ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο τελικός!

Μετά από τρεις ημιτελικούς, οι οποίοι έστειλαν εννιά τραγούδια στον αποψινό τελικό, ήρθε η ώρα για τη Φινλανδία να αποφασίσει ποιος θα είναι φέτος ο 49ος εκπρόσωπός της στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στη Βιέννη. Ο νικητής θα προκύψει με 50% televoting (το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας) και 50% ψήφο κριτικής επιτροπής.

Οι εννιά φιναλίστ είναι, με σειρά εμφάνισης, οι εξής:

  • Norlan El Misionario – No Voy A llorar Por Ti
  • Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää
  • Satin Circus – Crossroads
  • Jouni Aslak – Lions And Lambs
  • Opera Skaala – Heart of Light
  • Shava – Ostarilla
  • Angelo De Nile – All for Victory
  • Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla
  • Solju – Hold Your Colours
 Ο εθνικός τελικός, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πόλη Espoo, θα ξεκινήσει στις 21.00 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του YLE, καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου



19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραίος τελικός θα είναι με κάμποσα διαφορετικά είδη αλλά πιστεύω ότι είναι προφανές ότι θα κερδίσει το Heart of Light.

  2. Σε σχέση με άλλα χρόνια ο φετινός τελικός είναι αδύναμος! Λατρεύω το Ostarilla αλλά μ αρέσουν και το Crossroads , Heart of Light , Särkyneiden sydänten kulmilla !
    Η κατάταξή μου :
    1) Shava – Ostarilla 7-/10
    2) Opera Skaala- Heart of Light 7-/10
    3) Järjestyshäiriö “Särkyneiden kulmilla” 6.5/10
    4) Satin Circus – Crossroads 6.5/10
    5) Jouni Aslak “Lions and Lambs” 5/10
    6) Solju “Hold Your Colours” 5/10 (πολύ αδύναμο live )
    7) All Norlan El Misionario “No voy a llorar por ti 2/10”
    8) Angelo De Nile “All For Victory” 2/10
    9) Pertti Kurikan Nimipäivät “Aina mun pitää” 0/10

    • Ας πάει οποιοσδήποτε εκτός των PKN ( που είναι το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα) και του Angelo de Nile (τραγική εμφάνιση) !

  3. Έχουμε και λέμε για τη Φινλανδία, η οποία φέτος τρολάρει ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ:
    1) Satin Circus – Crossroads (Αν και η ομοιότητα με το We R Who We R της Ke$ha είναι κάτι παραπάνω από εμφανής είναι ωραίο radio pop τραγουδάκι και safe επιλογή που θα τους περάσει τελικό) 6/10.
    2) Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla (Κλασικό pop-rock συγκρότημα με μέτριο τραγουδάκι, σαφώς καλύτερο από τις υπόλοιπες γραφικότητες) 5/10.
    3) Jouni Aslak – Lions And Lambs (Ποπάκι της σειράς απλά!) 4/10.
    4) Shava – Ostarilla (Πιο joke entry…πεθαίνεις! Είχα να δω τέτοια συμμετοχή από το ιστορικό Baila el chiki chiki. Μόνο βανάκι δεν έχει ανέβει στη σκηνή της Eurovision, λέτε να το δούμε κι αυτό?) 4/10.
    5) Solju – Hold Your Colours (Folk τύπου Jon Henrik Fjällgren της Σουηδίας – καμία σχέση το επίπεδο – wanna be My gravity…Διαφορετικό, αλλά απλά… δεν!) 3/10.
    Tα υπόλοιπα δεν μπορώ ούτε να τα κατατάξω, ούτε να τα βαθμολογήσω, απλά…μένω speechless!
    Norlan El Misionario – No Voy A llorar Por Ti (Latin – r’n’b για κλάματα…)
    Angelo De Nile – All for Victory (Τον ερμηνευτή ή μάλλον τον αυτοκράτορα Νέρωνα τον έχει συνεπάρει η όλη κατάσταση Game of thrones ή είναι ιδέα μου ότι το ματάκι γυαλίζει?!?!? Το όλο θέαμα, απλά…Με ξεπερνά!)
    Opera Skaala – Heart of Light (Πιο τραγικό δεν υπάρχει…Μετά την pop όπερα της Ρουμανίας του 2012 και λιγότερο της Σλοβενίας του 2007 δεν θα αντέξω κι άλλο ένα τέτοιο πλήγμα σε house μορφή με πιο γραφική παρουσία – τους κίονες τί ήθελαν και τους ξεφτίλισαν τοιουτοτρόπως?!?!?)
    Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää (Τον μεσόκοπο κυριούλη, σαφώς πρώην heavy-metalάς, για ψυχαναγκαστικό τον έκοψα…)
    Η ΜΟΝΗ επιλογή ως σύνολο για τους Φινλανδούς το Crossroads από κει και πέρα το ΧΑΟΣ… Αν επιλέξουν πάντως εκκεντρική συμμετοχή, από τις πολλές που διαθέτουν, θα προτιμούσα το Ostarilla. Καλή φώτιση!

  4. 1.Opera Skaala – Heart of light
    2.Jouni Aslak – Lions And Lambs
    3.Satin Circus – Crossroads
    4.Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla
    5.Solju – Hold Your Colours
    6.Shava – Ostarilla
    7.Angelo De Nile – All for Victory
    8.Norlan El Misionario – No Voy A llorar Por Ti
    9.Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää

  5. 1.Opera Skaala = 6/10
    2.Satin Circus = 5,5/10
    3.Shava = 5/10
    4.Järjestyshäiriö = 5/10
    5.Jouni Aslak = 4,5/10
    6.Solju = 4/10
    7.Angelo De Nile = 3/10
    8.Norlan El Misionario = 2/10
    9.Pertti Kurikan Nimipäivät = 0/10
    Aπό τις πιο αδύναμες διαδικασίες επιλογής τραγουδιού φέτος με μέσο όρο και των 18 συμμετοχών = 4,27…

  6. Θελω να παει το Crossroads..Αλλα κατι μ λεει οτι οι ‘εξυπνοι’ Φινλανδοι,θα στειλουν ή το Ostarilla ή το Heart of light..

  7. Απλά να σημειώσω για όσους δεν το γνωρίζουν πως οι Pertti Kurikan Nimipäivät είναι ένα punk συγκρότημα του οποίου τα μέλη αντιμετωπίζουν διανοητική αναπηρία ( σύνδρομο Down ,αυτισμό )… Αξίζουν το σεβασμό μας για την προσπάθεια τους… μέχρι εκεί όμως..

  8. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τελικός με πάρα πολλά μουσικά είδη. Αν και τραγούδια όπως Särkyneiden sydänten kulmilla και Crossroads μου αρέσουν, είναι αλήθεια πως περιμένω κάτι πιο “φανταχτερό” όπως heart of light ή ostarilla. Βέβαια απ’ότι διαβάζω στα στοιχήματα προηγείται το Aina mun pitää, που όυτε καλό είναι ούτε φανταχτερό. Σίγουρα πάντως θα είναι ένας ενδιαφέρων τελικός. Για να δούμε…

  9. Πολύ φοβάμαι ότι θέλουν να στείλουν (εκμεταλλευτούν) τους Pertti Kurikan Nimipäivät και να τους κάνουν μασκότ της φετινής γιουροβίζιον, την πιο πολυσυζητημένη-αμφιλεγόμενη συμμετοχή. Πόση αθλιότητα υπάρχει στον κόσμο…

  10. Προφανως και πρεπει να παει καποιο εκ των: Heart of light, All for victory, No voy a llorar por ti. Κατι αλλο θα ναι απλα αποτυχια. Ειδικα αυτο crossroads δεν ακουγεται.

  11. o Xριστος……απεριοριστος ο σεβασμος για αυτους του ανθρωπους-μαχητες ζωης αλλα…..μουσικος διαγωνισμος ειναι….να ειχαν και ενα καλο τραγουδι να ελεγα οκ παει στο καλο…..ρε Φιλανδοι το πολυ κρυο δεν σας κανει καλο….συγκρινετε αυτη η ηχορυπανση με το Crossroads ;;; Ημαρτον….-10/10…(τουλαχιστον δεν θα δυσκολευτω για την τελευταια θεση στο τοπ μου)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ