ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι πρόβες του Α’ Ημιτελικού του Melodifestivalen 2015! [snippets-upd]

Σε λίγες ημέρες (το ερχόμενο Σάββατο) ξεκινά το Melodifestivalen 2015, με τον πρώτο ημιτελικό. Οι πρόβες, όπως κάθε χρονιά ξεκίνησαν ήδη από την Τετάρτη, όπως και η δημοσιοποίηση των στίχων κάθε τραγουδιού που θα διαγωνιστεί στις 7 φεβρουαρίου.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα (ώρα Ελλάδας) κάθε εβδομάδας είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 12.30: Πληροφορίες των τραγουδιών (στίχοι κλπ.)
Τετάρτη 13.00: Οι πρώτες πρόβες των καλλιτεχνών
Πέμπτη 11.50–17.40 (στιγμιότυπα από τις πρόβες): Δείτε και ακούστε απόσπασμα από την προβα κάθε καλλιτέχνη.
Παρασκευή 15.15-16.15: Chat με τους παρουσιαστές (εδώ)
Σάββατο 15.00: Τα τραγούδια στη studio version.
Σάββατο 21.00: Ζωντανή μετάδοση με chat από το greenroom. Μιλήστε με τους καλλιτέχνες αμέσως μετά την εμφάνισή τους.

Οι συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού είναι σε σειρά εμφάνισης:

1. Molly Pettersson Hammar – I’ll Be Fine (πληροφορίες) (δείτε το)
2. Daniel Gildenlöw – Pappa (πληροφορίες) (δείτε το)
3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One (πληροφορίες) (δείτε το)
4. Dolly Style – Hello Hi (πληροφορίες) (δείτε το)
5. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för (πληροφορίες) (δείτε το)
6. Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now (πληροφορίες) (δείτε το)
7. Eric Saade – Sting (πληροφορίες(δείτε το)

Αλέξανδρος Λιάπης

71 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτος ο αταλαντος Eric Saade μακάρι να μην πάει…Ελπιζω οι Σουηδοι να στειλουν κατι καλο και μοντερνο φετος,μετα το περσινο τραγικο και παλιομοδιτικο τραγουδακι της Nielsen..

    • Μόνο που το περσινο τραγικο και παλιομοδιτικο τραγουδακι της Nielsen πήρε ανετότατα την 3η θέση και σκοπός της Σουηδίας είναι αυτός. Δεν νοιάζεται αν κάποιο τραγούδι γίνει hit ή κάποιος είναι όνομα. Στοχεύουν ξεκάθαρα στη eurovision και την πορεία του τραγουδιού εκεί!

  2. Αχ επιτέλους αρχίζει!!!! Άντε να δούμε τι θα δούμε. Ανυπομονώ για Eric Saade, γιατί ο λόγος που ξανάρχεται προφανώς θα έχει πολύ καλό τραγούδι. Επίσης θέλω πολύ να δω τις Dolly style. Αν και πιστεύω ότι θα είναι πολύ χαζό το τραγούδι τους με το φοβερό τίτλο Hi hello.

  3. Αν δεν γίνουν “κοσμογονικές” ανατροπές, τότε ο Saade έχει ήδη κερδίσει. Είναι από τους πιο γνωστούς, και ασφαλώς πιο “νέος” από τους άλλους βετεράνους της Eurovision που είναι στο line up. Συν ότι “κουβαλάει” και μια τρίτη θέση στο ενεργητικό του σε μια πολύ “ασαφή” χρονιά (2011), και επίσης στο televoting είχε τερματίσει 2ος με μόλις 2 πόντους διαφορά. Πάρ’όλα αυτα, ο βασικός παράγοντας είναι το τραγούδι, και αυτό θα φανεί καθαρά από το μονολεπτο snippet που θα δημοσιευθεί. Λίγες ώρες υπομονή λοιπόν και ύστερα θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπερασματα.

  4. Η Σουηδία τα τελευταια χρόνια δίνει τον καλυτερο της εαυτό και φέτος μπορεί να ξανά μπει δεκάδα γιατί έχουν πάρει ζεστά το θέμα και κανουν καλες επιλογές

  5. Κακα τα ψεμματα ο Eric θα περασει πολυ ανετα απο τον ημιτελικο..Απο κει κ περα υπαρχουν αλλοι 2-3 καλλιτεχνες που μπορουν να τον κοντραρουν,αλλα πρωτα ας ακουσουμε τα τραγουδια..

  6. Μήπως έχουν σκοπό να τα βγάλουν όλα μαζί? Αν και δεν νομίζω γιατί έχουν ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες ήδη από τους 3 πρώτους. Αλλά τραγούδια τίποτα.

  7. Χαχαχα!!! Μου άρεσαν πολύ οι Dolly style. Τραγούδι δεν άκουσα αλλά από φωτογραφίες που ανεβάσαν μου θυμίζουν τα powerpuff girls!!!!

  8. Ανέβασαν το πρώτο! 30 δευτερόλεπτα. Μου θυμίζει σκηνικά στυλ παπαρίζουν πέρυσι αλλά το τραγούδι δεν είναι καλό.

  9. Το δεύτερο νομίζω προσπαθεί να μιμιθεί σκηνικά το silent storm πέρυσι αλλά το τραγούδι είναι ακόμα χειρότερο απ’ το πρώτο. Δεν ξέρω μέχρι στιγμής τίποτα καλό.

  10. Ακουσα και το 3 είναι τύπου όπερα. Δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά πιστεύω πως από τα άλλα 2 είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής.

  11. Από τα 3 που άκουσα κανένα δεν μου άρεσε. Που είναι και εκείνος ο Γιώργος από την Σουηδία να μας πει πως είναι τα πράγματα εκεί???

  12. Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Saade θα κερδίσει το Melodifestivalen. Ένας που δηλώνει οτι δεν τον ικανοποιεί η 3η θέση στη Eurovision (2011) και πως θέλει να την κερδίσει, δεν επιστρέφει με κάτι μέτριο. Εξάλλου είναι ήδη από τα πρώτα ονόματα στη Σουηδία, δεν έχει ανάγκη προβολής (όπως πέρισυ η Παπαρίζου η οποία και πολύ καλά έκανε διότι είχε πολλά χρόνια να κάνει κάτι στη Σουηδία και το Μelodifestivalen την βοήθησε πάρα πολύ). Επειδή όμως μου την δίνει αφάνταστα ο ναρκισσισμός του, εύχομαι να τον κερδίσει ο Mans Zelmerlow.

  13. για καποιο λογο δακρυσα με το one by one…δεν το περιμενα τοοοσο καλο ακομα κι ας ειναι snippet…για μενα περναει στανταρακι <3

  14. Μα τι ωραια παραγωγη στη σουηδια και τι ωραια και εντυπωσιακη η σκηνη.Παραγωγαρα στη σουηδια καλυτερη απο πολλες αλλες γιουροβιζιον οπως παντα…

  15. ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΡΕ? Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΒΓΗΚΕ 4Η ΣΤΟ TELEVOTING ! ΑΡΑ ΑΚΥΡΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕ “ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΔΗΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ “

  16. Ρε οσο και να επιμενετε το περσινο τραγουδι της Σουηδιας ηταν χαλια…Περασμενης δεκαετιας,με μια αθλια παρουσια….Μονο στους oggaeδες αρεσε…Αυτοι ζαλισαν το κοσμο και τον επεισαν οτι ηταν καλο….Και αυτη η Sana Nielsen τραγικη ερμηνευτρια,πως και δεν ξαναπαει φετος????
    ελΕΟς περιμενω κατι καλο απο τους Σουηδους φετος!!!!

  17. Το καλύτερο τραγούδι με διαφορά είναι το One by One… Toυ Saade το βρήκα αρκετά ενοχλητικό.. Είμαι σίγουρος- όπως ήμουν και στην αρχή όταν ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές- πως ο Saade ΔΕΝ πρόκειται να κερδίσει!

  18. Εχοντας ακουσει και τα 7 τραγουδια..εστω κ για λιγα δευτερολεπτα,ξεχωρισα το One by One…Δυστηχως το τραγουδι του Eric φαινεται πολυ αδυναμο…και νομιζω πως ο Mans με ενα καλο τραγουδι μπορει να τον κοντραρει στα ισα!

  19. καταρχας η σκηνη δειχνει ΥΠΕΡΟΧΗ! χαιρεσαι πραγματικα να τη βλέπεις. κατα δευτερον το τραγουδακι του saade δεεεεεν.

  20. Ok, το τραγούδι του Saade είναι επιεικώς άθλιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος που είναι ήδη στους τοπ καλλιτέχνες στη Σουηδία να λάβει μέρος με ένα τραγούδι που όχι απλά είναι μέτριο αλλά τον εκθέτει κιόλας. Ξέρουμε πως δεν έχει φωνάρα και στηρίζεται στην παρουσία αλλά τουλάχιστον το Popular ήταν συμμαζεμένο. Εδώ θες να τελειώσει το ρεφρέν και το μόνο που σκέφτεσαι είναι “my ears hurt”. Κρίμα

  21. Δεν μου άρεσε καθόλου το snippet του Saade. Πιστεύω ότι θα βασιστεί στο δυνατό σόου επί σκηνής για να έχει καλό αποτέλεσμα, αλλά φωνητικά υστερεί κάπως. Από τα 7, τελικά μάλλον το One by One είναι το καλύτερο, σε έναν -όπως φαίνεται- αδύναμο πρώτο ημιτελικό.

  22. Απογοήτευση!!! Κανένα τραγούδι δεν με ενθουσίασε εκτός από το One by one αλλά και αυτό λίγο:
    Άποψή μου:
    1. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One
    2. Dolly Style – Hello Hi
    3. Molly Pettersson Hammar – I’ll Be Fine
    4. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
    5. Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now
    6. Eric Saade – Sting
    7. Daniel Gildenlöw – Pappa

  23. Λοιπόν καλώς σας βρήκα και πάλι. Επιτέλους αρχισε το Melodifestivalen. Τώρα ως προς το τι ακούγεται εδώ, ο Eric είναι το απόλυτο φαβορί. Οι Dolly Style μας είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλά όταν βγήκε το snippet, επεσε η δημοσιότητα τους. Προσωπικά τις εχω 6ες στο top 7 μου

  24. Το One by One πολυ καλο…αν και με χαλαει αρκετα η εμφανιση του τραγουδιστη, καθως μου φαινεται πολυ περιεργος διπλα στην κοπελα…

    Οσον αφορα το Sting και τον Εric Saade , αρχικα εχει εξαιρετικη σκηνικη παρουσια και το τραγουδι ειναι αρκετα καλο , αλλα κατωτερο απο το – επρεπε να νικησει – Popular !

  25. akoma ki egw pou eimai fan tou eric den me trelane to song tou (perimenw ennoeitai na to akousw kai oloklhro). apo oso akousa einai axrwmo kai kapws paliomoditiko tpt de sugrinetai me to popular pantws, o,ti kai na kanei.

  26. Το One By One ειναι καλο τραγουδι,αλλα δεν μπορω να βλεπω ττραγουδιστη…Εκτος του οτι δεν μου αρεσει καθολου αισθητικα η ολη παρουσια του,μου βγαζει κατι τελειως δηθεν…..Δεν ξερω με χαλαει πολυ,κριμα για το τραγουδι!!!!

  27. Eυτυχώς τα μειώσανε στα 7 τραγούδια ανα ημιτελικό…
    Α ημιτελικός: Και τα 7 ήταν άθλια. Όσον αφορά το τραγούδι του Eric Saade, για άλλη μια φορά να δώσουμε συγχαρητήρια στον στιχουργό για τους “εμπνευσμένους” στίχους…

    • ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ?
      It’s gonna sting so bad
      And drive you mad
      It’s gonna sting so bad
      And drive you mad
      It’s gonna sting so bad
      And drive you mad
      It’s gonna sting so bad
      Damn damn that was a rough night Hey
      You lost a fair fight
      I’m still dancing Oooo
      Dude you’re drunk and what not Hey
      You want what I’ve got
      Dreamers dream yeah Oooo
      I knew you before you were a cool kid
      So screw you right Oo
      Oh Sti..i..i..ng
      It’s gonna sting so bad
      Oh yea.a.h
      Oh Sti..i..i..ng……………………………………….

      HMAΡTON!

      • ενω το δικο μας περυσι ειχε στιχους επιπεδου ετσι!!rise up rise up come rise up!οποτε συγκριτικα μια χαρα ειναι οι στιχοι του ερικ!μην ξεχναμε τα δικα μας και τοσο ευκολα

      • stratos μιλώ κυρίως για τη χυδαιότητα των στίχων!
        Δε νομίζω να έχει ξαναυπάρξει τραγούδι που να λέει “screw you”!!!!!!!!!!!!!!!

    • To Rise Up είχε ευπρεπείς στίχους για dance κομμάτι στα κουπλέ (Δε μιλάω για το επαναλαμβανόμενο Rise up στα ρεφρεν).
      Αν διαβάσεις ολόκληρους τους στίχους του “Sting” φέτος από Saade θα καταλάβεις ότι είναι επιπέδου Bieber (“Σου έκλεψα την γκόμενα, με ζηλεύεις και σε πονάει”)
      Δε θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω για την σύγκριση με τους αλληγορικούς στίχους του Alcohol is free. Είναι πραγματικά κρίμα που αναφέρονται δίπλα στο ευτελοτράγουδο του Saade…

  28. Όσοι νομίζουν ότι αν θα ξαναπάει ο Eric και θα ξαναβγεί στην τριάδα… είναι γελασμενοι… παίρνω το παράδειγμα του ρουβά, paula & ovi ακόμα και τους jedward που όλοι αυτοί που πήγανε για δεύτερη φορά τα έκαναν (σαλάτα)σε σχέση με την προηγούμενη φορά και προσωπικά το miracle μου άρεσε πιο πολύ από το playing with fire…

    • o bilan kai h paparizou pou otan 3anapigan kerdisan? auto 8elei na kanei o eric, oxi na vgei 3os. to 8ema einai oti to song den einai dunaton na ferei th nikh. me to popular aneta kerdize alla ekeinh h xronia htan koulh. oso gia to miracle proswpika de mou arese ka8olou kai de 8a to sugrina me tpt me to agaphmeno mou playing with fire.

    • συμφωνω μαζι σου οτι αν ξαναπαει δεν θα κανει τιποτα αν κ το τραγουδι ειναι σχετικα οκ.. αλλα στα παραδειγματα π ειπες βαλε κ την παπαριζου που ξαανπηγε απο 3η και κερδισε..

  29. Εγω απ’ολα ξεχωρισα με διαφορα τη μπαλαντα της Jessica και το one by one και λιγο το i’le be fine.Οσο για τον ερικ το τραγουδι του ειναι για τα σκουπιδια που αν βγει πολυ πιθανο να τον χαντακωσουν οι επιτροπες οπως εκαναν και με μας.Το hello hi επισης αθλιο.Τα υπολοιπα απλα αδιαφορα…

  30. Oσο κι αν είναι πολύ μικρό το δείγμα, μια γεύση πήραμε και το γενικό συμπέρασμα είναι πως όλα είναι μέτρια και αναμεσα τους και ενα σκουπίδι αυτό του Saade που ποτε δεν κατάλαβα γιατί τόσος χαμός για την πάρτη του.Στίχοι πιο γελοίοι απ του popular και απ ότι φαίνεται δευτεροκλασάτο εφηβικό ποπάκι!
    Απλά καταλάβετε πως αν ένα τραγούδι είναι μάπα όσο φίρμα και να είναι ο τραγουδιστής οι επιτροπές και το κοινό δεν θα το ψηφίσουν επειδή ένα φεγγάρι πήρε την τρίτη θέση.
    Και ο Yohio το 2013 είχε ομολογουμένως πολύ δυνατό κομμάτι και το κοινό τον έβγαλε πρώτο και δημιούργησε ένα ρεύμα, όμως το 2014 είχε μάπα τραγούδι και το κοινό απλά του γύρισε την πλάτη.

  31. Πλέον βγαίνουν σαφέστερα συμπεράσματα για τον Α ημιτελικό του “Melfest”, όσα τελοσπάντων μπορούν να βγούν από ενα 30 δεύτερων απόσπασμα. Συγκεκριμένα:
    I’ll Be Fine : O ορισμός του dated τραγουδιού. Ας τους πεί κάποιος ότι είμαστε στον 21 αιώνα.
    Pappa: Ασφαλώς πάει να “χτυπήσει” στο συναίσθημα με τίτλο α λα “Broder” του 2014 αλλά ασφαλώς είναι πάρα πολύ χειρότερό του (και προσωπικά δεν μου άρεσε το broder…)
    One By One: Η έκπληξη! Θεωρούσα πως θα είναι το χειρότερο από τα 7 αλλά μάλλον είναι το καλύτερο….Η Σουηδία (εάν θέλει) θα το υποστηρίξει, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξέρω αν θα ανταποκρινόταν θετικά σε μια υποθετική νίκη του στο Melodifestivalen….
    Hello Hi: Όπως ξαναέγραψα πολύ “παιδιάστικο”. Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα είχε τύχη και στην Junior Εurovision, καθώς φέτος φάνηκε ότι κι εκεί έγινε στροφή σε πιο “ποιοτικά” ακούσματα.
    Det rår vi inte för: Ενώ έχει καλά στοιχεία το ραπ σε προδιαθέτει κάπως αρνητικά. Πάντως το Jalla dansa sawa του 2013 ήταν πολύ καλύτερο.
    Can’t Hurt Me Now: Τυπική σουηδική schlager μπαλάντα. Μάλλον θέλει να γίνει Sanna Nielsen number 2 αλλά μαλλον είναι ανέφικτος στόχος
    Sting: Ομολογώ πως περίμενα να με εκπλήξει ευχάριστα αλλά έγινε μάλλον το αντίθετο. Μέτριο τραγούδι. Δεν αποκλείεται να κερδίσει αλλά αυτό εξαρτάται πλέον στο αν ο Saade έχει ακόμα ένθερμους υποστηρικτές κι όχι στο τραγούδι. Ισως σωθεί από τη σκηνική παρουσία η οποία πάντα ήταν το ατού του εντός κι εκτός Eurovision.
    Aν και ποτέ δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις στο Melodifestivalen (ειδικά από snippets) θα το τολμήσω για να δούμε κατα πόσο θα πέσω μέσα. Δεν θα γράψω ποια τραγούδια θέλω αλλά ποια πιστεύω θα περάσουν:
    Τελικός
    Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One
    Eric Saade – Sting
    Αndra Chansen
    Dolly Style – Hello Hi
    Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now

  32. Μου αρέσει πο κάποιοι έχετε άποψη και μάλιστα είστε και τόσο σίγουροι γι αυτά που λέτε! 30 δευτερολεπτα προβα ειναι! ελεος!

  33. Πολύ μικρά τα αποσπάσματα. Μόνο δυο παρατηρήσεις έχω:
    -Η φωνή του Saade χειροτέρεψε κι άλλο. Μαύρο χάλι.
    -Ο τενόρος του One By One έχει εξαιρετικά ηλίθια και αποκρουστική όψη.

  34. Χωρςι ναα προτρέχω, καθώς τα δω ολόκληρα, πιστεύω ότι μέσος όρος για αυτόν τον ημιτελικό είναι κάτω του μετρίου. ΗΣουηδία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλη μουσική βιομηχανιά και πάντα έχει κάτι καλό να δείξει στη eurovision. Όσο για τις μαλακίες σας, το “Undo” ήταν τραγούδι που υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να πάρει άνετη πρωτιά.΄Οσο για τα 7 snippets το top μου έχει ως εξης;
    1.)I ‘ll be fine -> 8/10
    2.)One by one -> 7/10
    3.)Can’t hurt me now -> 6/10
    4.)Det rår vi inte för -> 5.5/10
    5.)Sting -> 3/10
    6.)Pappa -> 0/10
    Hello Hi -> 0/10
    P.S.: Ο eric ήταν πάντοτε άφωνος, αλλά το popular, ήταν ένα πολύ καλό pop τραγούδι, με μια εντυπωσιακή παρουσία. Καμία σχέη με το άθλιο Sting

  35. Παρα πολυ χαμηλο επιπεδου του 1ου ημιτελικου. Δε μας εχει συνηθισει ετσι το Mello! Θελω τραγουδι στους επομενους που να κανει μπαμ!

    • Να σου αποσαφηνίσω εγώ, επειδή το trolling πήγαινε κι ερχόταν στο site, μάλλον οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ελέγχουν το κάθε σχόλιο πριν το εμφανίσουν εδώ.

    • Μόνο θετικό είναι αυτό. Γιατί προφανώς μετά τα ξευτιλισμένα, άσχετα, γελοία μηνύματα από ανώριμα καμμένα μυαλά, οι διαχειριστές αποφάσισαν πριν αναρτηθεί ένα σχόλιο να το ελέγχουν αν έχει να κάνει με το παρρόν άρθρο.Εφόσον γράφεις νορμάλ πράγματα θα αναρτηθεί κανονικά.
      Γι’αυτό και εξαφανίστηκαν γελοία υποκείμενα που είχαν γεμίσει με ξεράσματα όλα τα θέματα. Τόσο απλά!

    • ο.κ ευχαριστω παιδια γιατι ειλικρινα ειχα μεινει με ενα ερωτηματικο!ναι απο αυτη την αποψη ενα δικιο το χει το site..ειχε παραγινει το θεμα..

  36. τα 7 πρωτα τα βρηκα ολα απο βαρετα/κακα εως μετρια….το κομματι του saade μπροστα στο popular δεν πιανει μια! θεωρω πως θα φτασει στ τελικο του melodinfestivalen αλλα δε θα παει….ειναι πολυ βαρετο χωρις”ψυχη κι ενταση” αν ομως οι σουηδοι το επιλεξουν λογω της 3ης θεσης το 2011,μεγα λαθος αφου το βλεπω στη καλυτερη σε μια θεση αναλογη του “you”το 2013….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ