ΟΥΚΡΑΝΙΑ: H Mariya Yaremchuk μιλάει στον OGAE Greece!

Πανέμορφη, δροσερή και χαρούμενη, η εκπρόσωπος της Ουκρανίας πέρασε ένα έντονο διήμερο στην Αθήνα πριν αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη την Κυριακή. Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Shamone, έδωσε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον OGAE Greece και την ευχαριστούμε πολύ!

του Αντώνη Καρατζίκου.

Καλωσήρθες στην Ελλάδα!

Σ’ευχαριστώ!

Έχεις ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τραγούδια του διαγωνισμού φέτος. Είναι χορευτικό, οπότε όλοι περιμένουν να κάνεις ένα ανάλογο σόου επί σκηνής. Τι έχετε σχεδιάσει;

Έχω σκοπό να στίψω τον εαυτό μου σαν λεμόνι (γέλια)! Είναι μια πολύ μεγάλη σκηνή αυτή της Κοπεγχάγης, με πολύ κόσμο να παρακολουθεί και υπάρχει και η δύναμη της μουσικής! Αυτός ο συνδυασμός μες στο μυαλό μου είναι εκρηκτικός. Θα προσπαθήσω να βρω μέσα μου και την πιο μικρή αποθήκη ενέργειας για να την χρησιμοποιήσω.

Συμμετείχες πέρσι σ’ένα ακόμα διεθνές φεστιβάλ, το New Wave Festival. Το να συμμετέχεις στη Eurovision είναι κάτι παρόμοιο για σένα ή το έχεις στο μυαλό σου σαν κάτι μεγαλύτερο;

Φυσικά και η Eurovision είναι κάτι μεγαλύτερο. Η μόνη ομοιότητα με το New Wave είναι οτι εκπροσωπείς μια χώρα και μέσα στα 3 λεπτά που διαρκεί το τραγούδι πρέπει να βάλεις όλη την ψυχή σου, όλη τη δύναμη που έχεις για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου. Είναι μια πολύ δυνατή αίσθηση! Είναι επίσης μια εξαιρετική ανταλλαγή ενέργειας με όλους τους συνδιαγωνιζόμενους και τους φίλους του διαγωνισμού. Μοναδική ατμόσφαιρα!

Φέτος το DR έστειλε σε όλες τις χώρες ένα video με ό,τι έχουν ετοιμάσει για την συμμετοχή τους. Το είδες αυτό το video, είστε ικανοποιημένοι;

Είμαστε ευχάριστα σοκαρισμένοι θα έλεγα! Το DR έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλα! Η σκηνή είναι παραμυθένια. Θα προσπαθήσω να είμαι αντάξια όλης αυτής της δουλειάς.

Φαντάζομαι οτι έχεις ακούσει το Ελληνικό τραγούδι. Σου αρέσει;

Πιστεύω οτι είναι το πιο «καυτό» καλοκαιρινό χιτ. Θα ακούγεται σε κάθε κλαμπ, σε κάθε παραλία φέτος! Τα παιδιά είναι πολύ νέα, φρέσκα, δυναμικά, γοητευτικά και χαρισματικά! Τα κορίτσια της Ευρώπης θα τους βλέπουν στα όνειρά τους!

Τους έχεις γνωρίσει;

Φυσικά! Μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση.

Όπως γνωρίζω ήρθες 4η στη πρώτη Ουκρανική έκδοση του “The Voice”. Ήσουν δηλαδή στον τελικό. Θέλεις να μας πεις ορισμένα πράγματα γι’αυτή την εμπειρία;

Ήταν η πρώτη φορά που τραγουδούσα σε μεγάλο κοινό και ήταν η στιγμή που το τραγούδι έγινε από χόμπυ επάγγελμα. Μου άνοιξε το δρόμο για τη show business και το θεωρώ μεγάλο δώρο της μοίρας για μένα. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και ο νεαρός οργανισμός μου κατόρθωσε να ανταποκριθεί στην πίεση, καθώς είχαμε σόου κάθε Σαββατοκύριακο και υπήρχε ένα πολύ μικρό διάστημα για να προετοιμαστούμε. Αλλά άξιζε κάθε κόπο.

Πού αλλού ταξίδεψες από τότε που κέρδισες τον Ουκρανικό τελικό;

Ήμουν στη Μάλτα και στα φεστιβάλ του Άμστερνταμ και του Λονδίνου. Και τώρα φυσικά εδώ. Αυτό που με γοητεύει περισσότερο στη Eurovision είναι οτι σε όλα αυτά τα ταξίδια γνώρισα λαούς που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, έχουν άλλη κουλτούρα και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Διαφορετικά χαμόγελα, διαφορετικό βλέμμα. Είναι η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου.

Τι μουσική ακούς στον ελεύθερο χρόνο σου; Έχεις κάποιους καλλιτέχνες που αγαπάς ιδιαίτερα;

Αγαπώ την κλασσική μουσική. Μου αρέσει επίσης η lounge και chillout μουσική. Από καλλιτέχνες μου αρέσουν πολύ η Whitney Houston, ο Elton John. Μου αρέσουν πολύ και οι ethnic μουσικές κι έχει πραγματικό ενδιαφέρον για μένα να μπορέσω να συνδυάσω διάφορα ethnic στοιχεία με μοντέρνες μουσικές τάσεις στα τραγούδια μου.

Σχετικά με την εμφάνισή σου στη Eurovision; Θα προτιμήσεις κάτι αποκαλυπτικό ή κάτι πιο σεμνό;

Θα είμαι η Mariya από την Ουκρανία. Δεν σκέφτομαι να επηρεάσω τον τηλεθεατή με μια σέξυ εμφάνιση. Προτιμώ να είναι κάτι που μου ταιριάζει πολύ.

Ετοιμάζεις κάποια δισκογραφική δουλειά; Ποια είναι τα σχέδιά σου μετά τη Eurovision;

Η Eurovision είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και ήδη με έχει ωριμάσει αρκετά. Οπότε αισθάνομαι πολύ πιο έτοιμη να προχωρήσω δισκογραφικά. Μάλιστα σκέφτομαι μετά τον διαγωνισμό να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ακούσω τραγούδια από Έλληνες συνθέτες. Σκέφτομαι να κάνω ένα άλμπουμ με Έλληνες δημιουργούς και Έλληνες μουσικούς. Θα είναι υπέροχο και θα απολαύσω ταυτόχρονα και την Ελληνική θάλασσα και τον ήλιο!

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι στο επίκεντρο όλων των δελτίων ειδήσεων, σε όλο τον κόσμο. Από όλα τα κανάλια οι δημοσιογράφοι ψάχνουν εναγωνίως τη Ruslana να κάνει δηλώσεις. Είναι ίσως το πιο γνωστό πρόσωπο της Ουκρανίας σε όλο τον κόσμο κι αυτό ξεκίνησε από τη Eurovision. Θα ήθελες κάποια στιγμή να βρεθείς στη θέση της; Να ψάχνουν δηλαδή εσένα να μιλήσεις για τη χώρα σου – όχι απαραίτητα για κάποιο άσχημο λόγο – σαν πρέσβειρα της Ουκρανίας;

Νομίζω οτι είναι πολύ νωρίς να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, είναι έτσι κι αλλιώς ένα πολύ ακραίο γεγονός η σύνδεση του ονόματός σου με μια ολόκληρη χώρα. Ο διαγωνισμός υπάρχει μέσα μου αυτή τη στιγμή, όχι γύρω μου. Εκεί θα προσπαθήσω να ανταγωνιστώ τον εαυτό μου και να ωριμάσω. Δεν σκέφτομαι βραβεία και διακρίσεις, παρά μόνο τη μουσική. Το πρώτο μέλημα για έναν καλλιτέχνη πρέπει να είναι αυτό.

Mariya σε ευχαριστούμε πολύ γι’αυτή τη συνέντευξη!

Εγώ ευχαριστώ για την πολύ θερμή υποδοχή!

Αντώνης Καρατζίκος

4 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ