EUROVISION 2014: Η 1η πρόβα από Μολδαβία, Άγιο Μαρίνο, Πορτογαλία και Ολλανδία!

Σήμερα 29 Απριλίου θα παρακολουθήσουμε τη 2η μέρα της πρώτης πρόβας των χωρών που θα λάβουν μέρος στους ημιτελικούς της Eurovision 2014, στις 6 και 8 Μαΐου. Η δεύτερη αυτή ημέρα περιλαμβάνει 11 συνολικά πρόβες χωρών από το δεύετρο μισό του πρώτου ημιτελικού μέχρι την 6η χώρα (σύμφωνα πάντα με τη σειρά εμφάνισής τους στους ημιτελικούς) του δεύτερου.

Έναρξη στη δεύτερη μέρα κάνει η Μολδαβία και επί σκηνής ανεβαίνει η εκπρόσωπός της Cristina Scarlat, για να ερμηνεύσει το τραγούδι Wild Soul, παλεύοντας να μας αποδείξει ότι αξίζει πολύ περισσότερα από την χαμηλή θέση που της δίνουν τα στοιχήματα έως τώρα, μόλις την 34η…

5 άτομα επί σκηνής, η τραγουδίστρια με 4 χορευτές, με το φόντο στο πίσω μέρος αλλά και διάχυτο στη σκηνή  μπλε χρώμα που το εμπλουτίζει στη συνέχεια η εικόνα ενός κόκκινου λουλουδιού.Γενικά η εμφάνιση και τα σκηνικά δεν είναι πολύ φωτεινά σαν να βγάζουν μια κτάθλιψη,ένα σφιξιμο!!!Καλή επιτυχία να έχουν.

[youtube id=”edeZROYyGKw” width=”600″ height=”350″]

Σειρά έχει τώρα ο Άγιος Μαρίνος με τη Valentina Monetta στην τρίτη της συνεχόμενη προσπάθεια να προκριθεί σε τελικό του διαγωνισμού να τραγουδάει (και να προμηνύει;) Maybe (ίσως)… από την προτελευταία θέση των bets, την 36η!

Εντυπωσιακή θα μπορούσαμε να πούμε, συνοδεύεται επί σκηνής από έναν άνδρα στο πιάνο ενώ η ίδια στέκεται πάνω σε ένα ανοιχτό κοχύλι, όπως η Αφροδίτη. Τα φώτα πίσω από το κοχύλι να παίζουν αρκετά καλά σε λίτο γενικά φόντο. Ευχάριστη μπαλάντα, δένει σωστά με το όλο σκηνικό.

[youtube id=”ohwDGUDW2kk” width=”600″ height=”350″]

Η τρίτη πρόβα για σήμερα έρχεται από την Πορτογαλία, με τη Suzy και το Quero Ser Tua και την 35η θέση στα στοιχήματα και ένα πολύ δύσκολο έργο αυτό της πρόκρισης στον Τελικό της 10ης Μαΐου.

6 επί σκηνής: Η τραγουδίστρια, 4 χορευτές με δύο κοπέλες να κάνουν και φωνητικα και ένας ακόμη να παίζει ένα μικρό ταμπούρλο.Στη σκηνή επίσης υπάρχουν άλλα δύο μεγάλα ταμπούρλα που τα χτυπάνε δύο από τους χορευτές. Το φόντο πίσω απεικονίζει διάφορους χρωματισμούς και σχηματισμούς, ενώ στο δά[εδο της σκηνής εμφανίζονται τα χρώματα της σημαίας της Πορτογαλίας. Στο τέλος οι δύο από τους χορευτές ανεμίζουν κόκκινες σημαίες. Φωνητικά αρκετά αδύναμο όμως, παρόλο που είναι ένα ρυθμικό τραγύδι. Δίνει την εντύπωση ότι θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να πετύχει την πρόκριση.

[youtube id=”NCecwpztJIE” width=”600″ height=”350″]

Στη συνέχεια η Ολλανδία με το διμελές γκρουπ των The Common Linnets και το Calm After The Storm, που καλούνται να συνεχίζουν την περσινλη αναγέννηση που έδωσε η 9η θέση της Anouk. 25ο στα στοιχήματα μέχρι στιγμής….

Οι Common Linnets στη σκηνή συνοδεύονται από τρεις μουσικούς με όργανα σε φόντο ανάλογο του ύφους του τραγουδιού, σε νυχτερινο τοπίο στην ύπαιθρο με ένα τεράστιο δέντρο και στάχυα να ανεμίζουν και δύο παιδάκια να εμφανίζονται πίσω από το δέντρο. Οι ρίζες του δένδρου απεικονίζονται έως το μπροστινό μέρος της σκηνής, ενώ προς το τέλος του τραγουδιού πολλά κόκκινα φωτάκια ανάβουνβ στις οθόνες σαν να λαμπιρίζουν στη νύχτα. Είναι αρκετά καλοί φωνητικά , αν και έδειξαν να δοκιμάζουν αρκετά τις φωνές τους σ΄αυτή τη πρώτη πρόβα τους.

[youtube id=”nMiF1tztot8″ width=”600″ height=”350″]

—————————————————————————————————————————————————————-

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Γιώργος Διαματάρης

sourceurovisiontv

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τίποτα ιδιαίτερο από την Μολδαβία , αν και είναι μια χώρα που γενικά εντυπωσιάζει σκηνικά…

  2. Καλο το τραγουδι της μολδαβιας αλλα η τραγουδιστρια εχει μακραν την πιο χαζη φατσα στον διαγωνισμο. Αυτη μαζι με εκεινο τον φλουφλη τον Λετονο με της μαρακες ειναι τα ατομα που σου δινουν την εντυπωση οτι εχουν καποιο θεμα. Παντως μακαρι να παει καλα

  3. Παιδιά, μια μικρή διόρθωση στο κείμενο για τον Άγιο Μαρίνο. Όχι Αφροδίτη της Μήλου, αναδυόμενη Αφροδίτη του Μποτιτσέλι είναι το σωστό.

  4. Εγώ επιμένω ότι ένα θέμα με τα φώτα, το έχουν οι Δανοί. Μέχρι τώρα, μόνο η Βαλεντίνα βγήκε καλοφωτισμένη. Η Suzy, αντίθετα, αρκετά σκοτεινή, ενώ η Cristina με τους χορευτές της, εξαφανίστηκε εντελώς. Η πρόβα της Μολδαβίας ήταν η χειρότερη, η σκηνή με αυτό το background, εκτός από απαίσιο, “κατάπιε” ολόκληρη την συμμετοχή.

  5. Ποιοι πιστεύω ότι θα περάσουν

    Αρμενία
    Εσθονία
    Σουηδία
    Ρωσία
    Αζερμπαϊτζάν
    Ουκρανία
    Βελγίο
    Ολλανδία
    Μαυροβούνιο
    Ουγγαρία

    Αυτοί είναι που πιστεύω όχι που θέλω!

  6. Η Μολδαβια εχει αρκετα ωραιο τραγουδι αλλα απο σκηνική παρουσια δεν λεει κατι.Πορτογαλια-Αγιος Μαρινος τιποτα το ιδιαιτερο ουτε σαν τραγουδι ουτε σαν γενικότερη εικονα.

  7. Για μενα η Ολλανδια πρεπει να περασει 100%..Περιμενω Ουγγαρια κ Νορβηγια για να κανω το 3/3..χαχα..

    • Όι, όι-όι-όι τι μας περιμένει κι εμάς! Αν σκεφτεί κανείς ότι στο βίντεο κλιπ το δικό μας το βασικό χρώμα ήταν το μαύρο, η νύχτα θα είναι επι σκηνής σε όλο της το μεγαλείο!!!

  8. Περιμένω με αγωνία Ουγγαρία, που είναι και το αγαπημένο μου.Πάντως της Ολλανδίας αν και δε το είχα προσέξει και πολύ ανέβηκε τώρα στα μάτια μου.Καλή επιτυχία!!!

  9. απο αυτα τα τεσσερα που’δα….
    1.αγιος μαρινος
    2.ολλανδια
    3.πορογαλια
    4.μολδαβια
    😛 συνεχιζουμε… 😛

  10. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ….Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΡΥΘΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ….ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ VALENTINA ΗΡΘΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΠΑΛΙ ΓΝΩΜΗ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ LIVE ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΙΤΣ….ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΒΓΗΚΕ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!!!!

  11. ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ της Ολλανδιας..μεγαλη αδικια αν δεν περασει..Για μενα αξιζει και δεκαδα..7ο στα τοπ μου για φετος..

  12. εδω και μια ωρα εχει ανεβει και το βιντεο προβας απο ουγγαρια στο επισημο σαητ. αργειτε.

  13. ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΧΥΛΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ.ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΜΟΝΙΜΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ.ΝΤΡΟΠΗ

  14. Καραγκιοζιλίκια της Βαλεντινας και φετος..Το τραγουδι αν και παλιομοδιτικο εν ειναι ασχημο αλλα ειναι τοσο εκνευριστικη και γελοία η Βαλεντίνα που πραγματικά δεν με νοιάζει και να μην περάσει.

    • Συμφωνώ! Κάθε σκηνική της παρουσίαση και χειρότερα…Τι να περιμένει κανείς από μια γυναίκα που δέχθηκε να τραγουδήσει το τραγούδι της “κοινωνικής δικτύωσης”παριστάνοντας το 17χρονο…?

  15. Η ουγγαρια μετρια φωνητικα στην πρωτη της προβα. Συμπαθητικη σκηνικη παρουσια αν και σκοτεινη

  16. 1.moldavia:dunati h fwni tis ermineutrias,to tragoudi exei kati to mustirio alla to olo skiniko polu maurila kai to kanei na xanetai…
    2.san marino:se antithesi me tin moldavia edw pera o fwtismos tin voithaei arketa tin valentina…kali prwti prova kai to koxuli den me xalaei…
    3.portogalia:apo ta liga ruthmika kommatia alla paramenei ena metrio tou eidous…pane na entupwsiasoun kapws stin skini alla den…
    4.ollandia:nostalgiko kommati alla to thema einai tin vradia tou imitelikou ti aisthisi tha afisei sto koino..eite tha to thewrisoun vareto kai tha tous einai adiaforo eite tha to agapisoun polu…

    • Μετά από τα καραγκιοζιλίκια της Valentina και της Πορτογαλίας η Ολλανδία θα αποτελέσει ΟΑΣΗ ! Σίγουρα ΤΕΛΙΚΟ!

  17. 2ο review (29.04.2014)

    Μολδαβία: απο αυτά που είδα, μου φάνηκε πολλύ καλή στα φωνητικά και το background επίσης πάρα πολλύ ωραίο, αν και είναι στο #11/16 για μένα φέτος..

    Άγ. Μαρίνος: κάθε χρόνο μαζί με όλα τα αγαπημένα μου έχω και μια λίστα με αδύναμες χώρες που υποστηρίζω.. εκεί ανήκει αυτή η χώρα μαζί με την Αλβανία! στα τις πρόβας τώρα ήταν όλα άψογα, εκτός μερικών σημείων της φωνής, μου φάνηκε κάπως αγχωμένη, αλλά δεν πειράζει.. δυστηχώς όλοι ξέρουμε τι θα γίνει φέτος, δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε.. κρίμα και πάλι κρίμα

    Πορτογαλία: Μπλίαχ !

    Ολλανδία: αυτό που φοβόμουνα! οι Common Linnets έγειναν οι αδερφοί κατσάμπα της φετινής eurovision.. κατα τ’άλλα , αρκετά καλό!

  18. Μολδαβία: Εγώ τη βλέπω να περνάει. Έχει καλό τραγούδι, καλή τραγουδίστρια και καλό στήσιμο. Αλλά έλεος με τη συσκότιση ρε παιδιά φέτος! (εκτός αν φταίνε τα βίντεο).
    Άγιος Μαρίνος: Ειλικρινά λυπάμαι που το λέω, αλλά τη βλέπω και πάλι εκτός. Ενώ όλο το στήσιμο είναι καλό, μόνο που σκέφτομαι την κάμερα συνέχεια πάνω της να κουνάει χέρια ακατάπαυστα με εκείνο το μονίμως υπερβολικό της στυλ και τις αντίστοιχες εκφράσεις, φτάνει.
    Πορτογαλία: Όχι, όχι, όχι. Εντελώς λάθος προσέγγιση. Ότι η τραγουδίστρια δεν το είχε, το ξέραμε εξαρχής. Το μόνο που θα μπορούσε να τους σώσει (και πίστευα ότι θα το αξιοποιούσαν) ήταν το άκρως καλοκαιρινό χορευτικό κομμάτι, με μια αντίστοιχη σκηνική παρουσίαση. Καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε εδώ. Εκτός.
    Ολλανδία: Φαίνεται να το μπορούν οι Ολλανδοί. Κομμάτι έξω από τα νερά του διαγωνισμού (αν και προσωπικά το λατρεύω), που η σκηνοθεσία, ωστόσο, δείχνει να το φέρνει πιο κοντά στον τηλεθεατή. Μακάρι!

  19. Αν κάτι σιχαίνομαι στη eurovision είναι τραμπάλες, κοχύλια, σημαίες και λοιπές μπούρδες επί σκηνής !
    Το Σαν Μαρίνο το έκανε πάλι το θαύμα του. Η Valentina είναι επίσημα η αποθέωση του κιτς στον διαγωνισμό. Η Πορτογαλία επίσης ασχολίαστη…
    ΟΛΛΑΝΔΙΑ είσαι μια όαση σε αυτή την τετράδα!

  20. Η Μολδαβία με εξέπληξε θετικά τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά με αυτό το έντονο dark – thriller στοιχείο…Πάντως, ελπίζω να μην φορέσει τη στολή του ROBOCOP η τραγουδίστρια στη βραδιά του ημιτελικού! Θεωρώ ότι θα παλέψει για την πρόκριση αλλά στο τσακ δεν θα τα καταφέρει
    Άγιος Μαρίνος. Φεστιβαλική παρουσίαση για την Βαλεντίνα κλασικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο…Και το ερώτημα που γεννάται είναι θα ξαναπροσπαθήσει και του χρόνου μπας και μπει τελικό?!?!? :/
    Πορτογαλία. Αν είχαν και την απειροελάχιστη περίπτωση να το ‘σώσουν’ λόγω σκηνικής παρουσίας, την έχασαν κι αυτή. Φωνητικά απλά…ΔΕΝ!
    Ολλανδία. Λατρεμένο τραγούδι! Ωραία – γήινη η παρουσίαση και πολύ καλοί φωνητικά οι perfomers. Το θέλω τελικό και δε νομίζω να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να περάσει 🙂

  21. Μολδαβία: Απρόσμενα καλή η ερμηνεία της Κριστίνα, καμία σχέση με την κιτσερέλλα του εθνικού τελικού.
    Αγ. Μαρίνος: Ήξερα πως έχει πολύ μικρό πληθυσμό, αλλά τι στην ευχή, μία τραγουδίστρια έχει όλη κι όλη??? (πραγματικά, δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ να κοπεί στον ημιτελικό για να μην ξαναδώ αυτό το… πράγμα ή να περάσει στον τελικό φέτος, μπας και δεν την ξαναδούμε και του χρόνου)
    Πορτογαλία: Εντάξει, η κοπελίτσα δεν το πολυέχει, το ξέραμε από την αρχή. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το χαντάκωμα σε ένα τραγούδι που κυριολεκτικά μπορείς να κάνεις παπάδες.
    Ολλανδία: Αυτή είναι έκπληξη!!! Μακάρι να περάσει με τα 1000!!!

  22. Μολδαβία: Μια μαυρίλα και μια ξανθιά καούκα διακρίνω. Δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα.
    Άγιος Μαρίνος: Τρίτη φορά στο διαγωνισμό και ακόμη δεν έμαθε να κινείται. Ασυγχρόνιστη τελείως με το ρυθμό του τραγουδιού. Δεν βλέπω καμία τύχη.
    Πορτογαλία: Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Οι σημαίες και οι χορευτές που τις κρατούν είναι χάλια. η τραγουδίστρια λίγο ξυλάγγουρο. Κρίμα γιατί ήλπιζα σε μια καλή παρουσία και στην έκπληξη αλλά με τέτοια εμφάνιση δεν βλέπω προκοπή.
    Ολλανδία: Μοιάζει να είναι η πιο αξιοπρεπής σημερινή παρουσία. Με χαλάει όμως που δεν είναι στραμμένοι προς τον κόσμο. Ελπίζω να μην πουν όλο το τραγούδι από αυτές τις αντικριστές θέσεις.

  23. Μολδαβία:Ωραίο τραγούδι αλλά δεν περνάει τελικό..
    Αγιος.Μαρίνος:Βαλεντίνα και κιτς πάνε πακέτο…κάθε φέτος και χειρότερα…για άλλη μια χρονιά εκτός…
    Πορτογαλία:Θα ήθελα μία καλύτερη σκηνική προσέγγιση γι’αυτό το καλοκαιρινό δροσερό τραγούδι..
    Ολλανδία:Μπράβο τους,άψογοι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ