EUROVISION 2015: Γνωρίστε τους παρουσιαστές!

Το κανάλι ORF που είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση της Eurovision του 2015 στην Αυστρία, ανακοίνωσε τους οικοδεσπότες ή πιο συγκεκριμένα τις οικοδέσποινες του επερχόμενου διαγωνισμού! Πρόκειται για τρεις γυναίκες με τεράστια εμπειρία στην παρουσίαση μεγάλων events στην Αυστρία. Τα ονόματα αυτών: Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler και Arabella Kiesbauer.

Όπως ήταν αναμενόμενο, την παρουσίαση στο Green Room θα αναλάβει η νικήτρια του 59ου διαγωνισμού Conchita Wurst. Δεν θα τη δούμε όμως μόνο σε αυτόν τον ρόλο καθώς όπως συνηθίζεται, θα τραγουδήσει και τη βραδιά του μεγάλου τελικού!

Η Mirjam Weichselbraun (πρώτη από αριστερά στη φωτό) είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσιάστριες στην Αυστρία. Έχει ήδη στο ενεργητικό της την παρουσίαση των  MTV European Music Awards και των MTV Video Music Awards, όπως και μεγάλα φεστιβάλ σαν το Rock Am Ring με τη συμμετοχή 80,000 θεατών και το German Film Prize το 2013. Ήταν επίσης η οικοδέσποινα στο Dancing With The Stars και το Vienna Opera Ball. Για όλα τα προσόντα και τις αρετές της έχει βραβευτεί αρκετές φορές με το τηλεοπτικό Romy Award.

Η Alice Tumler (πρώτη από δεξιά στη φωτό) μιλάει πέντε γλώσσες, κατάγεται από Αυστρία και Γαλλία κι έχει παρουσιάσει αρκετά events στην Ευρώπη. Ήταν επίσης οικοδέσποινα στα ζωντανά μουσικά προγράμματα του ARTE και στο ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ Thalassa της Γαλλικής τηλεόρασης. Επίσης παρουσίασε το talent show Die Große Chance (The Great Chance) καθώς και την έναρξη του Vienna Festival στο City Hall Square. Ήταν επίσης ανάμεσα στους οικοδεσπότες του Life Ball.

Arabella Kiesbauer (δεύτερη από δεξιά στη φωτό) ξεκίνησε την δεκαετία του ’80 από το ORF για να συνεχίσει με το δικό της talk show στην Γερμανική τηλεόραση όπου με την παρουσία της επηρέασε όλο το τηλεοπτικό τοπίο. Επέστρεψε στο  ORF το 2002 για να παρουσιάσει το talent show Star Mania. Από το 2008 είναι πρέσβειρα κοινωνικής ενσωμάτωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Το 2013 τιμήθηκε για την αφοσίωσή της στην ανοχή ενάντια στον ρατσισμό με το χρυσό μετάλλιο της Αυστριακής Δημοκρατίας.

Αντώνης Καρατζίκος

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πράγματι αναμενόμενη η παρουσία της Conchitta ως hostess του Green Room. Στην ουσία είχε αυτοπροταθεί, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να της το αρνηθούν, δεδομένου του ότι είναι-για διάφορους λόγους-κι ένα από τα πιο συζητημένα πρόσωπα του 2014,τουλάχιστον στο διαδίκτυο. Δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάστηκα, ωστόσο αποφεύχθη το “χειρότερο” σενάριο να είναι η κεντρική παρουσιάστρια των show. Είναι γεγονός ότι η Eurovision παρακολουθείται σε μεγάλο βαθμό από την LGBT κοινότητα και προσωπικά δέν έχω κανένα θέμα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα όλος ο διαγωνισμός να περιστρέφεται γύρω από αυτό, διότι έτσι θα απομακρύνονταν οι υπόλοιποι άνθρωποι που τον παρακολουθούν κι ο θεσμός αυτός θα έχανε την αξία του αλλά και τον πρωταρχικό του στόχο, να ενώσει όλη την Ευρώπη, διότι αν εστιάζει μόνο σε ένα συγκεκριμένο target group τότε θα παρακολουθείται μόνο από το target group αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα ήταν καλό για τον ίδιο τον διαγωνισμό να γίνει κάτι τέτοιο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με την LGBT κοινότητα. Και επίσης θεωρώ ότι φέτος οι Δανοί το υπερτόνισαν αυτό αφού αποφάσισαν να “γιορτάσουν” το Eurovision week με γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Κοπενγχάγη, βέβαια αυτό δεν μαθεύτηκε ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, αλλά το είχαν αναφέρει και στο eurovision.tv.
    Επιστρέφοντας στο θέμα της παρουσίασης, μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες οι τρείς παρουσιάστριες και θεωρώ θα έχει ενδιαφέρον, ενώ είναι και πρωτότυπο, καθώς για πρώτη φορα είναι τρεις γυναίκες παρουσιάστριες και συνάμα είναι και αντίθεση με τον περσινό διαγωνισμό που ουσιαστικά τον παρουσίασαν δύο άνδρες καθώς η Lise Ronne εμφανιζόταν μόνο στην αρχή κάθε show και ύστερα περιοριζόταν στο Green Room. Τέλος να προσθεσω ότι θεωρούσα σίγουρη στην παρουσίαση την Katarina Bellowitsch που ανακοινώνει τις ψήφους της Αυστρίας από το 2007, αλλά φαίνεται ότι και φέτος θα παραμείνει στο πόστο της.

  2. αυτο το πραγμα επειδη κερδισε στο διαγωνισμο να τη βαλουμε να κανει σωνει και καλα κατι ειλικρινα δεν το καταλαβαινω!!ας βγει στην αρχη του show να πει τα τραγουδια και μετα στο τελος για το βραβειο ως ειθιστε!τωρα να αναλαβει τα παρασκηνια στο γκριν ρουμ ο.κ το βρισκω λιγακι ατοπο και ασχετο,ας εβαζαν καποιο δικο τους παρουσιαστη..τελος παντων μακαρι μονο αυτο να ειναι..

  3. Εντάξει κατανταει γελοιο πια . Ευχαριστω να λεμε που δεν ειναι και κεντρική παρουσιάστρια . Ελεος ! Παει πέρασε πάλιωσε δεν χρειαζεται να το τρώμε παλι στην μαπα καθε τρεις και λιγο ! Τελος παντων θεωρω πως θα επρεπε να υπαρχει και άντρας μέσα στο team but whatever . Οι βαθμοί μου για τους παρουσιαστές απο το 2004-2014

    2004: 8/10
    2005: 6/10
    2006:7/10
    2007: 7/10
    2008: 7/10
    2009: 2/10
    2010: 8/10
    2011: 10/10
    2012: 6/10
    2013: 7/10
    2014: 6/10

  4. Πάντως οι διοργανωτές της Αυστρίας θέλουν να εντυπωσιάσουν και παράλληλα να πρωτοτυπίσουν φέτος στον διαγωνισμό. Απ ότι διάβασα ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις, με αφορμή τα 60 χρόνια που συμπληρώνει ο διαγωνισμός, και μια απο αυτες είναι και η αναθεση της παρουσιάσασης σε τρείς γυναίκες (χωρίς να υπάρχει και ένας άνδρας). Όσο για το ρόλο της Conchita στο green room ακούγεται ενδιαφέρον.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ