ΣΟΥΗΔΙΑ: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός του Melodifestivalen 2015!

Μια εβδομάδα έχει ήδη περάσει από την έναρξη του ιδιαίτερα δημοφιλούς Melodifestivalen, και στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στην διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2013, το Malmö, επτά νέα τραγούδια θα δώσουν μάχη για τις δύο θέσεις του τελικού ή τουλάχιστον τις δύο της “δεύτερης ευκαιρίας”.

Παρουσιαστές για φέτος είναι η περσινή εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό της Δανίας, Sanna Nielsen και ο παρουσιαστής Robin Paulsson.

Τα τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε είναι:
1. Linus Svenning – Forever Starts Today (Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) (στίχοι) (δείτε το)
2. Emelie Irewald – Där och då med dig (Emelie Irewald)(στίχοι) (δείτε το)
3. Samir & Viktor – Groupie (Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thel) (στίχοι) (δείτε το)
4. Neverstore – If I Was God For One Day (Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén) (στίχοι) (δείτε το)
5. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – Nonetheless (Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan) (στίχοι) (δείτε το)
6. Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla Stan (Thomas G:son, Lina Eriksson) (στίχοι) (δείτε το)
7. Mariette – Don’t Stop Believing (Miss Li, Sonny Gustafsson) (στίχοι) (δείτε το):

Από τους παραπάνω καλλιτέχνες, η πιο γνώριμη στους φίλους της Eurovision είναι η Marie Bergman (ESC 1971, 1972, 1994). Ο Linus Svenning συμμετείχε στο Melodifestivalen το 2014, ο Magnus Carlsson τις χρονιές 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006 και το 2007 και η Sanne Salomonsen το 2005. Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά.

Στους δημιουργούς συναντάμε αρκετούς βετεράνους του φεστιβάλ που δεν λείπουν τα τελευταία χρόνια, όπως τον Fredrik Kempe και τον Thomas G:son (Euphoria) καθώς και τον βραβευμένο στη Eurovision John Gordon, συνδημιουργό του Satellite (Γερμανία 2010).

Σήμερα το μεσημέρι, το SVT θα δημοσιοποιήσει τις studio versions των τραγουδιών στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τον αποψινό Ημιτελικό μπορείτε να παρακολουθήσετε και από Ελλάδα στις 21:00 από εδώ.

Αλέξανδρος Λιάπης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Don’t Stop Believing ΤΗΣ Mariette !! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΑΚΟΥΣΜΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!! ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ Melodifestivalen 2015 !

  2. Η πρόβλεψή μου :
    Linus Svenning (τελικό)
    Samir & Viktor (τελικό)
    Magnus Carlsson (δεύτερη ευκαιρία)
    Mariette (δεύτερη ευκαιρία)

  3. Εγώ πάντως έχω το τραγούδι του Linus στο repeat εδώ και κάμποση ώρα. Υπέροχη μουσική, όμορφοι στίχοι. Όσο για το τραγούδι της Mariette, έχει καταπληκτική παραγωγή, αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι η Loreen αντιπροσωπεύει την indie pop/ dance στην Σουηδία πολύ καλύτερα.

  4. Το ποια πιστεύω θα περάσουν το έχω γράψει σε άλλο post οπότε θα περιοριστώ στο να ευχηθώ να πάει η Mariette τελικό. Από ‘κει και πέρα θα ήθελα να πώ πως μέχρι τώρα έχω την εντύπωση ότι οι Σουηδοί προμοτάρουν πολύ τον Eric Saade και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο κρίμα τα λεφτά που σπαταλούν για τον τελικό τους…Ας του κάνανε μια απευθείας ανάθεση και “σχόλασε” το πράγμα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ