ΓΑΛΛΙΑ: Με τη Lisa Angell στη Βιέννη!

Σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκε τόσο μέσω τηλεοπτικής εκπομπής όσο και μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο επόμενος εκπρόσωπος της Γαλλίας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Βιέννης.  Η BIG5 χώρα, για φέτος επέλεξε να προχωρήσει με ανάθεση τόσο στον καλλιτέχνη όσο και στο τραγούδι, τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το 2014.

Η Lisa Angell, την οποία επέλεξε η Γαλλική τηλεόραση, είναι μια σημαντική καλλιτέχνιδα αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα της. Έχει κυκλοφορήσει προσωπικούς δίσκους, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς, και έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκπομπές. Το τραγούδι που καλείται να ερμηνεύσει είναι το “N’oubliez Pas” (Μην ξεχάσετε) και πρόκειται για μια κλασική Γαλλική μπαλάντα, που μιλάει για τον πόλεμο. Το τραγούδι έχει γράψει ο Robert Goldman (2001), ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Celine Dion, η Tina Arena και η Patricia Kaas.

Ένα πολύ μικρό απόσπασμα του τραγουδιού μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Σε πιο μεγάλη εκτελεση(όχι ολοκληρωμένη ακόμα όμως) στο Soundcloud εδώ.

[youtube id=”mur6fEeI8xM” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια κλασική μπαλάντα με ρυθμική ενορχήστρωση φέτος για τη Γαλλία, η οποία καταφανώς αδικείται τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό. Πιο πρόσφατο το ‘έγκλημα’ του 2013 στο Μάλμο με το εξαιρετικό L’enfer Et Moi που για μένα άξιζε τουλάχιστον 10άδα. Ακόμα και το περσινό μουστάκι δεν έπρεπε να καταλήξει τελευταίο (ίσως τελευταία 5άδα!) 🙂 Καλή επιτυχία στους φίλους Γάλλους

    • Διακρίνω μια υπερβολή στα λεγόμενά σου.. όχι και 10/10 έχοντας ακούσει απόσπασμα 30 δευτερολέπτων ! η Γαλλία παίρνει αυτό που τις αξίζει τα τελευταία χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις!

  2. Γαλλική μπαλάντα για τον πόλεμο.. Χμμμ.. συγγνώμη δεν θα πάρω ! Η Γαλλία έχει χάσει το δρόμο της και δε δείχνει να ενδιαφέρεται και πολύ ! Ελπίζω όταν ακούσω ολόκληρο το κομμάτι να αλλάξω γνώμη.. Δεν είμαι αισιόδοξος πάντως…

  3. Αδιάφορο και αρκετά παλιομοδίτικο, σίγουρα όμως καλύτερο απ’το Moustache. Η κατάταξή μου για την ώρα έχει ως εξής:
    1.Ολλανδία 8/10
    2.Μάλτα 7/10
    3.Αλβανία 7/10
    4.Λευκορωσία 5/10
    5.Γεωργία 4/10
    6.Γαλλία 4/10
    7.Σκόπια 4/10
    Στην επίσημη σελίδα της Eurovision υπάρχει μεγαλύτερο snippet του τραγουδιού, σχεδόν ενάμισι λεπτό.

  4. αναμενομενη η απευθειας αναθεση σε μια τοσο κρισιμη περιοδο για τη Γαλλια….
    το κομματι απο το εναμισι λεπτο που το ακουσα στην επισημη ιστοσελιδα της eurovision δε με ενθουσιασε αλλα δεν με απογοητευσε κι ολας γιατι απομενει ακομα εναμισι λεπτο,οταν το ακουσω ολοκληρωμενο θα σχηματισω πιο ολοκληρωμενη αποψη! ωστοσο ειναι,πιο καταλληλο για ενα τετοιο θεσμο,απο το περισυνο “moustache”τουλαχιστον θα βρεθει σε μια ικανοποιητικη θεση απο τις επιτροπες…τωρα δε το βλεπω να πηγαινει και καλα κυριως στο televoting ωστοσο θεωρω θα βρεθει 5-7θεσεις υψηλοτερα απο το περυσινο….για την ωρα:
    1.μαλτα(-)
    2.γεωργια(-)
    3.αλβανια(-)
    4.ολλανδια(-)
    5.λευκορωσια(-)
    6.γαλλια(νεο)
    7.σκοπια(-1)
    …παντως απο το 2005 κι μετα η γαλλια δε σταματα να με απογοητευει με αυτα που στελνει…οι μονες συμμετοχες της που μου αρεσαν αρκετα ηταν εκεινες του:2009,2010 και 2013 κι λιγοτερο ο τενορος το 2011….
    καλη επιτυχια!!!

  5. Γενικά πιστεύω ότι η Γαλλία συμμετέχει μόνο και μόνο για να δηλώνει το παρόν. Δε νοιάζεται και πολύ για το αν θα καταλήξει στην δεκάδα ή στον πάτο, αφού δεν προτίθεται να διοργανώσει τον διαγωνισμό, πόσο μάλλον σε μια χρονιά που έχει αρκετά εσωτερικά προβλήματα. Πάντως, θα ήθελα να στείλει κάποια στιγμή ένα νικητήριο κομμάτι, φανταστείτε έναν διαγωνισμό στο Παρίσι, ωραίο σαν ιδέα. Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα κάνει πολλά, δυστυχώς, ως συνήθως. Η Indila, η Zaz και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες τους θα μπορούσαν άνετα να φέρουν τη νίκη. Αλλά…

    • Σημασία δεν έχει το όνομα του καλλιτέχνη αλλά το τραγούδι ! H Ζaz και η Indila θα ήταν καλές επιλογές που θα βοηθούσαν στο να προβληθεί η συμμετοχή και να υπάρξει ένα ενδιαφέρον από το γαλλικό τηλεοπτικό κοινό αλλά στη Eurovision αυτά ειναι ψιλά γράμματα , σημασία έχει το τραγούδι ! Το Euphoria θα κερδιζε ακόμα κι αν εκπροσωπούσε τον Άγιο Μαρίνο !

      • Συμφωνώ, από τη στιγμή όμως που ένας καλλιτέχνης έχει να επιδείξει καλό υλικό από την πορεία του, οι πιθανότητες να εκπροσωπήσει την χώρα του με κάτι αξιοπρεπές, αυξάνονται. Χωρίς φυσικά αυτό να είναι κι απαραίτητο. Αλλά, όπως είπες, μόνο η προσμονή που θα προκαλέσει το άκουσμα ενός γνωστού ονόματος, θα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες.

      • εγω παντως ειμαι σιγουρος οτι το euphoria αν εκπροσωπουσε τον αγιο μαρινο δεν θα εβγαινε 1ο με την καμια ομως!ουτε με σφαιρες!κι αυτο διοτι η σουηδια εχει και συμμαχιες εχει και χρημα για να διοργανωσει κατι που δεν εχει ο αγ.μαρινος!το ονομα παιζει σημαντικο ρολο τοσο στην αναβαθμιση του θεσμου οσο και στο οτι ξεκιναει ενα σκαλοπατι πιο πανω απο τους αλλους λογω δημοφιλιας!πρεπει ομως να συνοδευεται και απο ενα ενδιαφερων τραγουδι!για αυτο και η μπονι ταιλερ και ο χομπερντικ πατωσαν διοτι τα τραγουδια ηταν απλα αδιαφορα!

  6. Κομματαρααααααααα….ωραι μελωδια………ωραια φωνη……..ωραιο bolero…….. τελειοοοοοοοο bravo Γαλλια……καιρος ηταν…..!!!!!!!

  7. Εμενα μου αρεσει αρκετα το τραγουδι. Εχει ωραια μελωδια, ωραιο ρυθμο και η φωνη της ειναι αρκετα καλη!!!! Επισης αν και δεν ξερω γαλλικα, πρεπει να εχει και ωραιους στιχους αφου μιλα για τον πολεμο…..
    + το οτι ταιριαζει με τη σκηνη!

  8. Πολύ ωραία φωνή και καθαρή αλλά δεν έχει το βάθος και το τρεμούλιασμα που θα θελα για ένα τραγούδι για τον πόλεμο. Δεν ξέρω αν το κλίμα θα είναι αρκετά έντονο και την περίοδο του τελικού. Αν ναι μπορεί λόγω συμπόνιας να βρεθεί πολύ ψηλότερα από ότι την περιμένουμε:
    1. Λευκορωσία 7/10
    2. Μάλτα 5/10
    3. Ολλανδία 4/10
    4. Σκόπια 3/10
    5. Γαλλία 2/10
    6. Γεωργία 2/10
    7. Αλβανία 0/10

  9. απο αυτο που ακουσα μπορω να πω πως εμεινα ευχαριστημενος!!θα περιμενω βεβαια να το ακουσω ολοκληρο για να εχω μια ξεκαθαρη αποψη!παντως θα συμφωνησω οτι η γαλλια ειναι μια εκ των πιο αδικημενων χωρων στο διαγωνισμο!ελπιζω φετος να τα παει καλα!καλη επιτυχια γαλλια!

  10. Η τραγουδίστρια πολύ καλή, το τραγούδι μυρίζει Γαλλία, όμως δεν φτάνει ποτέ στην κορύφωση παρά μόνο στο τέλος, δυστυχώς για αυτό. Πάντως η Γαλλία φέτος λόγω των πολυ δυσάρεστων γεγονότων ίσως πάει καλύτερα λόγω του “sympathy vote” που λέγεται ότι ευνόησε και την Ουκρανία πέρυσι…

  11. Φωναρα , πολυ ωραια μουσικη πολυ ωραιο τραγουδι !! Και κατι τετοιο περιμενα απο πλευρα νοηματος με ολα οσα εγιναν αυτο το καιρο στη γαλια στην charlie…

  12. Μέτριο! 5/10.
    1.Ολλανδία = 8/10
    2.Μάλτα = 7/10
    3.Αλβανία = 7/10
    4.Σκόπια = 5/10
    5.Γαλλία = 5/10
    6.Λευκορωσία = 4/10
    7.Γεωργία = 3/10

  13. Και ποσο ανίκανοι υπάλληλοι εκει στη ΝΕΡΙΤ ! Αντι να συντομευσουν τις διαδικασίες φετος , το άφησαν να βγαλουν ανακοινωση μετα τις εκλογές ! Λαθος ! Η ανακοινωση θα δεσμευε τους πάντες και θα γίνονταν ολα ομαλά !

  14. Υπέροχο τραγούδι μου αρέσει πολύ. Σίγουρα δεν θα πάρει την τελευταία θέση που πήρε πέρυσι η Γαλλία. Λογικά θα έχει απλή σκηνική παρουσία θα επικεντρωθεί στο τραγούδι περισσότερο. Μερικές φορές η απλότητα κάνει την έκπληξη. Πάντως ως τώρα τα τραγούδια έχουν γενικά ανεβασμένο επίπεδο σε σχέση με άλλες χρονιές. Αναμένουμε τα υπόλοιπα!

  15. Χωρίς να είναι κακό, δε με συγκινεί καθόλου.

    Χώρα-ορόσημο η Γαλλία για το διαγωνισμό. Η λίστα με τα διαμάντια της είναι πολύ μεγάλη. Top of the tops: 1991, 1977, 2009, 1969. Όλα 12/12.

    Το 2013 αδικήθηκαν σκανδαλωδώς. Δε θα με παραξένευε αν μετά από εκείνο το κάζο τραβούσαν ένα ξέχ..μα στην EBU και αποχωρούσαν. Μπράβο τους όμως που το παλεύουν. Τουλάχιστον κάθε χρόνο στέλνουν διαφορετικό μουσικό είδος.

  16. Όσο για την Ελλάδα, που και φέτος φρόντισαν να έχει…”σασπένς” η εθνική μας επιλογή και η συμμετοχή μας γενικά στον θεσμό, θα ήθελα πραγματικά να ευχηθώ όλα να πάνε εν τέλει καλά και ει δυνατόν να αποφύγουμε την απευθείας ανάθεση. Πράγματι, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει εκ νέου ανασύσταση της ΕΡΤ θα έπρεπε να φροντίσουν οι υπεύθυνοι της ΝΕΡΙΤ να τον “δεσμεύσουν” και να έχουν κάνει ήδη όλα τα απαραίτητα για τη συμμετοχή μας. Από την άλλη θεωρώ πως εν τέλει κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει και λίγο νερό στο κρασί του και δεν θα επαναδημιουργήσει κατευθείαν την ΕΡΤ διότι στην παρούσα φάση δεν μας συμφέρει να αποχωρήσουμε από τη Eurovision γιατί θα το πληρώσουμε αδρά. Πάντως, έχει μετριαστεί λίγο η θέση του και αναφέρεται σε επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ χωρίς να λέει αν αυτό θα γίνει ξαναφτιάχνοντας την ΕΡΤ ή εντός ΝΕΡΙΤ, καθώς και πότε θα γίνει το “switch off” από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και εαν θα γίνει…Ό,τι και να γίνει ελπίζω να πάνε όλα καλά και να είμαστε κανονικά παρόντες στη Βιέννη και γιατί όχι και με μια αξιόλογη συμμετοχή.

  17. Αχ Γαλλία μου πόσες φορές έχεις αδικηθεί. Γενικώς δεν είναι χαρά ώρα που στέλνει αίσχος συμμετοχές έχει στείλει και 2 από τα αγαπημένα μου τραγούδια εβερ! Το φετινό τραγούδι μου φαίνεται ιδιαίτερο αρκετές δεκαετίες πίσω αλλά πραγματικά πολύ γαλλικό ! Όσο φέτος την δούμε ψηλά την Γαλλία Ποτέ δεν ξέρεις! Εμένα μου αρέσει αρκετά ! Η βαθμολογία μου για τις γαλλικές συμμετοχές από το 2002

    2002:9/10
    2003:8/10
    2004:6/10
    2005:8/10
    2006:9/10
    2007:6/10
    2008:4/10
    2009:12
    2010:8/10
    2011:12
    2012:7/10
    2013:9/10
    2014:8/10
    2015:9/10

  18. ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΔΕΝΟΥΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΑΨΟΓΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Α ΛΑ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!

  19. Ρε παιδιά τώρα το άκουσα ολοκληρωμένο στο youtube : youtu . be/gctKM1Iu79w , το κομμάτι είναι πάρα πολύ καλό, εξαιρετική, δυναμική μπαλάντα που αν δεν αδικηθεί αξίζει για τοπ5. Δεν το περίμενα από τη Γαλλία.

      • Και απ’ότι διάβασα πρέπει να έχει ωραίους στίχους με αντιπολεμικό μήνυμα, παρ’ότι δεν καταλαβαίνω λέξη Γαλλικά. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για το τραγούδι, που ίσως χάσει πόντους λόγω γλώσσας, δεν είναι Αγγλικά, που οι περισσότεροι λίγο ή πολύ καταλαβαίνουν.

  20. Πολυ πολυ ομορφη μπαλλαντα!!!! Μ αρεσει!! Μπραβο Γαλλια, θυμιζεις τον εαυτο σου, εστω κι αν ακουγεται παλιομοδιτικο….Αντιπολεμικο γιατι ετσι κι αλλιως εχουν τα προβληματα τους οι γαλλοι…( Μαλι)…..

  21. Άλλη μια χιλιοακουσμένη νερόβραστη αηδία με “αντιπολεμικό μήνυμα ” και πράσινα άλογα. Καλό πάτο

  22. πολυ ωραιο τραγουδι απο τη Γαλλια φετος! καλη επιτυχια να εχει! ωστε να παρουν τα πανω τους οι γαλλοι στο θεσμο! εξαλλου ειναι απο τις χωρες που δημιουργησαν το διαγωνισμο!

  23. ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ “ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ” ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
    1998:ΓΑΛΛΙΑ-24η θέση-3 βαθμοί
    ΙΣΠΑΝΙΑ-16η θέση-21 βαθμοί
    1999:ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-12η θέση-38 βαθμοί
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ-17η θέση-18 βαθμοί
    2000:ΟΛΛΑΝΔΙΑ-13η θέση-40 βαθμοί
    2002:ΓΕΡΜΑΝΙΑ-21η θέση-17 βαθμοί.
    ΤΕΛΟΣ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ