ΠΓΔΜ: Η πρώτη συμμετοχή της Eurovision 2015!

Η πρώτη χώρα που επέλεξε εκπρόσωπο για την προσεχή Eurovision που θα γίνει το Μάϊο του 2015 στη Βιένη, είναι η γειτονική μας ΠΓΔΜ. Η επιλογή έγινε δια μέσου του τοπικού φετιβάλ των Σκοπίων , το λεγόμενο Skopje Fest, όπου συμμετείχαν 20 τραγούδια από ισάριθμους καλλιτέχνες. Η τελική επιλογή που στηρίχθηκε σε ισότιμη κρίση κοινού και επιτροπών (50 – 50%)  έδωσε το εισιτήριο για την Eurovision στον Danijel Kajmakovski και το τραγούδι Esenski lisja που συγκέντρωσε 22 βαθμούς ( 10 απο την επιτροπή και 12 από το κοινό) , έναντι της Tamara Todevska (Eurovision 2008) που βγήκε δεύτερη με σύνολο 20 βαθμών ( 12 από επιτροπή και 8 από το κοινό).

Ο Danijel Kajmakovski αποτελεί τον 16ο εκπρόσωπο της χώρας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

[youtube id=”16kqj2qf8ng” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό, πολύ καλύτερο σε σχέση με το 2013 και το 2014 αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το 2012 και το 2007 που για εμένα είναι οι κορυφαίες συμμετοχές της χώρας. Με κάποιες βελτιώσεις μπορεί να περάσει στον τελικό, αν και είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο.

  2. Ηθελα να κερδισει η Tamara γιατι ηταν η καλυτερη,το τραγουδι που θα παει δεν με πολυ ενθουσιασε,το θεωρω πολυ μετριο!!!

  3. μια ακομη αδιαφορη και αχρωμη συμμετοχη απο τα σκοπια!δεν βρηκα να εχει το παραμικρο ενδιαφερον το κομματι!ο τραγουδιστης αντιπαθητικος και χωρις τπτ το ιδιαιτερο η φωνη του!νομιζω για ακομη μια φορα οτι θα αποκλειστουν πανηγυρικα και δικαιως!

  4. δεν ενθουσιαστηκα αλλα δεν το λες και εκτρωμα σαν τις 2 προηγουμενες χρονιας….
    και μαλλον τα σκοπια θα ναι στο τελικο 😀 …αλλα χαμηλα 😛
    παρολα αυτα καλη επιλογη αν κι λιγακι μονοτονο 🙂

  5. Η Tamara Todevska έπρεπε να πάει. Τέλος! Αν και με αυτον καλα θα τα πανε, τουλαχιστον στις θέσεις 15-26 στον τελικο. Επιτέλους τα Σκόπια στέλνουν κατι καλο. Αναμένουμε Μαλτα τωτα

  6. Τα Σκοπια για ακόμη μια φορα εκτός τελικού περυσι θα επρεπε να είχαν προκριθεί αλλα φέτος ουτε για αστειο αν και ποτε δεν ξέρεις μην ξεχνάμε οτι επέστρεψαν χωρες που τους δίνουν βαθμούς …: αλλα τιποτα ενα απόλυτο 0

  7. Tεράστια αδικία για την Tamara!
    Δυστυχώς το κοινό της γείτονας χώρας ψήφισε όχι για το καλύτερο τραγούδι αλλά για τον πιο δημοφιλή τραγουδιστή = ο νικήτης του φετινού X Factor…

  8. Συμπαθητικό τραγούδι, αλλά όχι κάτι που να ξετρελαίνει. Αναμένουμε τις υπόλοιπες συμμετοχές και να δούμε, αλλά μέχρι στιγμής τό κόβω για 12η-13η θέση.

  9. Η Eurovision junior θα μεταδωθεί το Σάββατο 15/11 και ώρα 20.00 απο το ΡΙΚ 2 και ΟΧΙ απο το ΡΙΚ Sat. Εαν λοιπόν βρίσκεσαι στην πανέμορφη Κύπρο, μπορείς να το δείς στην τηλεόραση, αν οχι θα αναγκαστείς να το δείς απο το junioreurovision. tv

  10. Νομίζω πως τα Σκόπια έχασαν τεράστια ευκαιρία για μια εξαιρετική θέση το Μαϊο ! Η Tamara άξιζε πραγματικά τη νίκη !!! Κρίμα…

  11. Πολύ ωραία φωνή ο τραγουδιστής, αλλά το τραγουδι δεν με πολυενθουσίασε. Σε σύγκριση με άλλες συμμετοχές της χώρας είναι από τα καλύτερα που έχουν στήλει αλλά δεν με πολυτρελένει… Παρόλα αυτά πιστεύω πως σαν κομμάτι έχει δυνατότητες καλές για πάνω στην σκηνή τελευταίας τεχνολογίας και μάλλον θα περάσει τελικό…

  12. Εφοσον διαλεξαν τραγουδι χωρις παραδοσιακο ηχο θα πρεπει να το γυρισουν στα αγγλικα (οπως φανταζομαι οτι θα γινει). Αλλιως δε θα παει κ πολυ μακρια, οπως η Πολωνια κ η Βουλγαρια το 2011.

  13. Όποιος δει την junior αύριο, μπορεί να ψηφίσει την Κύπρο, online για να πάρει το βραβείο στην press conference

  14. Τα Σκόπια ερευνούν παρεξενες κινησεις στο televoting καθως εντοπιστηκε μεγαλος αριθμός τηλεφώνηματων για τον Danielj. Λενε οτι η Tamara θα ανακυρηχθει νικητρια (1η στις επιτροπές, 3η στο televoting) και οχι ο Danielj αν αποδειχτεί κατι τετοιο εις βαρος του.

  15. Μια χαρα πιθανότητες έχει να νικήσει!!!!!
    Αρχικα έχει κοινα με τη περσινή νικητρια
    κοιταχτε τα φρύδια του ειναι ίδια με της Κοντσιτας αλλα αλλο χρωμα !

  16. να κανω και γω μια ερωτηση φια την junior eurovisio?
    θα το δω κι γω ονλαιν αλλα τι ωρα(ελλαδος)πρεπει να συντονιστω?

  17. παιδιά εγω πιάνω και το Rai glup και το αρμενικό κανάλι που θα μεταδωθεί ο διαγωνισμός.. λέτε να το δώ απο εδώ ή καλύτερα απο το web;

  18. Καλύτερα από το Web.Αφού δεν ξέρεις Αρμενικά να το δεις από το Web που μιλάνε Αγγλικά.Εγώ θα το δω από το Web.

  19. Όπως είπατε, όσοι έχετε δέκτη νόβα με ή χωρίς συνδρομή (ή όσοι έχετε hotbird) μπορείτε να δείτε jesc από το ARM1 (TV->Major Networks) ή από το RAI Gulp (TV->Public Bouquet). Το RAI Gulp έχει καλύτερη εικόνα. Διαφορετικά, από live stream μεσω web tv, πλεονέκτημα ο φυσικός ήχος, μειονέκτημα η υποδεέστερη ποιότητα και τα πιθανά κολλήματα.

  20. Εγώ βλέπω τον διαγωνισμό απο την RAI Gulp (έχω NOVA). Εικόνα, ήχος πολή καλά.. Επίσης όπως και στην Ελλάδα, έτσι και εκεί στα διαλλείματα παίζουν διαφημίσεις.. Τα τραγούδια τα άκουσα ΟΛΑ, μηδενός εξερουμένου, σήμερα για πρώτη φορά! Το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι είναι λίγο πεσμένο. Ειδικά οι βαλκανικές χώρες σκέτη απογοήτευση. Απο τα 16 τραγούδια μόνο 1 ήταν πραγματικά Α Π Α Ι Σ Ι Ο. Δείτε παρακάτω την βαθμολογία μου:

    01 Λευκορωσία (6/10)
    02 Βουλγαρία (7/10)
    03 Άγ.Μαρίνος (6,5/10)
    04. Κροατία (5/10)
    05. Κύπρος (8/10)
    06. Γεωργία (4,5/10)
    07. Σουηδία (7,5/10)
    08. Ουκρανία (8/10)
    09. Σλοβενία (7/10)
    10. Μαυροβούνιο (3/10) το απαίσιο που λέγαμε
    11. Ιταλία (8,5/10)
    12. Αρμενία (5,5/10)
    13. Ρωσία (8,5/10)
    14. Σερβία (7,5/10)
    15. Μάλτα (9/10)
    16. Ολλανδία (8,5/10)

  21. watch?v=mzieXLGDpRY

    με ενα τετοιο τραγουδι θα πηγαιναμε μια χαρα στον διαγωνισμο με την Δεσποινα…

  22. Μόνο σε εμένα θυμίζει το Broder του Linus Svenning από το τελευταίο Melodifestivalen;Ήμαρτον βρε Σκόπια-Σκόρπια,κλέβετε ιστορίες,κλέβετε πολιτισμούς,κλέβετε μνημεία,κλέβετε για να φάτε,τουλάχιστον ας είχατε μια αξιοπρέπεια στην αυθεντικότητα του φετινού σας τραγουδιού..Αλλά μάλλον στο κρατίδιο της Βαρντάρσκα επικρατεί το δόγμα’Δεν ισχύει καμία παρθενογένεση,ούτε καν στην ιστορία’Ο δε τραγουδιστής σαν βλαχάκι που κατέβηκε στην πρωτεύουσα για σπουδές και κατέληξε στην Ομόνοια να παραμυθιάζεται σαν τον Παντελίδη..Αν είχε και τη φωνή του,θα το προσπερνούσα..Το γεγονός ότι η FYR FYROM πάντα ανακοινώνει συμμετοχή από τις πρώτες δίχως κανένα οικονομικό πρόβλημα όπως άλλες,ανεπτυγμένες χώρες,πού το πάτε;Άλλη μια παταγώδης αποτυχία για το βαλκανικό γυφτομόρφωμα!Άντε γεια ρεεεε,άντε γειααα!!!

  23. Μέτριο τραγούδι…κι εγώ θα προτιμούσα την Tamara χωρίς βεβαία το τραγούδι της να είναι κάτι το φοβερό αλλά τουλάχιστον καλύτερο από του Danijel!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ