ΜΑΛΤΑ: Η Amber στη Βιέννη!

Η Amber αναδείχθηκε νικήτρια του αποψινού Εθνικού Τελικού στη Μάλτα , η οποία διαγωνίσθηκε με το τραγούδι Warrior, που αποτελεί μια δημιουργία του συνθετικού ντουέτου Elton Zarb και Matthew Muxu Mercieca. Μετά την παρουσίαση των 14 συμμετοχών ακολούθησε η ψηφοφορία της ειδικής 5μελούς επιτροπής αλλά και του τηλεοπτικού κοινού, οι οποίοι ανέδειξαν ομόφωνα (δίνοντας τον ανώτατό τους βαθμό) νικήτρια την Amber με 72 βαθμούς ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε το τραγούδι Rush με την Christabelle με 47 βαθμούς.

Η Amber θα ταξιδέψει τον ερχόμενο ΜάΙο στη Βιέννη για να διεκδικήσει μία θέση στον Τελικό για λογαριασμό της χώρας της, πιθανότατα με το τραγούδι Warrior, έχοντας πάντα το δικαίωμα να αλλάξει τραγούδι διατηρώντας όμως την ίδια συνθετική ομάδα.

[youtube id=”BfpUOYGqRGc” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι άσχημο, αλλά σαν κάτι να του λείπει! Ορθώς επέλεξαν το στάδιο που φιλοξένησε πριν μία εβδομάδα τον 12ο Junior Eurovision Song Contest!!!

  2. Εντάξει, καλό είναι. Πολύ καλύτερο από αυτά που στέλνει η Μάλτα τα τελευταία χρόνια, απλά είναι σχετικά συνηθισμένο σαν τραγούδι. Πιστεύω πως άμα προσέξει την ερμηνεία της και δεν τσιρίζει η Amber τελικό θα μπει, αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο.

  3. Συγχαρητήρια στην Amber αλλά και στη Μάλτα που θα στείλει στη Βιέννη το καλύτερο τραγούδι του εθνικού τελικού, κάτι που δεν συμβαίνει τα περισσότερα χρόνια.

  4. Ωραίο τραγούδι, συνηθισμένο βέβαια. Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, αλλά σε μερικά σημεία μου θυμίζει αρκετά το Not Alone (Αρμενία 2014).

  5. Ο τελικός ήταν τόσο βαρετός! Και επίσης η σκηνοθεσία απαίσια! Αλλά ευτυχώς η βραδιά έληξε όμορφα με το καλύτερο τραγούδι να νικά τόσο την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού όσο και των επιτροπών! Επιτέλους θα δούμε την Amber στην Eurovision!

  6. My top 2:

    1. Malta: 1000000/10 (απλά τέλειο. Η Μάλτα φαίνεται θέλει και την ESC και εδώ και τωρα)
    2. F.Y.R Macedonia: 6/10 (μέτρια μπαλάντα)

  7. Κατι μου θυμιζει,αλλα δεν ξερω το τι ακριβως….Καλο τραγουδι αλλα νομιζω πως στους επομενους μηνες θα ακουσουμε καλυτερα απο αυτο..κ κατα την γνωμη μου δυσκολα θα ειναι το νικητηριο..

  8. Επελεξαν ενα απο τα καλυτερα τραγουδια του εθνικου τους τελικου και με μικρες αλλαγες στην ενορχηστρωση (στα κουπλε) εγω θα το θεωρω τελειο! Δεν θελω να μιλησω για το αν θα περασει ή οχι γιατι εχουμε περαει πολλα σοκ τελευταια.Συγχαρητηρια και στην Amber που τα καταφερε την 5η της προσπαθεια!
    9/10 απο μενα για τωρα!
    Υ.Γ Η Μαλτα πρεπει να δειξει ελεος και αν στειλει ενα χρονο τη Claudia Faniello, 9 φορες εχει προσπαθησει η κοπελα!

  9. Αυτο που με τους Ελληνες το ένα μας ξινίζει και το άλλο μας βρομάει δεν μπορώ να το καταλάβω. Τέτοιο τραγούδι δεν έχουμε ξανακούσει στον διαγωνισμό. Την μόνη ομοιότητα που μπορώ να βρω είναι με αυτό της Σουηδίας πέρισυ, επειδή μοιάζει η ενορχήστρωση….. αλλά μέχρι εκεί!! Πείτε μου με ποια άλλα τραγούδια μοιάζει και θα πω Οκ!! (Αλλά όχι ότι μοιάζει με της Αρμενίας ή της Νορβηγίας… μην τρελαθούμε κιόλας…) Μακάρι να βγάζαμε και μεις τέτοιο τραγούδι!!

  10. Esc Mike..
    Δηλαδη εκτος του διαγωνισμου θελεις να πεις οτι δεν εχεις ακουσει τετοιου ειδους τραγουδια;;;…Κι αν οχι πες μας τι το ιδιαιτερο εχει…απο ολα τα αλλα που εχουμε ακουσει μεχρι στιγμης;;..Προσωπικα δεν αντεξα να το ακουσω ολο..αποκοιμηθηκα..Και δεν εχει να κανει με Ελληνες,λεμε απλα την γνωμη μας..

    • Προφανώς και έχω ακούσει τέτοια τραγούδια, αλλά λέω ότι στη Eurovision δεν έχει πάει παρόμοιο. Ιδιαίτερη ενορχήστροση δεν έχει, αλλά έχει ιδιαίτερη μελωδία, με δυνατά και ήρεμα σημεία και σου δίνει τη εντύπωση ότι το κομμάτι ”χτίζεταιι” καθώς προχωρα. Πιστεύω πως θα παέι πάρα πολύ καλά. Θα είναι από τα λεγόμενα φαβορι του διαγωνισού σε στοιχήματα (αλλά ως προς τη θέση που θα πάρει αυτό είναι άλλη υπόθεση βλ. Ισραήλ πέρισυ, ποτέ δεν ξέρεις)

  11. Ευτυχώς ο Θεός τους έδωσε τη φώτιση τελικά να μην στείλουν τις γλυκύτατες, κατά τ’ άλλα, καλόγριες! Ανάμεσα σε πολύ αδύναμα και κάτω του μετρίου κομμάτια (εξαιρουμένων των αξιολογότατων closed doors και the one that you love και λιγότερο του 12, baker street) επέλεξαν το πιο ολοκληρωμένο τραγούδι που θα τους φέρει την καλύτερη δυνατή θέση, έχει τον αέρα πιστεύω να είναι αρκετά ψηλά, αν και δεν έχουμε εικόνα ακόμα. Εδώ με άλλα κι άλλα τραγούδια και πήγαν καλά… Καλή επιτυχία Μάλτα!

  12. ενα μετριο τραγουδι το οποιο σωζεται κυριως απο την ερμηνεια..προσωπικα δεν βλεπω την μαλτα για μεγαλα πραγματα και φετος..παντως ηταν μια θετικη εκπληξη καθως περιμενα να στειλουν τις καλογριες.

  13. Peris η Ελλάδα αποκλείεται να πάει με την Demy γιατί είναι πολύ καλή καλλιτέχνης και αν την στέλναμε θα ήμασταν ξανά στην 10δα. Η ΝΕΡΙΤ όμως δεν θέλει δεκάδα, αλλά 20αδα οπως περισυ…

  14. Καλό δεν λέω αλλά δεν ξέρω το βαρέθηκα λίγο γρήγορα…
    1. Σκόπια 5/10
    2. Μάλτα 4/10
    (Ξεκινώ λίγο με αυστηρές βαθμολογίες για να τις ανεβάσω ανάλογα με την εμφάνησή τους στην Βιέννη)

  15. Πιστέυω ότι ξεκινήσαμε καλά. Και οι δυο χώρες διάλεξαν τραγούδια που είναι αξιόλογα. Σίγουρα δεν πάνε να χτυπήσουν 5αδα αλλά πιστευω ότι και τα 2 είναι τραγούδια τελικού. Μακάρι να είναι και οι υπόλοιπες χώρες κάπως έτσι. όσο για την Μάλτα πιστευω ότι με ένα τραγούδι αναλόγου ύφους με Νορβηγία 2013(5αδα) και το περσινό της παπαρίζου(1η στον διαγωνισμό του OGAE Second Chance), που φαίνεται ότι περνάνε στο κοινό,με κάποιες μικρές διορθώσεις μπορεί να πάει ψηλά.
    1. Μάλτα 7/10
    2. Σκόπια 6,5/10

  16. σαφως επελεξαν ο,τι καλυτερο ειχαν(συμφωνα με την αποψη μου)….
    ωραια ερμηνεια και παρουσια και ως κομματι δεν το θεωρεις ουτε αδιαφορο ουτε και ιδιαιτερο….
    συν οτι υπαρχει πιθανοτητα να γραφτει αλλο κομματι….
    προσωπικα πιστευω πως η μαλτα μπορει τοσο να βρεθει στο τελικο οσο κι να λαβει μια θεση στην 15αδα(11-15),αν κι νωρις για αυτα…..
    ως τωρα…
    1.μαλτα 8/10
    2.σκοπια 6/10

  17. 7/10 για αρχή.
    Αλλά δεν καταλαβαίνω τι κάψα είναι αυτή να κάνουν εθνικούς τελικούς από Νοεμβριο και Δεκέμβριο. Κάποτε όλα έβγαιναν Φλεβάρη και μετά και το προτιμώ.

  18. STRATOS, ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΝ ΑΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΑΛΤΑ ΔΕΝΣΤΕΛΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΤΕΖΙΚΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ,ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ η ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    • σε ευχαριστω φιλε δημητρη για την ενημερωση σχετικα με τη μαλτα και τις συμμετοχες της!νομιζα οτι δεν ειχαν στειλει ποτε κομματι στα μαλτεζικα!!αν και ειμαι της αποψης οτι θα πρεπε να το επιχειρησουν και τωρα που εχουν αλλαξει εντελως οι συσχετισμοι σε σχεση με το 70!παντως και η κυπρος μας που ειχε το δικαιωμα των αγγλικων αλλα εστελνε στα ελληνικα ειχε παρα πολυ καλες θεσεις το 80 και 90 οποτε νομιζω οτι ηταν και ειναι ξεκαθαρα θεμα τραγουδιου και οχι τοσο γλωσσας.εδω κρατη με δυσκολες και μη ευηχες γλωσσες ειχαν χτυπησει πρωτια(γιουγκοσλαβια89_ και τουρκια(97) που ηρθε 3η…..παντως αγαπημενη μου συμμετοχη της μαλτας ηταν το another summer night του fampritsio το 01!to megalo fabori thw xroniaw poy katelιξε 9ο!

  19. Απλά το αγαπάω! Βεβαια προτιμουσα το Fandango η το Breakaway αλλα θεωρω εχει παρα πολλες επλιδες για νικη! Φετος νομιζω να ψηφισω Μαλτα!!
    Mαλτα: 10/10
    ΠΓΔΜ: 9/10

  20. Ααααα πολυ ωραια αρχισαμε φετος <3 επιτελους η Μαλτα θα εχει μια συμμετοχη που της αξιζει,και θα εχει οοολη μου την υποστηριξη ^^ ΓΕΡΑ ΑΜΠΕΡ <3

  21. Καλό είναι, όχι κάτι το σπουδαίο βέβαια. Ίσως με αλλαγές στην ενορχήστρωση και κάποια κορύφωση βελτιωθεί κι άλλο…7/10 για μένα προς το παρόν. Πάντως οι κινήσεις της κοπελιάς μου θυμίζουν Helena Paparizou – Survivor…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ