EUROVISION 2014: Η Conchita Wurst και η Αυστρία στην κορυφή της Ευρώπης!

Με 290 βαθμούς η Conchita Wurst χάρισε στην Αυστρία τη δεύτερη νίκη της στη Eurovision μετά το 1966 με το τραγούδι Rise Like a Phoenix (Θα αναγεννηθώ σαν τον Φοίνικα)  που έχουν γράψει οι Charly Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski και Julian Maas.

Στη δεύτερη θέση η Ολλανδία με 238 βαθμούς, ενώ Σουηδία, Αρμενία και Ουγγαρία συμπληρώνουν την πεντάδα.

Η Ελλάδα με τους Freaky Fortune feat. RiskyKidd και το τραγούδι Rise up, παρά την πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε την 20η θέση με 35 βαθμούς.

Η Αυστρία επικράτησε και στον Β’  Ημιτελικό, με την Ελλάδα να παίρνει την 7η θέση, ενώ τον Α’ Ημιτελικό κέρδισε η Ολλανδία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού και των 2 ημιτελικών μπορείτε να τα δείτε στο eurovision.tv.

Ας απολαύσουμε την εμφάνιση της Αυστρίας και της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό.

Συγχαρητήρια στην Αυστρία και καλή αντάμωση στη Βιέννη τον Μάιο του 2015!!!

Λουκάς Βλαβιανός

398 ΣΧΟΛΙΑ

    • Φέτος η Γιουροβίζιον ήταν πιο αμφιλεγόμενη απο ποτέ …….οι Δανοί πραγματικά κανενε μια πολυ καλή διοργανώσει …..ενα υπέροχο σόου και πάνω απ ολα την πιο ωραία σκηνή στην ιστορία της Γιουροβίζιον ….μια σκηνή που οποίο πραγματικά τραγούδι ανέβαινε πάνω όσο τραγικό κ να ήταν έδειχνε ωραίο λόγο τον εφέ !!!!! Το επίπεδο όλων των τραγουδιών φέτος ήταν πολυ χαμηλό ….μια πολυ αδύναμη χρονια με τραγούδια που δεν θα τα ακούσουμε ποτέ ξανά παρά μόνο στην βραδιά του διαγωνισμού και τίποτα άλλο…. θεωρώ οτι ήταν απο τις χειρότερες χρονιές μουσικά …..όσο για τις βαθμολογίες παρόλο που ειμαι υπέρ των επιτροπών μου κάνει πολυ εντιπωση η τεράστια διάφορα βαθμών μετάξι κοινού κ επιτροπής σε τόσες πολλές χώρες λες και δεν υπήρχε κανένας κοινός παρονομαστής λες και ψήφιζαν διαφορετικά τραγούδια σε σημείο προκλητικό …… Όσο αναφορά τον-την νικητή ……..αν και αντικειμενικά τραγουδισε καλα το τραγούδι δεν μου άρεσε καθόλου αλλα περισσότερο δεν μου άρεσε το μυνιμα που θέλει να πέραση …. Όχι ομως γιατί ειμαι ρατσιστής …αποδεχόμε όλες τις ομάδες διαφορετικοτητας αλλα αυτο παίζει λίγο με τις ισορροπίες …. Σε μια Ευρώπη που ο ρατσισμός και η γενική απελευθέρωση ειναι στα όρια τους σαν συγκινονουντα δοχεία έρχεστε κάτι πολυ ακραίο. Δεν ξέρω κατα πόσο περνάει το μυνιμα κατα του ρατσισμού ….παρά ένας τύπος που θέλει να προκαλέσει κ δημιουργη μια φιγούρα που θέλει να δημιουργήσει αντιδράσεις για προσωπικό του όφελος …δεν παίζουμε με αυτά ….σε έναν κόσμο που οι πολλοί άνθρωποι διεκδικούν την αποδοχή στην διαφορετικότητα τους κ την συμμετοχή τους στην κοινωνία δεν νομίζω οτι λειτουργήσει θετικά να φτιάξει κανείς μια τέτοια φιγούρα η οποία κ ψεύτικη ειναι κ ακραία που στον περισσότερο κόσμο διμιουργη αισθήματα γέλιου κ χαβαλέ για καζούρα παρά θετικά ….νομίζω οτι λειτουργήσει στην πραγματικότητα αρνητικά παρά θετικά ….. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ουσιαστικά θα έπρεπε να το έχουν αυτές οι ομάδες νομίζω οτι στην πραγματικότητα τους θίγει …..δεν ξέρω ίσως να εχω κ άδικο …. Για μένα παντός θετούς η Γιουροβίζιον έχασε πολλούς πόντους σαν θεσμός ….όσο για την ελλαδα μπράβο ήταν μια όμορφη συμμετοχή οποίο κ να στέλναμε φέτος το ίδιο θα ήταν έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα ….άλλωστε οι ebu οι Δανοί η δεν ξέρω ποιος …ήθελαν νικητή την Αυστρία πράμα που φάνηκε πολυ έντονα όλο αυτο τον καιρο …. Ελπίζω του χρόνου να ειναι καλύτερα ……αλήθεια η Αυστρία δεν ήταν η χώρα που θεωρούσε ότι Γιουροβίζιον δεν ειναι αντικειμενική κ ειχε αποχώρηση κάποια χρονια ;;;;;;

      • Αφήστε τις βαρυσήμαντες αναλύσεις και τις πίκρες, ο διαγωνισμός αυτός αντιπροσωπεύει την “παιδική χαρά” της Ευρώπης των λαών, μην του δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από ό,τι πρέπει! Η Αυστρία ξεχώρισε και κέρδισε, αυτό και μόνο αυτό, δεν χωράει εδώ το δίκαιο ή το άδικο. Αν ο διαγωνισμός γινόνταν σήμερα ή την επόμενη εβδομάδα πιθανόν να παρακολουθούσε άλλο κοινό και να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Σιγά μη σκάσουμε επειδή δεν πήγε καλά η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό. Έχουμε και σπουδαιότερα προβλήματα

  1. Η χειρότερη θέση που εχει πάρει ποτέ η Γαλλία στο διαγωνισμό.. Πρωτη φορα έρχεται τελευταία!! Χάρηκα για το Σαν Μαρίνο που δεν κατέληξε αυτό στον πάτο της βαθμολογίας! Brava Valentina!

    • Ναι τρομερή συμφορά τοπυς βρήκε τους γάλλους, μεγαλύτερη από το γερμανικό βομβαρδισμό στο Παρίσι! Κάτι τέτοια στη Γαλλία τα έχουν για χαβαλέ!

      • Ποσο κακιασμενος ανθρωπος εισαι;;Αφου δεν σε αφορα η Γιουροβιζιον γιατι μπαινεις και διαβαζεις εδω;;

  2. XAXAXAXAXA ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΨΕ!

  3. Απόψε ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα νύχτα με πολλές ανατροπές. Μόλις οι 15 πρώτες χώρες είχαν ψηφίσει και η Ουγγαρία ήταν πρώτη με κάπου 7-8 βαθμούς διαφορά ενώ η Σουηδία ήταν δεύτερη αν θυμάμαι καλά. και μετά από 10 χώρες να βλέπεις την Αυστρία να είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη θέση που ήταν πλέον η Ολλανδία και όχι η Σουηδία. Πρόβλεψα σωστά για Ολλανδία, Σουηδία και Ουγγαρία ότι θα είναι πεντάδα. Το ίδιο και για την Αυστρία αλλά δεν περίμενα ότι θα κερδίσει. Το περίμενα μέχρι 2η θέση. Το διασκέδασα αρκετά αν και η 20η θέση δεν είναι καλή. Αλλά εμφανιστήκαμε πριν την Κονσίτα … See you in Austria 2015! 🙂

  4. Ντρέπομαι για τις προτιμήσεις της χώρας μου ( 12 Αυστρία ) ! Και πραγματικά δεν ξαναβλέπω γιουροβιζιον ουτε για πλάκα ! Εγω δεν μπορω να βλεπω ενα τετοιο ξεφτυλισμενο σόου που τελικα επιβεβαιώνεται οτι δεν ειναι τιποτα παρα ενα πανηγύρι για τους γκει τους κομπλεξικους ! Καλη γιουροβιζιον να εχετε του χρόνου ! Και καλα λουκάνικα !

    • Και εγώ ντρέπομαι για τα σχόλια ορισμέων όπως τα δικά σου ας πούμε, σχόλια μισαλλοδοξίας και κομπλεξισμού. Δεν θα μας λείψεις από την παρέα του χρόνου!

    • Γιατί ως γνωστό άλλωστε, ο μέσος gay αφήνει κομψό μούσι, μακρύ μαλλί, φοράει ψεύτικη βλεφαρίδα και πετάει κι ένα φόρεμα χρυσοποίκιλτο πριν πάει για δουλειά … τι άλλο θα ακούσουμε πια εδώ μέσα …

  5. Βαθμολογία Κριτικής Επιτροπής των χωρών προς την Ελλάδα. Οι πληροφοριες ειναι ακριβως απο το επίσημο website της eurovision.

    Αλβανία 9η θέση μας έδωσαν οι κριτές!
    Αρμενία 10η
    Αυστρία 21η
    Αζερμαιτζαν 5η
    Λευκορωσία 6η
    Βέλγιο 23η
    Δανία 16η
    Εσθονία 22η
    Σκόπια 24η
    Φινλανδία 21η
    Γαλλία 19η
    Γεωργία – Μόνο απο ψήφους κοινού – 7η
    Γερμανία – 22η (και 4η θέση στους ψήφους κοινού, οπότε καταλαβαίνεται γιατί δεν πειραμε ουτε ενα βαθμό)
    Ουγγαρία 25η! χαχα τραγικό
    Ισλανδία 21η
    Ιρλανδία 7η
    Ισραηλ 5η
    Ιταλία 11η
    Λετονία 26η!!! Τελευταίοι
    Λιθουανία 26η!!! Πάλι τελευταίοι
    Μάλτα 8η
    Μολδαβία 16η
    Μοντενέγκρο 10η
    Νορβηγία 6η
    Πολωνία 23η (πως τολματε ρε! με το αισχος που στειλατε- πολυ φράσος η Πολωνία) , παύση να πάρω λίγο αέρα γιατί σε αυτό το σημείο τα έχω παρει στο κρανίο).
    Πορτογαλία 24η
    Ρουμανία 20η (και Televoting 5η)
    Ρωσία 3η (και Televoting 12η)
    Σαν Μαρίνο 9η (και Televoting 23η)
    Σλοβενία 24η (και Televoting 10η)
    Ισπανία 17η (και Televoting 13η)
    Σουηδία 12η (και Televoting 13η)
    Ελβετία 24η (και Televoting 9η)
    Ολλανδία 24η (και Televoting 11η)
    Ουκρανία 7η (και Televoting 15η)
    Ηνωμένο Βασίλειο 14η (και Televoting 7η)

    Υστέρα απο 1 ωρα για να γραψω ενα ενα τα αποτελέσματα απο την σελίδα της eurovision που ανακοινώθηκαν αναλυτικά μετά την λήψη του τελικού διαπίστωσα το εξής.
    Οι κριτικές επιτροπές της κάθε χώρας ψηφίζανε τόσο μεθοδικά και ομαδικά. Είναι τραγικό να βλέπεις πως οι 3 ή οι 4 απο τους 5 εχουν την ίδια σχεδον 6αδα βαθμολογικά. Στην Ουγγαρία οι 4 απο τους 5 κριτές ψήφισαν την Ελλάδα 25η θέση απο τις 26 του διαγωνισμού και δώσανε οι 4 απο τους 5 στο Σαν Μαρίνο την 2η και 3η θέση! Είναι τραγικό. Πραγματικά!
    Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω πως και η Ελληνες κριτές (4 απο τους 5) έδωσαν στην Ρωσία την 1η, 2η και 5η θέση αντίστοιχα και ο 5ος την 10η θέση. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα αλλα μην τρελαθούμε κι ολας πως μέσα σε τόσο δυνατά κομμάτια η Ελλάδα συγκινήθηκε απο την Ρωσία! Αλλά φυσικά και οι Έλληνες ψήφισαν 3η θέση την Ρωσία οποτε ! Ενα πράγμα δεν μου άρεσε πως η Ελλάδα ψήφισε Αρμενια 1η θέση και οι κριτες 12η.
    Γενικα όλα ειναι θεμα πολιτικης. Και η κριτικη επιτροπη της καθε χωρας απ οτι φαινεται ψηφίζει μεσω συννενοησης οχι ο καθενας σαν μοναδα.

    Εμενα μου αρεσε η εμφανιση μας! Μπραβο και μην μασατε! Για εμας ηρθαν πρωτοι!

    Πάνος

    • Δες πώς ψήφισε το Βέλγιο για την Αρμενία μια που την ανέφερες. 1η televoting – 25η επιτροπή !!! Πέντε άτομα ακύρωσαν την προτίμηση του κόσμου τελείως!!!

  6. ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΠΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΑΚΟΥΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ!

  7. Φέτος στην Eurovision παίχτηκαν πολλά πολιτικά παιχνίδια (εν όψει και των ευρωεκλογών). Η νίκη της Conchita δηλώνει ξεκάθαρα πως οι εθνικιστικές τάσεις στην Ευρώπη πρέπει να πάψουν και η διαφορετικότητα του καθενός να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ισότητα. Επίσης, το γιουχάισμα στην Ρωσία απαράδεκτο. Απλά ήταν ένας τρόπος να δείξει η Ευρώπη την αντίθεσή της στα σχέδια του Πούτιν στην Ουκρανία (η οποία και καβάλησε την Ρωσία κατά μία θέση).

    • Άλλο κακό να μην τον βρεί τον Πούτιν! μα να τον “καβαλήσει” ο εχθρός στην γιουροβίζιον!;;;;; Τί ταπείνωση Θεέ μου, με τα υπογλώσσια θα τον έχουν! Μα με τί ασχολούμαστε!

  8. Πόσο κομπλεξικά άτομα είστε τελικά!!! ΑΑ ρε Ελλάδα.. Μόνο κλάψα ξέρεις! Αν ερχόταν η 10δα, όλα καλά και άγια! Τώρα, δεν βλέπω γιουροβίζιον ξανά και τα ρίχνεται όλα στην Κονσίτα! Φάνηκε από τον ημιτελικό ότι το είχε για να κερδίσει… Έχει 10 χρόνια που είναι σε ημιτελικό η Ελλάδα, τι άλλο θέλει δηλαδή. Στα 10 χρόνια, εκτός 10δας 2 φορές. Καλομάθαμε νομίζω! Μπραβο στα παιδιά γιατί ήταν αξιοπρεπέστατα, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Η Ευρώπη απλά δεν εκτίμησε τόσο πολυ το κομμάτι, και συγκεκριμένα οι επιτροπές! Άστε την κλάψα,και Γιουροβίζιον θα δείτε ξανά, και ψήφους θα δώσετε και σχόλια θα κάνετε! Χαλαρώστε λίγο!!! Κομπλεξικοί…

      • Τους έχω βαρεθεί εδω μέσα … Πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που αλλάζει απόψεις και αποφάσεις αναλόγως με το τι τους συμφέρει και τι όχι.. Μόνο κλάψα και τίποτα άλλο! Αν ερχόταν 10δα η Ελλάδα, δεν θα έλεγαν τίποτα για την Κονσίτα! Πέρσι δηλαδή που στείλαμε ενα μουστακαλί ρεμπέτη και 5 άντρες με φούστα επι σκηνής, μια χαρά μας κάθισε και δεν ήταν τραβέστικο και γκείστικο, και τώρα με την εμφάνιση της Κονσίτας (εντάξει πιο παρατραβηγμένο) μας ενοχλεί? ΕΛΕΟΣ, πραγματικά! Είστε σούργελα οι περισσότεροι εδώ!!!

  9. H Ελλάδα και στο televoting πήρε μόνο 43 βαθμούς. Άρα δεν μας χαντάκωσαν οι επιτροπές, όπως πολλοί λέτε τόση ώρα.
    Το τραγούδι της Αυστρίας ψηφίστηκε από όλους. Μπορεί για διαφορετικούς λόγους, αλλά κέρδισε καθαρά. Ήταν καλό ως τραγούδι και ως ερμηνευτής, αλλά προφανέστατα αν δεν υπήρχε η περίεργη εμφάνιση και το επικοινωνιακό παιχνίδι γύρω από αυτή, θα είχε άλλη κατάληξη. Αλλά και αυτά στο παιχνίδι της Eurovision είναι.

  10. είχα την υπομονή να μελετήσω τα split results στο eurovision.tv .. 35 χώρες ψήφισαν με televoting ( Αλβανία και Άγιος Μαρίνος μόνο με επιτροπές) η Γεωργία μόνο με κοινό γιατί η EBU θεώρησε άκυρη τη ψηφοφορία της επιτροπής (σκάνδάλο?) . έτσι στην ψηφοφορία του κοινού τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
    1) Austria 296 pts
    2) Netherlands 220pts
    3) Armenia 186pts
    4) Sweden 173pts
    5) Poland 162pts
    6) Russia 132pts
    7) Switzerland 114pts
    8 Ukraine 112pts
    9) Romania 103pts
    10) Hungary 83pts
    11) Belarus 56pts
    12) Denmark 42pts
    13) Greece 41pts
    14) Norway 39pts
    15) Iceland 38pts
    16) Finland 36pts
    17) Spain 29pts
    18) Montenegro 27pts
    19) Germany 27pts
    20) UK 23pts
    21) Italy 22pts
    22) Slovenia 15pts
    23) San Marino 15pts
    24) Azerbaijan 14pts
    25) Malta 12pts
    26) France 1pt

  11. Παιδιά ας χαλαρώσουμε με την Κοντσίτα λίγο.. Πρωτον απλά είναι ένας ρόλος όπως λέει και η ίδια και δεν το επιβάλει σαν πρότυπο σε κανένα.. Δεύτερον δεν είναι ανάγκη να το παίρνουμε και ρεαλιστικά, δείτε το σαν κάτι ‘σουρεαλιστικό’, δηλαδή πως η σημερινη της εικόνα να σήκωνει το τρόπαιο έρχεται σε αντίθεση με όλοι αυτη την αντι-γκει προπαγάνδα, την βία που επικρατεί και την πραγματική επιβολή π.χ Πούτιν κτλπ -που εδώ είναι το προκλητικό και όχι στην Κοντσίτα που στο κάτω-κάτω προσωπική επιλογή της είναι, δεν της το επέβαλε κανείς και σίγουρα δεν το επιβάλει σε κανένα. Τρίτον απέδειξε ότι δεν παίζει ρόλο το πως είσαι -το πως φαίνεσαι για να πετύχεις κάτι. Και αυτό δεν αναφέρεται μόνο σε τρανσέξουλ, αλλα σε όλων τον ειδών ανθρώπων που δεν ακολουθούν το ‘πρότυπο’ που έχει θέσει η κοινωνία μας. Το οποίο για μένα είναι το πιο σημαντικό μήνυμα απο όλα.. Στην τελική είναι και ωραίο τραγούδι που το ερμηνεύει αξιοπρεπέστατα. Και όπως έγραψε και μια Βρετανίδα μάνα στο twitter ‘I am so glad that my kids live in an era where it is Conchita and not Hitler that represents Austria in Europe’.

    • Respect στη Βρετανίδα μάνα πάντως … και τα έθεσες όλα ωραιότατα … μπράβο!

  12. Πίστευα ότι θα κονταροχτυπηθούν Σουηδία και Ουγγαρία. Τα τραγούδια του Αζερμπαιτζάν και της Ισπανίας αδικήθηκαν. Η Ελλάδα δεν άξιζε τέτοια θέση.

  13. Αλλη φορα να ενημερωνουν στα χαζοπαιδακια που βαζουν για επιτροπη οτι οταν χωρες σε στηριζουν τις στηριζεις και εσυ και ειδικα οταν εχουν ωραιο τραγουδι συγκινηθηκατε βρε ηλιθια κοιμισμενα της επιτροπης απο το ντραγκουινο και δεν σας αρεσε η Αρμενια.Επισης λουγκριτσες(και πουριτσες) που δουλευουν σε καναλια και υποστηριζουν (δεν ξερω με τι κερδος) μαμακιες να μιλανε για ποιες χωρες μας υποστηριζουν και οχι να μας ζαλιζουν καθε μερα με το βιντεο της Σανας μην χεσω.
    Επισης ας σταματησει ο Καπουτζιδης να πηγαινει σχολιαστης ειναι πολυ κουραστικος και πηρε αερα και αλλη η γαιδαρω μαζι του και ελεγε μαμακιες.Ελα πες μου ποια 2 θα ειναι τελευταια?Ελα ελαααααα εμεις κοντεψαμε ναμαστε ηλιθια αλλα οταν τραγουδισε ο Αρμενιος δεν τον υποστηριξες υποστηριζες οτι γουσταρες αει να χαθεις και εσυ σχολιαστρια του πωπου κυριολεκτικα!

  14. Τα ζωα γιουχαϊζαν την Ρωσια οταν επαιρνε ποντους.Ποιος να τους πει οτι η ευρωπη που αγαπανε,η ευρωπη της γιουροβιζιον,υποστηριζει το ναζιστικο καθεστως της ουκρανιας,και οτι η Ρωσια απλα προσπαθει να προστατεψει απο τους ναζιστες τον ρωσικο πληθυσμο που βρισκεται εντος εδαφους ουκρανιας.Συγχαρητηρια στην νικητρια,φαινεται οτι ειναι συνεσταλμενο ατομο,δεν προκαλεσε καθολου με τον χαρακτηρα του και εχει πολυ καλη φωνη.Η εξωτερικη εμφανιση του ειναι πολυ extreme για τα δεδομενα της εποχης που ζουμε.Θα ελεγα αποκρουστικη,αλλα σεβομαι το ατομο ως ψυχοκοινωνικη οντοτητα,και ετσι το ξεπερναω.Παραδεχομαι οτι ηθελε πολυ θαρρος το ολο εγχειρημα,γιατι κινδυνευε να βρεθει εκτος απο την κορυφη,στον πατο.Ηταν ενα εγχειρημα του υψους και του βαθους.Μπραβο της,ξανα,μεγαλη μαγκια.Οσο για την Ελλαδα,μπορω να πω οτι ηταν μια αρτια προσπαθεια,και επρεπε καποια στιγμη να παμε στην ευρωπη με ενα τετοιο τραγουδι για να δουμε ποσα ψαρια μπορουμε να πιασουμε.Προφανως δεν τσιμπησε αποψε γιατι ο ηχος και το ολο στυλ του τραγουδιου μας ειναι συνηθισμενο δολωμα για τα ακουσματα της ευρωπης,συνεπως αδιαφορο.Και παλι,τα παιδια ηταν φοβερα,πολυ καλυτερα απο τα ημιτελικα και θεωρω ως παρουσια μας εκαναν υπερηφανους.Πιστευω του χρονου,κατι με μπουζουκι,σε στυλ antique( οπα οπα) θα ταρακουνουσε την Ευρωπη για τα καλα!Τα λεμε παλι του χρονου!

  15. Repost: Ntroph se olous osous lene «ti protupa 8a dwsei stis oikogeneies???». 8a dwsei to protupo tou oti uparxei kai kati diaforetiko ekei e3w. Uparxei eleu8eria kai anoxh sto diaforetiko k oxi katakraugh k misos opws uparxei sthn Ellada. Mpeite sto wiwibloggs na deite tweets apo palious summetexontes k fetinous poso th sthrizoun. Eilikrina gia mena auto p ekane htan polu sumvoliko eidika me ola auta pou ginontai stis anatolikes xwres. Opws eipe kai h idia «this wasn’t just a step forward for me but a bigger step for the acceptance and tolerance in this continent.» Voulwste to ligo me ta h8h kai ta idanika kai anarwth8eite ligo poioi einai autoi pou dhmiourgoun protupa pou kanoun ta paidia sto sxoleio na plakwnoun to mikro giwrgakh epeidh einai 8ulhprephs! Eseis oi idioi deixnete to poso pisw eimaste sa xwra! Kai oxi de lew “a ti wraia na vgaineis e3w kai na vlepeis drag queens pantou” alla toulax na anagnwrizeis oti uparxei auth h koultoura 8es de 8es kai na mh xrhsimopoieis ekfraseis tupoy “de 3anavlepw eurovision epd kerdise h poustra me thn perouka”! an einai dunaton 1940 exoume?

    • Καταρχήν μη μπαίνεις στη διαδικασία να κρίνεις την ελληνική κοινωνία και να γενικεύεις από τη στιγμή που απέχεις από αυτήν, καλύτερα αυτό να το κάνεις για την χώρα παραμονής σου στην οποία είσαι και ενεργός πολίτης. τουλάχιστον εμείς στην Ελλάδα δεν είμαστε υποκριτές από τη μια να φωνάζουμε για ισότητα και από την άλλη να γιουχάρουμε δυο δεκαεπτάχρονα κορίτσια για τις πολιτικές της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

      • De nomizw na exei kaneis to dikaiwma na mou pei a mporw na krinw th xwra sthn opoia megalwsa k ezhsa ena megalo meros ths zwhs mou asxeta an menw Agglia pleon. Euxaristw. To sxolio sou htan akuro k out of place. Apo th stigmh pou vlepw oti o kosmos edw antimetwpizei ena 8ema me to swsto tropo pou 8a prepe na antimetwpizetai enw sth xwra mou vlepw atoma pou to vrizoun me to xeirotero tropo, nai 8a pw kati!

    • ως έλληνας πολίτης που ζει στην Ελλάδα έχω δικαίωμα να υπερασπιστώ τη χώρα μου σε άστοχες κριτικές από ανθρώπους που απέχουν απ αυτή και πολύ πιθανόν να είναι εκτός πραγματικότητας. Το ελληνικό διαβατήριο που καταχρηστικά διαθέτει δε σε κάνει και έλληνα πολίτη.
      Το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικό. Δεν είδα κάποιον εδώ μέσα να βρίζει με τον χειρότερο τρόπο τη συμμέτοχη της Αυστρίας.

      • An den eides tote eisai gavos. Kai epishs den sou dinei KANEIS to dikaiwma na anaireis ESY to dikaiwma apo kapoion allo na ekferei thn apoyh tou. Den me 3ereis apo x8es. Ezhsa 23 xronia sthn Ellada, phra ptuxio sthn Ellada, uphrethsa thn Ellada sto strato, kai ka8e ta kalokairia mou panta sthn Ellada ta pernw. Giauto exw KA8E dikaiwma na katakrinw th xwra mou sto otidhpote se sumfwnw. Ah sixtiri skato! Pou 8a mou peis k oti apexw les kai me 3ereis apo x8es. Vlhma prin milhseis vouta th glwssa sto mualo sou! Kai nai otan vlepw ellhnes na vrizoun kai na euxontai 8anato sth sugekrimenh tragoudistria (giati kai auto to eida) se youtube/fb/ogae 8a milhsw! Akoma kai australezos na moun 8a rixna apanwta facepalm me thn hli8othta merikwn “ellhnwn”.

      • A kai epishs to poso anektikh einai h xwra mou se 8emata GLBT to 3erw polu kala. Kai na apeixa omws opws uposthrizeis ec pou onomases thn kritikh mou “astoxh” (pou edw pou ta leme apth stigmh pou den me 3ereis h monadikh astoxh kritikh sth parousa fash einai h dikh sou) to ti nootropia exei o kosmos sthn Ellada panw sto 8ema fainetai pentaka8ara apo ta social media. Kai an den eides kanenan edw pera na vrizei dwse vash:
        “Γαμω την επιτροπη μας ρεζιλι παγκοσμιος μας εκανε το 12αρι του κοινου το δωσαμε στην αρμενια και αυτη το χαντακοσαν για να βγει ο πισωγλεντις, η παλιοαδερφαρα η τρυπια. Χιλες φορες να κερδιζαν τα μπασταρδα τα σκοπια”.
        Hli8ioi ellhnares mia zwh sta skata 8a parameinete!

    • Αν δεν μπορείς να μιλήσεις πολιτισμένα τότε μην μπαίνεις στην διαδικασία να εκφέρεις οιαδήποτε άποψη. ποιος παραμένεις στα σκότα είναι φανερό.
      Σε όλες τις κοινωνίες θα βρεις ακραίες αντιλήψεις, αυτό δεν χαρακτηρίζει το σύνολο.
      Τώρα όσον αναφορά το κατα πόσο μπορείς να εκφέρεις άποψη για μια χώρα από την οποία έχεις εγκαταλείψει και δεν ζεις σ αυτή σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Εγώ προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω το μακρύ και το κοντό κάθε φυγόπονου ομογενή που το μόνο που κάνει είναι να ασκεί φθηνή κριτική. Είστε μια από τις ποιο άχρηστες κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας (που ανήκετε σ’ αυτή μονό στα χαρτιά), κράτα λοιπόν την άποψη για τον εαυτό σου, γιατί εδώ είναι ανεπιθύμητη «ελληνα» του διαβατηρίου.

      • Den eimai omogenhs hli8ie spoudazw. Yparxei diafora strouganovlaxe! Apa3iw na sunexisw na asxoloumai allo. De me afora to ti pisteueis kthxbai

    • Την άλλη φορά είπες ότι ζεις δέκα χρόνια στην Αγγλία. Δέκα χρόνια μόνιμη παραμονη στο εξωτερικό σε εντάσσει στην κατηγορία των ομογενών. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να μεταναστεύσω για να αποδεδειχθεί η άξια μου και να μη χαρακτηρίζομαι στρουγκανόβλαχος, απο κάποιον χασομέρη που παράτησε το χωριό του για να σπουδάζει μέχρι τα 30φευγα του, σίγουρα με τη επιχορήγηση του καταχραστή πατέρα του. Και πριν μου πεις ότι δεν σε ξέρω για να τα λέω όλο αυτά, σου απαντώ ότι από τη στιγμή που έχει εσύ μια ολοκληρωμένη άποψη για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και τους χαρακτήρισες από το πρώτο μήνυμα σου, άσε με να έχω και εγώ την δική μου για του βλαχογιάπιδες «ελληνάρες» του Λονδίνου. Άντε γεια και μαθε να γραφείς ελληνικά αμόρφωτε.

  16. ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ..ΗΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ..ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ,ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η MOLLY ΝΑ ΕΡΘΕΙ 17Η,ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ..ΑΦΗΣΤΕ 10 ΧΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ..ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΥΓΚΡΕΣ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ..ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΟΝΣΙΤΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ..ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ..3Η Η ΡΩΣΙΑ??ΔΗΛΑΔΗ ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ…ΕΛΕΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΩ..ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΔΑΜΕ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ..ΣΤ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΘΗΕ 2Η Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ 5Η Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ..ΣΟΥΗΔΙΑ 3Η???ΕΛΕΟΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ…

  17. Alkadienios 100% σωστος!!!!!!!

    Επισης αδικηθηκε η Ισπανια τελικα! Το μονο ευχαριστο απ τ αποτελεσματα που ειδα σε ημιτελικο και τελικο το κοινο στις Ρουμανια, Αλβανια,Λευκορωσια, Πολωνια, Αρμενια, Γερμανια, ΝΑΙ Γερμανια, Βελγιο, και δεν θυμαμαι ποιες αλλες, μας εδωσε καλες θεσεις μεσα στις δεκαδες κι οχι αυτο που βγηκε τελικα απ τις επιτροπες.

    Εξ αλλου αν δειτε προσεχτικα τ αποτελεσματα στις πιο πολλες χωρες γινεται μπαχαλο μεταξυ επιτροπων και κοσμου οχι μονο για τη δικη μας συμμετοχη αλλα και για αλλες. Μονο στη Δανια υπαρχει σωστη αναλογια.

    Μπραβο στα παιδια που μας εκπροσωπησαν επαξια, ξαναμπραβο και στην Αυστρια!

    Προσωπικα χαιρομαι για την Ολλανδια και την Ουγγαρια, Το κοινο της Ρωσιας επρεπε να σκεφτει καλυτερα τι ψηφιζει. Η επιτροπη μας υποστηριξε περισσοτερο απ οτι ειδα.

  18. Χαιρομαι αφανταστα που το πρωτο της Δωδεκαρι η Conchita το πηρε απο την Ελλαδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Ρε παιδία, άντε δώσαμε 12 στην Αυστρία, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς πώς δώσαμε 8 στην Ολλανδία?? Και όλες οι χώρες τόσο πια ενθουσιάστηκαν με την Ολλανδία? Είμαι περίεργος που μου φαίνεται ανεξήγητο..?

  20. Η CONCHITA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΕΝΗ.ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.ΠΡΩΤΑ Ο ΝΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΜΙΛΑΓΑΝ.
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΔΙΚΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΑΠΛΑ ΑΠΕΧΕΙΣ.

  21. Ρε παιδια αφηστε την αυστρια κ πιάστε την ολλανδια…γτ πηγε καλα??? Εγ περιμενα να εμφανιστεί για να κανω κτ δουλειες π ηθελα κ εβλεπα να πηγαινει τοσο καλα κ ελεοςςςς!!!!!

    • Δημητρα
      ελπιζω να προλαβες να τελειωσεις τις δουλειες σου-LOL- την ωρα της Ολλανδιας γιατι εγω εκεινη ακριβως την ωρα ενοιωθα οτι ειχα φουλαρει το αυτοκινητο και βρισκομουν σ εναν αδειο αυτοκινητοδρομο χωρις συγκεκριμενο προορισμο.
      Δεν εχει γιατι .
      Υπαρχουν κομματια που σου μιλανε κατευθειαν και σε παιρνουν μαζι τους .
      το τραγουδι της Ολλανδιας οπως και περυσι ειναι ενα απο αυτα…

  22. Και μια ακόμα απορία!! Αφού δήθεν οι επιτροπές μπήκαν για να ψηφίζουν με αντικειμενικά κριτήρια και όχι ως εκπρόσωποι χώρας και μόνο αυτό δεν κάνουν, γιατί υπάρχουν? Αφού απέτυχαν δεν πρέπει να τις σταματήσουν? Οι eurofans και οι ogae έχουν λόγο στις αποφάσεις της EBU σχετικά με αυτό? 60 χρόνια αυτός ο θεσμός και ακόμα παιχνίδια??

  23. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΧΕΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ..ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΣΤΟ ΤΟΠ ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟς ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ MOLLY..Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΑΝΤΩς ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΔΑ..ΑΗΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ..OK ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ 17Η?????ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ..

    • Εμ, Children of the universe και πούπουλα? Κάπου κλωτσάει το πράγμα… μια χαρά την καταλαβαίνω τη 17η θέση.. Άσε που έχουμε να λύσουμε άλλα και άλλα θέματα.. βλέπε Κοντσίτα…ευρωεκλογές… έχουμε μέλλον για να γίνουμε “ανώτερα” παιδιά! …

  24. Παιδια για την Ολλανδια μπορω να σας πω εγω που τη ψηφισα και ξερω που εκαναν το ιδιο. Ειναι βεβαια ενα ησυχο τραγουδι αλλα τελικα οχι τοσο ησυχο. Ειναι αμερικανια country αλλα και παλι οχι τοσο πολυ για να σ εκνευριζει. Δεν μπορεις να τοχορεψεις αλλα μπορεις να το ακους συνεχεια πινοντας το ποτο σου η οταν οδηγεις…Ειναι κλασσικο road song που αυτος ο ηχος δεν ακουγεται συχνα στη Γιουροβιζιον.
    Ειναι μια εξαιρετικη συνθεση με πολλα γυρισματα στη μουσικη αν το προσεξεις.
    Προσωπικα, μου εκανε κλικ αμεσως περισσοτερο απο αλλα τραγουδια.Κι εχει ενα φανταστικο βιντεο κλιπ. Κατα τη γνωμη πολλων ειναι πιο προχωρημενο τραγουδι (σαν συνθεση παντα), απ τα κλασσικα του διαγωνισμου. Εν τελει ειναι διαφορετικο… 🙂

    • Ωραια η Ολλανδια.Θεωρω οτι το καλυτερο ισως εκτελεσμενο κομματι ηταν της Ισπανιας.

      • Πάντως αντικειμενικά της Αυστρίας και σαν ερμηνεία και σαν στίχος ήταν το καλυτερο.. Η Ισπανία πολύ καλή αλλά τι καινούριο να σου πει το Dancing in the rain..? ¨Όσα “the rain” και τέλεια να τα πεις.. τι παραπάνω να θέλεις να πεις?

  25. ΠΑΙΔΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΟΓΚΑΕ..ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ..Ο RISKYKIDD ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ..ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΡΕΞΕΙ 10.000 ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ,ΟΛΟ ΑΝΑΣΕΣ ΕΠΕΡΝΕ..ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ..ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΑΜΗΛΑ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 20 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΕΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΙΖΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 15 ΣΙΓΟΥΡΑ..ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..

    • Mε το 12άρι της Κύπρου θα τερματίζαμε 16οι…
      Άλλη μια αφροδισιακή χρονιά λοιπόν !
      Συμπέρασμα : Ο moor είναι γκαντέμης !

    • Εχεις δικιο για τις ανάσες αλλά το παιδί έδωσε πολύ ενέργεια και έσπασε τη μονοτονία του “ραπ” σήμερα σε σύγκριση με τον ημιτελικό και έδωσε παλμό, το έζησαν τα παιδιά, έδωσαν ψυχή σαν να είναι σε μια μεγάλη συναυλία! Ενέργεια ήταν το μήνυμα, και αυτό εκαναν! Απλά όπως φάνηκε τα στιλιζαρισμένα πράγματα πουλανε περισσότερο…

  26. η αλβανια ψηφσε μονο οι επιτροπες της? οχι το κοινο?
    ε[ισης μπορει καποιος να δωσει την αναλυτικη ψηφο της ελλαδας σε κριτες και την αναλυτικη σε televoting?
    ευχαριστω!

  27. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Giorgos P.
    * ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΠΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΑΚΟΥΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ*

  28. ΠΟΥΑΤΑΚΙΑ RISE UP ΚΑΙ ΤΟ GAY PARDE KEEP KONIF.ΣΟΦΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ………….ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΤΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

  29. Η ελληνική συμμετοχή ήταν σε γενικές γραμμές μέτρια προς καλή και ξεσικωτική αλλά μέχρι εκεί. Της ισλανδίας για παράδειγμα ήταν παρόμοιας κλάσης αλλά είχε να περάσει και κάποιο μήνυμα. Συγχαρητήρια στην Αυστρία για την μετά 48 ετών νίκη της και εχω να συγχαρώ όλους όσους την ψήφισαν και κατ’επέκταση την διαφορετικότητα και ότι δώσαμε 12άρι σ’αυτό το ΚΡΆΤΟΣ μετά από 25 χρόνια(1989) αλλά ωραίο και το 4άρι στην Ελβετία την οποία είχαμε να ψηφίσουμε απ’το 2005. Όσο για την Ελλάδα,μην ανησυχείτε δηλαδή τί να πει και η Πορτογαλία που η καλύτερή της θέση είναι η 6η.

  30. Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων θα ήθελα να μου πείτε σε ποιά θέση θα έφταναν οι Μαρτάκης και Κρυσταλλία.

  31. Όλα είναι θέμα πολιτικής. Η Τουρκία δεν.συμμετέχει γιατί ο Ερντογαν δεν θέλει για τους συντηριτικους λόγους που προσβευει

    Σας έρχεται.καθόλου η μουσική από την Αυστρία στο μυαλό; ακούσαμε από πέρυσι.άλλη φορά το teardrops ; Φυσικά και όχι..πολιτική ήταν η ψηφοφορία

  32. Paidia den perimena na pame toso xalia!! To tragoudi mas den itan to kalitero ok alla den itan kai to xeirotero..den aksize tin thesi pou pire!!! Pantws oute sto televoting ta pigame kala.alla entaksei den peirazei!! Kai emeis pistevame oti nikisame ston imiteliko!! 7oi?? Ma 7oi?? Itan diladi i lefkorwssia kai i elvetia kaliteres apo emas?? Den mporw na to pistepsw.. Xarika ostoso gia tin ollandia kai tn finlandia pou ta pigan teleia!!! I agglia patwse,i ispania den pige toso kala oso perimenan kapoioi,i armenia eftase 4i apo ekei pou tin eixan sigouri gia niki gia kapoious mines!! Poli aprovlepos diagwnismos.. Telos pantwn telos gia fetos! Twra erxonte panellhnies ta kefalia mesa poli asxolithika me eurovision gia mia vradia pou itan poli kato tou metriou!!!! Kalimera kai kali sinexeia!!!!

  33. χωρις κυπρο,βουλγαρια,σερβια και με 2 βαθμους απο αλαβανια και αγγλια δεν πας πουθενα….βαλε και το γεγονος οτι εμφανιστηκαμε στο Α’ μερος και πριν απο το απολυτο φαβορι(αρα το τραγουδι μας ξεχαστηκε) και πριν απο εμας ειχαμε ξεσηκωτικο τραγουδι με βυζαρες,οπως και το 2012,+ οτι περα απ’το τραμπολινο δεν εχιαμε κατι αλλο και ο ρισκυ ειχε προβληματα με τις ανασες του ε πολυ θελει?
    κατα τα αλλα συγχαρητηρια στα παιδια.πραγαμτικα εσκισαν!και δεν τρεχει καστανο.ειχαμε βολευτει με τις καλες θεσεις…του χρονου προτεινω ειτε αρετη κοσμιδου με ενα τραγουδι σε αγγλικα που θα κανει αισθηση,θα ειναι πολυ διαφορετικο και θα αναδεικνυει την φωνη της.
    ειτε προτεινω εθνικ ελληνικη δυναμικη ατμοσφαιρικη μπαλαντα,100% ελληνικοι στιχοι 😉
    ηρθε πλεον ο καιρος η ελλαδα να αφησει τα up-tempo κομματια.

  34. Ρε μήπως να αποχωρησουμε για 1 χρόνο για να φορτσαρουμε.?? Η Ουκρανία, το Ισραήλ, η Αλβανία και η Π.Γ.Δ.Μ νομίζω θα αποχωρησουν του χρόνου γιατί

    Η Ουκρανία δεν νομίζω να σταματήσει ο πολέμος μέχρι του χρόνου

    Το Ισραήλ λένε θα κάνει αυτό που κάναμε με την ΕΡΤ τον Μαρτίο του 2015 και έχει τώρα ας πούμε 1 μήνα μετά.

    Οι άλλες δύο λόγω αποτέλεσματων

    Θα θεριστει η Eurovision

  35. Όλοι εσείς που λέτε να αποχωρήσει η Ελλάδα γιατί αδικήθηκε, είστε eurofan της μίας χρήσης. Παιδάκια που έμαθαν τη Eurovision τα τελευταία χρόνια και βγαίνουν να το παίξουν ειδήμονες, ενώ λένε πραγματικά ατυχή πράγματα.
    Χώρες όπως η Σερβία, η Κροατία, η Κύπρος δεν αποχώρησαν ως διαμαρτυρία προς το σύστημα του διαγωνισμού, αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους (η Κύπρος μάλιστα ήδη δήλωσε ότι θα επανέλθει του χρόνου). Μόνο η Τουρκία έχει αποσυρθεί για πολιτικούς λόγους.

    Όσον αφορά το ελληνικό τραγούδι. Η πλειοψηφία εδώ μίλαγε για μετριότατο ελληνικό τελικό μόλις πρωτοάκουσε τα τραγούδια. Κανένα δεν είχε ενθουσιάσει, γιατί ήταν όλα όντως μετριότατα. Τώρα πως από αυτό φτάσαμε στα «Η Ελλάδα θα κερδίσει», μόνο αυτοί που τα έλεγαν το ξέρουν.
    Είναι αστείο να γκρινιάζει η Ελλάδα ότι αδικείται στο διαγωνισμό όταν μέσα σε 11 χρόνια έχει 9 θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Τι έπρεπε να κάνουν άλλες χώρες;
    Ο ελληνικός τελικός θέλει αναμόρφωση. Όσο ανακυκλώνονται τα παιδάκια που απλά θέλει να προωθήσει μία δισκογραφική, και να της δίνεται τελικά η απόλυτη ελευθερία να αποφασίζει ποιοι θα πάνε, αυτά θα γίνονται. Ας υπάρξει με κάποιον τρόπο και η ευκαιρία να καταθέτει ο οποιοσδήποτε θέλει ένα τραγούδι (π.χ. ένας τελικός με 6 τραγούδια από ανοιχτή προκήρυξη και 2-3 προτεινόμενα από δισκογραφικές).

  36. Η Ελλαδα φετος ειχε μια καλη συμμετοχη που απλα δεν πηγε καλα.
    Μην ψαχνουμε γιατι και πως, και το Ισραηλ ηταν καλο αλλα δεν πηγε ουτε τελικο.
    Καταταλλα
    – Η Ολλανδια ηταν η εκπληξη , μια φορα
    ειδα το τραγουδι και το ψηφισα, δεν ξερω γιατι αλλα μου μιλησε ,το ιδιο
    θα επαθαν και αλλοι .
    -Η Κοντσιτα ειχε καλο τραγουδι αλλα
    οχι για πρωτο βγηκε λογο στυλ και εμφανισης.
    – Σουηδια εξαιρετικη , Αρμενια το ιδιο
    Ουγγαρια πολυ καλη Αζερμπαιτζαν εξαιρετικο.

    Παντως ελειπαν αρκετες χωρες φετος
    και προβλεπω να συμβει το ιδιο του χρονου κατι που θα πρεπει να προβληματισει τους διοργανωτες.

  37. Οι χώρες που αποκλειστηκαν στον ημιτελικό τους είναι με σειρά θεσεων

    Α ημιτελικός

    11. Portugal – 39
    12. Estonia – 36
    13. Latvia – 33
    14. Belgium – 28
    15. Albania – 22
    16. Moldova – 16

  38. B ημιτελικός

    11. Lithuania – 36
    12. Ireland – 35
    13. F.Y.R Macedonia – 33
    14. Israel – 19
    15. Georgia – 15

    Σχόλια

    Έλεος 12η η Εσθονία ούτε καν 11η?

    Το Ισραήλ ανεκδιήγητο αυτό που του συνέβη. Η χειρότερη θέση που έχει πάρει είναι 4 βαθμούς μόνο πάνω από Γεωργία!

  39. Πάντως αν όντως κλείσει το IBA όπως η ΕΡΤ πέρσι. Πολλές αραβικες χώρες όπως Αιγύπτος, Λίβανος, Μαρόκο και Τυνησία μπορούν να κάνουν ντεμπούτο η να επιστρέψουν στην περίπτωση του Μαρόκο. Αν βέβαια το Ισραήλ δεν συμμετέχει.

  40. Εμένα προσωπικά δε με στεναχώρησε η θέση της Ελλάδας.Τα παιδιά ήταν τέλεια και απέδειξαν ότι είμαστε μια χώρα με γούστο και καλή μουσική.Αυτό που με στεναχώρησε όμως αφάνταστα ήταν η νίκη της Αυστρίας (το 12αρι μας σε αυτήν με σόκαρε).Όταν έλεγε στο τέλος η κυρία αυτή(που κατά τα άλλα της αναγνωρίζω ότι δεν ήταν diva να το παίζει εγώ είμαι και κανείς άλλος) ότι υποστηρίζει την ειρήνη και την ελευθερία.Την ειρήνη που στο διάολο τη σκέφτηκε, τέλος πάντων.Αλλά την ελευθερία? Ποια ελευθερία μωρέ που ο καθένας έχει παρεξηγήσει τον όρο και κάνει κατάχρηση αυτής.Που βγαίνει ο κάθε πικραμένος ντύνεται αντρογυναίκα ,μαιμού και δε συμμαζεύεται και υποστηρίζει την ελευθερία, έλεος.Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσουν το λόγια μου είναι η άποψη μου και θα ήθελα να την σεβαστείτε Κατά τα άλλα μπράβο στα παιδιά μας που έδειξαν τουλάχιστον λίγη αξιοπρέπεια.

  41. To πρόβλημά μου με την Conchita δεν είναι το performance της στη σκηνή. Αυτό μπορεί να σου αρέσει ή όχι (προσωπικά δεν είναι του γούστου μου), αλλά δεν πιστεύω ότι είναι “επικίνδυνο” γιατί περνά τάχα πρότυπα και μηνύματα.

    Το πρόβλημα είναι η εκτός σκηνής εντελώς ψεύτικη και υπερβολική συμεριφορά της, όπου εκεί όντως υπάρχει ο κίνδυνος να περαστούν άλλα μηνύματα γιατί δεν είναι πια στον καθένα διακριτό ότι είναι στα πλαίσια ενός ρόλου (αν και εκεί βγαίνει πιστεύω και ο πραγματικός του χαρακτήρας με το άλλοθι του ρόλου).
    Τα λόγια που είπε κατά την απονομή του βραβείου του, πραγματικά ήταν στα όρια του γελοίου. Υποτίμησε τη νοημοσύνη του κόσμου.

  42. Επεσε πολυ προωθηση στην αυστρια απο Ελλαδα, τα σχολια των δικων μας αντικειμενικων παρουσιαστων για παραδειγμα….. το ιδιο εγινε υποθετω και στις αλλες χωρες…αρα….λογικο να κερδισει!!!
    Οσο για ελευθεριες κτλ…αληθεια επειδη αρκετοι που ηταν στο σταδιο ειναι για την ελευθερια κτλ… γιατι γιουχαρισαν την Ρωσια?? Αραγε εκαναν τα ιδια στις χωρες που βομβαρδιζαν το ΙΡΑΚ, την Σερβια?? Και εκει…λογω παραπλευρων απωλειων σκοτωνονταν παιδακια….αλλα μαλλον η ευαισθησια και τα δικαιωματα ειναι επιλεκτικα! Ξεκολληστε πλεον…οτι εγινε ανατροπη στην ευρωπη επειδη κερδισε η κοντσιτα! Δεν βλεπω γιουχαρισματα στην τουρκια που απο το 74 κατεχει την μιση Κυπρο…δεν ειδα αντιδρασεις που η EBU στο επισημο dvd λογοκρινε την δηλωση του Χριστοφορου το 2005 περι “μονης μοιρασμενης πρωτευουσας στην ευρωπη”…εκει δεν φτανουν τα ανθρωπινα δικαιωματα που πρεσβευουν ολοι αυτοι οι υποστηρικτες των ανθρωπινων δικαιωματων…..
    Δεν με αφορα που κερδισε η κοντσιτα… Απλα αυτη η υποκρισια δεν μου αρεσει…. Και υπαρχει τελικα υποκρισια ΠΑΝΤΟΥ…ακομη και στους δηθεν απελευθερωμενους……

  43. Οσο γιατι διμαρτυρονται εδω περα κοσμος για την θεση της ΕΛΛΑΔΑΣ και μερικοι λετε μα….ειναι 10αδα τοσα χρονια κτλ…απλα να θυμισω οτι η ΕΛΕΝΑ το 2005 που αξιζε την νικη…την πηρε με πολυ λιγοτερους βαθμους σε σχεση με αλλες νικες χωρων…. εεε τι να κνουμε….
    Επισης καπου διαβασα σε ενα site οτι γιατι υπαρχουν αντιδρασεις για την κοντσιτα και την ομοφυλοφιλια αφου στην αρχαια Ελλαδα ηταν προβεβλημενο….ΕΛΕΟΣ…πιο γελοιο πραγμα δεν υπαρχει απο αυτο…. με ΕΞΟΡΙΑ καταδικαζοσουν ….. τωρα μην αρχισε για Σωκρατιδες κτλ… ειναι γελοια….

  44. φοβερη η Αυστρία. Μπράβο στην conchita. ωραίο τραγούδι και καταπληκτική ερμηνεία.
    δεν καταλαβαίνω το μένος μερικών που βριζουν εδω μέσα. μάλλον έχουν σεξουαλικά απωθημένα αλλιώς δεν τους πείραζε να βλέπουν κάτι διαφορετικό.

    μπράβο και στην Ελλάδα. μια χαρά ήταν τα παιδιά. αλλά μην στενοχωριόμαστε για τη θέση. έτσι κι αλλιώς έχουμε πάει καλά τα τελευταία δέκα χρόνια.

  45. Ειστε απαραδεκτοι ολοι εσεις οι ”eurofan”και καλα της μιας χρονιας.Δεν παει καλα το τραγουδι και τα παρατατε γιατι να φυγουμε απο τον θεσμο και γιατι να θεριστει η Eurovision.Aντι να πουμε μακαρι να παμε και να στηριξουμε την Ελλαδα και τον θεσμο ως φανς ολοι απογοητευτηκατε.Νικησε η Κονστιτα και???Σιγα του χρονου Βιεννη.Τελειωσε αυτο.Απλα μην παιζεται ολοι τους φαν αφου δεν στηριζεται τον θεσμο.Και μενα δεν μου αρεσε αλλα ειμαι μεγαλη φαν του θεσμου γι αυτο τον στηριζω και αω κοντρα σε αυτα που ολοι λενε.Αυτο θα πρεπει να κανατε ολοι.Πηγαν νεα παιδια και θα τους υποδεχτουμε με αρνητικα σχολια??Η Ελενα οταν νικησε δωσαμε ποσα λεφτα για δημοσιες σχεσεις αν θυμαστε μερικοι μερικοι

  46. Χεστηκα βασικά για τη θέση,κατα τη γνώμη μου ήταν η καλύτερη εμφάνιση μας μετά την παπαριζου.μην ξανά πάμε ποτέ σε αυτή τη μαλακια,που όπως φαίνεται όλα έχουν γίνει τόσο πολιτικά.μπραβο στα παιδιά και εύχομαι να μην χαντακωθουν από εμάς τους “ελληναρες” που επλήγη το εθνικό μας φρόνημα.Ας τους στηρίξουμε και μετά …

  47. Πρώτα απ’ όλα ogae κάτι πρέπει να κάνεις με το μποτρδελοσάιτ σου. Είναι κατανοητό να υπάρχουν δυσκολίες σύνδεσης όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεψιμότητας, δεν γίνεται όμως να καταρρέει τόσο εύκολα και για τόσες ώρες…

    Όσον αφόρα το νικητήριο τραγούδι, εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και απ ότι βλέπω και στο yt δεν αρέσει σε πολύ κοσμο. Οι λογοι για τους οποίους βγήκε πρωτο είναι προφανείς και ουδεμία σχέση εχουν με την μουσική. Χθες ειδα την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Από τη μια ψηφίζουν αυτό την κυρια με τα μούσια θέλοντας να δηλώσουν το δικαίωμα στην διαφορετικότητα (για μένα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο) και από την άλλη αποδοκιμάζουν και γιουχάρουν δυο δεκαεπτάχρονα ταλαντούχα κορίτσια για τις πολιτικές επιλογές της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

    Για το τραγούδι μας δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Συνεχίζει να μου αρέσει και μάλιστα πολύ, δεν μετανιώνω που το υποστήριξα και το υποστήριξα με γνώμονα τη μουσική, αλλά για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι στη Eurovision υπάρχουν και άλλα κριτήρια επιλογής για τα νικητήρια τραγούδια, τα οποία εμένα δε με αφορούν.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    Ελπίζω του χρόνου να γίνει μια ανοικτή διαδικασία απο τη Νεριτ (γιατί όχι και το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και να μη μας πτοήσει αυτή η κακή θέση.

    • Αυτο ακριβως πρεπει οι “δηθεν” να καταλαβουν! Οτι υπαρχει ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ παντου!!! Ας μην προβαλλουμε καποια ατομα οτι ειναι υπερ των ελευθεριων κτλ… αλλα κια οι ιδιοι ειναι υπερ μονο σε οτι τους βολευει!!

      ΑΠΛΑ τα πραγματα…. τωρα μερικοι ας κανουν δηλωσεις περι δικαιωματων…. Αλλα ειναι υποκριτικο!

      Δεν κατηγορουμε την κοντσιτα….ουτε τη νικη της…. απλα μην μας το παιζουν μερικοι εδω μεσα….ως υποστηρικτες της ελευθεριας….

    • συμφωνω 1000% η υποκρισια σε ολο τις το μεγαλειο..καποιες χωρες πρεπει να το σκεφτουν να μην συμετασχουν του χρονου!αυτοι απλα με θρασος και φασισμο σου λενε εισαι στο γηπεδο μας και θα παιξεις με δικους μας κανονες δεν εχεις κανενα δικαιωμα σε τιποτα!

  48. Εντάξει παιδιά, ας μην το πάρουμε και τόσο σοβαρά. Σε έναν θεσμό που κατάντησε καρναβάλι, τι πιο φυσικό να πάρει την 1η θέση το πιο μεγάλο καρναβάλι.
    Κρίμα όμως για τα δικά μας παιδιά. Έδωσαν ψυχή και φάνηκαν να το διασκεδάζουν τόσο πολύ. Αδικία…

  49. Πρεπει να υποστηριζεται ο εκπροσωπος απο δικσογραφικη! ΩΣΤΟΣΟ ανοικτη διαδικασια θα επρεπε να υπαρχει ως προς την ΣΥΝΘΕΣΗ!!!! Απλα τα πραγματα…. Εαν καποιος ακομη no name θελει να στειλει ενα τραγουδι να το κανει, αλλα οι ερμηνευτες πρεπει να ειναι με δισκογραφικη!

  50. Συγχαρητήρια- και απο εμένα με τη σειρά μου- στα παιδιά! Πολύ όμορφη εμφάνιση. Με λυπεί το αποτέλεσμα της 20ης θέσης αλλά είναι ένα παιχνίδι που τελείωσε.
    Ο εγκέφαλός μου δεν δέχεται την νίκη της Αυστρίας, καθώς το 12καρι απο εμάς με έκανε να ντραπώ βαθύτατα! Γενικά, όμως, ολοι οι ομοφυλόφιλοι ψήφισαν την Αυστρία-και δεν το λέω με ειρωνικό ύφος. Κάθε άλλο. Έπρεπε να κερδίσει η Ολλανδία.
    Τα λέμε του ΧΡΟΝΟΥ και δεν θελω σχόλια του τύπου: μη ξανα παμε eurovision. Θα πάμε eurovision. Δεν τα παρατάμε!
    Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΑΤΕ καθώς μάθαινα απο εσάς. Αλλά και τον OGAE GREECE για την προσπάθειά του!
    Τα λεμε του χρόνου. ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

  51. Γαμω την επιτροπη μας ρεζιλι παγκοσμιος μας εκανε το 12αρι του κοινου το δωσαμε στην αρμενια και αυτη το χαντακοσαν για να βγει ο πισωγλεντις, η παλιοαδερφαρα η τρυπια

  52. Εαν καποιοι θελαν να δωσουν μηνυμα… το τραγουθδι με το καλυτερο και πιο σημαντικο μηνυμα το ειχε η ΟΥΓΓΑΡΙΑ…..

    Τωρα για τα αλλα μηνυματα αλλων…αντε γεια….

  53. @GREECE Απλα μην ξαναπαμε. Ετσι και αλλιως αντιπαθεις ειμαστε στους ευρω-πεους !

  54. Την conchita δεν την ψηφισαν μονο γκει,ας παψει αυτη η καραμελιτσα.το τραγουδι της ειναι ωραιο,στο youtube φιλε δημητρη δεν αρεσει γιατι μπενουν και την μαυριζουν χωρις να την ακουσουν απο την αντιπαθεια,ετσι κανουν και στην gaga.Η conchita πρεπει να κλεισει τα αυτια της και επιτελους εχουμε δυο Ντανες η πρωτη παει τωρα χανεται απο φημη.Βρε μην κανετε ετσι χαριστε μια νικη και στα λοατ ατομα,τοσες νικες θα εχουμε να δωσουμε,ειναι ενα μεγαλο μερος της κοινωνιας και ας πηρε ενα βραβειο.Η molly που παει; ποτε δεν το πιστεψα αυτο το τραγουδι τουλαχιστον η σαννα βγηκε τριτη.Φετος το κλιμα των ελληνων ηταν καπως οτι θα σαρωσουμε και τετοια την ειχαμε δεδομενη την δεκαδα ενω περυσι ουτε καν.

    • Το γεγονός ότι οι μισοί ψήφοι στο yt είναι αρνητικοί εμένα μου λέει πολλά. έχουν την επιλογή να δηλώσουν αν τους αρέσει το συγκεκριμένο τραγούδι ή όχι, τόσο απλό τόσο ξεκάθαρο.
      Για μένα το μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι η μουσική, οτιδήποτε άλλο δεν με αφόρα. Το τραγούδι αυτό δεν άξιζε την νίκη ήταν μέτριο και η φωνή του/της ερμηνευτή/ιας ήταν σαν κ αυτή, ερμαφρόδιτη.
      Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στις προσωπικές επιλογές καλό είναι να το εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα μας, αλλά κυρίως να είμαστε δίκαιοι και αυτό το αποτελεσμα δεν ηταν.

      • Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση χολή βρε παιδί μου!Καταρχήν αν δεις το βίντεο του ημιτελικού έχει πολύ περισσότερα likes!Δεύτερον, το γεγονός ότι υπάρχει συντιριτισμός στις μέρες μας είναι γνωστό και το παράξενο ήταν που είχε και τόσους υποστηρικτές!Τρίτον, επειδή το τραγούδι δεν σου άρεσε δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλό!!!!Εμένα μου άρεσε !Όσο για τα φωνητικά σχόλια,ήταν αψεγάδιαστη, ενώ η Ελλάδα έπρεπε να μην περάσει αν το πάρεις έτσι!(Άθλια φωνητικά, ο ρίσκυ δεν μπορούσε να αναπνεύσει!)

      • @ johnnnn είναι σαφές αυτό που γράφω. Η Eurovision είναι ένας μουσικός διαγωνισμός, όταν λοιπόν προωθούν ένα τραγούδι για τελείως διαφορετικούς λόγους έχω κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ, χωρίς αυτομάτως να χαρακτηρίζομαι συντηρητικός ή φασίστας. Φυσικά και δεν έχω την απαίτηση να συμφωνούν όλοι με την προσωπική μου άποψη, έχω όμως κάθε δικαίωμα να την πω.

  55. Ελεος ξεχαστε πια το οτι βγηκαμε 20οι γιατι πολυ μας ηταν και εγω το ελεγα οτι θα πατωσουμε αλλα ποιος ακουγε…το θεμα ειναι οτι νικησε η Αυστρια και χαρηκα προσωπικα για την conchita

  56. Dimi τραβα γαμα,ζηλευεις σωστα;η δεν μπορης να γαμησης η ζηλευεις τον πισωγλεντι οπως λες.Και γκει ρε παιδια να μην εισαι οταν βλεπεις κατι σκυλια να βριζουν γινεσαι ενα μαζι με τους γκει.Conchita καντο οπως η μεγα Ντανα ειμαι μια γυναικα με αρχιδια να…….βαρεθηκα ξενερωσα με την γκρινια καποιων εναντιων της.δεν ξανασχολουμε βγαλτε τα απωθημενα εναντιων της,η ανεργια βγαινει σε θυμο σε καθε διαφορετικο.παντως να ξερετε οτι η conchita τοεχει το βραβειο δεν της το περνει κανεις.αντε γεια.

    • φασιστα γκει μαθε να γραφεις…δεν θα κανεις ολους οσους ειναι κατα των γκει ανωμαλους σαν εσενα και ανικανους!!ανωμαλος εισαι συ και ολο το σιναφι σου γιατι εχεις πολες γυναικειες ορμονες για αυτο και παρουσιαζετε τετοια υστερια εσεις οι αδελφαρες!

  57. Το τραγουδι της αυστριας ειναι για να

    ανοιγει ταινιες James Bond…(η μουσικη τουλαχιστον)Δεν περιμενα να παμε πιο χαλια απο το aphrodisiac και συμφωνα με ολα τα βιντεο-τοπ 5- ειδικα. Πιστευω πως οι κριτικες επιτροπες πρεπει να καταργηθουν 🙁 Πιστευω πως αν η conchita δεν ειχε την εμφανιση…αυτη τελος παντων δεν θα νικουσε.

  58. Κριμα στην Ελλαδα εγω περιμενα οτι θα ειναι μεσα στη δεκαδα και στεναχωρηθηκα αρκετα με το αποτελεσμα και με οσους την κραζουν. Ενταξει δεν πηραμε καλη θεση..ε και?? Εμεις ξερουμε οτι ειμασταν τελειοι και αυτο εχει σημασιαα… Οσο για την Conchita προκειται για ενα πλασμα απροσδιοριστου φυλου που πραγματικα ουτε ο ιδιος η ιδια ξερει τι ειναι.. Η Eurovision ειναι ενας διαγωνισμος τραγουδιου και οχι ενα reality show που πηγαινει η καθε Conchita..

  59. Του χρόνου δεν θέλω να πάμε! Η 20η θέση ήταν χαλί μαύρο. Το Μαυροβούνιο μας πέρασε που ήταν η 1η τους φορά σε τελικό.

  60. Απ’ό,τι φαίνεται στη Γιουροβίζιον πρέπει είσαι ή μόνο σοβαρός ή γελοίος και σοβαρός ταυτόχρονα.

  61. Αυτά είναι τα ΤΟΠ 5 της Ελληνικής Επιτροπής, όπως δημοσιεύθηκαν στο επίσημο site της Eurovision.

    Βασίλειος Απέργης:
    (Μουσικός Παραγωγός)

    Αυστρία – 1η
    Φιλανδία – 2η
    Ολλανδία – 3η
    Ισλανδία – 4η
    Ουγγαρία – 5η

    Κωνσταντίνος Παντζόγλου:
    (Ραδιοφωνικός Παραγωγός / Δημοσιογράφος)

    Ουγγαρία – 1η
    Αυστρία – 2η
    Ουκρανία – 3η
    Ολλανδία – 4η
    Ρωσία – 5η

    Ροδάνθη Παπαδέα:
    (Στιχουργός)

    Ολλανδία – 1η
    Ρωσία – 2η
    Νορβηγία – 3η
    Αυστρία – 4η
    Ουκρανία – 5η

    Άγγελος Μακρής (Mark F. Angelo):
    (Μουσικός Παραγωγός / Συνθέτης)

    Ρωσία – 1η
    Νορβηγία – 2η
    Ολλανδία – 3η
    Ουκρανία – 4η
    Αυστρία – 5η

    Μαίρη Συνατσάκη:
    (DJ / Τηλεοπτική Παρουσίαστρια)

    Νορβηγία – 1η
    Ρωσία – 2η
    Αυστρία – 3η
    Ολλανδία – 4η
    Ουκρανία – 5η

    Αυτό είναι το ΤΟΠ 5 του κόσμου που ψήφισε από Ελλάδα.

    Televoting:

    Αρμενία – 1η
    Αυστρία – 2η
    Ρωσία – 3η
    Ελβετία – 4η
    Πολωνία – 5η

    Και εδώ είναι οι ψήφοι της Ελληνικής επιτροπής στα τραγούδια του ΤΟΠ 5 του Ελληνικού Televoting.

    Βασίλειος Απέργης:
    (Μουσικός Παραγωγός)

    Αρμενία – 17η
    Ελβετία – 6η
    Πολωνία – 25η

    Κωνσταντίνος Παντζόγλου:
    (Ραδιοφωνικός Παραγωγός / Δημοσιογράφος)

    Αρμενία – 13η
    Ελβετία – 12η
    Πολωνία – 15η

    Ροδάνθη Παπαδέα:
    (Στιχουργός)

    Αρμενία – 15η
    Ελβετία – 13η
    Πολωνία – 23η

    Άγγελος Μακρής (Mark F. Angelo):
    (Μουσικός Παραγωγός / Συνθέτης)

    Αρμενία – 8η
    Ελβετία – 19η
    Πολωνία – 15η

    Μαίρη Συνατσάκη:
    (DJ / Τηλεοπτική Παρουσίαστρια)

    Αρμενία – 6η
    Ελβετία – 14η
    Πολωνία 7η

    Παράλληλα τα ίδια συμβαίνουν και σε κάθε χώρα με την εκάστοτε επιτροπή και τις ψήφους των οπαδών της Eurovision. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Μπράβο στην Ελλάδα για τη συμμετοχή, μπράβο και στην Αυστρία που είχε καλό τραγούδι ασχέτως της εμφάνισης του καλλιτέχνη.

    Ψήφισα Ολλανδία, Ελβετία, Σουηδία και Πολωνία (πως να αντισταθείς σε τέτοιο πειρασμό!).

    Άντε και του χρόνου.

  62. Loipon: oso iparxoun oi epitropes, I ellada de tha einai pote sto top 5, poso mallon gia niki. Tha paromoiaso auto pou ginetai me ti malta. 10 xronia itan top 10 kai sta 00s arxise I katrakila me mikres “analampes” (2002,2005) kapos etsi tha paei kai gia mas, 9 xronia top 10 kalomathame alla etsi opos allazoun ola tha perasei kairooos gia na epanelthoume pliros. Mexri tote tha kerdizoun tixaia xores pou mporoun na to diorganosoun…

    • Nαι μωρε οι κριτικες μας φταινε!Ας στειλουμε ακτι ποιοτικο να περάσουμ!Ουτως η άλλως 13η είμασταν στο κοινό φέτος !

  63. τελος δεν θα ασχοληθω ξανα μ αυτον τον σαπιο κωλοδιαγωνισμο!χθες καταλαβα ποσο πολιτικοποιημενος ειναι ο διαγωνισμος!απλα απ το αποτελεσμα και μονο φαινεται οτι ηταν μια προπαγανδα των γκει και sex μειονοτειτον!αυτο το μηνυμα ηθελε να περασει οτι ολη η ευρωπη λατρευει τους γκει εινα υπερ των γκει απ την αλλη ηθελαν να δειξουν οτι τιμωρουν την Ρωσσια εδειναν καποιους βαθμους αδικαιολογητους στο αθλιο τραγουδι τις ουκρανιας οτι και καλα την λενε στην Ρωσσια δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν μαθαινα οτι ολα αυτα τα εκανα για να την πουν στην Ρωσσια τωρα που στο προσκηνιο ειναι ολες αυτες οι συζητησεις για τα δικαιωματα των γκει κλπ!απλα αθλιο αλλα αυτο φαινονταν απο τοτε που το αζερμπαιτζαν και αλλες χωρες κερδισε ξφνικα απ το πουθενα τον διαγωνισμο αυτο!επισης δεν μπορω να καταλαβω πως χθες ολες οι χωρες συντονιστηκαν και ψηφιζαν εδιναν τα δεκαρια και δωδεκαρια παντα στην αυστρια και ολανδια??????δεν μπορω να καταλαβω πως τοσα εκατομμυρια ανθρωποι προτιμσαν ολοι αυτα τα δυο αδιαφορα τραγουδια?οσο για το τραγουδι της Ελλαδας το περιμενα με σιγουρια τουλαχιστον 5 η δευτερο!αδικηθικε παρα πολυ γατι το τραγουδι θα ακουγεται στα ραδιοφωνα!

  64. Φέτος νομίζω ήταν ένα ακόμη μάθημα για την Ελλάδα, όταν τα έλεγα εγώ με λέγατε απαισιόδοξο!Πραγματικά φέτος δεν μας άξιζε καλή θέση!Όταν προσπαθούμε να μιμηθούμε μια άλλη κουλτούρα με ένα μέτριο τρόπο αυτά συμβαίνουν!(ο ρίσκυ ήταν άθλιος, τα φωνητικά κακά και η σκηνική παρουσία μάλλον δεν “πέρασε”!!!Το ΗΒ πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρήσει!ΕΛΕΟΣ!Μπράβο στην Αυστρία, στην τόλμη της και στην έλλειψη στερεοτύπων και προκατάληψης που είχε! Το τραγούδι άξιζε και αυτό φάνηκε!Όσο για σας που δεν θα ξαναδείτε eurovision, χάρη μας κάνετε ρατσιστές!Ντρέπεστε που η χώρα μας έδωσε 12 στην Αυστρία;Εγώ ντρέπομαι για την κουλτούρα και το μορφωτικό σας επίπεδο!

    • δηλαδή εσύ που είσαι κατά των προκαταλήψεων και των στερεότυπων, ήθελες να μην επιτρέψουμε την εκπροσώπηση μας από τους FF επειδή εκπροσωπούν καποιο είδος μουσικής διαφορετικής κουλτούρας από την ελληνική??? Μάλλον εσύ είσαι προκατειλημμένος και φασίστας και σε καμία περίπτωση το σχόλιο σου δεν με κάνει να πιστεύω ότι είσαι άνθρωπος με μόρφωση, κουλτούρα και κυρίως παιδεία.

      • Δεν είπα σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουμε κάτι!Ο κόσμος ψηφίζει και ότι αρέσει στους περισσότερους πάει!Απλός για ‘μένα η μετριότητα φέτος στην αποστολή μας ήταν αισθητή!Όσο για το αν είμαι φασίστας, το έχει δείξει τα σχόλια του καθένα μας εδώ μέσα!

  65. οσο για τον νικιτη νικητρια δεν καταλαβα ακομα αθλιο.. και η εμφανιση και το τραγουδι δεν θα το θυμαται κανεις και δεν θα ακουστει πουθενα αλλη μια πατατα…

  66. Πάντως είστε άδικοι όσοι λέτε ότι άξιζε η Ελλάδα την 20η θέση.οκ το τραγούδι δεν ήταν και τέλειο ούτε όμως χάλια για να ξεπεραστεί από τη Λευκορωσία την Πολωνία και την ισλανδια και να παει το ίδιο με την κρυφή ευαισθησία το 98.τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Βέβαια προσέξτε ότι εάν έστω η Κύπρος ήταν μέσα φέτος θα βγαίναμε τουλάχιστον 16οι με 47 βαθμούς. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικά παιχνίδια και συμμαχίες.Μπραβο όμως στην Ελλάδα που φέτος τόλμησε κάτι διαφορετικό.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να έχουμε πάντα τον περιορισμό να στέλνουμε έθνικ τραγούδια.Ηδη τα λαϊκό ποπ που στέλναμε τόσα χρόνια τελείωσαν ήδη από το 2012.Δεν ξέρω κατα τη γνώμη μου μη πάμε καθόλου του χρόνου και το 2016 να επιστρέψουμε με κάτι πιο προσεγμένο…

  67. Ειλικρινα εκατσα και ειδα ολα τα αναλυτικα αποτελεσματα τουλαχιστον οσον αφορα την Ελλαδα και διαπιστωσα οτι ουτε καν στο κοινο δεν ειχαμε καλο αποτελεσμα (13η θεση, 41 βαθμους) οποτε δεν μας χαντακωσαν οι επιτροπες φετος. Δεν μπορω να εξηγησω τον τροπο που ψηφισε ο λαος της Ευρωπης φετος. Το νικητηριο τραγουδι ηταν απο τα αγαπημενα μου αλλα οπως γνωριζουμε η Αυστρια δεν νικησε επειδη ειχε το τραγουδι… Παντως μεγαλυτερη υποκρισια στα αποτελεσματα ειναι οι επιτροπες της Αρμενιας και του Αζερμπαϊτζαν. Το καταλαβαινω οτι ο κοσμος των δυο κρατων μαυρισαν στις ψηφους ο ενας τον αλλον. Αλλα οι επιτροπες εδειξαν την αθλιοτητα τους καθως και οι 5 Αρμενιοι κριτες κατεταξαν ομοφωνα το Αζερμπαϊτζαν 15ο στον ημιτελικο και 25ο στον τελικο και το ιδιο οι 5 Αζεροι για την Αρμενια. Απαραδεκτοι απλα.

  68. ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ με μονο 4 τραγουδια με short list. Επιτέλους αν δεν πάψει ο διαγωνισμος να ειναι μονοπώλιο της καθε εταιριουλας της πλάκας που μας επιβάλει τραγουδια της πλάκας και άφωνους τραγουδιστές , τοτε να αποχωρησουμε. ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΥΟ ΠΑΤΟΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΤΟ 2014. Το σύστημα της ΝΕΡΙΤ να απαγορεύει σε συνθέτες να στείλουν τραγουδι ώστε να δίνει ενας δημοκρατικός και ανοιχτός τελικός , μας Πάει εκατο χρονια πίσω. Έλεος. Εκτός απο το να στήνει σικέ επιτροπές για να δινουμε δωδεκαρια στα τραγουδια του Κοντοπουλου που σκηνοθετεί ο ευαγγελινος και να βάζει 3-4 τραγουδια της πλάκας να διαγωνιστούν σε ελληνικο τελικο , δεν ξερει τιποτα αλλο. Άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Καμια πολιτισμένη χωρα της Ευρώπης δεν εχει 12 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

  69. loipon mhn akouw oti an phgene o martakhs h h kristalia tha mpename sthn 10ada!!!!!!fetos pisteuw opoion k na stelname ta idia skata tha phgename logo summaxiwn k politikhs!!!!!!!dn xerw an tha xanakerdisoume pote tn eurovision me ola auta p geinonte!!!!egw lewtoux ronou na steiloume tn kosta doxa ntumenw tsampa!!!!!!!!mono etsi exoume elpida xaxaxaxax

    • Καλως-κακως η εποχη των τσιφτετελο-pop στην Eurovision τελειωσε πριν 2 χρονια. Αλλα οσο ειναι υπευθυνο το MAD για την Eurovision δεν πιστευω δυστυχως να ξεφυγουμε απο pop-rap υποψηφιοτητες. Αρα ή θα στελνουμε τετοια τραγουδια για να λεμε πως ειμαστε στην eurovision και θα ελπιζουμε να μην πατωσουμε, ή δεν θα στελνουμε τιποτα μιας και η ΝΕΡΙΤ δεν προκειται να αναλαβει το κοστος και να εχουμε πιο ανοικτη διαδικασια επιλογης υποψηφιοτητας.

    • εγω κατια παρακολουθωντας γιουροβιζιον απο το 1993 ανελλιπως και φανατικα και απο τα 30 χρονια ζωης μου ειμαι 1000% βεβαιος οτι αν ειχαμε στειλει κατι πιο ελληνικο θα τα πηγαιναμε αρκετα καλυτερα..πιστευω οτι και ο μαρτακης και η κρυσταλια θα ηταν πιο ψηλα απο την 20 θεση…

  70. Αχαχαχαχαχαχ ειδατε οποιος στηριζει τους γκει γινεται αμεσως γκει και αυτος.Βρε κραξτε οσο θελετε βρε την conchita διαλεγω εγω.Κραξτε καυλωνω καλυτερα.Αντε απο εκει σουργελα η conchita ηταν ντιβα και μεριμοι ασχοληστε με τον κολο της.Βρε κοντσιτα κλαστους να ξεμπερδευουμε αντε απο εκει.Δωδεκα η ελλαδα βουλωστε το.Φιλακια και του χρονου απο βιεννη στηριζουμε αλλη κοντσιτα για να μαθουν καποιοι να σεβονται

  71. Δεν μπορω να καταλαβω οτι ατομα που ανυπομονουσαν για τον διαγωνισμο μεχρι χθες μετα τα χθεσινα τον αποκαλουν καρναβαλι κλπ./Μονο οι πραγματικοι φαν φανηκαν ο οποιοι υποστηριζουν την Ελλαδα και δεν μιλανε τοσο αρνητικα για τον διαγωνισμο.Οκ ρε παιδια παει το 2014 να ειμαστε γεροι του χρονου ακομα καλυτερα και να ευχομαστε να γινει ο διαγωνισμος ακομα καλυτερος

  72. Τα αποτελέσματα των επιτροπών και του κόσμου για την Ελλάδα και το Rise Up.

    Αλβανία
    Επιτροπή – 9η | Televoting – Δεν είχε

    Αρμενία
    Επιτροπή – 10η | Televoting – 6η

    Αυστρία
    Επιτροπή – 21η | Televoting – 14η

    Αζερμπαιτζάν
    Επιτροπή – 5η | Televoting – 11η

    Λευκορωσία
    Επιτροπή – 6η | Televoting – 8η

    Βέλγιο
    Επιτροπή – 23η | Televoting – 7η

    Δανία
    Επιτροπή – 16η | Televoting – 11η

    Εσθονία
    Επιτροπή – 22η | Televoting – 18η

    Σκόπια
    Επιτροπή – 24η | Televoting – 17η

    Φιλανδία
    Επιτροπή – 21η | Televoting – 13η

    Γαλλία
    Επιτροπή – 19η | Televoting – 12η

    Γεωργία
    Επιτροπή – Άκυρη | Televoting – 7η

    Γερμανία
    Επιτροπή – 22η | Televoting – 4η

    Ουγγαρία
    Επιτροπή – 25η | Televoting – 18η

    Ισλανδία
    Επιτροπή – 21η | Televoting – 11η

    Ιρλανδία
    Επιτροπή – 7η | Televoting – 17η

    Ισραήλ
    Επιτροπή – 5η | Televoting – 14η

    Ιταλία
    Επιτροπή – 11η | Televoting – 8η

    Λετωνία
    Επιτροπή – 26η | Televoting – 17η

    Λιθουανία
    Επιτροπή – 26η | Televoting – 14η

    Μάλτα
    Επιτροπή – 8η | Televoting – 11η

    Μολδαβία
    Επιτροπή – 16η | Televoting – 14η

    Μαυροβούνιο
    Επιτροπή – 10η | Televoting – 16η

    Νορβηγία
    Επιτροπή – 6η | Televoting – 17η

    Πολωνία
    Επιτροπή – 23η | Televoting – 9η

    Πορτογαλία
    Επιτροπή – 24η | Televoting – 19η

    Ρουμανία
    Επιτροπή – 20η | Televoting – 5η

    Ρωσία
    Επιτροπή – 3η | Televoting – 12η

    Σαν Μαρίνο
    Επιτροπή – 21η | Televoting – Δεν είχε

    Σλοβενία
    Επιτροπή – 24η | Televoting – 10η

    Ισπανία
    Επιτροπή – 17η | Televoting – 13η

    Σουηδία
    Επιτροπή – 12η | Televoting – 13η

    Ελβετία
    Επιτροπή – 24η | Televoting – 9η

    Ολλανδία
    Επιτροπή – 24η | Televoting – 11η

    Ουκρανία
    Επιτροπή – 7η | Televoting – 15η

    Ηνωμένο Βασίλειο
    Επιτροπή – 14η | Televoting – 7η

  73. Λοιπόν ας πώ και γώ την δική μου εκδοχή για τα χθεσινά:

    ξεκινάω με ΕΛΛΑΔΑ! εγώ θεωρώ οτι το τραγούδι μας απλά “χάθηκε” .. μετά απο εμάς ακολούθησε η σάρα και η μάρα, μέχρι και γώ κόντεψα να το ξεχάσω.. επίσης αυτή η τσιχλόφουσκα κάθε χρόνο οτι πάμε για πρωτιά και οτι όλοι μας αγαπούν και οτι όλους τους αγαπάμε, πρέπει να σταματήσει.. εγώ προσωπικά, το ήξερα οτι δεν θα μπέναμε στην 10άδα, υπολόγιζα 13/14η θέση.. και πάλι όμως αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να αποχωρήσουμε.. σε καμία περίπτωση! άλλες χώρες που δεν πάνε καν τελικό, πως συμμετέχουν κάθε χρόνο; επίσης, θεωρώ οτι το τραγούδι μας κούρασε κάπως.. για μένα δεν ξεχώρισε την βραδιά του τελικού. και κάτι τελευταίο, σκευτείτε οτι δεν είχαμε κάτι καλύτερο να επιλέξουμε..

    και συνεχίζω με ΑΥΣΤΡΙΑ:

    Καταρχήν, με βλέπω Βιέννη του χρόνου έχω την τύχη να μένω πολύ κοντά στην Αυστρία 😀

    δεν με ενόχλησε ποτέ και ούτε θα με ενοχλήσει ποτέ η Conchita ! ήταν άψογη στον τελικό και για μένα της άξιζε και με το παραπάνω η νίκη. Αδιαφορώ τελείως για την εξωτερική της εμφάνιση. το τραγούδι είχε αέρα νικητή και δικαίως νίκησε.

    για μένα η θέση της Ελλάδας δεν αποτέλεσε και τόσο έκπληξη, γιατί όπως είπα το τραγούδι ξεχάσθηκε.. η μόνη έκπληξη ήρθε απο το Αζερμπαιτζάν (μα 22η?)

    του χρόνου ενοείτε οτι συμμετέχουμε.. 3 μεγάλα shows υπάρχουν: your face sounds familiar, J2US, The Voice. τα 2 απο αυτά έχουν σχέση με το τραγούδι, είναι δυνατόν να μην πάμε του χρόνου?

    • Κωνσταντίνε χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω και να δημιουργήσω εντάσεις με τους έλληνες που ζουν σε άλλες χώρες, αλλά θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο για την συμμέτοχη της Ελλάδας στην Eurovision τον έχουν οι έλληνες πολίτες, δηλαδή οι έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και κατά κύριο λόγο χρηματοδοτούν και τις αποστολές.

      • δηλαδή εμείς που ζούμε στο εξωτερικό να μην μειλάμε; μέχρι πρίν 2 χρόνια ήμουν και γώ πολίτης της Ελλάδας. Ξαφνικά δεν μου δίνεται το δικαίωμα να πώ την γνώμη μου; όχι κύριε Θάνο, μου πεύτει και με το παρα πάνω λόγος για την ελληνική συμμετοχή.. ΕΛΕΟΣ πια! εσύ νομίζεις οτι οι Έλληνες πληρώνουν την eurovision ? το τέλος της ΝΕΡΙΤ είναι το μόνο που πληρώνετε, τίποτε άλλο. εμείς επειδή φύγαμε, ξαφνικά δεν είμαστε Έλληνες, δεν μας πεύτει λόγος!

      • οπως το ειπες δεν σας πεφτει λογος, ασχοληθειτε με την συμμετοχη στη χωρα διαμονη σας

      • ΑΝΤΕ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΔΩ! ηλίθιε. ΣΚΑΣΕ!

        ορίστε μας.. μια χαρά θα ασχολούμε με την χώρα ΜΟΥ! και οτι γουστάρω θα λέω για αυτήν. κατάλαβες? άντε να πούμε. Λυσσάς σαν το σκυλί. κάθεστε απο μια γωνιά και κρίνετε τα πάντα, ανόητοι.

        νομίζετε στο εξωτερικό είναι παράδεισος, μόνο να κρίνετε ξέρετε. βρωμιάριδες. ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΘΑΝΟ. αυτό έχω να σας πώ μόνο, είστε για λύπηση

      • Τι μου λες ρε γρόθε τι με νοιάζει πως είναι έξω? Δε πάτε να πνιγείτε όλοι οι ομογενείς. Εσείς κάθεστε και επιβάλλεται τη γνώμη σας για πράγματα που δεν σας αφορούν. Αφήστε εμάς που μέναμε στην Ελλάδα να αποφασίσουμε τη θα κάνουμε με το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ ασχολούμαι ρε γερμανοβλαμμένε σουβλατζή με τη χώρα που έχει πάει να παρασιτήσεις?

      • ρε αγόρι μου ναρκωτικά παίρνεις; δεν με νοιάζει πως θα τα πάει η χώρα μου; είσαι με τα καλά σου; επειδή δηλαδή έφυγα έξω, μου απαγορεύεις να βλέπω και να σχολιάζω την πορεία της χώρας που γεννήθηκα και μεγάλωσα; ποιός σου το δίνει το δικαίωμα αυτό; όλοι δηλαδή που είμαστε έξω, δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την χώρα μας; γιατί; δεν είναι δικιά μας χώρα; για συγκεντρώσου σε παρακαλώ και μην ανοίγεις το στόμα σου για να λές ασυναρτησίες.

    • Άλλο να δείχνεις ενδιαφέρον και άλλο να επεμβαίνεις σε διαδικασίες που αφορούν τους έλληνες πολίτες. Εμείς έχουμε το πρώτο λόγο για τη δραστηριότητα ενός κρατικού φορέα, οταν μάλιστα χρηματοδοτείται από εμάς. Όταν δεν ζεις σε μια χωρα και δεν προσφέρεις πως έχεις την απαίτηση να έχεις και λόγο. Ελα δω να ζήσεις, να προσφέρεις και μετά πες και την άποψη σου ρε βλίτο…

      • προσέφερα και ακόμη απο εδώ που είμαι προσφέρω στο δημόσιο! και αφού λοιπόν ΕΣΥ πληρώνεις την κρατική τηλεόραση πάνε στην νεριτ και πές τους να μην συμμετέχουμε του χρόνου! ΑΝΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ? έλληνα πολίτη..

      • Eixa mia paromoia suzhthsh sto allo thread me enan akoma hli8io san k sena. Otan den 3erete mh milate. FUSIKA kai o 8anos kai egw kai o opoiosdhpote 8anos exei logo k dikaioma na ekferei apoyh. Poios sou eipe esena oti den suneisferoume oikonomika kai de plhrwnoume dhmosio forea apla k mono epd zoume sto e3wteriko???? Dld epd egw de zw sthn Ellada alla parola auta stelnw ka8e mhna stous goneis m xrhmata gia olous tous logariasmous de mou dinei to dikaioma na ekferw apoyh? Ti malakies lete edw mesa re????? Exete saltarei teliws?

      • Markelos

        ακριβώς όπως τα είπες! μην του δίνεις σημασία, ένα ΖΩΟ είναι.. σώπα ρε έλληνα πολίτη που η γνώμη σου μετράει κι όλας.. πρόσεχε μην σκίσεις κανένα καλτσόν! γελοίε! εσένα την ρωτάς την χώρα σου αν σε ανέχετε; έσενα και κάτι τέτοιους σαν κι εσένα; αλλά ξέρεις τι μου την δίνει περισσότερο; το οτι νομίζεις οτι επειδή μένεις στην Ελλάδα, είσαι ο μοναδικός που αποφασίζει για τα πάντα! Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ! είμαστε και εμείς μέρος αυτής της χώρας και την αγαπάμε και μας λείπει.. αλλά έχουμε και το δικαίωμα να ψηφίσουμε στις εκλογές και να πούμε την άποψη μας για τα κόμματα και για την γιουροβίζιον και για ότι άλλο μας αρέσει.. και η γνώμη μας μετράει ακριβώς όπως η δική σου και του κάθε ΈΛΛΗΝΑ. άντε και καλή χώνεψη

      • Αν ρε νουμερο η φορολογηση ηταν υποχρεωτικη για ολους οσους εσας που ζειτε εξωτερικο δε θα μιλουσα για το συγκεκριμενο θεμα.
        αρα απο τι καταλαβα συμφωνεις μαζι μου στο ότι οσοι δεν πληρωνουν δεν έχουν δικαιωμα να μιλουν. Αντε πνιγειτε τώρα.

    • Σίγουρα η γνώμη μου είναι πιο υπολογίσιμη από τη δική σου. Εσύ άντε παρακάλα τη χώρα που σε ανέχεται σου να σου παραχώρηση καμιά υπηκοότητα. Και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου γερμανοτσολιά.

    • Φυγε ρε βρωμιαρη που θελεις και επιστολικη ψηφο. θα αποφασιζεις για τη δικη μου ζωη ενω η δικη σου δε θα επηρεαστει καθολου ανεξαρτητα απο ποιον θα ψηφισεις;
      Αλλά μη φας όπως το πάνε θα σας αφαιρέσουν και τα διαβατηρια-σιγα μη σας δωσουν και δικαιωμα στη ψηφο. Θελετε και δικαιωματα ζωα.

      • ΧΑΧΑΧΑ πραγματικά είσαι για γέλια και για κλάματα μαζί.. όπως οι άλλοι με ανάγκασαν να φύγω απο τη χώρα μου, έτσι έχω και εγώ το δικαίωμα να αποφασίζω για αυτήν (ειδικά απο την στιγμή που έφυγα πρόσφατα) ποια διαβατήρια θα μου ακυρώσουν ρε ξεφτύλα; τι μπούρδες είναι αυτές που λές; το διαβατήριο μου είναι και θα είναι ελληνικό και κανείς δεν πρόκειται να το ακυρώσει.. όσο και να λυσσάς. δεν θα πώ τίποτε άλλο γιατί ξέρω ποιός είμαι και τι στόχους έχω στη ζωή μου. Θα σου πώ όμως κάτι τελευταίο:

        Ναί είναι εύκολο να κάθεσε στην Ελλάδα και να βρίζεις όποιον είναι στο εξωτερικό, να τον κατηγορείς οτι είναι βολεμένος και οτι εσύ πεδεύεσε και και και… έλα όμως μια φορά απο εδώ να δείς τι τραβάει ο κοσμάκης.. που παράτησε την οικογένοια του ή ήρθε εδώ με μικρά παιδιά και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. βάλε τον εατό σου στην θέση αυτού του ανθρώπου, που παλεύει να προσαρμοστεί σε μια ξένη χώρα που δεν γνωρίζει την γλώσσα και σταμάτα να παριστάνεις το θύμα και να τον βρίζεις. Αυτά απο μένα

      • ελα να δεις πως ειναι να ζεις στην Ελλαδα της κρίσης και μετα γράψε μου τις παπαριες σου. αλλα ετσι είναι τα ποντικια φευγουν πρωτα απο το καραβι και μετα το παιζουν και ηρωες. Εμενα δε με εδιωξε κανεις μενω και πολεμω εσυ ριξε το φταιξιμο τον επιλογων σου στους αλλους οπως κανετε ολοι εσεις οι πουλημενοι που ζειτε στο εξωτερικο. Μαθε στα παιδια σου πως ειναι να πουλουν την πατριδα τους για μερικα ευρω παραπάνω-αλλά δε νομίζω να θεωρησουν ποτε την ελλαδα πατριδα τους θα αφομειωθουν και αυτά.

      • Malaka 8ano eisai eilikrina eleinos. To oti kapoios an8rwpos mporei na leei auta ta pragmata kai na vgazei toso misos k xolh gia kapoion sumpatriwth tou, eite zei sto e3wteriko eite stous katw traxanades, mou fainetai apla adianohto! Prepei na eisai para polu pathetic kai apogohteumenos apo th zwh sou gia na vgazeis tosh kakia. Exeis saltarei malaka teleiws vres giatro!

      • Μια χαρά ξέρω πως είναι να ζείς στην Ελλάδα της κρίσης, γιαυτό άλωστε έφυγα! Εγώ και κανένας έλληνας μετανάάστης δεν το παίζουμαι ήρωες. Εγώ ήρθα εδώ για να έχουν τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Αντιθέτως εγώ βλέπω εσένα να το παίζεις ήρωας και δεν σου πάει.Ζήσε εδώ πρώτα και μετά άνοιξτο το ρημάδι. Τέλως πάντων δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μεέναν κλειστόμυαλο φασίστα. Μπάι

    • Η αληθεια ποναει και σχεδον ποτε δεν είναι ευχαριστη. Δεν περιμενα διαφορετικες ανριδρασεις. Markelos ασε με να δειχνω εκτιμηση στους συμαπτριωτες μου που παρ ολες τις δυσκολιες πασχιζουν να τα βγαλουν περα στην Ελλαδα και δεν την εγκαταλειπουν πεισματικα-εσεις φυσικα δεν ανηκετε σ αυτή την κατηγορια.
      Κωνσταντίνος Πιθανον να εξασφαλισεις μια καλυτερη ποιοτητα ζωης στα παιδια σου και φαντάζομαι θα τους μάθεις αυτό που σου έμαθαν και οι ανάξιοι γονείς σου, να κοιτούν πάντα το προσωπικό τους συμφέρον.Το συμπέρασμα ότι είμαι φασίστας από πού το έβγαλες; Τη γνώμη μου λέω και μάλιστα με επιχειρήματα, δεν την επιβάλλω _εκτός αν για σενα φασιστας είναι αυτος που δε συμφωνει μαζι σου.
      Σας προσφερω απλοχερα την αδιαφορια, την ιδια αδιαφορια που δειχνει για εσας η Ελλαδα.
      morfomenos¨ Με λεει τραγικα ηλιθιο καποιος που χρησιμοποιει το user name_ morfomenos; Αστο φιλε το ποιος είναι ηλιθιος σηκωνει μεγαλη συζητηση. Ακου morfomenos σιγα μην εισαι και ο Στέλιος Ρομφος ρε νουμερο χαχα

      • Pisteye me posws me endiaferei an anhkw sthn kathgoria an8rwpwn pou ektimas…kai mena kai ton opoiodhpote allo edw mesa. Mallon omws exeis mperdeyei ti 8a pei to na les thn apoyh sou kai to na petas xolh se ena atomo pou oute kan 3ereis. Oti dhladh einai apoyh me epixeirhmata na apokaleis tous goneis tou ana3ious kai oti koitoun to sumferon tous…Eilikrina 2 pragmata paizoun: h eisai pragmatika dustuxismenos pou epizhta ligh prosoxh se ena website h eisai xrusaughths.
        Sunexizw na epimenw na ya3eis yuxologikh uposthri3h. Auta ta pragmata den ta leei kapoios pou stekei sta kala tou, se kapoion agnwsto pou oute kan 3erei. Milas gia ektimish pou einai tragikh eirwnia gia ena atomo pou den exei kan autoektimish. Kalh tuxh

      • Είχα κάποιες αμφιβολίες γι’ αυτό που έγραψα παραπάνω αλλά φρόντισες να με επιβεβαιώσεις με την απάντηση σου. Όταν δεν γνωρίζεις για ποιο λόγο έχει επιλεγεί αυτό το nickname και τι σημαίνει για μένα και με κριτήριο την ασχετοσύνη σου με αποκαλείς νούμερο με κάνεις να μη νιώθω καμία τύψη που σε είπα τραγικά ηλίθιο. Κασιδιαρίζεις υπερβολικά.

      • Συγνωμη συνειδητοποιεις τι λες? Ποιος εισαι εσυ ρε καθαρμα που θα κρινεις τους γωνεις μου ε? Εχεις πολλα ψυχολογικα φιλαρακο. Ακριβως επειδη εγω αγαπαω τους γονεις μου ηρθα εδω για να με βλεπουν και να ειναι ευτηχισμενοι σε αντιθεση με σενα που δεν εχεις τι να κανεις και καθεσε πισω απο εναν υπολογιστη και βριζεις τον κοσμακη. Οι γονεις (οι περισσοτεροι τουλαχιστον) χαιρονται οταν βλεπουν τα παιδια τους να ειναι ευτηχισμενα.. Σε αντιθεση με σενα που προφανως δεν εχουν καταλαβει οτι χρειαζεσαι επιγωντως ψυχιατρο. Και οντως η αληθεια ποναει.. εισαι κανονικοτατος φασιστας! Οποτε δεν θα επρεπε να με εκπλησει η συμπεριφορα σου.. Αντε αγορι μου να πας σε συγκεντρωσεις του κασιδιαρη… Αιμα τιμη χρυση αυγη!

  74. Λοιπόν…Καταρχήν η Ελλάδα ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Αξίζαμε μια θέση στην δεκάδα, ευτυχώς σε αντίθεση με κάποιους άλλους που ήλπιζαν πως θα νικήσουμε, εγώ περίμενα πως δύσκολα θα πηγαίναμε τόσο καλά όσο περιμέναμε. Χωρίς Κύπρο, Βουλγαρία και Σερβία δεν γίνεται τίποτα. Βεβαία και από την Αλβανία και τη Ρουμανία που περιμέναμε να μας σώσουν τι πήραμε; 2 και 0. Ελπίζω τουλάχιστον το χθεσινό να κάνει αυτούς που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον διαγωνισμό στα σοβαρά και να μην τον βλέπουν σαν “πανηγυράκι”, αυτό κάνει και η Σουηδία και κάθε χρόνο πηγαίνει πολύ καλά! Όσο για τον/την νικήτρια το περίμενα, ήμουν σίγουρος. Θεωρώ πως όντως η νίκη της Αυστρίας περνάει κάποιο μήνυμα και όπως φάνηκε δικαίως κέρδισε. Όσο για το Ηνωμένο Βασίλειο το ήηηηξερα πως θα πατώσει, ότι κι αν στείλει αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη. Τέλος πάντων, ότι έγινε έγινε, ελπίζω του χρόνου να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν!

  75. Α και μια ερώτηση. Γιατί και πώς αποφασίζεται το ποιες χώρες θα ψηφίσουν μόνο μέσω televoting και σε ποιες μόνο η κριτική επιτροπή;

  76. Η Αυστρία άξιζε τη νίκη και την πήρε ! Το ήθελε πολυ, είχε ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ και ΦΩΝΑΡΑ ! τώρα τα υπόλοιπα είναι αερολογίες. Η Ελλάδα ήταν καλή και σίγουρα άξιζε λίγο καλύτερη θέση αΛλα δεν είναι κΙ το τέλος του κόσμου. Κάθε χρόνο γκρίνια , αναλύσεις και στατιστικές. Είναι απλώς ενα τηλεοπτικό μουσικό γεγονός. Και του χρόνου θα πάμε και πάλι τα ίδια θα λέμε κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ……………

  77. τωρα πραγματικα απορω τι εχουν να πουν ολοι αυτοι που πιστευαν οτι θα σαρωσουμε στο κοινο και θα μας ψηφισουν οι επιτροπες…και οποιος τολμουσε να πει κατι αντιθετο ακουγε τα εξ αμαξης..εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι οποτε στελνουμε εντελως δυτικα ακουσματα με αγγλικο στιχο(ρακιντζης,μαντω,φρικι) τα παμε χαλια των χαλιων!δεν ξερω μαλλον προτιμουν πιο φολκλορ και εθνοποπ συνταγες απο ελλαδα!αυτο εχω καταλαβει εδω και 23 χρονια που παρακολουθω ανελλιπως τον διαγωνισμο!!παντως εχω ησυχη την συνειδηση μου που απο την πρωτη στιγμη ελεγα εδω μεσα οτι το τραγουδι των φρικι θα περασει αδιαφορο και καλυτερα να κερδιζε η η κρυσταλια η ο μαρτακης τον ελληνικο τελικο αλλα οι φωστηρες εδω μεσα ηθελαν μανιωδως το rise up!χαρειτε τωρα την 20 θεση!!!!!!!!!!αφιερωμενη σε αυτους που ελεγαν αθηνα 2015!

    • Oύτε εμένα μου άρεσε το Rise up, αλλά δεν είχαμε κάτι καλύτερο να διαλέξουμε φέτος. Ο Ελληνικός τελικός ήταν απογοητευτικός σε ποιότητα τραγουδιών (σε αντίθεση με πέρσι).
      Alcohol is free δεν γίνεται να υπάρχει κάθε χρόνο…

      • ειναι αληθεια οτι ουτε με κρυσταλια ουτε με μαρτακη πηγαιναμε για νικη..τουλαχιστον ομως εκει πηγαιναμε με ελληνικοτατους ηχους και ειμαι σιγουρος οτι θα τα πηγαιναμε καλυτερα απο την 20 θεση και τους 35 βαθμους!αυτο μπορω να το υπογραψω..

  78. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι πήραμε την 20ή θέση. Η 20ή θέση είναι φρικτή. Μάλλον δεν πρέπει να πάμε του χρόνου. Καλύτερα τουλάχιστον μόνο για το χρόνου αν όχι και παραπάνω, να απέχουμε από τον διαγωνισμό. Αδικηθήκαμε πραγματικά. Δεν μας ψήφισε κανένας. Δεν πήραμε τίποτα απολύτως από 8άρια, 10άρια και 12άρια. Ούτε 50 βαθμούς δεν κλείσαμε. Και με την Ελευθερία Ελευθερίου και το afrodisiac στην Eurovision 2012 στο Μπακού του Azerbaijan τα είχαμε πάει άσχημα, όμως τουλάχιστον είχαμε πάρει την 17η θέση και με 65 βαθμούς ενώ τώρα πέσαμε ακόμα άλλες 3 θέσεις και πήραμε την 20ή θέση και δεν πήραμε ούτε καν 50 βαθμούς. Δεν μας ψήφισε καμία χώρα ούτε καν η Αλβανία και το Σαν Μαρίνο που κάθε χρόνο μας δίνουν 10άρια και 12άρια. Τέλος πάντων. Τουλάχιστον απολαύσαμε τα shows!!!!!!!!!!!

    • μαλλον νικο δεν εχεις μαθει να χανεις για αυτο και λες αηδιες τυπου να μην συμμετεχουμε του χρονου…ενας διαφωνισμος ειναι απλα και φετος δεν αρεσε το τραγουδι μας και δεν τα πηγαμε καλα….παραδεξου το επιτελους οτι το rise up δεν ηταν και αριστουργημα οσο για τις φωνες και την ερμηνεια(εδω γελαμε)πραγματικα ανυπαρκτες…κι εγω σε επιτροπη να μουνα δεν θα το ψηφιζα οτι ειχα απιστευτα ωραια τραγουδια απο ουγγαρια,σουηδια.ισπανια,κτλ….ελπιζω του χρονου να παμε με ελληνικο στιχο και ελληνικη μελωδια και ας ημαστε και λιγο φολκλορ και γραφικοι…παντως καλυτερα θα τα παμε απο την 20 θεση!

      • Σίγουρα εγώ λοιπόν ξέρω και να κερδίζω και να χάνω, παρακολουθώ την Eurovision εδώ και πάρα πολλά χρόνια τώρα, ασχολούμαι αρκετά με την Eurovision συνέχεια, από πάρα πολύ μικρός, από παιδί ή από μωρό θα έλεγα καλύτερα, απλά λέω ότι σίγουρα δεν μας άξιζε η 20ή θέση και μας άξιζε κάτι παραπάνω. Εάν το τραγούδι μας δεν ήταν καλό και δεν άξιζε, δεν θα έκανε έτσι ο κόσμος στο στάδιο, ούτε οι δημοσιογράφοι στην ψηφοφορία τους θα μας βάζανε στην 1η θέση του ημιτελικού μας και στην 2η θέση του τελικού πάνω από όλα τα φαβορί. Επίσης ούτε τα στοιχήματα και τα προγνωστικά θα μας είχανε στην πρώτη τριάδα του ημιτελικού μας, ούτε θα μας είχανε στην 7η θέση του τελικού λίγο πριν τον τελικό. Σίγουρα αδικηθήκαμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άξιζε αυτή η θέση και ότι δεν μας άξιζε κάτι καλύτερο. Και ναι έχεις δίκιο και εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι φέτος υπήρχαν πάρα πολλά τραγούδια ωραία και ότι έπρεπε να στείλουμε ελληνικό τραγούδι και ότι του χρόνου πρέπει να στείλουμε ελληνικό τραγούδι.

      • ναι νικο αλλα το αρνητικο ειναι οτι το rise up αρεσε οπως καταλαβες μονο εντος σταδιου γιατι εκτος τα πηγε ασχημα..και σημασια εχει τι ψηφιζει ο κοσμος απο το σπιτι του και οχι αν κουνιουνται ρυθμικα καποια ατομα εντος σταδιου…και το επισημο αποτελεσμα εδειξε οτι η συμμετοχη μας δεν αρεσε τοσο σε κοινο οσο και σε επιτροπες!!απλα τα πραγματα!τουλαχιστον συμφωνουμε οτι του χρονου πρεπει να παμε με κατι ελληνικο και οχι να μαιμουδισουμε!αντε να παρουμε και τη ρεβανς!

  79. αα και οσοι λενε οτι με κυπρο και βουλγαρια θα μασταν πιο ψηλα..ε δε νομιζω εδω η αλβανια για πρωτη φορα μας εδωσε 2 και η ρουμανια ενα ωραιοτατο 0!!θα περναμε μονο 12 απο κυπρο και θα ειχαμε 47 βαθμους,επιτυχια ε?πολυ απλα δεχτειτε το δεν αρεσε η συμμετοχη μας τοσο σε κοινο οσο και σε επιτροπες!!

  80. Δε ξαναβλέπω γιουροβιζιον τέλος!!!!υπήρχαν τόσες πολλές και αξιοπρεπέστατες συμμετοχές και κέρδισε το σίχαμα ελεοςςς δηλαδη!!

  81. και σταματήστε να συγκρίνεται το 2012 με το 2014.. άλλα δεδομένα τότε, άλλα τώρα !

  82. Για μένα η Eurovision έχει τελειώσει και νομίζω κανείς μας δεν πρέπει να την παίρνει στα σοβαρά από δω και στο εξής. Ήταν το καλύτερο τραγούδι και η καλύτερη παρουσίαση που είχαμε εδώ και χρόνια και πήραμε την χειρότερη θέση των τελευταίων χρόνων. Δεν ξανασχολούμαι με αυτό το πράγμα

  83. μαθαμε τωρα..καινουργια καραμελα…οσοι δεν γουσταρουν το αντι-αισθητικο θεαμα της conchita,εχουν συμπλεγματα η ειναι αγαμητοι κ.τ.λ.
    ει ψιτ λουγκρητιες η πλειοψηφια ξερασε απλα με το θεαμα της αυστριας τι σημαινει?οτι ολοι ειναι αγαμητοι??το τονιζω ειναι αλλο πραγμα ο σεβασμος στους LGBT και αλλο η αντι-αισθητικοτητα,το κιτς,η υποκουλτουρα τρε μπαναλ,τσιρκολικι-τουμπανειρος-πιτα γυρο απ’ολα κ.τ.λ.για μενα η eurovision και η eurovision community εκανε επιδειξη δυναμης στον πουτιν και τον συντηρητισμο της ρωσιας αλλα και την ιμπεριαλιστικη πολιτικη της(αφ’ενος βγαζοντας πρωτοι την αυστρια,και εκτη!!! ενα αθλιο τραγουδι,την αυστρια,μονο για λογους αλληλεγυης)
    καποιος να σουταρει τις επιτροπες.αηδια καταντησε.εχουν χαρτακι και ειναι κατευθυνομενες….
    του χρονου στελνουμε εναν αυθεντικο καρσιλαμα/ποντιακο/χασαπικο/ζωναραδικο/νησιωτικο!!!!/θρακιωτικο(η τυπου αιντε κοσμε-φανη δρακοπουλου η ΛΙΑΝΟΧΟΡΤΑΡΟΥΔΙΑ :D) και μαμαμε και δερνουμε!τοσο απλα!ψαχτειτε..
    υ.γ “ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται” 😉

  84. Aπό ότι διαβάζω η Γεωργία ψήφισε μόνο με televoting χθες, οι ψήφοι της επιτροπής ακυρώθηκαν γιατί ήταν απολύτως ταυτόσημες στις 8 πρώτες θέσεις και για τους πέντε κριτές.

  85. πιο στημενο πεθανεις φετος το σοου. το γεγονος οτι απο μια στιγμη και μετα .ολες ψηφιζαν ολλανδια αυστρια – αυστρια ολλανδια ειναι τραγικο..η πορτογαλια να μην ψηφισει καθολου ισπανια.και να δωσει 12 στη αυστρια.θα μας τρελανουν δλδ????? κριμα..επεσε πολυ στα ματια μ ο θεσμος πλεον.. σε καμια περιπτωση δε βγηκε πρωτη/πρωτος για το τραγουδι. ωραιος διαγωνισμος τραγουδιου μετα. επιτροπες απλα σκουπιδια.συνενοημενες στο φουλλλλλ κριμα κριμα πολυ κριμα…. Ελλαδαρα δε πειραζει !!!! και επιπλεον..οταν γιουχαραν τις υπεροχες ρωσιδες δε ειδα να πουνε κατι..ποσο ρεζιλι ηταν και αυτο.. διαγωνιστηκε τραγουδι και οχι η πολιτικη της ρωσιας.. κριμα κριμαα

  86. 20η θέση; so what? έχουμε ξεσκίσει το top10 τα τελευταία χρόνια… δεν είναι κακό να πατώνεις που και που.. σε βάζει σε διαδικασία σκέψης! Όσο για την εμφάνισή μας, μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά, ήταν υπέροχοι! Άντε και του χρόνου Βιέννη, ελπίζω με καλύτερα τραγούδια γιατί πραγματικά φέτος ο διαγωνισμός ήταν χάλια εξ ου και το αποτέλεσμα. Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος..!

  87. Συγκριτικό τεστ rise up- rise like a phoenix:
    1, Σύνθεση: χρειάζονται τουλάχιστον 30 φορές περισσότερες εργατοώρες, για να διεκπεραιώσεις μια επιτυχημένη προσομοίωση κινηματογραφικού τραγουδιού 60ς, ενορχηστρωμένου για μεγάλη ορχήστρα, απ το να βρεις ένα οκ σαμπλ και να φέρεις τον κολλητό σου να τραγουδήσει ενα ελάχιστο μοτίβο κι έναν τύπο να ραπάρει. Το πρώτο λέγεται δουλεμένη σύνθεση, το δεύτερο κωλοβάρεμα.
    2. Στίχοι: τα αγγλικ’α του rise up είναι καλύτερα. Απ την άλλη το phoenix αφηγείται μιά ιστορία χωρισμου κι εκδίκησης( έστω τσάτρα πατρα ), ενω το άλλο λέει κάτι του στίλ ” τι ωραία που περνάμε στο κλάμπ ” και μπαίνει στο βιβλίο γκίνες για τα περισσότερα ράζα ανα δευτερόλεπτο.
    3. Τηλεσκηνοθεσία: η μία αποδίδει τέλεια το κινηματογραφικό κλιμα του τραγουδιού( ειδικά η αρχή-μια σιλουέτα στο σκοτάδι-ζουμ ιν στο περίεργο πλάσμα-αμέσως ζουμ αουτ, ήταν μακράν η καλύτερη σκηνοθετική στιγμή χτες). Η άλλη, ένας αχταρμάς πλάνων , σένα και καλά βιντεοκλιπίστικο μοντάζ και κερασάκι στην τούρτα, την ώρα που συμβαίνει το πιο ενδιαφέρον σκηνικο δρώμενο ( οι ερμηνευτές ανεβαίνουν στο τραμπολίνο) δείχνεις ενα κακής ποιότητας σλο-μο. Ανεκδιήγητη.
    4. Ερμηνεία: ας τη σχολιάσει κάποιος άλλος αυτη. Βαριέμαι.
    Συμπέρασμα: Δουλεύεις σκληρά για να παρουσιάσεις ένα άρτιο αποτέλεσμα, αποζημιώνεσαι, πας με μηδενική προσπάθεια, αυτοσχεδιάζοντας και με μοναδικό ατού την δύναμη της παρέας, καταλήγεις εκεί που σου αξίζει: στα σκουπίδια.

  88. Ξεκινωντας απο τον νικητη εχω να πω οτι φανταστειτε πως η Αυστρια ειναι η χωρα που εβγαλε τον Μοτσαρτ κ αλλους μουσικους χαχα…Απο κει κ περα…κ φετος επεσα μεσα σε πολλα πραγματα…ΟΠΩΣ:
    ·Οτι θα εχουμε την τυχη της περσινης Γερμανιας κ με αυτο το τραγουδι δυσκολα θα κανουμε κατι..Βεβαια τοτε εγω κ αλλοι 2-3 ειμασταν βλαχοι κ μογγολοι κ εσεις οι μοντερνοι που ακουγατε dance house μουσικη..χαχα..βεβαια αποτι βλεπω μπηκατε παλι στις τρυπες σας…

    ·Για την ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ της Ολλανδιας που απο την αρχη ηταν στο τοπ 3 κ με δικαιωσε…

    ·Η ΦΟΥΣΚΑ του ΗΒ της λουζερ χωρας…που καποιοι λεγατε για νικη..#Power to the people!!xaxa..

    • γιουροφαν μου δυστυχως βγηκαν οι προβλεψεις μας αληθινες..και να πεις δεν τα λεγαμε…εγω απ την πρωτη στιγμη ελεγα πως το rise up δεν θα τα παει καλα και δεχομουν φραστικες επιθεσεις εδω μεσα…τελος παντων…οσο για την αγγλια που θα κερδθζε αλλη φουσκα απο κει….περισσοτερο απογοητευτηκα για ιταλια που μου αρεσε πολυ παρα για μας!χαρηκα ομως για ουγγαρια και ισπανια που μπηκαν στη δεκαδα…

    • oso ki an eixa antipathisei ta sxolia sou, ofeilw twra na se paradextw… eixa no1 tin ellada kai 3i tin austria. Xarika bebaia alla den perimena afto to xali..exeis apistefto dikio omws… respect

      • ευχαριστω!αν και μακαρι να επεφτα εξω στις προβλεψεις μου αλλα δυστυχως το ειχα δει το εργο απο τη στιγμη που επιλεξαμε το rise up…..ελπιζω σε πιο προσεκτικες επιλογες απο του χρονου αλλα αν δεν παθαιναμε δεν θα….

  89. Απο που να αρχισω…αρχικα συγχαρητηρια στους Δανους για το φοβερο show,κατ’ εμε ειναι η καλυτερη διοργανωση ever.Οσον αφορα τα αποτελεσματα: δεν περιμενα σε καμια περιπτωση η Ελλαδα να ειναι τοσο χαμηλα,αφου κατα τη διαρκεια της ψηφοφοριας σκεφτηκα μηπως απλα μας τρολλαραν ολοι στο κοινο που χοροπηδουσαν σαν τα κατσικια!Η Αγγλια απλα πρεπει να αποχωρησει,δε νομιζω οτι της μενει να κανει κατι αλλο και πραγματικα στενοχωρηθηκα για τη Molly,ηταν μια πολυ καλη εμφανιση με ενα πολυ ωραιο τραγουδι που εγω προσωπικα θα το ακουω και μετα το Μαιο.Ας μην κερδιζε ρε παιδι μου αλλα 17η?Χαρηκα απιστευτα για τη θεση της Ολλανδιας αν και ηταν ενα τραγουδι που στην αρχη δε μου αρεσε τοσο,τελικα το λατρεψα.Θα προτιμουσα να ειναι η Ελβετια μεσα στη δεκαδα αντι αυτη η βλακεια της Δανιας,δηλαδη ελεος.Τα Γαλλακια ετσι και αλλιως για την πλακα τους πηγαν,η 21η θεση της λατρεμενης Emma απαραδεκτη αν και ομολογουμενως ωρες ωρες η μουσικη ‘επνιγε’ τη φωνη της.Τωρα η Αυστρια δεν περιμενα να κερδισει,πιστευα οτι θα κατακτουσε μια καλη θεση και αυτο ηταν ολο,αλλα οπως και να χει χαιρομαι που μια τετοια περσονα καταφερε να κατακτησει την κορυφη της Ευρωπης,και θα ειναι ισως ενα παραδειγμα οτι ολα ειναι πιθανα αν απλα κανεις αυτο που γουσταρεις και τραβας το δικο σου μονοπατι.Παει λοιπον και αυτη η Eurovision…αντε και του χρονου!Τα λεμε στη Βιεννη!

  90. τι σχεση εχει η conchita με τη δικη μας θεση και την καταντια, οπως λετε του διαγωνισμου? Δηλαδη αν ελειπε αυτη εμεις θα ειμασταν πρωτοι? Αυτη μας πηρε τους βαθμους? Δεν αρεσαμε. Απλα. Και ακομη και αν καποιους τους ξενιζει η πρωτια της, ας δουνε οτι 2 εως 5 ηρθαν τραγουδια ομορφα ρυθμικα και καλοδουλεμενα. Ενταξει τραβηξε καποιους βαθμους απο το μουσι, αλλα τα αλλα 4 της πενταδας απο τι τραβηξαν? Δεν εγινε καρναβαλι ο διαγωνισμος, ουτε κρινεται απο μια πρωτη θεση. Που ηταν καλο τραγουδι ετσι και αλλιως και αυτο και μπορει και χωρις μουσι παλι πρωτο να εβγαινε.
    Εμας περα απο την ενεργεια των παιδιων ολο το υπολοιπο κονσεπτ εβγαζε μια προχειροτητα. Δεν φταει το αν ηταν μπιτατο. Την ιδια προχειροτητα εβγαζαν και τα αλλα του ελληνικου τελικου οποτε μη θεωρουμε οτι θα πηγαιναμε καλυτερα μ αυτα.

  91. Βρε παιδιά επειδή μια χρονιά δεν μας πήγε καλά πρέπει να αποχωρήσουμε?Δηλαδή το ΗΒ έπρεπε να είχε φύγει 10 χρόνια τώρα.Η αποτυχία πάντα σε κάνει καλύτερο.Τα παιδιά ηταν πολύ καλά και αυτό πρέπει να κρατήσουμε απλώς δεν ήταν η στιγμή τους.Το κακό με έμας εδώ είναι οτι μας παρασύρουν οι ειδικοί μην χέσω κάθε χρόνο απο την τηλεόραση και μερικοί πιστεύατε οτι πάμε για νίκη γι’αυτό σε μερικούς έκατσε άσχημα το αποτέλεσμα.Τώρα το νικητήριο τραγούδι που εγώ αρχικά δεν του είχα δώσει και σημασία απο τον ημιτελικό και μετά φάνηκε οτι θα κερδίσει αυτοί που ξέρουν καλά τον διαγώνισμο νομίζω το κατάλαβαν.Τέλος θελώ να πω πως είναι ώρα για την EBU να επανεξετάσει το θέμα των επιτροπών γιατί το φετινό δεν είχε προηγούμενο.5 άνθρωποι αλλοίωσαν πλήρως την γνώμη ολοκληρών χωρών.Αν συνεχιστεί έτσι στο τέλος δεν θα ψηφίζει κανείς γιατί πολύ απλά θα δίνει τσάμπα τα χρήματα του…..

  92. Ο τελικός του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού έκανε τα μηχανάκια τηλεθέασης να “χτυπήσουν κόκκινο”. Στο γενικό σύνολο ο τελικός της Eurovision συγκέντρωσε μέσο όρο 56,3% ενώ στο νεανικό κοινό 61,4%. Ο 59ος τελικός της Eurovision ξεπέρασε το 70% στους πίνακες τηλεθέασης, μάλιστα τα τελευταία 45 λεπτά η τηλεθέαση, στο δυναμικό κοινό, άγγιξε μέχρι και το 70,8%.

    Τα υψηλότερα ποσοστά του τελικού της Eurovision σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

  93. Γειά σας κι από μένα!
    Καταρχας δεν περίμενα καθόλου την νική της Αυστρίας, η οποία πιστευω κέρδισε όχι λόγω τραγουδιου και ερμηνείας αλλά λόγω της διαφορετικοτητας της Conchita δεν λέω πψς δεν διαθέτει καλή φωνη αλλά αν για παραδειγμα το συγγεκριμένο κομματι ερμηνευε ένας κανονικός αντρας ή γυναικα δεν νομιζω να τα πήγαινε τόσο καλά..Ουτως η αλλιως η Eurovision πλέον είναι εντελώς απτόβλεπτη..και πιστευω τωρα και στο εξής μετα το φετίνο δεν θα υπάρχει τίποτα ως δεδομενο σαυτο το πανηγιρακι.Μακαρί να βγω ψεύτης αλλά του χρόνου θα αποσυρθουν πολλές χώρες λόγω νικης της Αυστρίας.
    Ξαφνιάστικα ευχάριστα μπορω να πώ με τις Ολλανδία και Ρουμανία αλλά και με Ελβετία η οποία μετα από πολλά χρόνια επέστρεψε στη αριστερη στηλη της βαθμολογίας.
    Για την Ελλάδα: Το τραγούδι σαν τραγούδι ήταν καλό όμως σε Eurovision δεν διακρίνονται τέτοια τραγούδια τυπου κλαμπ..μην μου πείτε για το Euphoria ουδε μία συγκριση..Ξαφνιαστικα μπορω να πω με τη πολή μέτρια 20η θέση στο τελικό..και την 7η στο ημιτελικό,αφού εβλεπα πολυ ενθαριντικα σχόλια για την Ελληνικη σημμετοχη..
    Η Αγγλία εσπασε κυριολεχτικα σαν τσιχλόφουσκα στην 17η θέση..
    Ακομά και η Ρωσία που πιστευαμε λόγω πολιτικης πως θα πατωσει βγήκε αισια 7η..
    Χαιρομαι που το Σαν Μαρίνο δεν τερματισε τελευταίο..αλλά εκεβριστικα που για λόγο του εμινε έξω η Πορτογαλία.
    Πιστευω επισης πώς το κοινο αποθέωσε Πολωνία, Αυστρία,Ουκρανία η οποια Πολωνια στις επιτροπες πάτωσε..αν δεν υπηρχαν επιτροπες θα χτυπαγε μεχρι και πενταδα πιστευω.
    Ραντευού του χρόνου με κατι δυνατό,μπουζουκι αυτη τη φορά από τη Ελλάδα όπως τους παλιους καλους καιρου βλ. 2004,2005,2008 που για μένα αυτό θα είνε πάντα το μεγαλίο της Ελλαδας σε διαγωνισμους τραγουδιου ακόμα και το Aphrodisiac καλήτερα πήγε.
    Και επισης με μια πολύ δυνατη συμμετοχη από τη Κύπρο..επισης ευχομαι να υπάρχουν δυνατα και αξιολογα τραγουδια στο 60ο διαγωνισμο διοτι πραγματικα ο φετινος ήταν για τα μπάζα κυριολεκτικα σε θέμα τραγουδιών.Ευχομαί η Eurovision να επιστρεψει στα ψηλα επίπεδα τα οποία βρισκόταν..!

  94. Λοιπον λογα θα πω. Δεν μας αξιζε η χειροτερη θεση της ιστοριας μας, για το ηνωμενο βασιλειο σας τα ελεγα μηνες οτι θα βγει 15-17 και το χαρηκα, ο νικητης κριμα και μπραβο στην φινλανδια. Συμπερασμα: η καλυτερη διοργανωση ολων των εποχων και τα πιο μαμημενα αποτελεσματα ολων των εποχων

  95. Επειδή η φετινή συμμετοχή μας μπορεί να θεωρηθεί και προοίμιο του να μη δούμε καν τελικό του χρόνου, ας σοβαρευτεί η ΝΕΡΙΤ και όλοι οι εμπλεκόμενοι για να πάμε το 2015 με κάποιες αξιώσεις.

  96. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟ 12ΑΡΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2 ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ..

  97. Den ksero poios psifize stin Ellada kai pire 10 to ektroma tis Rosias. Ayto mono.
    Ithela niki Ouggarias i Armenias alla kai i Austria den me xalase. Metrio tragoudaki. Alla omologo oti ki ego skatoxarika me to 12 pou tous dosame. Ena 12 stin Nadine Beiler to 2011 eprepe na eixame dosei episis!

  98. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ? ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ…

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΕΖΕΣ.

  99. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ….

    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΙΤ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΛΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ 8-10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΦΩΝΗΤΙΚΑ…

  100. Πρώτα από όλα να πω Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αφού είδαμε την ωραιότερη διοργάνωση! Τώρα για τα παιδιά μας μπράβο τους! Ήταν πολύ καλή και ξεσηκωτική, δεν άξιζε μια τόσο χαμηλή θέση αλλά δεν πειράζει θα τύχουν και αυτά! Όταν άρχισε η βαθμολογία και είδα το 2 από Αλβανία κατάλαβα κατευθείαν ότι δεν θα παν καλά τα πράγματα. Τώρα για την νίκη της Αυστρίας τι να πω περίμενα πως θα τα πάει καλά αλλά όχι και νίκη. Το τραγούδι δεν ήταν άσχημο αλλά ξέρουμε ότι δεν νίκησε γιαυτό. Αυτό που με πείραξε σε όλο αυτό είναι πως είναι ένα ψεύτικο πράγμα! Ακόμα και το κλάμα της ήταν ψεύτικο! Εκνευρίστηκα ακόμα περισσότερο με τα γιουχαρίσματα κατά της Ρωσίας αλλά δεν θα επεκταθώ παραπάνω πάνω σε αυτό το θέμα γιατί θα πω πολλά πράγματα. Πάντως κάθε χρόνο που βλέπω eurovision καταλαβαίνω όλο και περισσότερο πόσο η βρομιά της πολιτικής ”μπολιάζεται” σε όλους τους χώρους. Τέλος Χάρηκα πάρα πολύ με την Ολλανδία αλλά και την Ελβατία και τις θέσεις που πήραν! Από την χτεσινή βραδιά πιστεύω πως άξιζε την νίκη μια τον Ουγγαρία-Ολλανδία. Πολύ κρίμα για το Ηνωμένο Βασίλειο που έστειλαν ένα πολύ όμορφο κομμάτι αλλά πάλι άπατη πήγαν! Καλή διοργάνωση στην Αυστρία και στην όμορφη Βιέννη!

  101. δηλαδή… το Σαν Μαρίνο πέρασε κατα λάθος στον τελικό! 40 βαθμούς η Βαλεντίνα (10η) και… 39 η Πορτογαλία (11η)

  102. 2 Η ΑΛΒΑΝΙΑ, 2 Η ΑΓΓΛΙΑ (!!!!!!!!)

    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 12 ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
    Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
    ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΟΛΙΣ 8 ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

  103. ΜΠΟΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ;

    • ΟΥΚΡΑΝΙΑ 06/16
      ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 05/15
      ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ 09/16
      ΙΣΛΑΝΔΙΑ 08/16
      ΝΟΡΒΗΓΙΑ 06/15
      ΡΟΥΜΑΝΙΑ 02/15
      ΑΡΜΕΝΙΑ 04/16
      ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 07/16
      ΠΟΛΩΝΙΑ 08/15
      ΕΛΛΑΔΑ 07/15
      ΑΥΣΤΡΙΑ 01/15
      ΣΟΥΗΔΙΑ 02/16
      ΡΩΣΙΑ 06/16
      ΣΛΟΒΕΝΙΑ 10/15
      ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 03/15
      ΕΛΒΕΤΙΑ 04/15
      ΟΥΓΓΑΡΙΑ 03/16
      ΜΑΛΤΑ 09/15
      ΟΛΛΑΝΔΙΑ 01/16
      ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 10/16

  104. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑ…

    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 10ΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ (ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η 10 ΚΑΙ Η 9Η ΘΕΣΗ)….ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗ

    ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΗ;

  105. αυτος ο θεσμος παει απο το κακο στο χειροτερο!!!! οτι πιο κουλα αποτελεσματα εχουν βγει ποτε!!!!ο πιο ακυρος νικητης! που μονο κακο θα κανει στην μετεπειτα πορεια του θεσμου!!!!
    για μενα βλεποντας τα κομματια χθες ηθελα να κερδισει η ολλανδια γιατι απλα το χα υποτιμησει και δικαιως πηρε και το 8αρι μας αλλα και τη 2η θεση!!!!
    η νικητρια…απλα γελοια,αν και το κομματι ηταν συμπαθητικο αν δεν ειχε αυτην την εμφανιση ουτε 15αδα δεν θα εμπαινε!
    ολλανδια,απλα αξιζε και την νικη!
    αρμενια,ουκρανια,σουηδια,ουγγαρια,δανια,ισπανια,δικαιως στη 10αδα!!!
    υπερεκτιμημενες:ισλανδια,νορβηγια ρωσια,ρουμανια,φινλανδια,ελβετια,λευκορωσια!
    υποτιμημενες:αζερμπαιτζαν,μαυροβουνιο,ελλαδα,ιταλια,σλοβενια,μαλτα,ηβ,αγιος μαρινος!
    οι αλλες πηραν πανω κατω την θεση που τους αξιζε!
    και οσο για εμας απλα ηταν μεγα λαθος να δηλωσουμε συμμετοχη φετος!!!! το τραγουδι μας υπεραδικηθηκε,γιατι περα απο την πλακα δεν ειναι χειροτερο απο το aphrodisiac και το s.a.g.a.p.o!!!!!ισως 10αδα να μην αξιζε αλλα επρεπε να ηταν κοντα σε αυτην!!!! μαλιστα δεν επρεπε να συμμετεχουμε καθως αρκετοι συμμαχοι μας και κυριως η κυπρος ειχαν αποχωρηση,αν υπολογισουμε 12 απο κυπρο και 3 απο βουλγαρια και σερβια τοτε μιλαμε για +18 βαθμους!!!! και την 16η θεση!!!!!
    και επιτελους πια εκει στην νεριτ,μαντ,πανικ ρεκορντ,παρουσιαστε δημιουργηστε καλα κομματια!!!! αν και καλο σχετικα το rise up τελικα ηταν για κλαμπ οχι για eurovision!αλαλ τι να διαλεγαμε τον μαρτακη…τα ιδια,την κρυσταλλια?τα ιδια….η τη josephine…ουτε τελικο!!!!!
    πραγματικα επειδη τα τελευταια χρονια το χουμε δει πολυ χαλαρα το θεμα,δημιουργηστε κομματαρες,οχι μαλακιες (σορρυ κι ολας)γραμμενες μεσα σε 10λεπτα!!!!!να ειναι το ενα καλυτερο απο το αλλο να μπορουμε να επιλεξουμε το καλυτερο οχι να ειναι ολα μετρια και κατω του μετριου!!!!
    εν αναγκει καντε απευθειας αναθεση με κομματαρα σε καποιον καλλιτεχη εστω οχι τοσο γνωστο,αλλα να χει κομματαρα!!!!να γλιτωσουμε και τα εξοδα του τελικο,να γινει και βιντεο κλιπ και προμο!!!!
    αν του χρονου δεν επιστρεψουν βουλγαρια κυπρος κι σερβια και δεν υπαρχουν καλα κομματια,απλα χασιμο χρονου η συμμετοχη μας!!!! να μην παμε!!!!! τοσο απλο!
    ασε που η eurovision φετος απεδειξε πως ειναι ενας πολιτικος διαγωνισμος με καθε ειδους ανωμαλια και θα αρχισει να χανει φανς!
    ελεος πια!!!! η χειροτερη χρονια,τα χειροτερα αποτελεμσατα ολων των εποχων!!!!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ!
    καλα για τις επιτροπες ασχολιαστο οπως καθε χρονια μας εθαψαν!!!!! και το κοινο ομως μας χαντακωσε λιγακι αφου μας εβγαλε κι αυτο εκτος 10αδας,αν ομως ηταν η κυπρος και η βουλγαρια και η σερβια θα ημασταν 10αδα στο κοινο,κανα 2-3 θεσεις πιο πανω στις επιτροπες και καπου στην 15αδα…ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ,μπραβο βρε!!!ωραια “γιορτασαμε”τα 40χρονια μας!

  106. Τίποτα δεν είναι απίστευτο. Άρεσε στο κόσμο. Είχε την υποστήριξη των media που επηρεάζουν την κοινή γνώμη ως ένα βαθμό. Αποδεχθείτε το απλά. Δεν ξέρω αν ψηφίστηκε για αντίδραση, για χαβαλέ, γιατί τους συγκίνησε, γιατί θα κέρδιζαν φράγκα στα στοιχήματα γιατί, γιατί… ο καθένας έχει τα δικά του κίνητρα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι σάρωσε στο televoting. Μπορώ να πω ότι οι επιτροπές και τροχοπέδη υπήρξαν να μην κάνει περίπατο.
    Κι αν γκρινιάζουμε εμείς για τις επιτροπές τι να πει η Πολωνία που θα ήταν 5η με αποκλειστικό televoting και την καταβαράθρωσαν;
    Δεν άρεσε το κόνσεπτ, η περσινή τρέλλα μας μέτρησε περισσότερο.
    Άντε και του χρόνου με υγεία, στην όμορφη Βιέννη.

  107. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΛΑΙΒ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ..ΚΑΝΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ.

  108. ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.ΧΘΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 1-5 ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΚΕΙ ΔΩΔΕΚΑΤΟΙ!!!!!

  109. Και δωδεκατοι να βγαιναμε τα ιδια θα γραφανε οι γνωστοι κωλοτουμπες…Δε εχει μεγαλη διαφορα για πολλους η 12η με την 20η θεση..

  110. Stratos…
    Ετσι ακριβως!!!..Ηθελαν ξενο κ ‘μοντερνο’ τραγουδι….χειροτερη θεση κπο το Aphrodisiac..τα λογια ειναι περιττα..

  111. ΔΕΝ μας χαντάκωσαν οι επιτροπές. Αν ψήφιζαν αποκλειστικά επιτροπές θα παίρναμε 42 ψήφους, με αποκλειστικό televoting 37 ψήφους. Απλά όσες επιτροπές δεν μας ψήφισαν μας είχαν πολύ χαμηλά, ενώ στο televoting είμασταν κάπου στη μέση. Αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο στην ξαργύρωση ψήφων. Τι νόημα έχει αν είμαι 13ος ή 26ος. Κουκί δεν παίρνω. Μην αναζητάμε δαίμονες. Δεν αρέσαμε πάει τελείωσε. Απλά ψαρώσαμε από την αποδοχή που είχε το τραγούδι και δεν κρατούσαμε μικρό καλάθι.

  112. Τα πράγματα είναι απλά…καλή εμφάνιση αλλά τελικά ήμασταν η περσινή γερμανία της φετινής eurovision που επίσης πάτωσε…απλά τελικά οι mainstream club hit συμμέτοχες δεν πολυτραβάνε ψήφους ασχέτως με τα προγνωστικά και το performance…όσο για τον Αυστριακό επειδή πολλοί επιμένουν ότι βγήκε λόγω gay community κτλ απλά να υπενθυμίσω ότι η Dana, που την έχουν και σαν eurovision είδωλο, ούτε τελικό δε πέρασε…πρωτίστως λοιπόν ο τύπος το σήκωσε λόγω κομματιού-ερμηνείας..τα υπόλοιπα απλά συνέβαλλαν…

    • ναι eurofish μου τωρα καταλαβατε οτι τραγουδια στυλ rise up δεν εχουν καλη τυχη στο διαγωνισμο. οταν τα λεγαμε καποιοι απο τον μαρτη μας λεγατε πικροχολους και ενα σωρο alla επιθετα και τωρα ιδου το αποτελεσμα….

      • εγώ πάντως όχι 🙂 …δε γράφω συχνά εδώ αλλά και πάλι να γινόταν η χθεσινή βραδιά και να μην ήξερα τη βαθμολογία θα είχα ανοικτό το ενδεχόμενο κατάταξης μας 5-15…(το 20 είναι αντικειμενικά άδικο από όσα είδαμε χτες)…

  113. Εγώ εκεί που κολλάω είναι στο ζήτημα με τις επιτροπές. Δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιο λόγο μπήκαν στον διαγωνισμό και επηρεάζουν κατά 50% το τελικό αποτέλεσμα, όταν μάλιστα αυτός ο θεσμός είναι τηλεοπτικό show. Μη μου πείτε τα τετριμμένα: Για να φέρει αντικειμενικότητα, ποιότητα, δικαιοσύνη, διαφάνεια.
    Δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο. Και στη τελική ποιοι είναι αυτοί οι 5 οι οποίοι επηρεάζουν κατά 50% το televoting ολόκληρης της χώρας ; Απαράδεκτο ! Η ελληνική επιτροπή έδωσε στο top της τη Ρωσία! (?????) Μη μου πείτε ότι η Ρωσία είχε τραγουδάρα, για το προφανές τη βάλανε εκεί. Από την άλλη στη Γεωργία ακυρώθηκε το αποτέλεσμα της επιτροπής γιατί όλα τα μέλη είχαν ίδιες τις πρώτες 8 χώρες. Η Ελλάδα κατέληξε 13η στο κοινό και έφτασε 20-26 στις επιτροπές. Η Πολωνία από την άλλη κατέληξε 5η στο κοινό και μάλλον και 26η στις επιτροπές. Η Ισπανία που ήταν άρτια δεν πήρε και τόσο πολλά από μεριάς επιτροπών !!! Αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον πρέπει να αποσυρθούν οι χώρες είναι ότι το σύστημα των επιτροπών όχι γιατί απλά δεν δούλεψε, αλλά απέτυχε παταγωδώς.
    Όσο για την Ελλάδα, εντάξει, την 20η θέση δεν την άξιζε σε καμία περίπτωση, αλλά ναι, ακόμα και μου άρεσε ήταν κάτι εντελώς πρόχειρο. Περιμένω να δω τι θα γίνει !!
    (Το Ισραήλ κατετάγη 14ο στον ημιτελικό μας με 11 ψήφους = 6 από την Ελλάδα και 5 από τα Σκόπια)

    • Λάθος μου*
      Το Ισραήλ 19 βαθμούς =
      3 από Φινλανδία
      2 από Λευκορωσία
      6 από Ελλάδα
      5 από Σκόπια
      1 από Ρουμανία
      2 από Γερμανία

  114. Και οι “επιτροπές” έπρεπε να καταργηθούν από τότε που έβαλαν στην 3αδα τις γριές τις ρωσίδες..υποτίθεται ότι μπήκαν επείδη βγήκε 2ος ο τύπος με το αστέρι στο κεφάλι κτλ για να κρατάνε ισορροπίες με μουσικά κριτήρια και όχι να υπερψηφίζουν ότι τους φαίνεται “χαριτωμένο”…

    • Αυτό ακριβώς. Και δεν είναι μόνο ότι υπερψηφίζουν αυτό που φαίνεται περισσότερο “Χαριτωμένο”, αλλά ψηφίζουν και με βάσει συμμαχιών ! Τόσο στις επιτροπές όσο και στο κοινό πρώτη βγήκε η Αυστρία και δεύτερη η Ολλανδία. Πρέπει να αποσυρθούν οπωσδήποτε !

      • αν και στην επιτροπή και στο κοινο βγηκε δευτερη η Ολλανδια , τοτε που είναι το πρόβλημα?? εδώ μιλαμε για τις τεράστιες αποκλισεις μεταξυ κοινου κι επιτροπης. αν συμφωνουν τοσο το καλυτερο.

  115. Συμφωνώ με τα όσα λέγονται για τις επιτροπές. Αν η EBU θέλει να διασφαλίσει την “ποιότητα” των τραγουδιών έχοντας επιτροπές, ας τις έχει μόνο στους ημιτελικούς. Εφόσον θα έχουν περάσει όλα τα “ποιοτικά” τραγούδια στον τελικό του θεσμού, τότε δεν υπάρχει λόγος να τις έχουμε και στον τελικό για να αναδείξουν τον νικητή. Ας επιλέξει μόνο ο κόσμος τον νικητή από τις ¨ποιοτικές” συμμετοχές του διαγωνισμού που πέρασαν στον τελικό με το “φίλτρο” της κάθε επιτροπής.

  116. @Νιckos,
    εχει ενδιαφερον να δεις, ότι σε καποια, ελαχιστα είναι αληθεια κρατη, η επιτροπή εχει πιασει το σφυγμο του κοσμου, ο οποιος βεβαια με τη σειρα του, υποστηριζει καθαρα τις συμμαχιες . (π.χ Δανια) 🙂

    • Ελάχιστες επιτροπές -ακριβώς όπως το είπες- στις 37 συνολικά χώρες (πόσες δηλαδή ; 5 ; 6; 7;) συμφωνούσαν με το κοινό !

  117. Donnie Darko…
    Συμφωνω!!!..κ φαντασου οτι ορισμενοι ‘χλευαζαν’ την περσινη συμμετοχη..λες κ φετος ειχαμε ‘αριστουργημα’…

    • Με λίγα λόγια :
      Κάθε χρονιά στον Ελληνικό Τελικό ψηφίζουμε ό,τι δεν αρέσει στον Moor…
      Αυτός θα το κράζει από Μάρτη για να καταλήξει 6ο τον Mάη !

      • χαχα!εχεις απολυτο δικιο!!οποτε οτι κραζει ο μοορ εμεις εκεινο…και αστον τρελο στην …αληθεια που χαθηκε τωρα??δεν θα βγει να υπερασπιστει το κομματι που θα εκανε διεθνη καριερα και θα ρημαζε τα charts της ευρωπης(συμφωνα με τα λεγομενα του παντα)!

  118. Νομιζω ειναι αδικο να κατηγοραμε τις επιτροπες.Αν καποιος δει τα αποτελεσματα αναλυτικα φαινεται ξεκαθαρα οτι η συμμετοχη μας δεν τραβηξε ουτε στον κοινο.Ακομα και το 2012 που τερματισαμε 17η, στο televoting ηρθαμε 9η,αρα φετος ειναι η πρωτη χρονια μετα το 2004 που μενουμε εκτος δεκαδας ΚΑΙ στο televoting.Επισης για πρωτη φορα μετα το 2004(εξαιρεση το 2009) στελνουμε ενα τραγουδι χωρις καθολου ελληνικο στοιχειο.Προφανως ουτε αυτο δεν αρεσε στο κοινο γι’αυτο και δεν μας ψηφισε.Το μηνυμα το πηραμε λοιπον,επιστρεφουμε δυναμικα του χρονου γιατι οχι και με ενα τραγουδι με καθαρα ελληνικο στιχο,και να δειτε πως θα βρεθουμε και παλι 10αδα γιατι οχι και 5αδα.Το να ψαχνουμε θεωριες συνωμοσιας κτλ ειναι παντελως αστοχο.Στειλαμε κατι διαφορετικο,δεν αρεσε,ok eurovision ηταν και περασε.Ραντεβου του χρονου στη Βιεννη με ενα τραγουδι που ελπιζουμε να κανει τη διαφορα και να παρει μια πολυ καλη θεση!

    • Νομίζω ότι όσοι μιλάμε για το ζήτημα των επιτροπών εδώ και ώρα δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στην Ελλάδα. Απλά και η Ελλάδα τυχαίνει να είναι τέτοιο παράδειγμα.

    • φιλε μου συμφωνω με τα γραφομενα σου απολυτα!!μου αρεσει απιστευτα η προσεγγιση σου!!προσυπογραφω

      • το σχολιο μου πηγαινε ston anonymous που πραγματικα εχει δωσει μια λογικη και ωριμη τοποθετηση!μπραβο και παλι

  119. Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ελβετία, Πολωνία, Ουκρανία, Ουγγαρία και φυσικά η Ελλάδα ήταν τα τραγούδια που μου άρεσαν περισσότερο χθες.
    Αν και η παρουσία μας δεν μου άρεσε καθόλου (φωνητικά ήμαστε οι χειρότεροι και το τραμπολίνο μου φαινόταν πατάτα σαν ιδέα από την αρχή) δεν περίμενα τόσο χαμηλή θέση. Το τραγούδι μου άρεσε, με διασκέδασε και θα συνεχίσει να με διασκεδάζει. Γι’ αυτό μπράβο στα παιδιά.
    Η Αυστρία ήταν μοναδική. Μπράβο της! Δεν μπορώ να καταλάβω το σκοταδισμό πολλών και τα άκρως ρατσιστικά σχόλια τους. Ευτυχώς η ψηλή βαθμολογία που της έδωσε το ελληνικό κοινό αποδεικνύει πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν συμμερίζονται τις ακροδεξιές απόψεις που εκφράζονται από πολλούς εδώ μέσα.
    Τι σημαίνει αγαπητοί “ντρέπομαι για τη χώρα μου που ψήφισε έτσι”; Κι εγώ ντρέπομαι για σας που είστε συμπατριώτες αλλά δεν κάνω έτσι.
    Το να μην σου αρέσει αισθητικά είναι αποδεκτό. Το να βρίζεις ή να αφορίζεις όμως μια ανθρώπινη οντότητα επειδή δεν συμφωνείς με την εμφάνιση της δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο από έναν δικτάτορα (απλά εσείς τυχαίνει να μην έχετε την εξουσία).
    Κι όσοι λέτε πως “έκλεισα ή έπρεπε να κλείσω την τηλεόραση για να μην δουν τα παιδιά μου αυτό το αίσχος” δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ. Από τη στιγμή που τα παιδιά σας μεγαλώνουν μαζί σας και με τις απόψεις σας για τη διαφορετικότητα μάλλον καμένα είναι (κάποια θα τα καταφέρουν και θα γλιτώσουν αλλά τα περισσότερα θα διαιωνίσουν το μίσος σας).
    Προσωπικά την αισθητική μου προσέβαλα περισσότερο η απαίσια ενδυμασία της ιταλικής αποστολής ή οι τραμπάλες, τα πατίνια, οι κούνιες, οι τροχοί και τα τραμπολίνα παρά το μούσι.
    Η Αυστρία είχε την πιο επαγγελματική και άψογη σκηνική παρουσία. Καθόλου προκλητική εντός και εκτός σκηνής. Μοιάζει ένα μετρημένο και επικοινωνιακά χαρισματικό άτομο.
    Το κλάμα μου φάνηκε λίγο επιτηδευμένο αλλά αν σκεφτεί κανείς τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται τέτοιου είδους άτομα είναι μεγάλο το σοκ τους όταν γίνονται αποδεκτοί και μάλιστα τόσο θριαμβευτικά. Οπότε δεν πρέπει να ήταν fake.
    Η Ολλανδία είναι το παράδειγμα της χώρας που συμμετέχει στη eurovision για τη χαρά. Έκανε 39 χρόνια για να δει μια θέση στο τοπ3 και μπράβο τους. Ήρεμο τραγούδι, πολύ καλές φωνές και παρουσιασμένο άψογα στη σκηνή.
    Η Ρωσία νομίζω πως γιουχαΐστηκε όχι τόσο για την πολιτική της κόντρα στην Ουκρανία όσο για την νομοθεσία της απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
    Οι Ελβετία και Πολωνία είναι δύο τραγούδια που μου φτιάξαν τη διάθεση. Κρίμα γιατί και τα δυο χαντακώθηκαν από τις επιτροπές ενώ το κοινό τους έδωσε πολύ υψηλή θέση. Όπως και της Πορτογαλίας στον ημιτελικό που ήρθε 6ο στο televoting αλλά 11ο συνολικά.
    Μου έκανε εντύπωση που στην πρώτη πεντάδα δεν υπήρχε ούτε ένα up tempo κομμάτι.
    Οι Ιταλία, Άγιος Μαρίνος και Αζερμπαϊτζάν είχαν τις χειρότερες σκηνικές παρουσίες. Ενώ στυλιστικά χάλια ήταν και το ΗΒ.
    Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω καθόλου τα τραγούδια των χωρών που είχαν νούμερο τσίρκου επί σκηνής με εξαίρεση την Ουκρανία όπου με κέρδισε η ομορφιά της τραγουδίστριας.
    Η Ισπανία πάλι αν και μιλούσε για χορό δεν είχε ούτε έναν χορευτή (όλες οι άλλες ξεσκίστηκαν στο χορό και τα ακροβατικά). Βαρετό τραγούδι έτσι κι αλλιώς.
    Χειρότερη στιγμή της εξαιρετικής βραδιάς το κιτς banner με την καρδιά και το LOVE της Δανίας.
    Ήταν η καλύτερη eurovision ever και η Αυστρία ήταν η δίκαιη νικήτρια. Σε όσους ενοχλήθηκαν και απειλούν πως δεν θα ξαναδούν έχω να πω στο καλό και καλά θα κάνουν να κρυφτούν στις τρύπες τους γενικότερα δεν θα λείψουν σε κανέναν.
    Προσυπογράφω δε το σχόλιο Βρετανίδας μάνας που αμέσως μετά τη νίκη της Αυστρίας έγραψε στο twitter: “Χαίρομαι που τα παιδιά μου μεγαλώνουν σε ένα κόσμο όπου την Αυστρία εκπροσωπεί η Κοντσίτα και όχι ο Χίτλερ”.
    Χρόνια της Πολλά και σε όλες τις μανούλες που μεγαλώνουν με κόπο τα παιδιά τους μαθαίνοντας τα να αποδέχονται τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και τους κρίνουν μόνο για τις εις βάρος στον άνθρωπο και τη φύση πράξεις τους.

  120. Προς όλους αυτούς που λένε πως δεν θα ξαναασχοληθούν με την eurovision:
    Mην ξαναασχολείστε και αφήστε μας στην ησυχία μας να ασχολούμαστε εμείς που αγαπάμε τον διαγωνισμό και με ψυχραιμία βλέπουμε τα πράγματα χωρίς υστερίες.
    Να αποχωρήσουμε εμείς που σε 11 συννεχόμενες συμμετοχές ήμασταν 10αδα 9 φορές?Αλήθεια σοβαρολογείτε?
    ΔΕΝ αρεσε το τραγούδι μας και στις επιτροπές και στο κοινό.Ίδια συγκομιδή βαθμών θα είχαμε είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.
    Υπάρχει κάποιος νόμος που λέει πως η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να παίρνει τόσο χαμηλές θέσεις?
    Κι εμένα δεν μου άρεσαν τα αποτελέσματα αλλά έτσι είναι ο διαγωνισμός.
    Όπως εξελίχθηκε η ψηφοφορία ήθελα νικήτρια Ολλανδία και ας μη με εξτασιάζει το κομμάτι.
    Η νίκη της Αυστρίας δεν θα κάνει κακό στον διαγωνισμό και μη γράφετε ασυναστησίες.Όπως δεν έκανε η Ντάνα το 1998 και δεν ακολούθησαν άλλες Ντάνες το 1999.
    Ήθελα νικήτρια την Ουγγαρία ξεκάθαρα αλλά τουλάχιστον πήρε μια πολύ καλή θέση την 5η.Το Η.Β αν και το ήθελα ψηλά μετά την παρουσίαση όλων των τραγουδιών και από την 26η θέση εμφάνισης πίστευα οτι δεν θα προκαλέσει το ενδιαφέρων σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τραγούδια.Δεν μου έκανε εντύπωση άλλο ένα Βατερλό για την Αγγλία.
    Η καλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ με τα πιο αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

  121. Stratos…
    Χαχα…το ιδιο εγινε κ περυσι…κραξιμο στον Αγαθωνα κ στους ΚΜ κ στο τελος…εγινε καπνος..κ πολλοι αλλοι…οποτε αναμενομενο..χαχα…;)

  122. Έπεσα μέσα στο τοπ 2 (με ανάποδη σειρά όμως) και στο bottom 3 ( Γαλλία , Σλοβενία , Σαν Μαρίνο). Στην πρόβλεψη μου είχα επίσης #3 Αρμενία , #5 Σουηδία , #8 Ουγγαρία , #9 Ουκρανία , #10 Ελβετία , #11 Ισπανία , #12 Δανία , #14 Φινλανδία , #17 Πολωνία , #19 Ιταλία , #20 Μάλτα ,πολύ ρεαλιστικά τοποθετημένες σε σχέση με εκεί που κατέληξαν χθες.
    Epic fail στην πρόβλεψη μου σε :
    ΗΒ : Το είχα 6ο…Κατέληξε 17…Kαι πολλά πήρε με τέτοια εμφάνιση…Φούσκα μεγατόνων!
    Νορβηγία : Την είχα #18, όμως το τραγούδι πάντα μου άρεσε, ο Carl ήταν καλός και δικαίως τερμάτισε στην #8η.
    Αζερμπαιτζάν : Από τα μεγαλύτερα FAIL στην πρόβλεψη μου. Το είχα 7ο , κατέληξε 21…Το ίδιο και με την Ελλάδα. Έπρεπε να είχα εμμείνει στην αρχική μου εντύπωση ότι το τραγούδι είναι μέτριο και να μην παρασυρθώ από σκηνικούς εντυπωσιασμούς οι οποίοι στην τελική δεν έπιασαν μία…
    Ρωσία : 7o? Σοβαρά? Απίστευτο!
    Επίσης υποτίμησα λίγο Λευκορωσία και Ισλανδία.
    OGAE FANWANKS 2014 : Ισραήλ , ΗΒ Ελλάδα και Ιρλανδία!

  123. Παντως εγω μετρησα και μαζεψαμε 41 βαθμους απο τηλεψηφοφορια ξεχωριστα και 41 βαθμους απο επιτροπες ξεχωριστα. Οποτε δε μας χαντακωσε κανεις. Απλα βγαζοντας τον μεσο ορο της καταταξης στο televoting ειχαμε Average Rank: 11.5 ενώ στις επιτροπες γυρω στο 16. Δηλαδη στις επιτροπες ημασταν αμφιλεγομενοι ενω στο κοινο ημασταν σταθερα οριακα εντος ή οριακα εκτος δεκαδας.

  124. Καλά δεν είναι ανάγκη να φτάνουμε και στα άκρα και να αποθεώνουμε και τον Κοντσίτα πετώντας ένα “Χίτλερ” για contrast…υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις πολύ καταλληλότερες και σαν πρότυπα και σαν συμπεριφορές και σαν αισθητική…είχε κομματάρα-φοβερή ερμηνεία και κατ εμέ δικαίως κέρδισε χτες άλλα ιδανικό κοινωνικό πρότυπο και ορθή στυλιστική πρόταση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση…και το μηνυμα που λέει ότι περνάει “δεχτείτε με όπως είμαι” αυτοακυρώνεται από το γεγονός ότι συμπληρώνει ότι έχει δημιουργήσει έναν χαρακτήρα και υποδύεται έναν ρόλο…άρα ούτε ο ίδιος δεν είναι “αυτό” ουσιαστικά…

    • Ακόμα χειρότερα. Φαντάσου να δήλωνε πως είναι και στην πραγματικότητα έτσι, τι είχαμε να διαβάσουμε και ν’ ακούσουμε! Εδώ ρόλος και ξεσηκώνει τόσες αντιδράσεις.
      Το πρόβλημα είναι πως εξαιτίας των θηλυκών ορμονών που του χάρισε η φύση δεν μπορεί να πείσει πως είναι ρόλος. Αν είχαν πειστεί πως είναι ρόλος δεν θα αντιδρούσαν. Δεν είδα ποτέ να λέει κανείς τίποτα για τους άντρες ηθοποιούς στην αρχαία Ελλάδα. Ή μήπως αυτοί δεν ντύνονταν γυναίκες με μούσια;
      Και δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι ενδιάμεσοι στην Κοντσίτα και τον Χίτλερ; Από τη μία έχουμε έναν εγκληματία της ανθρωπότητας που προκάλεσε κακό σε εκατομμύρια ανθρώπους και από την άλλη έναν άνθρωπο που παλεύει για τη ζωή του και χθες κατάφερε να του έρθει μια επιτυχία. Ενδιάμεσοι ποιοι είναι; Οι αποτυχημένοι; Γιατί να μην είναι πρότυπα ο αγώνας της για τη ζωή, το ήθος, το θάρρος, η επαγγελματική επιτυχία της και να είναι πρότυπο ο ενδιάμεσος τεμπελχανάς που τον ενδιαφέρει μόνο το τρίπτυχο “μαμ, κακά και νάνι”;

      • “ενδιάμεσες καταστάσεις” είναι το να αγωνίζεσαι για τον εαυτό σου και έναν καλύτερο κόσμο χωρίς να βλάπτεις τον άλλον και την ελευθερία του άλλα και χωρίς να παίζεις ρόλους και να κάνεις αντιαισθητικές υπερβολές με σκοπό δήθεν να το αποδείξεις…δλδ για να πιστεύει κάποιος και να αγωνίζεται για τη διαφορετικότητα-ατομικότητα-ελευθερία κάθε ανθρώπου πρέπει να κυκλοφορεί στο δρόμο με γυναικείο φόρεμα και μούσι?..sorry αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει συσχετισμός…

      • Sorry αλλά δεν κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι αγωνιστές είναι αγωνιστές, οι πετυχημένοι πετυχημένοι και οι απατεώνες απατεώνες και οι βλάκες βλάκες, όπως και να είναι η φάτσα, το σώμα ή το ντύσιμο τους.
        Αυτά είναι για να τα κρίνουν και να τα σχολιάζουν από τη ζήλια τους οι δεύτεροι και οι αποτυχημένοι που ποτέ δεν τα καταφέρνουν.

      • Κοίταξε να δεις…αν θες να τραβάμε τα πάντα στην υπερβολή βαζοντας τους την ταμπέλα του “statement” οκ, άλλα δεν νομίζω ότι αν αύριο με δεις εμένα έξω στο δρόμο ή στη eurovision με μια γλάστρα στο κεφάλι και ολόγυμνο θα πεις “χμμμ..μπράβο του, αυτός κάτι θέλει να υποδηλώσει..είναι πρότυπο”…εκτός από τον όρο “ελευθερία” ο άνθρωπος έχει και κάποια πλαίσια κοινής λογικής που όσον αφορά ειδικά την εικόνα έχουν προκύψει στο πέρασμα των χρόνων από το εκούσιο συναίσθημα της ανθρώπινης αισθητικής.

      • Σίγουρα πάντως δεν θα σπεύσω να σε πω τρελό ή να κλείσω την τηλεόραση πριν δω και ακούσω την πρόταση σου. Αν μου αρέσει και έχει κάτι να πει τότε γιατί όχι να μη σε θεωρήσω πρότυπο; Δηλαδή η Feminem δεν είναι πρότυπο; Οι αθλητές στην αρχαία Ελλάδα; Μειώνει την αξία τους η γύμνια;
        Συγχέεις κάπως την extreme διαφορετική εμφάνιση με την προστυχιά.
        Δηλαδή αν υπήρχε ένας άνθρωπος σαν τον Einstein (σύμφωνα με το τι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα) αλλά ήταν transexual δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο κατά τη γνώμη σου;

      • φίλε τώρα σοβαρά θα ανοίξουμε κουβέντα μπλέκοντας τους αρχαίους έλληνες και τον αινστάιν με έναν αυστριακό που βολόδερνε στα ριάλιτι και έκανε ένα τρελό look για να τον βοηθήσει να κερδίσει εντυπώσεις και την eurovision?…σοβαρά μιλάμε τώρα?..

      • Δεν γνωρίζω τι έκανε στο παρελθόν και ούτε μ’ ενδιαφέρει. Σήμερα βλέπω έναν άνθρωπο, καλλιτέχνη με εκπληκτική φωνή και ήθος. Και επειδή η φωνή είναι δώρο της φύσης, μακάρι τα παιδιά μου να παραδειγματιστούν και να εκπέμπουν το ίδιο ήθος όταν μεγαλώσουν.

  125. Μέχρι χτες λέγατε ότι ήταν στημένο για να κερδίσει η Σουηδία και για αυτό τή βάλανε σε καλύτερη θέση και σήμερα λέτε ότι ήταν στημένο για να νικήσει η Αυστρία. Και δεν κατάλαβα τι ακριβώς πολιτικά παιχνίδια μπορεί να παίζονται με τη νίκη της Αυστρίας. Η Ελλάδα πήρε την 20ή θέση, ε και; Τόσα χρόνια μπαίνουμε στη δεκάδα, ηρεμήστε λίγο. Η Αυστρία άξιζε και κέρδισε και πιστεύω ότι ακόμα και αν δεν είχε αυτήν την εμφάνιση πολλοί θα λέγανε πάλι διάφορα ρατσιστικά σχόλια. Πιστεύω πολύ πιο κιτς ήταν η εμφάνιση του Verka Serduchka, παρά της Conchita Wurst. Αλλά ξέχασα, εκείνη τη χρονιά είχαμε μπει στη δεκάδα. Αν και φέτος μπαίναμε στη δεκάδα, δεν θα λέγατε αυτά. Και όσοι δεν θέλετε να ξαναδείτε το διαγωνισμό και δεν θέλετε να ξανασχοληθείτε, στο καλό και να μάς γράφετε. Η δική μας συμμετοχή σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά δεν θα τά βάψουμε και μαύρα για μια αποτυχία. Όσον αφορά το ξεπεσμένο φαβορί του Ηνωμένου Βασιλείου, η χθεσινή παρουσίαση που είχε αυτό το τραγούδι ήταν εντελώς άνευρη για ένα τέτοιο τραγούδι και δικαίως κατέληξε στη 17η θέση.

    • Aυτές οι πίπες που λες είναι το μόνο που με κάνει να εξοργίζομαι για την θέση μας. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και όλοι οι βλαχοανεγκέφαλοι τρέχετε να τα φάτε. Καθυστερημένοι. Εάν ερχόμασταν 2οι ξαφνικά ο Θεοφάνους θα γινόταν γελοίος,ε; ΟΥΣΤ

  126. Αχ αδικηθηκαμε παρα πολυ φετος.Εγω περιμενα πως θα ειμαστε στις θεσεις 7-10.Κριμα 🙁 Παντως η Αυστρια αξιζε να νικησει αν και δεν το ειχα φανταστει ποτε αυτο.Ομως εχει δικιο ο Βασιλης δεν χρειαζεται να στεναχωριομαστε και τοσο μονο και μονο για εναν διαγωνισμο,γιατι η χωρα μας γενικα τα παει πολυ καλα στην eurovision.Τωρα μια στο εκατομμυριο θα υπαρξει και μια αποτυχια αλλα δεν πειραζει.Αλλη φορα

  127. Και κατι αλλο που ξεχασα να πω πριν.Συγχαρητηρια στα παιδια για την προσπαθεια και την αξιοπρεπεστατη εμφανιση που εκαναν χθες βραδυ.Η αληθεια δεν περιμενα να μεινει εκτος δωδεκαδας αλλα ok,ακομη και το Aζερμπαιτζαν με τοσα εκατομμυρια διασπορα και τερματισε χαμηλοτερα απο εμας.Αποδειξη του οτι οταν ενα τραγουδι δεν αρεσει,οση διασπορα και να εχει δεν θα παει καλα.Εδω λιγο ελειψε να μεινει και εκτος τελικου(9o στον ημιτελικο).Πολλοι εδω μεσα ελεγαν χθες οτι αποκλειεται να κερδισει η Αυστρια ειτε επειδη δεν εχει συμμαχιες,ειτε επειδη θα την μαυρισουν χωρες οι της ανατολικης Eυρωπης.Και ομως πηρε 13 δωδεκαρια και 7 δεκαρια!Η χθεσινη βραδια απεδειξε οτι οταν ενα τραγουδι αρεσει θα κερδισει ειτε εχει συμμαχους ειτε οχι.

  128. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΟΛΩΝΙΑ?? ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΚΑΤΈΜΕ…

  129. Από το 2008 κερδίζουν μόνο χώρες με πιστοληπτική αξιολόγηση από τους οίκους ΑΑΑ οπότε του χρόνου θα μιλάμε για καμμιά Ολλανδία..

  130. Από σχολια ολλανδων στο υτ, κατω απ το τραγουδι τους :

    Χρονια προσπαθούσαμε να βρουμε τι είναι αυτό που μπορει ν αρεσει στους ευρωπαιους και στελναμε μια τη μια εκδοχή και μια την άλλη, αλλα παντα απουγχαναμε παταγωδώς.
    Φετος αποφασισαμε να στειλουμε μια πολλη καλη συνθεση με καταξιωμένους καλλιτεχνες, επειδή αυτό το τραγουδι αρεσε πολύ σ εμας χωρις να ψαχνόμαστε το τι θα γινει τελικα στο διαγωνισμο. Και ηρθαμε στη δευτερη θεση!!!

  131. Μερικοι γραφουν οτι να ναι….
    ξενο στιχο – μονο ξενο – ειχαμε και το 2005,2006,2007,2008,2009,2012,2014 οχι μονο το 2004 και το 2009 που εγραψε καποιος….

  132. Donnie Darko
    ΑΣΕ ΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΔΩ ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΗΓΑΝ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΥΣΤΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Η ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΩΓΩ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΓΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ TELEVOTING ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ 12 ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΑΤΗ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ 600 EURO KAI POLLA SAS EINAI.ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ.ΔΩΣΕ 4-5 ΑΝΤΕ 7 ΑΛΛΑ 12 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΘΕΑΜΑ

  133. Του χρονου ο Κιντατος με βαρυ ζειμπεκικο, τουλάχιστον να το ευχαριστηθούμε εμεις!!!!!χαχαχαχαχα

  134. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ..ΦΕΤΟΣ ΕΝΤΑΞΕΙ..ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΑΡΕΤΗ..ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ…ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟ…

    ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ RISE UP :Π…

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ..ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ…

  135. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ..

  136. διάβασα οτι ήδη ακούγεται ένα μέρος για να γίνει η eurovision του χρόνου.

  137. Μια μπαλάντα πρέπει να στείλει μια χώρα γιανα νίκησει. Τις χώρες που έχουν μπαλάντα να θεωρείτε φαβορί. Δεν είναι τυχαίο που από το 2004 μόνο 4 φορές δεν έχει κέρδισει μπαλάντα. Η παραδοσιακο ή μπαλάντα. Τα αλλά δεν τραβάνε

    • το διάβασα στην επίσημη σελίδα του ORF -του κρατικού σταθμού της Αυστρίας- λένε οτι έχουν 2 μέροι για να γίνει ο διαγωνισμός.

      1) λέγεται Wiener Stadthalle και βρίσκεται στη Βιέννη (γκούκλαρε το, για να δείς εικόνες)

      2) βρίσκεται στο Κλάγκενφουρτ (μια πόλη της Αυστρίας) και λέγεται Hypo Arena

  138. Σοβαρά τώρα πόσες χώρες περίμενετε να συμμετέχουν του χρόνου? Εγώ 35!

    Αποχωρηση Ουκρανίας, Ρωσίας(Πούτιν χαχαχαχα), Ισραήλ και Αλβανίας
    Επιστροφη Κύπρου, Σερβίας

  139. ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ???

    ΑΜΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ Σ@@ΤΑ…ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ 2 ΦΕΤΟΣ..

  140. Η Ελλάδα έχει διαχρονικά πρόβλημα τοποθέτησης προς τα έξω και διεθνούς προφίλ. Δυστυχώς οι άλλοι λαοί μας θεωρούν εξωτικούς, λίγο sui generis, λίγο ‘πέρα βρέχει’ και αφού μας θεωρούν έτσι μας θέλουν κι έτσι. Τους ξενίζει μια Ελλάδα που φοράει μιλάει την ίδια κουλτούρα με την Αγγλία και την Αμερική. Αν πρέπει, γι’αυτούς, να είμαστε trendy πρέπει να το συνδυάσουμε και με κάτι που να παραπέμπει και στην Ελλάδα, όπως αυτοί τη φαντάζονται, δηλαδή όπως εμείς φροντίσαμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε όλα τα χρόνια. Γι’αυτό οι συμμετοχές μας δύσκολα θα ξεπεράσουν τις συμπληγάδες του ‘ελληνικού ιδιώματος’ προκειμένου να πετύχουν μια διάκριση.

    • Σωστη αναλυση αλλα τελικα αξιζει να προσαρμοζόμαστε κάθε φορα στην εικονα που θελουν οι αλλοι για μας?
      Φετος μας εκανε κεφι ένα τραγουδι σαν το Rise-up. οκ , δεν ταιριαζει με την εικονα μας.
      Προσωπκα, λεω ότι καλυτερα που το στειλαμε κι ας πατωσαμε παρα το συνεχες αγχος ν αρεσουμε. Η παρουσια μας ηταν αξιοπρεπης, μας αξιζε καλυτερη θεση, που πιστευω ότι θα την είχαμε, αν δεν ηταν μια “απολυτα καυτη” για τις πολιτικες εξελιξεις περιοδος στην Ευρωπη. Του χρονου αν εχουμε μια καλη μπαλλαντα, ας τη ψηφισουμε. Αν εχουμε ένα καλο τσαμικο και μας αρεσει, ας στειλουμε το τσαμικο. τι άλλο να πω? Δεν ειδες ότι η Ιρλανδια με την υποψια του River dance,, πατωσε!! Όλα είναι σχετικα λοιπον.

    • Γιώργο αυτή ειναι η πιο σοβαρή προσέγγιση που έχω διαβάσει, αλλά δεν δίνει απάντηση σε μια σειρά απο ερωτηματικά. Πώς ειναι δυνατόν τόσο καιρό σε όλες τις ψηφοφορίες στο ιντερνετ να πηγαίνουμε καλά, στα στοιχηματα να ανεβαίνουμε, το κοινό να μας αποθεώνει, όπως και οι δημοσιογράφοι και τελικά να καταλήγουμε στην 20η θέση. Η εξίσωση δεν βγαίνει….

  141. Θάνο, να φανταστώ πως αν είχες μπροστά σου την Παπαριζου, που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της μετανάστης, θα την διαολοστελνες που τόλμησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα όπως έχεις λύσσαξει με τους μετανάστες τόση ώρα.

    Υ.γ. Μη ξινιζεις που δε κατάφερες κ εσυ να μετανάστευσεις ακόμη, όλα είναι δυνατά, το αποδυκνυει κ η Conchita. Φιλιά κ ξύδι.

  142. εννοω ότι η Ιρλανδια χαρακτηρίζεται απ αυτό το χορο, όμως εφέτος δεν καταφερε να περασει στο κοινο.

  143. Στην Βιέννη θα γίνει άρα εκεί θα γίνει η
    Eurovision.

    Από παρουσιαστές πιστεύω θα είναι η Kati Bellowtisch και σίγουρα ένας κωμικός άντρας. Μόνο στα Γερμανίκα να μην μιλάνε και ολα καλά

  144. Να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη και να δώσω ραντεβού και πάλι του χρόνου πρώτα ο Θεός! Μου άρεσε πολύ η παρουσίαση μας και λυπήθηκα για την τόσο κακή ( άδικη) και χαμηλή θέση. Δεν το περίμενα καθόλου! Συγχαρητήρια στην ομάδα και τα παιδιά για όλη τους την προσπάθεια και την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση τους που ήταν από τις καλύτερες της βραδιάς!

    Λογικά οι επιτροπές μας τσάκισαν, άλλα δεν είδα να αρέσει και πολύ το τραγούδι εκτός σταδίου τελικά! Φούσκα ήταν η πολύ μεγαλη ανταπόκριση του! !

    Δεν πειράζει, πέρασα πολύ καλά χθες και με σας εδώ μέσα, έμαθα και πολλά που δεν γνώριζα και βγήκα κερδισμένος!

    Εννοείται οτι θα ξαναδώ Eurovision και εννοείται ότι θα έχουμε και πάλι μελλοντικά μια πολύ καλή θέση (πολλές). Του χρόνου στα καλύτερα μας!
    Κάλο καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση…

  145. Nα μην πάμε του χρόνου. Ελάτε ρε παιδιά, 20οι ήρθαμε, η πιο χειρότερη θέση. Να αναδιοργανωθούμε λίγο, να μην υποτιμάμε τα ελληνικά στοιχεία και την ελληνική γλώσσα και το ’16 πάμε άνετα. Το ότι δεν θα πάμε του χρόνου-αν δεν πάμε- δεν σημαίνει ότι δεν θα μεταδοθει ο διαγωνισμός εδώ.

  146. Prepei na ginoun TERASTIES ALLAGES an kapoios ekei stin agia paraskevi dei ta kala tou thesmoy kai to na to ferei stin ellada. An stamatisoun to monopolio tis panik, kanoun enan ANOIXTO diagonismo me faneri psifoforia (oxi mistika gia na mi xalasoun oi dimosies sxeseis) kai ena kalo show na travixei ti prosoxi tou kosmou ta pragmata mporoun na allaxoun. Makari na itan o kalimeris sti nerit pou ton theoro ikano anthropo na to parei olo pano tou alla opos to kovo, nobody cares ekei. Sti teliki ama de mporei I kratiki giati de to dinoun se idiotiko kanali? O alpha kanei kra kai to pe o idios o kalimeris

  147. αν δειτε τα αναλυτικά αποτελέσματα, θα διαπιστώσετε οτι το κοινό μας είχε στη δεκάδα μόνο σε έξι χώρες, ενώ οι επιτροπές σε δέκα χώρες. Στο συνολικό όμως πήγαμε λίγο χειρότερα στις επιτροπές σε σχέση με το κοινό. Είτε όμως ψήφιζαν ΜΟΝΟ επιτροπές, είτε ψήφιζε ΜΟΝΟ το κοινό, πάλι την ίδια περίπου θέση θα παίρναμε. Το παράδοξο βέβαια είναι, πώς είναι δυνατόν σε όλα τα site που γινόταν ψηφοφορία για τη eurovision να είμαστε ψηλά, στα στοιχήματα να είμαστε επίσης ψηλά, το κοινό και οι δημοσιογράφοι μέσα στο στάδιο να μας αποθεώνουν και τελικά να καταλήγουμε στην 20η θέση. Ειλικρινά η εξίωση δεν βγαίνει με τίποτα! Παρακολουθώ eurovision απο το 1977 και αυτό δεν το έχω ξαναδει να συμβαίνει. Μεγάλο μυστήριο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έπεσα έξω στις προβλέψεις μου, αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο.

  148. Εγω πιστευω οτι τσαμπα την βριζετε την κονσιτα!!!ισα ισα η γυναικα-αντρας δεν εκανε επειδηξεις η κατι τρελο που να δειχνει οτι θελει ας πουμε να ειναι οντως μια ψωνισμενη!!δηλαδη αυτο που με εκνευριζει πολυ ειναι οτι αν δεν ειχε το μουσι θα σας αρεσε..ποσο πιο ξεφτιλες αυτοι που το σκεφτονται αυτο;;;;;;η κονσιτα εχει φωναρα και το τραγουδι ηταν αξιοπρεπεστατο!!να χαιρεστε που δεν τα εβγαλε ολα εξω και δεν ειχε ενα τραγουδι-σκουπιδι για να εκπροσωπησει τη χωρα της!!!ενα τεραστιο μπραβο στην κονσιτα απο εμενα!!λοιπον η ελλαδα αδικηθηκε ναι κλασσικα εμεις οταν ειμαστε εξωαπο δεκαδαη δεν τα παμε οπως τα περιμενουμε,σημαινει οτι ααδηκηθηκαμε-.- λοιπον δεν ριχαμε και καμια κομματαρα να τα λεμε αυτα.. οσο για το Η.Β. κατα τη γνωμη μ δεν πρεπει μα ξαναπαει γιατι εχει στειλει πολλες φορες πολυ ωραια τραγουδια αλλα παντα αοιτυχανει:\ αυτα!!αντε και τιυ χρονου

  149. Αν ισχύει και το ότι η Πολωνία στο televoting βγήκε 5η τότε το γεγονός ότι εμφανιστήκαμε μεταξύ αυτής και της Αυστρίας επιδείνωσε την κατάσταση…επίσης κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι το ότι εμφανιζόμαστε συχνά ακριβώς πριν από το κομμάτι που σαρώνει τις εντυπώσεις και δεν πάμε καλά στο televoting…π.χ. Βισση-Lordi, ελευθερίου-Euphoria και το φετινό….

  150. Όπως λένε και οι περισσότεροι, δεν είναι και απαραίτητο να συμμετάσχουμε του χρόνου. Έτσι και αλλιώς, τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα έβγαιναν πάντα ζορισμένα από την δημόσια τηλεόραση. Λες και δεν είναι το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμά τους. Αν αποφασίσουν να ασχοληθούν λίγο σοβαρά, δεκτό. Αν είναι πάλι να αναρωτιόμαστε και να μη γνωρίζουμε πότε και πως θα γίνει ο πρόχειρος ελληνικός τελικός της μίας διακογραφικής δύο εβδομάδες πριν, ας το αφήσουν. Και στην τελική, δεν κατάλαβα, γιατί να μην πληρώσει η νεριτ για μία αξιόλογη βραδιά; Τόσα τέλη εισπράττει, με τα οποία παράγει εκπομπές τηλεθέασης της τάξης του 1%. Για αυτές τα λεφτά πιάνουν τόπο και για τη Γιουροβίζιον κατασπαταλούνται; Και αυτοί που καταδικάζουν τις “σπατάλες” για το “πανυγηράκι”, είναι οι πρώτοι που πιάνουν θέση στην τηλεόραση Σάββατο βράδυ για “να γίνεται η πλάκα”. Άρα: Οργάνωση ή αποχώρηση.

    • λίγο υπερβολικά όλα αυτά…και πέρσι ίδιο τελικό κάναμε στην ελλάδα και χωρις πρόμο και χρήμα βγήκαμε 6οι…και ο Γιώρκας το 11 3ος στο televoting…ή μήπως και τις χρονιές της παπαρίζου και του ρουβά κάναμε κανένα διαφορετικό τελικό?..,δε πρέπει να αποχωρήσουμε, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν στείλεις 15 τραγούδια ε 2-3 από αυτά κάποιες χρονιές δε θα τραβήξουν τι να κάνουμε..απλά έχουμε καλομάθει…

      • Το μονοπώλιο της ίδιας δισκογραφικής, όμως, δεν βγαίνει σε καλό. Το ιδανικό θα ήταν προτάσεις από όλες τις διακογραφικές ώστε να μην υπάρχει περιορισμός στις επιλογές. Επιλογές της τελευταίας στιγμής ήταν το 2012 με την (αν θυμάμαι) Universal: 17η θέση. Φέτος η ρευστότητα με την ΔΤ οδήγησε ξανά σε αγώνα δρόμου Panic- Platinum: 20η θέση. Τις άλλες χρονιές, αν και φτωχή η διοργάνωση του ελληνικού τελικού, οι καλλιτέχνες είχαν χρόνο να βρουν τραγούδι της αρεσκείας τους και λάμβαναν αξιοπρεπή θέση.

      • Δε νομίζω ότι είναι λόγος αποχώρησης 2 μέτριες εως κακές θέσεις (στο κάτω κάτω δεν μείναμε και ποτέ εκτός τελικού)…και επίσης έτσι και αλλιώς δε πάμε για τη νίκη εδώ και 3-4 χρόνια (και για τα επόμενα 3-4 θα έλεγα) για να πεις ότι “στέλνουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά δε μας βγαίνει οπότε και αποχωρούμε”…

  151. 1) Συγχαρητηρια στην Αυστρια. Εξαιρετικη εμφανιση της Κοντσιτα σε ενα πολυ ωραιο τραγουδι. Δικαιοτατη νικη. Φανηκε αλλωστε απο τον ημιτελικο.
    2) Δεν μπορω να κατανοησω την τοσο χαμηλη θεση. Προφανως ειχαν δικιο οσοι ελεγαν οτι το τραγουδι δεν ταιριαζε στη φιλοσοφια της γιουροβιζιον. Φωνητικα ειμασταν μετριοτατοι. Θεωρω ομως οτι αξιζε η προσπαθεια να στειλουμε κατι διαφορετικο. Πλεον το επιχειρημα των ευρωπαιων οτι στελνουμε ολο τα ιδια και τα ιδια…καταρριπτεται >). Μηδεν κακον αμιγες καλου. Συγχαρητηρια στα παιδια, εισασταν πολλοι να καλοι, να συνεχισετε ετσι, να κλεισετε τ αυτια σας τις κακιες του κοσμου. Αισιοδοξια. Rise up!!!
    3) Ελπιζω η ενηλικιωση της ΝΕΡΙΤ που μολις γεννηθηκε να μην της παρει 18 χρονια…γιατι βιαζομαστε. Επισης αλλαξτε το ονομα, ισως παλι σε ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΤ. Το ΝΕΡΙΤ ειναι κακοηχο….και παραπεμπει σε χωρα το ονομα της οποιας αρχιζει απο Ν. Βρειτε εστω ενα αλλο εκτος απο ΕΡΤ που να αρχιζει ομως απο Ε……ελεος!!!
    4) Που ειναι η Μολλυ, οεεοοο;;;;; Τρισαθλια παρουσιαση…..της παρ ολιγο νικητριας >) (η εμμονη των αγγλοπαιδων μας στη νικη της ξινης ηταν το αλατοπιπερο των φετινων σχολιων κατ εμε).
    Φιλια σε ολους

  152. Όσο για το νικητή, απλά θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο αμφιλεγόμενος. Και για όσους υποστηρίζουν ότι υποστηρίχθηκε από όλες τις κοινότητες ομοφυλοφίλων, μην το δένετε και κόμπο. Αυτή η εμφάνιση περισσότερο προσβλητική είναι προς αυτούς, παρά τους χαρακτηρίζει. Για εμένα, δόθηκε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα (eurovision=πολιτική), με τον ίδιο ακριβώς ακραίο τρόπο που αναβιώνουν τα φασιστικά καθεστώτα στην “πολιτισμένη” Ευρώπη. Όποιος πιστεύει ότι χωρίς την συγκεκριμένη εμφάνιση, με μία συνηθισμένη τραγουδίστρια, το “rise like a phoenix” θα νικούσε, είναι γελασμένος. Φέτος, παρακολουθήσαμε τον πιο περίεργο και πολιτικά εξαρτώμενο διαγωνισμό εδώ και χρόνια.

    • Ούτε όμως αυτή η εμφάνιση θα νικούσε αν δεν είχε και καλό κομμάτι-ερμηνεία…η αντιφατικότητα του όλου πράγματος είναι που το έκανε ενδιαφέρον.

  153. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ….ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ….ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!!

    • IΩΑΝΝΑ ξέχασες να πεις επίσης, ότι και ο Θεός δημιούργησε και τους Αγγέλους…είναι κάτι πλάσματα που δεν έχουν φύλο..εάν έχεις ακουστά…

    • O άνθρωπος έπλασε τον θεό και μάλιστα αρσενικό,να μας υπενθυμίζει ποιος κάνει κουμάντο σ’αυτό τον κόσμο.

      • Επίσης ο άνθρωπος έπλασε το θεό, κατ’ εικόνα και καθ΄ ομοίωση: μη ανεκτικό, σεξιστή, ομοφοβικό και βίαιο. 😉

      • φιλη kate για ακομη μια φορα μου αρεσει η προσεγγιση σου!!!αλλα σε υπερσυντηρικα ατομα που εχουν αναχρονιστικες αποψεις καλη ωρα τα ατομα που κανεις διαλογο οτι και να πεις δεν τους αλλαζεις γνωμη..ειναι θεμα παιδειας νοοτροπιας και λογικης.. αν τα διαθετει καποιος μπορει να σεβαστει τη διαφορετικοτητα εαν οχι ……….

      • strato, δεν συνηθίζω να μπαίνω σε διάλογο με άτομα που έχω εντελώς διαφορετική άποψη από τη δική τους, γιατί πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα για ‘μένα, να τα πείσω για κάτι. Απλά είμαι συγχυσμένη με τον αποκλεισμό του Λουκουμά μου και κάπου έπρεπε να ξεσπάσω και ‘γω.. 🙂

      • Kate, τώρα που τελείωσε το πανηγύρι, θέλω να σου πω οτι τα είχα πάρει μαζί σου, για το, επιεικώς ,ύποπτο hype σου για τον βέλγο. Η στάση σου δίχασε την πανίσχυρη global havale society και είχε ως συνέπεια τον τραγικό αποκλεισμό της μολδαβής βαλκυρίας και των καλικάντζαρων της. Μιας και πιάσαμε θεολογικά ζητήματα, θα θελα και προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου, να σου επισημάνω οτι η θεική υπόσταση στην διαχρονικότητα της, ακολουθεί συνήθως μια λογική πορεία,φωτίζει τους λαούς εναν έναν με τη σειρα τους και δεν παρακάμπτει ,ετσι για πλάκα κάποιους. Αφου κι εσύ λοιπόν συμφωνείς οτι η τελευταία της αποκάλυψη, έγινε περσι, πέριξ του Βουκουρεστίου, το άλμα στις Βρυξέλλες είναι εντελώς παράλογο, ενω η επανεμφάνιση της στο Κισινάου, σχεδόν επιβεβλημένη.

    • Ο δικός σου ο θεός. Ο δικός μου μια χαρά στέλνει στη γη ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανς και ετεροφυλόφιλους. Κι όλους τους δίνει την ίδια ευχή και ευλογία: Να ζουν αρμονικά και χωρίς μίσος με τους συνανθρώπους τους.
      Ο δικός σου κάτι δεν έκανε καλά στο ζύμωμα και έσπειρε τη διχόνοια και το φθόνο ανάμεσα σας.

  154. Τι με νοιαζει εμενα τι ειναι η Κοντσιτα, αν αυτοπροσδιοριζεται σαν ανδρας ή γυναικα. Αφου δεν επηρεαζει τη δικη μου τη ζωη, γιατι να ασχολουμαι με τη δικη της. Κι ας μη φερνουμε τη θρησκεια σ’αυτα γιατι δεν εχει θεση.

    Anyways, διαβασα στο eurovision ireland πως ειπε αξιοπιστη πηγη οτι του χρονου επιστρεφει η Κυπρος στον διαγωνισμο. Εχει ακουσει κανεις τιποτα σχετικα μ’αυτο?

  155. Μπράβο στην Αυστρία!! Πραγματικά το άξιζε!! Ήταν το καλύτερο μήνυμα για μια Ευρώπη που δεν έχει μάθει να στηρίζει τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοι! Το θέμα όμως είναι πως οι κριτικές επιτροπές ίσως να μην κρίνουν όσο αξιοκρατικά θα έπρεπε για παράδειγμα η επιτροπή του Αζερμπαιτζαν όπου τα μέλη της έδωσαν στην Αρμενία την τελευταία θέση! Κάτι στο οποίο συμφώνησαν και τα πέντε μέλη πράγμα αρκετά παράξενο! Ίσως οι πολιτικές διάφορες και σκοπιμότητες να υπερισχύουν ενός πραγματικά καλού τραγουδιού! Που σίγουρα γνώριζαν ότι είναι τα μέλη της επιτροπής! Τα συμπεράσματα δικά σας για τις επιτροπές…

  156. Να μας γίνει μάθημα το φετινό. Τα παιδιά ήταν μια χαρά. Αλλά οι ξένοι θέλουν ελληνικό στίχο και ελληνική μουσική.

  157. Κosta στα polls συνήθως ψηφίζει νεανικό κοινό ενώ τη βραδιά του τελικού εισρέουν κι άλλες ηλικιακές ομάδες, οι εταιρείες στοιχημάτων διαμορφώνουν τάσεις με βάση τα στατιστικά δεδομένα προηγούμενων ετών όπου είχαμε καλές θέσεις, το κοινό στο στάδιο είναι κριτήριο αλλά όχι απόλυτο. Οι δημοσιογράφοι τώρα επηρεάζονται κυρίως από τις εταιρείες στοιχημάτων, μεταφέρουν το κλίμα και τη γενική τάση αλλά δεν είναι εκείνοι ή οι μόνοι που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Σε αυτό τον πρώτο ρόλο έχουν οι επιτροπές και το κοινό.

  158. γιατι ταλαιπωρητε τους ανθρώπους βαρεθηκα να ακουω αυτοι είναι κανονικοι αυτά είναι τερατα αυτοι είναι αμαρτωλοι.γιατι????????????οκ ο θεος εφτιαξε τον ανδρα και την γυναικα τι πρεπει δηλαδή τωρα να ζουμε να λεμε συνεχεια αυτό.αγαπηστε τους συνανθρωπους σας αυτό είναι το διδαγμα του θεου που οι δηθεν καλοι χριστιανοι εχουν ξεχασει.Σταματηστε επιτελους μια νικη είναι αυτή,ας κερδισε το ατομο αυτό αντιπροσωπευει ένα μεγαλο κομματι της κοινωνιας μας.Η κοντσιτα ηταν μια ντιβα εχτες σιγα και αν την λενε αμφιλεγομενη ετσι λενε και την Ντανα αλλα στην χωρα της την νικη της την θεωρουν ιστορικο γεγονος (με ολην την σημασια) και κάθε 9 Μαιου την λενε στο αντιστοιχο σαν σημερα.Τελος παντων οσο ασχολειστε με το κολο της κοντσιτας εκεινη κατακτα τροπαια,αντε γεια.

  159. Δεν μιλάει κανένας για λαδώματα! Απλά τα μέλη της επιτροπής του αζερμπαιτζαν ψήφισαν με γνώμονα τις πολιτικές διάφορες των δυο χωρών κάτι που θεωρώ αρκετά άδικο!!

  160. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ..ΓΥΡΙΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΟΥΤΕΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΠ ΔΕΜ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..

  161. song contest 2014 Siegerin Conchita Wurst είναι ένα βιντεακι από την υποδοχη της στην Βιεννη.Τη υποδοχη,παρτε το βιντεακι ολοι οσοι την βριζετε και φατε το καργιολακια.

  162. παντως είναι λιγο χαμενη,η Ντανα όταν ηρθε στο Τελ Αβιβ ηταν παναγια μου και χριστε μου αερατη παρολου τις απειλες καποιων γεροντοθρησκοτηλεοπτικοπολιτικων.κοντσιτα και ξερω ψωμι ετσι σαν αντιδραση όταν βλέπεις την αδικια εις βαρος καποιων ανθρωπων και εισαι ανθρωπος πρωπαντων γινεσαι ενα

    • 1oν. Δεν ξέρουμε αν η Βουλγαρία και η Σερβία θα μας ψήφιζαν, όπως δεν μας έχουν ψηφίσει και στο παρελθόν.
      2ον. Και να μπαίναμε οριακά στη δεκάδα στο κοινό, στο σύνολο πάλι θα ήμασταν πολύ χαμηλότερα.
      3ον. Αν η Ελλάδα στηρίζεται πια μόνο στους φίλους και γείτονες μπας και πάρει κανά βαθμό, μάλλον τα πράγματα δεν πάνε καλά με το τι επιλέγουμε να μας εκπροσωπεί.

  163. Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος καταρρίφθηκαν πολλά στερεότυπα.
    1. Χώρες της κεντρικής Ευρώπης που θεωρείτο αδύνατο να νικήσουν λόγω έλλειψης συμμαχιών και φίλων, έφτασαν στην κορυφή.
    2. Σάρωσαν οι μπαλάντες καταλαμβάνωντας μετά από πάρα πολλά χρόνια και τις 3 πρώτες θέσεις.
    3. Κέρδισε τραγούδι που δεν εμφανίστηκε μετά την 15 θέση, αλλά πολύ νωρύτερα.

  164. Πιστευω πως οι μεγαλυτερες αδικιες εγιναν με την Ιταλια και το Μαυροβουνιο, που καταποντιστηκαν απο αλλα σχετικα αδιαφορα κομματια, οπως Πολωνια και Λευκορωσια.

    • οντως μα αν πρεπει καποιοι να διαμαρτυρηθουν ειναι η ιταλια και το μαυροβουνιο που ειχαν τραγουδαρες και κατεληξαν στις τελευταιες θεσεις αδικως!!

      • Μαλλον εξαιτιας της Conchita εγιναν πολλες μη συνηθισμενες μεταφορες ψηφων απο μερικες χωρες προς αλλες και ετσι αδικηθηκαν καταφανεστατα κομματαρες οπως του Μαυροβουνιου και της Ιταλιας.

  165. Καλησπέρα σε όλους!
    Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους και την γενικότερη παρουσία τους. Μακάρι να τους βοηθήσει στην πορεία τους η εμπειρία αυτή. Η θέση σίγουρα δε συνάδει με την εικόνα που είχα εγώ από το στάδιο, όπου όλος ο κόσμος χόρευε και τραγουδούσε σαν τρελός. Αυτήν την εικόνα ας κρατήσουν και ας πανε παρακάτω. Εχτές θύμωσα με τα αποτελέσματα, δηλαδή την δική μας θέση, και είπα δεν θα ξαναδώ, αλλά φυσικά δεν ισχύει!! Άλλωστε την βλέπω από μικρό κορίτσι, όταν ακόμη ήταν με ζωντανή ορχήστρα και στην Ελλάδα δεν ήταν ακόμα μόδα.
    Συγχαρητήρια στην Αυστρία. Νομίζω ότι θα διοργανώσουν μια πολύ ωραία Eurovision όπως και οι Δανοί. Τώρα σχετικά με την Κοντσιτα η μόνη μου ας πούμε ένσταση είναι ότι προβλήθηκε η προσωπικότητα της τόσο πολύ (με θετικά και αρνητικά σχόλια) που μπήκε σε δεύτερη μοίρα ένα ωραίο τραγούδι και η πολύ ωραία φωνή της. Άκουσα και εγώ σε συνέντευξή της ότι δημιούργησε αυτήν την περσόνα, άρα κατάλαβα ότι ουσιαστικά δεν είναι ακριβώς αυτό. Ίσως αν ήμουν gay να με ενοχλούσε. Δεν ξέρω. Θέλω να πω δεν ξέρω πως κυκλοφορεί στη ζωή της κτλ. Σε καμία περίπτωση δεν με ενοχλεί που είναι gay. Απλώς νομίζω ότι το δημιούργησε για να προκαλέσει και να τραβήξει την προσοχή και όχι γιατί αυτό την εκφράζει 100%. Πάντως είναι πολύ ταλαντούχα και μπράβο για την νίκη της.
    Θέλω να μοιραστώ και μια άλλη σκέψη μου. Οι επιτροπές επανήλθαν στην Eurovision μετά τη νίκη των Lordi στην Αθηνα. Είχα ακούσει τότε ότι τις επανέφεραν για να κρατήσουν και καλά το επίπεδο που προφανώς είχε πέσει με την νίκη των <>. Γιατί λοιπόν είχαν πρόβλημα με τους Lordi που ήταν η δική τους επαγγελματική προσωπικότητα αλλά όχι με την Κοντσιτα;
    Νομίζω ότι γενικότερα οι επιτροπές πρέπει ή να καταργηθούν ή τουλάχιστον να μειωθεί το ποσοστό σε 40-30%. Αν ένα τραγούδι είναι πολύ καλό, όπως το Euphoria, θα το ψηφίσει και ο κόσμος.
    Τέλος ότι η Ελλάδα ευνοείται από τη διασπορά είναι μύθος. Το uk που μένω και εγώ αλλά και Κύπριοι έδωσε 2 βαθμούς και η Γερμανία αν δεν κάνω λάθος 0.
    Συγνώμη αν σας κούρασα και Καλή Εβδομάδα σε όλους.

  166. προς μέλη του ΟΓΚΑΕ.
    Θα σας πρότεινα αγαπητοί φίλοι να πιέσετε με κάποιον τρόπο για την επιστροφή του προηγούμενου συστηματος των επιτροπών, όπου απλά επέλεγαν 10 τραγούδια και οι βαθμοί τους αθροίζονταν στου κοινού.
    Είναι ανεπίτρεπτο μία επιτροπή να μπλοκάρει και να αναιρεί την επιθυμία χιλιάδων ατόμων. Αυτό πέραν του ότι προσβάλλει, επίσης θα μειώσει το ενδιαφέρον του κοινού να ψηφίζει με προφανείς οικονομικές προεκτάσεις..Άλλωστε θέλω να βλέπω στη τηλεόραση το αποτέλεσμα της δικής μου επιλογής έστω και ροκανισμένο με άριστα το 6.
    Κι όσο για το αντεπιχείρημα ότι και το αντίστροφο συμβαίνει, δηλαδή και το κοινό μπλοκάρει την επιτροπή, αρκεί να σκεφτούμε ότι το κοινό ποτέ δεν θα μπορούσε συνειδητά να καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης για λόγους εκτός μουσικής. Αντίθετα 5 άτομα μπορούν.
    Τέλος, πάντα είναι ευκολότερο και ορθότερο να επιλέξει κανείς 10 αγαπημενα, παρά να ιεραρχήσει 26 τραγούδια. Δοκιμάστε σε 10 λεπτά να ταξινομήσετε τις 26 συμμετοχές και μάλιστα με 1-2 φορές που θα τις έχετε δει..Θα είστε δίκαιοι ή μάλλον κάποια τραγούδια (πχ. 12ο- 23 θα ταξινομηθούν μάλλον τυχαία;;)
    Εσείς λοιπόν αγαπητά μέλη έχετε τις διασυνδέσεις,Οπότε θα πρότεινα να σκεφτείτε σοβαρά να το διεκδικησετε αυτό…

  167. Η Conchita Wurst ήταν υπέροχη και της άξιζε η νίκη!! Μπράβο της <3 I love you Conchita <3

  168. ΠΑΙΔΙΑ, ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ Η ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ ΕΒΑΛΕ 12 ΣΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΚΑΙ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 10 ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕ ΠΑΩ ΚΑΛΑ Η ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΥΝ

  169. Δεν ξέρω γιατί ολοι εχουν τοσο σίγουρο τους ψήφους Σεβίας και Βουλγαρίας εαν συμμετείχαν.. ουτε καν δηλαδή, το 2012 που δεν πήγαμε πάλι καλα η Βουλγαρία μας έδωσε 1 βαθμο! και η Σεβία 4.. Η οποία Σεβία δεν μας ψήφισε καν πέρσι , ενώ η Ελβετία π.χ μας έδωσε 8 πόντους!.. Οπότε κατα την γνώμη μου τίποτα δεν είναι σίγουρο ΕΚΤΟΣ απο την Κύπρο.. Και επίσης εγω δεν πιστεύω σε συμμαχίες και θεωρίες συνομωσιας που αλλάζουν ΤΟΣΟ το αποτέλεσμα.. Η Αυστρία και η Ολλανδία παντα πάτωναν και φέτος 1η και 2η βγήκαν! που ηταν οι συμμαχίες τους τις αλλες χρονιές; το καλο τραγούδι παντα θα ψηφιστεί. Οι λεγόμενες ‘συμμαχίες’ ισχύουν μόνο προς τις τελευταίες θέσεις που π.χ αντι για 20η θεση θα μασταν 18-19η εαν ηταν η Κύπρος..

  170. Οι επιτροπές εμφανίστηκαν από το 2008(επιλέγαν τον 10o φιναλίστ από κάθε ημιτελικό) και το 2009, αν δεν κάνω λάθος, συμμετείχαν κατά 50% στο αποτέλεσμα της τελικής βραδιάς. Από το 2010 βρίσκονται και στους ημιτελικούς. Και όλα αυτά, με αφορμή την υψηλή βαθμολογία μεταξύ των γειτονικών χωρών. Και πάλι όμως…είδατε καμιά αλλαγή?? Όχι!!!! Το ανατολικό μπλόκ αλληλοψηφίζεται, το ίδιο και το Σκανδιναβικό, και φυσικά για να ευλογήσουμε και τα γένια μας…και το Βαλκανικό. Όποτε αυτή η καραμέλα που μας πιπιλάνε συνέχεια για το νόημα των επιτροπών πρέπει να σταματήσει. Μην ξεχνάτε ότι οι επιτροπές ουσιαστικά υπάρχουν από το 2009 δηλαδή από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Βάλτε τα κάτω λοιπόν και βγάλτε το συμπεράσματά σας. Και όλος τυχαίος…ο διαγωνισμός από το 2008 και μετά πηγαίνει σε χώρες που μπορούν να τον διοργανώσουν . ΣΥΜΠΤΩΣΗ???? Εγώ πάντως έχω μάθει να μην πιστεύω στις συμπτώσεις. Όποτε, πάρτε το όσο πιο χαλαρά γίνεται το θέμα της Eurovision γιατί θα κάνουμε πολλά πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να ξαναδούμε, δεύτερη νίκη.. Καλή συνέχεια

  171. esk1234, δεν είναι βαθμοι είναι θεση. δηλαδή της εδωσε τη 12η θεση. κι εγω στην αρχη μεχρι να καταλαβω τον πινακα, το κοιταζα αλαλη!!!!
    Τα points είναι στη τελευταια στηλη.

  172. Ήρθε και η δική μου σειρά να εκφράσω την άποψή μου για τον χθεσινό τελικό. Καταρχήν μπράβο στους Δανούς για την καταπληκτική διοργάνωση και παρουσίαση. Για την Αυστρία έχω να πω ότι σωστά έπαιξε και κέρδισε. Ένα πολύ ωραίο τραγούδι με ωραία ερμηνεία, χωρίς φρου φρου και ευρήματα επί σκηνής με έναν γκέι άνδρα σε εμφάνιση γυναίκας με μούσι. Ότι πιο αντιαισθητικό έχω δει (και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γκέι, το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ…). Ήταν για να νικήσει και νίκησε…τέλος! Το ΗΒ που υποστήριζα δυστυχώς δεν μου άρεσε εμφανισιακά και αμέσως μετά την παρουσίαση κατάλαβα ότι δεν θα πάει καλά. Γενικά ως προς τα αποτελέσματα τα πρώτα 5 τα είχα πιάσει με διαφορετική σειρά βέβαια, από κει και πέρα το χάος!!!! Η μεγαλύτερη αδικία σαφώς ήταν η 20η θέση της Ελληνικής συμμετοχής. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πραγματικά ξεσήκωσαν όλους με αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ντροπή σε όσους χλευάζουν την συμμετοχή μας επειδή στείλαμε κάτι διαφορετικό και φρέσκο και όχι μπουζούκι. Έλεος δηλαδή, αυτό το κομμάτι επιλέχτηκε και ήταν το καλύτερο από τα άλλα τρία που μας παρουσίασαν στον Ελληνικό τελικό. Μην ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει…δεν αξίζει. Κάθε χρονιά πολλά καλά τραγούδια αδικούνται και πολλά κακά ευνοούνται!!! Και μη ξαναδώ σχόλιο ότι του χρόνου να μη συμμετέχουμε γιατί θα τα σπάσω όλα!!! Καλομάθαμε τόσα χρόνια δεκάδα και τώρα μας τσούζει?? Σε όσους δεν αρέσει ο διαγωνισμός να μην ασχολούνται. Άντε να ‘μαστε καλά και του χρόνου!!!!

  173. Τι να πούμε βρε Νίκο? Απλά αδικήθηκε όπως και η Ελλάδα…ίσως τη σνόμπαραν εξαιτίας του περσινού σκανδάλου…

  174. ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 11 ΚΑΙ 15 ΕΤΩΝ.ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜOY ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ PIZZA ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ EUROVISION.O ΜΕΓΑΛΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΧΡΥΣΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΕΒΑΨΕ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΜΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΜΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

    • moor, το θεμα ειναι απλο! Ο καθενας ας κανει οτι του αρεσει! ΩΣΤΟΣΟ δεν μπορουμε να προβαλλομε ως πρωτυπο κατι το οποιο δεν ειναι λογικο! Αυτο ειναι που κανει η εποχη μας! αυτο ομως δεν το καταλαβαινουν … και αν το πεις θα σε πουν ρατσιστη! η Dana σε καμμια περιπτωση δεν προκαλεσε…. ενω οι τραβεστι πχ της Σλοβενιας (δεν θυμαμαι την χρονια) προκαλουσαν…οπως και η εμφανιση της Κοντσιτα… κερδισε οχι λογω τραγουδιου αλλα λογω της εμφανισης της! Τουλαχιστον ας τα λεμε με το ονομα τους…. εαν το ερμηνευε καποια τραγουδιστρια δεν θα κερδιζε…ακομη και η Dana να το ελεγε… δεν θα κερδιζε!!!

    • Άσε ρε φίλε στην τηλεόραση και όχι μονό θα δεις χιλιάδες πρότυπα, αυτό δε σημαίνει ότι αυτομάτως θα τα υιοθετήσουν τα παιδιά.

      • Τα παιδια για οσους εχουν ασχοληθει (εγω δεν εχω…δεν το παιζω ειδικος) εχουν εντονο την ιδιοτητα του μιμιτισμου! Οποτε… εαν παρεις ενα παιδακι και του δειχνεις τετοια προτυπα δεν το κανεις ακομπλεξαριστο…αλλα τρου διαμορφωνεις χαρακτηρα συμπεριφορα κτλ… εκει ειναι το θεμα!! Το βλεπουμε διαφορετικα…

  175. Συγχαρητηρια στην Conchita για την εξαιρετικη της ερμηνια!!! Ηταν η μονη συμμετοχη που ηθελα να δω για 2η φορα να ερμηνευει το τραγουδι της ως νικητρια. Οσο για εμας…ελπιζω του χρονου στον εθνικο τελικο να εχουμε να επιλεξουμε αναμεσα σε μερικα πολυ αξιολογα τραγουδια, επισης ελπιζω να στειλουμε εναν ηχο που εχουμε να στειλουμε καιρο…μπαλαντα, ροκ κτλπ. 🙂

    • η μπαλαντα μας το 2003 πατωσε….βλεπεις η Μαντω δεν ειχε μουσια…αν ειχε θα κερδιζε…..

      • Γιατί βρε παιδιά άμα έστελνε η Ελλάδα τη Conchita και το Rise Like a Phoenix για παράδειγμα πιστεύετε ότι θα κερδίζαμε? Όλη η Ευρώπη θα γέλαγε και θα έλεγε ότι οι Έλληνες τρελάθηκαν από την οικονομική κρίση…άστε τώρα…για του χρόνου είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Πάντως εγώ θα ήθελα κάτι ροκ, καλό ροκ όμως όχι αηδίες όπως πήγε να πουλήσει ο Μαρτάκης φέτος…

      • Οσο για το οτι το κοινο στην Ελλαδα ειχε την αυστρια 2η…οκ…απο τον ημιτελικο τοσο αγωνα εκανε η Κοζακου υπερ της…..”Το καλυτερο τραγουδι” κτλ…..

  176. ΠΡΙΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΣΩΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ….ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΒΑΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ….ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Η’ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ!!!!

    • Ιωαννα, αν και το πηγες στο θρησκευτικο … δεν διαφωνω με την λογικη σου! Απλα το οτι εαν καποιος ειναι gay δεν σημαινει οτι ειναι κακο ατομο….ΩΣΤΟΣΟ δεν σημαινει οτι επειδη ειναι ετσι οτι πρεπει να το βαλουμε και ως πρωτυπο… γιατι οτι προβαλουμε στα μικρα παιδια με αυτα διαμορφωνουμε τον χαρακτηρα τους! Δεν το λεω για να κατηγορησω πχ γονεις κτλ… αλλα ετσι ειναι! ΠΧ περα απο το σεξουαλικο, τυπαρχουν ατομα που ειναι καταπιεσμενα …. εχουν φοβικα συνδρομα κτλ… αυτα εχουν γινει λογω του τροπου και του περιβαλλοντος που μεγαλωσαν! εκει ειναι που αρκετοι λενε, τι πρωτυπο δινουμε…. Ξεκολατε με τα δηθεν παρτυ υπερηφανειας για gay κτλ… Εαν εισαι υπερηφανος για κατι, δεν εχεις αναγκη να το προβαλλεις… Οπως και το αλλο ακρο ειναι να υιοθετουν παιδια ζευγαρια του ιδιου φυλλου…ενταξει…. εκει ξεφευγουν τα πραγματα…. και οχι δεν ειναι open minded οποιος το βρισκει λογικο! Ας κοιταχθει ο καθενας μας στον καθρεφτη και Ειλικρινα να απαντησει σε τετοια ερωτηματα…ειτε ειναι straight ειτε gay ειτε οτιδηποτε αλλο!!!

    • λοιπον ιωαννα που αν και κακως ξεκινω διαλογο μαζι σου γιατι αν καταλαβα καλα τα βλεπουμε τα πραγματα απο εντελως διαφορετικη οπτικη γωνια και φιλοσοφια…πρωτον επειδη βλεπω εχεις μια ροπη προς την αγια γραφη το “ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλετω” το γνωριζεις?και δευτερο ο ισιος δρομος για καθε εναν ειναι ξεχωριστος και υποκειμενικος και αφορα τον ιδιο και μονο απο την στιγμη που δεν πειραζει και ενοχλει το διπλανο του βεβαια….α και ο καθε ενας ειναι ελευθερος να επιλεγει και να καθοριζει την ζωη του απο την στιγμη που δεν δημιουργει προβλημα σε αλλους….τωρα αν εσυ πιστευεις οτι εισαι σε θεση να κατακρινεις προσωπικες επιλογες ανθρωπων που δεν γνωριζεις τοτε υποτασσομαι…

    • Δεν έχω εύκαιρη μια Αγία γραφή, αλλά απ’ ότι θυμάμαι στην πρώτη σελίδα της Γενέσεως αναφέρει οτι την εκτη μέρα ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, ανδρα και γυναίκα μαζί, ενώ στην 2η και 3η ακολουθει η γνωστή αφήγηση, για τον Αδάμ, απ’το πλευρ’ο του φτιάχνει την Εύα, για τον καρπο του δέντρου της γνώσης του καλού και του κακού( ας σταματήσει η δαιμονοποίηση των θρεπτικότατων μήλων, παρακαλώ) κλπ. Και πάντοτε αναρωτιόμουν ποιά απ’ τις δύο αφηγήσεις ισχύει, γιατί δεν μπορεί ο Θεός να έπλασε τον άνθρωπο και έτσι και γιουβέτσι, με το συμπάθιο.

    • υγ. Αν ο Μωυσής, γεννιόταν στην εποχή μας θα προσέθετε και μία 11η εντολη: Ου διατηρείς το caps lock πεπατημένο ασκόπως.

    • Κοιτιέμαι στον καθρέφτη κάνα δύωρο, όπως είπα ο φίλος greco και αφού απάντησα στα δύσκολα ερωτήματα που έθεσα στον εαυτό μου αποφάσισα σαν έρθω Ελλάδα να πάω να πάρω μια Αγία Γραφή και να πάω για ιδιαίτερα σε έναν καλό πνευματικό. Ο Άνθιμος είναι καλός έχω ακούσει. Ξέρεις πόσα παίρνει την ώρα;
      Επίσης από εκείνη τη μέρα θα βάζω όλους τους διαφορετικούς ανθρώπους σε ίσιο δρόμο. Λέω να τους βάζω στην Πατησίων, πως σου φαίνεται; Ίσιος δεν είναι;

      • φιλε ξερεις οτι δεν το λεω με την λογικη που το πηρες…. καμμια σχεση!!!
        Δεν ειπα καποιον να μπει στον ισιο δρομο!!!

  177. Ναι αλλα με την μπαλαντα της Βισση το 2006 πηραμε 9η θεση και δεν ηταν και ωραια (εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε) +οτι (απ’οσο ξερω τουλαχιστον) οταν πηγε η Μαντω δεν υπηρχαν οι επιτροπες που ευνοουσαν τις μπαλαντες…αν κανω λαθος διορθωστε με 🙂

  178. greco ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ GAY ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΥΛΗΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ….ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ GAY ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ….ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΝΣΙΤΑ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ ΚΤΛ….ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ….ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ 2 ΑΓΟΡΑΚΙΑ 4 ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ….ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΩΘΗΣΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ GAY ATOMA KAI NA ΠΕΤΑΝΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!!

    • Ιωαννα…. δεν εγραψα κατι εναντιον σου…. διαβαστε καλα τα σχολια του καθενος μας… την ιδια λογικη με σενα εχω, πως διαμορφωνουμε προτυπα και επηρρεαζουμε μικρα παιδια!

  179. Από ότι διαβάζω στο διαδίκτυο, αύριο μία από τις big5 θα ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό. Το ίδιο σκέπτονται άλλες 3 χώρες.

    • Υποθέτω η Γαλλία ή η Ιταλία θα αποχωρήσει. Και από τις άλλες 3, Ισραήλ και Λεττονία.

  180. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ GAY ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ….Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΝΣΙΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ GAY!!!!

  181. Η φετινή Eurovision τελείωσε. Το ζητούμενο ήταν να περάσουμε στον τελικό και να έχουμε μια καλή θέση. Το πρώτο το καταφέραμε, η θέση δεν ήταν και τόσο καλή, αλλά αυτό δεν πειράζει και τόσο. Ακόμη μια φορά είχαμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή. Τι να πει η Λετονία ή το Ισραήλ για φέτος; Πλέον ας ησυχάσουμε και ραντεβού για του χρόνου!

  182. Αυτό που μου κάνει εντύπωση τα τελευταία χρόνια είναι οτι ο κόσμος ζητάει τραγούδια στη γλώσσα της κάθε χώρας, το είδα αυτό και στης Αλβανίας, της Ρωσίας και του Σαν Μαρίνου τα τραγούδια. Πρέπει του χρόνουν να στείλουμε κάτι 100% ελληνικό, ώστε να ακουστεί η όμορφη γλώσσα μας, κι αν πατώσουμε (πόσο πιο πάτο να πάμε) να ξέρουμε οτι για αυτά τα 3 λεπτά ακούστηκε η ελληνική γλώσσα σε όλη την Ευρώπη, μέχρι και την Αυστραλία.

    Όσο για την Κοντσίτα, δεν ξέρουμε κι ούτε μπορούμε καν να φανταστούμε πόσο bullying έχει φάει αυτό το νέο παιδί στη ζωή του λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Σε μια Ευρώπη που ως επί το πλείστον σφυρίζει αδιάφορα στην ελευθερία της διαφορετικότητας γιατί τις βιομηχανίες και τους πολιτικούς τους συμφέρει καλύτερα να είμαστε όλοι ίδιοι ώστε να μη σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό από τις μάζες, ο καταπιεσμένος Tom από την Αυστρία τόλμησε να περάσει το πιο απλό και αυτονόητο μήνυμα: οτι αν γουστάρεις να είσαι κάτι διαφορετικό πρέπει να έχεις το δικαίωμα να το κάνεις. Μπράβο μωρή Κοντσίτα. Μπράβο.

    • Το τελευταιο σχολιο σου απλα ωραιοποιει κατι…ΟΧΙ… το οτι δεχθηκε ως παιδακι καταπιεση και κυνηγι κτλ… δεν σημαινει οτι με αυτο που εκανε “¨πηρε το αιμα του πισω”! Καμμια σχεση! Εχετε σκεφτει οτι αυτος απλα βρηκε ενα τροπο να γινει διασιμος, να βγαλει λεφτα κτλ…?? Δεν τον κατακρινουμε! Απλα την λογικη οτι παμε να δωσουμε προτυπα λαθος! τι να κανουμε τωρα! Και γω ξερω ατομο που ειναι καταπιεσμενο, εχει φοβικα συνδρομα και δεν εχει ζησει την ζωη του οπως θα επρεπε σε καποιους τομεις ενω ειναι μια χαρα! Παιδια καπως εγινε ετσι…. οικογενεια, περιβαλλον, παρεες κτλ… ολα ποαιζουν ρολο…. ξεκολλατε με το να λετε οτι το διαφορετικο ειναι και λογικο!!! Υπαρχουν ζευγαρια που δεν εχουν παιδια και ακους μερικους να λενε…ααα καλυτερα… αααα δεν θελω κτλ…ΟΧΙ ειναι υποκρισια… ολοι θα θελαμε οικογενεια παιδια κτλ… οχι οτι οι πολιτκοι θελουν να μας εχουν το ιδιο και οχι gay, λεσβιες κτλ… Relax….

      • Ενώ η Sanna ή οι Ολλανδοί ας πούμε αν κερδίζανε δε θα το κάνανε για τα λεφτά και τη διασημότητα; Όλοι οι τραγουδιστές που τραγούδησαν χτες το έκαναν για τη διασημότητα, κανείς δεν το έκανε για να τιμήσει τη χώρα του. Αν κοιτάξεις προσεκτικά τους στίχους του τραγουδιού της Κοντσίτα και με πόσο πόνο τους τραγουδά θα καταλάβεις πόσο χλευασμό και ρατσισμό έχει φάει στη ζωή της. Μιλάτε για δημοκρατία αλλά τη θέλετε προσαρμοσμένη στα δικά σας πρότυπα, δημοκρατία μέχρις εκεί που συμφωνώ, αν δε συμφωνώ με κάτι, όχι δεν είναι λογικό. Λοιπόν εγώ σου λέω οτι αν κάνει κάποιος κάτι διαφορετικό και δεν ενοχλεί κανέναν είναι λογικό. Δε θα φτιάξω εγώ ή εσύ ή κανείς τους κανόνες για το τι είναι λογικό ή όχι. Ό,τι κάνει κάποιον ευτυχισμένο είναι λογικό. Αλλά εδώ κολλάει αυτό που λέει η μεγάλη Χαρούλα στο τραγούδι της: “πάντα γι’ αλλους μιλάμε, έτσι δεν πονάμε, έτσι ξεχνάμε”. Είναι εύκολο να κρίνουμε τους άλλους αλλά όταν έρθει η ώρα να κάνουμε αυτοκριτική με το χέρι στην καρδιά όλοι “κοτάμε”. Η Κοντσίτα λέει “Seeking rather than vengeance
        Retribution”, δηλαδή δεν ψάχνω απλά εκδίκηση αλλά δικαίωση. Δικαίωση για όλους όσοι την κορόϊδεψαν, τη χλεύασαν, τη μίσησαν, την απομόνωσαν. Αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο κοροϊδίας. Επειδή είναι έξω από το σπίτι σου – μου – τους – μας, δε σημαίνει οτι πρέπει να σφυράμε αδιάφορα. Αυτά είχα να πω, καλή συνέχεια.

      • Δεν ήθελε να πάρει κανένα “αίμα της πίσω”. Να έχει το δικαίωμα να μη ζει στο περιθώριο θέλει. Να ζει φυσιολογικά. Έχετε φτιάξει ορισμένοι στο μυαλό σας μια λογική που στηρίζεται σε αυθαιρεσίες.
        Ο Iguanna τα λέει άριστα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  183. greco ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΛΑΘΟΣ,ΜΑΛΛΟΝ!!!!

  184. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!!

    • Ε, αυτό ισχύει για οποιονδήποτε νικητή δεν έκανε τίποτα μετά τον διαγωνισμό (δηλαδή για τους περισσότερους).

  185. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΟΝΣΙΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ….ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΠΙΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ!!!!

    • γιατι το 98 φερθηκε ρατσιστικα η ευρωπη?? η κοντσιτα αλλα και ολοι οι συμμετεχοντες το κανουν για τα ΛΕΦΤΑ… και την διασημοτητα εστω και την μικρη….

      Θελετε τωρα να πιστεψω οτι η βισση πηγε το 2006 λογω ΕΛΛΑΔΑΣ??? Για τον ευατο της πηγε πρωτα!!!

  186. To τελικό τοπ 10 μου για το 2014 :
    1.Oλλανδία
    2.Νορβηγία
    3.Σουηδία
    4.Γερμανία
    5.Mαυροβούνιο
    6.Ουγγαρία
    7.Φινλανδία
    8.Aυστρία
    9.Ελβετία
    10.Πολωνία
    Συγχαρητήρια στην Ελληνική αποστολή για το αποτελεσματικότερο EVER στήσιμο επί σκηνής και στους FF και τον RK για την τρομερή ενέργεια επί σκηνής. Κρίμα για τα μέτρια τραγούδια που είχαμε να διαλέξουμε στον Εθνικό μας Τελικό. Άλλη μια χρονιά eurovision έφτασε στο τέλος της. Να ευχαριστήσω όλους εδώ μέσα για τις απόψεις που ανταλλάξαμε (ίσως όχι πάντα με τον πιο πολιτισμένο τρόπο).
    Του χρόνου είναι μονή χρονιά επομένως κρίνοντας από το παρελθόν θα στείλουμε ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ όπως το 2011 και το 2013.
    ΥΓ : Στον Ελληνικό Τελικό του χρόνου ψηφίζουμε ό,τι κράζει ο MOOR. Εγγυημένα πράγματα για τοπ 10 δηλαδή!
    Καλή αντάμωση !

    • ενοείτε! φέτος το πήραμε το μάθημα μας.. οτι συχαίνεται ο moor πέρνει την ψήφο μας.. αλλά αν τελικά μπλφάρει;

    • Γιατί να πρέπει να τα πούμε ξανά την επόμενη eurovisionική χρονιά? Θέλω να σου δείξω υλικό.:)

  187. Βεβαια ειναι ασκοπη η συζητηση μας εδω περι ρατσισμου,, υπερβασεων κτλ…. Αυτο το θεμα αλλα και για καθε θεμα, προσωπικα καλυτερα απαντα ο καθενας μας εαν μονος του συζητησει με τον εαυτο του…
    Δλδ δεν ειδαμε Ρατσισμο απο πολιτκη παραταξη που δηλωνει απελευθερωμενη κτλ… (δεν λεω το ονομα για να μην πουν οτι κανω πολιτκη..κτλ..) ως προς μια γυναικα?

  188. Περι κατηγοριων για τον ελληνικο τελικο και των 2 δισκογραφικων!!!

    ΛΟΓΩ κρισης η Κρατικη ΤιΒι ανεθεσε σε αλλους να κανουν την επιλογη! Αλλα κια οταν ειχει Λεφτακια…εκανε προτασεις σε δισκογραφικες!
    Αποσο ξερω εγινε προταση σε ολες τις δισκογραφικες απλα καμμια εκτος απο τις 2 που συμμετειχαν δεν ηθελαν να πληρωσουν τα εξοδα αποστολης κτλ… ΑΡΑ ας μην λεμε οτι εγινε προωθηση 2 εταιρειων και μας εβαλε με το ζορυ δικα τους παιδια!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ για μενα και ειναι κακο αυτο… ηταν οτι επρεπε να ειχαν ΑΝΟΙΚΤΟ διαγωνισμο στην συνθεση ακομη και σε ερασιτεχνες γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να σου στειλουν!! ΟΠΟΤΕ θα ειχαν περισστερες επιλογες οι συμμετεχοντες!! Οταν παλια δεν ηταν με δισκογραφικες κτλ… ειδαμε τα χαλια…. ευτυχως ποτ πηγαν οι αντικ το 2001 αλλιως ακομη τραγουδια τυπου Σαντορινη και κοριτασκι του μπαμπα θα ειχαμε …

  189. Αναμένεται μεσα στη βδομαδα να δηλωσει τη αποχωρηση της απο την Γιουροβιζιον το Ισραηλ,η Ρωσια και η Αγγλια..Ενω φημες υπαρχουν και για τη Γαλλια..Και καλα θα κανουν…Του χρονου καντε την Γιουροβιζιον Show για τους αδικημενους…Που κανταντησατε αυτο το διαγωνισμο,κριμα τη προσπαθεια των Δανων πραγματικα κριμα..Χαρειτε τωρα με το σουργελο που νομίζει πως η Γιουροβιζιον ειναι χωρος πολιτικων μηνυμάτων..

  190. ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ….ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ 2015 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ….ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ….ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο DONNIE ”TOY ΧΡΟΝΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΡΑΖΕΙ Ο MOOR”!!!!

  191. σχόλιο στο yt: “η Conchita είναι ιδανική για διαφήμιση μάσκαρας ματιών και αφτρερ-σειβ μαζί… ”

    χαχα τι γραφούν οι τύποι.

  192. αρχικά θέλω να πω ότι κερδίζοντας αυτή τον διαγωνισμό δεν σημαίνει ότι προβάλλονται πρότυπα…. σύμφωνοι η εμφάνιση της κέντρισε το ενδιαφέρον και της έδωσε πόντους αλλά το τραγούδι ήταν πολύ καλό. πριν την γιουροβίζιον γέλαγα αλλά όταν το είδα την πέμπτη και χθες κάθε άλλο παρά γέλιο μου προκάλεσε αντιθέτως εκεί που νόμιζα πως θα ήταν αποκρουστικό, βγήκα λάθος και δεν ήταν… η γυναικα ή ότι είναι είχε φωνάρα και είχε τρομερό πάθος και σεμνότητα. Στο τέλος λίγο μας τα χάλασε με αυτό που είπε γιατί φάνηκε σαν να ήταν ο σκοπός της να προωθήσει μια ασυνήθηστη διαφορετικότητα αλλά οκ δεν την λες και άδικη την νίκη… όσο για του χρόνου δεν ξέρω τι θα κάνουμε εμείς αλλά γενικά άμα δεν αλλάξουν πράγματα βλέπω να πέφτει πολύ ο διαγωνισμός με πολλές αποχωρήσεις…. τελικά ή πλήρης ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα έκανε χειρότερα τα πράγματα…

  193. Ένα απο τα ωραιότερα βραβεία που έχουν δωθεί. Ο συνδυασμός ενός drama τραγουδιού και μιάς εμφάνισης, αν μη τι άλλο περιέργης έκαναν την διαφορά. Λιτό θέαμα ( τι άλλο μπορούσες να δείς άλλωστε….) σε ένα stage απίστευτο. Μιά πολύ ωραία διοργάνωση. Όσο για εμάς, ομολογουμένως το τραγούδι ήταν 2 νότες σε ρυθμό αντιγραφή των ΚοΖα. Αλλά μην είμαστε και αχάριστοι…περνάμε συνεχώς στο τελικό που δεν μας βγήκε με το afrodisiac(την χειρότερή μας συμμετοχή ever….) και το rise up. Καλά τα πάμε. Έτσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να το αποδεχτούμε. Σε διαγωνισμό πάμε, πότε θα σου βγεί και πότε όχι..Να αναφέρω ό΄τι η εποχή του Φωκά, ξεφουσκώνει σιγά -σιγά…. την Ρωσία την κατέστρεψε. Του χρόνου( αν πάμε…. που δεν θα έπρεπε…) θα πρέπει να αλλάξουμε εντελώς αισθητική και ύφος τραγουδιού, με πολύ καλή φωνή όπως η Τζωρτζίνα ή Ντέμυ και Καλό τραγούδι, όπως είχε φέτος η Κρυσταλλία κάτι καλύτερο θα πετύχουμε.

  194. Συγχαρητήρια στην Conchita! Η Ελλάδα δεν τα πήγε όπως περιμέναμε, αλλά δεν πειράζει… μας εκπροσώπησαν επάξια, περάσαμε στον τελικό και αυτό μετράει… Του χρόνου καλύτερα!!

  195. Donnie Darko
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 4 ΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΣ ΤΟΣΟ ΕΞΩ?????
    ΜΟΝΟ Ο eurofun ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ.ΑΥΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΜΠΑΟΚΤΖΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΕΙ
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    1.ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    2.ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟ ΜΠΛΟΚ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    3.ΟΙ BIG 5 ΣΚΟΠΙΜΑ ΧΑΝΤΑΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥ Ν ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΨΠΗ
    4.ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

  196. Συγχαρητήρια στον Jon Ola Sand που όπως φαίνεται θα το κλείσει το μαγαζάκι με τις αλλαγές του. Για να δούμε από αύριο ποιες αποχωρήσεις-βόμβα θα σκάσουν.

  197. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ KM ΠΕΡΥΣΙ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ)..

    ΙΣΩΣ ΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ..ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η 6Η ΘΕΣΗ..

    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΔΩ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΥΛ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η ΣΑΚΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ..

    Η ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΚΑΙΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝΑ ΜΕ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..(ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ….ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ EBU ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ).

  198. Moor…
    ΑΧΧ ΠΟΣΟ ΤΣΟΥΖΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ…ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΞΥΔΑΚΙ Κ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ..ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ..ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 0/2 ΓΙΑ ΣΕΝΑ…

    Α Κ ΠΟΥ ΣΑΙ…ΠΡΟΤΙΜΩ ΒΛΑΧΟΜΠΑΟΚΤΖΗΣ ΠΟΥ ΛΕΣ..ΠΑΡΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ Κ ΠΡΕΖΟΝΙ..ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ…ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 0/3..ΜΕ DANCE HOUSE ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΝΤΕΡΝΕ ΜΟΟΡ..ΧΑΧΑΧΑ…

  199. Donnie Darko
    ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΙΟ ΜΕ ΑΓΑΘΩΝΑ ΚΑΙ CONCHITA.ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ.ΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ EUROVISION EISAI

    • Θίχτηκα τώρα…
      Κοίταξε να συνεχίσεις να υπάρχεις εδώ κ του χρόνου για να ξέρουμε τι να ΜΗΝ ψηφίζουμε…Xειρότερος και από τις προβλέψεις των OGAE είσαι…

  200. Ο ΑΛΚΑΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ
    Ο ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ
    ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΘΩΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ
    Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ
    Ο ΣΑΚΗΣ ΤΥΠΙΚΑ ΟΧΙ…ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ

    ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΚΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΔΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ! ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ..ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ..ΑΥΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ:Π!

  201. χαχαχα…δεν με χαλαει..ειμαι σιγουρος οτι ολοι γουσταρουμε γιωρκα ξανα..αλλα η γιουροβιζιον του 11 ηταν αντικειμενικα η χειροτερη ολων των εποχων…με τον στερεο μαικ μαζι εννοειται :π

  202. Μόνη λύση για αυτό που μας έκανε φέτος η Ευρώπη είναι Γωγώ Τσαμπά του χρόνου ή Τάκης Ζαχαράτος να μιμείται Άντζελα Δημητρίου. Αν πάλι στέλναμε την τελευταία φέτος με κάνω καμπάκ, την είχαμε σίγουρη την δεκάδα.

  203. Εκανα κωλοτουμπα ναι..Αλλα οι επιτροπες πρεπει να υπαρχουν..οχι σε ποσοστο 50%..αλλα σε 25-30….

  204. ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΑΚΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ Η ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΠΙΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ 4-5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΤΕΣ!

  205. Ειναι ενας διαγωνισμος τραγουδιου.Βασικα ενα τηλεοπτικο πανηγυρι,με λιγο τραγουδι μεσα.Κακης ποιοτητας κυριως τραγουδι.Εχει καταντησει εθνικης σημασιας event για το ποιανου η χωρα ειναι πιο γαμηστερη μεσω ενος τραγουδιου.Η αρχικη ιδεα του θεσμου εχει αλλοιωθει με το περας των χρονων,με αποκορυφωμα την 10ετια που περασε.Παρακολουθησα πρωτη φορα eurovision το 2001 οταν πηγαινα γυμνασιο γιατι ειχα ερωτευτει την Παπαριζου.Εποχες με απλα σκηνικα,χωρις σκηνες που εκλεβαν τις εντυπωσεις.Δεν λεω,ωραια ειναι με οθονες και τεχνολογια αιχμης,αλλα η μπαλα χαθηκε.Πλεον η eurovision ειναι κατι αλλο.Πολυ χρημα για ολο το σκηνικο και την διοργανωση, που με αυτα τα λεφτα θα μπρουσες να ταϊσεις πολυ κοσμο.Απλα χαλαρωστε.Δεν χρειαζεται τοσος φανατισμος για την Eurovision.Ειναι ενα πανηγυρι που κραταει λιγες ωρες.Σαν να βλεπεις μια ταινια.Μολις τελειωσει,μπαινει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Και η Κονσιτα ηδη εκει μπηκε.Και εχω την εντυπωση και πως ο θεσμος σε καμποσο θα μπει και αυτος στο χρονοντουλαπο.Οπως καθε τι που ακμαζει.

    • Πόσο δίκιο έχεις φίλε με αυτά που λες και δεν είσαι και πολύ παλιός φαν του διαγωνισμού. Τι να πω κι εγώ που παρακολουθώ το διαγωνισμό από το 1982 (6 ετών!). Τότε ήταν κάτι άλλο. Όλα τα τραγούδια ήταν ένα κι ένα – καλά ή κακά- τα ξεχώριζες και τα θυμόσουν όλα. Τώρα τα πιο πολλά είναι ίδια. Απλά τραγουδάκια, χαρούμενα, χωρίς υπονοούμενα και μηνύματα, χωρίς ακραίες ή αποκρουστικές εμφανίσεις. Το κιτς βέβαια υπήρζε από τότε αλλά τα διασκέδαζες. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που δεν μπορούσα να κοιτάξω την Κοντσίτα, γιατί μου προκαλούσε αποστροφή. Όσο για το χρονοντούλαπο της ιστορίας, κι εγώ είμαι βέβαιος ότι ο διαγωνισμός δεν έχει πολύ μέλλον, όσο κι αν με πικραίνει σαν οπαδό. Ήδη έχουν αποχωρήσει χώρες και θα ακολουθήσουν κι άλλες του χρόνου, θα το δεις.

      • Όντως ο Alkadienios τα είπε τόσο σωστά και όμορφα παρόλο που δεν ανήκει στους παλιούς fun του θεσμού. Άρχισα να παρακολουθώ το διαγωνισμό από το 1987. Όπως γράφει και ο Dimi C. όλα τα τραγούδια ήταν ένα κι ένα, καλά ή κακά, τα ξεχώριζες και τα θυμώσουν όλα. Βασικά ακόμα και σήμερα τα θυμάσαι. Τους τίτλους, τα ονόματα των συντελεστών, μέχρι και τους διευθυντές της ορχήστρας. Υπήρχε μια μαγεία. Πόσες αναμήσεις, που σου φερνουν μια γλυκιά νοσταλγία. Όλα αυτά σήμερα έχουν χαθεί. Το πρόβλημα δεν είναι η νίκη της Αυστρίας ούτε η Conchita αυτή καθεαυτή, αλλά η πολιτικοποίηση ενός μουσικού διαγωνισμού που προσπαθεί να περάσει μηνύματα και απόψεις, δηλαδή να κάνει θετική ή αρνητική προπαγάνδα με έντονη δόση υποκρισίας. Άλλα όλα κάποτε τελειώνουν, έτσι τελειώσαμε και για φέτος (βλέπε χρονοντούπαλο). Καλή συνέχεια!

  206. @agaphte strato auto m les gia kwsta martakh k kristalia oti tha phgename kalhtera ante na phgename 16h 10ada dn tha mpename me tipota fetos!! k gia emena ama dn mpeis 10ada oles oi upolipes theseis to idio einai….. oso gia tn thesh p phrame dn tn axizame me tipota k mhn milas gia dikaih psifoforia giati k h agaphmenh s italia pio pato apo emas epiase opws k to agaphmeno s israil dn perase pote ston teliko fetos p htan tragoudia antikeimenika gia polu pio psila…..eleos kathomaste twra k leme an phgene autos k an phgene o allos fetos htan mia periergh xronia…exallou to rise up dn phge me to zori oi ploiopsifia auto psifise!!!!!

    • ναι κατια αλλα και οι πλειοψηφιες κανουν λαθος οπως εχεις καταλαβει…εγω απορω γιατι δεν παραδεχεσται οτι το τραγουδι μας δεν αρεσε και λετε καποιοι φθηνες δικαιολογιες τυπου ηταν περιεργη χρονια,ηταν αναδρομος ο ερμης ηταν συνομωσια και ενα σωρο αλλες ανοησιες…πολυ απλα ρισκαραμε με ενα τραγουδι που δεν τους ειχαμε συνηθισει και δεν αρεσαμε τοσο σε κοινο οσο και σε επιτροπες!και δικαιωθηκαμε καποιοι εδω μεσα που απο την πρωτη στιγμη φωναζαμε οτι το τραγουδι δεν θα περπατησει….εγω στο ξαναειπα οτι με μαρτακη και κρυσταλια εννοειται οτι δεν θα ημασταν πενταδα αλλα θα ημασταν πιο ψηλα απο την 20 θεση.γι αυτο ειμαι βεβαιος..και οχι δεν ειναι ιδιες ολες οι θεσεις.γιατι αλλο ειναι να ερθεις 11ος και 12ος και αλλο 20ος με το χειροτερο σκορ δεκαετιας(35 βαθμοι)!!

  207. @jim sumfwnw gia allh mia fora mazi sou fetos dokimasame kati diaforetiko ok stous perissoterous mporei na mas arese giauto k vgike giati to psifisame alla sthn europh dn arese ok ti na kanoume dn petuxe adikos gia emena to xanalew dn axizame authn tn thesh…. tou xrou tha pame pali me tn sunithismenh suntagh!!!!!!

  208. @strato prwton lew pio katw oti dn arese telika to tragoudi mas k tou xronou tha eprepe na pame me tn sunithismenh suntagh dn xerw an to diavases….alla dn tn axizame authn tn thesh pws na to kanoume antikimenika me alles p phgan pio psula apo emas!!!!!!!an dn kanw lathos sto koino vgikame 13 k h epitroph mas xantakwse telospantwn!!!!!!!!!kati teleutaio einai ntroph pantws kapoioi apo edw mesa na xaironte p dn phgame kala gia na dikaiothoun epidei dn tous arese to tragoudi!!!!!!elpizw tou xronou na epilexoume kati monterno me pio ethnik stoixia……alla oxi kati p na thumizei tis prohgoumenes mas summetoxes px kaza mostra ,paparizou ktl…giati pali pato tha pame vlepe eleutheriou p phge na mimithei kalomoira k paparizou!!!!!!!!!!!

  209. Την ελλάδα καμία χώρα δεν την θέλει με ξένα τραγούδια,μόνο αν οι τραγουδιστές είναι ευρέως γνωστοί…ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΕNΑή ένα ελληνικό τύπου balkan με ελάχιστους αγγλικούς στίχους και να είμαστε απλοί μέχρι να μας θαυμάζουν.πείτε γνώμη σας

  210. Διαβάζοντας σχόλια αρκετών εδώ μέσα ανησυχώ για το δικαίωμα ψήφου που έχουν σε πολιτικές εκλογές:)

    1) Εφόσον βλέπετε πως η Ελλάδα προκρίθηκε 7η στον ημιτελικό από που πηγάζει αυτή η αισιοδοξία – απογοήτευση πως θα πήγαινε καλά στον τελικό; Το κομμάτι μας εφόσον δεν αποδόθηκε ερμηνευτικά καλά… γιατί έπρεπε να πάει καλύτερα; Ούτε καν αξιομνημόνευτη παρουσίαση – σκηνοθεσία είχαμε! Πλάνα συγκεχυμένα με δυό παλικάρια αγχωμένα να τρέχουν χωρίς ανάσες σωστές στην ερμηνία τους και με τον ένα από τους δύο σχεδόν να χάνει το μικρόφωνο όταν ανέβηκε στο τραμπολίνο! Το οποίο τραμπολίνο ίσα που το είδαμε στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα!!!

    Ειλικρινά απορώ με εσάς που ζητάτε να αποχωρήσει η Ελλάδα απ τη Eurovision! Λες και εμείς δεν συμμετέχουμε σε συμμαχίες.

    Βέβαια ΔΕΝ θα διαφωνήσω πως από τις ελληνικές συμμετοχές φέτος στείλαμε την καλύτερη δυνατή….Για μένα μια χαρά ήταν η 20η θέση αλλιώς θα αδικούνταν συμμετοχές του παρελθόντος όπως της Μαντούς 🙂

    Επίσης συμφωνώ με το 10ρι μας στη Ρωσία γιατί ήταν ένα πάρα πολύ καλό τραγούδι (του Κοντόπουλου) αλλά διαφωνώ και με τη χαμηλή βαθμολογία που έδωσε η κριτική επιτροπή στην Αρμενία.

    2) Απορώ ειλικρινά με όλους-όλες εσάς που εκθειάζετε το σεξιστικό πρόστυχο σόου της Πολωνίας και ξεσηκώνεστε για το ήθος της Κοντσίτα! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! Ειδικά κάτι μανάδες που βλέπουν Eurovision με τα παιδιά τους, λέει, και απορούν με τα πρότυπα που περνά η Κοντσίτα ενώ μπορούν να ανεχτούν τις τσόντες της Πολωνίας για να προωθηθεί ένα ΑΘΛΙΟ στην κυριολεξία τραγούδι!

    Η Αυστρία /Κοντσίτα άξιζε να πάρει την 1η θέση και τα δωδεκάρια γιατί και καλό τραγούδι είχε, και εξαιρετική ερμηνεία, και ειδικότερα λαμπρή παρουσίαση!!!

    Όσο για τα μούσια,…. ξανασκεφθείτε το όταν κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη τη στιγμή που κάνετε χαλάουα στο μουστάκι οι γυναίκες και στο στήθος οι άντρες!!!

    Αυτά φιλικά 🙂

  211. λοιπον θελω καταρχην να δωσω για αλλη μια φορα συγχαρητηρια στους δανους για την καταπληκτικη διοργανωση. συγχαρητηρια στην αυστρια που κερδισε και δικαιως κερδισε. το τραγουδι ηταν υπεροχο και ταιριαζε για νικητηριο, κ σκηνικη παρουσια τελεια και χαρηκα για την αυστρια που δεν τα πηγαινει γενικα καλα, ουτε προκρινεται ευκολα στον τελικο και φετος ηταν η μεγαλη νικητρια! οσο για την ελλαδα μπραβο στα παιδια για την προσπαθεια. προσωπικα περιμενα κατι παραπανω αλλα οχι 10αδα. η εμφανιση του τελικου δεν με ξετρελανε και νομιζω οτι ηταν λιγο κατωτερη απο αυτη του ημιτελικου. νομιζω οτι στον ημιτελικο τα δωσαμε ολα οχι ομως και στον τελικο. οποτε αφου διαγωνιστηκαμε πιστευα οτι θα ημασταν 12-15 συνολικα. ουτε φωνητικα τα πηγαν καλα τα παιδια, o risky κυριως, οι επιτροπες ηταν σιγουρο οτι θα μας μαυρισουν αλλα και στο κοινο δεν τα πηγαμε και τελεια. κατα τη διαρκεια της ψηφοφοριας οταν ψηφισε η αλβανια και μας εδωσε το 2 εκει ειπα οτι ενταξει φετος δεν θα τα παμε καλα.επαθα πλακα απο το 0 της ρουμανιας. το οτι δεν πηραμε καλη ιθεση ομως δεν σημαιονει κατι. σε πολλους κακοφαινεται επειδη ειχαμε πολυ καλες θεσεις, αθυτο ομως δεν σημαινει οτι καθε χρονο θα τα πηγαινουμε καλα υποχρεωτικα. για το αζερμπαιτζαν που καποιοι ειχαν σιγουρο οτι θα ειναι και φετος 5αδα οπως καθε χρονο επειδη λαδωνει και τα λοιπα κατεληξε για πρωτη φορα στην κακη 22η θεση. οποτε τιποτα δεν ειναι δεδομενο στη eurovision και φετος αποδειχθηκε αυτο. ηταν η πιο ανατρεπτικη eurovision. οσο για το ηβ που οι πιο πολλοι το λεγατε για νικη τι εχετε να πειτε τωρα? εγω απο την αρχη ελεγα και ξαναλεγα, θεωρειτε τοσο ευκολο να βγει πρωτο ή εστω δευτερο sto televoting το ηβ?? ωραιο τραγουδι ομως οχι για 5αδα και ισως και για 10αδα. αναμενομενη η ταλευταια θεση της γαλλιας οχι οτι ειναι κακιστο το τραγουδακι αλλα ηταν δεδομενο οτι θα εβγαινε τελευταια. κριμα για τη σλοβενια που ηρθε 25η θα μπορουσε να τα παει καλυτερα, οπως και το μαυροβουνιο. το σαν μαρινο εκπληρωσε το πρωτο του ονειρο, να περασει. μπραβο για τη 13η θεση της ελβετιας που γενικα δεν παιρνει καλες θεσεις ουτε προκρινεται. μπραβο για την 6η θεση της ουκρανιας, απο τα καλυτερα τραγουδια φετος. και η ρωσια καλα τα πηγε. χιια μπραβο στην ολλανδια, αξιζε τη 2η θεση!! του χρονου πρωτα ο θεος να στειλουμε κατι καλο και οχι κατι μετριο οπως φετος. φετος απο τη αρχη ειχα πει οτι τετοια τραγουδια δεν εχουν μεγαλη τυχη στη eurovision ομως ηλπιζα σε κατι καλυτερι με την σκηνικη μας παρουσια. σε καμια περιπτωση ποτε δεν πιστεψα οτι θα βγαιναμε πρωτοι απλα και μονο γιατι υπαρχουν οι επιτροπες. αναμονη λοιπον για του χρονου στην αυστρια που πιστευω οτι θα κανει μια εξαιρετικη διοργανωση!!!!!!!!

  212. το ισραηλ πατωσε και στον ημιτελικο του, 14ο. το σαν μαρινο περασε μολις για 1 ποντο με 40 ποντους και η πορτογαλια 11η με 39, κριμα για την πορτογαλια που ηταν τοσο κοντα. παντως αν ηταν σε αντιστροφες θεσεις και το σαν μαρινο κοβοταν για 1 ποντο θα εσκαγαν και δικαιο θα ειχαν!

  213. Η Πολωνία ήταν σκέτη ξεφτίλα!!Δε το λες τραγούδι αυτό αλλά σκέτο π… μη μιλήσω! Περίμενα σε καλήτερη θέση τη Ρωσία και τη Λευκορωσία γιατί άξηζαν για τη 5άδα.Η Ουκρανία λόγω αυτόν που περνάει πήρε και αυτή τη θέση….Όλα τα υπόλοιπα τραγούδια μου πέρασαν αδιάφορα!! Βέβαια για την Ελλάδα μην το συζητάμε…Συγκρίνοντας το τραγούδι μας με τα άλλα αξήζαμε τουλάζιστον για την 6η θέση!! Αλλά βέβαια με αυτά τα παιχνίδια που παίζει η Σκανδιναβία και όλα τα φιλαράκια τους ποιος να μας ψηφίσει?Έλειπε και η Κύπροσ…:( Η Κοντσίτα πάντως θα αφήσει ιστορια!!Συγχαρητήρια!!!♥♥

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ