EUROVISION 2014: η 1η πρόβα από Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία και Βέλγιο!

Ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο για σήμερα γκρουπάκι χωρών από τον 1ο ημιτελικό, για την πρώτη του πρόβα, που διαρκεί από 40 λεπτά η καθεμία, σε αντίθεση με αυτήν του δεύτερου γύρου που θα έχει περίπου το μισό χρόνο διάρκεια.

Στη σκηνή το Αζερμπαϊτζάν με τη Dilara Kazimova και το τραγούδι της Start a fire. Για μια ακόμα χρονιά η συμμετοχή της χώρας αυτής είναι ψηλά στα στοιχήματα και συγκεκριμένα στη θέση 8 της συνολικής κατάταξης.

Γλυκύτατη και πανέμορφη η Dilara πάνω στην τεράστια σκηνή πλαισιώνεται από  μία χορεύτρια πάνω σε μια ιπτάμενη κούνια ενώ εκτελεί  χορευτικές κινήσεις που συνοδεύουν το τραγούδι.Στο πίσω φόντο χρώματα και κτίρια εναλάσσονται.Πολύ καλή φωνητικά με πλούσια και επιβλητική φωνή αλλά και στη σκηνική της παρουσία, από την πρώτη αυτή της πρόβα υπόσχεται ίσως ακόμα μία θέση στην τελική δεκάδα.

[youtube id=”kPwJNIsC_C0″ width=”600″ height=”350″]

Προτελευταία πρόβα για σήμερα αυτή της Ουκρανίας, με τη Mariya Yaremchuk επί σκηνής να τραγουδάει Tick – Tock, ένα τραγούδι που τελικά άρεσε πολύ από ότι φαίνεται από το σκαρφάλωμά του στην 4η θέση των στοιχημάτων.

Η όλη παρουσίαση ξεκινάει δυναμικά με τη Mariya Yaremchuk να βρίσκεται πάνω στη σκηνή μαζί με έναν άνδρα χορευτή που περιστρέφεται στο εσωτερικό ενός τροχού. Το πίσω φόντο λούζεται από μπλε χρώμα με απεικονίσεις στην οθόνη τροχών που γυρίζουν σε αρμονία των όσων διαδραματίζονται ζωντανά επί σκηνής. Προς το τέλος η τραγουδίστρια ανεβαίνει στο πάνω μέρος του τροχού, ενώ ο χορευτής συνεχίζει να περιστρέφεται. Φωνητικά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε (και μας είχε συνηθίσει η Ουκρανία), ακουγόταν κάπως απογοητευτική.

[youtube id=”kvc1wqPvqp8″ width=”600″ height=”350″]

Την αυλαία της σημερινής μέρας κλείνει η πρόβα του Βελγίου με τον Axel Hirsoux να τραγουδάει για τη μητέρα του , Mother, σε ένα πολύ συναισθηματικό τραγούδι που φέρνει το Βέλγιο σε μια ασυνήθηστα υψηλή θέση στα γραφεία στοιχημάτων (11η).

Επί σκηνής ο Axel Hirsoux εμφανίζεται με πολύ καλη ενδυμασία και με μια γυναίκα που συμβολίζει τη Μητέρα, να κινείται με τον ρυθμό του τραγουδιού.Το φόντο πίσω του και στη σκηνή πλημμυρίζει από μωβ και μαύρο χρώμα, ενώ η φωνητική του επίδοση πραγματικά κλέβει την παράσταση. Σίγουρα ένα από τα φαβορί.

[youtube id=”wfg3q1Otx7c” width=”600″ height=”350″]

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Γιώργος Διαματάρης

sourceurovisiontv

54 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το ομορφο που το ειδες?εννοεις την ακροβατισσα να υποθεσω?για τσιρκο μια χαρα ειναι!για γιουροβιζιον οχι ομως!ηρθε η στιγμη του αποκλεισμου για τους αζερους…εκτος και αν λαδωσουν παλι ως συνηθως!!!!!!!!!!!

  2. Start a fire λέει, και η άλλη κάνει ακροβατικά στον αέρα. Το τραγούδι είναι απλά ένα νανούρισμα, τίποτα περισσότερο, που όμως θα στηριχτεί από την τουρκική διασπορά και θα αρέσει εντελώς τυχαία (;) σε επιτροπές και κοινό συγκεκριμένων χωρών.

  3. Καλά περιμένω εκπληκτικές εικόνες στους δέκτες μας με κάμερες που θα δείχνουν την ακροβάτισα από ψηλά και την τραγουδίστρια πιο κάτω αλλά θα είναι το μόνο πράγμα που θα εντυπωσιάσει όπως και οι φωτιές που σίγουρα θα βάλουν αλλά το τραγούδι μόνο του σε στέλνει απευθείας για ύπνο…

  4. καλά δεν πρόλαβα να δώ τίποτα.. με το που ξεκίνησε το βίντεο, σταμάτησε! επειδή όμως άκουσα, βρήκα καλή την ιδέα με τα φωνητικά σε μερικά μέρη.. αλλά ακόμη μια φορά, δεν χρησιμοποίησαν το 100% των δυνατοτήτων αυτής της σκηνής.

  5. τα σχόλια εδώ μέσα είναι τραγικά .. μέχρι και οτι έχουν κακό προαίσθημα για την Ελλάδα είπαν,για το εύρημα της ειδικότερα… τραγικό,τραγικό,τραγικό!!

    • δηλαδή δεν σε πειράζουν άλλα κι άλλα που γράφωνται εδώ μέσα και σε πείραξε το προαίσθημα που έχω.. τι είναι άραγε πιο “τραγικό, τραγικό, τραγικό” ? 😉

  6. Πραγματικα κακο τραγουδι, το μονο αποσπασμα του αζερμπαιτζαν που ειναι καλουτσικο ειναι αυτο που επελεξαν για το βιντεο. Το βλεπω εκτος δεκαδας, δεν εχω καταλαβει αυτην την υποχρεωση να πηγαινει καθε χρονο καλα. Διαλεξε μια βλακεια και θα το πληρωσει

  7. Το Αζερμπαϊτζάν μου αρέσει περισσότερο από την Αρμενία. Πιστεύω θα τερματίσει 4η-7η θέση. Έχει ωραίο τραγούδι και φωνάρα. Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς αλλά εμένα μου αρέσει

  8. Παιδιά αυτό που μας δείχνουν είναι τίποτα μπροστά στην συνολική εμφάνηση… Η Ρωσία είναι πραγματικά απίστευτη πάνω στην σκηνή. Μαγικές εικόνες θα δούμε από την συγκεκριμένη συμετοχή (είδα φώτο). Κρίμα που την ανέλαβε ο Φωκάς σε μια τέτοια περίοδο, που η Ρωσία έχει γίνει πολύ αντιπαθής στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο…

  9. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια όπως και του φίλου μου Donnie
    Το τραγούδι αυτό αξίζει να τερματίσει στην τελική 5αδα.

  10. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια όπως και του φίλου μου Donnie
    Το τραγούδι αυτό αξίζει να τερματίσει στην τελική 5αδα.Μιλάω για το Αζερμπαιτζαν

    • εσυ παντως αυτην την υπερμετρη συμπαθεια και αγαπη που δειχνεις προς τον darko θα πρεπε να σε προβληματισει λιγακι..εκτος κι αν εισαι ερωτευμενος μαζι του οποτε γραψε λαθος..

  11. ωραιο της Ουκρανιας, αυτη την κοπελα την συμπαθω πολυ οπως και το τραγουδι της.

    • Δεν ακουγόταν καλά στα φωνητικά, αλλά εκείνο τον άντρα-χάμστερ ποιός το σκέφτηκε;

  12. Και εγώ αγαπώ Ουκρανία. Θα την ψηφίσω και για όσα τραβάει από την Ρωσία. Πιστεύω εξαιτίας αυτού η Ουκρανία θα βγει κάπως έτσι.

    Κοινό:2/16 , Επιτροπές:5/16

    • H Γιαρεμτσουκ είναι ρωσόφωνη οπότε και τους μίλησε και τις φίλησε και ενδεχομένως να κανόνισε τις λεπτομέρειες μετεγκατάστασης της στη Ρωσία.

  13. Καλά φοβερή φωνή το βέλγιο αλλά η άλλη σαν τον χάρο πως πετάγεται έτσι και τρομάζει τον κόσμο….. Ειδοποία μας ρε…. Τι μας κόβεις την χολή στα καλά καθούμενα….

  14. Το βελγιο θα σκισει σιγουρα. Το στυλ παχουλος με φωναρα και ευαισθητοποιημενους στιχους πιανει. Θεωρω οτι αξιζει την νικη

    • Το βελγικο τραγουδι ειναι αθλιο, δεν πιστευω οτι θα μπει 10δα. Ο βελγος ομως εχει φωναρα, αυτο ειναι δεδομενο. Ενα τραγουδι/υμνος για τη μητερα του δε θα συγκινησει καθολου τα 15χρονα/30χρονα που ψηφιζουν. Η μαμα μου παντως ισως να το ψηφιζε για το στοιχο, αλλα δεν ασχολειται με τη γιουροβιζιον.

  15. Η κοπελα της Ουκρανιας ειναι πανεμορφη και σε συνεντευξη της στο Star μου φανηκε πολυ συμπαθης και εξυπνη..το τραγουδι της ειναι πιασαρικο και απο οτι ειδα εχει και εξυπνη εμφανιση..Το Αζερμπαιτζαν ειναι απο τις αγαπημενες μου συμμετοχες για φετος,τρομερη μπαλαντα..τωρα οσον αφορα τη σκηνικη της παρουσια δεν καταλαβα και πολλα απο αυτα που ειδα,παντως λογικα θα ειναι καλη οπως παντα..Παντως θα ηθελα κατι παραπανω απο τα βιντεα,πολυ μικρης διαρκειας και μετρια η ποιότητά τους..

  16. Νικο Χ πηγαινε ψαξου καλυτερα και μην αλλαζεις καθε τρεις και λιγο ονοματα…. Και μετα αναρωτιεσαι γιατι σου μπλοκαρουν τα μειλ. Και εσυ “George” πολυ αμφιβαλλω αν μενεις Σουηδια… Αν εμενες πραγματικα, δεν θα μας τα ειχες πρηξει, πηγαινε σε κανα ψυχολογο.

  17. Αζερμπαιτζάν-> Η κοπέλα είναι ΦΩΝΑΡΑ, αλλά έχω ξενερώσει με αυτό το στιλ από τη συγκεκριμένη χωρά that’s νισάφ που λένε και οι Εγγλέζοι! Το φόντο όμορφο, η χορογραφία με την ακροβάτιδα εκ πρώτης όψεως δεν μου κολλάει, το κάνει κάπως ερασιτεχνικό και εκτός θέματος, αλλά επιφυλάσσομαι για την τελική παρουσίαση!
    Ουκρανία-> Τί να πω… ΚΟΥΚΛΑΡΑ, ΚΟΥΚΛΑΡΑ, ΚΟΥΚΛΑΡΑ! Και φωνάρα! Εντυπωσιακό το background και επαγγελματική η σκηνική παρουσία, αν και περίμενα να δω κάτι σχετικό με ρολόι 🙂 Προβλέπω σίγουρο ΤΟΡ 10!
    Βέλγιο-> Η φωνή εντάξει δεν παίζεται του κυρίου ‘i want my mama’, αλλά αυτή η μητέρα του είναι λίγο cruella de vil ή είναι εντύπωσή μου?!?! Το classic παραμυθένιο φόντο, που βγήκε κατευθείαν από ανθολόγιο, μου θύμισε, παρεμπιπτόντως, λίγο la la love… Ελπίζω μην πλακώσει και το υπόλοιπο συγγενολόι 🙂

    • Eδώ είμαι…Μπορούσα να λείψω; 🙂

      Ο Μπούλης μου, το γλυκό μου το αγοράκι. Έχει αδυναμία στη μαμά του…γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε? Πειράζει κανέναν? Θεϊκή φωνή…αγγελική, τα φτερά του λείπουν μόνο! Κι από ντύσιμο σκίζει (καλά με τον περσινό θεό μου, δεν μπορεί να συγκριθεί, αλλά προσπαθεί το χρυσό μου)! Τί άλλο να κάνει δηλαδής; Οι αποκλειστικές πληροφορίες μου, τελικά επιβεβαιώθηκαν. Πάνω στη σκηνή εμφανίζεται η μητέρα του! Στα παρασκήνια μάλιστα και πριν βγει στη σκηνή, του φόρεσε ματόχαντρο και τον ξεμάτιαε τρις.
      Θα σειστεί το σύμπαν λέμε…
      Ψήφο στον Άxel…στο Βέλγο ημίθεο (θεός ήταν ο Ρουμάνος)…ΤΟ μεγάλο φαβορί…. 😀

      • Πρέπει να το παραδεχτείς όμως σαν τον Καρπάθιο Θεό δεν είναι… Από εκείνες τις αξέχαστες βόλτες του με την αμαξάρα στο video clip με εκείνο το εξαίσιό του φουλάρι ανέβηκε επίπεδο βάζοντας κοτζαμάν swarovski στην κάπα του Τρισμέγιστου Κόμη και τελικά εξυψώθηκε στα ουράνια, κοιτώντας από ψηλα τον απλό λαό να τον αποθεώνει… ΟΧΙ, με τίποτα δεν τον φθάνει ο Βελγούκος! 🙂

      • Βρε kyr…αααχχχχ γιατί μου τον θύμισες βραδιάτικα, τον Τρανσιλβάνιο Θεό μου? Ένα δάκρυ μόλις κύλισε από τα μάτια μου…Δεν μπορούσε να τον κατεβάσει ξανά η Ρουμανία, να σαρώσει στο διαγωνισμό? Δηλαδή η Βαλεντίνα καλύτερη είναι (sorry στη φίλη μου τη marika, αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται)? Κοίτα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί ο φουλαδοφόρος Θεός της μόδας και του γούστου, με τον φετινό εκπρόσωπο του Βελγίου…αλλά κάπου πρέπει να δώσω και ‘γω την ψήφο μου (ήδη πούλησα ένα μικρό αυτοκινητάκι που είχα, για να αγοράσω κάρτες). Αυτός ο νέος άλλωστε, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αγαπά τη μαμά του και δεν ντρέπεται να το παραδεχτεί ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών. Φήμες που λέγανε ότι θα τον ταΐσει επί σκηνής με το μπιμπερό, δεν επαληθεύτηκαν! Η κακοήθεια όλων αυτών, δεν θα περάσει! 😀

      • Δεν αντιλέγω πρέπει να’χει μια συνέχεια το πράγμα… Και κρίνοντας από τις συμμετοχές πιστεύω έκανες την καλύτερη επιλογή με το mama-boy! Και μόνο που έχει το θάρρος να πατήσει ‘γερά’ στο stage και να μοιραστεί τα συναισθήματά του είναι αξιέπαινος! Ελπίζω μόνο να μην τον κυνηγάει η μητέρα στο stage με το τάπερ! Απλά ξέρεις η σύγκριση είναι μοιραία… Sorry που σου ξύπνησα αναμνήσεις, ε! 🙂

    • sensei, λίγα τα λόγια σου για τον Βέλγο ημίθεο λέμε. Οι φήμες ότι πρόκειται για troll, δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλωστε ακόμη… 🙂

  18. 1.azerbaijan…h tupiki eurovisioniaki mpalanta pou akolouthei tin suntagi gia na petuxei…an auti h xwra sunexisei ta ”dika” tis ston diagwnismo omws tha prepei na stamatisoume na tin krinoume antikeimenika pia…
    2.oukrania…h pio sexy parousia tis fetinis eurovision kata tin gnwmi mou…omorfi kopela,dunamiko kommati kai opws panta h oukrania prospathei na mas entupwsiasei panw stin skini…isws h pio dunamiki prova gia simera kai eksou kai h katakorufi anodos sta stoiximata…
    3.velgio:o xontroulis,me tin polu wraia fwni kai tin mpalanta pou thelei na se aggiksei…exei ta fonta gia na petuxei,akolouthei tis pepatimenes alla auto tha fanei ti apixisi tha exei ston kosmo…kai gia kapoious pou lete oti einai h mitera tou auti panw stin skini diavaste pio prosextika panw sto arthro ti leei…”emfanizetai me mia gunaika pou sumvolizei tin mitera tou”…

  19. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΑΜΑ….Η ΟΥΚΡΑΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ….ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ,Η ΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΕΜΕΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ!!!!

  20. Μηπως μπορει καποιος απο τον ogae να διαγραψει ορισμενα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ σχολια…τα οποια ειναι εμετικα;;;…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  21. λοιπον και τα τρια τραγουδια ειναι αστα να πανε!πραγματικα ετσι που εμφανιζονται το ενα με μετα το αλλο ειναι η καλυτερη στιγμη για ζαπινγκ η WC!πραγματικα ανυποφορα!ειδικα η ουκρανια και το αζερμπαιτζαν!!

  22. Θα γίνει σφαγή στον πρώτο ημιτελικό. Κρίμα που ο Άγιος Μαρίνος είναι σε αυτόν..

  23. Εμένα το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν δε μου πολυαρέσει, αλλά αν ο σκηνοθέτης αποδώσει καλά τη σκηνική τους παρουσίαση (που μάλλον έτσι θα γίνει), πιθανότητα θα μπουν και πάλι 10άδα. Ερμηνευτικά ήταν μια χαρά, κάτι το οποίο δεν ισχύει και για την Ουκρανία. Σίγουρα η πιο αδύναμη φωνητικά για σήμερα, για να μην πω που κλαίω από τα γέλια με τον άνθρωπο-χαμστεράκι. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ισχύει και γι’ αυτήν ό,τι και για τη Ρωσία – πρώτο μισό του πίνακα της τελικής βραδιάς.
    Σε ό,τι αφορά το Βέλγιο, για μένα είναι από τα χειρότερα μου φέτος – τελείως ψευτοευαίσθητη συμμετοχή, που ελπίζω να φάει τα μούτρα της. Η πρόβα της, πάντως, ήταν φωνητικά άρτια, αλλά σκηνοθετικά σκοτεινή και κάπως “βαριά” – δεν αναφέρομαι στον όγκο του τραγουδιστή.

  24. Το Βέλγιο μάλλον θα πάει ψηλά φέτος, Όσο για το Αζερμπαϊτζάν, όπως πάντα μάλλον και φέτος θα είναι ψηλά. Βρίσκεται στην Eurovision από το 2008 δηλαδή μόνο 6 χρόνια και πάντα τα πάει πάρα πολύ καλά και πάντα με μία θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα, με την χειρότερή του θέση να είναι η 8η. Και η Ουκρανία όμως τα πάει αρκετά καλά κάθε χρόνο. Μάλλον αυτό θα γίνει και φέτος.

  25. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το Βέλγιο έκανε την καλύτερη πρόβα και από τις τρεις χώρες. Το χαμστεράκι της Ουκρανίας πολύ κιτς, και η Dilara πολύ υποτονική ερμηνευτικά. Ωστόσο απογοητεύτηκα, γιατί φέτος υπάρχουν πολλά τραγούδια που θα μπορούσαν επί σκηνής να φέρουν κάτι πιο φινετσάτο, όπως για παράδειγμα ένα πιάνο και ένα κουαρτέτο εγχόρδων, αλλά καμία δεν το επιχείρησε. Γενικά πολύ μινιμαλιστικές απόψεις φέτος (η Άρτα και τα Γιάννενα της Ρωσία once again εξαιρούνται).

  26. Αζερμπαιτζάν:Υπέροχη μπαλάντα,αλλά καλύτερα να λείπει το τρικ με την κούνια..
    Ουκρανία:Πιασάρικο αλλά πολύ κιτς..
    Βέλγιο:Φωνητικά άψογος αλλά οι στίχοι του τραγουδιού είναι σαχλοί..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ