Ακούστε τα snippets των ελληνικών τραγουδιών!

Δημοσιεύτηκαν σήμερα αποσπάσματα λίγων δευτερολέπτων (snippets) από τα 5 υποψήφια τραγούδια της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στον Τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στην προσεχή Eurovision, που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάϊο στη Βιέννη. Μπορείτε να τα ακούσετε στο παρακάτω λίνκ του youtube.

[youtube id=”ptEAqc99mx0″ width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

253 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι τα τραγούδια κινούνται όλα στα πλαίσια της ποπ γενικά δεν είναι άσχημα! Καλύτερα από πέρσι σίγουρα! Για μένα:
    5) C:real: Ξεσηκωτικό αλλά δεν νομίζω να μείνει με το πρώτο άκουσμα
    4) Barrice: Πολύ Love me again θυμίζει το τραγουδάκι και αυτό το «Έλα» το είχε πει και ο Χριστοφόρου 10 χρόνια πριν! Παρόλα αυτά είναι αρκετά catchy!
    3) Shaya: Πολύ μπέρδεμα! Λίγο κέλτικη ποπ, λίγο βαλκανικός ήχος, λίγο ηπειρώτικο κλαρίνο, ξένος στίχος, uptempo μουσική… παρόλα αυτά είναι διαφορετικό και σου μένει! Όντως θυμίζει τραγούδια της Emmelie De Forest, και το Only Teardrops και το Rainmaker!
    2) Μαρία-Έλενα Κυριακού: Επιτέλους μπαλάνταααααα! 😀 Κλασική Κοντοπουλέικη μπαλάντα αλλά η Μαρία-Έλενα έχει φωνάρα οπότε 15αδα σίγουρα!
    1) Θωμαή Απέργη: Και ναι… για μένα έκανε την έκπληξη! Αυτό θέλουν οι ξένοι να ακούσουν από εμάς! Βέβαια η μουσική είναι jazz και ο στίχος ελληνικός και το νόημα δεν ταιριάζει με τη μουσική αλλά μικρό το κακό! Αν ακούσουν ελληνικά και κρασί έχουν τρελαθεί όλοι οι ευρωπαίοι! 😛
    ————————————————————————
    Σε γενικές γραμμές καλά τραγούδια (καλύτερα από το 2012,2013,2014) αλλά κανένα δεν είναι Η ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ για να ξετρελαθούμε!

  2. 1) Θωμάι για κατι διαφορετικό
    2)shaya δυναμικό
    3) μαρια Έλενα κυριακου μέτρια μπαλάντα περνάει τελικό πιστευω
    Τα αλλα 2 δεν μπαίνω στη διαδικασία να τα σχολιάσω

  3. Τα συγχαρητήρια μου σε Shaya και Θωμαή! Καταπληκτικές και οι 2. Απο το λιγο που άκουσα μπορώ να πω πως ειμαι ενθουσιασμένος σε σχεση με τα τραγικά κομμάτια της περσινής χρονιάς. Μια απο τις δυο πρεπει να παει και θα κανει τη διάφορα μέσα στις τόσες αδιάφορες μπαλάντες της φετινής χρονιάς. Θα προτιμήσω αυτό της Shaya με τον υπέροχο ρυθμό και τους ωραίος στίχους, το οποίο προσωπικά δεν μου θύμισε σε ΤΙΠΟΤΑ το τραγούδι της Emmelie de Forest.

  4. Se genikes grammes dn htan kaka..alla dn borusa na 3exorisw kapoio…isws marese ths Apergh ligo pio poli..an kai pistevw oti ola tha krithun stin skoinikh parousia…opou kuriws pistevw tha stirixtei h Shaya…(ligotero m aresan twn C-Real)

  5. 1ο. Σάγια με διαφορά!! Κάτι το διαφορετικό ρε παιδιά.! Λγ μπέρδεμα,αλλά μ’ αρέσει αυτό το λυγωτικό με τα όργανα, είτε είναι γκάιντα, είτε φλογέρα, είτε κλαρίνο (που ελπίζω να υπάρχει πολύ κλαρίνο, γιατί είναι ελληνικό και μου ακούγεται πιασάρικο για το θεσμό)..
    2ο. Μαρία Έλενα και απλά οκ, δλδ! Δύσκολα να ξεχωρίσει..
    3ο Απέργη, που θυμίζει παρελθόν.. πολύ παρελθόν!
    4ο Μπαρίς.. μέτριο,ξανά ζεσταμένο και λίγο κιτς…
    5ο Σι ρίαλ.. Δε μου μένει καν… Απαρατήρητο…
    ΣΆΓΙΑ λπν.. Είναι κάτι που δε θα το δούμε από άλλη χώρα πιστεύω… Όλα τα ίδια και τα ίδια, βλέπουμε.. Σε σχέση με το μέχρι τώρα επίπεδο η Σάγια είναι μες την τριάδα όλων των χωρών.. Με Ιταλία και Εσθονία να ξεχωρίζει, ακόμη.. (αν περάσει το goodbye to yesterday)!!

  6. Ως άκουσμα μου άρεσαν σχεδον …όλα!!! Ελληνικό στίχο η Απέργη!!! Χορευτικοτατο και πολυμουσικοτατο η Shaya! Kαλος και ο Barrice! Χορευτικό και οι C. Real, μπαλάντα η Eλενα! Δεν με απογοήτευσε κανένα σχεδον…ως πρωτο άκουσμα! Να τα ακούσουμε καλύτερα βέβαια…Καλή επιτυχία σε όλους!

  7. 1.Shaya: Ιδιαίτερο κομμάτι που μπορεί να πάει πολύ καλά και να ξεχωρίσει με την συγκεκριμένη παρουσία!
    2.Θωμαή Απέργη: Πιασάρικο τραγούδι που πιστεύω ότι μπορεί να ξεχωρίσει επίσης!
    3.C:REAL: Ενώ δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το συγκρότημα καλό κομμάτι μου φαίνεται!
    4.Barrice: Μέτριο κομματάκι χωρίς τίποτα ιδιαίτερο..
    5.Μαρία Έλενα:Δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη παρουσία και το τραγούδια μια απο τα ίδια.. παντελώς αδιάφορη!

  8. Δυστυχως δε μ’ ενθουσιασε της Shaya… ημουν σιγουρος οτι θα ειχε καλο τραγουδι αλλα μαλλον με απογοητευσε… 🙁 Νομιζω οτι μεχρι στιγμης μ’ αρεσε περισσοτερο της Μαριας Ελενας, της Θωμαη και του Barrice… των C-Real φαινεται καλουτσικο αλλα κατωτερο απο των τριων που ειπα πριν… ας παει ο καλυτερος, μπας και δουμε προκοπη φετος… 🙂

  9. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ Κ ΜΕΤΑ ΣΑΓΙΑ…ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΦΩΝΑΡΑ!!!

  10. Καλησπερα. Στο πρωτο ακουσμα μου αρεσαν ολα τα κομματια.
    1. Barrice: Ευχαριστο ποπ ακουσμα, συγχρονο και ακρως ραδιοφωνικο;
    2.C:REAL: Πιασαρικο ροκ ακουσμα
    3.Μαρια Ελενα: Κλασσικη μπαλαντα, κατι απο Mariah Carey και εξαιρετικη φωνη
    4.Shaya: ΥΠΕΡΟΧΟ. Ethnic pop με δυνατοτητες για πολυ καλη παρουσιαση
    5.Θωμαις: Χαρουμενο ακουσμα αλλα περισσοτερο για εγχωρια καταναλωση. Δεν ξερω κατα ποσο θα αρεσει εξω.

    Καλη επιτυχια σε ολους. Ελπιζω σε μια ωραια παρουσιαση απο ολους και ο καλυτερος εκεινη την βραδια ας κερδισει.

  11. Μόλις τα άκουσα. Οι μεγαλύτερη απογοήτευση ηταν η c real. Ηχορύπανση. Η δε κυριακου απο το μικρο απόσπασμα ´´φαινεται να εχει πολυ παλιομοδίτικη μπαλάντα. Άποψη μου ειναι οτι η ΝΕΡΙΤ ΘΕΛΕΙ να στειλει την απεργη και γιαυτο ειναι το μονο στα ελληνικα. Ειναι ενα σουινκ που με γυρνάει στα πέτρινα χρονια , γιατι θυμίζει ” λιγο κρασι , λιγο θαλασσα και το αγορι μου “. Της σαγια τελος, το πιο πιασαρικο , αλλα πρεπει να αλλάξει ενορχηστρωση διότι θυμίζει ενορχηστρωτικά τη συμμετοχη και νίκη της Δανιας το 2013. Του μπαρις συμπαθητικό ποπ που πρεπει να το ακούσω ολο. Ειμαι ανάμεσα σε μπαρις και σαγια. Επρεπε η ΝΕΡΙΤ να βάλει πιο πολλούς υποψήφιους , δεν ´´φαινεται να εχουμε την τραγουδαρα αλλα θα τα ακούσουμε και ολόκληρα και θα εχουμε πλήρη άποψη. Ως τωρα μικρη απογοήτευση απο μενα.

  12. ΚΑΡΑΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΖΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ PANIC RECORDS ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΤΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟSCAR ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΥΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΠΥΡΙΤΣΑ

  13. Μετά το περσινό φιάσκο, θα έπρεπε να υποστηρίζω Απέργη. Το τραγούδι όμως είναι απο άλλη δεκαετία… Όπως είπα η Κυριακού δεν μπορεί η καημένη στα αγγλικά… ας το πει στα ελληνικά μπας και γίνει κάτι..
    Είμαι με την shaya και το τραγούδι της δεν μου θύμισε ούτε 1 δευτερόλεπτο το teardrops.
    1) Shaya
    2) Απέργη
    3) Κυριακού
    4) και 5) είναι κλαύτα χαράλαμπε!!

  14. Μα τι στοίχος είναι στο τραγουδι της Απέργη μην κάθεσαι χαμο έλεος!Της Μαρίας Έλενας μου φαίνεται πολύ καλό αλλά θέλει βελτίωση του Barrice με χαλάει αυτό το έλα γιατί το εχει πει ο Κωσταντίνος Χριστοφορου κατα τα αλλά ωραίο! C-Real δεν με εντιποσιαζει και η Shaya νομίζω με αυτό το μικρο απόσπασμα οτι η μουσική είναι αχταρμας! Αλλά θα περιμένω να τα ακούσω ολόκληρα για τελικό συμπέρασμα

  15. My top 5

    5. C: Real
    4. Barrice
    3. Μαρία Έλενα Κυριάκου
    2. Shaya
    1. Θωμαή Απέργη και είναι η καταλληλότερη για τον διαγωνισμό επειδή το τραγούδι είναι ΕΛΛΆΔΑ!!

  16. Shaya: προβλέψιμο και επιτηδευμένα στημένο και καθόλου ελληνικά αλλά καλό παραγωγικά
    Απέργη: πολύ ευχάριστο αλλά δεν ξέρω αν είναι για eurovision
    Creal: απογοήτευση
    Κυριακού: Μπαλάντα μέτρια αλλά έχει φωνάρα
    Barrice: Πολύ δυναμικό και με ελληνικό στίχο στο ρεφραιν. Πιασάρικο

    Επιλέγω Barrice και Απέργη αν θα θελα να τα ακούσω ολόκληρα

    • ΠΕΣ ΤΑ !! Ακριβώς ! Λιγο Κύπρος 2008, λιγο Μαρινέλλα του 74…. Γενικα το τραγουδακι το παλαιομοδιτικο το εσωτερικής κατανάλωσης που το ψηφίζει ο έλληνας αλλα στην Ευρώπη πατωνει. Θεωρω οτι η συνταγή με το πάντρεμα ελληνικών και δυτικών ήχων δεν πετυχαίνει παντα. Το 2013 σαν χρονια παντως , είχαμε καλύτερο επίπεδο στον ελληνικο τελικο καθώς 3 απο τα 4 τραγουδια ηταν κομματάρες. Ολα δηλαδη με εξαίρεση την Ηλιαδη. Το 2013 μάλιστα είχαμε το alcohol is free που ειχε δυναμισμό και εκανε μπαμ οτι ειναι Χιτ απο χιλιομετρα ! Ακομα και η απεργη ειχε καλύτερο τραγουδι τοτε ! Φετος το Χιτ το εχει η σαγια ΑΛΛΑ νομίζω οτι τελικα δεν θυμίζει μονο Δανια 2013 αλλα θυμίζει και το Haba Haba της νορβηγιας που ειχε αποκλειστεί .

  17. Παντως σαγια μαρια-ελενα κ απεργη μου αρεσαν παρα πολυ απο το πρωτο κιολας ακουσμα!!!! Μπραβο τους!!!! νομιζω πως απο τις 3 πρεπει να παει σαγια ή απεργη!!!!!

  18. Λοιπον, τα εχω ακουσει απο 3 φορες το καθενα, και μπορω να πω οτι τουλαχιστον απο αυτα τα μικρα αποσπασματα, εχουν ολα καλα στοιχεια, αλλα κανενα δεν με ενθουσιαζει.
    -Του Barrice ειναι συμπαθητικο, ραδιοφωνικο ποπ
    – Των C:Real επισης μ’αρεσε απλα δεν με ενθουσιασε
    – Της Μαριας-Ελενας ακουγεται ως μια κλασσικη μπαλαντα. Εχει βεβαια φοβερη φωνη αλλα αν δεν εχει κατι να ξεχωριζει ειναι λιγο καταδικασμενο.
    – Της Σαγια κινειται στα πλαισια του εθνικοποπ, το οποιο το χουμε χρησιμοποιησει αρκετες φορες. Βεβαια, ειναι αρκετα διαφορετικο απο αυτα που στελνουμε, και φαινεται αρκετα πιασαρικο.Ειναι λιγο μπερδεμενη η ενορχηστρωση, περιμενω να το ακουσω ολοκληρο.
    – Το τραγουδι της Θωμαη δεν το βρισκω παρωχημενο! Ειναι αυθεντικο, και παντρευει και τη τζαζ που δεν την εχουμε χρησιμοποιησει ουδεποτε!
    Δεν μπορω με κανενα τροπο να τα καταταξω με 30 δευτερολεπτα που εχω ακουσει, τα λεμε την επομενη βδομαδα!

  19. ΜΟΝΟ ΘΩΜΑΗ…ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ EUROVISION…ΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ…ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ…ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟ!!

  20. 5.Απέργη εμετικό τραγούδι…Άθλιος στοίχος,αδιάφορη μελωδία…Λογικά τελευταίο θα τερματίσει…
    4.C-Real αδιάφορο….Απαρατήρητο θα περάσει!!!
    3.Barrice ραδιοφωνικό κομμάτι,τίποτα το ιδιαίτερο και βάζω στοίχημα ότι live θα είναι άφωνος….
    2.Κυριακού δεν είναι κακή μπαλάντα,αλλά τα αγγλικά της είναι απαράδεκτα και γενικά είναι αντιπαθέστατη παρουσία…
    1.Σαγια το περίμενα καλύτερο..Θέλω να το ακούσω ολοκληρωμένο,δεν μου έκανε εντύπωση,αλλά φαίνεται καλύτερο από τα άλλα…
    Σε γενικές γραμμές θα πατώσουμε και φέτος!!!

  21. Aπογοήτευση…άλλη μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας στον θεσμό.
    5. Σάγια – Το πάντρεμα ηπειρώτικού κλαρίνου με beat είναι ό,τι χειρότερο έχουμε επιχειρήσει στα πλαίσια “συνταγής” για τη eurovision. Κρίμα να χαραμιστεί έτσι το ταλέντο της κοπέλας με ένα τόσο “αμήχανο” τραγούδι…
    4. C REAL : Δεν μπορώ να αποφασίσω από αυτό το απόσπασμα. Σίγουρα όχι κακό, ίσως λίγο “από τα ίδια”?
    3. Μαρία – Έλενα : Μπαλάντα άνευρη και με υποτυπώδη στίχο στα Αγγλικά τύπου Everything. Oφείλω ωστόσο να ομολογήσω ότι στο 2ο-3ο άκουσμα κάτι πάει να κάνει.
    2. Θωμαίς – Άλλη μια ριψοκίνδυνη μίξη από διαφορετικά είδη μουσικής η οποία δε με ξένισε τόσο όσο οι γλυκανάλατοι στίχοι…Θα του δώσω μια 2η ευκαιρία.
    1. Barrice – Συνηθισμένο ραδιοφωνικό κομμάτι ωστόσο ακούγεται καλοδουλεμένο στην παραγωγή και ευχάριστα. Βοηθάει βέβαια και η εκπληκτική ομοιότητα με το Love me again του Newman…Aυτό προς το παρόν!

    • Καλησπερα φιλε. Νομιζω οτι αδικεις λιγο το κομματι της Shaya. Ο,τι παντρευει παραδοσιακα οργανα με beat δεν ειναι απαραιτητως και κακο. Θα σου προτεινα να ακουσεις το κομματι D.N.A απο τους Omega Vibes. Οσο για την Θωμαιδα συμφωνω για τους στιχους.
      Υ.Γ Τις περισσοτερες φορες οι αποψεις μας συμπιπτουν.

  22. Top 5 σύμφωνα με τα snippets:

    5) C:Real: Τίποτα το ξεχωριστό, πολύ μπερδεμένο beat για Eurovision.
    4) Μαρία Έλενα Κυριάκου: Συνηθισμένη γλυκανάλατη και χιλιοακουσμένη μπαλάντα, και φέτος έχουμε γεμίσει από αυτές.
    3) Barrice: Ενώ έχει προοπτικές, μόλις ακούγεται το “έλα”, γυρνάμε αυτόματα 10 χρόνια πίσω.
    2) Θωμαίς Απέργη: Ήχος που δεν συνηθίζεται στον διαγωνισμό, οι στίχοι όμως είναι τεράστιο μείον. Το όλο κλίμα πάει πίσω στα 60s-70s αντί να προωθεί το καινούριο.
    1) Shaya: Μόλις τα πρωτοάκουσα, μου φάνηκε το πιο πιασάρικο από τα πέντε. Έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε ολόκληρη την σύνθεση που δείχνει να “πειραματίζεται”. Αρνητική, φυσικά, η πιθανή σύγκριση με την Emmelie De Forest.

    Το επίπεδο γενικά, είναι καλύτερο των τελικών από το 2012 και μετά. Δεν υπάρχει ούτε ένα τραγούδι που δεν ακούγεται καθόλου, όπως είχαμε συνηθίσει. Η καλύτερη σκηνική παρουσία θα κερδίσει.

  23. 1. Barrice: Ωραιος ρυθμος με σωστο μπασο που σε παρασερνει, πολυ eurovisionικο ομως το οποιο μπορει να το κανει να φανει σαν ενα ακομα σ’αυτο το στυλακι.
    2. C: Real Ο συνδηασμος συνθεσαιζερ με ηλεκτρικες κιθαρες δεν εδεσε κατα την γνωμη μου.
    3. Μαρια Ελενα. Πολυ καλα δομημενο και ταιριαστο στο υφος και την φωνη της, ομως οπως ειπαν κι αλλοι σωστα, αλλης δεκαετιας τραγουδι.
    4. Shaya: Αυτο το εαεαεαεαεα με κουρασε…το βρηκα βαρετο. Και γενικα σαν κομματι δεν νομιζω οτι σε κερδιζει για να το θεωρησεις φαβορι.
    5. Θα μπορουσε να ειχε κυκλοφορησει και την εποχη που ειχε πει το Βενζιναδικο η Προτοψαλτη…αλλης εποχης, και δυσκολα να κερδισει το νεανικο κοινο, το οποιο κακα τα ψεμματα αυτο ψηφιζει κυριως. Θα μπορουσε να κερδισει ηλικιες 35+. Σε γενικες γραμμες δεν βλεπω ξεκαθαρο φαβορι μετα απο 2 ακουσματα…νομιζω ομως οτι θα παιχτει μεταξυ Barrice και Shaya…οχι τιποτα αλλο, αλλα επειδη στην ελλαδα ειμαστε των ξεσηκωτικων τραγουδιων δυστυχως! Ας ηταν μια φορα να στειλουμε ενα πιο ψαγμενο!

  24. το τραγουδι της απεργη ειναι το καλυτερο!τραγουδι με υφος,ταυτοτητα και ελληνικο στιχο που μπορει να κανει τη διαφορα!τα υπολοιπα μου φανηκαν μια απο τα ιδια!καλη επιτυχια ολοψυχα στη θωμαι!ευχομαι να ειναι αυτη που θα μας εκπροσωπησει!!!

  25. Μόνο με την Μαρία Έλενα έχουμε ελπίδες! Καλά τα άλλα τραγούδια για κανα κλαμπ αλλά για eurovision δεν κάνουν!

  26. ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΑ SNIPPETS ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ!ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Η ΣΑΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝ ΤΟΥΤΟ?ΤΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΒΛΑΧΟΠΟΠ ΤΥΠΟΥ ΑΦΡΟΝΤΙΣΙΑΚ!ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΕΡΓΗ BY FAR!!!!!!!!!!!

  27. ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΞΕΝΙΣΑΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ?? ΧΑΧΑΧΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ….ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ..ΟΣΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΧΙΛΙΟΑΚΟΥΣΜΕΝΑ ΠΟΠΑΚΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΕ ΑΠΑΤΑ!!

    • Ο κοσμος μπορει οχι αλλα οι επιτροπες οι οποιες καθοριζουν κατα 50% το αποτελεσμα εχουν μετεφρασμενους τους στιχους και τους συνυπολογιζουν στην βαθμολογια. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχουμε ακουσει και χειροτερους στιχους τοσο απο εμας οσο και απο αλλες χωρες στην Eurovision μα πολυ καλα πλασαρισματα στην βαθμολογια.Για να θυμηθω ελληνικη συμμετοχη με καλο στιχο θα πρεπει να γυρισω στην Κλεοπατρα το 1992.

    • Σίγουρα δεν τους καταλαβαίνουν, τους καταλαβαίνουμε όμως εμείς και η ομογένεια, οπότε αυτό από μόνο του φτάνει να μας ξενερώσει. Συν το ότι το “συρτάκι” το καταλαβαίνουν και πολλοί ξένοι, όπως και να το κάνουμε χρειάζονται νέες ιδέες να προωθηθεί η χώρα, όχι ξαναζεσταμένο φαγητό.

      • θα ξενερωσει η ομογενεια? ενω η ομογενεια θα νιωσει υπερηφανη με τους πρωτοτυπους και ευφανταστους αγγλικους στιχους του barrice : Γυρνα με γυρω γυρω,πανω κατω,ελα και χορεψε στην λαμψη του καλοκαιριου,μπορουμε να πεταξουμε στο φως…τι ποιηση ειναι αυτη και τι εθνικη υπερηφανεια πρεπει να νιωσουμε…η στα εο εο εο της shaya που μου θυμιζει τραγικα το νικητηριο τραγουδι της Δανιας προπερσυ…η οποια shaya ειναι και απο Δανια!! Δεν ειπε κανεις οτι το τραγουδι της Απεργη(οσο ακουσαμε δηλαδη) ειναι masterpiece,oλα για μενα μετρια ειναι…αλλα αυτες τις επιλογες εχουμε καλως η κακως και με αυτες πρεπει να πορευτουμε……

      • παντως η ιστορια εχει δειξει οτι οταν στελνουμε τραγουδι με ελληνικο στιχο και μουσικη η ομογενεια συσπειρωνεται!δεν ειναι τυχαιο οτι το 2010 αλλα το 2011 και 13 τα πηγαμε περιφημα με δυο τραγουδια που μυριζαν ελλαδα!ενω για παραδειγμα περυσι που το τραγουδι μας ηταν μπιτατο και κλαμπατο καταληξαμε στον πατο!μου φαινεται καποιοι το παθημα δεν σας εγινε μαθημα!

      • Strato, αν δηλαδή πέρσι πήγαινε ο Μαρτάκης, τι θα γινόταν, θα σάρωνε τα δωδεκάρια επειδή είχε ελληνικό στίχο; Δε νομίζω, το τραγούδι είναι αυτό που μετράει. Έτσι και φέτος, η καλύτερη εμφάνιση θα πάρει την πρόκριση. Πάντως το “One Last Kiss” μου άρεσε πολύ περισσότερο σαν τραγούδι. Η καλύτερη δεκαετία της Ελλάδας σου διαφεύγει (2000-2009), 6 top10 με αγγλικό στίχο συν ένα με μεικτό. Ακόμα και το 2011 ο Λούκας είχε μεικτό στίχο, ενώ το 2010 και το 2013 τα τραγούδια είχαν κατανοητές “ταμπέλες”, Opa και Alcohol is Free αντιστοίχως.

      • Συμφωνώ απόλυτα με Γιώργο esc. Δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι στα ελληνικα το τραγουδι κι ας ειναι οτι να’ναι! Καμια σχεση το alcohol is free που ήταν μοντέρνο , φρέσκο και ξεσηκωτικο σε σχεση με το ανοστο και βιντατζ τραγουδι της απεργη. Αν ειχε το one last kiss να πήγαινε ναι γιατι ηταν ολοκληρωμένο τραγουδι. Λοιπον μετα απο πολλές ακροάσεις αρχίζω να κλείνω υπερ του μπαρις. Ωραιο γλυκό κομματι που ανεβάζει στροφές, μοντέρνο και οχι παλιακό , εχει για γλυκιά αίσθηση και αν στηθει έξυπνα θα παει καλα. Και εχει και φωναρα το παιδι . Ο μπαρις και οι κυριακου για μενα ειναι οι φωναρες. Οι άλλοι ειναι απλα οκ διεκπεραιωτικες μεσογειακές φωνούλες. Μπαρις για μενα. Δευτερη επιλογη θα έβαζα σαγια αν δεν έμοιαζε τοσο ενορχηστρωτικά με δανια και Νορβηγία (Haba Haba). Μακάρι της κυριακου να μην ειναι το ρεφρεν αυτο που ακούω γιατι για ρεφρεν που ακούγεται κάπως ” λιγο”.

      • οσον αφορα για περυσι εχω την εντυπωση οτι με τον μαρτακη δεν θα ερχομασταν 21η!αυτο ειναι το μονο σιγουρο! τωρα οσον αφορα τα χρονια 04-08 που λες οτι τα πηγαιναμε καλα ξεχνας οτι τοτε ψηφιζαν μονο το κοινο και συγκεκριμενα οι ελληνες μεταναστες και οχι οι επιτροπες! εχεις την εντυπωση οτι ετσι και μας περιλαβαιναν οι επιτροπες θα βρισκομασταν τριτη με το shake it και 7 με το γεια σου μαρια?πολυ αμφιβαλλω!πιστευω οτι φετος πρεπει να κανουμε τη διαφορα και να δειξουμε ταυτοτητα αυτοπεποιθηση και ελληνικο υφος!και ολα αυτα διαθετει η συμμετοχη της απεργη!της σαγια ειναι ενα τραγικο εθνοβλαχοποπ που θα εχει στη ν καλυτερη την καταληξη του αφροντιζιακ!

      • Βρε παιδιά το “κλειδί” σε όλα αυτά που λέτε είναι το μπαστάρδεμα! Πάμε να πιάσουμε όλα τα γούστα και στο τέλος αυτό που δημιουργούμε δεν είναι τραγούδι είναι ένα έκτρωμα. Μα δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Προτιμότερο ένα δυνατό ξεκάθαρο τραγούδι με ύφος αδιαμφισβήτητο. Και ναι, οι ξένοι γουστάρουνε ελληνικό τραγούδι. Οταν λέμε ελληνικό, μιλάμε για μπουζούκι. Τρελένονται. Τα τραγούιδια που πήγαν καλά αυτά του Λούκα Γιώρκα-Στερεο Μαικ και των Αγάθωνα-Κοζα Μοστρα, πήγαν καλά για το καθαρά ελληνικό κομμάτι. Ούτε για το χιπ χοπ στην περιπτωση την πρώτη ουτε για το βαλκαν ήχο στην περίπτωση τη δεύτερη. Αν λείπαν αυτά, θα χανε βγεί πρώτοι! Οι Ευρωπαίοι κόβουνε τις φλέβες τους για Ζορμπά. Αυτά τα τραγούδια τους ξεσηκώνουν. Για κάποιο λόγο τους “μιλάνε”. Αλλιώς, αν δεν θέλουμε να στείλουμε κάτι τέτοιο, ας στείλουμε την Κυριάκου. Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή και μεις ευρωπαίοι δεν είμαστε; Δεν δικαιούμαστε να στείλουμε μπαλάντα; Δεν είναι στα ακουσματά μας; Μέσα στην πατρίδα μας δεν ακούμε ΚΑΙ τετοια τραγούδια; Γιατι πρέπει ΚΑΘΕ χρονιά να τα μπασταρδεύουμε; Η συνταγή αυτή αποτυγχάνει!

      • ρε παιδιά διαγωνισμος τραγουδιού είναι….ηεμήστε λιγο με το ελληνικο στοιχείο και το ελληνικό στοιχείο. Δηλαδη ολοι εσεις οταν βλέπετε eurovision περιμενετε να δείτε και τον τουριστικο οδηγο της χώρας; Οταν κέρδισε δηλαδή η Loreen πήγαμε ολοι Σουηδία να νιώσουμε euforia; Καθε χρόνο τα ιδια και τα ιδια…..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, το μισώ αυτο το οργανο. Το ακούω κάθε μέρα στους δρόμους….Φτανει.Και δεν έχει καθόλου να κάνει σε ποια γλώσσα θα τραγουδήσουμε….πότε θα το πάρουμε απόφαση. ΜΟΝΟ το καλό τραγούδι ξεχωρίζει σε οποια γλώσσα και αν είναι. Και ναι γι αυτους που υποστηρίζουν ελληνική γλώσσα, να θυμηθούμε τα ωραιότατα αγγλικά του my number one. Η μουσική είναι απο μόνη της γλώσσα και δεν εχει χώρα. Δεν πρέπει να έχει χώρα. Πρέπει να έχει έμπνευση. Τελεία !!!!

  28. den einai asxima!!!apo to prwto akousma
    1)shaya
    2)baricce
    3)c-real
    4)kuriako
    kai telos apergi gia to logo oti ithela kati pio omorfo na stelname sta ellinika!!!epeidi menw ekswteriko afto to stul mpouzouki,surtaki tzatziki ktl exei kourasei!!!!mazi me sakswfwno einai tragiko!!:(((

  29. Εμένα το τραγουδι της Απέργη πάλι μου θυμίζει οτι είναι μέσα σε ψαροκάικο και τραγουδάει για να περάσει η ώρα

  30. Η αληθεια παντως ειναι οτι οι πρωτες αντιδρασεις απο τους ξενους eurofans ειναι θετικες εκτος για το κομματι της Θωμαιδος που θεωρουν οτι ο jazz swing ηχος που εχει το κομματι δεν ταιριαζει καθολου με τα ελληνικα. Τους ακουγεται απο παραξενος μεχρι κακος ο συνδυασμος. Τους αρεσει η μουσικη του αλλα οχι σε συνδυασμο με τα ελληνικα. Η αληθεια ειναι οτι τα ελληνικα δεν ταιριαζουν και σε ολα τα ηδη μουσικης. Εμας μπορει να μας ακουγεται οκ αλλα για καποιων που δεν εχει συνηθισει τα ελληνικα του “κλωτσαει” λιγο το παντρεμα με την jazz. Αντιθετα θα προτιμουσαν καποιοι το κομματι της Μαριας Ελενας τραγουδισμενο στα ελληνικα. Βεβαια γνωμες ειναι αυτες.

  31. Έχοντας παρακολουθήσει παλιότερους ελληνικούς τελικούς και με την όποια εμπειρία έχω για τον διαγωνισμό πιστεύω πως η Απέργη θα βγει πρώτη (τουλάχιστον στο κοινό-για τον ελληνικό τελικό μιλάω) γιατί το τραγουδι της έχει έντονο ελληνικό στοιχείο και πιασαρικο ήχο! Οι περισσότεροι (απο οτι βλέπω) θέλουν την Shaya, μάλλον θα γίνει αυτό που έγινε με τον Λούκα-Nikki το 2011. Αν και το αγγλόφωνο τραγουδι(της Ponte) ηταν το φαβορί τελικά πήγε ο Λουκας με το ελληνικό. Προσωπικά εγώ θέλω Απέργη, Shaya ή Μαρία-Ελενα στην Αυστρία. Η σκηνική τους παρουσία και το live θα παίξουν μεγαλο ρολο φέτος. -Καλή επιτυχία

  32. 1h. Thomais apergi (to mono pou deixnei oti eimaste ellada)
    2h. Maria Elena Kuriakou (exei polu wrea balanda mou 9umizei christina aguilera alla einai gia inomeno vasilio-australia)
    3h. Shaya to tragoudi apo tin mousiki kanei perissotero gia voulgaria serbia slovenia. kai se kapia shmia gia irlandia
    4oi. C real (exoun dynato komati alla einai poli clubistiko kai eidate ti pa9ame perusi, h adamou me to lala love kai h cascada me to glorious)
    5. Barrice (ena aplo pop tragoudaki pou kanei gia islandia kai to ela pou leei paei to mialo mou se eurovision mia 10etia pisw)
    Thomai dagwto…

  33. Σίγουρα πολύ καλύτερα από πέρυσι..
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ :
    1. η σόγια..δε μου αρέσει πολυ, δε με ξενίζει αλλά δεν είναι ήχος Ελλάδας και Μεσογείου ειναι καθαρά σκανδιναβικό κομμάτι (μου θυμίζει και λιγο haba haba) Νορβηγία 2011(σιγουρα καλυτερο της σαγιας)..δε ξέρω δε νομίζω να πάει άσχημα άπλα θα είναι μια απλή συμμετοχή σαν τη περυσινή..

    2.ο barrise βλεπω τη τύχη του περσινού τραγουδιού δεν είναι άσχημο σίγουρα καλύτερο απο το rise up αλλα δε μου αρεσει δυο χρονιες στη σειρά να σταλθεί ένα τέτοιου είδους κομμάτι.

    3.οι C REAL ψιλοαδιαφορο κομμάτι σιγουρα τελικο αλλα κατω απο τη 17η θεση..ο ηχος μ αρεσει και σου μενει αλλα δε θα παει μακρια…

    4.η μαρια ελενα εχει αποδείξει οτι εχει φωνη αλλα πολυ παλιομοδιτικη μπαλάντα πρέπει να ειναι παρα πολυ καλη και δυνατή γιατί υπάρχουν δυνατές μπαλάντες νομίζω θα εχει λιγο τυχη 2003

    5.η θωμαη μου φάνηκε λιγο επιτηδευμένο ολο αυτο αλλα δε θα πω οχι..μια συμμετοχή που η θα αγαπηθει ή οχι καθως ξερουμε τη τυχη του μπουζουκιού τα τελευταία χρόνια..αν και τη φοβάμαι θελω θωμαη ειναι μια ωραια μεσογειακή γυναίκα πανω στη σκηνή και να στηριχτεί σωστα λεω ΑΝ (οχι κιτσ) θα ηταν πολυ ωραία συμμετοχή ανάλαφρη, καλοκαιρινή, ελληνικη μεσα στη καταθλιψαρα των μπαλαντων

    αν επρεπε να τα βάλω σε σειρα επιλογής θα έβαζα:
    1.ΘΩΜΑΗ
    2.ΣΑΓΙΑ
    3.BARRICE
    4.ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ
    5.C-REAL

    φυσικά αυτή η άποψη ειναι μεσα απο το άκουσμα 15” ανά κομμάτι περιμένουμε την άλλη βδομάδα για ολοκληρωμένη αποψη..
    παντως δεν αξιζει να κλαιγόμαστε ειναι καλα κομμάτια και το πιο ”χαλια” φετινο δικο μας ειναι πολύ καλύτερο από κομμάτια που ήδη εχουν επιλεχτεί από άλλες χώρες για τη Βιένη

  34. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΟΥΣΙΚΟΦΘΛΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΨΑΡΩΣΑΤΕ.Η ΑΠΕΡΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΟΝΤΑΡΕΣ???????????ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ JAZZ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΙΧΟ ΤΗΝ ΘΑΨΑΤΕ.(ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ)

  35. Παιδια αποσπασματα ειναι ας περιμενουμε να τα ακουσουμε ολοκληρα και να τα δουμε και σκηνικως…
    Το τοπ 5:
    1)Μαρια Ελενα(ειναιι τελειο απλα…μπορει να κανει την ευρωπη να χυσει δακρυ … Ετσι κι αλλιως εχουμε να στηλουμε μπαλαντα απο πολυ καιρο.
    2)Σαγια(Φενεται να ειναι καλο κι πιστευω θα! Ειναι με στην 10δα.
    3)Barrice(Μου διχνει καλη αποψη ειναι ακουστικα καλο.
    4)θωμαη(Εμ ελληνικο τραγουδι ουτε ξεσικοτικο ουτε τιποτα περναει τελικο αλλα δεν βλεπω καλη θεση.
    5)creal(Εμ απλο κι συνηθισμενο.

  36. 1. SHAYA ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟ
    2. BARRICE ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙ ΤΥΧΗ RISE UP
    3.ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΩΡΑΙΑ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ
    4 C:REAL ΜΕΤΡΙΟ
    5 ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΡΙΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ

  37. Αρχικά να πώ πως με ικανοποίησε σε γενικές γραμμές το επίπεδο, ωστόσο δεν ακουσα κάποιο τραγούδι (snippet για την ακρίβεια) που να πω “wow”. Ασφαλώς μόλις τα ακούσω ολόκληρα ίσως αλλάξω γνώμη (ελπίζω προς το καλύτερο). Προς το παρόν:
    Barrice: Το europop που υπάρχει σε εθνικό τελικό κάθε χώρας μόνο και μόνο για να υπάρχουν αρκετές συμμετοχές και πάει άπατο.
    C:Real: Είναι στα γούστα μου αλλά ο στίχος είναι “φθηνός” και επίσης αν πάει δεν θα πάει καθόλου καλά γιατί δεν έχει κάτι ελληνικό και είναι και mainstream.
    Μαρία-Ελενα Κυριάκου: Everything 2.0. Και δυστυχώς το Everything ποτέ δεν μου αρέσε. Επίσης μου θυμίζει λίγο και το Diell της Αλβανίας και δεν περίμενα να έχει τόσο χάλια προφορά η Κυριάκου, δεδομένου του οτι οι Κύπριοι συνήθως έχουν πολύ καλή προφορά στα Αγγλικά.
    Shaya: Με απογοήτευσε. Περίμενα κάτι σαν το “Love Me” του 2012. Beatάκι με κλαρίνο δεν πάει όσο και να το θέλουμε. Κρίμα γιατί θεωρούσα πως θα μου άρεσε το τραγούδι της και θα το ψήφιζα.
    Θωμαή Απέργη: Η έκπληξη! Δεν μου άρεσε το One Last Kiss αλλά αυτό φαίνεται αρκετά καλό και αντικειμενικά έχει κάτι το ελληνικό. Το “χάμω” είναι κάπως ντροπιαστικό αλλά κανείς ξένος δεν θα το καταλάβει.
    Συνεπώς-προς το παρόν- η κατάταξή μου είναι ως εξής:
    1. Θωμαή Απέργη
    2. C:Real
    3. Μαρία Έλενα Κυριάκου
    4. Barrice
    5.Shaya (κρίμα, πολύ κρίμα)
    Ξαναλέω πως αν τα ακούσω ολόκληρα ίσως αλλάξω ριζικά άποψη και το ελπίζω.Εύχομαι επίσης προκαταβολικά καλή επιτυχία.
    Νομίζω πως όλοι ως τώρα ξεχωρίζουν ως φαβορί την Shaya και την Απέργη, και αφήνουν στην “τρίτη θέση” την Κυριάκου. Προσωπικά ποτέ δεν με πείραξε ο “διπολισμός” αλλά δεν θέλω να ξαναζήσω το “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα του 2011 με Γιώρκα vs Πόντε.Ναι στην διαφορετική άποψη και διαφορετικό γούστο αλλά, όχι στην άνευ λόγου εξύβριση της αντίθετης πλευράς. Όποιο και να κερδίσει πρέπει να το υποστηρίξουμε.

  38. Παίδες μακάρι να είχαμε τα τραγουδια του 2013. Τα 3 απο τα 4 εκείνης της χρονιάς ηταν κομματάρες και χιταρες. Και αυτο το λεω γιατι κάποιοι για να δώσετε ελπιδα , αρχίσατε τα ” καλυτερα τραγουδια απο οτι είχαμε τα τελευταια 5 χρονια “. Μην μπερδευετε τις καλές παραγωγές με τις καλές συνθέσεις. Δυνατο τραγουδι σαν σύνθεση δεν εχουμε.

  39. Παιδια τελικα νομιζω πως πρεπει να στειλουμε κατι ελληνικο!!! Στην συγκεκριμενη περιπτωση την Απεργη.Νομιζω οτι το τραγουδι της θα ειναι ωραιο!!! Ο ξενος γουσταρει ελληνικο στοιχειο και το εχει αποδειξει πολλες φορες!!

  40. Εμενα λιγο περισσοτερο κλικ μου εκανε της Shayas αλλα τιποτα δεν με ενθουσισε.Η δε μπαλαντα ειναι οτι πιο μετριο εχω ακουσει μην μπευρδευεστε αν εχει καλη φωνη θα ειναι δεκαδες με καλες φωνες και μπαλαντες εκεινο το βραδυ εκτος αν δεν εβαλαν το ρεφρεν της μπαλαντας γιατι πολυ ανοστη για τα γουστα μου.
    Ελπιζω Σαγια.

  41. Δεν τρελάθηκα με κάτι αλλά ούτε είπα Παναγία μου τι είναι αυτό… Νομίζω πως όποιο και να στείλουμε θα πρέπει να έχουμε καλή σκηνική παρουσία αλλιώς θα χαθούμε… Η άποψή μου:
    1. Απέργη: Διαφορετικό και δεν θυμίζει τίποτα προηγούμενο στο διαγωνισμό. Καλό θα ήταν να την δοκιμάσουμε.
    2. Shaya: Απογοητεύτηκα λίγο με το πρώτο άκουσμα αλλά θέλω να δω μήπως ολόκληρο κάνει κάτι
    3. C Real: Είναι πιασάρικο και δεν υπάρχουν πολλά χορευτικά στον διαγωνισμό φέτος
    4. Μαρία Κυριακού: Ωραία φωνή αλλά η μπαλάντα της δεν έχει κάτι το φοβερό. Και επιπλέον έχουν ήδη μαζευτούν πολλές μπαλάντες φέτος και αναμένονται κι άλλες.
    5. Barrice: Μπα… Όχι δεν τον θέλω με αυτό το τραγούδι στον διαγωνισμό. Ωραία φωνή αλλά με άλλο τραγούδι να τον στείλουμε στον διαγωνισμό καλύτερα και για την Ελλάδα αλλά και για αυτόν.

  42. Με τίποτα η γλυκανάλατη μπαλάντα της Κυριακου!Με τόσες μπαλάντες φέτος καλύετερες απο την δική της πάει άπατη.,Ευτυχώς που δεν ψηφίζει η Κύπρος δλδ.
    ΟΙ C REAL

  43. ΟΙ C REAL δεν παρουσίασαν κάτι ανταγωνιστικό απ’οτι ακούω.Χιλιοακουσμένος ήχος.
    Τα άλλα 3 είναι καλύτερα χωρίς να υπάρχει κάτι πάρα πολυ καλό.
    Ο Barrice έχει την καλύτερη φωνή και ο ρυθμός του τραγουδιού του είναι πολύ καλός.Με χαλάνε οι στίχοι.
    Η Shaya έχει ένα κομμάτι που το θυμάσαι με το πρώτο άκουσμα χωρίς να είναι κάτι πάρα πολύ καλό,θα ξεσηκώσει τους πάντες μέσα στις τόσες μπαλάντες.
    Η Θωμαή Απέργη είναι κοντά σ’αυτό που στέλνουμε συνήθως.Ελληνικό στίχο,μιλάει για το ελληνικό καλοκαίρι.Δεν με τρελαίνει αλλά νομίζω ότι είναι το φαβορί.,

  44. Επιτελους!!! 4/5 τραγουδια ειναι απλα φοβερα!! Και το 5ο πολυυυ μετριο!
    5: Shaya–> Ποπ του τσομπανι! Σκηνικη με κανενα προβατο στην σκηνη. Φρικτο!!!
    4: C:Real–> Δεν τ περιμενα! Θεικο!! Αλλα οχι για τον διαγωνισμο
    3: Barrice–> Ναι!!! Αυτο το κομματι ειναι τοσο μοντερνο αλλα τυπου Rise Up
    2: Μαρια Ελενα–> ΑΠΟΛΥΤΟ! Απλα πολλες μπαλαντες και ισως χαθει
    1: Θωμαις–> Εκανε τη διαφορα! Παλιομοδιτικο και μοντερνο! Τελειο παντρεμα! Και ναι! Ελληνικα γλωσσα!! Και κουκλαρα!!

    • χαχα κλαιωω!! ποπ του τσομπανι λεει…αχαχαχα…συμφωνω στα περισσοτερα που λες!! του barrice μου θυμιζει πολυ το περσινο κ δεν προκειται να εχει καμια τυχη,της κυριακου με τοσες μπαλαντες και καλυτερες θαρρω απο την δικια της θα χαθει απλα…η θωμαι ειναι η καλυτερη ισως επιλογη,τωρα φτανει να το ακουσουμε και ολοκληρο!!

  45. paidia ti lete??? an STEILOUME apergiii tha fame oti i kupros me to 2008!!!! ti elliniko einai auto???? thelete meta tin 20h thesi na mi perasoume kan??? SHAYA diaforetiki PAROUSIA GIA ELLADA…!! klarinoooooo PRWTH FORA… k ena tragoudi pou i SHAYA KSEREI NA UPOSTIRIKSEI SIGOURA K ME FWNARA!!! eleosss kante pali kamia vlakeia na patwsoume ksana :PP

  46. Pws den akoute oti to tragoudi ths apergi einai poly fthno kai ligo gia ton diagwnismo?paliomoditiko kai apo afta pou den kanoun thn diafora alla to antitheto.vlepe thn kypro me femme fatale pou patwse.ta dyo pou mporoun na stathoun einai shaya kai maria elena.to prwto antigrafh ligo kai to deftero klassiko.

    • οτι και να στειλει η κυπρος απατη παει…το ακριβως αντιθετο απο την ελλαδα δηλαδη…οποτε δεν μπορεις να ξερεις αν θα παει καλα η οχι…και το τραγουδι της κυπρου δεν εχει καμια σχεση με της θωμαη…δεν εχει καμια βαση αυτο που λες!!

  47. Ρε ‘σεις, τώρα που ξανά άκουσα τα τραγούδια καμιά 10φορες.. Λέτε να έχουμε και πιθανότητες νίκης; Με τα πολιτικά θέματα της Ελλάδας να είναι στο προσκήνιο σε σχεδόν όλο τον κόσμο (τρελή διαφήμιση χΔ) και με την μετριότητα των μέχρι τώρα συμμετοχών εγώ δεν θα ξαφνιαζομουν αν κερδιζαμε! Της Shaya’s το τραγούδι είναι πολύ καλό, μπορεί να τσιμπησει ποντους απο τις Σκανδιναβικές χώρες που δεν μας ψηφίζουν γενικά… Αν και μου αρέσει το τραγουδι της Απέργη, πιστεύω πως δεν έχει πιθανότητες (για την νίκη τουλαχιστον), όχι οτι με κόφτει απλα δεν νομιζω να μας χάλαγε.

  48. καταρχας να αποσαφηνισουμε οτι ελλαδα και κυπρος εχουν διαφορετικη δυναμικη στο διαγωνισμο!κι αυτο διοτι η ελλαδα εχει χιλιαδες μεταναστες που στηριζουν τη συμμετοχη της ανα την ευρωπη!2ον η ελλαδα ανηκει σε στο βαλκανικο μπλοκ απο το οποιο βραξει χιονισει κατι θα παρει!η κυπρος δεν ανηκει ουτε σε μπλοκ ουτε και εχει καποια δυναμικη μεταναστων!επισης η συμμετοχη του 2008 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ!ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!οσον αφορα τη σαγια ειναι χιλιοξαναζεσταμμενη σουπα εθνοβλαχοποπ που θα καταποντιστει απο κριτες 100%!

    • ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ!! ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ? ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?

  49. 5: Μαρία-Έλενα: φωνάρα αλλα σημασια εχει να ειναι καλή μπαλάντα, οχι απλα μπαλάντα που έχετε ενθουσιαστεί όλοι. Επίσης η προφορά της ειναι τουλαχιστον κακή.
    4: C:Real: μια που το άκουσα και μια που το ξέχασα.
    3: Barrice: πολυ καλο και σιγουρα ο barrice μπορει να το στηρίξει και να δουλέψει πολυ.
    2: Shaya: Με μπερδεύει σαν άκουσμα αλλα σου κολλάει, ειναι πολυ ωραίο.
    1: Θωμαή: Έρωτας απλα. Άδικα δεν πηγε το ’13, της αξιζει τωρα!

  50. Sas diafevgoun polla pragmata olous re pedia ean thelete na dixoume elada ksi os ekei tote stelnoume apergi ean k to one last kiss itan theiko mprosta se afto ke den to leme…. ean theloume na ta pame kala kai giati oxi me protia tote xekathara einai h shaya as logikeftoume… kai na xekatharisoume ti akrivos theloume… prosopika shaya dagkoto ke oxi panigiraki me tin thomais….

  51. Λοιπόν…σίγουρα ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα τραγούδια από τα περσινά.
    Κατάταξή μου :
    1)Μαρία Έλενα Κυριακού: 8/10
    2)Θωμαή:7/10
    3)Shaya: 6/10
    4)Barrice 6/10
    5) C-Real 6/10
    Επαναλαμβάνω πολύ καλύτερα τραγούδια από τα περσινά. Ας απολαύσουμε το θεσμό και την επιλογή του τραγουδιού και ας μην ”κλαιγόμαστε” από τώρα..

  52. Επειδή βλέπω ότι πολλοί συγκρίνετε το τραγούδι της Απέργη με το Femme Fatale της Κύπρου, είναι κάτι που προσωπικά ούτε μου πέρασε από το μυαλό. Παρ’όλα αυτά, κάποιοι γνωστοί μου που άκουσαν τα snippets, μου λένε για της Απέργη: Και η Κύπρος δεν είχε στείλει ένα τέτοιο; Χαχαχα, οπότε υπάρχουν αρκετοί που τους θυμίζει εκείνη την συμμετοχή που μου άρεσε, αλλά δυστυχώς μάλλον ήταν αρκετά ιδιαίτερη για το κοινό του διαγωνισμού.

  53. filarakia m de kserw gia sas.. alla egw de psifizw POTE GIA KATI POU pisteuw oti tha paei kala.. psifizw MONO auto pou pisteuw OTI MIA STO 10000000 exei pithanothta parapanw na kerdisei!!! ta ELLINIKAAA apo MONA toys den tha mas DWSOUN POTE NIKI!! einai san na leme as MI STEILOUME TO POP tis shaya apo ti dania… i parousia pou DEN PERIMENEI EMFANISI kaneis apo ellada me FWNARAAA (KAI EPITROPES ANETA) k na steiloume to allo FTHINO tragoudi tis apergiii gia na pame 20ada sigoura… haha re pate kala?? 😛

  54. Αρκετα καλο επιπεδο τραγουδιων φετος.
    4. C:Real : Καπως συνηθισμενο .
    3. Μαρια Ελενα : Ωραια μπαλαντα, αλλα οχι και τοσο καλη αγγλικη προφορα.
    2. Barrice : Μοντερνο, ανεβαστικο, καλη φωνη.
    1. Θωμαή Απέργη, Shaya. Shaya, Θωμαή Απέργη : Μου αρεσουν εξισου και τα δυο, πρωτοτυπα, ιδιαιτερα και ανεβαστικα ακουσματα.

  55. Επειδη συνηθιζω να στηριζω ελληνικο στιχο…Αυτη τη φορα θα πω οτι το τραγουδι της Απεργης μου θυμιζει τραγουδι παλιων ελληνικων ταινιων…Κ ειναι η πρωτη φορα που θα πω οτι ειναι ακαταλληλο για την Ευρωπη…Οχι το οτι τα υπολοιπα ειναι ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ..Γενικα φετος ΔΕΝ μας βλεπω καλα..

  56. Ωραία τα θετικά της Απέργη όμορφη καλη παρουσία καλη φωνη, Αρνητικά χαλια τραγουδι εγώ τα ζυγιζω και γερνω προς ενα συμπέρασμα τουλάχιστον ακατάλληλο για eurovision!Θα το υποστηρίξουν οι επιτροπές; γιατί ;γιά τους εξαισιους στοίχους; η για τα ωραία της μάτια;? Άντε να πούμε οτι το κοινό το βρει πιασαρικο και υπό κατατάξει 10 13 θέση!Υπάρχει έστω και ενα παραδειγμα που οι επιτροπές έχουν δώσει πολλούς ψήφους σε τόσο ανούσια τραγούδια; Θα ξεχωρίσει ίσως αλλά όχι γιατί είναι καλό αλλά γιατί παράξενο και αλλόκοτο!

  57. Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις, αλλά το τραγούδι της Θωμαΐδος μου θυμίζει τραγούδια που στέλναμε τη δεκαετία του ’80 και ’90. Εγώ είμαι με Μαρία-Έλενα (Σκανδιναβικοκεντροευρωπαική μπαλάντα, οπότε σίγουρα ψήφοι από αυτές τις χώρες) και Shaya (Rainmaker με Only Teardrops στιλ, + σίγουρα ψήφοι από Δανία). Καλό του Barrice αλλά όχι για Eurovision. Και όσο για C:Real… Αν θέλετε να χαλάσουμε τις σερί προκρίσεις, στείλτε αυτό. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:
    1. Μαρία Έλενα – Shaya
    2. Barrice
    3. Θωμαή
    4. C:Real

    • Σε καμμια περιπτωση η μπαλαντα δεν ειναι μια μπαλαντα οπως το UNDO… μια τετοια μπαλαντα ναι με τα χιλια…αλλα μια συνηθισμενη μπαλαντα…ΟΧΙ!!! Οποτε πιο καλη λυση το Εθνικ ποπ…. και ας λενε οτι επαναλαμβανομαστε…..ολα σχεδον τα Εθνικ ποπ της χωρας μπηκαν ανετα 10δα… Αρα οι ξενοι δεν τα βαριουνται…. και οσοι λενε για επαναληψη…ας λενε…

      • Γενικότερα,άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι η ΝΕΡΙΤ(όπως και η ΕΡΤ)δεν έχουν κάποιο ξεκάθαρο πλάνο για τη μουσική που θέλουν να παρουσιάσουν στην Ευρώπη.Κάθε χρόνο τα ίδια.Απευθύνονται σε δισκογραφικές και δέχονται όποιον τους προτείνουν.Πιστεύουν ότι μόνο συγκεκριμένα τραγουδάκια είναι κατάλληλα για την eurovision.Μόνο από σπόντα μπορεί να στείλουμε κάποιο καλό τραγούδι.Οι δε καλλιτέχνες,ενώ μπορεί γενικά να τραγουδάνε και καλύτερα κομμάτια,για την eurovision ακολουθούν μια συγκεκριμένη συνταγή.Η κάποιο έθνο που υποτίθεται ότι είναι το trademark της Ελλάδας ή κάποιο νερόβραστο ποπάκι ή μπαλάντα.

      • dimitriesc Δεν κανονιζει το καναλι το ειδος… Αυτο ειναι θεμα του τραγουδιστη και της εταιρειας! Ευτυχως δλδ να κανονιζει το ειδος η ΝΕΡΙτ-ΕΡΤ… οχι βεβαια! ευτυχως!

      • Το σχόλιο μου δεν ήθελα να το γράψω ως απάντηση στο δικό σου.Κατά λάθος έγινε.
        Δεν εννοούσα να καθορίζουν αν θα είναι μπαλάντα ή ζειμπέκικο αλλά την αισθητική του όλου project.Να ξεφύγουμε από το εθνοποπ και την μέτρια μπαλάντα.Μπορούν να αλλάξουν το κόνσεπτ.Να καλέσουν έναν καλό συνθέτη να γράψει 3 τραγούδια για τον τελικό.Επιλογές πολλές: Σαμπάνης,Αναστασιάδης,Φαφούτη,Melisses κ.α.Να το ψάξουν γενικά και όχι να στηρίζονται στο τι θα προτείνει η Spicy και η panik.

  58. αυτο που καποιοι εχετε βρει κι απο που εχουμε σιγουρους βαθμους με ξεπερνα!!!ας σοβαρευτουμε επιτελους κι ας κανουμε σοβαρη συζητηση!εσυ nick Που λες οτι εχουμε σιγουρους βαθμους απο σκανδιναβια μου θυμιζεις περσι τους φαν των freaky που κοπτονταν οτι με ενα τοσο ευρωπαικο τραγουδι παμε για πρωτια(εδω γελαμε) και οταν προσγειωθηκαν αποτομα με την 21 θεση εξαφανιστηκαν εντελως απο το site!

    • 20η θεση.
      Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου! Δεν μπορει κανεις να κερει την θεση εαν δεν ακουσει τις αλλες συμμετοχες..
      Εαν οι αλλες συμμετοχες ειναι μετριες,η shaya μπορει να βρεθει και 5αδα ..αν ειναι πολυ καλες μπορει 20αδα.
      Ας σταματησουν καποιοι να λενε οτι π.χ. Δεν θα περασουμε απο ημιτελικο και τετοια.

      ΠΑΜΕ SHAYAAA

  59. με αρεσε της απεργη εχει ελληνικο στοιχο και εκανε ενα τελειο παντρεμα εμενα με μαγεψε με το που θα ακουσουν συρτακι θα τρελαθουν

  60. με αρεσε της απεργη το ασπρο κρασι εχει ελληνικο στοιχο και εκανε ενα τελειο παντρεμα εμενα με μαγεψε με το που θα ακουσουν συρτακι θα τρελαθουν ασ το δοκιμασουμε

  61. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΜΕ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ…ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ…ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ..ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ…ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ….

    • Ακριβώς!Η μπαλάντα της Κυριακού ειναι πολύ λίγη για τον διαγωνισμό.Γλυκανάλατη μπαλάντα.Άσε που η ίδια δεν είναι και χαρισματική στη σκηνή.

      • εμα! δεν βλεπουν τι μπαλανταρες στελνουν καθε χρονο μερικες χωρες? και πιστευουν οτι αυτο το κομματακι θα ξεχωρισει? που απο οπου και να το πιασεις χανει…φωνητικα πιστευω δεν θα μπορει να το υποστηριξει…καλα τα αγγλικα της δεν το συζητω…ειδικα φετος που θα υπαρχουν τοσες πολλες μπαλαντες? διαλλειμα για τουαλετα θα ειναι 😛

      • καλα και η κυριακου ειναι απιστευτα αντιπαθεστατη!δεν το συζητω και που συμμετεχει πολυ της ειναι!αλλα για τον κατσιβελικο αχταρμα της σαγια τι εχετε να πειτε?ειναι τοσο υπερφορτωμενο που πραγματικα κατανταει αηδια!ειναι το μοναδικο που ακουσα με δυσκολια!νομιζω οτι η απεργη θα εχει ευκολη προκριση!στα συν οτι ειναι και το μοναδικο με ελληνικα στοιχεια που θα συσπειρωσει μεγαλη μεριδα κοσμου!ενω στα υπολοιπα οι ψηφοι θα μοιραστουν!ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΘΩΜΑΙΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!

  62. Barrice: Pop τραγουδι…που εχει το Ελλλα (λιγο βαρυ ακουγεται το ΛΛΛΑμδα) … ισως να εμπαινε σε ενα δισκακι των Αντικ… 🙂 Δεν το βρισκω ιδιαιτερο…
    CReal: Δυναμικο το ρεφρενακι…αποσο ακουσαμε…
    Shaya: χμμμ…για πολλους λογους θα εστελνα την Shaya…για παρα πολλους…ενας ειναι οτι θα ειναι η 1η εγχρωμη τραγουδιστρια που παει απο την ΕΛΛΑΔΑ…. ειναι σημαντικο…Το βλεπω καθαρα Δημοσιοσχετιστικο…βεβαια η κοπελα εχει και φωνη και παρουσια….!!! Ως τραγουδι ειναι Εθνικ…με κλαρινο… ισως πιο δυναμικο θα το ηθελα… ΑΛΛΑ Καλυτερα Shaya ….
    Κυριακου: Μπαλαντα…δεν λεει τιποτα…σορρυ…
    Θωμαη Απεργη: Τραγικα ΑΘΛΙΟΤΑΤΟ… καμμια σχεση,….κατι σαν Φαμ Φαταλ..αλα κυπρος…ποτε ειχε παει δεν θυμαμαι…Αθλιοτατο…

    Το πιο Αθλιο ειναι της ΑΠΕΡΓΗ…
    Τα αλλα τρωγονται….
    προτιμω την shaya…
    ΑΛΛΑ ας ακουσουμε ολοκληρωμενα τα τραγουδια και να δουμε και την σκινηκη παρουσια…γιατι καραγκιοζιλικια στην εμφανιση εχουμε δει πολλα…”πχ Αθλια εμφανιση της Σερβας” πιο κιτς πεθαινεις…

  63. Τι κολλημα να μην δημοσιευονται ολοκληρα τα τραγουδια μερες πολλες μερες πριν τον τελικο..δεν το καταλαβα…
    Αντε εκει στην ΝΕΡΙΤ καντε κατι περα απο τα δημοσιουπαλληλιστικη λογικη…ΕΛΕΟΣ πια…

    • Ίσως ειχε περισσότερο ενδιαφέρον αν περιορίζονταν στα snippets μέχρι την ημέρα του ελληνικού τελικού. Τώρα θα βγουν μια εβδομάδα νωρίτερα, θα γίνουν δεκα διαφορετικά γκαλοπ και θα φτάσουμε στην ημερα τηw τελικής επιλογής οπου ουσιαστικα θα ξερουμε κ το αποτελεσμα. Ισως αυτος ειναι κ ενας λογος για τον οποιο οι ελληνικη τελικοι πάνε κατα διαολου τα τελευταία χρόνια, μαζι με το γεγονος οτι η κρατικη τηλεόραση και το ΜAD στήνουν απο κοινου αθλιες παραγωγες.

  64. ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΆ ΕΊΝΑΊ ΜΙΑ ΧΑΡΑ..!!! 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΚΟΜΜΆΤΙΑ…
    ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΆ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROVISION…. ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΈΧΩ ΚΑΛΟ ΆΚΟΥΣΜΆ…. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ BIC 5 ΈΙΝΑΙ:

    1) ΜΑΡΙΑ_ΕΛΕΝΑ… (ΚΟΜΜΆΤΙ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΗΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΈΣ ΤΑ ΠΆΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ)

    2) BARRICE… (ΔΥΝΑΜΙΚΌ ΚΟΜΜΆΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΆΘΕ ΤΈΤΟΙΟ ΚΟΜΜΆΤΙ)

    3) ΑΠΈΡΓΗ… (ΤΟ ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΆΖΕΙ ΑΛΛΑ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΈΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΈΤΟΙΑ ΠΑΡΆΞΕΝΑ, ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΘΈΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΈΠΩ)

    4)C_REAL … (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΟΜΜΆΤΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΠ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΤΑΘΕΊ ΣΤΗΝ EUROVISION)

    5) SHAYA… (ΚΆΛΟ ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΑΛΛΑ ΣΊΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ EUROVISION.)

    ΟΠΌΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΉΞΩ ΚΆΤΙ ΣΕ **ΜΑΡΙΑ_ΈΛΕΝΑ**

    ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ..!!!

  65. Αδιάφορα τραγουδάκια.

    Το πρώτο ως προς το γενικό στυλ θυμίζει λίγο John Newman – Love Me Again ιδιαίτερα στο ρεφραίν.
    Το δεύτερο άνευρο και χωρίς ενδιαφέρουσα μελωδία.
    Το τρίτο για τη Eurovisioon 1972 θα ήταν ό,τι έπρεπε. Φέτος που οι καλές μπαλάντες είναι πολλές, θα χαθεί.
    Το τέταρτο μου θυμίζει Emmelie De Forest – Only Teardrops. Και τί τα κάνει το τηλεοπτικό κοινό όσα θυμίζουν κάποιο άλλο;
    Το πέμπτο είναι ό,τι πρέπει για επαρχιακή εμποροπανήγυρη, αλλά στη Eurovision δεν το βλέπω να προχωράει.

    Μα είναι δυνατόν να θέλεις να στείλεις κάτι πολύ δυνατό και να περιορίζεσαι μόνο στις δισκογραφικές αντί να κάνεις ανοιχτό διαγωνισμό και να καλέσεις όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες; Πολλοί άκρως ταλαντούχοι καλλιτέχνες που θα μπορούσαν ακόμη και να ξαναφέρουν στην Αθήνα τον διαγωνισμό ΔΕΝ έχουν συμβόλαια με εταιρείες ούτε επιθυμούν να συνεργαστούν με δισκογραφικές. Δηλαδή έλεος.

  66. Ακούγοντας αρκετές φορές τα snippets των τραγουδιών δεν ενθουσιάστηκα ούτε ξενέρωσα όμως με κάποιο. Αυτό που μου έμεινε είναι της Shaya αλλά μου φάνηκε λίγο αχταρμάς από πολλά όργανα. Πιο φρέσκο και μοντέρνο είναι του Barrice αλλά με χαλάει το ”ελα” στους στίχους. Η Κυριακού έχει μία συνηθισμένη ποπ-ροκ μπαλάντα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, η Θωμαή συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο το οποίο ακούω ευχάριστα αλλά νομίζω είναι λίγο ριψοκίνδυνο. Οι C:Real έχουν κάτι πολύ συνηθισμένο, νομίζω δεν…Σίγουρα θα πρέπει να ακούσουμε ολόκληρα τα τραγούδια για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και σαφώς καθοριστικό ρόλο θα παίξει η σκηνική παρουσία. Νομίζω θα παιχτεί ανάμεσα σε Θωμαή και Shaya. Καλή επιτυχία!!!

  67. Συγνωμη ρε παιδια αλλα περαν της ελληνικης γλωσσας το κομματι της Θωμαης δεν εχει τιποτα το ελληνικο. Σε αλλη γλωσσα θα μπορουσε να ειναι μια συμμετοχη οποιασδηποτε αλλης χωρας. Οι στιχοι ειναι επιεικως παιδιαστικοι και σαχλοι. Ο συνδυασμος δε αυτου του δυτικου κομματιου με τα ελληνικα κανει το ακουσμα για τους ξενους κιτς και γραφικο. Ειναι αποκλειστικα κομματι εσωτερικης καταναλωσης. Ειναι σαν να βαλεις αγγλικα σε ενα ελληνικο παραδοσιακο κομματι. Το “One last kiss” ηταν κλασης ανωτερο. Καλυτερη επιλογη θεωρω την Σαγια και επειτα την Μαρια Ελενα. Και για καλυτερη θεση θεωρω οτι η Σαγια θα ψηφιστει και απο βορειες και απο βαλκανικες χωρες.

    • τα ιδια ελεγαν καποιοι και για τους κοζα μοστρα τα ιδια και για τον λουκα τα ιδια και για τον αλκαιο!οτι ειναι ελληνικο και οτι δεν θα πιασει εξω κι ομως διαψευστηκαν οικτρα!κι αυτο γιατι πλεον οι ευρωπαιοι θελουν απο εμας κατι ελληνικο δεν θελουν νατους αντιγραφουμε και να μπαινουμε στα δικα τους χωραφια!κι αυτο φανηκε περιτρανα περυσι που καταποντιστηκαμε!η απεργη ειναι η πιο ασφαλης επιλογη για φετος και ειναι το μοναδικο τραγουδι που φωναζει ελλαδα απο χιλιομετρα!

      • Σοβαρολογεις τωρα????
        Το τραγουδι του Αγαθωνα ειχε κατι το ξεχωριστο…Ρεμπετικο με ροκ στοιχεια,ωραιο στοιχο και συμπαθητικη μελωδια…Της Απεργη ο στοιχος είναι για γελια και η μελωδια ΑΔΙΑΦΟΡΗ…Ενα μπουζουκοτραγουδο ειναι,που λογικα θα εχει και απαραδεκτη σκηνικη παρουσια…Αλλα τσαμπα το συζηταμε,δεν εχει καμια ελπιδα να παει….

      • γιατι ο στιχος του alcohol is free ηταν βαθια ποιητικος και βαθυστοχαστος?ξαναλεω λοιπον οτι στους ξενους αρεσει το ελληνικο στιλ!δεν θελουν τα αντιγραφουμε την δικη τους μουσικη εξ ου και το περσινο καταστροφικο αποτελεσμα!τωρα αν εσυ θεωρεις οτι το γυφτοκλαρινομπαροκ κομματι της σαγια ειναι καλη επιλογη αποψη σου!εγω θεωρω οτι με τη θωμαι εχουμε περισσοτερες ελπιδες για μια καλη θεση!κι αυτο διοτι ειναι κατι το εντελως διαφορετικο απο τα υπολοιπα και θα ξεχωρισει!και επιτελους θελω να ακουσω να με εκπροσωπει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!κουραστηκα πια με τα αγγλικα!εξαλλου τα τελευταια χρονια οποτε χρησιμοποιησαμε ελληνικα ημασταν εντος δεκαδας(2010.11.13)και οποτε μαιμουδισαμε(2012,14) γκρεμοτσακιστηκαμε βαθμολογικως!

      • Αισχος ειναι και της Σαγια και συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει να στελνουμε τραγουδια με ελληνικο στοιχο,αλλα της Απεργη ειναι χαλια…Ο στοιχος γραμμενος στο ποδι και η μουσικη αδιαφορη…Δηλαδη να ηταν ενα καλο τραγουδι να πω ενταξει να το στειλουμε αλλα αυτο το θεωρεις καλο τραγουδι????

      • το θεωρω ελληνικο τραγουδι!και το θεωρω καλυτερο απο τα υπολοιπα τραγουδια που ειναι ξαναζεσταμμενες σουπες!και το προτιμω απο τα υπολοιπα 4 γιατι τουλαχιστον ειναι ειλικρινες με αυτο που θελει να περασει!

    • Ειμαι και θα ειμαι παντα υπερ της ελληνικης γλωσσας στην Γιουροβιζιον. Αλλα σε αυτον τον ηχο που ειναι καθαρα δυτικος δεν ταιριαζει. Σε ολες τις υπολοιπες ελληνικες συμμετοχες που ανεφερες ταιριαζε γιατι υπηρχαν ελληνικα βαλκανικα στοιχεια στην μουσικη και του Λουκα ηταν λαικο. Στην jazz δεν ταιριαζει.

  68. Λοιποοον 3 απ τα 5 τραγουδια ειναι πααρα πολυ καλα και δεν θα με πειραζε να περασουν, τα υπολοιπα δεν θα ηθελα να μας εκπροσωπησουν…πιο συγκεκριμενα:
    1)Shaya: υπεροχο κομματι,το πιο eurovision-style απ ολα και με τις περισσοτερες πιθανοτητες να κερδισει,η σαγια εχει φοβερη λαιβ φωνη, εχει κερδισει στα EMA,ειναι Δανη αρα εξτρα ψηφοι,να πω κι αλλα?!? :3
    2)Barrice: πολυ καλο τραγουδι,χαρουμενο στυλ σε μια μιξη dance και μουζουρακη (!) που μπορει να παει πολυ καλα στο διαγωνισμο.Περιμενω το ολοκληρωμενο για να καταλαβω ακριβως σε τι στυλ κινειται
    3)C-Real: επισης πολυ καλο τραγουδι,κατι ασυνηθιστο για το ρεπερτοριο τους αν και εχει μια “γευση” παλιομοδιτικου…βεβαια δεν θα με πειραζε να μας εκπροσωπησουν!
    4)Απεργη: οχι,παρακαλω οχι…ειναι σαν να πηρε ενα λαικο τραγουδι και να το μετετρεψε σε τζαζ…μου θυμιζει μια αθλια εκδοχη του caroban.Πλιζ οχι..
    5)Κυριακου: ρε παιδια ειναι ακριβως σαν τραγικη μπαλαντα της Βισση η ιδεα μου?!? :p αν μας εκπροσωπησει οπως πολλοι θελουν τοτε παει χαθηκαμε απο χερι,σαν τη Λιθουανια το 2011 και χειροτερα θα παμε…
    Αν παει καποιο απ τα πρωτα τρια, θα χαρω παρα πολυ και θα το υποστηριξω,ειναι αλλωστε η πρωτη χρονια που θελω να κερδισουν 3 τραγουδια και τα χω σχεδον ισοτιμα.
    Αν παλι παει καποιο απ τα 2 τελευταια, εε λιγο η Κονσιτα στο green room λιγο η Απεργη η η Κυριακου στη σκηνη,εε αστο δεν θα δουμε eurovision φετος (σιγα μην αντεχαμε,αλλα αλλο αυτο :3 )

  69. Από το πρώτο άκουσμα ξεχωρίζει σαφώς η Μαρία-Έλενα Κυριακου.
    Της shaya είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και ήμαρτον με αυτο τον βαλκανικό ήχο. δεν της παει καθολου ουτε στο ύφος ουτε στην εμφανιση οττε στη φωνη.επρεπε να πει κατι πιο ξεσηκωτικο. Κατα τη γνωμη μου λαθος επιλογη υφους κ τραγουδιου
    Η Θωμαή φαινεται οτι είναι σε σύγχυση,ωστοσο τραγουδαει με κέφι κ πάθος.
    Οι C real μια ηχορυπανση κ o Barrice κατι παρουσιαζει αλλα οχι κατι ξεχωριστο. απο το Πρωτο ακουσμα :Μαρια έλενα λοιπον!

  70. Λοιπόν όταν εκπροσωπείται μια χώρα και περιορίζεις καλλιτέχνες να λάβουν μέρος σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό για την eurovision, αμίτη άλλο το επίπεδο των λίγων τραγουδιών που επιλέγουν οι εταιρίες θα πρέπει να είναι άψογα όλα τους και όχι αυτό το χάλι, προσπαθώντας εμείς από το λιτότερο χειρότερο να επιλέξουμε για να μας εκπροσωπήσει. Αντιθέτως θα έπρεπε το επίπεδο να ήταν τόσο καλό όπου να δυσκολευόμασταν ποιο να διαλέξουμε. Από το δείγμα αυτό με απογοήτευση θα πω ότι μόνο η μπαλάντα ήταν κάπως αξιοπρεπές αλλά αυτό εμένα δεν με καλύπτει. Πρέπει άμεσα να αλλάξει αυτή η διαδικασία και ο ogae πρέπει να πάρει θέση.

    • αυτη την αποψη την εχουμε εκφρασει πολλοι και συμφωνω. ενας κλειστος τελικος με shortlist επρεπε να διασφαλιζει κομματαρες υψηλων προδιαγραφων. Αλλιως κανεις ανοιχτο τελικο και προσκαλεις ολους τους καλλιτεχνες της χωρας να στειλουν τραγουδια και να συμμετασχουν στη διαδικασια.

  71. Στο ότι η μπαλάντα της Μαρίας-Ελενας είναι αδιάφορη και θα χαθεί αν θα πάει στην Αυστρία, θα διαφώνησω. Εμένα μου αρέσει περισότερο απο κάθε αλλη μπαλάντα που έχει περάσει στον διαγωνισμό μέχρι στιγμής. Δεν καταλαβαίνω προς τι το όλο κράξιμο

  72. Αντικειμενικα το πιο φρεσκο και η πιο safe επιλογη ειναι του…Barrice. Ωραια μελωδια, καθαρη φωνη, ανεβαζει στροφες και δεν ειναι μπασταρδεμενο. ειναι ραδιοφωνικο χιτ που θα ψηφιστει ΚΑΙ απο επιτροπες. Μπορει να τα παει πολυ καλα στη Βιεννη αν στηθει εξυπνα και με ωραιες ιδεες. Η πιο ασφαλης επιλογη που να μη θυμιζει αλλα τραγουδια γιουροβιζιον ή κατι παλιακό είναι ο Barrice. Τα αλλα κομματια ειναι επιτηδευμενα και δηθεν φεστιβαλικα, με ψευτο τυμπανα μεσα και καραμουζες και δε συμμαζευεται. Μπαρίς με διαφορά.

  73. Απογοητεύτηκα από τα τραγούδια, ωστόσο όταν κυκλοφορήσουν ολόκληρα θα έχω πιο ολοκληρωμένη απόψη. Δεν έχω κανένα αγαπημένο παρ’όλα αυτά θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα πρώτο top:
    1.Barrice: Σύγχρονο, νεανικό, ραδιοφωνικό, όχι όμως ιδιαίτερα πρωτότυπο.
    2.Shaya: Κλαρίνο; Σοβαρά τώρα;;; Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σαξόφωνο. Μου αρέσει πολύ το ρεφρέν, στο σύνολο όμως το τραγούδι με μπερδεύει…
    3.Μαρία-Έλενα Κυριάκου: Η μοναδική μπαλάντα γι’αυτό ξεχωρίζει. Τετριμμένη αλλά ακούγεται ευχάριστα.
    4.Θωμαή Απέργη: Στο ραδιόφωνο δε θα με χαλούσε αλλά για τη Eurovision… απλώς όχι.
    5.C:Real: Δεν είναι κακό, είναι αδιάφορο.
    Εύχομαι να κάνουμε τη σωστή επιλογή, γιατί ο ημιτελικός μας είναι ιδιαίτερα δύσκολος… Καλή μας επιτυχία!!!

  74. εχοντας ακουσει τα αποσπασματα των κομματιων αρκετες φορες καταληγω στα εξης:
    -barrice:καλουτσικο,πιασαρικο θα ελεγα κι ο νεαρος εχει πολυ καλη φωνη! ωστοσο ειναι ενα απλο ποπ της σειρας κι θεωρω πως αν επιλεγει θα εχει την ιδια τυχη με το rise up,κι ισως κι χειροτερη,παρομοιο κομματι απο την ιδια χωρα,δευτερη χρονια σερι…;;;
    -c:real:μακραν η πιο αδυναμη συμμετοχη! το κομματι οσες φορες κι αν το ακουσα δεν μου εμεινε το παραμικρο…το μεγαλο outsider
    -μαρια- ελενα:αρκετα καλη μπαλαντα,σαφως πιο πανω απο το μετριο! βεβαια στο αποσπασμα που δινεται μου φαινεται λιγακι επαναλαμβανομενη,ωστοσο στο σημειο που κοβεται θεωρω πως “απογειωνεται”!αν επιλεγει,θεωρω πως θα βρεθει στο τελικο,αλλα εκει δυσκολα να πλασαριστη σε μια καλη θεση…ναι μεν θα στηριχθει απο τις επιτροπες αλλα απο το κοινο;;; κι συν οτι ηδη στις 13,ως ωρας συμμετοχες,υπαρχουν ηδη αρκετες μπαλαντε κι θα υπαρξουν κι αλλες,σαφως καλυτερες καποιες κι ισως να χαθει η δικη της
    -shaya:ηθελα κατι σαν το love me,οταν ομως ακουσα για σκανδηναβους παραγωγους ημουν σιγουρος στην ομοιοτητα με κομματια της emilie de forest…η δε προσθηκη του κλαρινου κλπ μου φερνει στο μυαλο μια μιξη βουλγαριας κι δανιας το 2013! βεβαια,ειναι αρκετα πιασαρικο…θελω να το ακουσω ολοκληρωμενο για να αποφασισω σιγουρα,για την ωρα με μπερδευει ναι μεν ειναι πιασαρικο κι ξεσηκωτικο σε μια ακομα χρονια μπαλαντων,αλλα αυτος ο “αχταρμας” ορισμενες φορες με χαλαει…
    -θωμαις,σαν “συνταγη”μου φαινεται αρκετα ενδιαφερουσα! ο ελληνικος στιχος πιστευω πως του δινει μια ιδιαιτερη ταυτοτητα,κι ενα μικρο προβαδισμα στον εθνικο τελικο! θεωρω,αν οπως λενε κι οι στιχοι” νυχτα γλυκια με τζαζ κι συρτακι” θα ακουσε κι συρτακι στο κομματι οποτε μπορει να κερδισει βαθμους απο αρκετες χωρες…ειναι ενδιαφερουσα προταση φρεσκια κι δυναμικη! καλα η συγκριση με το “famme fatale”απλα ατυχης…της απεργη κινειται σε “swing/jazz”ρυθμους ενω της κυπρου το 2008 ηταν λες κι βγηκε απο μπουζουξιδικο! επισης η κυπρος με μηδεν συμμαχους ,πλην της χωρας μας,κι ενα αρκετα καλο κομματι να εχει,ειναι ικανη να αποκλειστει! τρανο παραδειγμα το “lala love”που αν κι οχι κατι το ιδιαιτερο ηταν σιγουρα πολυ καλυτερο απο το γελοιο “aphrodisiac”της χωρας μας την ιδια χρονια,ωστοσο το ενα βγηκε 16ο κι το αλλο 17ο με μια ψηφο διαφορα! κι ειμαι βεβαιος πως αν η ελλαδα ειχε το “la la love”ενω η κυπρος το”aphrodisiac” η μια θα εμπαινε 5αδα ακομα ενω η αλλη θα ειχε αποκλειστει!
    συνοψιζοντας,επειδη αρχιζω να κουραζω με τοσο μακροσκελες κειμενο,συγγνωμη κι ολας παιδια. 😛 .καταληγω στην εξης 5αδα:
    5.c:real
    4.barrice
    3.μαρια ελενα
    2.shaya
    1.απεργη
    ….περιμενω να τα ακουσω ολοκληρα,την τεταρτη,για να βγαλω τελικο συμπερασμα! παντως θεωρω πως οι c:real ειναι ηδη εκτος ανταγωνισμου, ενω οι τρεις κοπελες εχουν τις περισσοτερες πιθανοτητες να μας εκπροσωπησουν,δινοντας προβαδισμα στη shaya κι τη θωμαιδα,που θεωρω θα γινει”μαχη”για το εισιτηριο!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
    ακονιστε μαχαιρια…η Τεταρτη πλησιαζει 😛 (αστειευομαι:D )

  75. Σκούρα τα πράγματα παιδιά φέτος! Λοιπόν, έχουμε και λέμε…
    1) Barrice: Προσεγμένη dance παραγωγή ακούγεται, κάτι μεταξύ John Newman και Akcent, αλλά αμιγώς beatακι για δεύτερη χρονιά σερί δεν μου κάθεται καλά…
    2) C real: Αρκετά παραπάνω clubίστικο από ότι θα περίμενα και το γλυκό ροκ του Δαμάσκη υποβόσκει από πολύ κάτω όμως… Ωστόσο, δεν θα με χαλούσε!
    3) Μαρία – Έλενα Κυριάκου: Παρόλο που θα ήθελα μία μπαλάντα να μας εκπροσωπήσει, θα την ήθελα δυναμικά ‘ελληνοποιημένη’ σε σύνθεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω άλλη μία αυτού του τύπου την πλαστική κλασικο-παλιακή μπαλάντα εικοσαετίας πίσω, κάτι μεταξύ Houston και Carey, ίσα – ίσα για να κάνουμε επίδειξη φωνητικών δυνατοτήτων με ρηχο-κλισέ στίχους. Κοινώς, με τίποτα!
    4) Shaya: Πιο μουσικός αχταρμάς… πεθαίνεις! Αταίριαστη απόπειρα πρόσμιξης του ‘Μιά τσελιγκοπούλα΄ με το Rainmaker της De Forest, με μία δόση κέλτικων πνευστών… Είπαμε έχει και η λογική της συνταγής τα όριά της, δεν ταιριάζουν όλα τα είδη της μουσικής με όλα! Περίμενα σαφώς κάτι πιο δυναμικό συνθετικά και πιο επαγγελματικό ενορχηστρωτικά. Το μόνο θετικό του τραγουδιού ότι δεν περνά απαρατήρητο και θα τραβήξει τα βλέμματα (Δεν ξέρω αν θα’ναι για καλό φυσικά!)
    5) Απέργη: Επίσης, περίεργο πάντρεμα στίχων τύπου ‘Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα’ με swing jazz, με ατμόσφαιρα άλλης εποχής, και υποψιάζομαι ότι κάπου εκεί στην επίμαχη χρονική στιγμή του 2:00-2:10 θα σκάσει μύτη και λίγο μπουζουκάκι! Όπως και η προηγούμενη συμμετοχή με βρήκε απροετοίμαστο και μου προκάλεσε άβολα αισθήματα, ωστόσο την προτιμώ από Shaya.
    Ως πρώτη αίσθηση, δεν ξετρελάθηκα με κάποιο και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ένα τραγούδι που θα πούμε ξεκάθαρα ‘ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!’. Δυστυχώς, όπως το περίμενα, αρκούμαστε στην pop σκηνή και δεν έχουμε ποικιλομορφία, με άλλα μουσικά είδη π.χ. έντεχνο, λαϊκό, παραδοσιακό, ροκ όπως π.χ. το 2013. Πάντως, αν δε δούμε σε ολόκληρα τραγούδια κάτι διαφορετικό, θα κονταροχτυπηθούν τη βραδιά του τελικού οι δύο τελευταίες κυρίες. Προς το παρόν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης με τυχαία σειρά σε Barrice, C real, Απέργη και… Οψόμεθα!

  76. 1o Shaya: Ακρως γιουροβιζιονικο τελεια συνδιασμενο μουσικα…θα παιχτει πολυ στα βαλκανια πιστευω…ειναι χορευτικο κομματι η Shaya θα παει καλα τουλαχιστον για την ωρα σε σχεση με τις υπολοιπες 13 χωρες ειναι το καλυτερο..κ εχει και ενα ελληνικο στοιχειο μην το ξεχναμε που αρεσουν αυτα στην Ευρωπη.
    2ο Θωμαη Απεργη: Καλο τραγουδι εθνικ με ρυθμο…και εδω υπαρχει το ελληνικο στοιχειο θα παιχτει αρκετα το καλοκαιρι στα ελληνικα ραδιοφωνα τουλαχιστον…εχει και εκεινη το πακετο για τον διαγωνισμο ομως ειναι νωρις γι εκεινη τωρα…κ το τραγουδι δεν ειναι και το καταλληλο…
    3ο Μαρια Ελενα Κυριακου: Κλασσικη μπαλαντα θυμιζει κατι απο 1980-1990 δεν ειναι καταλληλο γι Ελλαδα πολυ ξενικο…βεβαια εχει την καλυτερη φωνη απο ολους η κοπελα αυτα να λεγονται…
    4ο C-Real: Να λοιπον η εκπληξη…περιμενα οτι θα ηταν το χειροτερο τελικα φαινεται θα μας προβληματισει…
    5ο Barrice: Αδιαφορη συμμετοχη…το παιδι δεν εχει την καταλληλη εμπειρια για κατι τετοιο..συμπαθητικος αλλα το τραγουδι δε λεει κ πολλα…
    Ακομα δεν τα ακουσαμε ολοκληρωμενα θα δουμε! Περιμενουμε…

  77. οσες φορες και να τα ακουσω το τραγουδι της απεργη θεωρω πως ειναι το καλυτερο και το καταλληλοτερο να μας εκπροσωπησει!εχω την εντυπωση οτι ο ιδιαιτερος ρυθμος του θα κανει τη διαφορα!στα συν και ο ελληνικος στιχος αλλα και η γενικοτερη παρουσια της απεργη!ειμαι σιγουρος οτι και μονο που ειναι κατι εντλως διαφορετικο απο τα υπολοιπα 4 καθως και το μοναδικο με ελληνικα στοιχεια και στιχο θα του δωσει ανετοτατα το εισιτηριο!καλη μας επιτυχια λοιπον!

  78. Αν στειλουμε την Απεργη δεν περναμε ουτε τελικο,ειναι σαν το femme fatale της Κυπρου….Shaya στέλνουμε και θα ειμαστε 15αδα…Οχι πως ειναι καποια κομματαρα,αλλα κατι έχει…
    *Η Κυριακου ειναι η μοναδικη Κυπρια με απαισια προφορα στα αγγλικα….Οσον αφορα το τραγουδι της απλα ΤΡΑΓΙΚΟ!

  79. Μεσα σε ενα μικρο αποσπασμα, πως μπορειτε να κανετε τοοοοοση αναλυση… Δεν μπορω να σας καταλαβω! Περιμενετε πρωτα να τα ακουσουμε ολοκληρα και μετα βγαζετε ενα συμπερασμα! Όσον αφορά την Μαρια Ελενα, θα παρω θεση γιατι βλεπω να υπαρχει αρκετη χολη και ισως ξερω και τον λογο.. Επειδη ειναι Κυπρια και γνωριζεται καλα οτι θα την στηριξουν πιθανόν ακόμα και οι φοιτητες αφου οσες φορες υπηρχαν Κυπριοι στους τελικους πηγαν (Σαρμπελ, Γιωρκας, Ελευθεριου), ετσι πολλοί εδω, βρισκουν ευκαιρια να την κραξουν επειδη ξερουν οτι εχει μεγαλη πιθανοτητα να παει .. Η προφορα της στα Αγγλικά και η φωνη της ειναι σουπερ!!

    • ενω εσυ φιλιππε πως εβγαλες συμπερασμα υπερ της κυριακου?πρωτον απο οπου και να ηταν θα μου ηταν εξισου αντιπαθης!δευτερον θεωρω πως σιγονταρετε απιστευτα η συγκεκριμενη ενω ας πουμηεη κοσμιδου ηταν κλασεις ανωτερη φωνητικως απο αυτην!τριτον αναρωτιεμαι γιατι στην κυπρο απαγορευεται να λαμβανουν συμμετοχη ελληνες ενω εδω μια χαρα επιτρεπεται οπως βλεπεις για τους κυπριους!δυο μετρα και δυο σταθμα δηλαδη!οποτε το σχολιο σου ηταν το λογοτερο ατυχες και αβασιμο!

  80. Κάθε χρόνο και καλύτερα…
    Μετά από αρκετές φορές που τα άκουσα έχω καταλήξει στα εξής.
    1. Barrice: Ραδιοφωνικό, μελωδικό, πιασάρικο και σύγχρονό. Μου θυμίζει η φωνή του κ λίγο τον Νίκο Γκάνο.
    2. Shaya: Περίεργο, το κλαρίνο κάπου σε μπερδεύει αλλά μένει στο αυτί! Έχει κτ δυναμικό.
    3. Θωμαή: Θυμίζει άλλες εποχές είναι η αλήθεια. Δεν είμαι σίγουρη αν μου αρέσει ακόμα. Επίσης έχει κάτι πιασάρικο.
    4. C-real: Καλό είναι αλλά δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει. Πολύ συνηθισμένο!
    5. Μαρία Έλενα: Η Αλήθεια είναι πως απορώ πως αρέσει σε κάποιους (Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα μου πείτε!) πολύ κακά Αγγλικά, πολύ παλιομοδίτικη μπαλάντα!
    Αν δεν τα ακούσουμε κ ολόκληρα παντως δεν μπορούμε να πούμε και πολλά…!

  81. Xωρίς να κρινω ακομα απο το μικρο αποσπασμα πιοστευω πως μτην Μαρια Ελενα δεν παμε πουθενα.Μονο με τις επιτροπες δεν γινεται δουλεια.Δεν μου ακουγεται καλη η μπαλαντα αλλα πολυ ατονη και παλιομοδητικη.Η Shaya πιστευω ειναι καλη με κατι που δεν εχουμε συνηθισει την Ελλαδα αλλα και θελω να ακουσω ολο της Απεργη γιατια απο το αποσπασμα δινει μια νοτα ελληνικη που την θελουν εξω αλλα δεν εντυπωσιαζει.Μπορει το υπολοιπο να λεει πολλαΔεν ξερω αλλα με βαση τα αποσπασματα θελω shaya γιατι ειναι και μια προσωπικοτητα που τεριαζει στην Ευρωπη!

    • μια προσωπικοτητα που ταιριαζει στην ευρωπη??εχω πεσει κατω απο τα γελια!!!!ναι η σαγια και η ελενη γλυκατζη αρβελερ!για τραγουδι να πει στη γιουροβιζιον ψαχνουμε αν το εχεις καταλαβει!και οσο για την προσωπικοτητα της σαγια ο.κ δεν θα ηθελα να σχολιασω διοτι την εχω δει και live και ουτε να αρθρωσει λεξη μπορουσε!τωρα πως εβγαλες το συμπερασμα οτι κρυβεται μια προσωπικοτητα ολκης πισω απο τη σαγια τι να πω καποια σχολια εδω μεσα απλα με ξεπερνανε…….

  82. Το μόνο που μου φάνηκε εως και αστείο είναι της Απέργη. Το ότι είναι στα ελληνικά δε σημαίνει αυτόματα ότι θα αρέσει στους ξένους,επειδή τους αρέσουν τα ελληνικά ως γλώσσα! Αναφορικά με τα υπόλοιπα, συγγνώμη κιόλας αλλα εγώ μέσα σε 30 δευτ. δεν ξετρελάθηκα με κανένα. Ελπίζω όταν τα ακούσουμε ολόκληρα να ξεχωρίσει κάποιο και να πάμε καλά φέτος. Σε γενικές γραμμές πάντως, ακούγονται ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με του 2014.
    Συμπερασματικά, μη βιάζεστε και μην τρελαίνεστε με κανένα ,πριν τα ακούσουμε ολόκληρα και live.

  83. Εντωμεταξυ οι περισσοτεροι μιλουν για το καθε τραφουδι με βεβαιοτητα, λες και το χουν ακουσει ολοκληρο! 30 δευτερολεπτα ακουσατε, πως μπορειτε να αντιλιφηθειτε ποιο θα σας αρεσει καλυτερα και μαλιστα να τα καταταξετε και σε τοπ 5? Ναι οκ, απο 30 δευτερολεπτα καταλβαινεις το στυλ, αλλα ως εκει! Ηδη διαφοροι εχουν ξεκινησει να μιλανε για ψηφους απο Δανιες, για eurovision-style για τυπικες ξεπερασμενες μπαλαντες, για στιλ Only Teardrops, για στιλ Rise Up κ.τ.λ Υπομονη μια βδομαδα!

  84. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ EUROVISION ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ.
    ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ 4 ΜΑΠΑ.

    ΟΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟ LIVE,ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
    Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ C REAL.ΤΟΥ BARRICE ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΣ SHAYA ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΩΜΑΙΔΑΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ SHAYA ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ Η SHAYA, ΘΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΔ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΤΟ LIVE.OΠΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΜΕ.

  85. Δεν νομίζω ότι μπορούν να εξαχθούν σίγουρα συμπεράσματα από το τόσο λίγο που ακούσαμε!Όπως κ να χει τα πρώτα σχόλια μου:
    1.Barrice κάνει την έκπληξη με έναν πολύ catchy ρυθμό κ στίχο είναι η καλύτερη επιλογή για να πάμε καλά.
    2.Shaya συνθετικά μπέρδεμα έχει όμως δυναμική
    3.Μαρία Έλενα μία ανεμπνευστη μπαλαντα για μενα, αξιοπρεπές όμως
    4.Θωμαις Εξυπνο κονσεπτ το οποιο ομως δνε θα αρεσει στην ευρωπη
    5Creal η μεγαλη απογοητευση…εχουν χασει τη μαγεία τους

  86. καταρχας ολα τα τραγουδια μου αρεσαν! αλλα μιας και μιλαμε για παρουσιες, η Θωμαις ειναι μακραν η ομορφοτερη και αντιπροσωπευει τελεια την Ελλαδα. Πανεμορφη κοπελα, με φρεσκαδα και αερα, η πιο εντυπωσιακη και πιστευω θα στηριξει τελεια το τραγουδι της. Οσο για τη Μαρια Ελενα γιατι τοσοι πολλοι λετε οτι δεν ειναι καλα τα αγγλικα της ας πει καποιος??? πραγματικα απορησα με τα σχολια γιατι εμενα προσωπικα μου φανηκε ενταξει

    • johnny η Θωμαις σε διαγωνισμο τραγουδιου καλειται να αντιπροσωπευσει την Ελλαδα οχι σε καλλιστεια.Το ποσο πανεμορφη ειναι ή οχι δεν παιζει ρολο.
      Δικαιολογημενα να εισαι μπερδεμενος γιατι κι εγω με τις φωτο της Σαγια και της Θωμαης που μας εβαλαν στο κλιπ εχω μπερδευτει σε τι ειδους διαγωνισμου καλουνται να διαγωνιστουν οι καλλιτεχνιδες.Για να δανειστω και την ορολογια της εκφωνητριας.
      Απο το πολυ λιγο που ακουσαμε προτιμω την Μαρια Ελενα και ειναι απο τις λιγες φορες που μου αρεσει τοσο πολυ μπαλαντα που θελουμε να στειλουμε.
      .Επομενη επιλογη μου ειναι οι C-real κατι θελουν να πουν γι αυτο και θελω να ακουσω ολο το κομματι για να δω αν μας το πουν στο τελος.
      το τραγουδι της Θωμαιδος εκτος τ οτι ειναι κατωτερο της προηγουμενης φορας μου εχει βγαλει μια μιζερια.
      Η Σαγια …την αφηνω ετσι οπως ειναι να λιαζεται στον ηλιο .Ton Barrice δεν τον γνωριζω για να δω που περιπου βρισκεται μεσα απο το πολυ μικρο δειγμα αλλα αυτο που ακουσα δεν μου αρεσε και δεν βρισκω τιποτα πιασαρικο.
      Μπορει αν ακουσω ολοκληρα τα κομματια και ν αλλαξω γνωμη αν και δεν νομιζω γιατι κανενα απο τα κομματια δεν φαινεται να κανει τη διαφορα.

  87. Απο το λίγο που μας άφησε να ακούσαμε το νεριτ, αυτή είναι η γνώμη μου:
    1-Μαρια Ελενα- πιστεύω ότι αυτό το τραγούδι εκεί το λιγότερο ρίσκο απο τα άλλα και μπορεί να μπει στο τελικό και να φέρει καλό βαθμό να μπούμε στο πρώτο 10.
    2-θωμαις- ή θα πήγαινα πολύ καλό η πόλη κακο, αλλά τουλάχιστον δεν θα γινόμαστε ρεζίλι σαν πέρυσι γιατί είναι καλό, ελληνικό τραγούδι από μια καλή ελληνική καλλιτέχνη.(5-26 θέση)
    3- c real, δεν είναι κακό και είναι καλύτερα από τι περιμενα απο αυτούς. Δεν πιστεύω να παει καλά όμως,(13-17 θέση)
    4- Βαrrice- καλύτερα από τι περιμένα αλλά δεν περίμενα πολλά.θα δυσκολεύει να μπει στο τελικό και αν μπει θα έχουμε ενα rise up πάλι.20- δεν θα περάσει το ημιτελικό.
    5- πολύ περίεργο τραγούδι, δεν ξέρω τι να πω, ειδικά γιατί φαίνεται ότι την θέλουν η περισσότερει. Δεν θα παι καθόλου καλα στο τελικο και Ευρώπη δεν θα αρέσει κατι τέτοιο. Περιμένα καλύτερα. 15-22.

    Εγώ θα είμαι χαρούμενος η αν περάσει η Μαρία Έλενα η θωμαις. Μπορω να δέχομαι c real, αλλά δεν μπορώ να υποστηρίξο barrice η shaya. Ελπίζω πάρα πολύ δεν θα κάνουμε το ειδιο λάθος σαν πέρυσι και να στέλνουμε ενα ελληνικό καλλιτέχνη μαζί με ένα καλό τραγούδι.

  88. Γενικά θα λεγα μάλλον καλύτερο το επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Έχοντας ακούσει τα 30 δευτ. θα προτιμήσω να γράψω τι ελπίζω για τα υπόλοιπα 2.30΄για κάθε τραγούδι, παρά να κάνω κατάταξη:
    Μπαρίς: αν δεν εξελιχθεί σε κάτι μονότονο αλλά υπάρχει μελωδία, όπως ήδη διακρίνεται στο ρεφραιν πιστεύω έχουμε κάτι καλό, ακομπλεξάριστο και όχι φεστιβαλικό άρα θετικό για τη γιουροβίζιον εν έτει 2015.
    Creal: εδώ νομίζω δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίς!
    Σάγια: αν στο υπόλοιπο τραγούδι μειωθούν τα σταματήματα τύπου εα εα (τύπου μουντιάλ) και τα κουπλέ έχουν μια δυναμικότητα, γιατί το ρεφραίν είναι συμπαθητικό αλλά κάπως αδύναμο (σαν κλασικό σκανδιναβικό ποπ που είναι), τότε με τίποτα δεν είναι κακό.
    Μ.Ε.Κυριάκου: αν τουλάχιστον το μισό τραγούδι αποκαλυφθεί ότι είναι στα ελληνικά και ενορχηστρωτικά εμφανιστεί κάτι λίγο πιο ελληνικό, άρα μετατραπεί σε μεσογειακή μπαλάντα θα είχε ενδιαφέρον. Αν όχι λυπάμαι αλλά στις πολλές φετινές μπαλάντες θα κυριαρχήσουν οι πιο καλουδουλεμένες και με τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές που “γράφουν” στην οθόνη – δεν είναι απαραίτητο να είναι βέβαια γυναίκες με μούσια, αλλά τραγουδιστές σαν τον μικρούλη Κύπριο ή μια Αρετή (απ΄τις δικές μας) το’ χουν περισσότερο απ΄τη νικήτρια του Voice.
    Απέργη: ακόμη προσπαθώ να καταλάβω γιατί το θεωρείτε μπουζουκοτράγουδο. Εμένα σε τζαζ- σουινγκ μου κάνει στα ελληνικά. Αυτό πάντως μόνο με πολύ έξυπνες εναλλαγές στα υπόλοιπα δευτερόλεπτα (τα άγνωστα) θα με συγκινούσε. Από αυτό που άκουσα..όχι.
    Τέλος, αν έπρεπε να διαλέξω κάτι από τα 30΄΄ μόνο θα διάλεγα του Barrice.Αλλά ελπίζω σε ανατροπές και ξέρω πια ότι θα ψηφιστεί το καλύτερο. Άλλωστε οι Έλληνες (όσο κι αν κραζόμαστε) έχουμε καλό και αντιπροσωπευτικό γούστο για γιουροβίζιον, μάλλον γιατί σε στιλ είμαστε ακριβώς στη μέση (λίγο δύση και λίγο ανατολική κουλτούρα). Ας μη ξεχνάμε πέρσι δώσαμε 12 Αυστρία και 8 Ολλανδία (εξαιρώ τη Ρωσία του Κοντόπουλου).

  89. Aπό 30΄΄ασφαλή συμπεράσματα δεν εξάγονται
    Ας τα ακούσουμε πρώτα ολόκληρα πριν αρχίσουμε να απορρίπτουμε το ένα ή το άλλο
    Βεβαια η ζωντανή εκτέλεση μπορεί να κρύβει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και νά’ρθουν τα πάνω κάτω.

  90. εμενα μου αρεσει περισσοτερο η μπαλαντα. εχουμε καιρο να στειλουμε και μου φαινεται πολυ καλη επιλογη

  91. Αν και δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα από τα 30 δευτερόλεπτα και με κάθε επιφύλαξη,αφού μπορεί όταν τα ακούσουμε ολόκληρα να ανατραπούν όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας,παρόλα αυτά θα κάνω μια σύντομη κριτική..
    Απέργη:Τι σας αρέσει ρε παιδιά?????Επειδή είναι στα ελληνικά πρέπει να το στείλουμε αναγκαστικά???Απαίσιος στίχος,ασήμαντη μουσική και μην λέτε πώς είναι jazz κομμάτι αυτό????Θα πέσει κεραυνός να μας κάψει…Δεν έχει ελπίδα να πάει στη Βιέννη…
    C Real Αδιάφορο…Ούτε καλό,ούτε χάλια,αλλά είναι αδιάφορο και αυτό είναι χειρότερο…Πιθανότατα θα τερματίσει τελευταίο..
    Barrice δεν είναι κακό τραγούδι,αλλά αυτό το ”Έλα” έχω βαρεθεί να το ακούω+ότι μου βγάζει παραπάνω γιουροβίζιον από ότι χρειάζεται..Πάντως θέλω να το ακούσω ολόκληρο,για να βγάλω περισσότερα συμπεράσματα….
    Κυριακού αρκετά καλό μου φάνηκε,αν και λίγο κλισέ…Χάλια προφορά στα αγγλικά πάντως η Κυριακού…Ίσως είναι η έκπληξη…
    Σαγια το περίμενα καλύτερο,πολύ αχταρμάς τραγούδι…Τα πάντα όλα έχει μέσα…Αλλά πιστεύω πώς θα έχει τη πιο δυνατή σκηνική παρουσία και θα κερδίσει,άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αυτό που μετράει σχεδόν πάντα στους ελληνικούς τελικούς είναι η τελική εμφάνιση,όπου έχουν χαντακωθεί καλά κομμάτια στο παρελθόν(Ταμτα,Ποντε) και έχουν πάει κατώτερα,αλλά με καλύτερη σκηνική παρουσία(Αλκαίος,Σαρμπέλ)…
    Μέτριο το επίπεδο και φέτος πάντως…Λίγα πράγματα προβλέπω να κάνουμε…Τελικός και 12-18η θέση,ανάλογα και πιο κομμάτι να στείλουμε(Με Απέργη δεν ξέρω και αν περάσουμε)…
    Πάντως περιμένω να βγουν τα κομμάτια ολόκληρα!!!!

  92. 1)shaya= εκπληκτικο τραγουδι, χαρουμενο, φρεσκο, γρηγορο και σου μενει στο μυαλο με ενα ακουσμα 30 δευτερολεπτων. εχει κλαρινο που ειναι εξαιρετικα σημαντικο να ακουστει στην ευρωπη. θεωρω πως αν παει η shaya θα εχουμε 10αδα σιγουρα.
    Τα υπολοιπα τραγουδια ειναι απλα αδιαφορα. η μαρια ελενα ξενερωτη και ανευρη, τα αγγλικα της δε αισχος. και ειναι και καθηγητρια αγγλικων. η θωμαη τι να πω.. μαρθα καραγιαννη στο τραγουδι ο αντρας που θα παντρευτω. αν ειναι δυνατον. 2015 και η ελλαδα εξακολουθει να προμοταρει το κρασι και τη θαλασσα. μηπως να παρει και την μαρινελλα μαζι της στη σκηνη να κανει σικουελ με το λιγο κρασι λιγο θαλασσα?οι creal εντελως αδιαφορο τραγουδι. δεν σου μενει με τιποτα. ειδικα η εικονα του δαμασχη δεν μ αρεσει καθολου. τελος, αυτο το παιδακι ο μπαρις πως τον λενε περασε και δεν ακουμπησε. αλλα απο την spicy ειναι τι περιμεναμε.
    τελος, πιστευω πως μονο η shaya αξιζει να παει! οποιος αλλος παει θα παει χειροτερα απο περυσι

  93. Απέργη απαράδεκτο, ουτε για eurovision junior, προσωπικά θα ντρεπόμουν να το τραγουδήσω αν ήμουν αυτή.
    Η Μαρία-Έλενα παγερά αδιάφορο τραγούδι, δεν περνάει ούτε τελικό, και σιγά τη φωνή, είναι πολύ ξεπερασμένο σα στυλ φωνής, θυμίζει δεκαετία 90.
    Των c-real κάπως ακούγεται, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.
    Του barrice καλούτσικο, αν και επίσης πολύ κοινότυπο, αλλά αξιοπρεπές.
    Της saya είναι το μόνο που κάνει τη διαφορά και σου μένει σαν άκουσμα, προσωπικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο αν και αυτό το Εα-εα είναι λίγο εκνευριστικό.
    Βέβαια μένει να ακούσουμε τα τραγούδια ολόκληρα, αλλά από Απέργη και Μαρία Έλενα δεν περιμένω να αλλάξω γνώμη, βασικά είναι απαράδεκτα.

  94. 1.shaya ( με διαφορά το καλύτερο , και η σαγια με την σκηνικη της παρουσία θα το κάνει τέλειο , σίγουρα πεντάδα )
    2. Μαρία Έλενα κυριακου ( καλή μπαλάντα )
    3. barrice
    4. Απέργη ( βαρετό , μονότονο άλλης δεκαετίας)
    5.c real ( τίποτα το ωραιο)

  95. Μαρία Ελενα-αρκετά καλό κομμάτι και έχει και φωνή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.Τα υπόλοιπα δεν είναι χάλια αλλά εμένα μου αρέσουν κάπως λιγοτερο(το τραγούδι της Σάγια μου θυμίζει κάτι από δανία 2013 και κάτι από ένα τραγούδι της ταινίας frozen).

  96. Είναι λίγο νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Με τα 30”, οι προσωρινές μου επιλογές είναι:

    1. Shaya: Μπορεί να θυμίζει σκανδιναβικό ποπ τραγούδι (τύπου Δανίας 2013), αλλά αυτό το “πάντρεμα” κλαρίνου με το κέλτικο άκουσμα είναι αυτά που κάνουν να ξεχωρίζει το τραγούδι

    2. Barrice: Ένα συνηθισμένο – για eurovision – τραγούδι και μοιάζει με ραδιοφωνική επιτυχία. Δεν είναι κακό το τραγούδι, αλλά όχι για eurovision.

    3. Θωμαή Απέργη: Συμφωνώ να στείλουμε ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο, αλλά δεν αποτελεί αυτό πάντα κριτήριο επιτυχίας. Αυτό που ξεσηκώνει τους Ευρωπαίους είναι να καταλαβαίνουν από τη μια τους στίχους και από την άλλη η καλή μουσικότητα του τραγουδιού. Και πράγματι μου θυμίζει λίγο Κύπρο 2008.

    4. Μαρία-Έλενα Κυριάκου: Ομολογώ να πω ότι είναι φωνάρα, αλλά από μπαλάντες άλλο τι; Πέρσι το 70% και παραπάνω ήταν μπαλάντες. Επομένως λογικά και φέτος θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών που θα στείλουν μπαλάντες. Αλλά το τραγούδι συμπαθητικό.

    5. C-Real: Ένα τραγούδι που το ακούσαμε πολλές φορές από άλλες χώρες που έστειλαν παρόμοια τραγούδια.

    Απλά θα ήθελα να πω να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Οι επιλογές μου είναι, βάσει των 30”. Υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα! 🙂

  97. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το επίπεδο όλων των τραγουδιών, ειδικά σε σχέση με αυτά των ξένω χωρών που ήδη έχουν επιλεγεί για το διαγωνισμό. Είναι 5 πολύ αξιοπρεπή τραγούδια και χαίρομαι που θα διαγωνιστούν για να επικρατήσει το καλύτερο. Προσωπικά η μπαλάντα μου άρεσε αλλά η μπαλάντα είναι επικίνδυνο στιλ στη Eurovision. Καλή επιτυχία σε όλους!

  98. Βόμβα απο Μαρία ελενα πριν λιγο ! Είπε στη στεφανιδου οτι το τραγουδι της εχει εκπληξη και μάλιστα το απόσπασμα που ακούσαμε απο την μπαλάντα της , δεν δείχνει ούτε στο ενα εκατοστό τη δυναμική του τραγουδιου ! Ειναι πολυ καλύτερο ! Επίσης είπε οτι στιχουργός ειναι ο γνωστος στην ελλαδα Βαγγέλης κωνσταντινιδης ενω σύνθεση εχει γράψει ο Ευθυβουλος θεοχαρους μαζι με την ίδια.

    • Το καταλαβαμε οτι εισαι Κυπριος και σου ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΟΥ….Μεριοτατη φωνη,απαισια προφορα και το τραγουδι σαν παλιο κομματι της Βισση μεταφρασμενο στα αγγλικα…Τσαμπα ελπιζεις…χεχεχεεχ

    • αν αυτα που ειπε ισχυουν κι ειναι τοσο δυναμικη η μπαλαντα της,οσο λεει,μπορει α τα παει καλα! γαιτι κακα τα ψεματα απο 30δευτερα δεν βγαινουν συμπερασματα,κι ομολογω πως δεν ειναι ασχημη μπαλαντα βασικα,σε συγκριση με τις μπαλαντες που εχουν βγει ως ωρας ειναι η καλυτερη,αν επιλεγειμαζι με το ιταλικο”grande amore”!ωστοσο η μπαλαντα προτιμαται συχνα στο θεσμο,κι ακομα ειναι νωρις,ισως αλλες χωρες να επιλεξουν μια πιο δυνατη μπαλαντα κι της κυριακου,αν επιλεγει,να μην μπορει να ανταπεξελθει!ωστοσο επιμενω πως δεν ειναικακη επιλογη,κι κυριως αμα το υπολοιπο κομματι εχει τοσο συναμισμο οσο υποστηριζει!ως ωρας ειναι 1η μου επιλογη μαζι με το κομματι της θωμαιδος!!!…αλλα σιγουρα μια δυναμικη μπαλαντα,ειναι πολυ ασφαλης επιλογη κι θα εχει την στηριξει απο τις επιτροπες αλλα κι απο το κοινο αφου με μπαλαντα επιχειρουμε σπανια…η τελευταια μαλιστα πριν 10 σχεδον χρονια! δεν ειδα την εκπομπη παντως κι αν υπαρχει,στειλε μου ενα λινκ,αν μπορεις! ευχαριστω!

  99. Ό,τι και να λέμε, είναι λίγο απίθανο να ψηφιστεί μπαλάντα από το ελληνικό κοινό. Έχουμε δει σε ελληνικούς τελικούς του παρελθόντος πολύ δυνατότερες μπαλάντες από της Μαρίας Έλενας, που δυστυχώς δεν κατάφεραν κάτι (With Love, The Light in Our Soul δύο τυχαία παραδείγματα). Και για να ξεχωρίσει μπαλάντα στον διαγωνισμό είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά τώρα που οι περισσότερες χώρες στέλνουν slow κομμάτια. Πάντως, η Μαρία Έλενα μου δίνει λίγο αίσθηση από Μαντώ, δεν ξέρω γιατί.

    • Αν και, διόρθωση, το The Light in Our Soul αποκλείστηκε, αλλά και πάλι δε νομίζω να κέρδιζε την ψήφο από το My Number One.

  100. Νομίζω ότι η Σάγια θα νικήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
    Όλοι λέτε πόσο κρύα και απωθητική είναι η Κυριάκου. Ε, τότε ποιος την ψήφισε ρε παιδιά; Κατά τη γνώμη μου η Αρετή θα έπρεπε να είναι στη θέση της και τότε θα μιλούσαμε πιθανόν και για νίκη στην Ευρώπη. Η φωνή της δεν ξεχνιέται.
    Στα τωρινά, καλά αλλά όχι ιδιαίτερα. Της Απέργη με χαλάνε τόσο πολύ η στίχοι. Όσο δεν πάει. Ειδικά το “χάμω”…θέλω να χτυπήσω χάμω τον στιχουργό. Έλεος.
    Το ποπάκι του νεαρού χαριτωμένο, αλλά μια από τα ίδια με πέρσι, οπότε δεν λέει.
    Το συγκρότημα δεν… Απλά δεν… Το έχω ξεχάσει ήδη.
    Η μπαλάντα…Χμ. Πρέπει να την ακούσουμε ολόκληρη. Και της Σάγιας ασφαλώς. Επίσης κι εδώ με χαλάνε τα επιφωνήματα. Στίχους παιδιά, στίχους θέλουμε, όχι εεαααεεε. Πότε θα το καταλάβετε;
    Η σκηνική παρουσία θα κρίνει πολλά. Ίδωμεν.

  101. Πόσο στενομυαλοι κάποιοι.Κρίνετε από τα 30δευτερα.Λέτε για την shaya ότι θυμίζει Δανία.που ξέρετε το υπόλοιπο πως είναι.Της θωμαη το υπόλοιπο Μπορεί να εντυπωσιάζει.Και έπειτα από Eurovision λίγοι ξέρουν από ότι κατάλαβα γιατί οι άλλοι γράφετε ότι να Ναι τύπου να πάμε με μπαλάντα για κάτι διαφορετικό και θα ψηφίσουν οι επιτροπές,και κάτι τέτοια. ας είμαστε σοβαροί.

  102. Μαρία Έλενα: για μένα μια μπαλάντα για να έχει επιτυχία στην Eurovision θα πρέπει να είναι απλή-όχι απλοϊκή-να μπορεί και ο ακροατής να την σιγοτραγουδήσει. Να του μένει έστω η μελωδία. Εδώ δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Περίπλοκη μελωδία χωρίς ενδιαφέρον. Μια μπαλάντα τύπου Let it go (Frozen) θα ήταν ιδανική για την φωνή της Μαρίας Έλενας…
    C:real: πιστεύω-και ελπίζω- ότι το τελικό τραγούδι θα είναι πιο ενδιαφέρον από αυτό που ακούσαμε και με εναλλαγές σε μουσικά είδη…
    Barrice: είναι OK. Δεν το λατρεύεις, δεν το μισείς. Το ‘έλα’, δεν χρειαζόταν πάντως…
    Θωμαή: μου βγάζει κάτι χαρούμενο και ξένοιαστο. Κάτι από καλοκαίρι. Λίγο κρασί , λίγο θάλασσα κτλ. Τραγούδι-ρίσκο φυσικά, αλλά δεν είναι κακό…
    Shaya: το πάντρεμα των διαφόρων ήχων μου αρέσει. Ο ρυθμός σου μένει στο μυαλό-πράγμα θετικό. Η σκηνική της παρουσία, πολλά υποσχόμενη. Αλλά θέλουν μέτρο οι ιαχές-να μην υπερισχύουν του στίχου και την ερμηνείας…

  103. Δεν Μπορώ να βγαλω συμπερασμα.περιμενω να τα Ακουσω ολοκληρωμενα.πάντως τα βρηκα απο αυτα που ακουσα μια απο τα ιδια.θα δουμε……

  104. Δεν Μπορώ να βγαλω συμπερασμα.περιμενω να τα Ακουσω ολοκληρωμενα.πάντως τα βρηκα απο αυτα που ακουσα μια απο τα ιδια.θα δουμε……
    Αλλα γελαω με οσα διαβαζω.ολοι ειδικοι…..

  105. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΚΡΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ SMS KAI TA TΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ 1 ΣΤΟ TELEVOTING ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ.ΑΠΟ 30 ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ JAZZ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΛΟΙΟ ΣΤΙΧΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ JAZZIA ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΙΧΟ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΒΟΥΤΣΑ-ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

  106. prepi na ta akousoume mexri telos gia na katalavoume … alla os tora exo na po 2 pragmata!

    1) Thomai Apergi = oti xirotero gia to 2015! kati tetia stelname prin 30 xronia kia oute tote den ta pigename kala, tha ta pame tora? mou kanete plaka? pantos i kseni gelane me afto … tous thimise ligo tin Kypro 2008 kai den exoun adiko. akoume emis tetia targoudia stin ellada sto radio?sta bouzoukia? sta club? e tote giati na to stiloume? na diksoume ti akrivos?
    2) i Shaya exei makran to kalitero tragoudi! enoni tosa akousmata tis ellnikis mousikis … mia xara einai! otan to 2013 pirame balkanikous ixous apo ti servia/bulgaria (pou kaka ta psemata ektos thessaloniki den akoume aftous tous ixous) … kai sas enoxli tora pou enoni i Shaya to ipirotiko klarino me ligo celtic, ligo afrik kai pai legontas? ektos oti eimaste ellhnes … eimaste kai evropei! pou to provlima? oso gia ta agglika … re paidia … iremiste ligo. eimaste apo tis poli liges xores tis evropis pou exoun stin kathemerinotita toso entona ta agglika sta aftia … vlepe tileorasi (pou den ixografonte sta ellhnika ta sirial kai ta erga apo USA) … vlepe kinomatografo (to idio pragma) … pou imartoun na kanoume tora les kai ta agglika einai gia mas kati san ta kinezika! exete pai pote polonia, rossia, islandia, portogalia kai pai legontas na dite ti diafora me mas? me to zori tha vrite kapion na milai kala agglika. ta exoume kathe mera ta agglika sti zoi mas … stin Eurovision mas enoxli?

    Eurovison pame … oxi se diagonismo “o pio ellhnaras tis xoras”.

  107. Δηλαδη εσυ καθεσαι κ συγκρινεις την Κομματαρα του Αγαθωνα κ των ΚΜ…με αυτο της Σαγια..που ναι μεν δν το εχω ακουσει,αλλα η αρχη ειναι σαν ενα πανηγυρακι στη Βουλγαρια.,,,Οκ..παω πασο!

    • kalo tha itan .. na diavazoume afta pou grafonte! den sigrina POTE (!) to tragoudi ton Koza Mostra me afto tis Shaye. 😉 apla anarotieme pos kapia atoma exoun kathe toso alla kritiria vathmologias. alazoun ta kritiria etsi opos tous katevi. erxonte me tin dikeologia oti tis Shayas to tragoudi den exei mono ellhnika stixia … alla apotheonan prin 2 xronia tous Koza Mostra pou eixan epsisi ksena stixia (apo servia/boulgaria). afto kai mono ipa. as kratame mia isoropia to pos vazoume ta kritiria …

  108. Εγινε προταση στη Σαπουντζακη να συμμετασχει στη σκηνικη παρουσιαση ενος τραγουδιου στον ελληνικο τελικο. Η σαπουντζακη μολις σε δηλωσεις της ειπε οτι η προταση εγινε απο μια νεαρη τραγουδιστρια που ειναι μαζι με ενα γκρουπακι (Εγω πιστευω εννοουσε την απεργη μιας και κολλαει με το στυλ του τραγουδιου της ενω μια ιστοσελιδα το ερμηνευσε οτι εννοουσε μαλλον τους c real) αλλα τελικα την απερριψε και δεν θα εμφανιστει στη σκηνικη εμφανιση του εν λογω τραγουδιου στον ελληνικο τελικο. Παντως ειλικρινα, τετοιες παλιακές ιδεες κατα τη γνωμη μου θα ηταν καλυτερο να λειπουν.

    Σχετικα με τα τραγουδια θεωρω οτι ολα εχουν ελπιδα να πανε εκτος απο της απεργη και των C real. Ολα τα αλλα μπορουν να σταθουν στη Γιουροβιζιον αν προσεχθουν σκηνικα. Μεγαλος γριφος για μενα το τραγουδι της Κυριακου που αν και δεν τη συμπαθω, ειναι το μονο που δεν αποκαλυφθηκε το ρεφρεν του αλλα μονο η γεφυρα.

  109. Σε ξενο μεγαλο site που εχουν ανεβει τα snippets η καταταξη των ακροασεων εχει ως εξης:
    1. Σαγια – 10,119 ακροασεις
    2. Μαρια Ελενα – 9,694
    3. Barrice – 9,660
    4. C:Real – 9,583
    5. Θωμαη – 9,286

    Νομιζω οτι μια πρωτη ταση απο τους ευρωπαιους φανς διαφαινεται.

  110. Να αλλάξουμε και λίγο στιλ μια μπαλάντα δεν θα ηταν άσχημη κάτι άλλο απο Ελλάδα όχι όλο τα ίδια και τα ίδια

  111. ειλικρινα αυτο που καποιοι εχετε βαλθει σωνει και καλα να μας πεισετε για το τραγουδι της σαγια ειναι πραγματικα το λιγοτερο τραγικο!τα δε επιχειρηματα καποιων απο εσας τυπου οτι η σαγια ειναι προσωπικοτητα που περιμενει η ευρωπη(εδω επεσα κατω απο τα γελια)η οτι επειδη εχει 1.000 views παραπανω η επειδη οποιαδηποτε ανοησια κατεβει στο μυαλο του καθενα!ο.κ. ο καθενας εχει και κριση και γουστο για να κρινει τι του αρεσει και τι οχι!εγω ας πουμε το θεωρω εντελως κλαρινογυφτοτραγουδο και οτι και να λετε δεν μου αλλαζετε γνωμη!ειδικα εκεινα τα αεαααα μου χτυπανε στο νευρικο μου συστημα!ελεος πια!!!!!!

    • Ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφρασει την αποψη του ή την προτομηση του για τα κομματια. Οπως και εσυ να εκφραζεις την δικη σου. Κανενας δεν προσπαθει να σου επιβαλλει την αποψη του και κανενας δεν εκρινε την δικη σου αποψη. Εγω παρεθεσα απλως τις ακροασεις σε ενα site. Με το ιδιο σκεπτικο και εσυ οσες φορες και να γραψεις οτι το κομματι της Σαγιας ειναι κλαρινογυφτοτραγουδο δεν θα αλλαξεις την γνωμη σε οσους αρεσει το κομματι.

      • εννοειται οτι ειναι ελευθερος ο καθενας να λεει την γνωμη του αλλα με λογικα επιχειρηματα!καποια απο τα παραπανω που παρεθεσα π.χ. περι προσωπικοτητας κτλ..ειναι επιχειρηματα που στερουνται λογικης και σοφρωσυνης!φαντασου αν ο καθε ενας ελεγε το κοντο του και το μακρυ του και τρολαρε απιστευτα τι θα γινοταν στο site!

    • mi ginomaste “Schäuble” edo mesa, einai adiko. 😉 1) o kathenas exei ta gousta tou. 2 ) o kathenas exei dikeoma eleftheris gnomis kai eksefrasis. kai 10 fores na leme oti i Shaya tha mas feri kali thesi … AN tin epileksi to ellhniko kino … ase mas na to kanoume! mia fora to xrono exoume Eurovision, an den ekfrasoume tora tin apopsi mas pote na to kanoume?! den sou aresi i Shaya? einai dikeoma sou kai apolit sevasto. alla emas mas aresi …

    • Εισαι φοβερός, σαν τα τα γράφω εγώ! Τι είναι αυτό το εα εα εα? Πραγματικα λες και κάνουν αφρικανοι τελετές! Οπως είναι και μελαμψή η Shaya χα χα, της ερχεται γάντι. Εως εκεί, τετοιο κομμάτι είναι. Μετά πέφτει και το κλαρίνο και γίνεται ο αχταρμάς. Αισχος!

  112. 5.Θωμαι Απεργη: Ο,τι χειροτερο μπορουμε να στειλουμε ! δεν περναει στον τελικο !
    4.C Real:θα πηγαινε καλα αν ημασταν 10 χρονια πισω ! παλιο μου φαινεται
    3.Barrice : ενα κλασσικο τραγουδι που δεν θα κανει καμια αισθηση στην Ευρωπη
    2.Μαρια Ελενα Κυριακου: Μια ομορφη μπαλαντα που δεν θα παει πολυ ψηλα αλλα αναδεικνυει την φωνη της
    1.Shaya :το καλυτερο με διαφορα για μενα! θα παει ψηλα αν εχει και την καταλληλη σκηνικη παρουσια ! ειναι ενα ακουσμα που δεν εχουμε ξαναστειλει και κεντριζει το ενδιαφερον ! και απο ξενα μεσα που διαβασα , οι Ευρωπαιοι αυτο προτειμουν !!!

    • και περυσι οι ευρωπαιοι προτιμουσαν τους freaky fortune!μηπως θελεις να σου θυμισω τα αποτελεσματα?21 θεση και 30 κατι βαθμοι!σου λεει κατι εσενα αυτο η ….?

      • mipos omos prepi na thimithis ta ipolipa tragoudia tou ellhnikou telikou? to Rise Up itan makran to kalitreo … alla legame OLI apo tin arxi … tha ta vroume ligo skoura sti Eurovision giati to epipedo tou persinou ellhnikou telikou den itan kai poli ipsilo. gia na ta leme ola … oxi mono afta pou theloume na thimomaste . esi ti perimenes na prrotimousan perisi i kseni … tin Josephine pou den patise oute kan ena tono?

  113. davide δεν θα επαναλαμβανω 1.000 φορες τα ιδια..διαβασε τι εγραψα πιο πανω και νομιζω θα καλυφθεις απολυτα!αν παλι εξακολουθεις να εχεις αποριες τοτε δεν μπορω να κανω κατι…..αλλα μονο που βλεπω να γραφετε καποιοι με greeklish τοσο καταλαβαινω οτι ειμαστε διαφορετικοι κοσμοι εξ ου και η διαφορα γουστου στα τραγουδια….γι αυτο ακριβως θελω να παμε ελληνικο υφος και στιχο γιατι περναει κι αυτο το μηνυμα του κι ο νοων νοειτω……

    • nai greeklish grafo giati etsi boro kai etsi thelo. dimokratia den exoume? kai nai simfono mazi sou, malon eimaste se diforetiki kosmoi … kai kata tin tapini mou apopsi eftixos pou einai etsi ta pragmata kai kano 3 fores to stavro mou! den tous boro tous dithen ELLHNARES … idika otan pane mesa apo tin Eurovision na vgaloun ta apothimena tous … mi katalavenontas oti i Eurovision ENONI tous anthropous! aftes tis simberifores peri “eimaste perifani ELLHNARES” vgaltes stin politik an thelis. gia strepse edo sto site tou ogae to vlema sou pros ta TRAGOUDIA kai ase tis kritikes epi greeklish, epi dithen emones me Shaya kai pai legontas. kai mia pou ta leme me ilikrinia ta pragmata, kata tin tapini mou apopsi … to provlima sou me tin Shaya den exei na kani oute me mousika kritiria, oute me tis emones kapion na tin stirizoun kathe toso… alla allou krivete to provlima sou (os ELLHNARAS) kai to theoro poli krima … giati opos ipame … i Eurovision ENONI tous anthropous!

      • καταρχας το να επιθυμει καποιος να μιλαει και να εκφραζεται στα ελληνικα δεν τον κανει αυτοματα και ελληναρα(τι ανωριμος και γελοιος συσχετισμος ειναι αυτος)δηλαδη θα πρεπει να γραφω με greeklish και να μιλαω αλλη γλωσσα για να μην ειμαι ελληναρας?προσωπικα σεβομαι ολους τους λαους και ειλικρινα χαιρομαι οταν καθε χωρα στελνει τραγουδι στην γλωσσα της!και ναι η γιουροβιζιον εννοειται οτι ενωνει τους λαους αλλα δεν συντριβει και καταργει την εθνικη γλωσσα καθε χωρας!λυπαμαι καποια ατομα που νομιζουν οτι με το να στελνουμε ενα τραγουδακι στα αγγλικα αισθανονται υπερηφανα και νομιζουν οτι κατι καναμε!τωρα αν εσυ δεν θελεις να ακους και να μιλας τα ελληνικα και προτιμας αλλη γλωσσα τοτε πρεπει να το κοιταξεις το θεματακι σου!ο οgae ειναι μια ιστοσελιδα για τους φαν δεν δινει αλλου τυπου συμβλουλες…

      • @thraki … a kala, oso gia to pios exei themataki as to afisoume stin akri. ESI arxises tin mourmoura peri greeklish kai mas tin les kai apo pano? mesa apo ta greeklish vgazis simberasma oti eimaste perifani an pame me aggliko stixo? a kala krassia! opos ipame, as diavazoume afta pou grafonte!! oxi file, oute me niazi an pame me ellhnika, me agglika, me kinezika i me arabika! afto pou me endiaferi einai 2 pragmata. 1) ena kalo tragoudi (ite einai pop, dance, dimotiko, opera kai pai legontas) … 2) o kalitexnis na einai “Ellhnas” (diladi na einai politis tis xoras mas … kai kseri tin zoi stin ellada … kai oxi kapios apo to eksoteriko pou poli apla den aniki stin ellhniki mousiki skini). ……….
        to deftereo kritirio to exoun ola ta 5 acts, to proto kritirio gia ta dika mou gousta mono o Barrice kai i Shaya! (kai mia pou ta leme … meta apo xronia einai i proti fora pou protimo aggliko stixo (an ekseresoume to 2014 pou poli apla mono to Rise Up itan gia Eurovision). diladi tooooso ma tooooso agapo ta agglika! 😉

  114. μου γινατε ολοι εγγλεζοι και βγαλατε χαλια την προφορα της Κυριακου! Οι Ελληνες παντα της υπερβολης και της αρνητικοτητας!!!!!!!!!!!

  115. H Mαρία-Έλενα ανέφερε στην εκπομπή της Στεφανίδου ο,τι το κομμάτι του τραγουδιού που παίζει δεν δείχνει τίποτα από τη μπαλάντα..υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.. λέτε να υπάρχει ελληνικός στίχος;

  116. Παιδιά ξεκολλάτε τα μυαλά σας. Είναι όλες χάλια. Ευτυχώς υπάρχει ο barrice που δεν την ξέρει κανείς βέβαια αλλά έχει κομματάρα!!! Εγώ ψηφίζω barrice

  117. Καλές οι συμμετοχές για φέτος αλλά
    1. περίμενα κάτι καλύτερο από την Shaya από αυτό το επιτηδευμενο lalala της Shakira.
    2.Creal unreal.
    3. Kiriakou, νικήτρια the voice με χάλια κομμάτι
    4. Απέργη, πολύ συμπαθητική αλλά το κομμάτι της είναι τέλειο single
    5. Barrice, μια ανακούφιση ότι τουλάχιστον έχουμε τραγούδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

    Ψηφίζω barrice κι ας μην την ξέρω!!!

  118. αυτό που πρέπει να απαιτήσετε οι οργανωμένοι fans είναι όλα τα φωνητικά, και τα backing vocals να είναι live. όπως και στην γιουροβίζιον.
    Γιατί είδατε με τους Φρίκι και τα Ra-Ra-Ra που δεν βγήκανε καλά στην Κοπεγχάγη (βάλε και το τραμπολίνο που εκεί τα μισά που λέγανε δεν τα έπιανε το μικρόφωνο)

  119. Xrysoulis και adamanti γιατί αναφέρεστε ΣΤΟΝ Barrice σαν ‘την’.. ‘κανείς δεν την ξέρει’ ‘κι ας μην την ξέρω’? LOL

  120. Παιδια με ενα δειγμα λιγων δευτερολεπτων ειναι δυσκολο να βγαλουμε συμπερασμα. Δεν μπορω ομως να μην αναφερω οτι με την πρωτη ακροαση το τραγουδι της SHAYA σου καρφωνεται κατευθειαν στο μυαλο. Εχει γρηγορο ρυθμο, εξυπνη μουσικη και κατι κανει που σου κολλαει εντονα. Τα αλλα δεν σου μενει κανενα. Και μην ξεχναμε οτι εκεινο το βραδυ στην Ευρωπη αρκετος κοσμος θα ακουσει για πρωτη φορα το τραγουδι. Αρα πρεπει να επιλεξουμε κατι που μενει στον κοσμο. Η Μαρια Ελενα εχει μια παλιομοδιτικη μπαλαντα που δεν ξερω αν θα παει καλα. Της Μαντους ηταν πολυ καλυτερη μπαλαντα και της Βισση και ειδαμε τι θεσεις πηραμε. Οι creal εντελως αδιαφορο, δεν το θυμασαι με τιποτα. Ο Μπαρις ομορφο παιδι αλλα μεχρι εκει.. Το ελα ελα μου θυμιζει Κωνσταντινο Χριστοφορου. Τελος, η Θωμαιδα εχει ενα τραγουδι που μονο μουζακα,τζατζικι και γυρο δεν λεει μεσα. Δεν ειναι ωραιοα να πουλαμε μια ζωη συρτακια, τζατζικια και ηλιο σαν χωρα.

  121. Πιστεύω ότι φετος ολα τα τραγουδια μας ειναι
    σε καλο επιπεδο πιο πανω και απο το 2013 :/
    Λοιπον για μενα:
    1. Saya – Barrice
    2. Barrice – Saya (9/10)
    3. Θωμαις (8/10)
    4. Μαρια Ελενα (7,5/10)
    5. C:Real (6,5/10)

    Το κομματι της Saya εχει κατι το ιδιαίτερο.. Η Ελλαδα δν εχει στειλει ποτε τετοιο στυλ… Θυμιζει μεν Rainmaker και Ουκρανία 2013 αλλα πολυ λιγο..θαδειξει οόταν το ακούσουμε ολόκληρο!
    Για τον barrice δν ξέρω τι ν πω… Δεν τον ξερω.. Αλλα το τραγούδι του μου χει κολλήσει… Δεν θυμίζει Χριστόφορου.. Το οτι λεει ελαα δν σημαινει οτι ειναι στυλ κυπρου2005.. Θα λεγα σαρμπελ αλλα καμια σχέση..

    Θωμαις = Κύπρος2008
    Μαρεσει διοτι είναι ελληνικοτατο!
    Μαρια Έλενα : εξαιρετική μπαλάντα! Εμενα μαρεσει…

    C:Real : δυναμικό έως και αδιαφορο..

  122. Το 2012 ηθελα:

    1. Ελευθερία 9/10
    2. Dora 7/10
    3. Cassiopeia 5/10
    4. Velvet Fire 2/10
    Το 2013 ηθελα:
    1. Alex Leon ft Georgina 10/10
    2. Θωμαις 9,5/10
    3. Αγαθωνας και κοζα 8/10
    4. Αγγελικη Ηλιαδη 6/10

    Και το 2014
    1. Κώστας Μαρτακης (που τον ψηφισα κι ολας) 9/10
    2. Κρυσταλλια 9/10
    3. Freaky Fortune 8/10
    4. Mark Angelo ft Josephine 8/10

  123. Δηλαδή σας πείραξαν οι στίχοι της Απέργη? Χαχα ας γελάσω… Με του Αγάθωνα όμως δεν είχατε πρὀβλημα ε? Να σας θυμήσω μερικούς: μποφόρια,σε μια θάλασσα ουίσκι, ρε μας πήρανε χαμπάρι…

  124. Αν θα βαθμολογούσα (με τα έως τώρα δεδομένα) θα έβαζα:

    1. Shaya – 9/10
    2. Barrice – 8/10
    3. Μαρία-Έλενα Κυριάκου – 7/10
    4. Θωμαή Απέργη – 5/10
    5. C Real – 3/10

  125. μονο με την Απεργη θα παμε καλα γιατι ειναι κατι που δεν εχουμε ξαναστειλει και θα αρεσει στο κοινο .τωρα απο επιτροπεσ μην περιμενετε φετοσ και πολλα νομιζω καταλαβαινεται γιατι…δεν κρινεται μονο η μουσικη ειναι και αλλα …

  126. για εμενα,ας το θεωρησω ως προβλεψη,ενα ειναι το σχεδον σιγουρο,οτι θα μας εκπροσωπησει γυναικα τωρα θα ναι η shaya,η κυριακου η θωμαις…?θα δουμε…
    εκεινες οι τρεις για εμενα εχουν τα καλυτερα κομματια κι αν σκεφτει κανεις πως ειναι οι πιο γνωστες μεταξυ των πεντε,οι πιθανοτητες αυξανονται….στα συν(για τη καθε μια) θα εβαζα
    κυριακου;θα στηριχθει πολυ απο τους κυπριους που μενουν ελλαδα,εχει καλη φωνη,ειναι η μοναδικη με μπαλαντα κι ειναι “φρεσκια”,αφου μολις περυσι κερδισε το the voice
    απεργη:παλαια γνωριμος,το 2013 καλη φωνη κι ,η μοναδικη με ελληνικο στιχο(δε με χαλανε οι στιχοι τη στιγμη μαλιστα που το 2012,κι ο ’13 αλλα κυριως το ’12 ακουγαν οι ευρωπαιοι,στα αγγλικα κι ολας “you make me want your aphrodisiac”)
    shaya:η πιο γνωστη απο ολους στο ευρυ κοινο,ειναι εξαιρετικη σκηνικα με καλη φωνη κι με ενα πολυ πιασαρικο κομματι…
    το τοπιο θα ξεκθαρισει πληρως την προσεχης τεταρτη! 😀 ανυπομονουμε!!!!

  127. Αυτό που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής είναι το κομμάτι της Shaya! ρυθμικό και με ελληνικά στοιχεία! τα άλλα ολίγον αδιάφορα!

  128. Τι χαζομάρες λέτε για τους στίχους της Απέργη? Εχω ακούσει πολλά τραγούδια jazz πολύ ωραία και διαχρονικά αλλά οι στίχοι τους να ναι πολύ γελοίοι. Σχεδών όλα τα jazz κομμάτια έχουν απλοϊκούς στίχους. Πόσο μάλλον της Απέργη που ενώνει και το σιρτάκι. Τες πα εγώ θέλω να στείλουμε ή την Απέργη ή την Shaya. Και τα δύο είναι κάτι διαφορετικό για την Ελλάδα και είναι ωραίο να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα όπως κάνουμε γενιά σχεδόν πάντα τα τελευταία 6 χρόνια. Ας μην ξεχνάμε οι περισσότεροι νικητές δοκιμές κάναν και πέτυχαν.

    • εγω παντως αννα μια χαρα τους βρισκω και τους στιχους και το τραγουδι!τουλαχιστον καταλαβαινω τι λεει!και τουλαχιστον το ξαναλεω ερμηνευει στη γλωσσα της χωρας μας!και μονο που θα ακουστουν ελληνικα εμενα μου φτανει!

  129. ΜΕ ΠΟΛΛΑ PLUS ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ DIOTI OI KYPRIOI ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ TELEVOTING ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΙΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ REALITY SHOW ΜΟΥΣΙΚΗΣ.ΚΑΙΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ BOOSTARISMA ΣΤΗΝ SHAYA ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ.ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΗ ΑΥΤΗ Η ΧΑΖΗ(ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ CLUB ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΛΙΑΚΑ.ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ JΑΖΖ

    • Ναι στα αλλα στα reality show ψηφίζουν και απο τη χωρα τους,τωρα απαγορευετε να ψηφισει καποιος απο την Κυπρο…Επισης η κριτικη επιτροπη δυσκολα θα τη βγαλει πρωτη,αν ηταν ετσι θα εβγαζε και περσι την Κρυσταλια,που αν θυμασαι την εβγαλε τριτη…Η Σαγια δυσκολα θα χασει την πρωτια στην κριτικη επιτροπη και πιθανοτατα και στο κοινο θα ειναι στη πρωτη δυαδα…Μην υπερβαλεται με τους Κυπριους και τις αλλες τρεις φορες που στειλαμε Κυπριους ηταν τα φαβορι…Με εξαιρεση τον Σαρμπελ που ομως ειχε και την καλυτερη εμφανιση στον τελικο…

      • Ακριβως αυτο,στα reality ψηφιζουν απο τη χωρα τους,τωρα εδω περα ποσοι Κυπριοι ζουνε στην Ελλαδα????Και ολοι βλεπουν Γιουροβιζιον??Θα μας τρελανουν εδω περα….Τα επιχειρηματα μερικων ειναι ΟΤΙΝΑΝΑΙ….Να θυμισω επισης οτι τα τελευταια 3 χρονια η τηλεθεαση στον ελληνικο τελικο κυμαινεται στο 25-30 % και ο κοσμος που ψηφιζει ειναι κυριως απο 16-25 ετων…Νεολαια δηλαδη…Και οι ψηφοι δεν ειναι παρα πολλοι….Απλά ειναι τα πραγματα,φαβορι ειναι η Σαγια και απο κοντα η Κυριακου….

    • ki as akousti kapos san kakia … na ta leme opos einai! i Kyprioi den to katexoun me to televoting … katholou ma katholou omos. to vlepoume kai stin Eurovision pou patonoun edo kai 10 xronia giati stelnoun entelos adiafora kommatia. to vlepoume kai sta ellhnika reality pou psifisoun mono logo katagogis … alla sto telos KANIS apo tous nikites den exei kani kariera stin ellada! ta paidia pou ekanan kariera telika itan ola apo tin ellada (oikonomopoulos, martakis, petrelis kai pai legontas…)! an theloun i kyprioi tin Maria Elena … as tin evazan na tragoudisi me ti Kypro. einai krima to ellhniko televoting na mirazete se 5 acts, kai to televoting tis kyprou se mono ena act!! etsi tha kerdisi to tragoudi pou theli i Kypros kai oxi to tragoudi pou theli i Ellada. idame to 2013 pou ftasame me tetia logiki … patosan kai i 2 xores. tixeo??

      • ΄Συμφωνώ…Πάντως για να τα λέμε όλα όσες φορές είχαμε στείλει Κύπριους ήταν και τα φαβορί,δηλαδή δεν αποκλείστηκε κάποιο καλό τραγούδι,λόγω των ψήφων της Κύπρου+ότι στα reality ψηφίζουν οι Κύπριοι από τη χώρα τους,ενώ τώρα δεν γίνεται…Προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολο να πάει η Κυριακού,εκτός αν έχει κάποια τρομερή μπαλάντα,που από τα 30 δευτερόλεπτα που την άκουσα δεν μου φάνηκε τίποτα το ιδιαίτερο…

  130. Λογικά της Σαγια θα στείλουμε…Οχι πως είναι κάτι το φοβερό,αλλά τα αλλά είναι πολύ χειρότερα…της Κυριακου μετριοτατη μπάλαντα και της απεργη για ταβέρνες….

  131. Απο αυτο το μικρό απόσπασμα λοιπόν και όσο μου επιτρέπεται να σχηματίσω άποψη, τελειώνοντας τα τραγούδια μου βγήκε η επιθυμία να ακούσω ξανά αυτό της Shaya… Κάτι μου κάνει αυτος ο ήχος….φαντάζομαι θα είναι πολύ ωραία η γέφυρα του. Επίσης επιμένω ξανά όπως και μόλις πρωτο ακουσα το όνομα Baricce……… μην μας κάνει εντύπωση αυτη η ανατροπή. το τυπακι έχει φωναρα. Πάντως όποιος και αν πάει φέτος, δύσκολα να συναγωνιστεί την Ιταλία. Περί Μαρίας κτλ αν η κύπρος απαγόρευσε σε έλληνες την συμμετοχή, τότε τι να πω. Ευτυχώς που φέτος θα ψηφίσω ιταλία.

  132. Της Shaya θέλω το ακούσω έχει ενδιαφέρον αλλ η μουσική που έχει θυμίζει την σειρα ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΓΑ στους τιτλους αρχής

  133. Καταρχάς αφήνω εννοείται έξω το κομμάτι τον c real.
    barice: beatακι αλα love me again να το στειλει η αγγλια. δεν ξερω πως ειναι ολοκληρο το κομματι αλλα δυστυχως ειναι παντελως αγνωστος και τετοια τραγουδακια υπαρχουν στο ραδιο εκατονταδες!
    θωμαη: φανταζομαι να κανουν συσκεψη στη πανικ και να πεταει καποιος την ιδεα οτι οι ξενοι θελουν απο μας συρτακι ηλιο θαλασσα και να το ενωσουν με jazz που κολλαει στη θωμαη. δεν μ αρεσει προσωπικα αλλα επειδη…γνωστο το κολπο εχω την υποψια οτι ειναι φαβορ
    shaya: μπορει να ειναι αυτο που χρειαζομαστε για να μπουμε στο τοπ10, μπορει να ειναι ενα haba haba 2
    μαρια ελενα: δεν μπορω να καταλαβω πως σε καποιους φαινεται υποτονικό! το κομματι ακομα και στα 30 δευτερολεπτα ειναι δυναμικο και η κοπελα εχει οπως ξερουμε φωναρα! οποτε σαν πρωτη επιλογη θα διαλεγα τη μπαλαντα

  134. Εμένα γιατί πάλι δεν μου άρεσε κανένα και με απογοήτευσαν πλήρως;; Δυστυχώς δεν θεωρώ κανένα από τα παραπάνω ικανό να περάσει στον τελικό…Μακάρι να διαψευστώ!!! Βλέπω επίσης ότι το επίπεδο μας κάθε χρόνο πέφτει. Δεν είπα να πάμε να κερδίσουμε απλώς να είμαστε ανταγωνιστικοί…Είναι δυνατόν αυτές οι συμμετοχές μας να συγκριθούν με του 2008 2009 2010 2012 και 2013;; Τι να πω στέρεψε η έμπνευση και η ευρηματικοτητα;;;

  135. Και την συμμετοχή του 2011 φυσικά που για μένα ήταν η ωραιότερη και πιο αδικημένη την τελευταία 10ετια

  136. Τι σας αρέσει στο τραγούδι της Απέργη; Το ότι έχει συνδυάσει τα Ελληνικά με την jazz. Εντελώς αταίριαστο! Αμ και η άλλη η Κυριάκου… Που πας με μπαλάντα και εσύ;; Μέχρι στιγμής τα 11/13 τραγούδια που έχουν επιλεχθεί είναι μπαλάντες, οι Ευρωπαίοι θα αγανακτήσουν αν στείλουμε και εμείς μπαλάντα! Των C:Real ντάξει μέτριο. Του Baricce μου αρέσει, ντάξει..
    Και τώρα της Σάγιας μπορώ να πω με αυτά τα 30 δευτερόλεπτα το τραγούδι με ξετρέλανε! Η μουσική είναι πολύ ωραία, η φωνή της υπέροχη, τα Αγγλικά της φανταστικά, το ρεφρέν υπέροχο και την φαντάζομαι στην σκηνή της Βιέννης !! Γιατί να μην στείλουμε Σάγια λοιπόν; Αξίζει την προσπάθεια… Είδατε πριν 2 χρόνια πως άξιζε η προσπάθεια. Και για όσους λένε ότι σας θυμίζει της Δανίας, ναι μεν έχετε δίκιο, διότι το έχουν γράψει αυτοί που έγραψαν και της Δανίας, αλλά έχει περίπου διαφορετική μουσική και συνδιάζει πολλούς Ευρωπαικούς ήχους! Γιατί όχι λοιπόν; Κατα τη γνώμη μου θα είμαστε φαβορί αν στείλουμε την Σάγια. Ας ελπίσω να μην κάνετε καμία βλακεία και βγει η Θωμαίς ή η Μαρία-Έλενα γιατι για τελικό ΔΕΝ μας βλέπω!!
    Εγώ ψηφίζω ΔΑΓΚΩΤΟ Σάγια και ανυπομονώ να ακούσω και το τραγούδι ολόκληρο!!

  137. Αν ο τελικός προσελκύσει κοινό εποχής 2011 και πριν, δηλαδή μεγαλύτερες ηλικίες βλέπω τη Θωμαή να βγαίνει.

    Αν μείνει στα επίπεδα του 20% το πολύ, δηλαδή ψηφίσουν κυρίως έφηβοι – το κοινό του MAD και των social media – δεν την βλέπω τη Θωμαή, γιατί το μπουζούκι για αυτό το κοινό είναι μπασκλας.

    Το καλύτερο κομμάτι και πακέτο μοιάζει να είναι της Μαρίας της Έλενας της Κυριάκου, αλλά όπως είπατε όλες οι χώρες πάνε με slow και ίσως αυτό είναι ένα μειονέκτημα.

    οι C:real fail , καλύτερα τελικά να βάζανε κανά έθνικ ήχο μέσα – σαν το Sacred love – να γίνει πιο ενδιαφέρον.

    η Σάγια τα ‘έα έα έα ε’ θα βγουν καλά live? πόσα φωνητικά χρειάζεται να έχει και πόσους χορευτές, αν πάει τελικά Βιέννη!

  138. Μαρία Έλενα – Shaya
    Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι!
    (Τα υπόλοιπα μια χαρά τραγουδάκια για να συμπληρώσουν το διαγωνιστικό κομμάτι.)
    Αξιόλογα τραγούδια και τα 2,με τη διαφορά ότι η Μαρία Έλενα λόγω μπαλάντας και φωνάρας θα έχει πολλά +++από επιτροπή, οπότε σίγουρος τελικός.
    Η shaya από την άλλη έχει ένα ξεσηκωτικό,ανατρεπτικό τραγούδι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αρέσει πολύ στην ευρώπη η ανατροπή 😉

  139. Άσε μας ρε φιλε που της Κυριακού είναι το καλύτερο. προφορά άκουσες? 27 θα βγει
    το πακέτο ως τώρα το χει μόνο ο ψαρακλας μπαρις αν και δεν τον ξέρει η μάνα του

  140. paramithia kai mono. me tin idia logiki an diorganosi kapios apo esas kati sto spiti tou… na erthi kapios apo ekso kai na sas epivali na ton kalesete! me pia logiki? diko sou spiti einai kai tha kanis oti thelis esi .. oxi oti theli o allos apo ekso. telos! mono rezili ginete i diskografiki eteria me afta pou kani… ilikrina einai gia na gelas.

  141. Ενω το τραγουδι της μαριας ελενας ειναι το καλυτερο προτινω να ψηφισουμε της θωμαης επειδη εχει ελληνικους στιχους και θα παρουμε περισσοτερους βαθμους…

    • paidia kaka ta psemata … akoume stin ellada mia ballada opos tis Marias Elenas? sovara milate tora? pou? sta bouzoukia? sta club? sto radio? pouthena omos! giati na stiloume mia tetia ballada pou tha borouse na itan apo Islandia, Letonia, Belgio kai pai legontas! an to tragoudi den exei esto gia 2 dfterolepta kati to ellhniko … makria apo mas! idame perisei pou pigame…

  142. Εχεις δικιο δεν εχει λογικη 😉 Αλλα επειδη ουτε η Eurovision εχει λογικη (τοσα χρονια την μαθαμε πλεον) ακουγεται φυσιολογικο…

  143. Σαγια δαγκωτο!Μουσικη ξεσηκωτικη που σου μενει.Ειναι το μονο που μπορει να “τσιμπησει” βαθμους απο χωρες που δεν περιμενουμε.Οσο για τα υπολοιπα: C Real καλο αλλα οχι για Eurovision.Θα φανει κελειως αδιαφορο στους Ευρωπαιους. Barrice:Ωραιο αλλα μαλλον με την τυχη του rise up. Μαρια-Ελενα:Δυνατη μπαλαντα.Προσωπικα μου αρεσε αλλα με τοσες μπαλαντες φετος δεν ξερω τι τυχη θα εχει.Απεργη:Αισχος.Το χειροτερο απο ολα.Προχειρος ελληνικος στιχος χωρις νοημα συνδιασμενος με αδιαφορη jazz μουσικη.Δεν πιστευω πως θα περασει καν τελικο αν τελικα επιλεχθει αυτο.Η αποψη πως θα ψηφιστει απο τους Ευρωπαιους λογω ελληνικων ειναι οτι πιο χαζο εχω ακουσει.Σημασια εχει η συνολικη εικονα του τραγουδιου.Να σας θυμισω οτι με αγγλικο στιχο πηραμε την πρωτια το 2005.

  144. Να σου θυμησουμε επισης Dim πως και με ελληνικο στιχο το 2013 πηραμε την 6η θεση που προσωπικα δεν αξιζαμε…

  145. kai ego na sou thimiso yianni … oti me aggliko stixo ektos tin 1h thesi to 2005 pirame kai tin 3h thesi to 2004, tin 3h thsei to 2008 alla kai tin 3h thesi to 2001 (ektos 2 sires pou itan sta ellhnika). tixeo?

    • κι εγω να σου θυμισω οτι με αγγλικο στιχο βρεθηκαμε στον πατο περυσι και στην 17η θεση το 2012!και με ενα σωρο συμμαχους μαλιστα!

      • kai ego na sou thimiso kati allo … tin xiroteri EVER thesi mas tin pirame me ellhniko stixo … to 1998! idia thesi me 2014 … alla me molis 12 vathmous. oso gia tous simaxous … mantepse apo pion pirame to 1998 tous 12 … tin ora pou to 2014 den ipirxe kypros stin Eurovision. tin deftei xiroteri thesi ever (19h) tin pirame episis me ellhniko stixo to 1990. na sinexiso? 😉

      • λοιπον επειδη του 98 την θυμαμαι πολυ καλα την ιστορια την 20 θεση την πηραμε οχι λογω τραγουδιου αλλα εντονου παρασκηνιου μιας ο συνθετης της τοτε συμμετοχης μας γ.βαλβης δημιουργησε προβλημα και κριθηκε ανεπιθυμητος τη βραδια του τελικου καθως ειχε ερθει σε ρηξη με τους διοργανωτες και το bbc!οποτε ατυχο το συμπερασμα σου!εγω το 98 ημουν 15 ετων και θυμαμαι λεπτομερως τι παρασκηνιο ειχε παιχθει!επισης το τραγουδι που ειχε κερδισει (κρυφη ευαισθησια) εφυγε βαθυτατα τραυματισμενο απο ελλαδα διοτι υπηρχαν φημες και καταγγελιες για ¨”στημενο αποτελεσμα”που μαλλον ισχυε κιολας!γι αυτο προτου γραψουμε κατι διασταυρωνουμε κιολας πως και γιατι!

  146. Ψηφίζω SHAYA γιατί κάνει την διαφορά! Το βαρεθήκαμε το μπουζούκι, φτάνει ! Παιδιά μη ξεχνάτε οτι και το κλαρίνο στο τραγούδι της Shaya είναι Ηπειρωτικο, δηλαδή ΕΛΛΑΔΑ ! …δεν είναι μόνο το μπουζούκι ..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ