EBU: Η Αυστραλία επίσημα στον διαγωνισμό!

Η είδηση έκπληξη της χρονιάς: η Αυστραλία στον διαγωνισμό της Eurovision! Για πολλούς η ανακοίνωση της EBU ήταν αναμενόμενη αφού στον περσινό διαγωνισμό, η μακρινή ήπειρος ήταν υπεύθυνη για το interval act!

Η Αυστραλία θα έχει δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στον τελικό και θα μπορεί να ψηφίσει και στους 2 ημιτελικούς. Η συμμετοχή της ανεβάζει τον αριθμό συμμετεχόντων χωρών για φέτος στις 40. Σύμφωνα με την EBU η Αυστραλία θα συμμετέχει μόνο αυτή την χρονιά, εκτός αν κερδίσει, οπότε το κανάλι SBS θα συνδιοργανώσει τον διαγωνισμό μαζί με κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Ο λόγος για τον οποίο η Αυστραλία θα συμμετέχει κατευθείαν στον τελικό είναι οτι η EBU δεν θέλει να μειώσει την πιθανότητα πρόκρισης στον τελικό κάποιας χώρας που συμμετέχει ήδη στους ημιτελικούς. Οπότε ο αριθμός των χωρών του τελικού ανεβαίνει στις 27, που είναι φυσικά ένα νέο ρεκόρ του διαγωνισμού!

Είναι χαρακτηριστικό πως τα σχόλια των αναγνωστών του eurovision.tv κατά πλειοψηφία εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή της EBU.

Αντώνης Καρατζίκος

82 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απίστευτο !!!

    Αλλά και αναπάντεχα ωραίο !!!
    Ενθουσιάστηκα, και δεν μπορώ να καταλάβω τις αρνητικές αντιδράσεις !!!

  2. έλεος ούτε κααααν….Ευρωπαικός διαγωνισμός είναι…Δηλαδή αν κερδίσει του χρόνου θα γίνει στο Σίδνεη ο διαγωνισμός…Μας δουλεύουν……

  3. Πάλι τα γνωστά! Η Eurovision δεν ειναι διαγωνισμός μονο για χώρες της Ευρώπης, αλλά για ενεργά μέλη της EBU και λέγεται Eurovision γιατί γεννήθηκε από την EBU! Άλλωστε τόσο χρόνια λαμβάνουν μέρος και χώρες από Ασία, αλλά και το Μαρόκο στο παρελθόν! Όσο για το αν κερδίσει το που θα γίνει έχει ήδη αποφασιστεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα με την διοργάνωση όμως να την αναλαμβάνει το κρατικό κανάλι της Αυστραλίας!

  4. μαλιστα…απο την μια ειναι ωραιο κι πρωτοτυπο ωστοσο ο διαγωνισμος ειναι καθαρα ευρωπαικος! ευτυχως βεβαια αυτο θα ισχυει μονο για φετος κι πιστευω μας συμφερει αρκετα αφου τοσο στο τελικο οσο κι στον ημιτελικο η αυστραλια μπορει να μας δωσει(λογω ομοεθνων τουλαχισον 8βαθμους!)
    😀

  5. Παλιά είχε πάρει μέρος και το Μαρόκο…Όποιος είναι μέλος της EBU παίρνει μέρος…Όσον αφορά την Αυστραλία δεν είναι κακό για την Ελλάδα…Έχουμε πολλούς μετανάστες που θα μας ψηφίσουν….Λογικά εμείς και οι Άγγλοι θα πάρουμε τους πολλούς ψήφους…Όσον αφορά τους Αυστραλούς θα πατώσουν στη βαθμολογία,ακόμα και καλό τραγούδι να στείλουν!!!

    • Θυμίζω ότι και ο Λίβανος είχε δηλώσει συμμετοχή, στη Γιουροβίζιον του 2005 (είχε επιλέξει και τραγούδι, με γαλλικό στίχο). Δεν σκόπευε όμως να δείξει το τραγούδι του Ισραήλ, η EBU απαγόρευσε κάτι τέτοιο κι έτσι ο Λίβανος αποσύρθηκε.

  6. Το καλο εινια οτι μαλλον θα ψηφισει αντικειμενικα….θα ειναι κατι πρωτοτυπο και γιατι οχι.Εurovision ειναι εχουν συνηθισει τα απροσμενα.Κι εμενα στην αρχη δεν μου ακουστηκε καλα αλλα το σκεφτηκα και γιατι οχι???Απλα εως εκει.Η Αυστραλια ειναι γενικοτερα μια ηπειρος ουδτερη και σε πολιτικα θεματα.Απλα δεν θα ανρεξω καμια αμερικανικη συμμετοχη.Δεν θα μας παρουν και τον θεσμο.Θελω να δω τι κομματακι θα διαλεξουν και αφου αν νικησει θα συνδιοργανωσει τον θεσμο με καποια ευρωπαικη χωρα.

  7. ρεεεε δεν πάμε καλά στο τέλος θα πάρει μέρος και η Μαδαγασκάρη τι να πω ??? το μόνο καλό είναι οτι στην Αυστραλία ζούν πολύ έλληνες και μπορεί να μας δώσουν κανένα πόντο

  8. ΞΕΝΕΡΑΑΑ!!!Τι ηλιθια αποφαση ηταν αυτη;;;…Τι να την κανουμε την Αυστραλια απο την στιγμη που λεγεται EUROvision;;..Αντε του χρονου κ με Βραζιλια κ Αργεντινη…Απλα Ξεφτιλα!

  9. Όταν έμαθα για τη συμμετοχή της Αυστραλίας, αρχικά ήμουν εντελώς αντίθετος αφού ο διαγωνισμός ονομάζεται ”EUROvision” και αφορά την Ευρώπη και ορισμένες ακόμα χώρες που συνορεύουν με αυτή. Προφανώς η EBU θέλει να γιορτάσει τα 60χρονα του θεσμού με έναν διαφορετικό τρόπο και να ”χτίσει γέφυρες ανάμεσα στην Αυστρία (και γενικά στην Ευρώπη) και την Αυστραλία. Ελπίζω, ωστόσο, να γίνει μόνο φέτος, όπως λέει και το άρθρο, γιατί διαφορετικά θα πρέπει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός να αλλάξει όνομα…

  10. διαφωνω με την αποφαση να συμμετασχει η αυστραλια στο διαγωνισμο!η γιουροβιζιον ειναι ενας πανευρωπαικος διαγωνισμος τραγουδιου!τι δουλεια εχει η μακρινη αυστραλια στην ευρωπη ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω!η γιουροβιζιον σαν θεσμος και ιστορια εχει ενα συγκεκριμενο σκοπο και καταστατικο το οποιο προφανως καταστρατηγειται,,οσο για σχολια τυπου οτι θα δωσει αντικειμενικους βαθμους απο που προκυπτει παλι αυτο?εξαλλου οι τοσο στενοι δεσμοι με τη μαμα βρετανια καπως θα επηρεασουν την ψηφο..μην διαβαζω χαζα!

  11. Θα έχει ενδιαφέρον το televoting της Αυστραλίας αφού οι χώρα είναι ουσιατικά ένα άθροισμα μεταναστών, με μεγάλες κοινότητες.

  12. Εμένα μου αρέσει πολύ που θα λάβει μέρος η Αυστραλία.Εύχομαι να στείλουν την αγαπημένη μου Samantha Jade.

  13. Αν και ήμουν αρχικά αντίθετος,τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν έχω πρόβλημα:
    1)Θα γίνει μόνο για φέτος,ουσιαστικά σαν γκεστ για τα 60 χρόνια της Γιουροβίζιον.
    2)Ακόμα και να κερδίσει ο διαγωνισμός του χρόνου θα γίνει στην Ευρώπη…Αν και θεωρώ τρομερά δύσκολο να κερδίσει,ακόμα και τραγουδαρα να στείλει.
    3)Η Αυστραλία λατρεύει τη Γιουροβίζιον,κάνει μεγάλη τηλεθέαση εκεί…Δηλαδή δεν είναι μία άσχετη χώρα με το διαγωνισμό.
    4)Συμφέρει την Ελλάδα…Οι Αυστραλοί έχουν πολλούς μετανάστες…Οι περισσότεροι είναι Τούρκοι,που όμως δεν συμμετέχουν και φέτος στο διαγωνισμό..Οι Έλληνες θα ψηφίσουν σίγουρα…Λογικά το 12αρι θα το πάρει η Αγγλία πάντως..
    Με λίγα λόγια δεν ενθουσιάστηκα που θα συμμετάσχει,αφού δεν ανήκει στην Ευρώπη,αλλά αφού θα είναι μόνο για φέτος,δεν πειράζει….

  14. Αναπάντεχη εξέλιξη! Προσωπικά θα ήθελα κι εγώ να γίνει κάποτε αυτό το “βήμα” στην Eurovision και να συμμετάσχουν κι άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Αλλά αφού μόνο φέτος θα συμμετάσχει τότε αυτό γίνεται προφανώς για να γιορτάσουμε το “αδαμάντινο ιωβηλαίο” της Eurovision. Eάν όμως συνεχίσει να συμμετέχει κανονικά εννοείται πως πρέπει να συμμετέχει στους ημιτελικούς, διότι δεν προσφέρει κάτι οικονομικά στην EBU, ούτε καν μέλος της δεν είναι. Σαφώς, βέβαια για μια χρονιά δεν έγινε και τίποτα αλλά πάντως η απευθείας πρόκριση έγινε ασφαλώς γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να βρεθεί στον τελικό. Αν έπρεπε να συμμετάσχει σε κάποιον ημιτελικό θα ήταν ο πρώτος (γιατί έχει 16 χώρες κι ο δεύτερος 17) και δεδομένου του ότι στον ημιτελικό αυτό θα γινόταν σφαγή η Αυστραλία δεν επρόκειτο να περάσει με τίποτα.
    Καλή αρχή, πάντως, και καλή επιτυχία στην Αυστραλία!

  15. Αυστραλία μου! !!!!!!! Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε! Καλώς ήλθες αγαπημένη μου καεί μακάρι να μείνεις !!!! Ανυπομονώ να δω την συμμετοχή της! !! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος!

  16. Μην λέτε χαζομάρες μας συμφέρει εκτός των άλλων η συμμετοχή της κάθε χρόνο από το 2009-is9 που ψηφίζουν μέσω επίσημηης φαν ιστοσελίδας πάντα δίνουν βαθμούς σε ελλαδικόα αναλυτικά οι ψήφοι της Για την Ελλάδα

    2009:8
    2010:8
    2011:12
    2012:8
    2013:12
    2014:7

    • που ακριβώς τα είδες αυτά; στο site της eurovision λέει πως η Αυστραλία ψήφισε την Ελλάδα ως εξής:
      -2010: 2η
      -2011: 2η
      -2012: 8η
      -2013: 2η
      -2014: 12
      Μας συμφέρει απίστευτα.

      • ρε παιδια που τα βρηκατε αυτα? αν δεν ειναι και οι ψηφοι στον τελικο 100% επιτροπης(που δεν πιστευω),τοτε μας συμφερει πολυ!! ειμαι περιεργη να δω τι θα γινει….:P

  17. Εσείς που διαμαρτύρεστε για το οτι η Αυστραλία δεν είναι ευρωπαική χώρα θεωρείτε, να φανταστώ, πως το Ισραήλ είναι ευρωπαική χώρα; Γιατι δεν διαμαρτύρεστε για το Ισραήλ; Ας μην σχολιάσω και για Αζερμπαιτζάν, Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία. Χαλαρώστε λίγο. Ενα απλό όνομα είναι το “eurovision” και μόνο θετικό μπορεί να είναι το άνοιγμα του διαγωνισμού.

  18. Welcome Austalia! Χαιρετίζω την συμμετοχή της χωράς! Μου αρέσει που ειναι ανοιχτός ο διαγωνισμός σε μελη της ΕΒU. Νομίζω οτι φέτος και το Λιχνεσταιν ήθελε να συμμετάσχει! Καλή επιτυχία ευχομαι στην Αυστραλία. Με το δεξί!

  19. χαχαχαχα! EBU, γελάει ο κόσμος με την κατάντια σου… και καλά ”έκπληξη” για την 60η επέτιο… οχι ότι θα τσεπώσετε εκατομμύρια απο την συμμετοχή της Αυστραλίας… 27 χώρες στον τελικό;; αν είναι δυνατόν!!

    ΥΓ: ”Είναι χαρακτηριστικό πως τα σχόλια των αναγνωστών του eurovision. tv κατά πλειοψηφία εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή της EBU.”
    και εδώ και παντού θα εναντιωθούν… και οχι γιατί είναι μια χώρα απο την άλλη άκρη του πλανήτη, αλλά επειδή η EBU μας το σερβείρει ως κάτι πρωτότυπο, ενω στην πραγματικότητα έχει άλλα συμφέροντα

  20. Μόλις είδα το άρθρο νόμιζα πως θα μπορούσε μόνο να ψηφίσει ή κάτι τέτοιο… αλλά στην Αυστραλία έχουν ΤΟΥΣ γνωστούς τραγουδιστές όπως Iggy Azalea, Sia & Karise Eden…αν πάει κάποιος από αυτούς λέτε να μην κερδίσει? Γιαυτό τον λόγο δεν χάρηκα όταν είδα ότι θα συμμετέχει και η Αυστραλία… Θα έχει την νίκη στο τσεπάκι της (κάθε) χρόνο …. ( Μακάρι να μας δουλεύουν! )…

    • Πολύ δύσκολα να κερδίσει η Αυστραλία…Δεν έχει συμμάχους(μόνο την Αγγλία) και οι γιουροφαν την αντιπαθούν…Ακόμα και καλό τραγούδι να στείλει….
      *Σιγά μην πάει η Sia στη Γιουροβίζιον

    • ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η SIA H’ KAΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ…ΚΑΙ ΤΟ UK ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ…ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ…ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROVISION…XOXOXOXO ME TIΠΟΤΑ!!

  21. ρρε ποσο χαζοί είστε μερικοι διαβάστε και λίγο τι είναι η γιουροβιζιον και σε ποιους απευθύνεται και μετά μιλήστε! Ενημερωτικά αν το πάμε γεωγραφικά ούτε το Ισραήλ ανήκει στην Ευρώπη

  22. Από τη μία χάρηκα από την άλλη δεν θεωρώ σωστό να λάβει μέρος κατευθείαν στον τελικό καθώς επίσης δεν κρίνω σωστό που ανακοινώνεται τόσο αργά. Yποτίθεται ότι υπάρχει ένα ημερολογιακό περιθώριο δήλωσης της συμμετοχής των χωρών…σωστά;;;;;; Και συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του inspector όσον αφορά τα συμφέροντα της EBU!!! Anyway…

    • Ok από τη στιγμή που τη βαζουν,υποτιθεται τιμητικά,θα ήταν μεγάλη γκαφα αν αποκλειόταν από τους ημιτελικούς,που κακά τα ψέματα πολύ δύσκολα θα περνούσε…..Ουσιαστικα μια γκεστ εμφανιση ειναι για τα 60 χρονια της γιουροβιζιον,δεν εχει βλεψεις για νικη κτλπ..

  23. Και είχα φτιάξει ένα πράγμα σαν κολάζ με όλες τις χώρες που θα συμμετείχαν (39) και τώρα είναι για τα σκουπίδια…Τέλος πάντων… Πάντως εγώ ακόμα το τραγούδι της Ελλάδας θέλω να ακούσω και (χεστηκα) για τους υπόλοιπους… εμείς να βγούμε πρώτοι και τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν 😉

  24. Δεν χάρηκα ιδιαίτερα για την συμμετοχή της Αυστραλίας. Του χρόνου Ιαπωνία του παραχρόνου Καναδας Νοτια Αφρική κλπ. Τι έχει να κερδίσει η EBU? Ισα ισα που χαλάει η παληά και κλασσική Eurovision. Εδώ κάνουμε αμάν για επαναφορά της ορχήστρας και δοκιμάζουν νέες καινοτομίες? Θα είναι κάτι καλό? Οψόμεθα!

  25. Εγω βρισκω ενδιαφερον το οτι η Αυστραλια αποφασισε να μπει στο κλαμπ. Αλλωστε, καθε χωρα μπορει να παρει μερος (με την εγκριση της EBU). Αντε να δουμε εαν η Αυστραλια θα μας ψηφισει η θα μας ριξει ακυρο.

  26. εχουμε παρα πολλους ελληνες στην αυστραλια………θα παρουμε βαθμους…….αλλα δεν εχει καμμια θεση στον διαγωνισμο αυτο……..τραγικη αποφαση……..

  27. Inspector..
    Αυτο ακριβως!!!τωρα οι διοργανωτες θα τα ‘τσεπωσουν’ καλα,απο τηλεοπτικα δικαιωματα κτλ…Σιγα μην τους νοιαζει κατι αλλο..Πλεον φαινεται οτι η Eurovision πιο πολυ για εμπορικους λογους γινεται,παρα για μουσικους..

    Απο κει κ περα οσοι εχετε θετικη αντιδραση σ ολο αυτο..παιζει να μν εχετε ιδεα τι εστι Γιουροβιζιον..Μεθαυριο αν πχ φερουν τις ΗΠΑ,Παλι θα πανηγυριζετε επειδη θα ερθουν γνωστα ονοματα;;..

  28. Θεωρώ την ενσωμάτωση αυτή άψογη επιλογή. Μια νέα ήπειρος θα αναβαθμίσει τον διαγωνισμό. Που φθιρει.Ειναι κίνηση έκπληξη για εμένα και συμφωνώ. Η EUROVISION ξεπερνά τα σύνορα και τα έθνη. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και ο φετινός διαγωνισμός.

  29. Φαινομενικά (βάσει πληθυσμού) θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε και 12άρι από Αυστραλία στο televoting.Όμως στούς ημιτελικούς η ψηφοφορία θα είναι 100% επιτροπών ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν στον τελικό θα είναι 50-50 ή 100% επιτροπές. Άρα ας κρατάμε μικρό καλάθι…

    • Μη ξεχνας… η αυστραλια εχει +9 ωρες απο εμας… δηλαδη θα ξυπνησει ο αυστραλος 7 το πρωι Κυριακης και θα δει γιουροβιζιον με την τσιμπλα στο ματι και θα ψηφισει…

  30. Χαχαχα αυτή η είδηση σε άλλες συνθήκες θα ταίριαζε μόνο για Πρωταπριλιά. Πάντως μου αρέσει, είναι πρωτότυπη κίνηση. Άλλωστε ο διαγωνισμός έχει επιτυχία εκεί, ο πληθυσμός επίσης είναι ένα συνοθύλευμα και Ευρωπαίων μεταξύ άλλων, οπότε δικαιολογείται η κίνηση. Σίγουρα στον διαγωνισμό θα λάμβαναν μέρος κι άλλες χωρές σε Αφρική και Ασία, αλλά μάλλον δεν τους το επιτρέπουν τα “ήθη” τους. Τελικός, λοιπόν, με 27 χώρες, χαμός. Νομίζω ότι το μοναδικό σόου που ξεπερνά τον φετινό τελικό σε αριθμό τραγουδιών, ήταν ο άδικος ημιτελικός-μαμούθ των 28 συμμετεχόντων το 2007, απ’όπου αποκλείστηκε μεταξύ άλλων και η Ευριδίκη. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την βραδιά, ήταν αρκετά κουραστική. Ελπίζω να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές ώστε να μην “ξεχειλώσει” το σόου.

  31. Όντως ειναι η εκπληξη της χρονιάς! Αντε και του χρονου οι ΗΠΑ! Δεν συμφωνω 100% αλλα θα δουμε πως θα τα παει… παντως 12 ποντους στο Ην. Βασιλειο απο τώρα και αντιστρόφως. Το μονο που μπορω να ελπιζω σε καποιο καλο βαθμο για την Ελλαδα αν ξυπνησουν γυρω στις 6 το πρωι και ψηφισουν, τι στο καλο…400000+ ελληνες ειναι απο ενα sms πήραμε βαθμο-ους. Αλλα αν κερδισει η Αυστραλια… αυτο που καταλαβα ειναι πως η διοργανωση θα γινει σε ευρωπαικο εδαφος ( μαλλον Ην. Βασιλειο) με την χωρα που θα τσονταρει το αλλο μισο κοστος… γιατι να πανε οι χωρες εκει κατω του χρόνου μονο 20 χωρες στον τελικο βλεπω!

  32. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Αυστραλίας για τα 60α γενέθλια της eurovision.
    Αυτό που μου τη δίνει είναι η υποκρισία της EBU. Ότι και καλά σκέφτηκε τις χώρες του ημιτελικού προτού τοποθετήσει την Αυστραλία απευθείας στον Τελικό. Ότι και καλά η Αυστραλία θα στερούσε μια θέση στον Τελικό από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, τη Σερβία ή την Αρμενία…ίσα ίσα αν κάποιος έπρεπε να φοβάται ότι δε θα προχωρούσε στον Τελικό, αυτός ήταν η Αυστραλία η οποία θα έμπαινε στον α’ ημιτελικό με τις λιγότερες χώρες (σε σχέση με τον 2ο ημιτελικό που έχει 17 χώρες). Είναι φανερό πως η EBU θέλει την Αυστραλία στον τελικό για μεγαλύτερο ντόρο και ενδιαφέρον από τα την μεριά των media = παραπάνω εκατομμυρια τηλεθέασης = ΛΕΦΤΑ. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που θα τους επιτρέψει να τηλεψηφίσουν ΚΑΙ ΣΤΑ 3 shows! Φαντάζομαι γνωρίζετε που πάνε τα λεφτά από το televoting? Ας υποθέσουμε ότι η Αυστραλία αποκλειόταν στον ημιτελικό. Αυτό αυτόματα σήμαινε μικρότερο ενδιαφέρον των Αυστραλών να ψηφίσουν στον Τελικό άρα χαμένα λεφτά για την EBU…
    Θέλεις να φέρεις ένα guest, μη μέλος της ΕΒU για τα 60α σου γενέθλια? Κανένα πρόβλημα από μεριάς μου. Να τον βάλεις όμως να διαγωνιστεί υπό ίσους όρους στον ημιτελικό. Μην μας τσαμπουνάς βλακείες του τύπου “Aποφασίσαμε να περάσουμε την Αυστραλία κατευθείαν στον Τελικό γιατί νοιαστήκαμε τους συμμετέχοντες των ημιτελικών”. Όταν περνάς τον κόσμο για ηλίθιο θα αντιδράσει.
    Και το πιο στενάχωρο είναι ότι η EBU θα μπορούσε συμβολικά, για τα 60α της γενέθλια, να επιτρέψει δωρεάν τη συμμετοχή σε χώρες που έχουν δηλώσει επί σειρά ετών την επιθυμία να συμμετάσχουν αλλά δε δύνανται οικονομικά (πχ Βοσνία Ερζεγοβίνη)

    • Συμφωνω απολυτα! Και να προσθέσω οτι η EBU συν ολα τα αλλα κερδη, κερδιζει επισης το ενδιαφερον του SBS να γινει στο μελλον μελος της EBU. Και οχι μονο το SBS αλλα και αλλοι σταθμοι απο αλλες μη-ευρωπαικες χώρες.

    • Το καλύτερο σχόλιο! Προσκυνώ!
      Προφανώς τα λεφτά ο στόχος και δυστυχώς το χρήμα φέρνει και υποκρισία για να τα κατακτήσεις!
      Και για τους αγεωγράφητους… η Γεωργία (πρώην ΕΣΣΔ), η Αρμενία (ορθόδοξη χώρα -είναι δυνατόν να είναι στην Ασία), Τουρκιά και Ρωσία (ευρωπαϊκή πλευρά), Αζερμπαιτζάν (ταχύτατα αναπτυγμένη χώρα), το Ισραήλ (που δεν το τρώει με κανέναν) ανήκουν στα ευρωπαικά σύνορα. Τώρα που άνοιξε το σακί του Αιόλου θα δούμε και το Καζακστάν να λαμβάνει μέρος στην Eurovision.

      Και το UEFA (ΠΠΚ, Euro, Champions League, Europa League) και η FIBA Europe περιλαμβάνουν αυτές τις χώρες.

    • Να εκφράσω και εγώ με τη σειρά μου την απόλυτη συμφωνία μου με τον Donnie Darko. Πραγματικά, αυτό το “επί ίσων όρων” είναι για γέλια.

  33. Τραγική η απόφαση της EBU.Καθε φορά παρακάμπτουν τους κανόνες αν ετσι τους βολεύει.Το SBS δεν νομίζω οτι ειναι κανονικο μέλος της EBU απλώς συνεργαζόμενο και απ’οτι γράφτηκε θα έχει μόνο ψήφο επιτροπης
    Αυτο για όσους άρχισαν να ονειρευονται δεκαρια απο Αυστραλια
    Δλδ τι θα πουν στους Αυστραλους αν θελουν να συμμετασχουν και του χρονου;

  34. AN EINAI MONO MIA EMΦΑΝΙΣΗ GUEST..
    WHY NOT? EΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΕUROVISION ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΒΑΡΕΤΗ…ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ…ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ..ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ….ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…

  35. Αυστραλία MIA ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Δ ΚΑΙΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ EUROVISION ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΚΙΤΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

  36. Τα σύνορα πρέπει να γκρεμίζονται στους τομείς όπου δεν προσφέρουν κάτι, έτσι λοιπόν χαίρομαι για το γεγονός. Η Αυστραλία άλλωστε είναι πολύ “πιο κοντά” στην ευρώπη απ’ ότι οι διάφορες ασιατικές χώρες που συμμετέχουν.
    Φυσικά και θα κερδίσει λεφτά η EBU. Και λοιπόν? Από πότε είναι κακό να κερδίζεις λεφτά διοργανώνοντας παγκόσμια θεάματα?

  37. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΑΧΑΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΘΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΘΗΝΟΝΤΕΣ
    ΤΗΣ ΕΒU ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ-ΕΝΤΑΞΟΥΝ
    ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ. ΣΥΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ-
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ’ ΚΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠ’ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ. ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Τ-Η-Ν(!!!!)
    ΑΠΗΧΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ. ΕΠΕΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΣΤΕ ή ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΩ- ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΚΑΣ ΠΗΡΕ 10 (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΟΥΧΑΡΗΣΑΝ) ΕΝΩ Η ΜΑΝΤΩ ΠΗΡΕ 5 ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 10, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ, ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤ’ΕΜΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ(!) 18η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΠΟΥ Η ΜΑΝΤΩ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΟΠΟΥ 6-9 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ 7-12 ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 22:00(ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ 04:00-07:00.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΜΑ΄Ι΄Ο Θ Α ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΠΩΡΟ,ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΠΟΥΝ GOOD MORNING FROM KAMBERA or SYDNEY ΑΛΛΑ ΚΑΙ GOOD EVENING ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΙΩΣΗΣ.
    ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ:
    ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “NEW WAVE” ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΠΟ ΗΠΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΙΝΑ Ή ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ. ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΛΑΜΠΙΡΗ κλπ, ΤΟ 2006 ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΤΕ ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ(ΗΠΑ). ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ EUROVISION ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ EBU, ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
    ΤΕΛΟΣ.

  38. Σταματηστε να λέτε ότι θα μας δώσει μεγάλο βαθμό. Ξυπνήστε!!!! ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ στους ημιτελικούς και ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 50-50 στον τελικό. Μπορεί από επιτροπές να μην πάρουμε τίποτα!!! Θεωρώ πραγματικά πολύ άδικο όχι το να συμμετέχει η Αυστραλία(χαίρομαι πάρα πολύ που θα ναι μαζί μας) αλλά για το γεγονός όι παίρνει απευθείας πρόκριση στον τελικό. 27 χώρες στον τελικό??? Από τις 39??? Σαν πολλές δεν γίναν οι BIG χώρες??? Και για πόσο βλάκες μας περνούν??? Ότι και καλά θα μειώσει τις πιθανότητες σε άλλες χώρες??? Πιο αδικημένη τώρα αισθάνομαι από την EBU παρά από την Αυστραλία

  39. Δεν καταλαβαίνω κάποιους γιατί σάς πειράζει. Στην Ευρώπη δεν ανήκουν ούτε το Ισραήλ ούτε και το Μαρόκο (που έχουν συμμετοχές) και επίσης δεν ανήκουν ούτε η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, ο Λίβανος, η Συρία, η Ιορδανία και η Λιβύη που μπορούν να συμμετέχουν όποτε θέλουν.

  40. Η Jessica Mauboy τραγούδησε πέρυσι στο Interval Act εκ μέρους της Αυστραλίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2014 στη Δανία. Λέτε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία και φέτος μιας και συμμετέχει κανονικά;

  41. Είναι παιδιάστικο να χαιρόμαστε για τη συμμετοχή με το αδύναμο επιχείρημα ότι θα μας ΨΗΦΙΣΟΥΝ ! Σίγουρα θα ψηφίσει επιτροπή και θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος να ψηφίσει και το κοινό.. Δεν είμαι υπέρ ούτε κατά της απόφασης αλλά είναι πλέον φανερό πως το χρήμα κινεί τα πάντα και η Eurovision προσπαθεί να βρει διεξόδους επιβίωσης..Ξυπνήστε! Είναι άδικο ασχέτως τι τραγούδι θα στείλουν οι Aussies , να στερηθούν βαθμούς κάποιες χώρες.. Και τι ακριβώς σημαίνει θα συμμετέχει μόνο φέτος , μόνο σε περίπτωση νίκης και του χρόνου.. Γελοίο , απλά !

    • Πάντως πριν κάποια χρόνια έιχα επισημάνει πως κάποια στιγμή ο διαγωνισμός θα γίνει Wordvision… Όπως βλέπω τηλεοπτικοί σταθμοί της Νεας Ζηλανδίας, Ινδίας , Κορέας , Ιαπωνίας , της Ν. αφρικής , της Βραζιλίας , Kαναδά κ.α ακόμα και οι μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί σταθμοί των ΗΠΑ (CBS , NBC, ABC ) είναι συνεργαζόμενα μέλη (όχι πλήρη) της EBU ! Λέτε; Πλέον τίποτα δεν είναι απίθανο… Πάντως επιχειρείται ένα άνοιγμα , κακά τα ψέματα!

  42. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση…..πιστεύω ότι δεν θα μπούνε χώρες όπως ΗΠΑ,Καναδάς κτλ. πρώτα απ’όλα γιατί αυτές οι χώρες δεν έχουν τόσους φανς του διαγωνισμού όσους η Αυστραλία και δεν τον παρακολουθούν τριάντα χρόνια…..ίσως πάλι να είναι η αρχή μιας παγκόσμιας eurovision……..

  43. Αν είναι να πάμε σε κάτι παγκόσμιο ρε παιδιά προτιμώ η κάθε ήπειρο να υποστηρίζεται από 10 τραγούδια ξέρω εγώ, παρά να συμμετέχουν όλοι στην eurovision. Εννοώ η top 10 της eurovision να συνεχίζουν σε έναν άλλον διαγωνισμό παγκόσμιο παρά να έρχονται όλοι εδώ και να βγαίνουν αυτοί οι γελοίοι κανονισμοί.

  44. Καλησπέρα! Πρώτη φορά σχολιάζω εδώ και εύχομαι να μη σας κουρασω!
    Κάτι μου λέει όπως είπαν και κάποιοι από τους προλαλησαντες σχετικά με το άνοιγμα του διαγωνισμού, πως ίσως υπάρχει η ιδέα για την δημιουργία ενός διαγωνισμού παγκοσμίου βεληνεκούς στο μέλλον… λέτε να δούμε και Cosmovision Song Contest (το Worldvision μου ακούγεται πολύ προβλέψιμο ως τίτλος);;; Υποθέσεις κάνουμε χεχε… βέβαια όμως έχω ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστραλίας και την απευθείας πρόκριση της στον τελικό! Αλλα για μένα σωστότερο θα ήταν λόγω της επετείου των 60 χρόνων είτε να μειώσουν το κόστος συμμετοχής, είτε σε κάποιες περιπτώσεις χώρων που αδυνατούν αλλα θέλουν να συμμετέχουν να τους τα χαρίσουν, ως αποτέλεσμα την επιστροφή κάποιων δίνοντας το παρών στον επετειακό διαγωνισμό. Αυτό θα ήταν ένα καλό δείγμα απόδειξης του τίτλου “Building Bridges” γιατί κακά τα ψέματα είναι οικονομικά κυρίως τα θέματα που πλέον χωρίζουν τους λαούς της Ευρώπης και αυτά θέλοντας και μη έχουν αντίκτυπο και στο θεσμό!

  45. Αν κερδισει η Αυστραλια, νομιζω οτο οι Αυστραλοι θα θελουν ο διαγωνισμος να γινει στη χωρα τους με πιθανες πολεις τη Μελβουρνη, το Συδνει κλπ. Δηλαδη για να δουμε τη γιουροβιζιον πρεπει να αλλαξουμε μεχρι και Ηπειρο.

  46. ΠΡΟΣ “ΒΑΣΙΛΗΣ”
    Ακριβώς επειδή συμμετέχει το Ισραήλ αυτές οι Βορειοαφρικανικές χώρες που ανέφερες και που είναι, όντως, οι πλησιέστερες πρός την Ευρώπη δεν συμμετέχουν επειδή είναι αραβικές αλλά εκτός αυτού βρίσκονται και σε διαμάχη. Το Μαρόκο, που είναι η μοναδική από αυτές που συμμετείχε στο διαγωνισμό του 1980, το έκανε επειδή τότε αποχώρησε το Ισραήλ, το οποίο την προηγούμενη χρονιά 1979 κέρδισε το διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη φορά-όπως οι Ισπανία και Ιρλανδία- και δεν ήθελαν οι Ισραηλινοί να τον επαναδιοργανώσουν, προφανώς για οικονομικούς λόγους, ούτως ώστε να αποχωρήσουν και να πρωτοεμφανιστεί το Μαρόκο. Το Μαροκο λοιπόν, συμμετείχε στην 25η διοργάνωση της EUROVISION του 1980 που διεξήχθει, τελικά, στη Χάγη της Ολλανδίας λογω του προαναφερθέντος συμβάντος περί άρνησης απ’το Ισραήλ. Εκεί, το Μαρόκο πήρε μέρος εκπρωσοπούμενο από την SAMIRA BENSAID ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “BITAQAT CHUB(LOVE MESSAGE)” , στο τέλος της βαθμολογίας κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 7 βαθμούς, που αποκόμησε από την Ιταλία, καταλήγοντας στην 18η και προτελευταία θέση, βλέπεις οι χώρες ήταν 19. Έτσι, το 1981 αποχώρησε λόγω αποτελέσματος, αφενός, και αφεταίρου λόγω της επιστροφής του Ισραήλ και μέχρι σήμερα παραμένει “εγκλωβισμένο”. Κάτι παρόμοιο είχαμε κάνει κι εμείς το 1975 οπότε και αποχωρήσαμε μετά την πρώτη μας συμμετοχή την ακριβώς προηγουμενη χρονιά το 1974 καθως το 1975 επρόκειτο να πρωτοεμφανιστεί η Τουρκία κι έτσι εμείς ως ένδειξη διαμαρτηρίας ως πρός τα επισόδια της Κύπρου φύγαμε.
    Επίσης, ο Λίβανος, όπως προανέφερε ένας φίλος μας πιο πάνω, είχε αποφασίσει να μετάσχει στη διοργάνωση του 2005 και μάλιστα είχε επιλέξει και τραγούδι και τελικά αποχώρησε ακυρώνοντας τη συμμετοχή του λόγω του Ισραήλ, του οποίου δεν προέβαλε τη συμμετοχή.
    Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και το 1978 όπου τότε κέρδισε για πρώτη φορά και η Ιορδανία που μετέδιδε το διαγωνισμό έριξε “μαύρο” στους δέκτες δίχως την ανακοίνωση για το νικητή ενω΄την εποένη ανακοίνωσε τελικά οτι κέρδισε το Βέλγιο, το οποίο τερμάτησε δεύτερο.
    Αυτά φίλε μου Βασίλη, ελπίζω να σε κάληψα.

  47. Οκ, αν είναι να μας δώσει κανα 8αρι με 12αρι, καλοδεχούμενη! Βέβαια, θα είναι πολύ άδικο αν στείλει τραγουδιστές διεθνούς φήμης, sia, iggy azalea κτλ (που ίσως και να εχουν τη νίκη στο τσεπάκι), ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα στείλουν απλούς τραγουδιστές, αρκετές καινούριους κιολας που δεν εχουν κανει μεγάλη καριέρα. Και εμείς η Ελλάδα με τα ονόματα που ακούω που θα στειλουμε, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Αυστραλούς. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν η Eurovision σταματούσε, μόνο για μια χρονιά, να είναι “προώθηση” ξεχασμένων κυρίως ή καινούριων τραγουδιστών και η κάθε χώρα έστελνε έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους καλλιτέχνες της. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και θα είχε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑ!

  48. Ελεος. Σταματηστε πια ολοι σας να κακολογειτε αυτη την αποφαση! Προσωπικα μου αρεσε πολυ η αποφαση με την Αυστραλια. Μακαρι και στα επομενα χρονια να καλεσουν, για μια χρονια, και άλλες χωρες οπως τις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

  49. Mου αρεσει η ιδεα της εισοδου της Αυστραλιας στο διαγωνισμο.Προτεινω δε την δημιουργια μιας παγκοσμιας eurovision κατα την οποια.Καθε ηπειρος να εχει την δικη της eurovision ενω οι οι 5 πρωτες απο καθε διαγωνισμο θα περνουν στο μεγαλο τελικο της mundovision.Επισης στον τελικο καθε χωρα θα μπορει να ψηφιζει τραγουδια πλην των τραγουδιων των κρατων που ανηκουν στην ιδια ηπειρο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ