EUROVISION 2014: Η 1η πρόβα από Αυστρία, Λιθουανία, Φινλανδία και Ιρλανδία!

Με ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού ξεκίνησε η 3η μέρα των προβών. Πρόκειται για τη συμμετοχή της Αυστρίας με την Conchita Wurst και το τραγούδι “Rise Like A Phoenix”. Η Conchita εμφανίστηκε μ’ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, το οποίο όμως δεν θα είναι αυτό που θα φορέσει όπως αποκάλυψε. Στη σκηνή επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και η Conchita αρχίζει να φωτίζεται καθώς ξεκινάει το τραγούδι. Περιτριγυρίζεται από καπνούς και το φόντο είναι σε κόκκινο και κίτρινο και σου δίνει την εντύπωση ηφαίστειου από το οποίο ξεπηδάει λάβα. Από τη θέση που έχει η ίδια στη σκηνή, προφανώς θα φαίνονται σαν πύρινα φτερά στην πλάτη της. Φωνητικά ήταν άψογη, όπως έχουμε συνηθίσει άλλωστε, όπου κι αν έχει εμφανιστεί.

[youtube id=”71z3s9bXA8U” width=”600″ height=”350″]

Σειρά της Λιθουανίας με το “Attention” της Vilija Matačiūnaitė. Στη σκηνή βλέπουμε την Vilija, έναν χορευτή και 3 φωνητικά. Ο φωτισμός στο φόντο είναι σε γκρι, μαύρο και λευκό χρώμα και επί σκηνής τυρκουάζ και πράσινο. Στο φόντο βλέπουμε γυαλιά να σπάνε. Η τραγουδίστρια φοράει ένα τυρκουάζ τοπ και μια μαύρη φούστα από τούλι.

[youtube id=”vmFef10FlNw” width=”600″ height=”350″]

Σειρά της Φινλανδίας. Το 5μελές συγκρότημα των Softengine ερμηνεύει το “Something Better” σε μια σκηνή που κυριαρχεί το κόκκινο και λευκό χρώμα σε έντονο ρυθμό. Ο θεατής θα έχει την αίσθηση οτι βρίσκεται σε μια ροκ συναυλία καθώς η αίθουσα θα φωτίζεται με λευκούς προβολείς. Ο τραγουδιστής φοράει ένα γυαλιστερό ασημί σακάκι κι οι υπόλοιποι φοράνε σκούρα σακάκια με εξαίρεση τον ντράμερ που είναι ντυμένος στα λευκά.

[youtube id=”AotPxDeA93k” width=”600″ height=”350″]

Η Ιρλανδία στη σκηνή. Αρχικά βλέπουμε 4 άτομα, την τραγουδίστρια Kasey Smith, η οποία φοράει μια τουαλέτα σε χρυσό και ανοιχτό καφέ χρώμα, 2 φωνητικά ντυμένα στα μαύρα με χρυσές λεπτομέρειες και τη μουσικό Niamh Fahy – όλοι μέλη των Cann-Lin – που ξεκινάει παίζοντας ταμπούρλο και μετά βιολί. Στην πορεία εμφανίζονται και οι 2 χορευτές που χορεύουν σε παραδοσιακούς Ιρλανδικούς ρυθμούς, ντυμένοι σε μαύρα δερμάτινα και κιλτ φούστες. Τα χρώματα της σκηνής για το “Heartbeat” είναι χρυσοκίτρινα.

[youtube id=”UhqX_unl7_s” width=”600″ height=”350″]

Αντώνης Καρατζίκος

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Γιώργος Διαματάρης

Video: eurovision.tv

 

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγω πιστέυω πως οι αυστριακοι θελουν να αναπαραστήσουν τον φοίνικα του τραγουδιού και πως οι φωτιες στο φοντο ειναι σαν φτερα φοινικα απο φλογα , οπως τουλαχιστον το ειδα..εξαλλου αν η καμερα την τραβαει ανφάς θα φανεί σαν να πεταει και καλα με φτερά φωτιάς.. έξυπνο..

  2. ΚΑΛΗ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ.ΙΣΩΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ.

  3. Η τραγουδισρια της Λιθουανιας αντιγραφει λιγο Jessie J η μου φαίνεται??
    Της Φινλανδιας ειναι ωραιο τραγουδακι..αξιζει να περασει..

  4. Μόλις είδα το απόσπασμα από την πρόβα της Ιρλανδίας.. δε μου άρεσε καθόλου.. βάζει υποψηφιότητα να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ !

  5. Κρίμα για την Ιρλανδία, όλα λάθος μου φάνηκαν. Και το πορτοκαλί παλιομοδίτικο φόντο, και οι χορευτές με τα κιλτ και η μπεζ τουαλέτα της τραγουδίστρια…

  6. καποιες φωτο που εχει ανεβασει η φουρειρα ειναι απο το fever…Κομματι δυσκολο να ειναι αυτη η εκπληξη…Μακαρι ομως να ειναι εκει κ να μας ξεσηκωσει παραπανω

  7. Η Αυστρια πολυ καλή, η Λιθουανία χάλια, η Φινλανδια ωραια και η Ιρλανδία πολύ καλη , και παρολο που απο την αρχη μου αρεσε παρα πολυ το κομματι θεωρω οτι το εχουν πνιξει λιγο με αυτα τα Backrounds αλλα κατα τα αλλα μεχρι στιγμης αυτη και η Αυστρια είναι νομιζω ειναι οι καλύτερες για σημερα!

  8. Αυστρια:ενα απο τα λιγα καλα σκηνικα,οχι ξεσηκωτικο και καλο το τραγουδι
    Ιρλανδια:τσιρκο
    Φινλανδια:βαρετο πιστευω αλλα οκ μαλλον περναει
    Λιθουανια:λιγο αντιγραφη απο παλια και πολυ κλασικο

  9. Που μπηκες και ειδες εσυ τα πλανα? Απο την ιδια στατικη καμερα δειχνει το eurovision.tv ολες τις τεχνικες προβες. Ιδιο ειναι το πλανο σε ολες τις χωρες.

  10. η καταταξη μου απο αυτα τα 4…
    1.αυστρια…μου αρεσει τελικα! λιτο απλο με εξαιρετικη φωνη και φοντο/…περναει αλλα ας μην περιμενει πολλα 15η-20η θεση…
    2.φινλανδια…εκανε την διαφορα για εμενα!!! αν και σαν τραγουδι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο τα παιδια εχουν εξαιρετεκιες φωνες και το ολο σκηνικο ειναι πολυ καλο…τελικος και για την φιλανδια…15η-20η θεση και εκεινη…
    3.λιθουανια…ενταξει δεν μου εβγαλε αυτην την κιτσια που περιμενα,βεβαια δεν εντυπωσιαστηκα κι ολας…σε γενικες γραμμες καλο αποτελεσμα και σε φωνες και σε παρουσια! ισως να περασει οριακα αλλα θα βγει μεταξυ 20ης-26ης θεσης,,
    4.ιρλανδια….πραγματικα αυτη η χωρα δεν εξηγειται αλλιως εχει μανια με το τσιρκο!!!!! και περυσι ενα συμπαθητικο κομματι το βγαλανε τελειως τσιρκολε…οπως και φετος το “heartbeat”…παρ’ολα αυτα πιστευω θα περασε οριακα αλλα θα τερματισει πανω κατω εκει που βρεθηκε και περυσι….το βλεπω καπου στην 20η με 26η θεση….τραγικο!η δυσαρεστη εκπληξη!

  11. ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ….ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ….ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ….ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΟΥΧΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ,ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!!!

  12. Το πλανο στα eurovision.tv ειναι ανω κατω ιδιο για ολες τις χωρες. Που ειδες εσυ αλλα πλανα της Ιρλανδιας? Εκτος και να ηθελες να πεις κατι αλλο.

  13. Αυτο το σκοταδι σε καποιες προβες…δηλαδη τι να πω..τελος παντων
    ..η αυστρια καταπληκτικη και η φωνη της και τι φοντο απο πισο…μ´αρεσε πολυ!το ιδιο και φινλανδια – ιρλανδια..
    Η λιθουανια αν και αρχικα το θεωρουσα απαισιο..τωρα πιστευω οτι μπορει να κανει μια εκπληξη

  14. Mια σκηνική παρουσία δεν θα αλλάξει την γνώμη μου για το αν μου αρέσει κάτι ή δεν μου αρέσει ούτε θα κρίνει την ψήφο μου.Σαφώς μπορεί να βελτιώσει ή να χαλάσει την εικόνα αλλά πάνω απ’ολα είναι το τραγούδι.Της Λιθουανίας εξακολουθεί να είναι εμετός έτσι κι αλλιώς οτι και να κάνει.Της Ιρλανδίας εξακολουθεί να είναι μετριότατο και άρτια να είναι η σκηνική παρουσία.
    Επίσης απο που κι ως που φωνάρα η Conchita?Το τραγούδι δεν είναι άσχημο και μάλλον η όλη εικόνα σκηνοθετικά θα κλέψει τις εντυπώσεις.
    Φιλανδία ηχορύπανση και πολύ κακό για το τίποτα για ένα ομολογουμένως καλό ραδιοφωνικο τραγούδι.

  15. 1.austria:opoios exei akousei tin Conchtita kai alles fores den einai koino mustiko oti exei fwnara…to backround episis eksupno kai tha apo tin tv tha fanei uperoxo…
    2.lithuania:catchy kommati,exei dunamiki kai h kopela kserei polu kala to pws na to parousiasei…h lithuania pros ekpliksi pollwn pou den to perimenoun tha perasei…
    3.finlandia:to mono rock fetino kommati,akrivws opws to perimename na parousiastei gia kommati tou eidous tou…den tha duskoleutei…
    4.irlandia:molis eixe prwtovgei eixa faei kollima me to sugkekrimeno kommati…mporw na pw pws to pnigoun pantws me tin parousiasi tou…mou ekatse kapws paraksena sto mati…an ginotan na allazan kati kala tha itan an kai den to vlepw…

  16. Αυστρία: Πολύ καλή παρουσίαση, συνολικά, θα περάσει άνετα.
    Λιθουανία: Η κοπέλα το προσπαθεί, αλλά το κομμάτι της δεν τη βοηθά. Μάλλον εκτός.
    Φινλανδία: Νομίζω ότι δεν ακούστηκαν καλά, αλλά μπορεί να φταίει και η ποιότητα του βίντεο. Πιθανότατα εντός.
    Ιρλανδία: Κρίμα. Το κομμάτι είναι συμπαθητικό, αλλά η Kasey είναι μάλλον η πιο αδύναμη φωνητικά εκπρόσωπος φέτος. Το έκαναν και τσίρκο, κλάψε Χαράλαμπε… Εκτός.

  17. Αυστρία. Πάρα πολύ καλή φωνητικά η Conchita όπως πάντα. Η σκηνική παρουσία εκπληκτική με τα πύρινα φτερά του φοίνικα πίσω στην μεγάλη led οθόνη, ίσως η πιο εντυπωσιακή. Την βλέπω να περνάει τελικά με τέτοια κλασάτη εμφάνιση, αλλά το οπτικό θέαμα της τραγουδίστριας εξακολουθώ να μην μπορώ να το συνηθίσω με ΤΙΠΟΤΑ όμως…
    Λιθουανία. Ο.Κ. φωνητικά, ίδια εμφάνιση με τον εθνικό τελικό, αδιάφορο το σκηνικό. Η ερμηνεύτρια το προσπαθεί, αλλά δεν ξέρω θα μείνω στην αρχική μου εντύπωση…ΑΠΛΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ!
    Φινλανδία. Πολύ καλός φωνητικά (δεν του το’χα!), πολύ ωραία on stage παρουσίαση (φόντο, φωτισμός, στυλιστικό). Το καλύτερο rock κομμάτι, περνάει ΑΕΡΑ!
    Ιρλανδία. Το κάψανε κι αυτό το τραγουδάκι. Άκυρο – φορτωμένο background, αδύναμη φωνητικά σε ένα μέτριο τραγούδι – συνταγή. Το όλο αποτέλεσμα βγαίνει ψιλογραφικό, δεν το βλέπω καλά…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ