ΤΣΕΧΙΑ: Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι!

Αρκετό καιρό νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η επιστροφή της Δημοκρατίας της Τσεχίας στο διαγωνισμό. Σήμερα, λοιπόν, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ανακοίνωσε πως οι τέταρτοι εκπρόσωποι της Τσεχίας μετά από πενταετή απουσία θα είναι η Marta Jandova και ο Vaclav Noid Barta, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν στη Βιέννη το τραγούδι Hope never dies, μία δημιουργία του ίδιου του ερμηνευτή. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει το τραγούδι.

Τους δύο καλλιτέχνες επέλεξε ειδική επιτροπή την οποία αποτελούσαν ο δημοσιογράφος Honza Dědek, ο ανιχνευτής νέων ταλέντων Martin Červinka, η ραδιοφωνική παραγωγός Jitka Benešová και οι μουσικοί Michal Hrůza και Michael Kocáb. Στη συνέχεια η επιτροπή ζήτησε από Τσέχους και Σλοβάκους συνθέτες να καταθέσουν τις δημιουργίες και επέλεξαν το συγκεκριμένο τραγούδι χωρίς να γνωρίζουν ότι ο συνθέτης του είναι και ο ερμηνευτής που είχαν ήδη επιλέξει.

Οι 2 ερμηνευτές δήλωσαν ότι είναι πολύ χαρούμενοι που θα λάβουν μέρος σε αυτό το υπέροχο μουσικό γεγονός και θεωρούν ότι αποτελεί μεγάλη τιμή που εκπροσωπήσουν τη χώρα τους.

Η Marta Jandova γεννήθηκε το 1975 και είναι κόρη του Petr Janda, ενός από τους πιο διάσημους μουσικούς της ροκ στην Τσεχία. Το 1993 μετακόμισε στη Γερμανία και έγινε η κεντρική ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Die Happy. Παράλληλα κυνήγησε και σόλο καριέρα. Το 2005 και 2007 συμμετείχε στον γερμανικό Bundesvision Song Contest, όπου συνεργάστηκε με τα συγκροτήματα Apocalyptica και Oomph, αντίστοιχα. Το 2008 επέστρεψε στην Πράγα όπου εργάστηκε σαν παρουσιάστρια στην τηλεόραση και ως τραγουδίστρια σε αρκετές διάσημες στη Γερμανία και την Τσεχία μπάντες.

Ο Václav Noid Bárta γεννήθηκε το 1980 από γονείς μουσικούς και τραγουδιστές. Σε ηλικία 17 ετών έγινε τραγουδιστής στη ροκ μπάντα Dolores Clan, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε αρκετά musicals όπως Aida και Jesus Christ Superstar. Σήμερα είναι διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός, ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης.

Οι 2 ερμηνευτές γνωρίζονται πολύ καλά καθώς έχουν συνεργαστεί με εξαιρετική επιτυχία αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαίνεται πως οι Τσέχοι έχουν πάρει στα σοβαρά την επιστροφή τους και επιστρατεύουν δύο γνωστούς στην χώρα καλλιτέχνες. Και οι δύο έχουν σχέση με την rock μουσική και αυτό όμως μπορεί να γυρίσει boomerang, διότι το τραγούδι τους κατά 90% θα είναι ρόκ και πλέον η ροκ δεν περνάει στον διαγωνισμό. Βέβαια εξαρτάται και το υποείδος της ροκ. Δηλαδή αν στείλουν κάτι α λα Something Better πιθανώς θα πάνε καλά, αλλά αν στείλουν κάτι πιο παλιακο όπως της Αλβανίαςτο 2013 ή της Τσεχίας το 2007 τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Πάντως, εύχομαι καλή επιτυχία στην Τσεχία και θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αν προκρινόταν, διότι θα παρακινούσε κι άλλες χώρες να επιστρέψουν, που δεν τα πήγαιναν καλά, όπως η Ανδορρα, η Σλοβακία, αλλά ακόμα και το Μονακό και ίσως και το Λουξεμβούργο (αν και αυτό πλέον φαίνεται πολύ άπιαστο όνειρο).

  2. αν κι φαινεται να θελουν μια θεση στο τελικο με 2-3 χωρες το πολυ σαν συμμαχους(κι οχι κι σιγουρους) η προκριση φανταζει απιθανη….ισως βεβαια αν το κομματι ειναι διαμαντι οχι μονο να περασουν αλλα κι να τα πανε περιφημα 😀
    …οψομεθα! καλη επιτυχια 🙂

  3. Η Τσεχία ποντάρει σε 2 μεγάλα ονόματα και ειδικά στη Marta Jandova που είναι πολύ γνωστή, αν και κινείται σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής! Ο τίτλος Ηοpe never dies δεν με ενθουσιάζει αλλά θέλω να πιστεύω πως το τραγούδι θα είναι καλό και θα τα καταφέρει να περάσει! Άλλωστε ο 2ος ημιτελικός από τη στιγμή που τα μεγαθήρια του televoting λείπουν είναι βατός με ένα καλό τραγούδι ! Θέλουμε τη Τσεχία στο διαγωνισμό και μια ενδεχόμενη πρόκριση ίσως τους αναπτερώσει το ενδιαφέρον και για επόμενες συμμετοχές ! Η Τσεχία είναι πάντως από τις χώρες με το μικρότερο ενδιαφέρον για το διαγωνισμό καθώς και για τα ευρωπαϊκά πράγματα γενικότερα!

  4. καλη επιτυχια στην τσεχια!ωραια επιλογη οσον αφορα τους ερμηνευτες!ελπιζω και το τραγουδι να ειναι καλο!

  5. Στα της Τσεχίας ! Γενικώς απο τις 3 συμμετοχές της κρίνω πως δεβ ειναι κακή μουσικά αλλα επιλέγει λαθος χρονιές για τα τραγουδια που στέλνει ! Ελπιζω φετος να το δει ζεστά ! Και μην ξεχνάμε οι επιτροπές τα ανατρέπουν ολα και ισως προκριθεί ! Διόλου απίθανο οι βαθμοί μου για τις τρεις συμμετοχές τους

    2007: 8/10
    2008: 8/10
    2009: 1/10

    Αντίστοιχα για την αδελφή της Σλοβακία

    2009: 10/10
    2010: 8/10
    2011: 8/10
    2012: 1/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ