ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι 3 υποψήφιοι του ιταλόφωνου δικτύου!

Το ιταλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο της Ελβετίας RSI έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα 3 υποψήφια τραγούδια του, τα οποία περνούν απευθείας στη φάση των ακροάσεων, η οποία θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

28 ήταν τα τραγούδια που υποβλήθηκαν φέτος στο RSI και η εντεταλμένη επιτροπή, την οποία αποτελούσαν ο εκπρόσωπος της χώρας το 2008 Paolo Meneguzzi, η περσινή φιναλίστ του εθνικού τελικού Iris Moné και ο Ιταλός δημιουργός και τραγουδιστής Simone Tomassini (πηγή φωτογραφίας: rsi.ch). Τρία ήταν αυτά που έπρεπε να επιλεχθούν για τις ακροάσεις και από αυτά ένα μόνο θα προκριθεί στον εθνικό τελικό της 31ης Ιανουαρίου. Τα τρία τραγούδια που επιλέχθηκαν είναι τα εξής και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:

  • Deborah Bough – 1,2,3, Take me back to 23
  • Elias ft. Zero In On – Your Perfume
  • Vad Vuk – Cocktail e Fantasmi

Να θυμίσουμε ότι το γαλλόφωνο κανάλι RTS θα επιλέξει εσωτερικά άλλα έξι τραγούδια για τις ακροάσεις από τα 26 που έχει έχει στη διάθεσή της και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ. Τα δεκαοχτώ τραγούδια των ακροάσεων θα συμπληρωθούν από την επιλογή εννέα ακόμα τραγουδιών από τα τηλεοπτικά δίκτυα SRFκαι RTR: το κοινό μπορεί από τη Δευτέρα και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου να ψηφίζει online τα αγαπημένα του τραγούδια και οι ψήφοι του θα προστεθούν στις ψήφους κριτικής επιτροπής, για να προκύψουν τα επικρατέστερα. Τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε αλλά και να τα ψηφίσετε εδώ.

Από τις ακροάσεις της 7ης Δεκεμβρίου θα προκύψουν 6 τραγούδια2 από το γαλλόφωνο RTS, ένα από το ιταλόφωνο RSI και 3 από τα SRF και RTR. Αυτά θα είναι και οι έξι φιναλίστ του εθνικού τελικού της 31ης Ιανουαρίου, οπότε και θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο 56ος εκπρόσωπος της Ελβετίας στο διαγωνισμό.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. to koktail e fantasmi ειναι αρκετα πρωτοτυπο και ευχαριστο!και κατι διαφορετικο για το διαγωνισμο!να μια καλη ευκαιρια για την ελβετια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ