ΣΕΡΒΙΑ: Στις 15 Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός!

 

Η κρατική τηλεόραση της Σερβίας ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 3  υποψηφίων καλλιτεχνών, που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας τους στη Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 19, 21 και 23 Μαϊου.

Συγκεκριμένα, δύο τηλεοπτικά σόου θα μεταδοθούν στις 14 και 15 Φλεβάρη. Στο πρώτο σόου, θα γίνει η παρουσίαση των 3 καλλιτεχνών, και παράλληλα θα ακουστούν αποσπάσματα από τις συμμετοχές τους, Στις 15 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός στο Βελιγράδι, απ’όπου θα προκύψει και ο εκπρόσωπος της Σερβίας στη Eurovision. Ο νικητής θα προέλθει μέσα από τηλεψηφοφορία και μέσω της ψηφοφορίας της ειδικής κριτικής επιτροπής.

Οι 3 υποψήφιες είναι οι:Bojana Stamenov, Danica Krstic, Aleksa Jelić. H πρώτη υποψήφια επιλέχθηκε μέσω δημόσιας επιλογής, ενώ οι τελευταίες δύο επιλέχθηκαν από τον φετινό συνθέτη και των τριών συμμετοχών, Vladimir Graic. Ο συνθέτης είναι ευρέως γνωστός στο σερβικό κοινό, καθώς είναι εκείνος που συνέθεσε και τη νικητήρια συμμετοχή της Σερβίας, Molitva το 2007.

Η Σερβία έπειτα από 1 χρόνο απουσίας από το διαγωνισμό, επιστρέφει δριμύτερη. Το 2013 είχε εκπροσωπηθεί από τις Moje 3, οι οποίες δε κατόρθωσαν να προκριθούν στο μεγάλο Τελικό.

[youtube id=”DbAAFijZIxE” width=”600″ height=”350″]

Πηγή Φωτογραφίας: Google Images

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαν πολύ υλικό να μαζεύεται τον Φλεβάρη (κλασσικές αξίες).
    Να προσθέσω ότι εκτός από συνθέτης του Molitva ο Vladimir Graic έχει υπογράψει και τη συμμετοχή της Σλοβενίας το 2012 (Verjamem) με τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα απ’ότι το 2007…

  2. Ο Φεβρουάριος θα έχει πολλές εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision. Καλό αυτό. Όσο για την Σερβία, εάν δώσουν ένα αξιοπρεπές κομμάτι στη Bojana Stamenov, τότε σίγουρα θα επικρατήσει των άλλων δύο, όμως άν όντως πάει Βιέννη θα πρέπει να προσέξουν πολύ το ενδυματολογικό, για να μην πάθουν πάλι ότι οι Moje 3 το 2013. Από ‘κει και πέρα η Σερβία μετά το 2008 άρχισε να χάνει σταδιακά την αίγλη της, με εξαίρεση βέβαια το 2012 και την 3η θέση, αλλά το Lane Moje του Zeljko Joksimovic ήταν απείρως καλύτερο του Nije Ljubav Stvar του ’12 που προσωπικά το θεωρώ απλή αντιγραφή και μάλιστα όχι καλή. Από τις συμμετοχές της “ανεξάρτητης” Σερβίας στη Eurovision (δηλ. χωρίς το Μαυροβούνιο) η αγαπημένη μου είναι το Oro του 2008 (και καλύτερο από το νικητήριο Believe, όσο πάει όλο και χειρότερο μου φαίνεται το νικητήριο του ’08, κρίμα γιατί ήταν πολύ δυνατή χρονιά, από πολλές απόψεις..)

  3. σε ελληνικο σαητ ειμαστε…..εχουμε λαλησει να πουμε με τα νεα ολων των αλλων χωρων και απο Ελλαδα ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ…..Που θα παει αυτη η βαλιτσα? ποιοι κανουν την παπια?

  4. ΣΕΡΒΙΑ ΜΟΥ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΧΙ ΖΕΛΙΚΟ-ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΠΑΛΙ!!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!! ΚΑΤΙ FRESH !!!! ΤΟ 2013 ΜΙΑ XΑΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΣΤΕΙΕΛΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΣΚΗΝΙΚΑ -_-

    ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2007 (ΩΣ ΣΕΡΒΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ )

    2007: 7/10
    2008: 9/10
    2009:2/10 (ΕΛΕΟΣ)
    2010:1/10 (TRAGIC)
    2011:0/10(ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ?? Ο.ο)
    2012: 9/10 (ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΟΛΟ Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
    2013:8/10 (ΣΚΗΝΙΚΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ)

  5. Αγαπαπημένη Σερβια με τις περισσοτερες φορες τελεια τραγουδια. Καλη επιτυχια για φετος!!!
    Οσο αφορα τον ελληνικο τελικο αυτος θα πραγματοποιηθει τελη Φλεβαρη χωρις ακομη να εχουν καταλήξει σε ονοματα.

  6. *Αγαπημενη…
    Οι επικρατεστερες ημερομηνιες ειναι 17 ή 24/02 για τον ελληνικο τελικο. Νεοτερα μετα τις εκλογες!!! Υπομονη…

  7. Τον Φεβρουάριο αποφασιζουν 20+ χώρες. OMG δεν θα προλαβαινουμε να ακούσουμε τα τραγούδια. Εν τω μεταξύ ο Μάρτιος που είναι και αυτός μήνας εθνικών τελικων κατεληξε να είναι σαν τον Δεκέμβριο (5-7 χώρες για να αποφασίσου)

  8. ΤΟ ORO ΤΟΥ 2008 ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΞΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ MARIJA ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΠΑΔΙΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΩΣ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.ΓΙΑ ΤΟΥ 2010 ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Σ’ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 0 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠ’ΤΟΥΣ 2 ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΣΕΡΒΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΝ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ή ΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦ’ΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΦ’ΕΤΕΡΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.

  9. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2008 ΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ 5 ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΙΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΦΥΛΛΑΓΑΝ,ΤΟ 0, ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  10. Το μόνο τραγούδι τους που δεν μου άρεσε είναι αυτό του 2013. Αλλά, οκ, τους συγχωρώ. Δικαιούνται κι αυτοί μια φορά να στείλουν μια …πατάτα.

    Τραγούδια όπως τα: Lane Moje, Molitva, Oro, Caroban, με κάνουν να νοιώθω περήφανος που παρακολουθώ το διαγωνισμό από το 1977.

  11. Είδα σε κάποιο σχόλιο πως ο εθνικός μας τελικός θα γίνει ή 17/2 ή 24/2. Μα τι μανία αυτή να κάνουμε τους εθνικούς μας τελικούς Δευτέρα ή Τρίτη…Χάθηκε η Παρασκευή, το Σάββατο έστω Κυριακή?

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ