EUROVISION 2014: Η ψηφοφορία του OGAE ΠΓΔΜ!

Συνεχίζεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του OGAE International Poll! Το 36ο fan club που ανακοίνωσε τα αποτελέσματά του είναι ο OGAE Macedonia κι έχουν ως εξής:

1 βαθμός – Γαλλία

2 βαθμοί – Σουηδία

3 βαθμοί – Νορβηγία

4 βαθμοί – Πολωνία

5 βαθμοί – Μαυροβούνιο

6 βαθμοί – Αρμενία

7 βαθμοί – Ιταλία

8 βαθμοί – Αυστρία

10 βαθμοί – Ουγγαρία

12 βαθμοί – Ισραήλ

Μετά και από την 36η ψηφοφορία, η κατάταξη έχει ως εξής:

1.Σουηδία     337

2.Ουγγαρία     230

3.Ισραήλ     205

4.Αυστρία     193

5.Αρμενία     145

6.Ηνωμένο Βασίλειο     141

7.Νορβηγία     123

8.Ισπανία     94

–  Ελλάδα     94

10.Μαυροβούνιο     75

11.Ιταλία     69

12.Δανία     51

13.Ολλανδία     31

14.Ιρλανδία     29

–  Γερμανία     29

16.Γαλλία     27

17.Αζερμπαϊτζάν     23

18.Ρωσία     22

–    Βέλγιο     22

20.Ρουμανία     18

–   Άγιος Μαρίνος     18

22.Φινλανδία     15

23.Ουκρανία     12

–    Σλοβενία     12

25.Ελβετία     11

26.Μάλτα     9

–    Εσθονία     9

–   Λετονία     9

–   Πολωνία     9

30.Λευκορωσία     8

31.Μολδαβία     7

–    Ισλανδία     7

33.Γεωργία     2

–    ΠΓΔΜ     2

Αντώνης Καρατζίκος

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΟΙΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΝΤΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ 6ΤΗ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ 0 ΟΥΣΤ ….

  2. Ενδιαφέρουσα η ψηφοφορία. Μόλις 2 βαθμοί στη Σουηδία που εγώ προσωπικά λατρεύω. 10 στην Ουγγαρία, πολύ καλή επιλογή!! 0 στην Αλβανία (πρωτότυπο!) Νομίζω πως αποτελεί την πιο πρωτότυπη ψηφοφορία OGAE. 3/10 στο top μου…

  3. Τίποτα της προκοπής δεν περίμενα από αυτούς τους ανύπαρκτους, για άλλη μια φορά θα μείνουν στους ημιτελικούς με την σαχλαμάρα που έστειλαν και την παρολιγο- γυναίκα για τραγουδίστρια τους!
    Πάλι καλά που δεν έδωσαν κατι στην Ισπανία και την κράτησαν κοντά μας για να την ξεπεράσουμε!
    Τώρα εινια η Ogae της Σουηδίας ή της Λιθουανίας?

  4. Γιατί τόση επίθεση; Παρά τις διαφορές των δύο κρατών, δεν θα έπρεπε να στεκόμαστε περισσότερο στα του διαγωνισμού;

  5. Ωραιο το τραγουδι τους αλλα δεν περναει! εχει πιο δυνατουσ αντυπαλουσ ! κι αλλο 12αρι για Ισραηλ, για να δουμε θα γινει το Jerusalim 2015? Μακαρι! Σουηδια ακαθεκτη! Εχει αλλουσ Ogae?

  6. Και για τα φανατισμένα πλήθη να υπενθυμίσω ότι οι γείτονες οι Σκοπιανοί μας τίμησαν πέρσι τον Μάιο ενώ τα “αδέλφια” μας οι Σέρβοι μας έριξαν κουλούρι – όχι ότι είναι υποχρεωμένος κανείς να μας ψηφίζει…
    Επίσης είναι καιρός να ξεκολλήσουμε λίγο και αντιμετωπίσουμε τον θεσμό ως διαγωνισμό τραγουδιού και μόνο.
    Επίσης να αναρρωτηθούμε πότε είναι η τελευταία φορά που ψηφίσαμε Σκόπια?
    Κι άντε τα Σκόπια δεν στέλνουν καλά τραγούδια.
    Τουρκία? Και δεν εννοώ κανά ψωρο τριάρι στη Hadise…Οι Τούρκοι μας έδωσαν 12άρι στην Παπαρίζου…Εμείς τι δώσαμε στο νικητήριο τους το 2003 ή στους Manga (2η θέση) το 2010…?
    Δυστυχώς η ψήφος μας κομπλεξίζει λίγο προς τις συγκεκριμένες χώρες!

    • στο νικητηριο δωσαμε ενα ωραιοτατο 7ρι και το 2001 ενα ωραιοτατο 10ρακι οποτε μια χαρα ειμαστε πατσι σχεδον μαζι και με τα 3ρια….. στους Manga επρεπε οντως να δωσουμε εστο μεχρι 4.

      • οποτε το 12ρι μας το χρωσταγαν διωτη αν δεν περνανε 7ρι, νικη γιοκ για αυτους μεχρι σημερα..

      • Δε διαφωνώ αλλά και πάλι οι Τούρκοι είναι λιγότερο κομπλεξικοί στη ψηφοφορία τους και περισσότερο χουβαρντάδες. Μη ξεχνάς και το 12άρι στην Aρμενία το 2008 !

      • θα πω κατι που θα σε κανει να γελασεις γιναμε και εμεις το 2004 με τους σκοπιανους στον ημιτελικο δωσαμε ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ 4 χαχαχαχα

      • παντος οσον αφορα Τουρκια πρεπει να ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο εμας οπως και εμεις απο εκεινους δεν χρωστα κανεις σε κανεναν αν και εμας νμζ ακομα μας χρωστανε αλλα τελος παντων 😛

      • εε υπηρχε Αζερμπαιτζαν αλλιως εκει θα πηγαινε οπως και το 2006 και το 2007 12ρι….

    • καταρχας φιλε donnie αν δεν ψηφιζαμε το 2003 την τουρκια δεν θα εβλεπε τη γιουροβιζιον ουτε με κυαλια!επισης και το 2004 τους δωσαμε 6 βαθμους οπως και το 2001 10 βαθμους!α και το 2006 ενα ωραιοτατο 3 για το τρισαθλιο σουπερ σταρ και την τραγικη σιμπελ!!και επειδη καταγομαι και ζω στη θρακη εχει τυχει να επισκεφτω ουκ ολιγες φορες την τουρκια και μη νομιζεις οτι τρελενονται για την ελλαδα ουτε επισης μας πολυσυμπαθουν!α και επισης το δωδεκαρι της τουρκιας στην αρμενια προηλθε απο την μειονοτητα των αρμενιων και οχι ιδιαιτερα απο τους τουρκους που ειναι γνωστο οτι δεν βλεπουν με καλο ματι την αδελφη χωρα αρμενια!

      • όταν μου θύμισε ο κοκομπλόκο τις υψηλές βαθμολογίες της Τουρκίας το 2006,07 και 08 προς Αρμενία, το φαντάστηκα περι μειονότητας…
        Εγώ πάντως που τυχαίνει να κατάγομαι από νησί μία ώρα απόσταση από Τουρκία, τουλάχιστον στα παράλια είναι αρκετά φιλικοί, γνωρίζουν Ελληνικά και οφείλω να πω πως σε κουζίνα και μουσικά ακούσματα είμαστε πολύ κοντά!
        Τέλος νομίζω πως τη νίκη της η Τουρκία το 2003, την οφείλει στην Κύπρο παρά σε μας…Εμείς την είχαμε ξαναψηφίσει.
        Αθροιστικά πάντως οι Τούρκοι μας έχουν δώσει υψηλότερους βαθμούς τα τελευταία χρόνια!

      • οντως αν θυμαμαι καλα ειχε κανει το σημα της νικης ο λουκας με εδοσε 8 ειναι θεμα και εκεινο χαχαχαχα αυτο και αν ειναι χουβαρντοσυνη… εγω δεν εχω θεμα με τους Τουρκους…αλλα ουτε και με τους Σκοπιανους οσον αφορα τον διαγωνισμο τουλαχιστον αλλα οταν κανω ενα κοσμιοτατο σχολιο στο Υoutubε και μου απαντανε με σχολια οπως Gayreece κλπ τη θες να κανω? 😛 και στελνουν και το τραβελι φετος αυτη και ο εμετος απο την Αυστρια..

      • Η Τουρκία το 2008 έδωσε 10 στην Αρμενία αλλά το 2007 της έδωσε το 12άρι.
        Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν έδωσε το το 2008 το 10άρι της στην Αρμενία η παρουσιάστρια φαίνεται ξεκάθαρα ότι ξίνισε.
        Δεν ξέρω αν το θυμάσαι Donnie

  7. περα απο γιοροβιζιον ειναι και απαισιος λαος…ουστ .και.να.μας.δινανε δεν θα με.ενδιεφερε

  8. εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα με τουρκους αλβανους κλπ…μονο με αυτη τη φάρα που ζει μεσα σε μια φουσκα περι μακεδονικης καταγωγης και δυστυχως με την προπαγανδα τους εχουν πεισει και τους ξενους.τεσπα βαρυνε πολυ το κλιμα…

    • προς funkerman τουλαχιστον οι σκοπιανοι δεν μας ειχαν 400 χρονια σκλαβια ουτε εχουν υπο κατοχη την κυπρο ουτε σκοτωσαν 1,5 εκατομμυριο αρμενιους και ποντιους!ετσι διοτι και η ιστορια δεν βλαπτει!εγω με εξαιρεση το ζητημα της ονομασιας δεν εχω αλλο θεμα με τα σκοπια,ενω με την τουρκια εχουμε ανοιχτες πληγες και απειρες διαφορες!

  9. @Ορεστη
    αν το παρεις ετσι και οι Βυζαντινοι ειχαν τοσους λαους υπο κατοχη στα 1000 περιπου χρονια της αυτοκρατοριας.και ναι οι τουρκοι λεηλατησαν εσφαξαν κλπ αλλα πλεον ειμαστε στο 2014 και οι λαοι εξελίσσονται. .το θεμα ειναι να μην το κανουν σε βαρος αλλου λαου..βλεπε σκοπια που καπηλευονται ονομα ιστορια κλπ..
    και πιστεψε με δεν περιμενα εναν ορεστη απο ενα σαιτ για την γιουροβιζιον να με παροτρυνει να διαβασω ιστορια.
    φιλικα

  10. καλα τωρα οτι ταυτιζεις το βυζαντιο με την οθωμανικη αυτοκρατορια ειναι το λιγοτερο ατυχες!!τελος παντων πιστεψε δεν εχω καια διαθεση να σου κανω μαθημα ιστοριας αλλα μην λεμε και οτι θελουμε!!δεν μπορω να δεχτω οταν καποιος λεει με εκνευριζουν τα σκοπια αλλα οι τουρκοι ειναι καλυτεροι..ειναι για μενα τουλαχιστον επιπολαιο και ανιστορητο..

    • ΄δεν το ταυτιζω το συγκρινω..γιατι και το βυζαντιο ηταν μια αρκετα σκοτεινη σελιδα στη ιστορια περα απο οσα γνωριζουμε εχουν καταγραφει σε βιβλια πολλα εκτροπα κατα τη διαρκεια της αυτοκρατοριας..το σταματω εδω γιατι εντος ειναι γιορτη τραγουδιου και οχι ιστοριας.

  11. Κρίμα που αρκετοί στο μυαλό σας μετατρέπετε μια ευρωπαϊκή γιορτή σε διαγωνισμό επίδειξης εθνικής ανωτερότητας και προσπαθείτε να βγάλετε τα πιο καθυστερημένα εθνικιστικά σας κόμπλεξ.
    Οι απόψεις ορισμένων προκαλούν φρίκη και επιβεβαιώνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας που είναι αδύνατο να ξεφύγει από τις μεσαιωνικές του αντιλήψεις. Και το αστείο είναι πως πιστεύει πως είναι υπαρκτό, αποκαλώντας τους άλλους ανύπαρκτους.
    Όνειδος!

  12. entaxei δεν τους αρεσε το τραγουδι δεν το ψηφισαν τοσο απλα!δεν στειλαμε και κανα αριστουργημα!ελεος με την εμμονη καποιων να μας ψηφισουν με το στανιο ολοι!

  13. ας ξεκινήσω αρχικά με την ψηφοφορία της χώρας αυτής: αν και δεν πιστεύω ΚΑΘΟΛΟΥ στις ψηφοφορίες OGAE, τις παρακολουθώ που και που! βλέπωντας λοιπόν την συγκεκριμένη ψηφοφορία, πιστεύω οτι είναι η πιο σωστή (για μένα). ούτε υπερβολές (βλ.Σουηδία) ούτε ψήφο μόνο στα φαβορί (βλ. Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία)! ΜΠΡΑΒΟ
    τώρα στο δικά μας θέματα: αυτό το σκοπιανικό μόρφωμα που αυτοαποκαλείται Μακεδονία (Yes, It’s Skopia) έχει αναγνωριστεί με το συνταγματικό του όνομα σε πολλές χώρες επίσημα και σε άλλες τόσες ανεπίσημα! εγώ που ζώ στην γερμανία, αποκαλείται απο ΟΛΟΥΣ Μακεδονία και αν τους πείς το όνομα ΠΓΔΜ δεν ξέρουν καν τι είναι…. Αυτά .

  14. Δεν μας ψήφισε η ΠΓΔΜ?????? Και εγώ περίμενα σαν μαλάκας για να δω τελικά αν θα περάσουμε την Ισπανία ή όχι και ποιος από τους 2 θα είναι στο 8 και στο 9. Έχει παραπάνω από 15 ogae που η Ισπανία και η Ελλάδα κοντραρίζονται για το ποιος από τους 2 θα είναι από πάνω, για να είμαστε τελικά ίσοι. Παλεύουμε τόσο καιρό με την Ισπανία για την 8η θέση και στο τελευταίο ogae που λες ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν, τελικά δεν γίνεται τίποτα απολύτως και μένουμε ίσοι.

  15. Η ΠΓΔΜ από το 2004 έως το 2013 έχει δώσει σε μας τους εξής βαθμούς 7(2004×2,2005&2006)3(2007,2008&2011 και 2012 αν δεν κάνω λάθος)4(2013)5(Ημιτελικός 2010). Αυτά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ