ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι 7 καλλιτέχνες του τελικού!

Η γερμανική τηλεόραση ανακοίνωσε τους 7 καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό Unser Song für Österreich για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2015. Την επιλογή έκανε ειδική επιτροπή στελεχών της γερμανικής τηλεόρασης NDR, των ραδιοφωνικών σταθμών Popwellen & Young Radios ARD, της εταιρείας παραγωγής Brainpool Production Company και των δισκογραφικών εταιρειών Sony Music, Universal Music & Warner Music. Η 8η συμμετοχή θα προκύψει από την ειδική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο Αμβούργο, στην οποία θα διαγωνιστούν 10 πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες και το τηλεοπτικό κοινό θα δώσει στον αγαπημένο του το εισιτήριο για τον τελικό. Το 2014 το συγκρότημα Elaiza που επικράτησε στην αντίστοιχη διαδικασία ήταν εκείνο που εκπροσώπησε τελικά τη Γερμανία στην Κοπεγχάγη επικρατώντας στον εθνικό τελικό των υπολοίπων, μεγάλων ονομάτων της γερμανικής μουσικής σκηνής, που συμμετείχαν.

Στον μεγάλο τελικό, τον οποίο θα παρουσιάσει η Barbara Schöneberger μαζί με την Janin Reinhardt από το green room, κάθε διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με 2 τραγούδια. θα υπάρξουν 3 γύροι ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο οι 8 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι και το κοινό θα επιλέξει τους 4 καλύτερους. Στο δεύτερο γύρο οι 4 θα ερμηνεύσουν το δεύτερο τραγούδι τους και το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει τους 2, που θα παλέψουν στον τρίτο γύρο ψηφοφορίας για τη νίκη και το εισιτήριο για τη Βιέννη.

Τρία συγκροτήματα, ένα ντουέτο και τρεις σόλο καλλιτέχνες αποτελούν την επτάδα του τελικού. Αναλυτικά:

1. Fahrenhaidt

Το συγκρότημα, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι μουσικοί παραγωγοί Erik Macholl και Andreas John, ανήκει στην κατηγορία του “modern nature pop” μουσικού ύφους, αναμιγνύοντας τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική με ακουστικά όργανα. Το νέο τους album με τίτλο The Book Of Nature θα κυκλοφορήσει στις 6 Φεβρουαρίου. Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό για τη Eurovision, ένα σημαντικό γεγονός στη Γερμανία, που έρχεται σε μια περίοδο πολύ δημιουργική για αυτούς καθώς ολοκληρώνεται το νέο τους album. Ανυπομονούν δε να βρεθούν στην ίδια σκηνή με τις υπόλοιπες υπέροχες συμμετοχές.

2. Faun

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται στη μεσαιωνική μουσική σκηνή και στο δικό τους ιδιαίτερο μουσικό πεδίο “pagan folk” για πάνω από 10 χρόνια. Οι έξι καλλιτέχνες που απαρτίζουν το group είναι οι Oliver s. Tyr, Fiona Rüggeberg, Niel Mitra, Stephan Groth, Rüdiger Maul και Katja Moslehner. Το album τους Von den Elben έγινε πλατινένιο. Το συγκρότημα εμφανίστηκε ενθουσιασμένο με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και ελπίζει να καταφέρει να μαγέψει το κοινό με τη μουσική του.

3. Alexa Feser

Από μικρή ξεκίνησε να συνθέτει στο πιάνο, με επιρροές από τον παππού της που ήταν πιανίστας της τζαζ. Πριν την κυκλοφορία του πρώτου της album με τίτλο Gold von morgen και της περιοδείας της στη Γερμανία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, δούλεψε ως Dj και ως αεροσυνοδός για να χρηματοδοτήσει τη μουσική της καριέρα. Δήλωσε πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή της, στην οποία συμφώνησε αμέσως καθώς θεωρεί υπέροχο να μπορεί να προτείνει ένα τραγούδι στη γερμανική γλώσσα σε ένα διεθνή διαγωνισμό, και εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα διεξαχθεί μια καταπληκτική και ενδιαφέρουσα βραδιά με σπουδαίους συναδέλφους της.

4. Mrs. Greenbird

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Sarah Nücken και Steffen Brückner το 2012 Mrs. Greenbird έγινε χρυσή και έφτασε μέχρι το νούμερο 1 των γερμανικών charts, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο album τους με τίτλο Postcards. Οι καλλιτέχνες, που συνθέτουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους, θεωρούν μεγάλη τιμή τη συμμετοχή τους στην εθνική επιλογή και δήλωσαν ότι θέλουν πολύ να λάβουν μέρος στη Eurovision και θα κάνουν το καλύτερο για να πείσουν το κοινό ότι το τραγούδι τους μπορεί να εμπνεύσει την Ευρώπη.

5. Andreas Kümmert

Τα ακούσματά του και η μουσική του είναι plain rock, soul και blues. Την περασμένη χρονιά ήταν νικητής του talent show  “The Voice of Germany” και εντυπωσίασε με την εντυπωσιακή φωνή του. Το album του Here I Am αποτελεί παραγωγή των επιτυχημένων Αμερικανών παραγωγών  Justin Stanley και Max Herre, και έφτασε μέχρι το νούμερο ΄3 των γερμανικών charts. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή του, την οποία θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για να παρουσιάσει τα τραγούδια του σε ευρύ κοινό.

6. Laing

Το συγκρότημα αποτελείται από την τραγουδίστρια, συνθέτη και παραγωγό Nicola Rost, τις τραγουδίστριες Johanna Marschall και Larissa Pesch και τη χορεύτρια και χορογράφο Marisa Akeny. Με το πρώτο τους single Morgens immer müde έγιναν γνωστές σε όλη τη Γερμανία, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο album τους με τίτλο Wechselt die Beleuchtung, μία μίξη minimal-electro, pop και RnB ήχων, σε συνδυασμό με στίχους που τους χαρακτηρίζει ειρωνεία αλλά σοβαρότητα. Δήλωσαν χαρούμενες για τη συμμετοχή τους και έτοιμες ύστερα από τη συμμετοχή τους στον Bundesvision Song Contest να αντιμετωπίσουν τον “big brother”: τη θρυλική Eurovision! Βασίζονται στον αποδεδειγμένο και πετυχημένο συνδυασμό μεγαλομανίας και μινιμαλισμού που διαθέτουν και είναι έτοιμες να δείξουν σε όλους τη δύναμή τους.

7. Noize Generation

Noize Generation είναι το καλλιτεχνικό όνομα του μουσικού παραγωγού και Dj Jewgeni Grischbowski (“Jeff”). Έγινε ιδιαίτερα γνωστός λόγων των remixes του για τους OneRepublic, Gorillaz και Skrillex. Σύμφωνα ανακάλυψε και πάλι το ταλέντο του στο πιάνο και την κιθάρα και κινείται μεταξύ της ηλεκτρονικής μουσικής και της σύνθεσης. Είναι ενθουσιασμένος με αυτό που τον περιμένει στην εθνική επιλογή, η οποία αποτελεί ευκαιρία για αυτόν να παρουσιάσει τη καινούργια μουσική του στο κοινό.

Λουκάς Βλαβιανός

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ FAUN. ΜΙΑ ΕΞΕΙΠΝΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ FOLK ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  2. Άλλη μια χώρα απο τις Big 5 με μετριες επιδόσεις σε τελικο. Αγαπημένη μου συμμετοχή αυτη του 2012. Όσο για φέτος καλή τύχη αν και μας σνομπάρουν σαν λαός.

  3. Ελληνικος τελικος 2015. Οι υποψηφιοι που θα ανακοινωσει η Νεριτ : 1)Αρετή Στυλιαδάκη 2)Παυλίνα Βουλγαράκη 3) Ευθύμης Τερπέρογλου 4)Ελένη Φουρέιρα 5) Marios Brazil. Σύμφωνα με δημοσιογραφους η επιλογη βασίστηκε σε νέα φρέσκα πρόσωπα καθώς για άλλη μια φορά προκρίθηκε η λύση να δωθεί ευκαιρία σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους επί το πλείστον καλλιτέχνες.

    Προσωπική γνώμη: Αν ευσταθούν αυτα που διαρρέουν τις τελευταίες ωρες οι δημοσιογραφοι του καλλιτεχνικου ρεπορτάζ, παμε για δευτερη καταστροφή σερί.

    • Ποιοι ειναι αυτοι? Μονο την φουρειρα και την βουλγαρακη γνωριζω… Απο που το διαβασες αυτό?

    • Εγω απο αυτους μονο τη φουρειρα και τον mario brazil ξερω. Πρεπει να καταλαβουν εκει στην Νεριτ πως η eurovision δεν ειναι the voice για να στελνεις πρωτοεμφανιζομενους καλλιτεχνες χωρις εμπειρια. Παντως αν ισχυουν αυτα τα ονοματα η μονη σιγουρη , ”αναγνωρισιμη” και ευρυτερα γνωστη ειναι η φουρειρα. και αν εχει καλο τραγουδι θα τα παει πολυ καλα.

      • Άρτα και Γιάννενα ψηφίζουν Αρετή δαγκωτο! Το δικο μας παιδι ! Άλλωστε θα εχει πολυ χαβαλέ να πει κατι σαν αυτα τα ωραία λαϊκά με τσιγγάνικη αύρα που λεει στις τοπικές συναυλίες ! Σκάλες ανώτερη απο τη γωγω τσαμπά που κάποιοι την εχετε κανει θεα. Γιαυτο Αρετή.

  4. Καλά, κάθε εβδομάδα και καινούρια ονόματα ακούμε και μετά πάντα κάποιος έρχεται να τα διεψεύσει. Τουλάχιστον, το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν ακούγεται το όνομα του “πετυχημένου” συγκροτήματος boys and noise……πάλι καλα..
    Και στην τελική ποιοί είναι όλοι αυτοι; Αρετή στυλιαδάκη, Παυλίνα Βουλγαράκη και οι υπόλοιποι;;;;;;;; απο που ξεφύτρωσαν;

    • Η αρετή είναι θεα. Μενα ωραιο τσιγγάνικο τραγουδι μπορει να πάρει και το βραβείο. Πολυ ανώτερη απο γωγω τσάμπα και αλλες που σας πλασάρουν δήθεν γνησιότητα και παράδοση .

  5. Η Γερμανία… μια χωρα που δεν στελνει και τα τέλεια τραγούδια με εξαιρεση του 2012… Ακόμη θυμαμαι την νικη του 2010 αδικη κατα την γνωμη μου… τεσπα καλη επιτυχια και με βαθμους στην ελλαδα φετος

  6. Oι Faun ακούγονται ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το θέμα βέβαια είναι να ακούσουμε τα τραγούδια.
    Αγαπημένη μου γερμανική συμμετοχή αυτή του πολύ πολύ μακρινού 1981 το θρυλικό Johnny Blue.
    Ενώ ευχάριστα ακούω τα τραγούδια του 1994, 2001,2003,2009,2010,2011.

  7. Σχετικά στέλνουν αξιοπρεπεις συμμετοχες οι Γερμάνοι. Χωρις αμφιβολία αγαπημενη μου συμμετοχη τους υο 2013 με τους Cascada που καταπατιθηκε αδικα στις τελευταιές θέσεις του πίνακα.

  8. μετρια χωρα στο διαγωνισμο…ειδικα τη δεκαετια του 2000-2010,πλην το 2010,δεν μπορω να θυμηθω καποια συμμετοχη που να μου αρεσε…..απο το 2010 κι μετα εχει ανεβει αρκετα στα ματια μου με αγαπημενες μου συμμετοχες εκεινες του 2010,2011,2012 και σε δευτερη μοιρα του 2014,οι cascada,και το “glorious” το ’13 που θεωρηθηκε και φαβορι ηταν απλως αντιγραφη κι μαλιστα κακη του euphoria,μια απο τις πολλες πλεον!ενα τραγουδι χωρις νοημα,με συγχρονο ηχο που ομως δεν ειναι για eurovision,οτι ακριβως κι το rise up!μαλιστα η απαισια και φτωχη σκηνικη παρουσια το αποτελειωσε….αρα για εμενα δικαιως ηρθε 21ο…. κατα τα αλλα καλη επιτυχια για φετος!!! 😀

  9. Τα τελευταια ΧΡΟΝΙΑ η Γερμανία ειχε παρει πιο ζεστά το ολο κονσεπτ ! Αλλα το 2014 παλι τα ίδια ! Σιγουρα με τα χίλια στηρίζω FAUN ! Ο γαμπρός μου ειναι ΓΕΡΜΑΝΟΣ μουσικός που ειδικεύεται στην μεσαιωνική και folk μουσική της Γερμανίας ! Και όντως αξιζει σαν πρόταση ! Τελεια !!! Αλλα φοβάμαι οτι θα καταλήξουμε σε καμια χαζομάρα … Τεσπα οι βαθμοί μου απο το 2005

    2005: 2/10
    2006:9/10
    2007:7/10
    2008:9/10
    2009:7/10
    2010:8/10
    2011:10/10
    2012:8/10
    2013:7/10
    2014:0/10

  10. Η Γερμανία είναι μια χώρα που έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Οι εθνικοί της τελικοί ειδικά το 2013 και το 2014 είχαν τραγούδια που ήταν 12/12 για μένα.
    Από τις σχετικά πρόσφατες συμμετοχές τους μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτές του 2011 και του 2014.
    Αγαπημένη μου γερμανική συμμετοχή όλων των εποχών αυτή του 1975 με τη Joy Flemming.
    Για να δούμε φέτος.

    • Ξέχασα, αν είναι δυνατόν, τα διαμαντάκια τους το 2006 και το 2007. Ο Roger Cicero είναι από τους λίγους καλλιτέχνες της γιουροβίζιον που κάνουν καριέρα και πέρα από αυτήν. Ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου όταν άκουσα τραγούδια του να παίζουν στο πάλαι ποτέ 2ο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας πριν από λίγα χρόνια.

  11. Χωρίς καν να ακούσω τραγούδια θέλω να πάνε οι Faun. Δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο μέχρι τώρα στο θεσμό και δεδομένου ότι στις μέρες μας, οτι είναι ή θυμίζει κάτι μεσαιωνικό, πουλάει. Από televoting θα υποστηριχθεί και από Κεντρική Ευρώπη και από Σκανδιναβία και πιθανόν και από Ηνωμένο Βασίλειο. Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια οι επιτροπές. Ότι ξεφεύγει από το μοτίβο δραματική μπαλάντα Eurovision το πετσοκοβουν. Πρέπει να είμαστε και υπόχρεοι δηλ. που βγαλαν πρώτο το Euphoria το ’12… Τελοσπαντων περιμενουμε και τραγούδια, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω εγώ για την Γερμανία, θα ήμουν από τώρα σίγουρος τι θα επελεγα…

  12. Όσο για την Ελλάδα αν επιβεβαιωθεί αυτό το line up φοβάμαι πολύ την επικράτηση Φουρέιρα. Τους 3 πρώτους δεν τους ξέρω καν αλλά αν είναι κοντά σε έντεχνα η λαϊκά ακούσματα (και δεν εννοώ λαικα τύπου Καρράς-Παολα) τότε ασφαλώς και θα τους στηρίξω. Η Φουρέιρα κατά 90% θα κινηθεί στο στύλ ” Πιο Έρωτας Πεθαίνεις” δηλ ethnopop και εχω αναφέρει εκτενώς για ποιο λόγο δεν θα παμε μπροστά με αυτό το είδος. Όσο για τον Μάριο Brazil λέω όχι. Μου αρέσει το στύλ του αλλά όχι για να εκπροσωπησει με αυτό την Ελλάδα. Ας περιμενουμε όμως πρώτα τι θα πει επίσημα η ΝΕΡΙΤ (Αμήν και πότε) πάντως αν ισχύουν οι υποψήφιοι αυτοί θα πρέπει να χαρούμε και λίγο γιατί δεν υπάρχουν πουθενά αυτα τα αφωνα πιτσιρίκια που νομίζουν ότι είναι ο ορισμός των boybands (αν και δεν φταίνε μόνο αυτοί) και είναι ευρέως γνωστα ως boys and noise ( στη δεύτερη λέξη πάντως συμφωνούμε)

  13. Είναι η αλήθεια οτι από τις περιγραφές ως η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση ακούγεται αυτή των Faun. Πάντως φέτος πολύ μεγάλα ονόματα δεν έχουμε. Φαίνεται ότι το περσινό φιάσκο με την περίεργη διαδικασία του εθνικού τελικού αποθάρρυνε μεγάλους καλλιτέχνες να λάβουν μέρος.

  14. Η Αρετή Στυλιαδάκη ειναι μια νεα καλλιτέχνης και έχει κάνει κάποια λάηβ στην Άρτα. Είχαμε ακούσει ότι σύντομα θα βγάλει και το πρώτο της σινγκλ. Μου ήρθε μια εκπληξη που διαβαζω οτι θα είναι και στη γιουροβιζιον υποψήφια αλλά τι να πω, καλή τύχη στην Αρετή.

  15. kala an einai upopsifia h foureira, auth 8a kerdisei. an htan oi boys and noise 8a kerdizan sigoura me toso megalo fan club pou exoun alla egw den to pistepsa oti 8a pane den einai etoimoi gia kati tetoio

  16. 2002 = 1/10
    2003 = 1/10
    2004 = 8/10
    2005 = 5/10
    2006 = 4/10
    2007 = 8/10
    2008 = 4/10
    2009 = 5/10
    2010 = 9/10
    2011 = 12/10
    2012 = 7/10
    2013 = 5/10
    2014 = 9/10
    Kαλή επιτυχία !

  17. Xm gia na doume ti mporei na kataferei i Germania fetos. korufaia stigmi kai me diafora malista to 2011 TAKEN BY A STRANGER. Me kati tetoio kati tha kataferei. kali epituxia!

  18. Η Γερμανία στέλνει ωραία κομμάτια στον διαγωνισμό (π.χ. 2012 και 2013) και έκανε μια εξαιρετική διοργάνωση το 2011. Παρ’όλα αυτα, όμως, ένα πράγμα δεν μου άρεσε καθόλου απο τη διοργάνωση του 2011. Κάθε φορά που η Ελλάδα (και όχι μόνο) έπαιρνε υψηλή βαθμολογία το κοινό αποδοκίμαζε έντονα (και πιο πολύ οι γερμανοί). Αυτο δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή αυτο είναι το ήθος και ο σεβασμός μιας οικοδέσποινας χώρας προς τις χώρες που φιλοξενούνται σε έναν διαγωνισμό;;;; Βέβαι, αποδοκιμάστηκαν και άλλες χώρες κάθε φορά που έπαιρναν υψηλή βαθμολογία αλλα με εμάς παραέγινε το κακό. Δηλαδή το τραγούδι μας δεν άξιζε τα 12αρια που πηρε τότε; ή τα 10άρια; Αυτο με χάλασε εκεινη τη χρονια.

  19. Στελνουν δυνατα ονοματα φετος οι Γερμανοι….Επειδη μενω στη Γερμανια να ξερετε οτι τα μεγαλυτερα ειναι οι Mrs. Greenbird,που περσι εβγαλαν την επιτυχια της χρονιας…Ωραιο συγκροτημα,αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει με Γιουροβιζιον….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ