ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Εθνικός τελικός για το 2015 με αέρα…Alexander Rybak!

Η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας BTRC προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση εθνικού τελικού για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2015. Ο μηχανισμός επιλογής και οι προϋποθέσεις συμμετοχής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, εκτός από το ότι ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι πολίτης της χώρας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον στη διαδικασία επιλογής θα προσδώσει, αν βέβαια επαληθευτούν πληροφορίες ιστοσελίδας της χώρας, η παρουσία του νικητή της Eurovision 2009 για τη Νορβηγία Alexander Rybak, ο οποίος κατάγεται από τη Λευκορωσία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες ο Rybak αναζητά τραγουδίστρια πάνω από 18 ετών που να μπορεί να ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις στις πόλεις Mogilev, Grodno, Minsk και Brest από 19 ως 22 Οκτωβρίου. Ο Rybak θα επιλέξει μία τραγουδίστρια που θα πάρει μέρος στην εθνική επιλογή της χώρας, την οποία θα αναλάβει σε όλη τη διαδικασία, γράφοντας και το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί.

Η Λευκορωσία μετρά 11 συμμετοχές, με 4 συμμετοχές σε τελικούς και καλύτερη θέση την 6η του Koldun το 2007, ενώ το 2014 ο Teo και το Cheesecake  του κατέλαβε τη 16η θέση με 43 βαθμούς.

Λουκάς Βλαβιανός

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η λευκορωσια μ’αρεσει πολυ τα τελευταια χρονια!! αγαπημενη μου συμμετοχη εννοειται το cheesecake ενα τραγουδι που αν το ακουσεις πρωτη φορα σου φαινεται ομορφο αλλα κοινο, ομως στη σκηνη απογειωθηκε!! για μενα αδικηθηκε και το i love belarus το 2011 που δεν προκριθηκε στον τελικο. οσο για το 2015 αναμενουμε με ανυπομονυσια!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ