ΛΕΤΟΝΙΑ: Τελικός απόψε για τη Βιέννη!

Διεξάγεται απόψε στη Ρίγα της Λετονίας ο Τελικός της εθνικής επιλογής της χώρας Supernova για τη Eurovision 2015. 4 τραγούδια θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη Βιέννη και το 2ο Ημιτελικό της Eurovision 2015.

Η επιλογή θα είναι αποκλειστικά του τηλεοπτικού κοινού και θα πραγματοποιηθεί μέσω δύο γύρων ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει τα 2 αγαπημένα του τραγούδια και στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει για τον εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision.

Καλεσμένοι στην αποψινή βραδιά θα είναι το συγκρότημα Brainstorm, που το 2000 με το τραγούδι My star έφεραν την τρίτη θέση για τη Λετονία στην παρθενική της εμφάνιση στη Eurovision, και ο Dons, ο οποίος ήταν κριτής στην φετινή διαδικασία ενώ το 2014 είχε έρθει δεύτερος στην εθνική επιλογή για την Κοπεγχάγη.

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς, που θα ξεκινήσει στις 21:20 ώρα Ελλάδος, θα είναι η Ketija Šēnberga και ο Toms Grēviņš. Το show μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης της χώρας LTV.

Οι 4 συμμετοχές του τελικού είναι (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

1. Aminata – Love injected (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons / Aminata Savadogo)

2. MNTHA – Nefelibata (Marija Mickeviča)

3. ElektroFolk – Sundance (Ainārs Majors/Arnolds Kārklis)

4. Markus Riva – Take Me Down (Miķelis Ļaksa)

Λουκάς Βλαβιανός

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1.Take me down (aptin arxh marese auto to tragudi,live kapos adinamos)
    2.Love injected (kalo tragudi..alla me berdevei o olos rithmos)
    3.Nefelibata (poli periergo)
    4.Sundance (dn m poliaresei)
    Se genikes grammes poli kalitero epipedo fetos i Latvia se sxesh me auta pou mas exei sinithisei!

  2. Η “στιγμή της αλήθειας” για την Λεττονία. Μπορεί να στείλει τρία από τα 4 τραγούδια (Nefelibata, Love Injected, Take My Down) και να διεκδικήσει μετά “παρρησίας” μια θέση στον τελικό, λόγω του εύκολου για αυτήν ημιτελικού (Βέβαια αυτός ο ημιτελικός μπορεί να είναι και λίγο παγίδα γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα ψηφίσει τι, διότι υπάρχουν χώρες διάσπαρτες απ’όλη την Ευρώπη και μόνο η Σκανδιναβία φαίνεται πιο συσπειρωμένη). Ωστόσο μπορεί να στείλει το Sundance και να σπάσει το ρεκόρ των μη προκρίσεών της. Στο χέρι της είναι να διαλέξει τι θέλει. Πάντως νομίζω πως το έχει πάρει πιο σοβαρά το πράγμα φέτος και αξίζουν και συγχαρητήρια για όλα τα shows τους και την ποιότητα της εικόνας τους. Για να δούμε λοιπόν απόψε…” Μία από τα ίδια ή αλλαγή σελίδας για την Λεττονία;” ( Η απάντηση σε λίγες ώρες)
    Υ. Γ.: Να δώ τι θα κάνουμε τώρα τα βράδια της Κυριακής. Η Λεττονία μας κράτησε “συντροφιά” τόσες Κυριακές…

  3. καταρχαςενα μεγαλο μπραβο στους λετονους! πρωτη φορα που τα υποψηφια κομματια τους ειναι τοσο αξιολογα σχεδον ολα! θεωρω πως ολα μπορουν να φτασουν στο τελικο(αν σκεφτει κανεις πως η λετονια στο 2ο ημιτελικο εχει συμμαχους) ωστοσο η καταταξη μου ειναι η εξης:
    1.Love injected
    2.nefelibata
    3.sundance
    4.take me down
    ….παντως νομιζω πως ο,τι κι αν στειλουν φετος περνανε! μεχρι κι 15αδα μπαινουν…..μετα απο το 2008 καιρος ηταν! 😛

  4. 1. Nefelibata = 10/10
    2. Love injected = 9/10
    3.Sundance = 3/10
    4.Take me down = 3/10
    Που σημαίνει 50% πιθανότητα να μην μου αρέσει η συμμετοχή τους φέτος!

  5. love injected: ωραιο και δυνατο.
    nefelibata: ωραιο, ομορφο, μυστηριωδες.
    sundance: ασχολιαστο.
    take me down: βαριεμαι.

    τα 2 καλυτερα ειναι το love injected και το nefelibata. πρεπει να παει ενα απο τα 2. βεβαια επειδη μιλαμε για λετονια φοβαμαι μη στειλουν ενα απο τα αλλα 2. εχουν 50% πιθανοτητες να στειλουν κατι καλο. ας μην το χαλασουν.

  6. 1. Nefelibata (10/10)
    2. Take Me Down (10/10)
    3. Love Injected (8.5/10)
    4. Sundance (6/10)

    Μπράβο στην Λετονία που το παίρνει στα σοβαρά φέτος όπως και η γειτόνισσα της (και η πάνω και η κατω)

  7. Μετά από την περσινή συμμετοχή – τρολάρισμα και γενικότερα τις επιλογές της τελευταίας δεκαετίας (με μικρή εξαίρεση το 2012) η Λετονία θέτει υποψηφιότητα για πολύ ψηλά ΕΑΝ ψηφίσει ένα εκ των αριστουργημάτων που διαθέτει και ακούν στο όνομα 1) Nefelibata και 2) Love injected! Take Me Down και Sundance μέτρια τραγούδια για μένα, ωστόσο πιστεύω ότι ακόμα και με το Take Me Down περνάει τελικό. Φέτος, βλέπω ότι οι χώρες της Βαλτικής έχουν ανεβάσει επίπεδο μέχρι εκεί που δεν πάει! Ο Θεός να τους δώσει φώτιση να επιλέξουν Nefelibata 🙂

  8. Love injected τελικά για Λετονιά

    Mάλλον η πρωτη συμμετοχή της Λετονίας που μου αρεσει κάπως.Οχι ότι είναι η τραγουδάρα αλλά μπροστά στα σκουπίδια των προηγούμενων ετών που εστελνε, αυτό φαντάζει αριστούργημα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ