ΜΑΛΤΑ: Απόψε ο Ημιτελικός! Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια!

Απόψε θα λάβει χώρα στη Μάλτα ο Ημιτελικός της διαδικασίας επιλογής της χώρας για την ανάδειξη της 28ης συμμετοχής της στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει  τον ερχόμενο Μάϊο στη Βιένη. Συνολικά 20 τραγούδια θα παρουσιαστούν απόψε και από αυτά τα 14 θα προκριθούν στον αυριανό Τελικό κατόπιν ψηφοφορίας ειδικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού (η ψήφος του κοινού θα μετρήσει ως ακόμα ένα extra μέλος της επιτροπής). Το αποψινό σόου όσο και ο αυριανός Τελικός θα λάβουν χώρα στο ‘Malta Shipyard’ και παρουσιαστές θα είναι  οι Daniel Chirop και Lyona Xuereb Gatt. 

Ο Ημιτελικός ξενινάει στις 21 : 50 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Μάλτας TVM, αλλά και διαδικτυακά εδώ.

Τα 20 υποψήφια τραγούδια είναι:

Amber – Warrior (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
Chris Grech – Closed Doors (Chris Grech, Edward Mifsud, Peter Borg & David Cassar Torregiani)
Christabelle – Rush (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
Corazon – Secretly (Corazon)
Danica Muscat – Close Your Eyes (Elton Zarb & Emil Calleja Bayliss)
Daniel Testa – Something in the Way (Mins Ek & Charlie Mason)
Deborah C – It’s OK (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
Domenique – Take Me as I Am (Adrian O’Connor)
Ekklesia – Love and Let Go (Philip Vella)
Franklin – Still Here (Alexander Rybak)
Iona Dalli – Could Have Been Me (Philip Vella)
Jessika – Fandango (Philip Vella & Gerard James Borg)
Karen DeBattista – 12, Baker Street ( Jan Van Dijck & Emil Calleja Bayliss)
L-Aħwa – Beautiful to Me (Erik & Anjou)
Lawrence Gray – The One That You Love (Elton Zarb & Lawrence Gray)
Lyndsay Pace – Home (Boris Cezek)
Dominik – Once in a While (Elton Zarb & Rita Pace)
Raquel Galdes – Stop Haunting Me (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
Trilogy – Chasing a Dream (Paul Abela & Joe Julian Farrugia)
Glen Vella – Breakaway (Kevin Borg & Simon Gribbe)





Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειμαι 99% σίγουρος πως το warrior θα πάθει οτι και το hypnotica! Και νομοζω πως θα ξερδισουν οι καλόγριες ……. Οπως και να εχει. Καλη επιτυχια στην Αδερφή Μαλτα <3

  2. μια απο τα ιδια ακομη μια χρονια για το νησι των ιπποτων!ελαφρα γλυκαναλατα ποπ κομματια χωρις ιχνος πρωτοτυπιας και φρεσκαδας!πραγματικα αναρωτιεμαι γιατι συνεχεια στελνουν τραγουδια στα αγγλικα?ας δοκιμασουν και τα μαλτεζικα η τα ιταλικα μπορει να δουν καποια ελπιδα στον οριζοντα!

  3. warrior με διαφορα!!!!!!!!!!
    οχι καλογριες,οχι jessika οχι glen κλπ κλπ ….ελα μαλτα η επιλογη ειναι μια 😀
    καλη επιτυχια! 🙂

  4. ΠΡΟΣ ΤΟΝ STRATOS:Η ΜΑΛΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ 1971& ΤΟ 1972 ΕΚΠΡΩΣΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΕΖΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: MARIJA-I MALTIJA(1971)&L-IMHABBA(1972) KAI TA ΔΥΟ,ως προς το αποτελεσμα,ΤΕΡΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ 18η θεση αναμεσα σε 18 χωρες,δηλαδι στον αντιποδα τησ βαθμολογιας των ετων εκεινων συγκεντρωνοντας 52 και 48 βαμους αντιστοιχως.ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 1973 ΚΑΙ ΣΤΗΝ 2 ΕΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ,ΕΤΣΙ ΤΟ 1975 ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (SINGING THIS SONG-RENATO),ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ 12οι με 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 19 ΧΩΡΕΣ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΙΑ-ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1991 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ GEORGINA&PAUL GIORDIMAINA, SONG TITLE:COULD IT BE,Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,6 Η θεση με 106 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ,ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 3οι πριν την σοφια βοσσου και την αξεχαστη ΑΝΟΙΞΗ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟΙΧΟ ΓΕΝΙΚΩΣ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΩΣ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΜΑΛΤΕΖΙΚΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝ ΕΤΗ 2000 (Claudette Pace-Desire-8th,73 points).ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,ΜΕΤΑΞΥ 1991&1998&2000-2002,Η ΜΑΛΤΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ 11 ΑΥΤΕ3Σ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ “ΚΟΡΥΦΑΙΑ”10αδα,σε σχεση με “ΜΕΡΙΚΟΥΣ” ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ).ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ η ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ Μ’ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ,ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η-Μ-Ι-Τ-Ε-Λ-Ι-Κ-Ο(!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΩΣΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΕ “ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ” ΔΗΛΑΔΙ, ΑΙΣΧΟΣ!ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ