Πορτογαλία: Οι κανονισμοί του φετινού Festival Da Cançao!

Μέσω του Festival Da Cançao θα επιλεγεί και φέτος η συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision. Η 47η παρουσία της χώρας, που έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 1964, θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του Β’ ημιτελικού το Μάιο, φιλοδοξώντας να περάσει στον τελικό όπου και θα πρέπει να βελτιώσει τις προηγούμενες μέτριες επιδόσεις της.

Η κρατική τηλεόραση της Πορτογαλίας RTP, έχει ήδη ανακοινώσει τους κανονισμούς του φετινού Festival το οποίο περιλαμβάνει αρχικά 2 ημιτελικούς και ένα Μεγάλο Τελικό με προκριματικό στάδιο. Συγκεκριμένα σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 6 τραγούδια. Τα 2 πρώτα σε televoting  θα προκριθούν απευθείας στον τελικό ενώ η επιτροπή θα επιλέξει το τρίτο τραγούδι που θέλει να περάσει. Έτσι θα δούμε στην τελική βραδιά 6 προκριθέντα τραγούδια να διεκδικούν μία από τις 3 θέσεις του Μεγάλου Τελικού.  Οι 3 αυτές θέσεις θα κριθούν μέσω της ίδιας διαδικασίας που ακολουθήθηκε στους ημιτελικούς. δηλαδή 2 τραγούδια από televoting και 1 από επιτροπή.  Εκεί θα έχει τον τελικό λόγο μόνο το κοινό, το οποίο και θα επιλέξει ποιο από τα 3 θα είναι η επόμενη συμμετοχή της Πορτογαλίας.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι μία από τις αγαπημένες των fans, η παρουσία της στο διαγωνισμό μετράει λίγες πετυχημένες στιγμές. Μία από αυτές είναι η 8η θέση του Lusitana paixão το 1991 με ερμηνεύτρια την αγαπητή στο ελληνικό κοινό Dulce Pontes.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι μόνο το κοινό θα έχει λόγο στον τελικό είναι λίγο risky. Θα δούμε…

    Από τις πιο αδικημένες χώρες στο διαγωνισμό η Πορτογαλία. Έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο νίκες. Το 1971 και το 1984.

  2. Πορτογαλία. Αγαπημένη χώρα ειδικά μετά την επισκεψή μου τον περασμένο Οκτώβρη 8 ημέρες από το βορρά στο νότο.
    Από τις ομορφότερες και πιο ζωντανές χώρες της Ευρώπης. Μύθος οτι επικρατεί μιζέρια. Η χώρα εξελίσεται μετά από την οικονομική κρίση και είναι πολύ μπροστά η ποιότητα της ζωής σε σχέση με την Ελλάδα σε πολλά.Η Λισαβόνα είναι ένα κόσμημα και μια άκρως νεανική πόλη και οι κάτοικοι ένας κεφάτος λαός που μια χαρά γελάει το χειλάκι τους!.
    Σίγουρα ο διαγωνισμός θα της ταίριαζε και σίγουρα αν κάποια στιγμή γινόταν θα φιλοξενούνταν στο parque das nacoes και μάλλον στη Meo Arena στο σύγχρονο πάρκο των εθνών.
    Όταν έχεις μια μουσική fado που έχει αναγνωριστεί άυλη παγκοσμια κληρονομιά της Ουνεσκο και δεν έχεις κερδίσει μια eurovision σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
    Αρκετές αδικίες αλλά και αρκετές κακές συμμετοχές έχει η Πορτογαλία και ελπιζω φέτος να αλλάξει αυτό.
    Η Dulce Pontes της συμμετοχής του 1991 είναι η αγαπημένη μου Πορτογαλίδα τραγουδίστρια που μετά της συμμετοχή της, έκανε τεράστια καρίερα και είναι από τις σπουδαιότερες της χώρας της.
    Και βέβαια το senhora do mar του 2008 είναι μακράν η αγαπημένη μου συμμετοχή.
    Σταματάω γιατί όταν γράφω για Πορτογαλία δεν τελειώνω!

  3. αγαπημενη χωρα αλλα και πολυ αδικημενη ταυτοχρονα!!ελπιζω φετος να στειλει κατι εξαιρετικο και να τα παει θαυμασια!απο τις χρονιες που αδικηθηκε καταφωρα 1998,2003,2007,08,09,10!καλη επιτυχια πορτογαλια!

  4. Ιδιαίτερη χωρα που σίγουρα θα έπρεπε να κερδίσει ! Έχοντας την επισκεφτεί θα τολμήσω να συμφωνήσω με τον προλαλησαντα ! Υπέροχη χώρα και λαός.

    Οι βαθμοί μου

    2006:7/10
    2007:8/10
    2008:10/10
    2009:7/10
    2010:3/10
    2011:2/10
    2012:7/10
    2014:7/10
    .κΚαλή επιτυχία! !!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ