

  23. Λοιπόν, αν και στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός ,νομίζω πως η Shaya είναι ήδη στη Βιέννη… Το τραγούδι είναι καλό -μ αρέσει πολύ θα έλεγα – και με ένα έξυπνο στήσιμο μπορούμε να ξεχωρίσουμε! Ελπίζω η πολιτική κατάσταση να μην επηρεάσει βαθμολογικά τη συμμετοχή μας γιατί μπορούμε να είμαστε ψηλά !
    Καλη μας επιτυχία !!

  24. Βρισκομαστε σε ενα εξαιρετικό επιπεδο! Ολα είναι ωραία
    Συγκεκριμένα
    1. Saya (10/10)
    2. Μαρια Έλενα Κυριακου (9,7/10)
    3. Barrice (8,5/10)
    4. Θωμαις Απέργη & Legend (8,5/10)
    5. C:Real (7/10)

  25. Καμία σχέση με το haba haba, και τα δυο τραγούδια ειναι generic, αυτό δεν σημαίνει οτι είναι ίδια και με το teardrops που λένε μερικοί καμία απόλυτος σχέση, είναι αντιγράφει επειδή υπάρχει ένας που παίζει φλάουτο; Θα μας τρελάνετε; Το τραγούδι μ’ αρέσει αλλά δεν πολύ ενθουσίασε. Αυτό ή της Μαρίας Ελένης να πάει. Με τόσες μπαλάντες που μαζεύτηκαν πάντως, αυτό θα ξεχωρίσει. Καλή μας τύχη

  26. Δροσερό και πρωτότυπο θα το έλεγα αλλά γίνεται λίγο βαρετό από κάποιο σημείο και μετά. Δηλαδή θα πρέπει το χορευτικό του να είναι τρομερό για να μην χασμουρηθεί κάποιος που του έχει φανεί ενδιαφέρον το πρώτο δίλεπτο αλλά που μετά το χάνει. Δεν είναι άσχημο πάντως.

  27. C Real:Το χειρότερο απόλα…Αδιάφορο,δεν χρειάζεται να γράψω πολλά…

    Απέργη:Η κοπέλα τα δίνει όλα,αλλά το τραγούδι είναι αχταρμάς….Λιγο κρασι,λιγο θάλασσα,λίγο ζορμπάς,τα πάντα όλα έχει..
    ..
    Barrice:Έχει καλή φωνή το παιδί,το τραγούδι ωραίο ρεφρέν,αλλά το <> στοιχείο εντελώς άκυρο!!!

    Κυριακού:Δεν είναι κάποια μπαλάντα που να κάνει τη διαφορά…Λίγο βαρετή και η κορύφωση του τραγουδιού απογοητευτική…..Η Κυριακού σε κερδίζει με τη φωνή της,έχει απίστευτη χροιά,αλλά χάλια προφορά στα αγγλικά….

    Σαγια:Όταν είχα ακούσει τα promo δεν μαρεσε…Αλλά σήμερα μου έκανε πολύ θετική εντύπωση κα το κλαρίνο είναι όλα τα λεφτά…Είναι λίγο μονότονο,αλλά έχει ωραία μελωδία και δεν είναι φτηνοποπ….Είναι το μόνο τραγούδι που μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στη Βιέννη και απότι φαίνεται αυτό θα στείλουμε αφού προηγείται σε όλα τα poll με τεράστια διαφορά…

  28. Κατι μου λεει οτι αυτο θα ψηφισετε τελικα…Παντως εμενα η εισαγωγη μου θυμιζει κατι απο βουλγαρικο πανηγυρακι…το υπολοιπο απλα αδιαφορο…Η προβλεψη μ ειναι οτι ναι μεν θα περασει,αλλα στο τελικο θα πατωσει..

      • Οχι..ειμαι εκεινος που περυσι σ ελεγε οτι το rise up θα πατωσει κ μετα εσυ κ κατι αλλη δν φανηκατε..Επισης,ειπα οτι ‘αυτο θα ψηφισετε’ ΠΟΤΕ μου δν ειπα οτι μ αρεσε…Προς Θεου!;)

      • Eurofan sorry file … eleges oti DEN tha boume teliko! 😉 exei diafora to ena me to allo. nai ego imoun gia tous Freaky Fortune gia dio logous logous. 1) eixa sixathi to trelo promo pou ginotan gia ton Martaki apo ola ta MME, les kai den eixe simasia pio tragoudi ithele o kosmakos. 2) emena to Rise Up mou arese para poli … gousta einai afta …ALLA elega panta … einai tragoudi “to love it or to hate it”. kai elega i tha erthoume Top5 i Bottom5. telika irthe to Bottom 5. oso gia fetos … KAKA TA PSEMATA … oti kai na stiloume tha patosoume. otan sti Eurovision ipirxe mono “Jury” mas petousan me xara ta “0 points”. me to pou irthe to televoting irthan i thesis pou aksizame polla xronia prin. me to pou girise i Jury … pigame sta palia! to 2011 kerdisame (xoris jury) ton imiteliko … ston teliko (me jury) oute Top5. 2013 me tous Koza Mostra pali ta idia .. i Jury ekane les kai den ipirxame. to idio perisi … xoris Jury tha imastan 8 thesis pio pano. me liga logia … idika sti torines epoxes den iparxi periptosi na pame kala. enas logos parapano pou thelo na stiloume tin Shaya … toulaxiston tha diksoume mia oikona pou den tin perimenoun apo mas … diladi xaroumi kai open minded.

    • φιλε eurofan οπως βλεπεις στην απογνωση του ο davide μας βλεπει ως ενα!!καταρχας οσο κι αν σεβομαι τη θεση σου eurofan θα διαφωνησω με την αποψη σου για το τραγουδι της σαγια!νομιζω οτι της απεργη και των c real ειναι πολυ καλυτερα!α μια ερωτηση οτι η σαγια θα εμφανιστει ως τσομπανης επι σκηνης με προβατα ισχυει??χα χα χα

  29. Έχω βαρεθεί να βλέπω σχόλια που λένε “Δεν περνάμε τελικό φέτος. Λέγατε επίσης ότι δεν περνάμε τελικό πέρσι, το 2013, 2012, 2011. Δηλαδή εσείς θα περναγατε αν πηγαίνατε¿;;;;

  30. Περιεργο μεν, αρκετα πρωτοτυπο δε. Δεν ειναι η κλασσικη μας συνταγη. Δεν ειμαι ειδικος αλλα το κλασσικο μπουζουκι δεν το ακουω πουθενα. Προσθετουμε ενα νεο οργανο της παραδοσης μας, το κλαρινο. Εμενα το συγκεκριμενο τραγουδι καπως καταφερνει να με ικανοποιει αρκετα. Πιστευω πως ειναι καλοδουλεμενο σε παραγωγη. Δεν ξερω αν μπορει να παει καλα, αλλα πλεον δεν ειναι κατι δεδομενο αυτο. 8/10

  31. Ο ηχος σε καποιο σημειο της σαγιας μου θυμιζει το τραγουδι απο το τρισαθλιο εργο του αλφα επιδοτηση ογα.

  32. Ήρθε η ώρα για την φετινή κριτική!
    1ον: Τα 4/5 τραγούδια με εξέπληξαν ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ σε σχέση με τα snippets τους. Συγκεκριμένα: One Last Breath, Jazz& Syrtaki, Sunshine, Crush and Burn. Ναι… την έκπληξη για μένα την έκανε ο Barrice…

    2ον: Το οριστικό TOP5 μου είναι το εξής: (με σχόλια για το κάθε τραγούδι)

    5. C:Real- Crush and Burn, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι… απαίσο και το snippet, απαίσιο και το τραγούδι. Ευτηχώς είναι αποκλεισμένο.
    4. Μαρία Έλενα- One Last Breath, πιστεύω η μεγαλύτερη απογοήτευση!! έλεγε οτι μας έχει και μια έκπληξη για το τραγούδι που δεν την είδαμε.. επίσης αυτό που δεν μου άρεσε είναι οτι είναι τέρμα σιγανός ο ρυθμός και στο τέλος αρχίζει και γίνεται τέρμα δυνατός.. λάθος του συνθέτη!
    3. Θωμάης Απέργη- Jazz&Syrtaki, ωραίο αλλά κουραστικό και η φωνή της επίσης κουραστική.
    2. Barrice- Ela, έκανε την έκπληξη όμως δεν φτάνει αυτό… σε κάποια σημεία γίνεται κουραστικό αλλά ευτηχώς το σώζει το ελληνικό στοιχείο στο τέλος
    1. Shaya- Sunshine, αυτό θα πάει (μέχρι και οι πέτρες το ξέρουν) αλλά δεν είναι αυτό που περίμενα… το snippet ήταν δυνατό ενω ολόκληρο δεν μου αρέσει.. Θα έπρεπε στην αρχή να είναι πιο σιγανό και στο ρεφρέν να πατάει γκάζι! Κινδινεύει να έχει την κατάληξη του περσινού.

    Όποιο απο τα 1,2,3 πάει θα είμαι ευχαριστημένος, κρατάω όμως τις επιφυλάξεις μου για το αποτέλεσμα τον Μάιο

  33. Βλεπω καποια σχολια και τα εχω παρει. Τα 2 καλυτερα ειναι της Σαγια και της Ελενας. Α και εσυ φιλε που ειπες αδιαφορο και ουτε στο τελικο θα περασει γραψε τραγουδι αμα θες .

  34. Μουσικος αχταρμας μου κανει! Αφρικανοκλαρινο…αλλα δεν ειναι και κακο ολο αυτο. Μπορει να εχει ενδιαφερον σκηνικα. Μουσικα δεν με ενθουσιαζει, σχεδον με μπερδευει…Να πω καλη επιτυχια σε οποιο τραγουδι κερδισει!

  35. Ποντιακή Λύρα το 2005.
    10 χρόνια μετά, το 2015, το γιορτάζουμε με Ηπειρώτικο Κλαρίνο !!! Και θα πάμε καλά θαρρώ! Καλή Τύχη θεά μας!

  36. τι να πω αυτο που ειδα με κανει να νιωθω κατι σαν δυσανεξια!μουσικος αχταρμας κλαρινοαφρικανικο στιλ με ξενο στιχο!οχι ευχαριστω δεν θα παρω!το haba haba απλα καταποντιστηκε!

    • Πες τα! Οταν λέω εγώ ότι μου θύμησε Ουγγάντα! Μα τι “εα εα εα” είναι αυτά;; Το ζήτημα είναι εδώ που βρεθήκαμε, να σταθμίσουμε το μη χείρον βέλτιστον. Τα άλλα είναι καλύτερα; Προσωπικά μου άρεσε η Μαρία Ελενα, αλλά για κάποιο λόγο οι μπαλάντες είναι αποριπτέες ρατσιστικά θα έλεγα.

  37. na rotiso kati? giati sxedon kamia ekpombi den asxolithike simera me ta tragoudia? ston alpha malista apoliti nekra … tipota gia tipota! i Nerit mipos ekane to idio lathos opos perisi? kseri kanis kati? perisi eixe dosi ta dikeomata gia ton ellhiniko teliko (diladi backstage kai pai legontas) se mono ena kanali. fantazome an to ekanan kai fetos … ston ANT1 logou Johnny Kalimeri kai Sinatsaki! katastrofi kata tin tapini mou apopsi. perisi mono tixeo den itan ta POLI xalia noumera tiletheasis (se sigrisi me alles xronies) apo ton Teliko stin Dania. TERASTIO lathos an kai fetos mono ena kanali tha asxolithi me tin Eurovision. kata tin tapini mou apospi katastrefoun moni tous tin Eurovision me mia tetia logiki. ide/akouse kanis apo esas ta tragoudia se kapia ekpombi?

  38. Davide Η ΝΕΡΙΤ στο δελτίο των 15:00 έδειξε (πρός το τέλος) αποσπάσματα από τα τραγούδια καί δηλώσεις των καλλιτεχνών. Γενικά μια αναφορά έγινε… Στα αλλά κανάλια δεν ξερω…

  39. μαλιστα!τι ειναι τουτο?λιγο εαεαε λιγο κλαρινο λιγο αφρικανικο στιλ και ολα αυτα με αγγλικο στιχο!αστο κοπελια δεν θα παρουμε!

  40. Καλο ειναι… αλλα αδυναμο σε σχεση με το Number One… αν θελουμε να το συγκρινουμε με ενα εθνικ ποπ τραγουδι….

    Ολα τα λεφτα ειναι η Shaya….προσωπικα πιστευω πως θελει βελτιωσει το τραγουδι….

    Για τα αλλα…μονο του Barrice θα ακουγα ξανα…λιγο ακυρο το συρτακι….

    Επειτα η Κυριακου η μπαλαντα ειναι ωραια…αλλα ισως ομως για το 2014…..

    Creal…μετριο…..και το πιο ΑΘΛΙΟ απ΄΄ ολα ειναι της ΑΠΕΡΓΗ…. αθλιοτατο…καλυτερα να αποσυρθει…η κοπελα ειναι φωναρα…..

      • Φίλε πραγματικά συγκρίνεις το Haba Haba με το Sunrise ; και όταν λέω “ταρακουνήσει” δεν εννοώ ότι θα χτυπήσει πρωτιά – αν και από το only teardrops είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου- ! και ναι το Rise up και ταρακούνησε και αδικήθηκε!

  41. Γράφω εδώ την άποψη μου και για τα 5 τραγούδια με τυχαία σειρά για τα πρώτα τρία κατ’ εμέ. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί ανάμεσα στη Shaya και τη Μαρία-Έλενα με αουτσάιντερ την Θωμαή.
    1. Μαρία- Ελενα: Είναι η μπαλάντα του φετινού ελληνικού τελικού και πιστεύω ότι είναι το πιο αξιοπρεπές τραγούδι απ’ όλα τα υπόλοιπα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αρχίζει να δυναμώνει μόλις 1 λεπτό πριν το τέλος. Τέλος, τα αγγλικα της δεν μπορουν να συγκριθούν με αυτά της Shaya.
    2. Θωμαή Απέργη: Είναι ένα εναλλακτικό τραγούδι που δεν έχει ακουστεί από εμάς τουλάχιστον στη σκηνη του διαγωνισμού. Κάποιοι στίχοι δεν βγάζουν πολύ νόημα αλλά δεν έχει σημασία, γιατί στα περισσότερα τραγούδια αυτό συμβαίνει. Τέλος, έχει ελληνικό στοιχείο που είναι τόσο όσο και αυτό θεωρείται θετικό.
    3. Shaya: Το φαβορί του φετινού ελληνικού τελικου με ένα τραγούδι-συνταγή για τον διαγωνισμο που θυμιζει τα σκανδιναβικα ποπ τραγούδια του διαγωνισμού, όπως και το νικητήριο της Emmelie de Forest (βέβαια αυτό που γράφτηκε ότι το το Sunshine γράφτηκε από άτομα που έγραψαν το Only Teardrops και το Rainmaker δεν ισχύει). Ένα τραγούδι που ίσως τα πάει καλά, ίσως όμως κι όχι. Το ελληνικό στοιχείο και εδώ έχει αναμιχθεί με ωραίο τρόπο στη μουσικη. Τέλος, τέλεια αγγλικα. Αν πάει στην αρχή θα είναι περίεργο να βλέπουμε στο κάτω αριστερά μέρος να γράφει GREECE αλλα οκ.
    4. Barrice: Μόνο ένα μέρος του μου αρέσει: η αρχή και το ρεφρέν. Μεγάλο λάθος στη γέφυρα να έχει συρτάκι. Είναι τελείος άκυρο με το ύφος του τραγουδιού μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τέλος, αυτο το “Έλα” που το λέει με αγγλικη προφορά και λίγο Θεσσαλονικιώτικη. (Αχταρμάς)
    5. C-Real: Και δω λίγο απ’ όλα. Αν είχαν πάει όσο ήταν στις δόξες του ίσως μας έφερναν και την πρωτιά. Τώρα δεν υπάρχει μόνο ένα είδος μουσικής σ’ αυτο το τραγούδι οπότε καταντάει ηχορύπανση στο τέλος.
    Πάντως το επίπεδο σε σχέση με πέρσι είναι καλύτερο οπότε θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. (Αντε και με την νίκη!)

  42. Καμία σχέση εν έχει με το haba haba…πόσο ανίδεοι είστε κάποιοι….Όσα και να λέτε η Σαγια θα κερδίσει….

  43. Γενική απογοήτευση. Το επίπεδο μου φαίνεται χειρότερο κι από του 2012…
    Το “τοπ” μου:
    1. c real (μετριότατο)
    2. Κυριάκου (κάτω του μετρίου)
    3. Σάγια (κακό)
    4. Barrice (γελοίο)
    5. Απέργη (ντροπιαστικό)
    Καλή μας διασκέδαση!

    • aaaa file kita na sou eksigiso ligo kati!! edo Eurovision … oxi ekloges. edo den pame me ta xromata apo aristera pros deksia … kai apo deksia akoma pio deksia… alla edo pame me ta akousmata! distixos (i malon eftixos) i psifo sou prepi na perimeni alla 4 xronia … 😉

  44. Λίγες λέξεις μόνο:
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ γι’αυτήν τη ΞΕΦΤΙΛΑ!
    Υποστηρίζω την μπαλάντα (τουλάχιστον αυτή δεν έχει μπουζούκι ή κλαρίνο στην γέφυρα!)

    • εσυ γι αυτο εχεις να πεις ντροπη?το γεγονος οτι τα 4 στα 5 τραγουδια με φωτεινη εξαιρεση της απεργη ειναι στα αγγλικα,λες και ημαστε καμια αποικια της μεγ.βρετανιας το θεωρεις φυσιολογικο?γιατι εμενα ελληνικα μου μαθαιναν στο σχολειο οχι αγγλικα!το να παραμεριζουμαι τη γλωσσα μας και να τραγουδαμε sunlight και last breath και ενα σωρο μαιμουδιμους αυτο εγω θεωρω καταπτωση και ξεφτιλα!ελπιζω την τεταρτη να επιλεξουμε να συμμετασχει η ΕΛΛΑΔΑ στο διαγωνισμο και οχι η δανια και η ακτη ελεφανοστου!ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΗ!

      • Ενώ τα jazz-swing στοιχεία στο κομμάτι της Απέργη είναι Ελληνικότατα!!!!!!!! Η γλώσσα μας πείραξε…επειδή βάλαμε φουλ μπουζούκι και Ελληνικό στίχο το κάναμε Ελληνικό…Χριστέ και Παναγιά μου!!!

      • Όχι φίλε μου, το γεγονός ότι η Απέργη τραγουδάει στα Ελληνικά δεν το κάνει καλύτερο τραγούδι από τα άλλα!
        Μια αποτυχημένη συνταγή παραμένει…Απλώς του “ετυχαν” οι Ελληνικοί στίχοι. Κανένα τραγούδι από τα 5 δεν έχει ταυτότητα και @@ για το δικό μου γούστο.
        Και πίστεψέ με όταν πιστεύω πως αξίζει κάτι θα το υποστηρίξω, βλέπε Κόζα Μόστρα και Λούκας! Απλά 2 χρόνια τώρα δεν υπάρχει τίποτα να ενθουσιαστώ στον Ελληνικό Τελικό. Φθηνοί μαϊμουδισμοί να βγάλουμε την υποχρέωση…Ντροπή στη ΝΕΡΙΤ!

      • pros jim εσενα τι ακριβως κανει ενα τραγουδι ελληνικο?για εμενα παντως ελληνικο το κανει οι στιχοι του τραγουδιου,η μουσικη του τραγουδιου,η καταγωγη του ερμηνευτη των συνθετων!και ναι το κομματι της απεργη ειναι ενα ελληνικοτατο κομματι με βαση τα παραπανω!αν εσεις θεωρειται ελληνικο τα αφρικανικα κλαρινα τον αγγλικο στιχο τους δανους συνθετες και τα αεαε του τσομπανη στη ραχουλα τι να πω ουδεν σχολιον…….

    • Donnie Darko αν και τις περισσότερες φορές έχω διαφορετική γνώμη από εσένα πάντα ψάχνω να διαβάσω τα δικά σου σχόλια γιατί εκτιμώ πολύ την γνώμη σου και θεωρώ ότι τα σχόλια σου είναι πραγματικά επί της ουσίας. Λοιπόν απαντώ σε αυτό το post γιατί πραγματικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ως Έλληνας και ως Eurofan ντρέπομαι πραγματικά για το line up της χώρας μου. Θυμάμαι πριν από το 2013 πολλοί ήθελαν να αναλάβει την Eurovision το mad γιατί έτσι θα γινόταν σωστή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το mad δεν το συμπάθησα ποτέ και φυσικά τα βραβεία του δεν τα είχα σε καμία εκτίμηση, ποτέ. Από το 2013 που ανέλαβε τον Ελληνικό τελικό προσωπικά ντρέπομαι για τις συμμετοχές και φυσικά για τον εκάστοτε εκπρόσωπο. Τα τραγούδια είναι στην καλύτερη περίπτωση σκουπίδια. Όσον αφορά τα φετινά, σίγουρα είναι λίγο καλύτερα από τα περσινά αλλά και πάλι αυτό που ακούμε είναι αχταρμάς. Πραγματικά ποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα φέτος θα πάει καλά? Ποιος πιστεύει ότι θα μπούμε στην 10αδα? Φέτος οι χώρες αποφάσισαν να δουν τον θεσμό με σοβαρότητα και το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι στιγμής έχουμε από μέτρια έως εξαιρετικά τραγούδια, σίγουρα δεν έχουμε σκουπίδια. Προσωπικά από τα 15 που έχουν επιλεγεί μόνο 2 δεν μου αρέσουν. Ως Τοξότης δεν υπήρξα ποτέ μίζερος, γκρινιάρης και απαισιόδοξος αλλά φέτος πολύ φοβάμαι μας αξίζει ένας ωραιότατος αποκλεισμός στον ημιτελικό. Καλό είναι να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα πάρα πολύ σπάνια έστελνε καλά τραγούδια απλώς από το 2001 και μετά που το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε αρχίσαμε να προσέχουμε τις συμμετοχές μας. Τα καλά πλασαρίσματα δεν τα έφεραν τα καλά τραγούδια που στείλαμε αλλά οι καλλιτέχνες, το σωστό στήσιμο, το televoting. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που θεωρεί το Shake it ή το secret combination καλά τραγούδια? πιασάρικα μπορεί, καλά με τίποτα. Μήπως πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά τον θεσμό? Λέω μήπως? Και τέλος μήπως η ελληνική δισκογραφία (δεν διαχωρίζω ποιοτικό, εμπορικό κτλ) έχει πεθάνει και το μόνο που παράγει είναι σκουπίδια? Πριν από 2 εβδομάδες ακριβώς έσπασα το πόδι μου και έχω άπλετο χρόνο, έτσι έχω παρακολουθήσει τα πάντα σε σχέση με την Eurovision και είμαι χαρούμενος που ο διαγωνισμός ανακαλύπτει και πάλι ότι είναι μουσικός και είναι κρίμα που η Ελλάδα δεν είναι μέρος αυτής της ανακάλυψης. Ελπίζω ότι του χρόνου θα στείλουμε κι εμείς κάτι που θα είναι μουσική!

      • Δε βλέπω να αλλάζει σύντομα η νοοτροπία εκεί στη Νεριτ…
        Περαστικά φίλε αναφορικά με το πόδι σου!

      • Παντως αν ημουν δημιουργός και εφτιαχνα κατι, ακόμα και αν δεν ηταν το καλύτερο που θα μπορούσα να δημιουργήσω τη δεδομένη στιγμή…. με τίποτα όμως δεν θα μου αρρεσε το δημιουργημά μου να το πούν τόσο εύκολα σκουπίδια, ειδικα κάποιος χώρις γνωσεις μουσικές, εμπειρία πάνω σε αυτό. Είσαι κριτής όπως όλοι μας. .Καλό είναι να μη χαρακτηρίζεις, αλλά να πείς απλά αν σου αρέσει ή όχι. Αυτό που λες εσύ σκουπίδι, κάποιος άλλος το ακούει και χαίρεται και το χορεύει και του φτιάχνει την διάθεση, αρα αυτόματα να έχει δύο ιδιοτητες δεν γίνεται. να είναι και σκουπίδι και αριστούργημα…. διαφωνείς?

    • stratis θα ήθελα να σου πω ότι εξακολουθώ να λέω και τα 5 αυτά τραγούδια σκουπίδια. Επίσης θέλω να σου πω ότι δεν ξέρεις αν έχω μουσικές γνώσεις ή όχι. Θα σου κάνω έναν πολύ γενικό διαχωρισμό μόνο. Ένα καλό τραγούδι, συνήθως (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα), έχει διάρκεια στον χρόνο και έχει κι έναν βαθμό δυσκολίας (δεν εννοώ μόνο ψιλές νότες και κορόνες). Άραγε ποιος θυμάται τα περσινά υποψήφια τραγούδια? Κανείς ίσως. Πιστεύεις ότι τα φετινά θα έχουν διαφορετική τύχη? Αν ήμουν δημιουργός αυτών των κομματιών πολύ απλά θα ήξερα τι είχα γράψει και δεν θα είχα αυταπάτες. Να ξέρεις δεν “τσακώνομαι” μαζί σου απλώς απαντώ σε αυτό που μου έγραψες. Έχω βαρεθεί να ακούω τραγούδια και τραγουδιστές που έχουν “όλο το πακέτο”, εγώ πάντοτε στα γενέθλια μου ήθελα να σκίσω γρήγορα το πακέτο και να βρω το δώρο.

  45. Προσωπική μου άποψη το καλύτερο από τα πέντε. Έχει μια μελωδία που σου μένει, όχι ότι είναι κάτι το τρομερό. Και θεωρώ ότι αυτό θα επιλεγεί (και ειδικά αν παρουσιαστεί σωστά στον Ελληνικό τελικό). Πάντως να λέμε και του στραβού το δίκιο το επίπεδο γενικότερα είναι καλύτερο από το περσινό.
    1. Shaya
    2. Μαρία Έλενα
    3. Barrice
    4. C Real
    5. Thomais
    Καλή επιτυχία!!

  46. Το τραγουδι κατ εμε κανει ΚΟΙΛΙΑ. Θελει προσπαθεια ενα dance τραγουδι με κλαρινο να γινεται βαρετο. χρειαζεται πολλα πραγματα να αλλαχθουν ΑΝ κερδισει.

  47. Φτηνη απομιμηση της Σακιρα. Κριμα γιατι μαρεσει η Σαγια. Οσο για το τραγουδι πολυ μετριο, σαν αυτα ακουμε πολλα καθε χρονο στην γιουροβιζιον και απλα περνανε αδιαφορα

  48. Η Σαγια είναι πρωτη στα views στο youtube,πρωτη στις θετικες ψηφους,πρωτη με διαφορα σε ολα τα poll και πρωτη στα σχολια στο site….Εχει ΚΕΡΔΙΣΕΙ απο τωρα!!!!

  49. Δεν πιστεύω πως φαίνεται ότι θα νικήσει αυτό το τραγούδι. Για μένα είναι ή χειρότερο από τα πέντε. Τραγούδι για ίσως 20% το τραγούδι το άλλο είναι το κλαρίνο. Οι στίχοι είναι σαν να το έχουν γράψει παιδιά. “grey skie turning into white” Απο ποτέ τελευταία είδες ενα άσπρο ουρανό; Δεν θα έπρεπε να είναι μπλε; Υια πρώτο φορά χαίρομαι που έχουμε κριτικούς αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολύ μετά από πέρυσι. Ελπίζω να έρθουμε στην λογική μας, όλα τα άλλα τραγούδια είναι πολύ καλυτερα.

  50. Μην κοιτατε το προχειρο video clip που μονο αρνητικο ειναι.Ειναι ενα τραγουδι που με εξυπνη χορογραφια θα εντυπωσιασει και μην λετε οτι ολο στελνουμε παραδοσιακα οργανα της Ελλαδας και οτι μας εχουν βαρεθει.Να σας θυμισω πως περσυ με τον αγγλικο στοιχο που δεν ειχε τιποτα ελληνικο περσυ πατωσαμε ενω με το μουστακακι του φοβερου,για μενα,Αγαθωνα ηρθαμε 6οι.Αν στελνουμε αγγλικουρες και οχι κατι που να μας ατιπροσωπευει δεν παμε πουθενα.Απο οτι ειδα η Shaya εβαψε το μαλλι γιατι ειδα κατι σχολια για το χρωμα στο βιντεο και απο μια φωτο που ανεβασε ειδα οτι εχει 4 ατομα στη χορογραφια οποτε θα δουμε.Ας μην τα καναουμε ολα τραγικα τυπου θα πατωσουμε,δεν παμε τελικο και τετοια.Να ειμαιστε λιγο open-mind ρε φιλε δηλαδη…

  51. Αχταρμάς…. Λίγο νταούλι, μια δόση κλαρίνο, μισή κουταλιά Waka Waka, βάλε και μια πρέζα φλογέρα να ρθει ο Κέλτης να ψαρώσει και να ισοπεδωθεί το εγώ του και τσουυυυυπ! Να το το τραγουδάκι. Δεν είναι τόοοοσο κακό όσο το περίμενα, μου φτιαξε και λιγάκι τη διάθεση (το κατατάσσω στα τραγούδια-guilty pleasure). Αλλά δεν μπορώωωωω που λέει κι η Άσπα Τσίνα, δεν γίνεται, είναι love it or hate it. Κι αυτή η Shaya, μετά από το ΕΠΟΣ “Far from everything”, τι της έκανε ακριβώς κλικ σ’αυτό? Δεν νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως θα κερδίσει η Shaya, τουλάχιστον θεωρώ πως φαίνεται να είναι μισό βήμα μπροστά.

  52. Ναι η κριτική επιτροπή θα βγλαλει πρωτη τη Κυριακου,οπως εβγαλε και περσι την ποιοτικη μπαλαντα της Κρυσταλιας η το Μαρτακη…Η Σαγια ειναι δεδομενο οτι θα βγει πρωτη στη κριτικη επιτροπη και λογικα και στο κοσμο αποτι φαιντετε και στα polls…..

    • λοιπον περυσι η κριτικη επιτροπη ειχε βγαλει πρωτο το rise up!επισης αν θυμασαι προπερσι σαρωνε εδω μεσα η τζωρτζινα η οποια εν τελει ηρθε 3η..το 2011 η ποντε προηγουνταν επισης και βγηκε 2η!επισης το 2007 μπροστα ηταν ο δαντης και το 2010 ο πυροβολακης!οποτε μη δινεις και πολυ σημασια στα site..ολα θα κριθουν την τελικη βραδια!

      • Αυτο λεω και εγω…Δεν σημαινει οτι η κριτικη επιτροπη πρεπει αναγκαστικα να βγαζει πρωτες τις μπαλαντες,μαλλον το αντιθετο συμβαινει…Πιο πιθανο ειναι να κονταροχτυπηθουν για τη πρωτια η Σαγια και η Απεργη,παρα η Κυριακου…

  53. 50% me 5 tragoudia na palevoun gia to isitirio. gia fantasou poso psila tha itan anamesa se 3 tragoudia (opos 2007, 2008 … ). tha eixe tora toulaxiston 70%. kai malista dikeos … giati exoume GOUSTO! 😉

  54. Σίγουρα έχει κερδίσει από τώρα. Είναι αρκετά ιδιαίτερο, λόγω του κλαρίνου που ωστόσο, από ένα σημείο και μετά καταντά ενοχλητικό. Επίσης, έχω κολλήσει απίστευτα με το ρεφρέν!

  55. Δηλαδή τι κακό έχει το τιμημένο κλαρίνο; Δεν είναι κομμάτι της ελληνικής μουσικής παράδοσης; To χοιροστάσιο εις ένδειξιν συμπαράστασης προς τα ποιμνιοστάσια και τα βουστάσια Ρούμελης και Ηπείρου, ενθουσιάστηκε τα μάλα με το άσμα. Εμάς δεν μας χάλασε καθόλου.
    Αντιλαμβανομαι το ρεύμα της καλλιπύγου Shaya, αλλά με δεδομένο ότι όλοι μα όλοι (πλην της μπαλλάντας) παλεύουν να εντάξουν ένα στοιχείο “ελληνικότητας” στη μουσική περιπλέκει τα πράγματα. Νομίζω όλα θα παιχτούν στη live εμφάνιση. Σε αυτό κατέληξε ομόφωνα η γουρουνοσύναξη. Διότι παλιότερα την είχαμε πατήσει με εξαίρετα άσματα εν τω στουντίω, απογοητευτικά δια ζώσης. κι έτσι βάλαμε μυαλό
    Εμείς εδώ στο χοιροστάσιο απαιτούμε ΠΛΗΡΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ και από τους/τις back vocalists.
    Α και κάθε σύγκριση με το Haba haba ατυχής. Τα ερύφια ελευθέρας βοσκής εξ’Αφρικής μας διαβεβαίωσαν ότι ουδεμία σχέση έχει μουσικά ή φωνητικά

      • Ως χοίροι πίνουμε και τρώμε τα πάντα…
        Δεν είμεθα του “Λιτού βίου”. Είμεθα του Μπιχλό-βίου
        Τώρα που το σκεφτόμαστε. Μιας και είχαμε τάξει να τους “χορέψουμε” , μπας και στο κόνσεπτ να βάζαμε τον Yanis να παίζει to κλαρίνο; Πολύ προχώ ε;

      • Εχουμε στείλει αγωνιστικό χαιρετισμό κραυγάοντας εαεαεαεαεαε υπό τους ήχους κλαρίνου, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λάβει απάντηση

  56. Άλλη μία παράτερη απόπειρα πρόσμιξης πααααάρα πολλών μουσικών ειδών… Έχουμε και λέμε: ηπειρώτικο κλαρίνο, κέλτικο πνευστό, ταμπούρλο, σε μια συσκευασία pop-ethnic με αφρικάνικα επιφωνήματα τύπου Shakira και αγγλικό στίχο… Ο.Κ. δεν μπορώ να το συλλάβω! Πιο αχταρμάς πεθαίνεις! Τα μόνα καλά στη συμμετοχή: 1) Δεν έχει μπουζούκι (έχει ΟΛΑ τα υπόλοιπα είδη!), 2) Η SHAYA έχει φωνή και σκηνική παρουσία. Όμως δεν διαθέτει και την απόλυτη δυναμική και δεν με αγγίζει καν. Αν και ως σύνολο το θεωρώ κάτω του μετρίου, το θεωρώ το πιθανότερο να επιλεχθεί με μία καλή εμφάνιση στον εθνικό τελικό… Περαστικά μας!

  57. polu polu piasariko k omorfo kommati!!!
    1)shaya
    2)c.real
    3)kuriakou
    4)Barrice
    5)apergi
    teleftaio tis thomais logw ipervolikis maniakis katastasis mpouzoukiou surtaki tzatziki mousaka k opa!!!!!eleos dld m afto to karamelaki!

  58. Απλό τραγούδι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρέσει τόσο πολύ σε όλους…εμένα δεν μου αρέσει και πάρα πολύ..μπορεί λίγο…

  59. Αν παει αυτο, προβλεπω νορβηγικου τυπου παλωλεθριες( haba-haba,tooji).Αφροδανεζα σε dance κομματι με κλαρινο δεν το σωζει καμια καλη σκηνικη παρουσια, που μου ειναι δυσκολο και να τη φανταστω

  60. Shaya και Θωμαη Απεργη εχουν τα καλυτερα τραγουδια. Το Sunshine ειναι φρεσκο, ανεβαστικο, με ωραια ethnic ενορχηστρωση και η Shaya σιγουρα θα εχει πολλη καλη σκηνικη παρουσια πιστευω θα ψυφιστει απο αρκετες χωρες και κυριως βορειες. Το Jazz & Συρτακι εχει μια ρετρο αμιγως ελληνικη μουσικη (εχει και στοιχεια jazz) κατι που την κανει πολυ εξυπνη συμμετοχη και σιγουρα δεν θα περασει απαρατηρητο, δεν θυμαμαι αλλη jazz συμμετοχη στην Eurovision.
    Μην ξεχνατε οτι φετος ψηφιζει στους ημιτελικους και στον τελικο η Αυστραλια!

  61. Shaya και Θωμαη οι καλυτερες , Προσωπικα θα ήθελα Shaya για esc , απο την αλλη το Jazz και συρτακι , ειναι ενα πολυ εξυπνο τραγουδι για να προσελκυσει ατομα των αλλων χωρων λόγω ρυθμου και ηχου .

    Καλη επιτυχία !

  62. Πόσο πιο απαίσιο από το κακό στο χειρότερο πάμε κάθε χρόνο πέρσυ rise up 22οι και δεν μαθαίνουμε ότι τέτοια τραγούδια δεν μπάινουν 10άδα.ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

  63. H κατάταξή μου λίγο πριν το LIVE
    1.Οne last breath = 6/10
    2.Crash and burn = 4,5/10
    3.Jazz & syrtaki = 3,5/10
    4.Sunshine = 3/10
    5.Ela = 1,5/10
    Πραγματικά ντροπή !

    • Ενταξει, μας τρολλαρεις ολους!!!
      (τουλαχιστον θα μπορουσες να γραψεις την αποψη σου στη σελιδα του τραγουδιου της Κυριακου, οχι της Shaya)

    • Περσι τα περισσοτερα views τα ειχε ο Μαρτακης και η Απεργη εχει και τις περισσοτερες αρνητικες ψηφους,οπως και ο Μαρτακης περσι….Κανει ονειρα εσυ….

  64. Μαυρη γαζελα…χωρις κινηση, αχρωμη παρουσια. Τραγουδι χαλι μαυρο. Λιγο αφρικανικο ηχο. Λιγο κλαρινο. Λιγο ταμπουρλο. Ενοχλητικα επαναλαμβανομενο…εγια εγια εγια…
    Εχω μπερδευτει.
    Πως ειναι δυνατον να αρεσει αυτο το τραγουδι;

  65. na steilete ti saya, na sas thymizei poso poly adikisate ti thea sana persi kai psifizate ti mousati, ta nymfidia tou poutin kai tis-mi pw ti- polwnezes. kali tyxi . alla pali tha fate ti skoni tis souidias.

    • τοτε γιατι νιωθεις την αναγκη να μας πεισεις για το τραγουδι της σαγια αφου εισαι τοσο βεβαιος για τη νικη της?γιατι κοπτεσαι για το κλαρινο τραγουδι της τοσο εφοσον το χεις σιγουρακι?μηπως επειδη κατα βαθος γνωριζεις οτι ειναι τα παντα στον αερα και δεν ειναι τιποτα σιγουρο!παντως το μονο που καταφερνεις ειναι να επαναλαμβανεσαι και να κουραζεις!καθενας ας ψηφισει οτι του αρεσει!και μενα μου αρεσει της απεργη αλλα δεν καταφευγω σε υστεριες εις βαρος αλλων καλλιτεχνων!σεβασμο στη διαφορετικη αποψη ακομα και αν δεν συμφωνουμε με αυτη σου λεει κατι??ελεος πια εδω μεσα με τον καθε πικραμμενο!

  66. Απαράδεκτα τα τραγούδια.Με το ζόρι προσπαθούμε να μας πείσουμε να μας αρεσει κάποιο.Καμία έμπνευση ,κανένα συναίσθημα,καμία μελωδία.Έλεος με τις μετριότητες.Πρώτη φορά δε θέλω να συμμετασχουμε.

  67. ti africa, africa, africa … iremiste pia. ligi gnwsi den vlaptii! kalo mas kani! kai o sevasmos kalo mas kani. i kopela einai apo Dania kai Guyana. kserete pou einai Guyana? amfivalo an kserate mexri tora oti iparxi ena tetio kratos. i mitera tis einai pao Guyana me progonous apo Groilandia (Greenland). to sxima ton mation tis Shayas ta exete proseksi pote? tosa xronia ta vlepoume! tha ixate katalavi oti exei kati apo “native americans” … diladi “indigenous peoples” opos iparxoun apo tin Groilandia eos tin notia ameriki. alla ok sinexiste na milate gia afriki.. tosa kseroume os laos … tosa leme. oti “skouro” vlepoume … tsoup to kanoume africa! perimeno tin imera pou oi Aborigines, oi Indoi (India), oi Mikronhsioi kai pai legontas tha akousoun apo emas tous ellhnes oti einai apo africa, africa, africa. kai meta sou lene exoume paideia stin ellada…

    • Πες τα!!!!!
      Ο πατερας της ειναι απο τη Δανια και η μητερα της καπου απτη Βενεζουελα νομιζω και οι αλλοι γραφουν ασυναρτησιες!!!

  68. Τελικά θελω να παει η κυριακου!!!!αν κ της σαγια μ αρέσει νωμιζω οτι δν θα μας ψηφίσουν ειδικά οι επιτροπές!!!!! Φέτος βλέπω Ιταλία για νικητή εχει τραγουδάρα!!!!!!!!

  69. Το καλύτερο από τα 5.Η Σάγια έχει όλο το πακέτο και μπορεί να φέρει μια πολύ καλή θέση για τη χώρα μας.

  70. Ρε παιδιά ποιοι είμαστε να λέμε τα χειρότερα για κάθε τραγούδι,για πιο ήρεμα….Εγώ θα πω για αυτά που μου άρεσαν και τα αρνητικά τα αφήνω κατά μέρος.Είμαι παρά πολύ μπερδεμένη και βλέπω αντικειμενικά.Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όμως πρώτα ΔενΔεννεται να στέλνουμε συνέχεια ελληνικά,λύρα και τα γνωστά.Θα έρθει και η χρονιά του αγγλικού και του διαφορετικού.Από αυτήν την άποψη θέλω τη σαγια γιατί και με καλή παρουσίαση θα πάει καλά.Όμορφη είναι θα ξεχωρίσει με έναν διαφορετικό αέρα.Από την άλλη η Θωμαη είναι καλή εντυπωσιακή τραγουδίστρια με φωνή πολύ καλήκαι πιασάρικο τραγούδι.Απλά Δενξερω μήπωςδια μετά το έχουν βαρεθεί και μόνο θα χορέψουν στο στάδιο και μετά τίποτα.Δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπίσουν τη διαφορετικότητα του κάθε τραγουδιού.Πάντως εγώ θα τις ψηφίσω και τις δύο.Για τα υπόλοιπα τραγούδια δεν έχω να πω κάτι δεν με έκαναν κλικ.

  71. ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ ΡΕ ΣΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΤΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΥΟUTUBE ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

  72. καλο είναι γενικα. αλλα μου φαινεται λιγο υπερβολικο στο ελληνικο οργανο, δηλαδή είναι ξενο ακουσμα αλλα με το ζορι υπερβολικα θελουν να του δωσουν. αμα είναι ετσι υπαρχει της θωμαης που είναι καθαρα ελληνικοτατο. παντως στο συνολο του είναι καλο τραγουδι. 7/10

  73. Απ΄το πρώτο κιόλας άκουσμα μου άρεσε. Αυτό είχα να το πάθω από το 2011 (Γιόρκας) και 2013 (Κόζα Μόστρα). Νομίζω κάτι τέτοιο δεν έχουμε στείλει ξανά και φυσικά δεν εννοώ το έθνικ στοιχείο, αλλά το ότι μου ακούγεται πιο ψαγμένο από άλλες εθνικ-συνταγές που έχουμε στείλει, σαν πιο εξωτικό μου κάνει και ιδιαίτερο -τόσο οπτικά (Σάγια και γκότθικ κλαρινοπαίκτης) όσο και ακουστικά. Νομίζω τελικά το μόνο από τα 5 που θα μπορούσε (έστω και με όχι υψηλη πιθανότητα) να τρυπώσει ακόμη και 5αδα.

  74. Μου θυμίζει Δανία 2013. Α! Κατάλαβα. Υπάρχει εξήγηση… Το κορίτσι είναι από την Δανία. Άρα… το 12άρι της Δανίας …. σε μας.

    • Nαι όπως η Ήβη Αδάμου που είναι μισή Βουλγάρα και η Βουλγαρία έδωσε ένα ωραιότατο 0 στην Κύπρο!

  75. Σαν να την φανταζομαι στην σκηνη της Eurovision..απλα υπεροχη!! Θεωρω οτι ειναι η πιο καταλληλη και η πιο ωριμη για εναν τετοιο διαγωνισμο. Αν δουλεψει πολυ θα τα παει περιφημα γιατι εχει ολο το πακετο!! GOOD LUCK SHAYA!!!!!

  76. ego thelo me ta xilia tin Shaya alla fovame pos … pos na to po tora … e na … o fetinos ethnikos telikos tis ELLADAS (!) … gia kapio logo pou den boro na katalavao tha exei poli entono kypriako xroma. to comeback ton ONE …o Loukas Giorkas os guest. kati mou leei oti tha doume tin Kyrikou stin 1h thesi.

    • μη λες τετοια!!ελπιζω αν δεν παει η απεργη να παει η σαγια!δεν θα το αντεξω αν παει η αντιπαθεστατη κυριακου!ειλικρινα

      • Και εγω τη φοβαμαι τη Κυπρια που ειναι και αγγουρι στη σκηνη και οπως σωστα γραφεις αντιπαθεστατη…Η Απεργη ειναι ατυχη που θα εμφανιστει δευτερη….Ελπιζω η κριτικη επιτροπη να εχει στις πρωτες δυο θεσις την Σαγια και την Απεργη,ετσι ωστε να βγαλει απο το παιχνιδι τη Κυριακου,που λογικα θα ειναι στη πρωτη δυαδα στο κοινο!!!

  77. Loipon gia na poume twra tin alitheia to koritsi eine atalanto kai den kanei gia tragoudistria… afto to tragoudi kanei kaki diafimisi kai ston tourismo afou oloi tha nomizoun oti i ellada katoikite apo afrikanous 🙂 kala plaka plaka telika stin ellada den exoume kai tipota parapano na diksoume ektos apo tin ftwxeia pou mas dernei…apo oli tin istoria tis Eurovision mono kapioi kareklokentavroi epofelounte 😉 As min paei i Ellada ston teliko fetos allios tha ginoume perigelos twn europewn !!!! Are Ellas ta megaleia sou…

  78. Μαρέσει που έχετε βάλει έλεγχο στα σχόλια, κόβετε τα σχόλια που λέμε μια κουβέντα παραπάνω για το πόσο χάλια είναι τα τραγούδια, και αφήνετε σχόλια όπως αυτό: “afto to tragoudi kanei kaki diafimisi kai ston tourismo afou oloi tha nomizoun oti i ellada katoikite apo afrikanous” ανέγκιχτα…

  79. Αν και προσωπικα θεωρω πως το τραγουδι της Shaya ειναι καλυτερο απο τα υπολοιπα,εχω την αισθηση οτι τελικα αυτη που θα κερδισει θα ειναι η Θωμαϊς. Το τραγουδι της Θωμαϊδος μου αρεσει αρκετα,απλα αμφιβαλλω σχετικα με το αν θα το υποστηριξει, ενω η Shaya φαινεται να μπορει να ανταποκριθει και το sunahine μου εχει κολλησει πολυ ασχημα

  80. Shaya: Το καλυτερο και πιο προταση κομματι.Θελω να πάει αυτο γιατι βασικα ειναι το καλυτερο με διαφορα από τα 5..και κατα δευτερον διοτι θα γυρισει την Ελλάδα πισω στην δεκαδα (και παραπανω) οπως εποχες που εσκιζε 2004-2011.Αναμεσα στις τοσες μπαλαντες φετος οι Ευρωπαίοι θα το αγαπησουν και θα τους ξεσηκωσει.Shaya for the win.

    Αναλυτικα το Top μου:
    1.Shaya-Sunshine 9/10
    2.Θωμαίς- Jazz&Συρτάκι 7/10
    3.Barrice-Έλα 5/10
    4.Μαρία Έλενα-One last breath 5/10
    5.C:Real-Crash and Burn 2/10
    Αν η ελλαδα στειλει τη Shaya θα ανεβει 1η στο τοπ μου από χρονιες Καλομοιρας.

  81. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ SHAYA ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΞΕΣΙΚΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ