ΕΛΒΕΤΙΑ: Όλα τα νεότερα για τη φετινή διαδικασία επιλογής!

Η διαδικασία επιλογής του νέου εκπροσώπου της Ελβετίας στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο στη Βιέννη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: σήμερα το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTS έδωσε στη δημοσιότητα τα 26 τραγούδια που θα διεκδικήσουν μια θέση στον εθνικό τελικό, ενώ το ιταλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RSI ανακοίνωσε τα ονόματα της κριτικής επιτροπής που θα επιλέξει εσωτερικά τα τρία τραγούδια του για τον εθνικό τελικό.

Τα 26 τραγούδια που επέλεξε η εντεταλμένη επιτροπή του γαλλόφωνου καναλιού μπορείτε να τα ακούσετε εδώ. Από τα τραγούδια αυτά η κριτική επιτροπή θα δώσει το πράσινο φως μόνο σε έξι για να περάσουν στη φάση των ακροάσεων, οι οποίες θα γίνουν στις 7 Δεκεμβρίου. Το ιταλόφωνο κανάλι RSI, από την άλλη πλευρά, έχει ήδη στη διάθεσή του 28 υποψηφιότητες, από τις οποίες θα επιλέξει εσωτερικά τρεις και θα τις ανακοινώσει στις 4 Νοεμβρίου. Τα μέλη της επιτροπής του RSI έγιναν γνωστά σήμερα και θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας το 2008 Paolo Meneguzzi, η περσινή φιναλίστ του εθνικού τελικού Iris Moné και ο Ιταλός δημιουργός και τραγουδιστής Simone Tomassini. Τα δεκαοχτώ τραγούδια των ακροάσεων θα συμπληρωθούν από την επιλογή εννέα ακόμα τραγουδιών από τα τηλεοπτικά δίκτυα SRF και RTR: το κοινό θα μπορεί από τις 3 Νοεμβρίου να ψηφίζει online τα αγαπημένα του τραγούδια και οι ψήφοι του θα προστεθούν στις ψήφους κριτικής επιτροπής, για να προκύψουν τα επικρατέστερα. Τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε αλλά και να τα ψηφίσετε από την ερχόμενη Δευτέρα εδώ.

Από τις ακροάσεις της 7ης Δεκεμβρίου θα προκύψουν 6 τραγούδια, 2 από το γαλλόφωνο RTS, ένα από το ιταλόφωνο RSI και 3 από τα SRF και RTR. Αυτά θα είναι και οι έξι φιναλίστ του εθνικού τελικού της 31ης Ιανουαρίου, οπότε και θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο 56ος εκπρόσωπος της Ελβετίας στο διαγωνισμό. Να θυμίσουμε ότι ο περσινός εκπρόσωπος της χώρας Sebalter κατέλαβε τη δέκατη τρίτη θέση στο μεγάλο τελικό της Κοπεγχάγης με το τραγούδι του “Hunter of Stars”.

[youtube id=”DqjoM8ZlyMc” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η επίσημη σελίδα της EBU λέει οτι τουλάχιστον 38 χώρες έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή το 2015. Η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει μέλος της ένωσης και η πιο κοντινή ημερομηνία για να το κάνει είναι η 5η Δεκεμβρίου στην γενική συνέλευση. Η Ελλάδα δέχτηκε ιδιαίτερη μεταχείρηση το 2014, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος.

  2. το ξέρω οτι έχει δωθεί παράταση, το θέμα είναι όμως οτι τα πράγματα είναι πολλύ δύσκολα. Οι πιθανότητες η ΝΕΡΙΤ να γίνει μέλος της EBU είναι υπερβολικά μικρές. Βέβαια δικαιολογώ και την EBU που δεν δέχεται τη ΝΕΡΙΤ έτσι όπως είναι σήμερα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ