Το Δεκέμβριο θα εξεταστεί η αίτηση συμμετοχής της Ελλάδας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ στη επίσημή της ιστοσελίδα (εδώ) σε απάντηση των δημοσιευμάτων περί συμμετοχής ή όχι της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision 2015, η τελική έγκριση της αιτήσεως θα γίνει το Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της EBU. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

  1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.
  2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
  3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το αισιοδοξο της ολης υποθεσης ειναι οτι υπαρχει προθεση συμμετοχης απο τη νεριτ.αυτο της ελειπε να χασει ενα τετοιο εμπορικο προιον.ασε που και εμεις που την πληρωνουμε την ανοιγουμε μονο σε αθλητικα γεγονοτα και γιουροβιζιον!

  2. Εγω λεω πως θα παμε. Αφου εμείς δηλώσαμε συμμετοχή, μένει να περιμένουμε το ναι η το οχι. Πάντως η EBU δεν μας θέλει στην απέξω. Η Ελλάδα κάνει τα μεγαλυτερα νούμερα μετα την Σουηδία, Γερμανία, Δανια και Νορβηγία (τα πρωτοπαλικαρα της Eurovision που λεμε)

  3. εγώ ακόμα να καταλάβω το θετικό της υπόθεσης.. δηλαδή η ΝΕΡΙΤ τώρα δεν τηρεί της προυποθέσεις για να ενταχθεί στην EBU και τον Δεκέμβριο θα της τηρεί; δηλαδή τι θα αλλάξει;

    • Δεν είναι αυτό.Η ΝΕΡΙΤ κατέθεσε τον φάκελο.Η γενική συνέλευση της EBU όμως λαμβάνει χώρα τον Δεκέμβριο οπότε δεν μπορεί να ληφθεί η απόφαση νωρίτερα.Στο μεταξύ θα δουν και αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνει η ΝΕΡΙΤ ώστε να πληροί όλα τα κριτήρια.Δυσκολεύομαι ωστόσο να φανταστώ ποια θα είναι τα κριτήρια που δεν εκπληρώνει.

      • έλα ντε, δηλαδή σε άλλες χώρες οι δημόσιοι φορείς πληρούν όλα τα κρητίρια; Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαιτζάν, ΤΟΥΡΚΙΑ (ειδικά αυτή) , Αλγερία, Τυνησία κτλπ;

  4. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΕΞΩ..ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΧΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΟΛΑ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΑΜΑ Η ΕΥΡΩΠΗ??ΧΑΧΑΧΑ!

  5. πραγματικα παντως τα τελευταια χρονια, καθε χρονο δεν ειναι σιγουρη η συμμετοχη μας αρχικα για πολλους και διαφορους λογους!!!! ποτε δεν εχουμε πει κατι σιγουρο απο την αρχη. παντα κατι γινεται!

  6. Εύχομαι να αξίζει όλη αυτή η αναμονή μέχρι το Δεκέμβριο και να μπορέσουμε τελικά να συμμετέχουμε…

  7. παραταση για την ελλαδα για ακομα μια χρονια,οπως καθε χρονο απο το 2012 κι μετα…..
    παντως ειναι ολοφανερο πως η ebu δε θελει να χασει μια χωρα σαν την ελλαδα απο το διαγωνισμο αλλα κι η νεριτ δε θα αφησει να χαθει ενα τοσο επιτυχημενο σοου απο το προγραμμα της τοσο ευκολα….
    θεωρω πως κατα 90% θα ειμαστε παροντες το μαη στην αυστρια παντως γελαει η ευρωπη καθε χρονο τα ιδια….”τελικα,η ελλαδα θα συμμετασχει;”

  8. Καθε χρονο το προβλημα συμμετοχης το ειχε η Νετ.Λεγαμε αν θελει η ΝΕΤ να παμε και φετος που θελει τοσο πολυ η Νεριτ η ebu μας τα χαλαει.Δεν πιστευω να φυγουμε γιατι αν δεν ηθελε να το σκεφτει η ebu δεν θα εδεινε παραταση.Μια φορα κι εμεις σαν φορεας δεν ειχαμε προβλημα και το εχει η ebu.Mαλλον ειναι γραφτο καθε χρονο να αγωνιουμε για την συμμετοχη.Καλη επιτυχια και τι να πω μακαρι να ειμαστε στη Vienna!!!!!!

  9. Ρε η ελλαδα δεν γινεται να λειπεται,καπως θα το καταφερουμε.Η ουκρανια το 15 αποχωρει αλλα το 14 που ηταν μαυρο ετος για την χωρα εστειλε το τικ τοκ.

  10. κριμα πραγματικα για την ουκρανια, είναι από τις πιο δυνατες χωρες στο διαγωνισμο, θα μου λειψει. ολες οι συμμετοχες της είναι εξαιρετικες εκτος από του 2003,2005,2007 για μενα. βεβαια με όλα αυτά που γινονται ισως να ηταν και λιγο αναμενομενη η αποχωρηση.ελπιζω να την ξαναδουμε το 2016!!

  11. αποχωρει η ουκρανια λοιπον….
    μαλιστα καταρχας για εμενα ηταν μια απο της αγαπημενες μου χωρες στο θεσμο,με ελαχιστες εξαιρεσεις…εχει στειλει εξαιρετικα κομματια σε διαφορα ειδη ανα καιρους,μπαλαντες,ποπ,εθνικ κλπ…ειναι μεγαλη απωλεια,ωστοσο οι συμμετεχουσες χωρες ειναι ηδη 39 (δηλωσε η πολωνια)και αναμενουμε ακομα την αποφαση του αγιου μαρινου(πιστευω θετικη μετα την κοσμοιστορικη προκριση σε τελικο!) και της κροατιας που πιστευω κι αυτη θα επιστρεψει μετα την μαζικη επιστροφη των βαλκανικων χωρων!
    η ουκρανια θεωρω δεν αποχωρησε μονο για οικονομικους λογους αλλα κι για πολιτικους οποτε ισως να απεχει και το 2016…..
    απο την αλλη ειναι καλο διοτι θα σπασει λιγακι το ανατολικο μπλοκ κι θα μοιραστει κι κανας ψηφος στη κεντρικη και βορεια ευρωπη…
    ωστοσο ομολογω πως εξεπλαγειν και την αποχωρηση αυτη δεν την περιμενα(οπως κι τη συμμετοχη του ισραηλ!)

  12. Τεράστια θλήψη για την αποχώρηση της Ουκρανίας! Περίμενα οτι φέτος με την επιστροφή της Σερβίας και άλλων, θα ήταν ο καλύτερος διαγωνισμός ever. Ελπίζω να επιστρέψουν κι άλλες χώρες και να καλύψουν το κενό της Ουκρανίας, αν και δεν νομίζω οτι υπάρχει καμιά χώρα που καλύπτει τέτοιο κενό! Μην ξεχνάμε οτι φέτος θα κλείναμε 10 χρόνια απο την διοργάνωση στο Κίεβο το 2005! Κρίμα και πάλι κρίμα.

  13. αν εχετε πατατηρησει στην διαφημιση του music school στο mega, ειναι ενα κοριτσακι με σγουρα μαλλια που τραγουδαει το skyfall της adele και ειναι ιδια με την Natalia Kelly που εκπροσωπησε την αυστρια στην eurovision του 2013.!

  14. Η γελοιοτητα της ΝΕΡΙΤ δεν εχει ορια….Δεν εχε διασφαλισει αυτο το νεο μορφωμα την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ απο την κυβερνηση…Γιαυτο μας βαζει χερι η EBU… Θα παρουμε μερος τελικα πιστευω γιατι θα ειναι ξεφτιλα να αποκλειστουμε απλα και μονο επειδη η προχειροτητα στην ελλαδα οδηγησε στο να φαμε ενα χρονο για να φτιαξουμε τη ΝΕΡΙΤ και να μην τη φτιαξουμε και σωστα !!!!

  15. τωρα αν πω οτι λυπηθηκα για την ουκρανια που αποχωρησε ψεματα θα πω!πραγματικα με εξαιρεση την μετρια συμμετοχη της το 2004 καμια αλλη συμμετοχη της δεν μου αρεσε!ασε που με εκνευριζε το γεγονος οτι παντα πηγαινε καλα λογω συμμαχιων!στο καλο και να μας γραφει!ελπιζω και αλλες χωρες της πρωην σοβιετιας να την κανουν!

      • μα γι αυτο ακριβως θελω να αποχωρησουν καποιες χωρες!επειδη εβλεπα ποσο καλυτερος ηταν ο διαγωνισμος την δεκαετια του 90 χωρις τις συμμαχιες των χωρων της σοβιετιας!εξαλλου αποψη μου ειναι οτι δεν θα μου λειψουν συμμετοχες τυπου tick tock.be my valentine και be my guest kai ena ενα σωρο αλλα ανοητα τραγουδια μη χρησιμοποιησω καμια αλλη εκφραση

  16. Εάν η Ελλάδα απέχει από την Eurovision 2015, θα έχει κάνει την μεγαλύτερη ανοησία που έχει κάνει ποτέ. Ο επόμενος διαγωνισμός, θα είναι ο καλύτερος διαγωνισμός που έχει γίνει ποτέ. Αυτό που θα δούμε, ειδικά σε κανάλια HD, θα είναι κάτι παραπάνω από μαγικό. Η επόμενη Eurovision θα είναι φανταστική και πάρα πολύ εντυπωσιακή. Είναι κρίμα να χάσει η Ελλάδα κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να χαθεί κάτι τέτοιο……

  17. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε όλοι τόσο πολύ να μείνουμε στον διαγωνισμό… Δεν λέω λατρεύω την eurovision αλλά κάθε περυσι και καλύτερα για μένα… Αισθάνομαι ότι δεν μας θέλουν και ενοχλουμαι να τους βλέπω σε φάση… (ΤΙ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ) Έχουν φύγει σχεδόν όλοι μας οι σύμαχοι και αυτοί που μείναν μας λένε πηγέντε σπίτι… Δεν ξέρω, απλά έχω ενοχληθεί με ολη αυτήν την στάση και πιστεύω πως μετά την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν η Ελλάδα είναι η πιο αγχώνευτη χώρα στους ξένους…

    • ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ειναι οτι οι ελληνες ιθυνοντες βαριουνται να ψαξουν για ενα καλο τραγουδι και τελευταια η Ελλαδα παει απλως για να παει…με οτι μπουρδα κομματακι βρεθει την τελευταια στιγμη. Και συνηθως απο αγνωστους καλλιτεχνες. Αρα ΜΗΔΕΝ ενθουσιασμος για τη συμμετοχη μας, αρα παμε δεν παμε δεν μας νοιαζει πλεον…Το δημοσιο ηξερα παντα να ΣΚΟΤΩΝΕΙ τα δημοφιλη και αγαπητα του προιοντα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ