ΚΥΠΡΟΣ: Απόψε ο 5ος προκριματικός! Τα αποτελέσματα!

Ο 5ος προκριματικός του Eurovision Song Project, θα μεταδοθεί απόψε απο το κρατικό κανάλι ΡΙΚ και απο το δορυφορικό RIK sat. Σε αυτόν θα λάβουν μέρος 10 καλλιτέχνες που θα παρουσίασουν τα τραγούδια τους σε διάρκεια 1 λεπτού το καθένα, ενώ η κριτική επιτροπή (Δέσποινα Ολυμπίου, Έλενα Πατρόκλου, Άλεξ Παναγή και Τάσος Τρύφωνος) θα βαθμολογεί με ένα Ναι ή ένα ‘Οχι στέλνοντας αντίστοιχα τους καλλιτέχνες στην επόμενη φάση των ημιτελικών ή αφήνοντάς τους εκτός της συνέχειας.

Το σόου απόψε ξεκινάει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ και το ΡΙΚ satelite καθώς και διαδικτυακά εδώ.

Στο αποψινό 5ο σόου διαγωνίζονται οι:

1. Lonely nights – Λευκή Στυλιανού
2. Rebound – Νεοφυτος Στρατής
3. Don’t give up on me – Just yet – Apollonia
4. Victorious – Yuri Melikov
5. Let your mind free – Flirt
6. No money no honey – Έλενα Παναγή
7. When we used to be – Κωνσταντίνα Γεωργίου
8. Stone in a river – Hovig Demirjian
9. Play me like a pop song – Μαρία Ευαγγελου

Στην επόμενη φάση περάσαν τα:

Victorious – Yuri Melikov

Stone in a river – Hovig Demirjian

Don’t give up on me – Just yet – Apollonia

Δείτε τον 5ο προκριματικό εδώ.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

73 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα αποτελέσματα έχουν διαρρεύσει…Ξέρουμε ότι στον τελικό είναι μόνο μπαλάντες απο άντρες ερμηνευτές!!! και το συγκρότημα που οι μισοι στίχοι είναι στα γαλλικά…!!!

  2. 5ος και προτελευταιος,τελειωνει σιγα σιγα κι αυτη η φαση των προκριματικων, απο το σημερινο ανυπομονω να ακουσω τη συμμετοχυ του yuri και της ελενας παναγη!!!
    σοβαρα εχουν διαρρευσει τα αποτελεσματα?? ποια ειναι τα 6 τραγουδια του τελικου?και βασικα,πως κι απο που διερρευσαν?

  3. Έχομε ακούσει πάρα πολλά για το τραγούδι της Παναγή.. Είναι το μόνο που περιμένω με αγωνία να ακούσω… Του Yuri δεν νομίζω να με ενθουσιάσει, θα είναι λίγο παλιομοδίτικο, αν αναλογιστεί κανείς, το ύφος που τραγουδούσε στο Voice! Όσοι λέτε για τον Παναγιώτη Κουφογιάννη, επίσης του The Voice Greece, η άποψη η δική μου είναι οτι ο νεαρός, στο show, δεν μας έδειξε οτι εχει καλή φωνή! Άρα δεν εχω απορία να τον ακούσω… Αν θα εχει καλο τραγούδι και κανει την έκπληξη, θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα!!! Το αν έχουν διαρρεύσει κάποια τραγουδια, δεν το αμφιβάλω καθόλου!!! Γιατί κι εγω ξέρω ενα τραγούδι που είναι στα 6 !

  4. Το 2008-2009, που ήταν 100% televoting, στους ημιτελικους αφηνανε τη 10η θεση να την επιλεγουν επιτροπες.

  5. Εγώ πάντως κ με όσα έχουμε ακούσει ανυπομονώ να ακούσω και το τραγούδι της Παναγή κ του Γιουρι, Χοβιγκ φυσικά.Το τραγουδι του Γιουρι λογικά θα ναι καλή παραγωγή.Η Παναγη εχει συζητηθει πολύ και ο Χοβιγκ έχει μια διαδρομή οπότε ας περιμένουμε να ακούσουμε!Παντως 5 θεσεις μειναν στις 2 τελευταιες οντισιον.

  6. Να βλέπεις την ψηφοφορία του 2008 και τα 12αρια που έπερνε η Ελλάδα και να λες που καταντήσαμε… απο Γερμανία (που τα τελευταία χρόνια δεν μας δίνει πολλούς) , Αγγλία, Κύπρο, Αλβανία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο! και τώρα…
    πρέπει να φέρουμε εκείνα τα χρόνια πίσω.. φτάνει πια με τις μετριότητες και με τα ρίσκα που παίρνουμε

  7. Σήμερα είδα για πρώτη φορά την διαδικασία έτσι απο περιέργια επειδή ήταν και ο Yuri . χάλια ΜΑΥΡΑ! συγνώμη που το λέω έτσι, αλλά έτσι είναι..

  8. Συγγνώμη, κακές επιλογές σήμερα, εκτός από τον Hovig. Το τραγούδι του Yuri είναι ένα χιλιοακουσμένο, ανέμπνευστο πράγμα που δεν του πάει καθόλου και σαν στυλ. Η Apollonia είχε ένα πιο συμπαθητικό τραγούδι, αλλά ήταν κάτω μου μετρίου η ίδια τεχνικά.

  9. Α καλα δεν τη βλεπω τη Κυπρο φετος.Μ’αρεσει που θελανε να κανουν κατι σαν το Melodifestivalen.Τι παραγωγη ειναι αυτη?Σκετη γυφτια!Απο τη Κυπρο περιμενα καλυτερα.Ας μη πω για τα τραγουδια.Μακαρι να ειναι καλυτερα στη σκηνη να ειναι καλυτερα γιατι δε βλεπω τελικο αλλιως

    • Η παραγωγή ως τώρα φαίνεται φτωχή. Παρόλα αυτά υπάρχει καλό υλικό για έναν αξιοπρεπή τελικό με 6 τραγούδια.

  10. ‘Ενα αίσχος και μισό ήταν αποψε όλα τα τραγούδια. Απαράδεκτα.!
    Θα περιμένω μέχρι την τελευταία οντισιον όπου θα είναι ο Παναγιώτης Κουφογιάννης, Κρίστης Κουπάτος και Κυριάκος Γεωργίου. Για την ώρα Minus One με χίλια!!!!!!!!!

    • Φοβάμαι ότι το ροκ τραγούδι των Minus One θα είχε την τύχη που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των ροκ τραγουδιών στη Eurovision. Το να βάλεις λίγο μπαγλαμά σε ένα κοινότυπο ροκ τραγούδι δεν το κάνει επί της ουσίας λιγότερο κοινότυπο.

      • Τουλάχιστον ώς παραγωγή είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει μέχρι τώρα σ’ αυτή τη διαδικασία που ακολουθεί φέτος το Ρικ. Επίσης ξεχωρίζω το Dawn και το τραγούδι του Καραγιάννη.

  11. Hovig και Apollonia ήταν τα καλύτερα και μάλλον και τα καλύτερα που έχουμε ακούσει και στα 5 shows.
    Προς το παρόν λέω Hovig στην Βιέννη.
    Το τραγούδι του Yuri ειναι μια αηδία που προκαλεί και αυθόρμητο γέλιο σε κάποια φάση.Κρίμα γιατί μπορούσε καλύτερα.Το να περάσουν τον Yuri και όχι την Μαρία Ευαγγέλου ήταν αδικία.

  12. Όντως.Του “Forget you” ας πούμε καλύτερα.Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια την Δανία να παίρνει μια χαρά θέσεις με τραγούδια που συνήθως θυμίζουν κάποιο ξένο hit.

  13. Σημερα απογητευτηκα απο Γιουρι κ Παναγη περιμενα πολυ πιο δυνατες; συμμετοχές αλλα δυστυχως δεν τις ακούσαμε! Ο Γιουρι πολυ μέτριος κ η Παναγη ανεκδιήγητη.Ευχαριστη έκπληξη ο Χοβιγκ!Πολυ ομορφο τραγούδι.Νομιζω είναι η επιλογή μου μέχρι τώρα, περιμένω βεβαια κ την τελευταία οντισιόν!

  14. Εγώ μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία να δώ κάποιον από τους προκριματικούς οπότε δεν εκφράζομαι υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου καλλιτέχνη. Όμως, εάν πράγματι ισχύει πως στον τελικό θα είναι μόνο μπαλάντες (όπως λένε ότι διέρρευσε)τότε θα είναι πραγματικά κρίμα να πάει όλη η διαδικασία αυτή (όσο κακής παραγωγής κι άν είναι) στράφι. Δεν γίνεται τα 6 υποψήφια του τελικού να είναι μπαλάντες (όσο καλές κι αν είναι) διότι:
    1. θα αυτοακυρώνονται όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας
    2.Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια οι μπαλάντες δεν ευνόησαν ιδιαίτερα την Κύπρο (εκτός του 2004 και 2010. Βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση το πιο είδος τραγουδιού βοήθησε την Κύπρο τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος πάντως έχει μείνει γνωστή ως η χώρα του La La Love, όσο και να δεν μ’άρεσε)
    3.Το 2013 και 2014 ήταν χρονιές μπαλάντας και θέλω αυτό ν’αλλάξει για φέτος τουλάχιστον και έως τώρα οι οιωνοί δέν ειναι καλοί, διότι Μάλτα, Π.Γ.Δ.Μ., Αλβανία και Ολλανδία διάλεξαν μπαλάντες, ενώ το τραγούδι της Λευκορωσίας δεν είναι και αυθεντικό up-tempo.
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι σε μία εθνική επιλογή τα τραγούδια δεν πρέπει να’ναι πανομοιότυπα και να υπάρχουν επιλογές, άσχετα με το τι επιλογή θα γίνει στο τέλος.
    Βέβαια γνωρίζω πως τίποτα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Και από την άλλη αν όντως όλα του τελικού έιναι μπαλάντες, αλλά επιπέδου Undo και πάνω τότε, Ok πάω πάσο.

  15. Η εικόνα μου βγάζει η παραγωγή, είναι θλιβερή.Παρακολούθησα τον σημερινό προτελευταίο προκριματικό και δεν με εντυπωσίασε κανένα τραγούδι και κανένας διαγωνιζόμενος.Οι φωνές τους, ήταν κάτω του μετρίου και αδιάφορες.Η κριτική επιτροπή, επιλέγει κάκιστα τραγούδια.Αυτό οφείλεται, στο γεγονός, ότι έχουν περιορισμένες επιλογές και δεν έχουν τη δυνατότητα να απορρίψουν τραγούδια.Καλούνται να επιλέξουν τα 20 καλύτερα τραγούδια που είναι ανώτερα από τα υπόλοιπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αξίζουν.

  16. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που ανήκουν στην Panik Records, σύμφωνα με τη βικιπαίδεια, είναι οι εξής:
    Νίκος Σιουκιούρογλου
    Άννα Βίσση (PANIK GOLD)
    Playmen
    Μηδενιστής
    Demy
    DJ Kas
    OGE
    Θωμαή Απέργη
    EPSILON
    RiskyKidd
    SNIK
    DJ Young
    Courtney Parker
    Lunatic
    Alex Leon
    Marios Brasil
    Στέλιος Λεγάκης
    Josephine
    Freaky Fortune
    Boys and Noise
    Bizzy Boo

  17. Η παραγωγή της διοργάνωσης είναι άθλια. Είδα μόνο τον πρώτο προκριματικό γύρο και δεν μπόρεσα να δω άλλον… μου πόνεσαν τα μάτια προσπαθώντας να διακρίνω τα πρόσωπα και το studio και να ακούσω καλά τα τραγούδια λόγω κακής ποιότητας εικόνα-ήχου. Εκ τότε βλέπω στο YouTube τα τραγούδια που προκρίνονται στην επόμενη φάση!!! Θα μπορούσε να διοργανωθεί καλύτερα αλλά άμα κρίνω από άλλες παραγωγές του ΡΙΚ (που έτυχε να δω κάνοντας zapping)… άσε είναι όνειρο θερινής νυκτός!!!

    Κανένα από τα τραγούδια δεν μου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον να το ξανακούσω… εκτός των αποψινών (ψάχνω και δεν έχουν ανέβει ακόμη) που δεν έχω γνώμη!!!

    Κατά την γνώμη μου, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την Κύπρο!!!

  18. Δυστυχώς σαν παραγωγή δεν είναι πολλά αλλά το αποτέλεσμα μετράει.Η nerit, δε θα έμπαινε ποτέ σε τέτοια χρονοβόρα διαδικασία…

  19. Πως φαντάζεστε το δικό μας εθνικό τελικό;Θα είναι καλύτερος από τους εθνικούς τελικούς του 2013 και 2014 ή χειρότερος από τον εθνικό τελικό του 2012;Σχετικά με τη διοργάνωση του εθνικού τελικού το 2012, ντράπηκα για τη χώρα μου.Δεν επιτρέπεται να βγάζεις τόση επιφανειακή φθήνια τηλεοπτικά για έναν τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, που σου φέρνει έσοδα και τηλεθέαση στο κανάλι σου και να εκθέτεις τη χώρα σου, γελοιοποιώντας την προς τα έξω, δίνοντας “τροφή” για σχόλια υβριστικού περιεχομένου.Επίσης, ο αριθμός 4 τραγουδιών, είναι υπερβολικά μικρός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρακολουθείς ένα φτωχό τηλεοπτικό προϊόν.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, πως σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού δε βγάζεις τους υποψήφιους να τραγουδήσουν playback γιατί ο τηλεθεατής που θα ψηφίσει, δε θα έχει γνώση για τις φωνητικές ικανότητες του καλλιτέχνη και δε θα έχει τα σωστά κριτήρια.Δεν αξίζει τέτοια απαξίωση για το διαγωνισμό.Τα τελευταία χρόνια, τα τραγούδια είναι κάτω του μετρίου.

    Υ.Γ.: Το 2009 η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Αλβανία, ανέβηκε πάνω στους χορευτές της.3 χρόνια μετά, το έκανε και η Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία ευτυχώς, περιορίστηκε στο να το κάνει μόνο στον εθνικό τελικό.

  20. Στα θετικά της βραδιάς βάζω την γρήγορη ροη… δηλαδή δεν κολλούσαν σε ενα τραγούδι για 10 ώρες. Και η ειλικρίνια των κριτών.

  21. Νικο χ παρε τα χαπια σου γιατι δεν σε βλεπω καλα, εχεις καταστρεψει ολες τις σελιδες για τα σχολια. Αν συνεχισεις ετσι, σε βλεπω για το δαφνι.

  22. μαλιστα!ακομα τρια τραγουδια στην 20αδα κι αναμενουμε ακομα 2….
    καταρχην απογοητευτικη η συμμετοχη τοσο του yuri οσο και της ελενας παναγη,κυριως εκεινης!!! ηλπιζα να μην κανει το λαθος κι παει με στυλακι “killer bee” αλλα τελικα οχι μονο πηγε με ενα τραγουδι του ιδιου χαμηλου επιπεδου αλλα κι με στιχους ανεκδιηδητους!
    στα κομματια που προκριθηκαν τωρα….
    το καλυτερο απο τα τρια που πιστευω ισως να ναι κι στη τελικη 6αδα ειναι το Stone in a river,πολυ ωραια κι δυναμικη μπαλαντα! επισης αξιολογο κι ιδιαιτερο,με αμερικανικα ουσικα στοιχεια,λογικα αφου η κοπελα μενει στην αμερικη, το Don’t give up on me – Just yet!!! τωρα το victorious απορω πως περασε κι μαλιστα με 4 ναι…..τελοσπαντων θεωρω θα δει την εξοδο στο eurochallege 🙂

  23. Γεια σας, τι κάνετε;Θα ήθελα να μάθω το λόγο που δεν έχουμε κάποιο νεότερο για την eurovision του 2015.Θα συμμετέχουμε στο 60ο διαγωνισμό της eurovision ή θα μείνουμε εκτός;Αν θα συμμετέχουμε, με ποιους καλλιτέχνες θα πάμε και το τραγούδι που θα επιλεγεί,θα είναι των προσδοκιών μας ή θα πιάσουμε πάτο;Έχω κουραστεί κάθε χρόνο να υποτιμούν τη χώρα μου.

  24. Πιστεύω πως δεν πρέπει να μένουμε μονο στην πρώτη εντύπωση.

    Εγώ ξεχώρισα το Dawn,Said it all before,still,sailing ships,in these arms,δειλά δεν αγαπώ και hovig(πολύ ευχάριστη έκπληξη!!!)

    Tο τραγούδι του κονναρή αρκετά καλο αλλα δεν είμαστε στο 2004 πλέον.
    Minus1 αρκετά καλο αλλα δεν κατάλαβα την αντίδραση τον κριτών σαν να μπήκαν στο ρικ οι Aerosmith.
    Eva diva μέτριο όμως η συγκεκριμένη έχει φάτσα που πουλα στην eurovision.

    Στο επόμενο επεισόδιο δεν περιμένω κάτι. ίσως ο συνθέτης του life looks better in spring να έχει κάτι αλλά εμένα το συγκεκριμένο τραγούδι δε μου άρεσε καθόλου οπόταν δεν έχω ελπίδες.

    Επίσης. Είναι απαράδεκτο να περνάνε τραγούδια απλά και μονο λόγο τις φήμης του τραγουδιστή. Πως γίνετε να περάσανε Έμιλι,yuri,ριαλάς και ο αδελφός του χριστόφορου με τέτοια γέλια τραγούδια ? Αν είναι δυνατόν. Και κόψαν τραγούδια με υποσχέσεις όπως το groove therapy!

  25. 12 καλλιτέχνες και 12 τραγούδια θα πέσουν στη μάχη της διεκδίκησης για την τελική επιλογή του εκπροσώπου της χώρας, σε δύο διαφορετικές παράλληλες διαδικασίες που θα ξεκινήσουν στις 3 Ιανουρίου. (χαχα…δείτε πως έγραψαν το ιανουαρίου).

    Έχουμε κάπου νέο σχετικά με τη Λιθουανία;

  26. Άντε να στείλει η Κύπρος τον Hovig, να κάνει και η νΕΡιΤ μια απευθείας ανάθεση στην Athena Manoukian με το ‘ΧΟ’ , να πάμε όλοι με αρμενηδες!!

  27. Νίκο Χ αρμενηδες ήθελα να γράψω, τι διορθώνεις? Λέγεται η λέξη, ειδικά για κάποιον που είναι αρμενικής αλλά είναι ντόπιοι εδώ, έλληνες ή κύπριοι υπήκοοι. Η Αθηνα Μανουκιαν είχε συμμετέχει σε ένα τελικό της Junior στην ΕΡΤ παλια. Φέτος έβγαλε το XO με ξένους producers και σίγουρα αν το στέλναμε θα ήμασταν φαβορί στα στοιχήματα. Στο live μόνο ίσως τα χάλαγε λίγο γιατί είναι studio κομμάτι με πολύ autotune.

  28. Στο τελικο της Κύπρου εχουν περάσει οι : doody, minus one , hovig, καραγιαννης με το τραγουδι του κονναρις, το ελληνικο γαλλικό ντουέτο και η μπαλάντα του κουφογιαννη. Τελος . Μην μας αποπροσανατολιζετε με φτιαχτά comments. Δυστυχως για το ΡΙΚ το ξέρουμε απο ατομα μεσα στην παραγωγη οτι αυτα ειναι τα έξι. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για το προσωπικο μου γούστο κόπηκαν απο τον τελικο το DAWN ΚΑΙ ΤΟ IN THESE ARMS.

    • Άρα μενει να ακούσουμε ένα τραγούδι.Ας ελπισουμε να ναι καλύτερο γτ τα άλλα είναι από χάλια εώς μέτρια..

    • Έκοψαν καλά τραγούδια για να βάλουν ανοησίες και μετριότητες. Το μέγα σκάνδαλο είναι με τον Doody.

  29. τι να σας πω καλο το stone in a river αλλα δεν τρελαθηκα κιολας… παραμενω πιστος σε beat of my heart και κυριως shine <3
    (ρε παιδια μονο εγω πεθανα στο γελιο με του γιουρι??? χαχαχαχαχαχαχαχ μονο αστειο ειναι απορω πως το περασαν.. )

  30. μολις ακουσα τα τραγουδια του γιουρι μελικοβ και του χοβιγκ και μου αρεσαν πολυ!ελπιζω να πει ενα εκ των δυο!καλη επιτυχια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ