EUROVISION 2014: Η 1η πρόβα από Νορβηγία, Γεωργία και Πολωνία!

Την αυλαία στις σημερινές πρόβες θα ρίξουν επίσκηνής οι Νορβηγία, Γεωργία και Πολωνία, αφήνοντας για αύριο τις υπόλοιπες 10 που λαμβάνουν στις ημιτελικές φάσεις του διαγωνισμού.

Η Νορβηγία φέτος έχει μπει από νωρίς δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης μιας καλής θέσης στην Eurovision, με τον Carl Espen και το τραγούδι του Silent storm, το οποίο είναι 5ο στα στοιχήματα.

Ο Carl Espen εμφανίζεται στη σκηνή συνοδευόμενος από έναν πιανίστα και 4 βιολιά πάνω σε έναν εμβατήρα. Η σκηνή γεμίζει με καπνούς και το φόντο πίσω διαχέεται με μπλε χρώμα.Κατά την διάρκεια του τραγουδιού όταν φεύγουν οι καπνοι εμφανίζονται σπασμένες πλάκες. Φωνητικά πραγματικά άψογος με μία πολύ δεμένη σκηνική παρουσία.

[youtube id=”hW6amXbbs30″ width=”600″ height=”350″]

Επόμενη χώρα η Γεωργία με τους The Shin and Mariko και το τραγούδι τους Three Minutes to Earth και με την τελευταία θέση των στοιχημάτων την 37η…

5 μουσικοί εμφανίζονται επί σκηνής και μεταξύ τους αυτός που παίζει ταμπούρλο έχει και ένα αλεξίπτωτο σε απόχρωση άσπρου και κίτρινου χρώματος! Το φόντο σε απόχρωση μπλε με σύννεφα να περνάνε ενώ στη σκηνή εμφανίζεται  και μια υδρόγειος σφαίρα σε κίνηση. Λίγο μπερδεμένο τραγούδι και σκηνικό θα λέγαμε, χωρίς να πολυπείθει σε αυτήν την 1η του πρόβα για την πρόκρισή του στον Τελικό.

[youtube id=”yIeiTBiyYZk” width=”600″ height=”350″]

Τελευταία πρόβα για σήμερα αυτή της Πολωνίας με τους Donatan & Cleo να τραγουδάνε για τα σλάβικα κορίτσια στο My Słowianie – We Are Slavic.

Η τραγουδιστρια εμφανίζεται με τρεις χορεύτριες που κάνουν και φωνητικά φορώντας παραδοσιακες στολές. Στη σκηνή κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα με πολλα άνθη και πέταλα λουλουδιών, ενώ στο πίσω μέρος του σκηνικού εναλάσσονται εικόνες πάντα με βάση το κόκκινο χρώμα. Η όλη εικόνα συμπληρώνεται με την παρουσία στην άκρη της σκηνής  μιας κοπέλας με μια σκάφη που παριστά ότι πλένει. Φωνητικά όλες απλά διεκπαιρεωτικές σε αυτό το ρυθμικότατο τραγούδι.

[youtube id=”tGjcHXqJGxc” width=”600″ height=”350″]

——————————————————————————————————————————————————————–

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Γιώργος Διαματάρης

Video: eurovisiontv

53 ΣΧΟΛΙΑ

  1. polu kaliteri emfanisi apo ton ethniko teliko…t skiniko fenete polu wraio kai t violia denoun kala…an k sta fonitika einai kalos tote mporoun k 5ada ston teliko!!!

  2. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΣΑΡΩΣΕ Ο RYBAK ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΟΣ ΒΙΟΛΙΑ.ΝΤΑΛΙΚΙΕΡΗΣ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ TRAGOYDI-SHOW E NAI MONO STHN EUROVISION ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ

  3. Ο Carl Espen εξακολουθεί να είναι εκτός τόνου, από ότι ακούω στο video, ενώ τα βιολιά μου θυμίζουν τη νορβηγική συμμετοχή του 2010. Επίσης καταλαβαίνω ότι έχει αυξηθεί το τέμπο του τραγουδιού (ακούγεται πιο γρήγορο).

  4. Για μενα τοπ 3 ανετα…μαζι με Αρμενια κ Σουηδια…Το ΗΒ δν εχει συμμαχιες οποτε πιστευω πως δυσκολα θα ειναι στην 3αδα..απο κει κ περα καμια αλλη χωρα δν πιστευω να απειλησει την 3αδα που ανεφερα παραπανω..

  5. το μεταφρασα στα αγγλικα γιατι στα ελληνικα δεν βγαζει νοημα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Madrid. (Editorial) -. RTVE’s representative in the Eurovision Song Contest 2014, Ruth Lorenzo, had to be hospitalized this morning from exhaustion and dehydration as their representatives have confirmed via the official twitter account of the artist. Thus, some media consider the Spanish participation in the “in the air” because in just four days must catch a plane and head to Copenhagen.

    According to the doctors, Ruth Lorenzo must remain at the hospital under medical supervision and have canceled all events planned for the next two days. The singer herself has written in networks: “The doctors have told me I need 48 hours of complete rest so we had to cancel commitments Wednesday and Thursday As reach Murcia tomorrow morning (Wednesday) I will. the care of doctors who will test me to come to Copenhagen with all the strength it deserves Eurovision Thank you for being there, I love you. “

  6. George…
    Βλεπω οτι ζηλεψες την Νορβηγια..γτ βελτιωθηκε πολυ…και εχει καλυτερη σκηνοθεσια απο την Sanna..πιο φωτεινη…της Σουηδιας μεσα στη μαυριλα ειναι..λες κ εγινε διακοπη ρευματος…Ε ρε νανουρισμα που θα πεσει..χαχα.. ;):P

  7. αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα καλα η Γεωργια χαζεψε τελιος αχαχαχαχα τη ειναι αυτο? οτι χειροτερο εχω δει ως τωρα τραγικο…..

  8. για νορβιγια προβλεπω επιτροπη 10αδα και κοινο κατω απο την 15τη θεση οποτε εκτος 10αδας

  9. George..
    Κοψε κατι οχι κ πρωτη…χαχα..ελπιζω να πανηγυρισες την πρωτια στην ψηφοφορια που μας περασε..γτ δεν σε βλεπω να το ξανακανεις…

  10. Η πολωνιδα πολυ αδυναμη φωνητικα ειδικα εκει που παει να μπει το ρεφρεν…κριμα και μ αρεσε ;(
    Κατα τ αλλα θελω να δω φουλ βιντεο Ουγγαρια…εαν δεν κερδισει η Αρμενια που ειναι ενα μεγαλο ενδεχομενο,τοτε θελω αγρια Βουδαπεστη!!!! ;)))

  11. Η Νορβηγία παρα πολύ καλη και ειδικα αυτο με τα βιολιά πολύ ωραίο! και το σκηνικό και όλα και η φωνή ! Μπραβο Μπραβο!απο τα καλυτερα στιγμιοτυπα σημερα!
    αντε και η Πολωνια να δουμε τι θα κανει με τα Slavic Girls της! 😉

  12. τελικα υπαρχει και χειροτερα απο την γεωργια η Πωλονια ποσο θελω να αποκλειστει….ας χρησιμεφσουν οι επιτροπες και σε τιποτα!!!!

  13. Νορβηγία: Άψογο. Ισχυρή υποψηφιότητα για πρώτη 5άδα.
    Γεωργία: Ισχυρή υποψηφιότητα για τελευταία θέση.
    Πολωνία: Τα άπλυτα σας στην κοπέλα παρακαλώ.

  14. απο αυτα τα τρια…
    1.πολωνια! απλα τελειο!! λιγακι να βαλει περισσοτερη ενταση κι ειναι μια χαρα
    2.νορβηγια ,πολυ καλος φωνητικα και σκηνικα αν και δεν ξερω μου εβγαζε ολη η εμφασιση λιγακι μια υπερβολη…4 βιολιααα??? 😛 και καποι και πιανο..αλλα καλο!
    3.γεωργια…ουδεν σχολιο! παλι εκτος θα ναι…για μενα η χειροτερη συμμετοχη τους… μονο η φωνη της κοπελας αξιζει…κατα τα αλλα ειναιιιι…

  15. Αυτό που έλεγα.Αν σκηνικά το τοπίο είναι ονειρικό στο τραγούδι της Νορβηγίας και τραγουδήσει σωστά πάει ψηλά.Σε πείσμα πολλών που τον λένε άφωνο.Νομίζω είναι το καλύτερο βίντεο των 30 δευτερολέπτων απο όλες τις χώρες μέχρι τώρα.
    Το σκηνικό της Πολωνίας μου θυμίζει συνδιασμό Μολδαβία 2009 και Βοσνία 2008!

  16. εντομεταξεί ανεβάζουν κάτι βίντεο αυτοί που παίρνουν συνεντεύξεις απο τους καλλιτέχνες και απο πίσω φένεται στην τηλεόραση η χώρα που κάνει πρόβα (με τα σωστά πλάνα) !

  17. Αν το τραγούδι της Πολωνίας ήταν εξ ολοκλήρου στα πολωνικά, θα ήταν πολύ καλύτερο.

  18. Eurofan άντε μάθε να σέβεσαι. Εγώ το τραγούδι το βαριέμαι σε αντίθεση με το περσινό της Νορβηγίας που ήταν το 2ο αγαπημένο μου. Και είμαι βεβαίος ότι η Σαννα θα νίκησει. Δεν με νοιάζει τι λες!

  19. 1.norvigia:safws anwtero apo ton ethniko tous teliko…kai fwnitika kai stin skini…exw kai mia adunamia sta violia opote m’arese auti h prosthiki tous an kai tha elega oti to exei parakanei h norvigia me to sugkekrimeno thema…
    2.georgia:itan kai paramenei asxoliasto…ena sunothileuma pou aplws paei na to swsei me tin fwni tis h gunaika pou tragoudaei alla den…
    3.polwnia:sigoura ena diaforetiko kommati gia fetos me paradosiaka stoixeia…mou eleipse ligo h dunamiki apo tin simerini prova tha elega…mporei na dwsei perissotera…

  20. Επιτέλους! Λατρεύω τα βιολιά της Νορβηγίας, μαζί με το πιάνο και τους καπνούς είναι η ΤΕΛΕΙΑ σκηνική παρουσία για ένα τραγούδι σαν αυτό. Απλά εξαιρετικό στήσιμο, αναδεικνύει πολύ ωραία το τραγούδι. Και όσον αφορά για το θέμα με τα βιολιά της Νορβηγίας και το ότι έχει καταντήσει προβλέψιμο… ας έστελναν οι άλλοι κάτι τέτοιο για να αλλάξει και η Νορβηγία… το βιολί της. Αφού οι υπόλοιποι επιμένουν να δείχνουν πόδια, ας μείνει η Νορβηγία να δείχνει φινέτσα.

  21. πολυ καλύτερος ο espen φωνητικα σε σχεση με τον εθνικο τους τελικο αλλα και παλι προβληματικη η φωνη του. τα 4 βιολια παρα ειναι πολλα κατ εμε. τοπ 10 σιγουρα

  22. George..
    Μια χαρα σε σεβομαι..κ εσενα κ τους υπολοιπους αν ομως προσβαλεσαι με εναν κανονικο διαλογο τοτε εχεις ψυχολογικα..αλλωστε μας το εχεις αποδειξει με την Sanna κ το παρτυ σου..

    Υ.Γ.Μην εισαι τοσο σιγουρος για την νικη,γτ στο τελος με την ΣΙΓΟΥΡΙΑ θα μεινεις..

    • χαχαχαχαχα δεν υπάρχεις..
      η Sanna ΔΕΝ πρόκειτε να νικήσει ο κόσμος να χαλάσει . βάζω το χέρι μου στην φωτιά

  23. Η εκπληξη της ημερας η προβα της Νορβηγιιας>Δεν περιμενα να το πει τοσο καλα. Ωραια και η παρουσιαση του τραγουδιου με τα βιολια και το πιανο
    Μολις διαβασα την περιγαφη της παρουσιασης του τραγουδιου της Γεωργιας δεν μπηκα καν στο κοπο να δω το βιντεο
    Για την Πολωνια δεν περιμενα κατι διαφορετικο(προσωπικα το τραγουδι δεν μου αρεσει αν και μαλλον θα προκριθει)

  24. Ο μπουλης με το καπελακι και το γυαλι ο πωλονος που ειναι; Θα γραφει το ονομα του σαν καλλητεχνη και αυτος δεν θα βγει καν στη σκηνη;

  25. Οκ συγγνώμη eurofan. Απλά δεν μου αρέσει η Νορβηγία. Δεν νομίζω όμως να πιστεύεις ότι η Νορβηγία θα πάει καλύτερα από την Σουηδία? Άντε πες ότι δεν νίκησει την 2η θέση την έχει

  26. George..
    Αν διαβασεις πιο πανω θα δεις οτι εβαλα στην 3αδα την Σουηδια….Οσο για την Νορβηγια..δεν ξερω..προσωπικα δεν ξερω μετα την σημερινη προβα αν εχει να ζηλεψει κατι απο καποια αλλη μπαλαντα…

  27. Νορβηγία – Καλή παρουσίαση και τα βιολιά δίνουν μια ωραία εικόνα αλλά σαν τραγούδι λίγο υπερεκτημημένο….
    Γεωργία – Δεν μου αρέσει… Η κοπέλα έχει καλή φωνή αλλά το τραγούδι δεν είναι καλό(να μην μιλήσω για την σκηνική παρουσία…).
    Πολωνία – Ρυθμικό και πρωτότυπο! Η σκηνική παρουσία είναι καλή(ωραίο το όλο παραδοσιακό θέμα) αν και επιδέχεται μερικές βελτιώσεις.Ελπίζω και πιστεύω οτι το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην βραδιά του ημιτελικού θα είναι καλό(άλλωστε θα τραβούν διαφορετικά οι κάμερες και θα φαίνεται πιο φαντασμαγορικό).

  28. Νορβηγία: Τον είχα φοβηθεί πάαααααρα πολύ, νόμιζα πως δεν θα σταυρώσει νότα. Ευτυχώς το πήγε λίιιγο καλύτερα από το αναμενόμενο- κι ας είναι η δεύτερη αγαπημένη μου μπαλάντα για φέτος.
    Γεωργία: Πώς έλεγε εκείνο το τραγούδι της Βίσση? “Δεν θέλω να ξέρεις”? Ε, ούτε κι εγώ θέλω να ξέρω την ύπαρξη της φετινής τους συμμετοχής.
    Πολωνία: Η μελωδία είναι πολύ καλή, η φωνή της κοπελιάς ηχορύπανση. Θα ψηφιστεί για ευνόητους λόγους (μπορώ ήδη να απαριθμήσω 3 πίσω από την τραγουδίστρια και ποοοολλούς πολλούς άλλους στα πλάνα πίσω της- λιγούρια όλης της Ευρώπης ενωθείτε).

    • Γιατι βριζεις τους αντρες; Λιγουρια;
      Γιατι εσυ τι θα ψηφιζες; Το Σακη, η το χοντροβελγο τον καλλιφωνο.

      • Wait bro, το “βρίζω τους άντρες” σημαίνει: Όλοι οι άντρες είναι λιγούρια (γενίκευση). Το “λιγούρια όλης της Ευρώπης ενωθείτε” δεν σημαίνει “βρίζω όλους τους άντρες”. Σημαίνει “ΜΕΡΙΚΟΙ άντρες είναι λιγούρια”. Άλλο το “τσουβαλιάζω όλους τους άντρες”, άλλο το “μερικοί άντρες είναι λιγούρια”, να ξέρουμε και τι λέμε. Εν πάσει περιπτώσει, αν ο Σάκης είχε φλόμπα τραγούδι, εννοείται πως θα ψήφιζα τον παχουλοκομψό του Βελγίου. Στην τελική κι η Κιάρα της Μάλτας δεν είναι και η Σίντι Κρόφορντ. Φιλικά.

  29. Νορβηγία. Πάρα πολύ καλαίσθητη η σκηνική εμφάνιση με συνοχή. Εκπληκτικό background, ξηρός πάγος, βιολίστριες σε κεκλιμένο επίπεδο…Γενικά μία επαγγελματική εμφάνιση! Και φωνητικά τον άκουσα βελτιωμένο, πιστεύω θα παίξει δυνατά, σίγουρο ΤΟΡ10 ψηλά.
    Γεωργία. Απλά… Βιασμός ματιών…Τί να σώσει και η κοπέλα με τη φωνή της…No comments!
    Πολωνία. Κλασική βουκολική – sexy εμφάνιση! 🙂

  30. Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ….Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ….Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΙΤΣ!!!!

  31. Προσωπικα θεωρω το τραγουδι της Ρουμανιας αθλιο, ανεμπνευστο, παλιομοδιτικο. Επιδειξη των φωνητικων ικανοτητων της τραγουδιστριας τη στιγμη που επιλεγεται το καλυτερο τραγουδι και οχι η καλυτερη φωνη.
    Θα παει ομως καλα, μεσα στη 10δα, κυριως λογω της ρουμανικης διασπορας σε ολη την ευρωπη.

  32. Χάλια και τα 3. Έτσι όπως τα έχουνε βάλει μαζί ό,τι πρέπει για ένα δεκάλεπτο break την Πέμπτη. Της Νορβηγίας θυμίζει απίστευτα του 2010 που πάτωσε.

  33. Νορβηγία:Το θεωρώ καταθλιψοτράγουδο αλλά έτσι όπως το είδα τώρα ανέβηκε στα μάτια μου!Πολύ όμορφη και ατμοσφαιρική η σκηνική παρουσία…
    Γεωργία:Ένα χάλι..
    Πολωνία:Λατρεύω τη φετινή τους συμμετοχή..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ