ΕΛΒΕΤΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός…

Η Ελβετία θα είναι η πρώτη χώρα που θα επιλέξει τη συμμετοχή της για τη Eurovision 2012 καθώς απόψε στις 21:05 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός στην Bodensee Arena στην πόλη Kreuzlingen με παρουσιαστή τον Sven Epiney.

Ο νικητής θα προκύψει αποκλειστικά μέσω τηλεψηφοφορίας. Ωστόσο θα υπάρχει και επιτροπή που θα διατυπώνει τη γνώμη της για τα τραγούδια και τις ερμηνείες, η οποία θα αποτελείται από τον παρουσιαστή στην τηλεόραση Nik Hartmann, τον ηθοποιό και μουσικό Carlos Leal και τον τραγουδιστή Stämpf.

Από τα 14 τραγούδια της τελικής βραδιάς 6 επελέγησαν από την γερμανόφωνη τηλεόραση SF, 3 από το ραδιοφωνικό σταθμό DRS 3, 2 από ζωντανό περιφερειακό τελικό που οργάνωσε η ιταλόφωνη τηλεόραση RSI και 3 από το γαλλόφωνο κανάλι RTS.

Μεταξύ των συμμετοχών φυσικά ξεχωρίζει εκείνη της Lys Assia, της πρώτης νικήτριας της Eurovision το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας, η οποία θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο διαγωνισμό για 4η φορά με το τραγούδι C’était ma vie του βετεράνου στη Eurovision συνθέτη Ralph Siegel.

Τον αποψινό τελικό μπορείτε να τον παρακολουθήσετε είτε τηλεοπτικά στα κανάλια της χώρας SF, RSI και RTS, είτε διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα του SF.

Στη βραδιά θα εμφανιστεί και η εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2011 Anna Rossinelli με το συγκρότημα της και θα ερμηνεύσει το νέο της single “Joker”.

Τα 14 τραγούδια που θα παλέψουν απόψε για το εισιτήριο για το Μπακού, τα επίσημα videoclips των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ, είναι με σειρά εμφάνισης:

1. Patric Scott feat. Fabienne Louves – Real love

2. Emel – She

3. Chiara Dubey – Anima nuova

4. Guillermo Sorya – Baby baby baby

5. Macy – Shining

6. Sosofluo – Quand je ferme les yeux

7. Atomic Angels – Black Symphony

8. Ivo – Peace & freedom

9. Ze Flying Zézettes Orchestra – L’autre

10. Raphael Jeger – The song in my head

11. I Quattro – Fragile

12. Sinplus – Unbreakable

13. Lys Assia – C’était ma vie

14. Katherine St-Laurent – Wrong to let you go

Λουκάς Βλαβιανός

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. tora pou ta akousa olla …… exei toulaxhston 3 shmetoxes pou mporoun na kerdhsoun thn lys assia afou pshfhzh mono o kosmos den exei kai poles elphdes ektos kai an maghreutoun ta apotelesmata !!!!!!!!!

  2. Ax min kanoun to lathos na steiloun tin Lys Assia!
    Ftanei me autin pige to 1956(kai kerdise)pige to 1957 pige kai to 1958!E ftanei kopelia(tropos pou legein)as doume kai kana neo tragoudisti/tragoudistria/sigkrotima!
    Real Love
    Baby Baby Baby
    The Song In My Head
    Ena apo auta na steiloun!!

    • Ai gia sou koritsaki mou na agiasei to stoma sou. Aman pia ma aftin, einai thrilos stin esc den leo, alla polloi alloi aksizoun to ticket tis esc. ola eksartontai apo to elvetiko koino tora pleon.

  3. Σόρρυ, Κορινάκι μου, αλλά το λάθος θα είναι να μη στείλει η Ελβετία τη Lys Assia! Αν τη στείλει, θα σπάσει όλα τα ρεκόρ στη Γιουροβίζιον, και μια χώρα σαν κι αυτήν που δύσκολα βλέπει τελικό, δεν έχει τίποτα να χάσει, αντίθετα όλο και κάποιους θα συγκινήσει, και είναι και τιμητικό, αν μη τι άλλο να δούμε ένα θρύλο του διαγωνισμού να επανέρχεται, λίγο πριν την (αναπόφευκτη) δύση της ζωής της!

  4. To καλύτερο και πιο σημερινό τραγούδι κέρδισε. Συγχαρητήρια και στην εντελώς άπειρη Chiara για το πολύ συναισθηματικό και απλό τραγούδι της, που πιθανότατα βγήκε δεύτερο. Η Lys Assia δεν μπήκε ούτε στην τριάδα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά ότι όταν δεν υπάρχει τραγούδι από πίσω ο κόσμος δεν τσιμπάει πια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ