ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Β’ Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και ο δεύτερος από τους τέσσερις Ημιτελικούς του Melodifestivalen. Επτά τραγούδια διαγωνίστηκαν για τις 2 θέσεις του τελικού και τις 2 θέσεις της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα τραγούδια σε σειρά εμφάνισης ήταν:

1. Linus Svenning – Forever Starts Today
2. Emelie Irewald – Där och då med dig
3. Samir & Viktor – Groupie
4. Neverstore – If I Was God For One Day
5. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – Nonetheless
6. Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla Stan
7. Mariette – Don’t Stop Believing

Μετά την πρώτη ψηφοφορία της βραδιάς πέρασαν στη δεύτερη φάση τα:

Mariette – Don’t Stop Believing
Samir & Viktor – Groupie
Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla Stan
Neverstore – If I Was God For One Day
Linus SvenningForever Starts Today

Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, τα δύο τραγούδια που πέρασαν στον Τελικό ήταν:

Mariette – Don’t Stop Believing
Magnus CarlssonMöt mig i Gamla Stan

Στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας πέρασαν τα:

Linus Svenning – Forever Starts Today
Samir & ViktorGroupie

Αλέξανδρος Λιάπης

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανατρεπτικό όπως πάντα. 0/4 προβλέψεις. (για την ακριβεια αυτά που περίμενα για δεύτερη ευκαιρία πήγαν τελικό και το αντίστροφο). Ευτυχώς πέρασε απευθείας το Don’t Stop Believing, εξαιρετικό κομμάτι! Θα ήταν αδικία αν δεν πέρναγε και με εξέπληξαν ευχάριστα οι Σουηδοί. Τον Magnus επίσης δεν τον περίμενα απευθείας, και παρ’όλο που δεν τον συμπαθώ, είχε μια πολύ καλή χορογραφία και είχε προσεχθεί και το παραμικρό. Ο Linus Svenning δεν έπεισε μάλλον, και το δίδυμο Samir και Victor διεκδικεί πλέον μια θέση στον τελικό μέσω andra chansen (πολύ Kitsch επί σκηνής). Από αυτά που αποκλείστηκαν άξιζε το Dar Och Da Med Dig αλλά ήταν πολύ down-tempo και δεν είχε πέραση, και προσωπικά θα ήθελα σε andra chansen το If I Was God For One Day αντί του groupie, αλλά Ok δεν μπορούμε να τα έχουμε κι όλα….Πάμε τώρα δυναμικά για 3ο ημιελικό και περιμένω ιδιαίτερα το τραγούδι της Isa το Don’t Stop

  2. Τελικα υπαρχει ακομα πιο χειροτερο τραγουδι απο του Eric..κ αυτο ειναι του Magnus..Ο οποιος περασε στον τελικο μονο κ μονο γτ ειναι πιο δημοφιλεις,σε σχεση με τον Linus που ειχε καλυτερο τραγουδι..Οσο για την Mariette,ψιλοαντιγραφει την Loreen..Το τραγουδι ειναι καλο,αλλα δυσκολα θα κερδισει..

  3. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως προκρίθηκε κατευθείαν για Στοκχόλμη ο Magnus, ένα παλιομοδίτικο schlager είχε για τραγούδι.

  4. το τραγουδι του magnus ο οποιος ηταν στους αλκαζαρ ηταν το καλυτερο κατ εμε!δυναμικο,χορευτικο και ευχαριστο!πολη καλη σκηνικη παρουσια και απο τον μαγκνους!

  5. Εκπληκτικό το Don’t stop believing και η Mariette, το καλύτερο μέχρι στιγμής. Θα μου άρεσε να το δω στη Βιέννη και πιστεύω έχει τις δυνατότητες να τα πάει αρκετά καλά! Μεγάλη αδικία με τον Linus, έπρεπε να είχε πάει απ’ευθείας στον τελικό.

  6. Το Σουηδικό televoting τρέφεται με σάρκα και θέαμα! Δεν εξηγείται αλλιώς πως όμορφα τραγούδια όπως το Där och då med dig και Nonetheless τερματίζουνε πάντα στις τελευταίες θέσεις.
    Tης Mariette είναι το καλύτερο από αυτό που προκρίθηκαν, στηρίζεται όμως πολύ σε προηγούμενα κόνσεπτ (πχ Euphoria) χάνοντας πολύ από την αυθεντικότητά του.
    Ο Linus επέστρεψε με κάτι πιο εμπορικό και αδιάφορο κατ’εμέ…Προτιμούσα την εύθραυστη μπαλάντα του πέρσι. Όσο για την πρόκριση των Samir & Victor και Magnus Carlsson, ουδέν σχόλιον πέραν του : H ικανοποίηση των βασικών ενστίκτων της κάθε κορασίδας και μη, φαίνεται πως αποτελεί το αποκλειστικό κριτήριο του ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση στη Σουηδία. Συνετό κατ’εμέ θα ήταν να φέρουν επιτροπές και στους ημιτελικούς του Melodifestivalen κι όχι μόνο στον Τελικό!
    Αυτά…

    • Με βρισκεις απολυτως συμφωνο. Τα αγαπημενα μου στον ημιτελικο ηταν το Dar och da med dig, το οποιο με ανατριχιασε, το Nonetheless και το Don’t Stop Believing, που φυσικα και ειναι εμπνευσμενο απτο Euphoria. Απαραδεκτη και η προκριση του Magnus και το Andra Chansen των Samir & Viktor. Μεχρι στιγμης τα αποτελεσματα τοσο του 1ου οσο και του 2ου ημιτελικου με βρισκουν απολυτως αντιθετο! Το μονο με το οποιο εχω συμφωνησει ειναι η προκριση της Mariette. Ο Linus απογοηυτευτικος σε σχεση με το περισνο του αριστουργημα. Μου θυμιζει το Yohio που επεστρεψε περυσι με πιο mainstream ακουσμα για να κερδισει, και εχασε περισσοτερο. Το ιδιο πιστευω θα συμβει και με το Linus. Οι Nevestore απλα αδιαφοροι. Πραγματικα οι Σουηδοι θα πρεπει να σκεφτουν να εισαγουν επιτροπες στους ημιτελικους. Τα ποιοτικα τραγουδια κατακερματιζονται το ενα μετα το αλλο! Ελπιζω πολυ στο “Insomnia” της Ellen Benediktson, γιατι μεχρι στιγμης οι Σουηδοι με αφηνουν αδιαφορο με τις επιλογες τους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ