ΑΛΒΑΝΙΑ: Απόψε ο Α’ ημιτελικός! Τα αποτελέσματα!

Λίγο πριν την αλλαγή του έτους, το καθιερωμένο ραντεβού με το Festivali i Këngës, γνωστό και ως διαδικασία επιλογής της αλβανικής συμμετοχής, λαμβάνει χώρα με τρεις διαδοχικές βραδιές από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Pallati i Kongreseve στα Τίραναπεριλαμβάνει:

Τον Α’ ημιτελικό απόψε 26 Δεκεμβρίου στις 20:45 CET.

Τον Β’ ημιτελικό αύριο στις 27 Δεκεμβρίου.

Τον μεγάλο τελικό την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Τα 26 συνολικά υποψήφια τραγούδια που διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχουν μοιραστεί ισάριθμα σε 2 βραδιές ημιτελικών. Τα 13 τραγούδια που συμμετέχουν στον σημερινό Α’ ημιτελικό θα διαγωνιστούν με την παρακάτω σειρά εμφάνισης:

  1. Enver Petrovci – Te vrane bukuri
  2. Revolt Klan – Me mungon
  3. Julian Gjojdeshi – Himn Jetes
  4. Sigi Batri & Florent Abrashi – Eklips mbi oqean
  5. Marsela Cibukaj – Smuj
  6. Saimir Braho – Kristal
  7. Klajdi Musabelliu – Vetem te ti besoj
  8. Erga Halilaj – Ti s’me njeh
  9. Besiana Mehmetaj & Shkodran Tolaj – Keshtjella
  10. Estela Brahimllari – Kjo nate
  11. Lindita Halimi – S’te fal
  12. Grupi Offchestra – Bajram
  13. Venera Lumani – Dua te jetoj

Το Festivali i Këngës μετράει ήδη 53 χρόνια στο ιστορικό του ενώ από το 2004 και μετά αποτελεί το σύστημα ανάδειξης της αλβανικής συμμετοχής στην Eurovision. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει φέτος  οι Liberta Spahiu, Turjan Hyska και Floriana Garo ενώ η μετάδοση θα γίνει μέσω των TVSH και TVSH HD.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά απόψε στις 20:45, τον Α’ ημιτελικό διαδικτυακά εδώ.

Τα αποτελέσματα του 1ου ημιτελικού έδωσαν το εισιτήριο για τον Τελικό της Κυριακής στα εξής 8 τραγούδια:

Enver Petrovci – Te vrane bukuri
Marsela Cibukaj – Smuj
Saimir Braho – Kristal
Klajdi Musabelliu – Vetem te ti besoj
Erga Halilaj – Ti s’me njeh
Besiana Mehmetaj & Shkodran Tolaj – Keshtjella
Estela Brahimllari – Kjo nate
Lindita Halimi – S’te fal
Venera Lumani – Dua te jetoj



14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H Foyreira δεν ταιριαζει για την ελλαδα..παραδοσιακα στελνουμε ξεσηκωτικα κομματια..δεν θελω με τπτ μια μπαλαντα..ας δουμε κατι που να μας διασκεδαζει οπως περυσι και ας βγουμε και 20οι..

  2. 2004 = 4/10
    2005 = 3/10
    2006 = 6/10
    2007 = 5/10
    2008 =10/10
    2009 = 7/10
    2010 = 7/10
    2011 = 8/10
    2012 = 12/10
    2013 = 3/10
    2014 = 6/10
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

  3. δεν ξερω πως τα εχει καταφερει η αλβανια!παντως δεν εχω βρει σε καμια συμμετοχη της το παραμικρο ενδιαφερον!δεν μου εχει αρεσει ουτε εστω λιγο καμια συμμετοχη της…γιατι κατι μου λεει πως και φετος θα ειναι μια απο τα ιδια!

  4. έχω την εντύπωση πως οι γείτονες θα στείλουν την Elhaida Dani , την νικήτρια του The Voice of Italy ! Καλή επιτυχία !

  5. Δεν θέλω να γίνω κακός, αλλα η Αλβανία δεν στέλνει τραγούδια της προκοπής. Απο το 2004 που μπήκε για πρωτη φορα μέχρι και πέρυσι δεν μου έχει μείνει έντονα καποιο τραγούδι που έστειλε, αντιθέτως έχω την εντύπωση οτι δεν το ψάχνουν σοβαρά το θέμα μηπως και πάρουν το πρώτο βραβείο. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα κάνει καλή επίλογή για να ξεπεράσει την 5η θέση του 2012. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  6. Η μόνη συμμετοχή που μου άρεσε ήταν αυτή του 2012. Όλες οι υπόλοιπες κάτω του μετρίου για μένα και ειδικά αυτή του 2013 είναι η χειρότερη…Ελπίζω φέτος ν’ ακούσουμε κάτι αξιόλογο…καλή επιτυχία!!

  7. Το ανωτερο χθες ηταν το «S’te fal» της Lindita Halimi,με το «Dua te jetoj» της Venera Lumani και το «Ti sme njeh» της Erga Halilaj να ακολουθουν.Προσωπικα περιμενα κατι περισσοτερο απο τους Revolt Klan,ενος εκ των καλυτερων Ποπ-House συκγροτηματων της χωρας,αλλα το συγκεκριμενο τραγουδι τους δεν ηταν αρκετο.Επεται συνεχεια με τα σημερινα τραγουδια λοιπον!

  8. Δυστυχώς το τραγούδι της Elhaida Dani (φαβορί) δεν είναι καλό.. εξαιρετική ερμηνεύτρια αλλά το το τραγούδι μέτριο , βαρετό , ανούσιο , άχρωμο, δεν πάει πουθενά..

    • Πιστεύω πλέον πως το καλύτερο τραγούδι με μεγάλη διαφορά είναι το “Sot jetoj” της Mjellma Berisha !!! Η Αλβανία με αυτή την επιλογή μπορεί να πάει πολύ καλά στο διαγωνισμό…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ