ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Τα 24 υποψήφια τραγούδια!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Μολδαβίας TRM έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα τα 24 τραγούδια που επιλέχθηκαν από εντεταλμένη κριτική επιτροπή του σταθμού και που θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς για την επιλογή του φετινού εκπροσώπου της χώρας που θα γίνει το Μάιο στη Βιέννη.

Τα 24 τραγούδια που επιλέχθηκαν είναι τα εξής και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:

  • Carolina Gorun – Sublime
  • Cezara – Am Devenit Straini
  • Dana Markitan – Love Me
  • Diana Brescan – Up And Down
  • Doinita Gherman -Inima Fierbinte
  • Domenico Protino – Let Me Fly
  • Doredos – Maricica
  • Edict – Our Star
  • Eduard Romanyuta – I Want Your Love
  • Glam Girls – Magia
  • Irina Kitoroagă – I’m Gonna Get You
  • Julia Sandu – Fire
  • Kitty Brucknell – Remix
  • Lidia Isac – I Can’t Breathe
  • Marcel Roşca – Feelings Will Never Leave
  • Mihaela Andrei – About Love
  • Miss M – Lonely Stranger
  • Raby – Hero
  • Serj Kuzenkoff – Danu Năzdrăvanu
  • Stela Boţan – Save me
  • Sunstroke Project & Dj Michael Ra – Day After Day
  • Valeria Paşa – I Can Change All My Life
  • Vera & Diana Popa – Faith
  • Vitalie Todiraşcu – Tu Singura

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24 και 26 Φεβρουαρίου, ενώ ο εθνικός τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο 12ος εκπρόσωπος της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Βιέννης.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μολδαβια…… Μια χωρα με γλυκαναλατες εμφανισεις και μετριες επιδοσεις. Αγαπημενες μου συμμετοχες αυτες του 2012 & 2013 με χειροτερη την περσυνη (για μενα). Οσο για φετος καλη επιτυχια.

  2. Αυτη η χωρα ή θα στείλει κατι που λατρευω ή κατι που μισώ ….. Πραγματικά ιδιαίτερη στις επιλογές της ! Καλη επιτυχια

    2005: 0/10
    2006: 6/10
    2007:9/10
    2008:6/10
    2009:4/10
    2010:10/10
    2011:0/10
    2012:5/10
    2013:10/10
    2014:9/10

  3. Στη ΝΕΡΙΤ ακομα συσκέψεις κάνουνε ; Λοιπον ειναι προφανές οτι το μαντ θα κανει οτι του γουσταρει φετος καθώς βλέπω δημοσιεύει στο σαητ του αβερτα ειδήσεις για γιουροβιζιον και για τις αλλες χώρες! Ωρε τι φόλες θα μας σερβίρει παλι ! Και φυσικα guests στον τελικο τα ίδια 5-6 ατομα-καλλιτεχνες που κουβαλάει σε ολα τα ηβεντς του. Ντέμυ, ταμτες, μαρτακηδες κτλ … Ετσι για να τους εμπεδώσουμε με το ζόρι ! Η ελληνικη κρατική τηλεοραση ας αποσυρθεί , δεν υπαρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα .

  4. Προσωπικά, το Feelings Will Never Leave μου κάνει σαν μία μίξη του Is It True? (2009) στα κουπλέ και του Love Is Blind (2012) στο ρεφρέν. Προσπαθεί να συνδυάσει δύο καλές συμμετοχές από το παρελθόν, αλλά καταλήγει στο να φαίνεται χιλιοακουσμένο.

  5. 1. Dinita Gherman – Inima Fierbinte
    2. Carolina – Subline
    3. Marcel Rosca – Feelings will never leave
    4. Miss M – Lonely stranger
    5. Stela Butan & The cadence of heart – Save me

  6. παιδια θελω να ρωτησω κατι και να μου απαντησετε σας παρακαλω παρα μα παρα πολυ!! ποιος θα παει με την ελλαδα φετος?

  7. Από τη Μολδαβία ποτέ δεν έχω υψηλές απαιτήσεις. Ξέρω πως από τα 24 υποψήφιά της το πολύ 5-6 να ξεχωρίζουν. Την “πάω” όμως σαν χώρα στον θεσμό γιατί πάντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαφέρει και καταφέρνει να ξεχωρίζει. Ακόμα και το Wild Soul που όλοι το μισούσαν εμένα μου άρεσε γιατί ήταν διαφορετικό από τα άλλα, δεν προερχόταν από “γραμμή παραγωγής”. Τα φετινά υποψήφια (όπως και τις άλλες χρονιές) βέβαια είναι τραγούδια “συνταγής” χωρίς κάτι το πρωτότυπο μουσικά και η θεματολογία τους περιορίζεται σε αγάπες, χωρισμούς και “ήρωες” (τουλάχιστον τα αγγλοφωνα, γιατί ρουμάνικα δεν ξέρω), είτε πρόκειται για μπαλάντες είτε για up-tempo. Όλη αυτή η κλισέ κατάσταση είναι λογικό να οδηγεί τους Μολδαβούς να ψηφίζουν κομμάτια που ξεχωρίζουν από αυτά τα καλούπια έστω κι αν είναι kitsch. Αυτά που ξεχώρισα εγώ είναι τα εξής: (με τυχαία σειρά)
    Doinita Gherman -Inima Fierbinte
    Serj Kuzenkoff – Danu Năzdrăvanu
    Stela Boţan – Save me
    Sunstroke Project & Dj Michael Ra – Day After Day. Ασφαλώς δεν είναι αριστουργήματα, αλλά μιλάμε για Μολδαβία.
    Όσο για το αποτέλεσμα μάλλον θα ξαναδούμε στη Βιέννη Sunstroke Project δεδομένου ότι είναι οι πιο γνωστοί από όλο το line-up αλλά και το τραγούδι τους, κάτι “λέει”. Η “γνωστή” ΚItty Brucknell έχει πάρα πολύ μέτριο τραγούδι και εντελώς ανέμπνευστο τίτλο (Remix) αλλά και στίχους, οπότε πέρα από την εκκεντρική της εμφάνιση δεν θα απασχολήσει καθόλου και μάλιστα πιστεύω ότι οι Μολδαβοί θα προτιμήσουν δικούς τους καλλιτέχνες και δεν θα στείλουν μια “ξένη” και το βρίσκω και λογικό, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει και κάποιο αριστούργημα για να τους εξασφαλίσει και κάποια καλή θέση στον τελικό. Βέβαια ούτε και οι πιθανοι νικητές, κατ’εμένα (Sunstroke Project) θα έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα αν πάνε Βιέννη, όπως δεν είχαν και το 2010 (22/25), θα έχουν δηλ και πάλι τύχη α λα Rise Up (κάπου στην 20άδα).
    Προς το παρόν περιμένουμε τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκινά η εθνική τους επιλογή και θα ήθελα να πώ πως τα αγαπημένα μου τραγούδια από τη Μολδαβία στην Εurovision είναι το Fight του 2007 (10η θέση) και το O Mie του 2013 (11η θέση).

  8. Eίμαστε στα μέσα του Γενάρη και ακόμα δεν έχουμε καμμία εξέλιξη σχετικά με την ελληνική συμμετοχή. Όλο τα ίδια και τα ίδια ακούμε….

    • Πέταξε ο markissios μια είδηση και καλα για τη demy οτι ίσως παει αλλα δεν μας λεει σε ποια εκπομπη στο mad το ειπαν και ούτε διευκρινίζει τι ακριβώς ειπαν… Όντως το εχεσε με τη μυστικοπαθεια η ΝΕΡΙΤ και φετος !

  9. Παντως πρωτη φορα φετος γινεται ολοκληρο θεμα το ποιος θα εκπροσωπησει την Ελλαδα. Καθως περυσι τετοια εποχη ηταν γνωστα τα υποψηφια ονοματα που θα λαβουν μερος. Επισης ολοι εσεις που λετε οτι η ΝΕΡΙΤ ειναι . … τα ζωα μου αργα σαυτο το θεμα, τον μηνα αυτο το μονο θεμα που την απασχολει ειναι οι εκλογες. Σκασιλα τους τωρα αν εμεις περιμενουμε να μαθουμε τα ονοματα των καλλιτεχνων που θα ειναι στον ελληνικο τελικο.

    • Περσι με απανωτά ρεπορτάζ το σταρ στις 10 Νοεμβρίου του 2013 ( βρείτε τα ονλαην) ειχε αποκαλύψει οτι μαρτακης και κρυσταλλια θα ειναι οι βασικοί υποψηφιοι ! Και ήδη απο Δεκέμβρη ειχε γράψει και για ζοζεφινα και φρικι! Φετος γιατι τοσο μυστικοπαθεια ; Τέλος Νοέμβρη και τιποτα ; Με το ζόρι μάθαμε για μια φουρειρα υποψήφια αλλα με ερωτηματικά καθώς σε πλήθος δημοσιευμάτων που ρωτήθηκαν στελέχη της ΝΕΡΙΤ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ακομα και την ανάθεση . Επιθυμία τους ειναι τελικος διαφορετικών ονομάτων αλλα άφησαν ανοιχτο και ενα μικρο κατα τα λεγόμενα τους ενδεχόμενο για ΑΝΑΘΕΣΗ.

  10. αα ναι! κ εγω προσπαθουσα να θυμηθω ποτε ηταν τα περσινα. τις τελευταιες χρονιες οσο παμε και το αργουμε φετος ενας λογος παραπανω με τις εκλογες

    • Η επισημη ανακοινωση υποψηφιοτήτων παντως , τελείως τυχαία , αργεί τις χρονιές που παμε σκατα και δεν εχουμε βρει καλο τραγουδι. Το 2012 ηταν η χρονια που άργησε πιο πολυ απο ποτε η ανακοινωση , ακολουθούμενη απο την καθυστερημένη επισημη ανακοινωση του 2014. Τυχαίο ; Δε νομίζω ! Το 2012 μάλιστα ηταν τέτοιος ο πανικός τους που έβγαλαν μαζι και ανακοινωση και υποψηφιοτητες και τραγουδια και μάλιστα με την απιςτευτη γελοιότητα να μην αναγράφεται ποιος τραγουδιστής λεει ποιο τραγουδι . Και μαντευαμε ανάμεσα σε άγνωστα σταρλετακια . Πιο κατάντια πεθαινεις !

  11. Μην μπερδεύεσαι. Πριν την επισημη ανακοινωση της ΝΕΡΙΤ , τα ξέραμε τα ονόματα περσι. Μαρτάκη και κρυσταλια απο Νοέμβρη και ζοζεφινα και φρικι απο Δεκέμβρη και μετα ! Ισως μονο τους φρικι που δεν ηταν σίγουροι να τους μάθαμε το Γενάρη !

  12. Οχι αγορακο μου. ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 μάθαμε την πλειοψηφία των υποψηφίων του ελληνικου τελικου για το 2014. Μπες στο σαητ του σταρ και δες τις ειδήσεις που αφορούν τη eurovision και θα τα βρεις τα ρεπορτάζ! Μη ρωτάς τωρα και πως ψάχνουμε στο ιντερνετ!!

  13. Αν έψαχνες λιγο στο ιντερνετ σενα απλο google θα έβρισκες την απάντηση . Ακυρώθηκαν 5 τραγουδια.

  14. Αυτο που κάθεστε και τα αναλύεται λες και ειναι εθνικο ζήτημα δεν μπορω να το καταλάβω ! Εξάλλου ένας διαγωνισμος ειναι ! Και πείτε οτι φετος παμε σκατα η οτι δεν περναμε καν τελικο ! Και ; Τι εγινε ! Εδω γ Ολλανδία απο το 2005 μονο δυο φορές πέρασε τελικο ! Η Δανία και που περνούσε τελικο μονο το 2010,2011 δεκάδα και το 2013 κέρδισε . Η Αυστρία ;;; Μονο το 2011 και 2014 τελικο ! Μην τρελαίνεστε τοσο ! Δεν λεω ωραια η γιουροβιζιον και εγω την λατρευω αλλα ας ειμαστε και κιγο σοβαροί υπαρχουν πολυ σημαντικότερα απο αυτο και ειλικρινά το θεμα ειναι απλα να περάσουμε ωραια να ξεχάσουμε και να ειμαστε μονιασμένοι οχι να τα κάνουνε εθνικο ζήτημα !

    • Γιατί στην Ελλαδα υπαρχει ακομα μεγαλο ενδιαφέρον απο σοβαρούς καλλιτεχνες να μας εκπροσωπήσουν και απλα η ελληνικη κρατική τηλεοραση τους εχει γειωσει και σαν χούντα εδω και 11 χρονια μας επιβάλει φασιστικά να διαλεξουμε τραγουδι ανάμεσα μονο σε 3-4 σκατοτραγουδα που μας παρουσιάζει . Οι χώρες που λες τυπου αυστρια και Ολλανδία : πρώτον , δεν ενδιέφερε στο παρελθον ο διαγωνισμος αυτος τους σημαντικούς τους καλλιτεχνες και ούτε το ενδιαφέρον των πολιτών τους ηταν τοσο μεγαλο για το θεσμο και , δεύτερον , αυτές οι χώρες εφάρμοζαν τις περισσότερες φορες δημοκρατικές διαδικασίες και ανοιχτούς τελικους οποτε δεν υπαρχει γκρίνια απο φανς και πολίτες εκει και δικαιολογημένα , διότι δεν εμποδίστηκε συστηματικά επι 11 χρονια οποιος συνθέτης ή τραγουδιστης ήθελε να τους εκπροσωπήσει !! Εμείς θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε καθε χρονο πολυ καλα αν δεν είχαμε τα φασισταρια της κρατικής μας τηλεόρασης ! Αν θέλανε να το βουλώσουμε , να κανανε δημοκρατικές διαδικασίες γιατι βαρεθηκαμε απο ρουσφέτια και ύποπτες διαδικασίες τόσα χρονια !!!!

  15. Ρε παιδιά αφού ξέρετε ότι αυτή την περίοδος κάνουν συζητήσεις με διάφορες δισκογραφικές. Να δουν ποιες ενδιαφέρονται και πόσους καλλιτέχνες θα διαθέσει η καθεμία… Το project κατευθύνεται κυρίως προς τα προηγούμενα χρόνια με 4 υποψήφιους. Και ο ελληνικός τελικός αναμένεται τέλη Φεβρουαρίου το αργότερο αρχές Μαρτίου. Όσο για την ανακοίνωση ονομάτων και τραγουδιών είτε τέλη Ιανουαρίου είτε αρχές Φλεβάρη. Όλα τα υπόλοιπα που κάθονται και σκαρφίζονται όλοι οι υπόλοιποι απορώ γιατί το κάνουν. Προφανώς έχουν βρεθεί διάφορα τραγούδια αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να αποφασίσουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι και με ποιο concept.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ