EUROVISION JUNIOR 2011: Νικήτρια η Γεωργία!

Το 5μελές συγκρότημα των Candy από τη Γεωργία, με το τραγούδι τους Candy music, κέρδισαν το διαγωνισμό της Eurovision Junior 2011, που έγινε χτες στο Ερεβάν της Αρμενίας. Για τη Γεωργία είναι το δεύτερο τρόπαιό της στην Eurovision Junior, μιας και το 2008 είχε ξανακερδίσει το διαγωνισμό με το τραγούδι Bzz από τους Bzikebi. 13 χώρες έλαβαν μέρος στη φετινή junior, η οποία περιελάμβανε εκτός τις παρουσιάσεις των διαγωνιζομένων τραγουδιών και παρουσίες γνωστών καλλιτεχνών στο μουσικό διάλειμμα που επακολούθησε, όπως η Sirusho (Eurovision Αρμενια 2008 – Qule qule 4η θέση) και Molly Sandén (JESC 2006 και Melodifestivalen 2009). Το νικητήριο τραγούδι (escdaily.com) έλαβε 108 βαθμούς , ενώ στη δεύτερη θέση κατετάγη με 103, η Ολλανδία με το Teenager από τη Rachel. Η τελική κατάταξη των χωρών έχει ως εξής:

 

1 GeorgiaCandyCandy Music108
2 the NetherlandsRachelTeenager103
4 RussiaEkaterina RyabovaKak Romeo i Dzhulyetta99
3 BelarusLidiya ZabolotskayaAngely dobra99
5 ArmeniaDalitaWelcome to Armenia85
6 MoldovaLerikaNo-No78
7 BelgiumFemkeEen kusje meer64
8 BulgariaIvan IvanovSupergeroy60
9 SwedenErik RappFaller57
10 LithuaniaPaulina SkrabytėDebesys53
11 UkraineKristallEvropa42
12 FYR MacedoniaDorijan DlakaZhimi ovoj frak31
13 LatviaAmanda BašmakovaMeness Suns31

[youtube id=”H0DmIe7jsVk” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”mm5j15h9heU” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”Lco1VBlpj-Y” width=”600″ height=”350″]

 

Ραντεβού το 2012 για τον 10ο διαγωνισμό της Junior, που θα γίνει στην Ολλανδία.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

 

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να καταλάβετε πόσο πολύ καλά μας κοροϊδεύουν. Η Γεωργία ψήφισε με τον εξής τρόπο:

    1 βαθμό για την Ρωσία
    2 βαθμοί για την Ολλανδία
    3 βαθμοί για την Λευκορωσία

    Η Γεωργία ψήφισε 12η (από τις 13). Οι 3 πιο πάνω χώρες ήταν το top3 όταν ακόμη η Γεωργία ήταν στην 4η θέση (κατά τη διάρκεια που ψήφιζε). Είναι πασιφανές ότι ακόμη και τα παιδιά την πατάνε με τα political votes και τα συμφεροντολόγια.

      • Νομίζω φίλε έδωσε 3. Περιμένω να βγουν τα βιντεάκια να το κάνω σίγουρο. Αλλά και πάλι ρε παιδί μου.. Τα παιδιά τί τα στέλνουν άμα θα ”εκπροσωπούν” τα συμφέροντα των άλλων και όχι τη χώρα τους?

        Και κατα τ’άλλα, υπάρχει κανόνας της EBU το πολύ 20 χώρες να συμμετέχουν στην JESC, για να μην παιρνάνε τα παιδιά απο τη διαδικασία των ημιτελικών και να κάνουν κακό στην ψυχολογία τους. Άμα η ψηφοφορία, που είναι το χειρότερο κομμάτι της βραδιάς για την ψυχολογία του εκπροσώπου, ο ημιτελικός θα τον νοιάξει?

        Άσε μην ανοίξω συζήτηση για τους εθνικούς τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί τι τραβάνε τα καημένα τα παιδάκια..

  2. Μετά από 6 ταξίδια μου στις πόλεις που φιλοξένησαν τους 6 πρώτους Τζούνιορ διαγωνισμούς Γιουροβίζιον (Copenhagen, Lillehammer, Hasselt, Bucharest, Rotterdam, Λεμεσός), μπορώ με σιγουριά να πω πως και τις 6 φορές έχω περάσει υπέροχα!
    Προσωπικά φέτος μου άρεσαν οι 4 από τις 5 πρώτες χώρες (θα πετούσα έξω την αρμένικη αηδία και θα έβαζα τη Σουηδία ή το Βέλγιο στη θέση της). Το χθεσινό σώου ήταν λιτό, το σκηνικό απλό και λειτουργικό, οι παρουσιαστές διεκπεραιωτικοί, και μάλλον κάποιος βιαζόταν να τελειώσει το σώου μια ώρα αρχύτερα, με αποτέλεσμα το σήμα της EBU στο φινάλε να πέσει πριν ολοκληρωθεί η επανάληψη του νικητήριου κομματιού!
    Η Γεωργία με τη δεύτερη αυτή νίκη της ισοφαρίζει τις δύο νίκες της Λευκορωσίας (2005 & 2007), ενώ και οι 5 πρώτες χώρες-και μόνον αυτές από τις φετινές διγωνιζόμενες- έχουν βραβευτεί στο 9χρονο παρελθόν του διαγωνισμού αυτού (Ρωσία-2006, Ολλανδία-2009, Αρμενία-2010)!
    Εξαιρετική η εμφάνιση της Sirusho και του ανδρικού χορευτικού συγκροτήματος που τη συνόδευσε, αλλά και του περσινού νικητή της JESC, ενώ η κουκλίτσα Molly Sanden ερμήνευσε το φετινό τραγούδι της UNICEF!
    Η Ολλανδία είχε μακράν το καλύτερο κομμάτι, αλλά έχασε από τους δικούς της ψήφους, αφού έδωσε 10 στη Γεωργία, για να λάβει από εκείνη ένα ταπεινό 2! Η δε FYROM ψήφισε για μια ακόμη φορά…αλλανταλλα, της Παρασκευής το γάλα!!!
    Καλή επιτυχία στην Ολλανδία, που για δεύτερη φορά μετά το 2007 αναλαμβάνει τη διοργάνωση, και μάλιστα του επετειακού δέκατου διαγωνισμού Junior Eurovision!

  3. Alexroussos,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε σχέση με τις ψήφους της FYROM,τι να πει κανείς..Θεωρώ επίσης πολύ μπαμπέσικη τη Γεωργία που ψήφισε όσο χειρότερα μπορούσε
    έναν στη Ρωσία,δύο στην Ολλανδία,και 12 στη Λιθουανία…Εμένα προσωπικά το αγαπημένο μου ήταν η Λευκορωσία η οποία και χαντακώθηκε απο το Βέλγιο που ψήφισε τελευταίο δινοντας της ενα ψυχρό δυαρι,ενω εδωσε και 10 στη Ρωσία και 12 στην Ολλανδία (αναμενόμενο).Πιστεύω παντως πως ηταν στημενο…παραπάει λιγο…οι Γεωργιανοί νικητες του 08′ ηταν εκει για να τισ υποστηρίξουν,η μια είχε γενέθλια,άλλαξαν ρούχα τελευταία στιγμή και ψήφισαν πολύ άκυρα…Εκπλήξεις της βρα΄διάς θεωρω φυσικά τη νίκη της απαισίας Γεωργίας (σε τραγούδι πάντα) καθώς και την 11η θέση της Ουκρανίας την οποία περίμενα ίσως και νικήτρια..Σίγουρα οι επιτροπές θα την χαντάκωσαν.Τελοσπάντων,πιστεύω πως οι Ολλανδοί θα ετοιμάσουν κατι πολύ καλό για τόυ χρόνου.Μέχρι τότε,περιμένω το τραγούδι της Ελβετίας για την Γιουροβίζιον,που ελπίζω να ειναι η Lys Assia…

  4. Διεκπαιρεωτική η διοργάνωση της Αρμενίας, την οποία δε σεβάστηκε ούτε το ίδιο το κανάλι αφού έκοψε δύο φορές για διαφημίσεις με την τελευταία νότα τραγουδιού. Δεν άφησαν ΚΑΝ να ολοκληρωθεί το νικητήριο στους τίτλους τέλους. Το βραβείο απαράδεκτο.
    Δυστυχώς ακόμη και εδώ που τουλάχιστον δεν υπάρχουν τα συμφερόντα της επόμενης διοργάνωσης, βλέπει κανείς οτι παίζονται μεγάλα παιχνίδια στις βαθμολογίες. Ας αποχωρήσουν (όσες) δυτικές έχουν απομείνει, να πετάνε το βραβείο μεταξύ τους οι ανατολικές σαν μπαλάκι.

    • Έτσι κι αλλιώς μόνο η Ολλανδία και το Βέλγιο έμειναν…άντε και η Σουηδία που είναι Σκανδιναβική.Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.Η Ολλανδία βέβαια δεν έχει λόγο να αποχωρήσει,κουτί της ήρθε η 1η και η 2η θέση στις διοργανώσεις 09 και 11.Αν φύγει τι να κάνει,μόνο με την ESC να ασχολείται?Αφού εκεί κάθε χρόνο πατώνει.Για το Βέλγιο δεν ξέρω.Εε,η Σουηδία από κει και πέρα θέλει να’ναι μέσα σ’όλα οπότε τα θελει ο κ…… της!

  5. SpK,κι εμένα η Λυκορωσία είναι το 10 μου, μετά τη Ολλανδία, αλλά και τρίτο βραβείο, ε, μην υπερβάλλουμε κιόλας!
    Τα 10 καλύτερά μου όλων των εποχών στην Τζούνιορ Γιουροβίζιον είναι:
    ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2011, ΒΕΛΓΙΟ 2006, ΕΛΛΑΔΑ 2005, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 2008, ΔΑΝΙΑ 2004, ΒΕΛΓΙΟ 2008, Π.Γ.Δ.Μ. 2008, ΙΣΠΑΝΙΑ 2003, ΕΛΛΑΔΑ 2003, ΙΣΠΑΝΙΑ 2004 (τί χαρισματικό πλάσμα η Μaria-Isabelle)!!!

  6. ρε παιδια και η λεττονια και η Μολδαβίαα πολύυ ωραίααα τραγούδιαα!………..ΒΑΣΙΚΑΑ ΟΛΑΑΑ ΤΕΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ<3!!ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝΙΚΑΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΑΑ΄)!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ