ΚΥΠΡΟΣ: Απόψε ξεκινάει η επιστροφή της Μεγαλονήσου!

Μετά από αποχή ενός έτους από τα δρώμενα του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, η Κύπρος επιστρέφει δριμύτερη όσο ποτέ στην Eurovision, διοργανώνοντας διαδικασία επιλογής με προκριματικούς και ημιτελικούς γύρους. Το λεγόμενο ‘ The Eurovision Project‘ συνίσταται από συνολικά 7 προκριματικές τηλεοπτικές φάσεις οι οποίες βέβαια έχουν ήδη γίνει και θα τις δούμε μαγνητοσκοπήμενες μέσα στον προσεχή μήνα. Σε αυτές τα 55 τραγούδια που έχουν επιλεγεί για τη διαδικασία επιλογής θα παρουσιαστούν μπροστά σε ειδική 4μελη κριτική επιτροπή, όχι ολοκληρωμένα αλλά σε διάρκεια 1 λεπτού το καθένα, ενώ οι υποψήφιοι καλλιτέχνες του κάθε σόου θα έχουν τη δυνατότητα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους από τις προηγούμενες 59 διοργανώσεις της Eurovision. Το τηελεοπτικό κοινό θα έχει την ευχέρεια να γνωρίσει και ανθρώπους από το οικείο περιβάλλον του κάθε διαγωνιζόμενου, αφού στο στούντιο θα παρευρίσκονται συγγενείς και φίλοι τους για υποστήριξη. Η κριτική επιτροπή των 7 πρώτων προκριματικών γύρων αποτελείται από τους Δέσποινα Ολυμπίου, Έλενα Πατρόκλου, Άλεξ Παναγή και τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό Τάσο Τρύφωνος και καλείται να επιλέξει τα 20 τραγούδια που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση ψηφίζοντας με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ μετά από κάθε ακρόαση υποψηφίου. Παρουσιάστρια του ‘ The Eurovision Project‘ θα είναι η Άντρη Καραντώνη.

Το σόου απόψε ξεκινάει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ και το ΡΙΚ satelite καθώς και διαδικτυακά εδώ.

Στο αποψινό 1ο σόου διαγωνίζονται οι:

1. COME AND FIGHT FOR FREEDOM
Σύνθεση: Henrik Bie
Στίχοι: Magnus Josefsson/Mattias Olsson/Eva Kyriacou
Ερμηνεία: Eva Diva

2. ΧΛΩΜΗ  ΣΕΛΗΝΗ
Σύνθεση/ Στίχοι: Νικόλας Λεβέντης
Ερμηνευτής: Νικόλας Λεβέντης

3. RIGHT IN
Σύνθεση/ Στίχοι: Ανδρέας Αναστασίου/Sara Ljunggren/Jonas Gladnikoff/Zήνων Ζηντίλης
Ερμηνεύτρια: Αίμιλη Χαραλάμπους

4. ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΑΖΙ
Σύνθεση/ Στίχοι : Petri Kaivanto, Νικόλας Μαυρομιχάλης
Ερμηνευτής: Νικόλας Μαυρομιχάλης

5.  ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Σύνθεση/ Στίχοι: Δημήτρης Τσαγγαράς
Ερμηνεία: Χριστοδούλα Τσαγγαρά

6. REMEMBER MY LOVE
Σύνθεση: Στάλω Γεωργίου
Στίχοι: Βασίλης Παναγή
Ερμηνεία: Ιφιγένεια Λουκαΐδου featuring Lyrical Eye

7. I WANNA DANCE(I SAY TEMPO)
Σύνθεση/Στίχοι: Χαράλαμπος «Luna» Ιωσήφ
Ερμηνεία: Χαράλαμπος «Luna» Ιωσήφ

8.  JUST ANOTHER GΙRL
Σύνθεση/ Στίχοι: Μάριος Λιασίδης
Ερμηνευτής:  Έλενα Κούση

9. STILL
Σύνθεση/ Στίχοι: Layla Kay Lif, Μαρία Λουίζα Ευαγγέλου
Ερμηνεύτρια: Maria Evangelou

[youtube id=”eiP4IbWNDAs” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεχωρισα 2 κομματια..το “Come and fight for Freedom” και το ομολογουμένος αδικημένο “Remember my love” το οποιο αξιζε να προκριθει σε συγκριση με τα υπολοιπα που περασαν.αδικο

  2. Μου θύμισε λίγο το Να η Ευκαιρία… όμως τα σχόλια των κριτών παρα-ήταν ευγενικά και καλά για το χαμηλότατο έως μετριότατο επίπεδο των τραγουδιών και των τραγουδιστών που παρουσιάσθηκαν.

  3. Ο ηλικιωμένος κ. Νικόλας και ο καφές του πολύ αφασία! Θα τον ήθελα λίγο αλά we are the winners of eurovision και θα…απογειώνονταν! 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ