ΕΛΒΕΤΙΑ: Αυτοί είναι οι Sinplus!

Το συγκρότημα Sinplus αποτελείται από δύο αδέλφια, τον Ivan και τον Gabriel, που τραγουδούν, παίζουν και γράφουν τραγούδια. Μεγάλωσαν ακούγοντας Queen, Bob Marley και U2 και από μικροί ασχολήθηκαν με τη μουσική.

Ο Ivan από την αρχή αγάπησε την κιθάρα ενώ ο Gabriel ξεκίνησε με keybords και drums αλλά μετά από ένα ατύχημα, όπου έσπασε το πόδι του, ανακάλυψε την κιθάρα και το ταλέντο του στο τραγούδι. Στην εφηβεία τους συμμετείχαν σε χωριστά μουσικά σχήματα και πέρναγαν ώρες παίζοντας και τραγουδώντας.

Όταν ο Gabriel τελείωσε το κολλέγιο πήγε στην Αμερική στο San Diego όπου ανακάλυψε την underground μουσική σκηνή της πόλης.

Με την επιστροφή του στην Ελβετία σχημάτισε με τον αδελφό του συγκρότημα και ξεκίνησαν την πορεία τους με το single “Without Identity”, το οποίο είχε επιτυχία στα charts ενώ και το videoclip παίχτηκε πολύ στα κανάλια της χώρας.

Οι Sinplus έχουν λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ στη χώρα τους και έχουν κερδίσει και βραβεία.

Στη συνέχεια ηχογράφησαν στη Ζυρίχη ένα νέο EP με τίτλο “Get Control”, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το single “1984”.

Ακολούθησε το Λος Άντζελες όπου κυκλοφόρησαν το EP “Happy and free”, το οποίο παίχτηκε πολύ στα ραδιόφωνα και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελβετίας και της Ιταλίας.

Το τραγούδι τους “Shoot” ήταν ένα από τα τραγούδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκει το 2009 και τους έδωσε τη δυνατότητα να εμφανιστούν σε διάφορα γήπεδα, μεταξύ των οποίων η BernArena, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους.

Το νέο τους LP με τίτλο “Disinformation” θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους…

Λουκάς Βλαβιανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ