ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ακούστε τα snippets των 14 τραγουδιών του τελικού!

Η γερμανική τηλεόραση ανακοίνωσε τους τίτλους των τραγουδιών με τα οποία θα διαγωνιστούν οι 7 από τους 8 καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας για τη Eurovision 2015. Η 8η συμμετοχή θα προκύψει από την ειδική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στο Clubkonzert στις 23:00 ώρα Ελλάδος, κατά την οποία το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει ένα από τα 10 τραγούδια που θα ερμηνεύσουν 10 νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στον μεγάλο τελικό, τον οποίο θα παρουσιάσει η Barbara Schöneberger μαζί με την Janin Reinhardt από το green room, κάθε διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με 2 τραγούδια. θα υπάρξουν 3 γύροι ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο οι 8 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι και το κοινό θα επιλέξει τους 4 καλύτερους. Στο δεύτερο γύρο οι 4 θα ερμηνεύσουν το δεύτερο τραγούδι τους και το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει τους 2, που θα παλέψουν στον τρίτο γύρο ψηφοφορίας για τη νίκη και το εισιτήριο για τη Βιέννη.

Τρία συγκροτήματα, ένα ντουέτο και τρεις σόλο καλλιτέχνες αποτελούν την επτάδα του τελικού, για την οποία αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τα ονόματα των καλλιτεχνών και οι τίτλοι των τραγουδιών τους, τα οποία μπορείτε να ακούσετε στην ειδική ιστοσελίδα της γερμανικής τηλεόρασης, είναι:

1. Fahrenhaidt: Frozen Silence και Mother Earth

2. Faun: Hörst du die Trommeln και Abschied

3. Alexa Feser: Glück και Das Gold von morgen

4. Mrs. Greenbird: Shine, Shine, Shine και Take My Hand

5. Andreas Kümmert: Home Is In My Hands και Heart Of Stone

6. Laing: Zeig Deine Muskeln και Wechselt die Beleuchtung

7. Noize Generation: Song For You και Crazy Now

Λουκάς Βλαβιανός

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mother Earth – Ωραίο
    Frozen Silence – Επίσης κάααπως καλό φαινεται

    Hörst du die Trommeln – Πολύ περίεργο..δεν ξερω..
    Abschied – Δεν φαινεται να μ αρεσει

    Glück – Οχι..
    Das Gold von morgen – Μια απλη μπαναλντα τύπου Κυπρου..

    Shine, Shine, Shine – Αδιάφορο
    Take My Hand – Επίσης αδιάφορο

    Home Is In My Hands – Όχι άλλες μπαλάντες τέτοιου τύπου
    Heart Of Stone – Πολύ παλιακό νομίζω..

    Zeig Deine Muskeln – Καιρο ειχα να γελασω με μια αηδια 😛
    Wechselt die Beleuchtung – Πφφ…

    Song For You – Γνωστός τραγουδιστης.. πολύ κλασικό ποπ οχι καλο..
    Crazy Now – Άλλο ένα χαζοποπ..

    Frozen Silence και Mother Earth ότι καλύτερο διαθέτει η Γερμανία και ψηφίζω Mother Earth !!!

  2. Το Mother Earth ειναι ποιοτικο και παραλληλα πολυ ξεχωριστο..προσωπικα θα θελα να παει αυτο…αν κ δεν ξερω το ποσο θα το στηριξει η Ευρωπη..

  3. Το καλύτερο πακέτο τραγουδιών το έχουν οι Fahrenhaidt με το Frozen Silence και Mother Earth. Μου αρέσουν και τα δύο δεν μπορώ όμως, να καταλήξω ακόμα σε ένα.

  4. Mother Earth: Μου θύμισε μπαλάντα 80s ή στην καλύτερη αρχών 90s. Mε αυτό δεν υπάρχουν ελπίδες γενικά!
    Frozen Silence: Στο εντελώς αντίθετο άκρο…Σύγχρονη μπαλάντα α λα Lana Del Rey, που αν προσεγγιστεί σωστά σκηνικά πάει για μεγάλα πράγματα είτε εντός είτε εκτός γερμανικού τελικού…
    Hörst du die Trommeln: Είχα πει εξ’αρχής πως θέλω να πάνε οι Faun με οποιοδήποτε τραγούδι.Αν τους επιλέξουν οι Γερμανοί, έχουν εξασφαλίσει ένα καλό πλασάρισμα. Τα Μεσαιωνικά “πουλάνε” στη νέα γενιά και είναι και “jury-friendly”. Πάντως, έχουν πει και καλύτερα είναι η αλήθεια.
    Abschied: Το Hörst du die Trommeln είναι καλύτερο αλλά αν είναι να πάνε οι Faun ας πάνε έστω και με αυτό (δεν θα έχει όμως εξίσου καλά αποτελέσματα). Κι επίσης ας στείλουν και στη μητρική τους κάτι και οι Γερμανοί. Ναι μεν θέλουν “γερμανοποίηση” της Ευρώπης, αλλά χωρίς αγγλικά..δεν μπορούν….
    Glück: Ένα αξιοπρεπές άκουσμα, στη μητρική τους γλώσσα!
    Das Gold von morgen:Πολύ συνηθισμένη μπαλάντα για Eurovision, καλύτερα το Glück…
    Shine, Shine, Shine : Αδιάφορο και επιπλέον δεν μπορούμε άλλο Shine στην Eurovision. Tον “ρόλo” του “Shine” τον ανέλαβε φέτος η Ελβετία (Τime To Shine) γι’αυτό παρακαλούνται οι άλλες χώρες να διαλέξουν κάτι άλλο. Ήδη άλλωστε έχουμε δύο “πολεμίστριες”. Enough is enough!
    Take My Hand: Μου ακούγεται ίδιο με το προηγούμενο αλλά δεν έχει τόσο κλισέ τίτλο.
    Home Is In My Hands:Όχι άλλες τέτοιες μπαλάντες. Όλη (σχεδόν) η Ιρλανδία του ’90 μας φτάνει, δεν μπορούμε άλλο!
    Heart Of Stone: Επίσης τίποτα καινούριο αλλά από το προηγούμενο καλύτερο.
    Zeig Deine Muskeln: Όταν είπα πως θέλω να ακούσω γερμανικά από την Γερμανία, δεν εννούσα σε 70s disco-style. 1oν διότι η disco “μας τελείωσε” (όσο κι αν επιμένουν οι Alcazar για το αντίθετο), 2ον γιατί δεν είμαστε στο ’70 και 3ον ακόμη κι αν αναιρεθούν τα δύο πρώτα σε καμία περίπτωση δεν θα άκουγα disco στα γερμανικά. Το στυλ αυτό όπως και να το κάνουμε έχει συνυφανθεί με την αγγλική γλώσσα.
    Wechselt die Beleuchtung: Εντελώς αντίθετο με το προηγούμενο. Μοντέρνο εναλλακτικό άκουσμα με μια πινελιά από techno του ’90. Τι να πω …μπράβο…Αλλά γιατί να υπάρχει και το προηγούμενο;
    Song For You: Wannabe Avicii! Κακό δεν το λές αλλά είναι europop του “κιλού” και ο ανέμπνευστος στίχος με προδιαθέτει αρνητικά.
    Crazy Now: Καλύτερο από το προηγούμενο και στο στυλ που μου αρέσει, όμως στο “σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί” και δυστυχώς (και για μένα) πρέπει να αναφέρω τρεις λέξεις: Cascada, Glorious, 2013. (βέβαια αυτό είναι πολύ πιο “clubby” αλλά ίδια τύχη θα έχει αν πάει)
    Κανονικά πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε και τις μουσικές προτάσεις του “νεοσύλλεκτου” που θα επιλεγεί σε μερικές μέρες, αλλά επειδή “δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά” δεν νομίζω πως για 2η συνεχόμενη χρονιά θα στείλουν newcomer. Συνεπώς με τα τώρα δεδομένα θέλω να πάει είτε το Frozen Silence από Fahreneidt είτε να πάνε οι Faun με το Hörst du die Trommeln κατά προτίμηση. Πάντως εάν ο 8ος καλλιτέχνης έχει μια καλύτερη μουσική πρόταση εννοείται θα ταχθώ υπέρ του.

  5. αρκετα υψηλο τ επιπεδο φετος το Frozen silence κι mother earth ξεχωρισα λιγο παραπανω κι νομιζω μπορουν να πανε πολυ ψηλα(10αδα ισως κι 5αδα)
    καλη επιτυχια!!!

  6. Η μεσαιωνική μουσική θα ειναι κατι το ιδιαίτερο και πιστευω θα τραβήξει την προσοχή ! Εξάλλου τα πιο παραδοσιακά στοιχεια και η κλασική μουσική εχουν την τιμητική τους τα τελευταια χρονια
    2009, 2013,2014

    Οι βαθμοί μου για την Γερμανία απο το 2005

    2005: 0/10
    2006: 9/10
    2007: 7/10
    2008: 9/10
    2009: 8/10
    2010: 6/10
    2011: 10/10
    2012: 9/10
    2013: 8/10
    2014: 0/10

  7. Καλό το επίπεδο των Γερμανικών τραγουδιών.
    Ξεχωρίζουν οι Fahrenhaidt κ με τα δύο τους τραγούδια αντίστοιχα (Mother Earth και Frozen Silence) Μετά έρχονται οι Faun με το το Hörst du die Trommeln και το ιδιαίτερο στυλ μουσική τους.
    Και μετά σε πολύ πιο χαμηλό επίπεδο όμως έρχονται τα Heart Of Stone, Glück και Crazy Now.

  8. Καλο επιπεδο γενικα για τους Γερμανους! Ωστοσο ειναι ξεκαθαρο οτι Fahrenhaidt και Faun ειναι μονοδρομος για μια θεση στην 5αδα και στην 10αδα αντιστοιχα. Καλυτερο ολων μακραν το mother earth!

  9. ωραια τραγουδια.Μια καλη προταση για αλλη χρονια θα ηταν ξανα η Λενα με σαουλ τζαζ τραγουδι…γερμανια σουηδια ουγγαρια μαλλον θα παλεψουν για το βραβειο φετος αν και ειναι νωρις για προβλεψεις…ελπιζω να στειλουν το καλυτερο…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ