ΑΥΣΤΡΙΑ: Στις 13 Μαρτίου η επιλογή της διοργανώτριας!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστρίας ORF ανακοίνωσε χθες τις ημερομηνίες και τη διαδικασία επιλογής του νέου εκπροσώπου της περσινής νικήτριας και φετινής διοργανώτριας του διαγωνισμού της Eurovision που θα λάβει χώρα στις 19, 21 και 23 Μαΐου στη Βιέννη.

Τέσσερα θα είναι συνολικά τα σόου που θα προβληθούν φέτος. Τα τρία πρώτα θα είναι μαγνητοσκοπημένα και το λόγο θα έχει αποκλειστικά εντεταλμένη κριτική επιτροπή, ενώ μόνο ο εθνικός τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά και μόνον εκεί θα έχει λόγο κατά το ήμισυ και το τηλεοπτικό κοινό. Το πρώτο σόου που θα προβληθεί στις 20 Φεβρουαρίου θα προβάλει τις ακροάσεις που θα γίνουν μεταξύ των είκοσι καλλιτεχνών που θα έχουν ήδη επιλεγεί και από τις οποίες θα προκύψουν οι επικρατέστερες έξι. Στις 27 Φεβρουαρίου οι έξι καλλιτέχνες θα επιδείξουν τις φωνητικές τους ικανότητες μπροστά στην κριτική επιτροπή, ενώ στις 6 Μαρτίου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν 12 τραγούδια (δύο ο καθένας) που θα έχουν γραφτεί ειδικά γι’αυτούς και για τη διαδικασία επιλογής. Τα έξι επικρατέστερα τραγούδια είναι και αυτά που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο εθνικό τελικό της 13ης Μαρτίου, οπότε και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο 48ος εκπρόσωπος της Αυστρίας στο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο της χώρας μέσα στη έδρα της!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • για σένα μπορεί να μην άξιζε. για πολλούς και διάφορους λόγους (χμμ..) για μένα και για τους περισσότερους άξιζε και με το παρα πάνω!

  1. δεν έχει να κάνει με ομοφοβικους,φασίστες,παλαιομοδιτες αλλά με την απλή λογική…
    Ήταν γελιο,αποκρουστικό,και ντροπιαστικό Γ εμάς Π τους δώσαμε 12. Τέλος απογοητευτικό γενικά σαν προϊόν η τελευταία χρονια,μετριότητες τπτ τ ιδιαίτερο…εξαίρεση η σκηνή it was the best graphics ever…!!!!

  2. είμαστε και καλά ανωτέρου επιπέδου και δεν ψηφίζουμε μια χαζή με μούσια που τραγουδάει ε; συμφωνείς;

  3. Δεν ξέρω παιδιά εσείς τι λέτε εμένα δεν μου άρεσε το ΤΡΑΓΟΥΔΙ της Αυστρίας πέρυσι… Νομίζω πως επειδή το τραγούδησε η Conchita και μόνο βγήκε… Όποιοσδήποτε άλλος το έλεγε ή ακόμα και η ίδια η Conchita ως άνδρας δεν θα τα πήγαινε καθόλου καλά… Αλλά ούτε και το δεύτερο της Ολλανδίας μου είχε αρέσει… Τι να πω πέρυσι τα αποτελέσματα δεν μου άρεσαν καθόλου και όχι μόνο και μόνο επειδή πατώσαμε εμείς… Γενικά το λέω… Ελπίζω πάντως οι Αυστριανοί να επιλέξουν κάτι καλύτερο φέτος μιας και θα πάρουν τώρα και για λίγα ακόμα χρόνια την eurovision λίγο πιο στα σοβαρά όπως το ίδιο έκανε και η Γερμανία που ήταν τελείως άκυρη στον διαγωνισμό.

  4. Καλησπέρα σας . Κοιταχτε παιδιά το εχουμε εξαντλήσει πολλάκις το θεμα τγς κοντσιτα. Προσωπικά θεωρω πως το τραγουδι ηταν πολυ καλα (4ο στο τοπ μου ) και ηταν πραγματικά ταλαντούχα η κοντσιτα αλλα πάντως ας παραδεχθούμε πως η νικη δεν βασίστηκε στο τραγουδι αλλα καθαρά σε πολιτικούς λόγους . Εξάλλου δεν ειναι λιγοι που το παραδέχθηκαν αυτο . Προσωπικά σαν ανθρωπος δεν εχω ανάγκη καμια κοντσιτα να μου μάθει πως να φέρομαι η το τι να δέχομαι αυτο ειναι καθαρά θεμα διαγωγής και ανάπτυξης της προσωπικότητας του καθενός , εγω προσωπικά σέβομαι τους γκει τους τρανς το ντραγκ και καθε τι παρόμοιο δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να μου αρεσει ουτε να το επικροτώ ουτε να το θεωρω μαγκιά . Δικαιωμα ειναι σαφως ! Αλλα εως εκει . Ολοι ψήφισαν μονο την κοντσιτα ειδάλλως το τραγουδι θα πηγαινε απατο ! Σε εναν διαγωνισμο τραγουδιου επικράτησαν παλι πολιτικα μιση και υποτιθέμενο φιλειρηνικά μηνύματα για να μας πλασαρουν ενα ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ προϊόν διαφορετικότητας ! Το έχουμε ξανα δει ολο αυτο και εχει κουράσει . Επίσης εχω μια απορια ολοι εσείς οι γκει και το λεω ετσι μονο προς εκείνους πολυ στηρίζουν κοντσιτα λόγω του τι εκπροσωπεί ηθελα να ξερω για την Ρωσία τι είχατε να πείτε ; Ποσο μικρόψυχη πρεπει μα ηταν το κοινό και ποσο ηλίθιοι να χειροκροτούν την κοντσιτα και να γιουχάρουν 2 17χρονα κορίτσια ; Αυτο λέγεται PEACE ? και καλα μηνυμα κατα του Πούτιν ! Αμα θέλετε μήνυμα να πάτε στην Ρωσία να το δώσετε ! Πραγματοποιείστε φεστιβάλ κλπ υπαρχουν τροποι ! Αλλα βέβαια πολυ “αντρικιο” ολο αυτο ! Τελος παντων οπως και να εχει η Αυστρία αξιζε ως τραγουδι για μένα 3αδα ως εμφάνιση και κονσεπτ 25ο

    • ας πάρουμε απο την αρχή αυτά που είπες.

      1) ”ας παραδεχθούμε πως η νικη δεν βασίστηκε στο τραγουδι αλλα καθαρά σε πολιτικούς λόγους”

      Η νίκη βασίστηκε στην υπέροχη φωνή της Conchita και στο πανέμορφο τραγούδι της. Όταν ο κόσμος είδε την εμφάνιση της άρχισε να γελάει, μόλις άκουσε το τραγούδι όμως… Αυτή είναι η αλήθεια δυστηχώς ή ευτηχώς. Και το τραγούδι θα είχε την ίδια επιτυχία εαν το έλεγε κάποιος/α με εξίσου τέλεια φωνή!

      2) ”Ολοι ψήφισαν μονο την κοντσιτα ειδάλλως το τραγουδι θα πηγαινε απατο”

      Εγώ ψήφισα μια Conchita με ένα υπέροχο τραγούδι που μου άρεσε πιο πολλύ απο τα υπόλοιπα 25.

      3) ”για να μας πλασαρουν ενα ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ προϊόν διαφορετικότητας”

      ….το οποίο δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις

      4) ”ολοι εσείς οι γκει και το λεω ετσι μονο προς εκείνους πολυ στηρίζουν κοντσιτα λόγω του τι εκπροσωπεί”

      κάτσε γιατί εδώ είπες μια μεγάλη κοτσάνα. το οτι ένας είναι γκει δεν σημαίνει οτι νιώθει οτι η Conchita τον εκπροσωπεί. Επίσης δεν σημαίνει οτι όποιος υποστήριζει την κονσίτα είναι και γκει. πρόσεχε τι λες γιατί αυτά που λές δεν στέκουν.

      5) ”Ποσο μικρόψυχη πρεπει μα ηταν το κοινό και ποσο ηλίθιοι να χειροκροτούν την κοντσιτα και να γιουχάρουν 2 17χρονα κορίτσια”

      δεν μπορείς να καταλάβεις οτι γιούχαραν τις ρωσίδες αυτοί που έχουν πρόβλημα με την πολιτική της Ρωσίας και ΟΧΙ αυτοί με την στάση της απέναντι στους ομοφυλόφιλους;

      Το μυαλό του ανθρώπου είναι σαν το αερόστατο, όσο πιο ανοιχτό, τόσο το καλύτερο!

  5. ICELANDIC FAN,ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ/ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011 ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΦ ΕΝΟΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ-ΜΕ ΤΟ 10ΑΡΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΥΟ 7 ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ-ΕΛΕΟΣ!

    • επειδή ξέρω τι κουμάς είσαι… η μάλον σχιζοφρενής θα έλεγα… γιατί πήγες και στο πάρτι της Sanna Nielsen! δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί σου γιατί είσαι ενα παιδάκι 11-12 χρονών έχεις κάνει άπειρα accounts (μη σου πω οτι και ο ICELANDIC FUN είσαι εσυ) και δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις απο το να κάθεσε και να γράφεις οτι μπούρδα σου κατέβει σε αυτό το site . Αν κατάλαβες οτι είπα οτι όποιος μισεί την Conchita είναι ρατσιστής, τι να πω… μέχρι εκεί σου κόβει

  6. λοιπον η αυστρια ελπιζω να στειλει και φετος ένα δυνατο τραγουδι και να τα παει καλα και να μην καταληξει στις κακες θεσεις που το συνηθιζει. αγαπημενη μου συμμετοχη το rise like a Phoenix που εννοείται ότι αξιζε την πρωτια φετος ενώ μεχρι περυσι ηταν η συμμετοχη του 2011. πολύ ωραια και η συμμετοχη του 2013 αλλα ενώ στον εθνικο τελικο ειχε απογειωθεί, στη σκηνη της eurovision βγηκε τελειως αψυχο, όπως το Children of the universe φετος, αλλα σιγουρα αξιζε τελικο η natalia kelly!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ