ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του τρίτου ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Ελσίνκι ο τρίτος και τελευταίος ημιτελικός του UMK, του σόου για την ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου της Φινλανδίας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στη Βιέννη. Από τα έξι τραγούδια που διαγωνίστηκαν, τα τρία που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου είναι τα εξής:

  • Angelo De Nile – All for Victory
  • Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla
  • Solju – Hold Your Colours

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η εννιάδα του τελικού του επόμενου Σαββάτου, οπότε και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της Φινλανδίας στον πρώτο ημιτελικό του 60ου διαγωνισμού της Eurovision.

(φωτογραφία: yle.fi)

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

[youtube id=”WPoiyEe1cKo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”GLqXIckT-tM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”lb4l6nssedA” width=”600″ height=”350″]

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 2/3 στις προβλέψεις μου χθες για Φινλανδία. Πλέον έχουμε όλους τους 9 φιναλίστ. Λένε πως πάει για πρωτιά το Crossroads. Όμως είναι εμφανές πως οι Φινλανδοί προτιμούν κάτι πιο εκκεντρικό. Ειδάλλως θα ήταν τελικό και το Mustelmat. Βέβαια στον τελικό θα υπάρχουν και επιτροπές αλλά όχι μουσικών γνωστών, οπότε όλα είναι ανοιχτά. Άλλωστε αν πάει το Crossroads θα έχει να αντιμετωπίσει το ξαδερφάκι του The Way You Are από την κοντινή του Δανία. Και σε έναν ημιτελικό που δεν είναι “φιλοβόρειος” ίσως να αποτύχουν και τα δύο. Εν αντιθέσει αν στείλουν κάτι εκκεντρικό (ένα από τα πολλά που έχουν) δεν θα περάσουν απαρατήρητοι και ίσως διεκδικήσουν μια θέση για τελικό.

  2. Κρίμα Φινλανδία…Από τις χειρότερες Εθνικές Διεργασίες Επιλογής Τραγουδιού φέτος!
    Πιο ενδεικτικά για τους 9 φιναλιστ, η κατάταξη και βαθμολογία μου:
    1.Opera Skaala = 6/10
    2.Järjestyshäiriö = 5/10
    3.Satin Circus = 5/10
    4.Shava = 5/10
    5.Jouni Aslak = 4,5/10
    6.Solju = 4/10
    7.Angelo De Nile = 4/10
    8.Norlan El Misionario = 2/10
    9.Pertti Kurikan Nimipäivät = 0/10
    H υψηλότερη βαθμολογία μου πάει για το Loveshine (7/10) που δυστυχώς αποκλείστηκε στον α ημιτελικό…Τόσο καλά…

  3. Δεν μου αρεσε κανενα απο αυτον τον ημιτελικο (λιγο το Hold Your Colours,αλλα φαινεται αδυναμο)
    Τωρα στον τελικο!
    Αφου πρωτα δηλωσω πως κανανε τεραστιο λαθος αποκλειωντας τη Siru,που θα ηταν μια αξιοπρεπεστατη συμμετοχη,η ποιοτητα των τραγουδιων ειναι χαμηλη..
    Το Crossroads ειναι μεν το φαβορι μου,ενα καθαρα ραδιοφωνικο ποπ κομματι με ενδιαφερουσα ενορχηστρωση και καλουτσικο live..Αλλα στην ολη εμφανιση καπου χανεται.Ασε που υπαρχει και η Δανια στον πρωτο ημιτελικο,αρα θα εχει λιγοτερες πιθανοτητες προκρισης…
    Εκτος απο το Crossroads,δεν θα ηταν και ασχημο να βλεπαμε κατι εκκεντρικο (στα ορια του κιτς) το οποιο μπορει να τους εξασφαλισει ανετα μια υψηλη θεση στο televoting..Η Opera Skaala αποτελει χαρακτηριστικο παραδειγμα,αλλα ειδαμε ποσο ”καλα” πηγανε παρομοιες συμμετοχες fan favourites (Σλοβενια 07,Σουηδια 09)
    Οποτε ψηφιζω Ostarilla! Αυθεντικοτατο,κιτς αλλα καλαισθητο,με αρκετα πιασαρικη μουσικη και εμφανιση που σε κανει να χορευεις..Το μονο προβλημα ειναι τα παρα πολλα ατομα στην εμφανιση..Απο τους αλλους φιναλιστ,δεν διακρινω κατι σπουδαιο…

    ΥΓ:Αμα δε θες πατο στο semi αγαπητη Φινλανδια,τοτε μη στειλεις τους PKN..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ