EUROVISION 2015: “Χτίζοντας γέφυρες”, το κεντρικό σύνθημα του διαγωνισμού!

Ανακοινώθηκε απόψε το κεντρικό σύνθημα του επερχόμενου διαγωνισμού της Eurovision! Το σύνθημα είναι “Building Bridges” που σημαίνει “χτίζοντας γέφυρες”. Το σύνθημα επιλέχθηκε μέσα από εκατοντάδες προτάσεις που κατατέθηκαν στο ORF, είτε από στελέχη του, είτε από τηλεθεατές. Σε λίγο καιρό το συγκεκριμένο σλόγκαν θα οπτικοποιηθεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα γραφικά του διαγωνισμού.

Ο Dr. Alexander Wrabetz, κεντρικός σκηνοθέτης του ORF, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Πέρασαν ήδη 70 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου και ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Αυστρία, μια χώρα που έπαιξε κεντρικό ρόλο, λειτουργώντας σαν γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το συγκεκριμένο σύνθημα είναι μια επέκταση των αξιών που ενέπνευσε η νίκη της Conchita Wurst το 2014: ανεκτικότητα και ανοιχτοί ορίζοντες σε όλη την Ευρώπη.

Αντώνης Καρατζίκος

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απτις πεταλουδες στα διαμαντια και απτα διαμαντια στις γεφυρες.. πρεπει να το σκεφτουν καλα και να χουν και στην σκηνη “γεφυρες” θα ταν καλο για την παρουσιαση τραγουδιων!! η ελλαδα στην βικιπαιδεια ειναι μεσα αλλα δε ξερουμε επισημα αν θα μαστε στην αυστρια;;;;

      • ναι το ειδα αυτο! απλα μου φανηκε παραξενο που επιβεβαιωσαμε τοσο νωρις σαν χωρα συνήθως ειμασταν απτους τελευταιους.. απλα δεν ειδα καποιο δελτιο τυπου στο σαιτ της νεριτ…

      • Νομίζω δεν έχουμε δηλώσει επίσημα. Αν κατάλαβα καλά το άρθρο έλεγε ότι δηλώσαμε πρόθεση να συμμετάσχουμε, όχι επίσημη υποβολή συμμετοχής! Μπορεί να κάνω και λάθος!

  2. Κατα πασα πιθανότητα η Κροατία θα επιστρέψει στην Eurovision 2015 και θα τους εκπροσωπήσει ο νικητής του The Voice. Επίσημα θα ανακοινώσουν την επιστροφή τους τον Σεπτέμβριο

  3. Κάποιος δεν μπορεί να κάνει καταγγελία στην EBU να απαγορευτεί στο oikotimes να γράφει για την Eurovision??? Olo βλακειες γραφούν

  4. Με ανακοίνωση της στο site oikotimes η ΕBU ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον από την στιγμή που η ΝΕΡΙΤ δεν έχει γίνει μέλος της EBU.

    Το 2014 η χώρα μας μπόρεσε να λάβει μέρος κατά εξαίρεση αλλά η EBU δεν έχει την πρόθεση να αποδεχτεί κάτι τέτοιο για τον διαγωνισμό του 2015.

    Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι η 15η Σεπτεμβρίου με δικαίωμα απόσυρσης την 10η Οκτωβρίου, άρα φαίνεται ότι οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά την ΝΕΡΙΤ.

    • λιγο τρομαχτικο αυτο π γραφουν αν σκεφτει κανεις πως μεθαυριο ληγει η προθεσμια :S μακαρι να μην ισχυει…

  5. εμενα μου φαινεται λογικο να μην μπορουμε να συμμετασχουμε, καθως η ΝΕΡΙΤ δεν ειναι μελος της EBU! Αν τελικα συμμετεχουμε θα ειναι επειδη η EBU θα θελει τα λεφτα….το τι θα πουν ως δικαιολογια δεν με ενδιαφερει….
    ΥΓ Δεν ειμαι υπερ της Σαπιας ΕΡΤ , Δεν ημουν υπερ του κλεισιματος γιατι η εκκαθαριση στοιχιζει περισσοτερο . Εαν επρεπε να “καθαρισει” η ΕΡΤ επρεπε να απολυθουν οσοι ειχαν μπει λογω κομματικων κριτιριων κτλ κτλ… θα συμφερει οικονομικα και θα ηταν πιο κερδοφορα η ΕΡΤ! Τωρα στο μελλον οποιος και να κερδισει απλα ειτε θα μεινει ως ΝΕΡΙΤ ειτε η ΝΕΡΙΤ θα μετονομαστει σε ΕΡΤ… αλλα η κατασταση θα ειναι η ιδια….

  6. ‘Χτίζοντας γέφυρες για τις Κοντσίτες’ έπρεπε να λέγεται…
    Απο κει και πέρα..Δεν νομίζετε ότι ήρθε ο καιρός μια χρονιά να μην συμμετάσχουμε..μήπως και βάλουμε μυαλό;;;

    • oxi δεν νομιζουμε διοτι ειμαστε φαν του διαγωνισμου!αν εσυ νομιζεις οτι ηρθε η ωρα μαλλον πρεπει να αναρωτηθεις τη δουλεια εχεις σε ενα site για τους φαν???μαλλον ειδες φως και μπηκες η μηπως δεν εχεις τι να κανεις και μπαινεις και γραφεις οτι σου ρχεται!

      • ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ..ΜΟΝΟ Η ΠΑΟΛΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕ-ΖΙ-ΛΙ!

      • Κι εγώ λέω πως η Ελλάδα όλο βλακείες στέλνει τα τελευταία χρόνια.Καλύτερα να μη συμμετάσχουμε του χρόνου στη Βιέννη αλλά να βάλει μυαλό η ΝΕΡΙΤ και να δώσει μια ευκαιρία στους νεαρούς καλλιτέχνες να τραγουδήσουν στην Junior Eurovision 2014 στη Μάλτα.Τραγούδι στα παιδιά όπως λένε και οι παλιές λαϊκές φράσεις.

    • Το ότι η ομοφυλοφιλία ταυτίζεται από πολλούς με την Κοντσίτα με ενοχλεί πολύ. Το επιχείρημά σου δεν έχει βάση, για τον απλό λόγο πως ο ομοφυλόφιλος αυτό θα παραμείνει, δεν θα αλλάξει κάποιος με διαφορετικές προτιμήσεις. Αυτό που πρέπει να προωθεί είναι η ελευθερία στην έκφραση και η ανεκτικότητα, όχι όμως μέσα από καρικατούρες που ονομάζονται Κοντσίτα ή δεν ξέρω κι εγώ πως, κι έχουν στόχο το κέρδος. Το κυριότερο ζήτημα είναι να βρεθεί καλό τραγούδι, διαφορετικά, είμαι υπέρμαχος της αποχής.

    • αν δεν σ αρεσει η γιουροβιζιον μην τη βλεπεις και μην ασχολεισε μαζι της.τοσο απλα..και προπαντων μην γραφεις σε ενα site το οποιο απευθυνεται στους φαν του διαγωνισμου!ασχολησου με κατι αλλο και ασε σε αυτους που λατρευουν το θεσμο να ανταλασσουν αποψεις εδω μεσα!οσο για την αποψη σου περι εξαπλωσης της ομοφυλοφιλιας απο το διαγωνισμο εκτος του οτι ειναι εντελως ακυρη και αβασιμη καθως οι σεξουαλικες προτιμησεις δεν καθοριζονται απο την εμφανιση ενος τραγουδιστη σε ενα show αλλα απο ενα σωρο αλλους παραγοντες(γονιδια,DNA)αν τους εχεις ακουστα βεβαια…α επισης στη γιουροβιζιον εχει κερδισει και μια τρανσεξουαλ το 1998,εχουν ερθει 3ες οι λεσβιες tatu to 2003,και εχουν παρει μερος ενα σωρο γκει και μπαισεξουαλ καλλιτεχνες δηλωνοντας με θαρρος και παρρησια την σεξουαλικη ταυτοτητα τους!τωρα σε πειραξε εσενα η νικη της κονσιτα?θελω να καταληξω οτι αυτη ειναι η γιουροβιζιον(ανοιχτη στο διΑφορετικο)και σε οποιον αρεσει!οι υπολοιποι υπερσυντηρητικοι μπορειτε να μην τη βλεπετε!ελεος πια!!!

  7. Πολύ ωραίο μότο!
    Όσο για τη ΝΕΡΙΤ, πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, ώστε να μην απουσιάσουμε το 2015!!!

  8. Μην ακούω βλακείες, οτι και καλά υπάρχει πρόβλημα με την συμμετοχή μας του χρόνου.. κάθε χρόνο τα ίδια, δεν βαρέθηκαν;; η μόνη χρονιά που είχα αμφιβολίες για την συμετοχή μας ήταν η φετινή (2014) και λίγο του 2012. Φέτος είμαι 1000% σίγουρος οτι θα συμμετέχουμε. εδώ δεν είχαμε καν κανάλι έτοιμο, τελευταία στιγμή άνοιξε η ΝΕΡΙΤ, κι όμως μας δέχτηκαν. Όσο για την Conchita, δεν θα κάτσω να μαλώνω δεξιά και αριστερά με αμόρφοτους, παλιο φασίστες, συντηριτικούς. Μια είδηση της τελευταίας στιγμής: ο Γιούρι, η Εύα Κυριακού και η Βαλάντω Τρύφωνως, θα συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό της Κύπρου.. ανυπομωνώ να ακούσω τα τραγούδια 😀

  9. Το άρθρο του oikotimes ισχύει τελικά η είναι ράδιο αρβύλα?Θα συμμετάσχουμε στην Εurovision 2015 ή adios τουλάχιστον για φέτος?

  10. Το οτι θα συμμετεχουμε είναι σίγουρο ειχα στείλει e mail στη νεριτ και μου απάντησαν οτι θα συμμετεχουμε!!!!

  11. Giorgito βουλωστο αγαπη μου μην στο βουλωσο εγω.Η Ελλαδα ειναι υποχρεωμενη να παει,δεν πληρωνουμε τζαμπα στην δεη για να βλεπουμε ελληνικες ταινιες.Υπαρχει κοσμος που το καναλι το ανοιγει τον Μαιο μονο και μονο για το διαγωνισμο,εγω προσωπικα απο το μουντιαλ εχω να το πατησω.Οσο για την ομοφυλοφιλια γιατι οχι;εχουμε χορτασει βυζαρουδες και ταλιμπαν.δεν γινεται εξαπλωση αλλα μια προσπαθεια για αποδοχη και ειμαι μαζι τους γιατι αυτο ειναι το σωστο,εγω τοσα χρονια το στρειτ βλεπω να βλαβει τον γκει καποτε πρεπει να σταματησει αυτο.Παντως η Ελλαδα θα τα καταφερει και θα ειναι εκει,ειμαι σιγουρος καπως θα το φτιαξουμε το θεμα και εμεις εδω και εκεινοι στην ευρωπη ας δινουν προθεσμιες.

  12. Όσο η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της EBU, εκ των πραγμάτων η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη Γιουροβίζιον.

    Το ερώτημα είναι γιατί η EBU δεν δέχεται να κάνει τη ΝΕΡΙΤ μέλος της; Η απάντηση είναι αμιγώς πολιτική: Η ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, διότι η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει απ’ ευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου.

    Κοντολογίς: Δεν μπορεί η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες που αποδέχεται η EBU, να είναι κυβερνητικό φερέφωνο όπως είναι τώρα.

  13. ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ,ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ “ΚΩΠΑΣΟΥΝ”ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ 10%?

  14. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ΄ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 12ΚΑΡΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΙΟΥΤΩ ΤΡΟΠΩΣ?

  15. Η Ελλάδα θα ταξιδέψει κανονικότατα στη Βιέννη. Η προθεσμία ΔΕΝ λήγει σήμερα, αλλά μεσα στον Οκτόβριο.. Όπως πολλύ σωστά ανέφερε το στέλεγχος της ΝΕΡΙΤ, η Σλοβενία ανακοίνωσε την συμμετοχή της, μια μέρα μετά την προθεσμία και δεν τέθηκε θέμα. Η συμμετοχή μας στη Βιέννη είναι σίγουρη, όμως αυτό δεν θα έπρεπε να μας καθυσηχάζει, μιας και η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να αλλάξει μυαλά και να αποδήξει στην EBU την πλήρη ανεξαρτησία της (με τα τελευταία γεγονότα στην ΔΕΘ, και τον αποκλεισμό της χρυσής αυγής, λίγο δύσκολο). Επίσης αν θυμάστε καλά και πέρυσι λέγανε οτι η προθεσμία έλειγε 22 Νοεμβρίου.. κι όμως, άλαξαν γνώμη 500 φορές.

  16. παιδιά στο newsbomb λέει ότι αποχωρούμε, λόγω ότι η νεριτ δεν έχει εξασφαλίσει την αναγνώρισή της από την EBU! Συγκεκριμένα αναφέρει:
    “Δεν θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision για το 2014 (μάλλον 2015 ήθελαν να γράψουν) η Ελλάδα, καθώς επισημοποιήθηκε η «αποβολή» της χώρας μας εξαιτίας της αδυναμίας της ΝΕΡΙΤ να εξασφαλίσει την αναγνώρισή της από την EBU.

    Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε σήμερα και δεδομένης της μη επίλυσης του προβλήματος που έχει προκύψει από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ, η ΕΒU δεν προχώρησε σε άλλη… χάρη προς την ελληνική πλευρά.

    Έτσι, η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος στο νέο διαγωνισμό τραγουδιού, αφού ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός της φορέας δεν είναι μέλος της EBU, δίχως αυτό -βέβαια- να σημαίνει ότι θα χάσουμε και κάτι το… σημαντικό.

    Άλλωστε τα τελευταία χρόνια τόσο ο θεσμός (γενικότερα), όσο και οι ελληνικές συμμετοχές (ειδικότερα) κινούνται σε επίπεδα κάτω του μετρίου…”

  17. Οργιάζουν από χθες οι φήμες και τα δημοσιεύματα περί ακύρωσης της Ελλάδας και μη συμμετοχής της στην επόμενη Eurovision που θα γίνει στην Αυστρία. Το Peoplegreece.com μίλησε με ανώτερα στελέχη της ΝΕΡΙΤ και έμαθε όλη την αλήθεια για την συμμετοχή της χώρας μας, αλλά και την σχέση της ΝΕΡΙΤ με την ΕΒU.

    Xθες το BHMA δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο: “Η EBU επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό της ΝΕΡΙΤ από την Eurovision”, αναφέροντας στο σχετικό εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ:
    “Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για αποκλεισμό της ΝΕΡΙΤ από τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στην Αυστρία. Το vima.gr επικοινώνησε με την EBU και σε ερώτηση αν εφέτος η ΝΕΡΙΤ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό εκπρόσωποι της Ένωσης απάντησαν: Μόνο μέλη της EBU μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision και η ΝΕΡΙΤ δεν είναι ακόμα μέλος. Αν και εφόσον γίνει θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής.
    Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό στην Αυστρία λήγει σήμερα Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου”.
    Η επιβεβαίωση της EBU προφανώς και δεν σηκώνει…αντιρρήσεις, ωστόσο η αλήθεια έχει και άλλες προεκτάσεις. Ανώτερες πηγές που τώρα δεν βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο αναφέρουν πως: “Η φόρμα για την συμμετοχή μας στην επόμενη Eurovision έχει συμπληρωθεί εδώ και πολύ καιρό. Προφανώς και θα συμμετάσχουμε κανονικά. Αν δεν την έχουμε στείλει ακόμα, δεν το γνωρίζω”.
    Σε ό,τι αφορά στο θέμα αν η ΝΕΡΙΤ είναι μέλος της EBU μας ξεκαθαρίζει πως: «Όντως η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της EBU, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε συνεργασία με την EBU. Και πέρυσι δεν ήμασταν μέλος και όμως μας δέχθηκαν κανονικά. Απλά δεν είμαστε τυπικά μέλος της EBU, αλλά όπως είδατε και το Μουντιάλ μεταδώσαμε κανονικά και το Diamong League του Στίβου…».
    Συμπέρασμα; Η EBU μπορεί να δεχθεί τη ΝΕΡΙΤ, όπως την δέχθηκε και πέρυσι. Το θέμα είναι αν ως αυτή την ώρα έχει σταλεί η -συμπληρωμένη εδώ και καιρό- φόρμα συμμετοχής…

  18. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ ΛΙΓΑΚΙ,ΕΜΑΘΑ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ,ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ