ΑΡΜΕΝΙΑ: Με τους Genealogy στη Βιέννη!

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα, θα εφαρμοστεί για την εκπροσώπηση της Αρμενίας στη Βιέννη. Πέντε καλλιτέχνες, ένας από κάθε Ήπειρο, θα σχηματίσουν το γκρουπ Genealogy και θα ερμηνεύσουν το τραγούδι “Don’t Deny” (Μην αρνείσαι).

Οι πέντε καλλιτέχνες όλοι Αρμένικης καταγωγής, έρχονται από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Αμερική και συμβολίζουν τα πέταλα του λουλουδιού “μη με λησμονεί”, ενώ στη σκηνή θα εμφανιστούν με έναν έκτο καλλιτέχνη από την Αρμενία. Η ιδέα είναι να ενωθούν Αρμένιοι καλλιτέχνες οι οικογένειες των οποίων σκόρπισαν σε όλο τον κόσμο το 1915.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών θα ανακοινώνονται σταδιακά, αρχίζοντας από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου αν και υπάρχουν ήδη φήμες για κάποιους από αυτούς. Εμείς θα περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις των ονομάτων.

Αλέξανδρος Λιάπης

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο σαν ιδέα,το θέμα είναι να είναι καλό και το τραγούδι….Συνήθως ή Αρμενία έχει πολύ δυνατές συμμετοχές!!!

  2. ενδιαφερον ακουγεται!!!ακρως πρωτοτυπη και σαν ιδεα!η αρμενια εχει μεγαλη διασπορα και τετοια τραγουδια με ιστορικο υποβαθρο θα τη βοηθησουν να συσπειρωθει!ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΡΜΕΝΙΑ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΨΥΧΑ!!!!!!!

  3. ΠΟΛΥ ΚΛΑΨΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ EUROVISION ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ.2015 ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1915 ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΑ ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΟΛΗ Η ΑΥΣΤΡΙΑ.

  4. Προσωπικα ουτε κατι το ωραιο βρισκω,ουτε κατι το ενδιαφερον..ΠΟΝΗΡΟ Κ ΕΞΥΠΝΟ ΝΑΙ!..Μονο που καποιος πρεπει να τους θυμισει οτι δεν ψηφιζουν ολοι οι Ηπειροι…Αντε απο την Αυστραλια μπορει να παρουν κ 12αρι..Αλλα αυτα τα ‘δηθεν’ μηνυματα κτλ..καταντανε κουραστικα!

  5. Η ιδέα δε μ αρέσει καθόλου, ελπίζω ωστόσο σε ένα καλό τραγούδι.. Πάντως δεν τους βλέπω για βραβείο φέτος…

  6. θελω να δω την 6αδα….
    ωστσοσο σαν ιδεα ειναι πολυ συγκινητικη κι πρωτοτυπη βεβαια φοβαμαι μηπως το τραγουδι ειναι κατι σαν τη περυσινη συμμετοχη της γεωργιας…. με οικολογικο θεμα!

  7. Κάπως κακόγουστο και δήθεν μου κάνει σαν κόνσεπτ. Όλα θα κριθούν από το τραγούδι αυτό καθ’αυτό βέβαια.
    Η καλύτερη στιγμή των Αρμενίων στη γιουροβίζιον: 2009 και 2014. Η χειρότερη: 2006.

    • Τι δήθεν ρε…..Πριν 100 χρόνια εκτελέστηκαν 1.500.000 Αρμένιοι,έχει συμβολικό χαρακτήρα..Έλεος πια….Μπορεί το τραγούδι να είναι χάλια,αλλά μην προσπαθούμε να βρούμε κάτι κακό πάντα.

      • Κατ’αρχάς αντιπαρέρχομαι το ύφος σου.

        Το ότι εκτελέστηκαν 1.500.000 Αρμένιοι το 1915 που κολλάει; Είπα εγώ το αντίθετο; Και σε κάθε περίπτωση τι σχέση έχει αυτό με έναν διαγωνισμό που αφορά τη μουσική;

        ΥΓ: Με αφορμή το ύφος του παραπάνω σχολίου, έχω να πω ότι, το λίγο σχετικά καιρό που είμαι σ’αυτό το site διαπίστωσα, μετά λύπης μου, ότι κάποιοι εδώ μέσα έχετε σοβαρό θέμα με έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας στον τρόπο που εκφράζεστε. Γι’αυτό και θεωρώ ότι η απόφαση της συντακτικής ομάδας του site για έλεγχο των σχολίων πριν τη δημοσίευση τους είναι ότι καλύτερο.

  8. θα ηθελα απλως να θυμισω σε καποιους που η ιστορια δεν ειναι το φορτε τους!οτι το 1915 ηταν μια σημαδιακη χρονια για τους απανταχου αρμενιους διοτι ξεκινησε ο διωγμος τους που κατεληξε σε εθνοκαθαρση απο τους τουρκους!χαρακτηριστικα το 1915 εκτελεστηκαν 1.500.000 αρμενιοι απο τις τουρκικες αρχες και εχει χαρακτηριστει ως γενοκτονια σχεδον απο ολο τον κοσμο!οποτε ειναι ακρως συγκινητικη η προσπαθεια της αρμενιας να βγαλει προς τα εξω ενα κομματι της ιστοριας της,και θεωρω οτι πρεπει να εχουν την αμεριστη υποστηριξη της χωρας μας αν ειδικα αξιζει και το κομματι!καλη επιτυχια ακομη μια φορα στην αρμενια!

    • Ολες οι χωρες εχουν την δικη τους ιστορια…Αυτο δν σημαινει οτι θα πρεπει να ‘πατησουν’ πανω σε αυτη,προκειμενου να συγκινησουν τον κοσμο κ πριν ακομα βγει κ το τραγουδι..Αναγνωριζω ολο αυτο που περασαν,αλλα η ‘ιστορια’ κ το concept πριν ακομα ακουσουμε το τραγουδι τους,μου φαινεται πολυ fake..

      • απλως καποιες χωρες εχουν πιο βαρια ιστορια!δεν εχουν ολοι περασει γενοκτονιες και δεν εχουν χασει 2.000.000 συμπατριωτες τους!δεν ειναι ακριβως το ιδιο!μην ξεχνας οτι και η χωρα μας ουκ ολιγες φορες(76.92,95,2011) εχει στειλει τραγουδι με πολιτικο-ιστορικο περιεχομενο και πολυ καλα εκανε αν θες την αποψη μου!η γιουροβιζιον δεν ειναι μονο ενας διαγωνισμος για ερωτοχτυπημενα σαχλοτραγουδα και το χει αποδειξει περιτρανα αρκετες φορες!ευχομαι η αρμενια να στειλει ενα πολυ καλο τραγουδι και γιατι οχι ερεβαν 2016!

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ 4.000.000 ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ…ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ!
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ DE FACTO ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ,ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΒΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ..ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΟΒΕ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΚ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ??ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ.ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

  9. ενα μεγαλο μπραβο στρατο για το αρθρο σου…ισως ανοιξει τα ματια σε καποιους και αλλα ξουν αποψη οτι σαν ιδεα δεν ειναι καλη..προφανως προτιμουν αυτοι ενα κλισεδιαρικο ερωτραγουδο παρα μια σοβαρη προταση με ιστορικο-κοινωνικο υποβαθρο!

  10. Το concept καλό και με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά δυστυχώς όποτε έχουμε τέτοια groups στην Eurovision δεν πάνε και πολύ καλά. Ας θυμηθούμε απλώς την Ελβετία του 2006. Από ‘κεί και πέρα αναμένουμε το τραγούδι και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσφιλή σε εμάς Αρμενία, που πέρυσι μας έδωσε και τον ψηλότερο βαθμό από όλες τις άλλες χώρες του τελικού (7).
    2006:5/10
    2007:5/10
    2008:10/10
    2006:6/10
    2010:9/10
    2011:7/10
    2013:5/10
    2014:8/10

  11. H κάθε χώρα έχει τη δική της ιστορία και είναι σεβαστή.. Η γενοκτονία των Αρμενίων είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως και έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Ελλήνων η κάθε προσπάθεια επισήμανσή της! Μας συνδέουν πολλά με τους Αρμενίους και είναι από τους αληθινούς φίλους της χωρας μας σε πολλούς τομείς! Ωστόσο , είμαι αντίθετος σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίσης της ιστορίας όπως αυτή ! Κακά τα ψέματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να χρησιμοποιήσουν ένα ιστορικό γεγονός για ψηφοθηρικούς λόγους…

  12. Και προς ενημέρωση μια εκ των καλλιτεχνών είναι η δική μας Athena Manoukian που τώρα μένει στην Αυστραλία!

  13. Είναι φανερό ότι έχει πέσει τρελή δουλειά και θα πεσουν και λεφτα μάλλον. Αν έχουν καλο τραγούδι μπορούν να πάνε ψηλά αλλα δεν νομίζω να κερδίσουν

  14. Εξαιρετική η ιδέα της συνένωσης τραγουδιστών all over the world από τους αδελφούς Αρμένιους, οι οποίοι πάντα στηρίζουν τις συμμετοχές μας! Ο συμβολισμός είναι λίγο out of topic αναφορικά με έναν μουσικό διαγωνισμό, αλλά ο.κ., και η όλη προσπάθεια το group προκαταβάλλει για ένα τραγούδι φεστιβαλικό ή μπαλάντα. Ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώσει το όλο εγχείρημα!

  15. Το χειρότερο σενάριο θα είναι συμμετοχή τύπου Ελβετίας 2006. Αναμένω αισιόδοξος και περιμένω το τραγούδι!

  16. Λοιπον ,επειδη ειμαι Αρμενισσα καταθετω τα εξης. Φετος μιας και συμπληρωνονται 100 χρονια απο τη γενοκτονια, σε παγκοσμια κλιμακα θα οργανωθουν διαφορες εκδηλωσεις . Σε αυτο το πλαισιο θα ειναι σχηματοποιημενη η εθνικη συμμετοχη .Το μηνυμα ας μην ταυτιζεται με επαιτεια ψηφου ,μα με πολιτισιτκη διεκδικηση δικαιου. Το θεμελιο σκεπτικο της Γιουροβιζιον ειναι η συνενωση των λαων μετα το πολεμο ,ομως για πολλα κρατη ο τελευταιος δυστυχως συνεχιζεται ακμαιος. Πλεοναζει η συμπεριφορικη αναφορα της Τουρκιας και του Αζερμπαιτζαν εναντιον της Αρμενιας. Διπλωματικα κι επαγωγικα η χωρα Θα αναφερθει εστω αλληγορικα στο καυτο ,ολοκαυτωματικο θεμα της , αφυπνιζοντας τη Διεθνη Κοινοτητα. Ναι μεν η μουσικη ενωνει ,τουτο ομως ισχυει σαν επικρατει δικαιωμενη νηνεμια ! Στις εξαιρεσεις ,ισχυει η νομοτελειακη ψηφοφορια. Συμμετεχει η καθε αντιπροσωπεια στο διαγωνισμο διχως ονομαστικες αναφορες .Ετσι και δεν ακυρωνεται σκηνικα ,ενω παραλληλα στοχοποιει την εκφραση της. Ας μη διατηρουμε ψευδαισθησεις ,πριν απο το τραγουδι, στην οθονη εμφανιζεται η σημαια, η οποια αντιπροσωπευει υποσυνειδητα ,τιμη ,συναλλαγμα ,παρελθον ,διασπορα και δοξα .Αν δεν εχεις καταντησει υποτελης στο κατακτητη ,δε λησμονεις . Φιλικη προσεγγιση με την ερυθρολευκη σημαια δεν εννοειται . Προτιμω να τη φανταζομαι απο μεσιστια εως και σαρωθρο…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ