ΛΕΤΟΝΙΑ: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός!

Ξεκινάει απόψε η εθνική επιλογή στη Λετονία με τη διεξαγωγή του Α’ Προκριματικού. 10 τραγούδια θα διαγωνιστούν για 4 θέσεις στην ημιτελική βραδιά. Τα 2 τραγούδια θα επιλέξει κριτική επιτροπή την οποία αποτελούν οι Eve Kerēvica, Kaspars Roga (μέλος του συγκροτήματος Brainstorm που εκπροσώπησε τη χώρα στη Eurovision 2000), Dons και Guntars Račs. Τα υπόλοιπα 8 τραγούδια θα τεθούν στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο θα επιλέξει 2 που θα περάσουν στον ημιτελικό.

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς, που θα ξεκινήσει στις 21:20 ώρα Ελλάδος, θα είναι η Ketija Šēnberga και ο Toms Grēviņš. Το show μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης της χώρας LTV.

Οι 10 συμμετοχές του αποψινού προκριματικού είναι:

1. Katrīna Cīrule – Bass
2. Lana Švilpe – Lions
3. Atis Ieviņš – Catfish
4. Dima Milenin feat. Kamilla – Colours of love
5. Antra Stafecka – It’s the night
6. Framest – Ziemā
7. Linda Ķaukule – Save our love
8. Minta – Nefelibata
9. Rihards Saule – Life lines
10. Elektro Folk – Dieva dēli

Όλα τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Supernova.

Λουκάς Βλαβιανός

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Nefelibata χωρίς δεύτερη σκέψη. Το καλύτερο τραγούδι της σεζόν μέχρι στιγμής. Ελπίζω οι Λετονοί να βάλανε μυαλό μετά από το περσινό τους έγκλημα να μη στείλουν το αριστουργηματικό Revalation, και να μη μας επιφυλάσσουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

  2. Από τις πιο περίεργες και απρόβλεπτες (ως προς τις επιλογές ) χώρες στο διαγωνισμό! Καλύτερη συμμετοχή αυτή του 2000 και ακολουθεί η αδικημένη του 2011 ! Ως προς τον αποψινό 1o προκριματικό περιμένω να περάσουν:
    Dima feat. Kamilla – Colours of love
    Framest – Ziemā
    Linda Ķaukule – Save our love
    Katrīna Cīrule – Bass

  3. Όταν μας τρολλάρουν άλλες κι άλλες, “σοβαρές” χώρες (π.χ. Ισλανδία) δεν περιμένω από τους αρχηγούς του γιουροβιζιονικού τρόλ κάτι καλύτερο. Τα τραγούδια τους φέτος νομίζω είναι σε γενικές γραμμές λίγο χειρότερα από πέρυσι και δεδομένου ότι στον τελικό τους θα υπάρχει μόνο televoting αναμένεται γερο τρόλ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ