ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Τα τραγούδια και το πρόγραμμα του φετινού UMK!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Φινλανδίας YLE έδωσε πριν λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα του τα 18 τραγούδια που θα διαγωνιστούν φέτος στο UMK, Uuden musiikin kilpailu (Νέος μουσικός διαγωνισμός), του σόου για την ανάδειξη του νέου εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στη Βιέννη. Το διαγωνιστικό κομμάτι του UMK αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα αποτελείται από τρεις ημιτελικούς και το μεγάλο εθνικό τελικό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν φέτος και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ είναι τα εξής:

1ος ημιτελικός (7 Φεβρουαρίου)

  • Hans on the bass – Loveshine
  • Vilikasper Kanth – Äänen kantamattomiin
  • Norlan El Misionario – No voy a llorar por ti
  • Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää
  • Pihka Ja Myrsky – Sydän ei nuku
  • Satin Circus – Crossroads

20ς ημιτελικός (14 Φεβρουαρίου)

  • Jouni Aslak – Lions and lambs
  • Eeverest – Love it all away
  • Otto Ivar – Truth or dare
  • Opera Skaala – Heart of light
  • Shava – Ostarilla
  • Siru – Mustelmat

3ος ημιτελικός (21 Φεβρουαρίου)

  • Aikuinen – Kyynelten Iahti
  • Ida Bois – Kumbaya
  • Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla
  • Angelo De Nile – All for victory
  • Heidi Pakarinen – Bon voyage
  • Solju – Hold your colours

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΝΙΚΟ ΣΕ ΚΑΚΟΧΑΛΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ PROJECT ! TO UMK ,ΤΟ MELODIFESTIVALEN ΤΟ DANSK MELODI ΕΙΝΑΙ PROJECTS ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΡΑ ΤΑ 18 ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 30 ΤΡΑΓΟΥ

  2. ΣΙΓΑ ΡΕ ΝΙΚΟ ΣΕ ΚΑΚΟΧΑΛΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ PROJECT ! TO UMK ,ΤΟ MELODIFESTIVALEN ΤΟ DANSK MELODI ΕΙΝΑΙ PROJECTS ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΡΑ ΤΑ 18 ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 30 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 2-3 ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ..ΕΛΕΟΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

  3. Ας ακουσουμε πρωτα τα υποψηφια τραγουδια μας και μετα βγαζει ο καθενας τα συμπερασματα του. εδω καλα καλα δεν ξερουμε ποιοι θα ειναι υποψηφιοι (ελπιζω οχι οι boys and noise γιατι θα ξεφτιλιστουμε)

  4. ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΛΟ! ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΝΣΕΠΤ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !

  5. Λόγω τεχνικών ζητημάτων δεν μπορώ να ακούσω ακόμα τα υποψήφια της Φινλανδίας. Βλέπω πάντως πολλά τραγούδια στα Φινλανδικά, γεγονός πολύ ευχάριστο. Είμαι από τους υποστηρικτές του να έχει κάθε χώρα το δικαιώμα να τραγουδάει σε όποια γλώσσα θέλει αλλά καμιά φορά φτάνουμε στο άλλο άκρο και σχεδόν όλες οι χώρες πάνε με αγγλικό στίχο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το 2014. Από την άλλη αν δεν υπήρε η “ελευθερία γλώσσας” δεν θα υπήρχαν σήμερα πολλά κομμάτια που έχουν ξεχωρίσει και δεδομένου πως στην εποχή μας τα αγγλικά χρησιμοποιούνται κατά κόρον, θα κέρδιζε πάντα το διαγωνισμό το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Ιρλανδία…(σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί και η Μάλτα..). Άρα, ναι στην ελευθερία γλώσσας, αλλά με μέτρο. Βέβαια δεν ζούμε σε καμιά ιδεατή κοινωνία οπότε συμβιβαστικά θα έλεγα απλά ναι στην ελευθερία γλώσσας, διότι είναι δεδομένο ότι με αυτον τον κανονισμό όλες οι χώρες (σχεδόν ) προτιμούν τα αγγλικά με φωτεινές εξαιρέσεις Σερβία, Πορτογαλία, Ισπανία Γαλλία αλλά από την άλλη υπάρχουν και χώρες όπως Γερμανία, Ισλανδία, Ρωσία, Αζερμπαιτζάν και κυρίως Σουηδία και η Δανία οι οποίες αμφότερες δεν έχουν φιλοτιμηθεί ούτε μία φορά από το 1999 να στείλουν τραγούδι στη γλώσσα τους. Για να επανέρθω στην Φινλανδία αν και δεν μου αρέσει πολύ σαν χώρα στον διαγωνισμό χαίρομαι που τολμάει πάντα να δοκιμάζει διάφορα μουσικά είδη (κινούμενη από Hard Rock έως Pop και τραγούδια από Hard Rock Hallelujah έως Marry Me) ενώ δεν έχει κόμπλεξ γλώσσας και στέλνει Αγγλικά (leave Me Alone), Φινλανδικά (“Missä miehet ratsastaa”) αλλά και Σουηδικά (När jag blundar”). Πιο συγκεκριμένα:
    2006:7/10: Δεν μ’αρέσει το Hard Rock αλλά είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζεις ότι η Eurovision δεν κατακτάται μόνο με europop. Ήταν καλό κομμάτι άλλωστε.
    2007:7/10: Καλό κομμάτι αλλά συνηθισμένο.
    2008:5/10: Κακό δεν το λές αλλά είναι καθαρή νύξη “Δείτε πώς κερδίσαμε το 2006, αλλά φέτος δεν βάζουμε μάσκες”
    2009:6/10:Εμένα μου άρεσε, αλλά ήταν λίγο αχταρμάς και είναι και η παράβαση του 1ου “κανόνα” της Eurovision “Δεν επιτρέπονται τραγούδια rap ή hip-hop” (Ρατσιστικός “κανόνας” πάντως)
    2010:4/10: Kαλά τα φινλανδικά και οι ethnic πινελιές αλλά το τραγούδι δεν πάει πουθενά.
    2011:4/10: Πιο Eurovision πεθαίνεις.
    2012:9/10:Καταπληκτικό κομμάτι και τα Σουηδικά ακούγονται πολύ μυστηριακά. Από τα πιο αδικημένα κομμάτια.
    2013:6/10: Ασφαλώς δεν το λές ποιότητα αλλά τον στόχο του τον πέτυχε. Δεν πέρασε απαρατήρητο.
    2014:7/10 Από τα πιο μοντέρνα κομμάτια πέρυσι.Χάρηκα πολύ για την 11η θέση (βασιζόμενος στα αποτελέσματα της Φινλανδίας στον θεσμο).Όμως αν το εξετάσω πιο υποκειμενικά θεωρώ ότι οι Φινλανδοί είχαν καλύτερα κομμάτια στον τελικό τους.
    Όσον έχει να κάνει με τους εθνικούς τελικούς της κάθε χώρας, μου αρέσουν πολύ τα shows υπερπαραγωγή όπως το σουηδικό Melodifestivalen, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα της χώρας στη Eurovision.

  6. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΤΟ??? ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ! ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ!

  7. Το ξέρω πως η Ρωσία έχει στείλει τραγούδια στα ρώσικα μετά το 1999 (2003-εξ όλοκλήρου, 2009 ρώσικα και ουκρανικά ενώ κάποιοι στίχοι στα ρώσικα υπήρχαν και στις συμμετοχές τους το 2011 και 2012) όπως και η Γερμανία (2000, 2001, 2007) και η Ισλανδία (2013) απλώς ανέφερα αυτές τις χώρες διότι συνήθως χρησιμοποιούν αγγλικό στίχο, και ύστερα είπα “κυρίως” για Σουηδία και Δανία διότι και οι δύο από το 1999 δεν ξανατραγούδησαν στη γλώσσα τους.

  8. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2004,2007,2008,2009,2010,2012,2013 ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΧΩΡΑ ΠΟΥΣ ΤΕΛΕΝΙ ΩΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 2006 ,ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ! ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΔΟΤ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ! ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ε ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ! :p

  9. ρε φιλε νικο ειμαστε απο τις πιο πετηχημενες χωρες στον διαγωνισμο!!!!!!!δεν χρειαζετε εμεις να αντιγραφουμε αυτους αλλα αυτοι εμας!!!!ποια αλβανια και ποια εσθονια;;;;;;τι παραδοση εχουν αυτες οι χωρες;;;να σταματησουμ την γκρινια……….ειμαστε παντα τελικο……..αλλες χωρες μπαινουν μια φορα στα τρια χρονια!!!η ελλαδα δεν εχει λεφτα για μεγαλα σοου πια……ασ το παρουμε χαμπαρι και να λεμε παλι καλα που συμμετεχουμε………….

    • εντάξει μην τον σηκώνουμε ψηλά τον αμανέ. ‘Ποια Εσθονία’ λέει!!! Η Εσθονία, κέρδισε πιο σύντομα από εσάς, και το 96-02 το σερί καλών θέσεων που είχε, δεν το είχατε πετύχει εσείς συνολικά ως Ελλάδα από το ’74!!! Τουλάχιστον για μια περίοδο, η Εσθονία την Ελλάδε την μ..αμαγε….

      • Τα πράγματα αλλάζουν!!! Είναι λογικό το τρελό σερί της Εσθονίας καθώς χώρες της ΕΣΣΔ την ψήφιζαν και πολλές χώρες άλλων μπλοκ δεν συμμετείχαν… Αλλά, η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στους τελικούς… όχι όπως άλλες και άλλες!!!

      • οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ μπήκαν μαζικά μετά το 2003-04. Η Εσθονία ομολογουμένως έστελνε πολύ προσεγμένες τότε, και την ψήφιζαν κι οι Δυτικοί. Και τώρα που και που αν της κάτσει κανα καλό δεν πάει άσχημα. Και με την Κούλα, και με το Randajad που μια χαρά τον τάπωσε τον πολυδιαφημισμένο Σάκη που θα κέρδιζε κι όλας!!!

  10. Στο δια ταύτα περί Φινλανδίας τώρα
    δεν είναι από τις αγαπημένες μου χώρες αλλά σίγουρα δεν είναι και αίσχος .θεωρώ πως άδικα κέρδισε το 2006 καθώς έκτοτε για μένα έχει στέλει δύο τραγούδια κλάσης ανώτερα αλλα ας το εξηγήσω λίγο αυτό

    2007 : Μια εξαιρετική συμμετοχή που θύμισε αρκετά nightwish ! Ήταν 5ο στον τελικό για μένα .μια πολύ ωραία φωνή και αυθεντικό ροκ τραγούδι Καμιά σχέση με το έκτρωμα του 2006.αλλα Πολλές φορές χώρες κερδίζουν με το λάθος κομμάτι .τεσπα 9/10

    2008: 8/10 καθόλου κακό κομμάτι σίγουρα καλύτερο του 2006 αλλά γιατί πάλι την ίδια συνταγή ρε Φινλανδία …

    2009:8/10 πιο γιουροβιζιον πεθαίνεις. ..

    2010: 7/10 αρκετά αντίσυμβατικό θα το ήθελα τελικό κρίμα που δεν πέρασε.

    2011: βαρεμάρα και κλασική προσπάθεια να πάρει κανέναν βαθμό λόγω μηνύματος κλπ κλπ 2/10

    2012: Πολύ όμορφο τραγούδι άξιζε πολλά κρίμα. ..η σουηδική γλώσσα Πολύ όμορφη και έδενε τέλεια 9/10

    2013: 10/10 οκ κράξτε με αλλά αυτά τα χαζό λίγο τραγουδάκια μου αρέσουν αρκετά Χεχε μου θύμισε λίγο μοτίβο avril lavigne – what the hell χαχαχα είχε πλάκα ήταν ευχάριστο και αυτό χρειάζεται αρκετές φορές 🙂

    2014: 8/10 καθόλου κακό τραγούδι αλλά από την μέση και μετά κουραζε λιγο…17/26

  11. Κακα τα ψεματα, ωραιο θα ηταν να ειχαμε εναν ελληνικο τελικο με 20 τραγουδια ετσι ωστε ο κοσμος να ειχε περισσοτερες επιλογες, ενω με εναν ελληνικο τελικο ο οποιος εχει 4 τραγουδια εκει θα ψηφισεις εννοειται αυτο που ξεχωριζει απο τα αλλα 3. Και επισης θα μπορουσαμε να ακολουθησουμε το παραδειγμα της κυπρου φετος και να κανουμε και εμεις οντισιον με πολλες φασεις, αλλα θα μου πει τωρα καποιος: εδω καλα καλα δεν ξερουμε ποιοι θα ναι οι υποψηφιοι (περυσι η υποψηφιοτητα του Μαρτακη εγινε γνωστη απο Νοεμβρη μηνα) και ετσι να λεμε παλι καλα που και φετος θα κανουμε τον ελληνικο τελικο οπως εμεις νομιζουμε καλυτερο και να επιλεξουμε ενα τραγουδι που θα ταξιδεψει στη Βιεννη και θα μας βγαλει ασπροπροσωπους, οχι να εχουμε στειλει τραγουδι το οποιο θα μας κανει να ντρεπομαστε. Και μαρεσει που περυσι κατηγορησαμε καποιοι τους Freaky Fortune και ειδικα τον Risky Kid για την 20η θεση λες και μας ειπε κανεις να τους ψηφισουμε με το ζορι. Τι αταλαντους του ειπαμε, τι αφωνους και πολλα αλλα δηλαδη καποιες χρονιες δεν παινευουμε ουτε τη συμμετοχη μας οταν αλλες χωρες την υπερασπιζονται με νυχια και με δοντια. ΤΕΛΟΣ να σημειωσω οτι διαφορετικο τροπο επιλογης τραγουδιου εχει η Αλβανια, διαφορετικο εχει η Σουηδια και παει λεγοντας. εμεις εχουμε αυτο που εχουμε

  12. Αφου το παιδι θελει ντε και καλα ημιτελικους και τελικο ας χωρισουμε τα 4 τραγουδια σε 2 ημιτελικους με 2 οπου ενα θα προκριθει και θα χουμε εναν τελικο με 2 τραγουδια..

    τι ακουω πρωινιατικα :Ρ αγαπημενη συμμετοχη φινλανδιας το 2014 οπως αγαπημενη και η αδικημενη του 2010…

    η καλυτερη για μενα ηταν η εξισου αδικημενη του 2012.. φοβερο τραγουδι

  13. Εκτός από φουρειρα και την κόρη του βουλγαρακη, ποιοι άλλοι θα ειναι υποψηφιοι για ελλαδα ;

  14. πόσο μου αρέσει το τραγούδι που έστειλαν το 2010!! 5 χρόνια μετά συνεχίζω να το ακούω!Απο τα αγαπημένα μου στη Eurovision.
    Το αποκορύφωμα όμως ήρθε το 2012!!!!! Τι τραγουδάρα ήταν αυτή; Πόσο τέλειο μπορεί να ήταν αυτό το τραγούδι; Δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω.. Γενικά η Φινλανδία στέλνει άριστες συμμετοχές τα τελευταία χρόνια (εξαίρεση 2013)

  15. Και η Αρμενία είχε “κλειδώσει” το 2012 κι αφότου έγινε η κλήρωση για τους ημιτελικούς, δήλωσε πως δε θα λάβει μέρος στο Μπακού.
    Καλά κάνει και βελάζει το πρόβατο!
    Έξαλλο!

  16. Κι εγώ θέλω έναν ελληνικό τελικό με 20 τραγούδια που να είναι κάτι ανάμεσα σε ΜΤV VMA και Grammys, δεν φέρνουμε και την Ellen DeGeneris να τον παρουσιάσει; Ποιος με ακούει όμως, ΝΕΡΙΤ, διεφθαρμένο κράτος. Τι να κάνουμε, θα συμβιβαστούμε με τα 4 και φέτος, αν και δεν υπάρχει ελπίδα, η Ελλάδα είναι μόνο η τρίτη πιο επιτυχημένη χώρα του διαγωνισμού. Κρίμα και ντροπή μας, τι εικόνα παρουσιάζουμε στους Ευρωπαίους;

    • ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΡΙΤΗ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ. ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ , απλα η ελλαδα τα τελευταια χρονια ΔΕΝ απεχει σε αντιθεση με Τουρκια και επισης το αζερμπαιτζαν εχει λιγοτερες συμμετοχες. παρα πολλες χωρες μπαινουν συνεχεια πενταδα ενω η ερτ για χρονια βολευοταν με το τελεβοτινκ που μας εβαζε στις θεσεις 7 εως 9 με μετρια αλλα πιασαρικα τραγουδακια πλαστικης ποπ. Και στην τελικη εμεις λεμε οτι σημασια δεν εχει να στειλουμε οτι στειλουμε απλα για να παρουμε μια συμβατικα καλη θεση με ενα φτηνιαρικο σουξε, αλλα η μαγκια ειναι να μπεις στο κλιμα της γιουροβιζιον που σημαινει να ζησεις αυτη τη γιορτη της μουσικης και αυτο γινεται μονο αν γινεται αξιοπρεπης ελληνικος τελικος με πολλα τραγουδια και πολλους καλλιτεχνες. Πρεπει η γιουροβιζιον να ειναι ενα μουσικο γεγονος που να δινει ΑΦΟΡΜΗ στην κρατικη τηλεοραση να κανει εστω 2-3 σοου με τραγουδια για να διασκεδασει ο κοσμος. ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ειναι να το βλεπουν σαν αγγαρεια και να βαριουνται. ετσι πετανε το μπαλακι σε μια δισκογραφικη και τελειως φασιστικα μας πετανε μια προχειρη βραδια με 4 τραγουδια που βρεθηκαν σε μια μερα και αυτο ειναι ολο. ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Χρονο με το χρονο η γιουροβιζιον πεφτει και σε ενδιαφερον και σε τηλεθεση. περσι εκανε με το ζορι 55% ο μεγαλος τελικος οταν μεχρι και ο ξεπεσμενος αλκαιος εκανε 75%. Η ταση επιτυχιας της ελληνικης κρατικης τηλεορασης στη γιουροβιζιον ειναι μειουμενη και γιαυτο βαραμε το καμπανακι κινδυνου. Η γιουροβιζιον δεν ειναι αγγαρεια των δημοσιων υπολληλων. Πρεπει να τη δουν σαν ευκαιρια ωστε πολλοι συνθετες να εχουν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ευκαιρια να προβαλλουν τη δουλεια τους και το κοινο με τη σειρα του να ευχαριστηθει μουσικη και τραγουδια. εξαλλου κερδισμενη με τηλεθεαση θα βγει απο αυτο η ΝΕΡΙΤ. Μονο για το ρενο χαραλαμπιδη ξερουν να σκορπουν λεφτα που δεν τον βλεπει κανεις?

  17. xaxaaxaxaxaxa πες τα ρε γιωργο…γκρινιαζουμε κιολας……σημασια δεν εχει ο ελληνικος τελικος…σημασια εχει τι εικονα εχουμε τον μαιο………και το μαιο παντα ειμαστε κατι παραπανω απο αξιοπρεπεις!!!

  18. Ποιον απο τους παρακατω θα θεωρουσατε ικανοτερο να μας εκπροσωπησει φετος;

    α) Ελενη Φουρεϊρα
    β) Boys and Noise
    γ) Demi
    οποιος θελει ας πει τη γνωμη του

    • Ασφαλώς Demy. Δυστυχώς όμως έχει δηλώσει πώς (τουλάχιστον φέτος) δεν πρόκειται να πάει. Από την άλλη η Φουρέιρα είναι σχεδόν επίσημα υποψήφια, ενώ πολλοί λένε ότι θα είναι και οι Boys And Noise. Μεταξύ αυτών των δύο θα προτιμούσα άλλον υποψήφιο…..

    • Προφανως το Γ..Μονο και μονο λογω γωνης..Αλλα ειμαι 100% οτι κ η demy να πηγαινε θα τις εδιναν ενα φθηνο-τραγουδο..Καλα για τα αλλα 2 δεν σχολιαζω καν..

  19. Εννοώ πως η χειρότερη θέση της Γαλλίας στο διαγωνισμό (έως φέτος που τερμάτισε τελευταία) ήταν η προτελευταία. Συγκεκριμένα:
    1998:24/25
    2000:23/25
    2005:23//25. Άρα ισοφάρισε την χειρότερη της θέση για τότε, την οποία φέτος την ξεπέρασε, διότι πλέον η χειρότερη της θέση είναι η τελευταία (26/26)
    Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι η Νορβηγία, η Γαλλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο άξιζαν αυτές τις θέσεις (Το Stay δεν μου άρεσε αλλά και πάλι το ήθελα λίγο πιο πάνω). Απλώς λέω ότι εάν μια χώρα στέλνει κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι δικό της έχει αυτά τα αποτελέσματα.

  20. οντως τελικα και εγω την ντεμι θα ηθελα πολυ να παει φετος. ειναι γλυκια, χαμογελαστη και επικοινωνιακη με τον κοσμο (αυτο ειναι καλο για τους ξενους δημοσιογραφους) και γενικα ο διαγωνισμος αυτος ειναι για νεα προσωπα. ενω οι χωρες που εστελναν μεγαλα ονοματα στο διαγωνισμο ειδανε τη “γλυκα”.

    • Εδω εισαι λαθος. Ο διαγωνισμος ειναι για πρόσωπα που εχουν ΘΕΛΗΣΗ Να βρουν καλο τραγουδι και να διακριθούν. Που εχουν μια σχετική εμπειρία για να μην τρέμουν σαν τε ψάρια. Επίσης για ατομα που χαίρουν εκτίμησης στο χώρο και ετσι πολλοι αξιόλογοι συνθέτες θα τους έδιναν τραγουδια. Η γιουροβιζιον δεν ειναι ταλεντ σόου. Ούτε μηχάνημα να αναστηθούν τελειωμενες καριέρες. Παντως άν με ρωτάς αν σαν θεατής προτιμω να βλέπω ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΚΑΑΣ ή την ελευθεριου , θα σου πω την ΚΑΑΣ. Γιαυτο ολα ειναι σχετικα.

  21. Tελικά θα είμαστε η μοναδική χώρα απο τις 39 , που θα κανουμε ελληνικό τελικό με 4 τραγούδια όταν άλλες χώρες έχουν πάνω απο 20 και γιαυτό κάνουν και ημιτελικούς. Ενω εμείς έναν τελικό και αυτο ηταν…..βεβαια η κάθε χώρα έχει το δικό της σύστημα επιλογής αλλα σαν το δικό μας καμμια άλλη δεν έχει.

    • Η δικια μας χωρα ειναι η μονη ΧΟΥΝΤΑ της Ευρώπης που εχει 12 χρονια να κανει ανοιχτή επιλογη. Μονο τα βυσματα στην ελλαδα , μονο κλειστές διαδικασίες. Να τους χαιρόμαστε εκει στην ΕΡΤ και τωρα στη ΝΕΡΙΤ . Παίρνουμε το βραβείο χούντας απο τα χέρια του Ερντογαν.

  22. Τι εννοείς ότι οι άλλες χώρες έχουν πάνω από 20 τραγούδια;Η Φινλανδία έχει 18, η Λιθουανία έχει 11 κτλ.

  23. Σε γενικές γραμμές η Φινλανδία έχει αξιόλογα κομμάτια. Από τον πρώτο ημιτελικό μου αρέσουν τα: Loveshine (αλλά αν είναι δυνατόν να έχουν τέτοιο κλισέ στίχο. Και love και shine, οι δύο συνηθέστερες λέξεις της Eurovision), Äänen kantamattomiin,Sydän ei nuku. Aπό τον δεύτερο:Love it all away και Mustelmat (που ίσως θα είναι και το νικητήριο). Και από τον τρίτο ημιτελικό μου αρέσει το Kumbaya και το Särkyneiden sydänten kulmilla (που, βέβαια, αν το επιλέξουν θα πάθει όλη η υπόλοιπη Ευρώπη Σαρδάμ). Πάντως πέρα από τους δύσκολους ή κλισέ στίχους, νομίζω πως πλέον η Φινλανδία έχει πάρει πιο σοβαρά τον ρόλο της στον θεσμό και θέλει να ανταγωνιστεί στα ίσια τις άλλες σκανδιναβικές γειτόνισσές της. Ορισμένα από τα τραγούδια αυτά (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) μπορούν να “χτυπήσουν” top 5 αλλά ακόμα δεν θα θέσω ζήτημα πρωτιάς. (όχι ότι η Φινλανδία δεν είναι σε θέση να οργανώσει Eurovision, απλώς θέλω πάντα να ακούω όλα τα υποψήφια από όλες τις χώρες). Ωστόσο, επειδή ακριβώς μιλάμε για Φινλανδία κι επειδή δεν έχουν παράδοση στο να διαλέγουν το καταλληλότερο, ας βάλει ο θεός το χέρι του να μην διαλέξουν κάποιο από κάποια άθλια που έχουν για υποψήφια με το Ostarilla και Ηeart Of Light (αν είναι δυνατόν …popera!) να κονταροχτυπιούνται πιο είναι το χειρότερο, ενώ από κοντά και το “γαλλομαθές” Bon Voyage το οποίο θεωρώ πως δεν έχει ταυτότητα. Επίσης με παραξένεψε το Aina mun pitää, ενώ με καταμπέρδεψε το All for victory που παρά τον πολλά υποσχόμενο τίτλο του αναμειγνύει rock , με hard rock και ίσως “ψήγματᨔ death metal (εκεί παραπέμπει άλλωστε και το music video) μαζί με κάποια ασιατικά/ανατολίτικα ακούσματα και όλα αυτά σε πακέτο Game Of Thrones και “δώρο” την προσωπογραφία κάποιου (μάλλον) Ρωμαίου αυτοκράτορα (What were you thinking people?!)
    Πάντως αν οι Φινλανδοί διαλέξουν σωστά, έχουν δεδομένη πρόκριση και πάρα πολλές πιθανότητες για δεκάδα ή πολύ παραπάνω!….(αν και ίσως μας δυσκολέψουν στην προφορά των τίτλων, αν είναι το νικητήριο στα φινλανδικά)

  24. Hans on the bass – Loveshine = 8/10
    Vilikasper Kanth – Äänen kantamattomiin = 6,5/10
    Norlan El Misionario – No voy a llorar por ti = 5,5/10
    Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää = 2/10
    Pihka Ja Myrsky – Sydän ei nuku = 7/10
    Satin Circus – Crossroads = 6/10

    Jouni Aslak – Lions and lambs = 6/10
    Eeverest – Love it all away = 6/10
    Otto Ivar – Truth or dare = 5,5/10
    Opera Skaala – Heart of light = 6/10
    Shava – Ostarilla = 7/10
    Siru – Mustelmat = 6,5/10

    Aikuinen – Kyynelten Iahti = 5/10
    Ida Bois – Kumbaya = 6/10
    Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla = 4,5/10
    Angelo De Nile – All for victory = 6,5/10
    Heidi Pakarinen – Bon voyage = 5,5/10
    Solju – Hold your colours = 6/10

  25. Άκουσα τα τραγούδια, τα περισσότερα μεν ακούγονται ευχάριστα και είναι κάπως ραδιοφωνικά, αλλά δυστυχώς απουσιάζει αυτό το πρωτότυπο που να κάνει την διαφορά. Προσωπικά κάπως καλύτερο μου φάνηκε το Mustelmat (αν και ξανά μπαλάντα). Τα υπόλοιπα, όπως είπα, αρκετά αξιοπρεπή, αλλά δεν μου έμεινε τίποτα στο τέλος. Βέβαια, γεγονός είναι ότι το Mustelmat είναι πολύ πιθανό να έχει την τύχη της εξαιρετικής κι αδικημένης μπαλάντας του 2012, της ίδιας χώρας.

  26. Παντως οι Φινλανδοι πολυ οργανωμενοι..Μολις βγηκαν τα τραγουδια..παραλληλα ανεβασαν και τα κλιπ..Απο κει και περα δεν εντυπωσιαστηκα με κανενα…Το μονο που σου μενει λιγο κ ειναι κ ευχαριστο,ειναι το Crossroads..Αλλα κ αυτο απο ενα σημειο κατανταει κουραστικο..

    ΥΓ..Το Aina mun pitaa..τι ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ;;

  27. Πιο πολλα νεα μαθαίνεις απο το σαητ του χατζηνικολαου και το σαητ του σταρ , παρα απο το σαητ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ σωματείου της γιουροβιζιον. Σημερα όλα τα σαητ είχαν ενημέρωση για ελλαδα εκτός απο εδω .

  28. 12 points:
    Siru – Mustelmat
    10 points:
    Opera Skaala – Heart of light
    8 points:
    Hans On The Bass – Loveshine
    7 points:
    Satin Circus – Crossroads
    6 points:
    Solju – Hold your colours
    5 points:
    Angelo De Nile – All for victory
    4 points:
    Jouni Aslak – Lions and lambs
    3 points:
    Jarjestyshairio – Sarkyneiden sydanten kulmilla
    2 points:
    Otto Ivar – Truth or dare
    1 point:
    Eeverest – Love it all away

    fenete oti einai enas poli kalos telikos

  29. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΡΙΤ? τα νευρα μας ΚΡΟΣΙΑ !! Απο σεπτεμβρη λενε τα δημοσιευματα οτι κανουν επαφες με τις δισκογραφικες!! ΠΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ πια αυτες οι επαφες? σιγουρα πολλους για να καταληξουν στα 4 σκατοτραγουδα που θα ακουσουμε και παλι ! χα χα χα!

  30. 12 Shava – Ostarilla (φαβορί)
    10 Jouni Aslak – Lions and lambs
    8 Siru – Mustelmat (φαβορί)
    7 Solju – Hold your colours (dark horse)
    6 Pihka Ja Myrsky – Sydän ei nuku
    5 Opera Skaala–Heartoflight(dark horse
    4 Hans on the bass – Loveshine
    3 Järjestyshäiriö – Särkyneiden
    2 Satin Circus – Crossroads (φαβορί)
    1 Otto Ivar – Truth or dare

  31. Μέσα σε ένα μέτριο επίπεδο το Mustelmat διαφοροποιείται κάπως. Αλλά τίποτα το συγκλονιστικό ή το ιδιαίτερο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ