ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: O Željko Joksimović,ο συνθέτης του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Knez

 

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου RTCG, ανακοίνωσε σήμερα πως ο δημοφιλής σέρβος τραγουδιστής Željko Joksimović θα αναλάβει τη σύνθεση του τραγουδιού, που θα ερμηνεύσει ο Knez στη Βιέννη.

Ο Željko Joksimović έχει διαγωνιστεί σαν τραγουδιστής στη Eurovision, δύο φορές. Το 2004 με το Lane Moje κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ το 2012 με το Nije ljubav Stvar κατέλαβε την τρίτη θέση. Το 2008 ήταν ο ένας από τους δύο παρουσιαστές της Eurovision, ενώ παράλληλα είχε συνθέσει και τη συμμετοχή της χώρας του Oro, που ερμήνευσε η Jelena Tomasevic και κατάλαβε την έκτη θέση.

Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε πως ο Knez θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο στη φετινή Eurovision. Η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού και του βίντεοκλιπ θα γίνει μέσα στον Μάρτιο.

Το Μαυροβούνιο πέρυσι προκρίθηκε για πρώτη φορά στον μεγάλο τελικό. Ποια θα είναι άραγε η τύχη του φέτος;

[youtube id=”6FJtzRSKHKg”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Πηγή Φωτογραφίας: Wiwibloggs

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!(ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ).
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΓΙΑ
    ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ-ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ ΓΙΟΞΙΜΟΒΙΤΣ(ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ “Ξ” ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ “ΚΣ”ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΔΙΟΡΘΩΣΗ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ 2004. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΗΜΙ-ΤΖΟΝΝΥ ΛΟΓΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΑ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ’ΧΕΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
    ΚΑΘΟΤΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΩΣΟΠΗΣΕ ΕΠΑΞΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΩΣ ΕΝΝΟΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 2004, ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ 2ος(εδω μου τα χαλασε. ΜΑ ΑΠ’ΤΗ ΡΟΥΣΛΑΝΑ! ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η “ΞΕΤΣΙΠΟΤΗ”. ΑΜ ΤΟΥΣ “ΛΟΡΔΙ”, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ;ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥΣ EUROFUNS ΚΑΙ ΤΑ “ΠΑΙΔΑΚΙΑ”;). ΕΠΙΣΗΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ, “ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ!!!!!” ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ‘ΚΟΣΜΙΜΑ’ ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ “MOJ SVIJET”.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ “ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ” ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!!! (THRAKI BOY, ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ). Α! ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” ΤΟΥ ΖΕΛΙΚΟ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ-ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΣΤΕ ΑΥΤΟ- ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΧΩΡΕΣ ή και ΜΑΚΡΙΝΕΣ π.χ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΝΑΓΗ για Ρωσία, Αζερμπαιτζαν & Λευκορωσία ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΩΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠ’ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ. ΟΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ-ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ- ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  2. αγαπημενος συνθετης με ηθος και ποιοτητα παντα στο διαγωνισμο!εννοειται dimitris οτι συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου!περυσι το μαυροβουνιο αδικηθηκε καταφωρα.ελπιζω φετος να παρει τη ρεβανς του!θα περιμενω να ακουσω το τραγουδι αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα με γοητευσει ως ειθιστε ο ζελικο με τη μελωδια του!και ενα μεγαλο μπραβο που οι συμμετοχες τοσο του μαυροβουνιου οσο και της σερβιας ειναι στη γλωσσα τους και σε γνωριμα βαλκανικα μονοπατια!καλη επιτυχια!

  3. Ελπίζω να είναι κάτι σαν το Lane Moje ή το Oro (σε male version). Αυτό που έγραψε για τη Βοσνία το 2006 αλλά και της Σερβίας το 2012 δεν μου άρεσαν και τόσο. Πάντως το Μαυροβούνιο φέτος μπορεί να ξαναδιεκδικήσει μια θέση στον τελικό (με καλό τραγούδι φυσικά) όμως ο β ημιτελικός είναι και λίγο παγίδα γιατί συμμετέχουν κατά κανόνα πιο δυτικές χώρες. Ανυπομονούμε πάντως να ακούσουμε το τραγούδι!

  4. πολυ ενδιαφερον για να δουμε. μακαρι το μαυροβουνιο να περασει στον τελικο αν φυσικα εχει ωραιο τραγουδι και οχι να αδικηθει οπως το 2009 και το 2013. το 2014 επισης αδικηθηκε, θα μπορουσε και επρεπε να φτασει πιο ψηλα!

  5. Mην χαίρεστε προκαταβολικά… Το τραγούδι του Μαυροβουνίου θα είναι uptempo.
    To Μαυροβούνιο για μένα “μετράει” στον διαγωνισμό από το 2013 και μετά! 🙂

  6. Στο άρθρο ξεχάσατε οτι ο Ζελικο ηταν ο συνθέτης ΚΑΙ της Βοσνιας στην Αθήνα !! Το 2006 μάλιστα η σύνθεση του πήρε την τιμητική έκτη θεση !!

  7. Φέτος πάει πολύ δυνατά το Μαυροβούνιο (όπως και τα 2 τελευταία χρόνια φυσικά… Ακόμα να ξεπεράσω τον αποκλεισμό του Igranka πρόπερσι) Ελπίζω γνώριμη βαλκανική ποιοτική μπαλάντα από Željko!

  8. ΤΟ IGRANKA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΟ ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ “ARMSTRONG”, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ.
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2003 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ F.L.Y. και το ανεκδιήγητο HELLO FROM MARS, 5 βαθμοι και 24η θεση και δη στην εδρα τους. ΤΟ! ΡΕΖΙΛΙΚΙ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ