ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Πριν από τα Χριστούγεννα η ανακοίνωση του φετινού εκπροσώπου! Θα επιστρέψει τελικά ο Hari Mata Hari;

Οριστικό τέλος στις φήμες και στο αλαλούμ που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να δώσει η κρατική τηλεόραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, σχετικά με την εκπροσώπησή της στην Eurovision 2012.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ψυχαγωγικού προγράμματος του BHRTDejan Kukric, μέσα στις επόμενες ημέρες -και πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων– η τελική απόφαση του σταθμού θα ανακοινωθεί επίσημα, με την παρουσίαση του τραγουδιού και του ερμηνευτή που θα ταξιδέψουν στο Μπακού (escdaily.com). Όπως όλα δείχνουν, το δημόσιο κανάλι θα χρησιμοποιήσει για άλλη μια χρονιά τη μέθοδο της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Κι ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων αυτών, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μάλλον “περίεργο” παρασκηνιακό “θρίλερ” ανάμεσα στους ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης και στον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2006, Hari Mata Hari. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στις αρχές του φθινοπώρου κι έκαναν λόγο για απ’ ευθείας ανάθεση στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη αποδεικνύονται τελικά αληθείς, αφού πριν από λίγες μέρες ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του τα εξής: “είχαμε καταλήξει σε συμφωνία με το BHRT, ενώ ήταν προγραμματισμένο να υπογράψουμε το συμβόλαιο συνεργασίας μας στις 15 Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, καθώς ο καιρός περνούσε, κανένα στέλεχος του καναλιού δεν επικοινώνησε μαζί μου κι έτσι η υπόθεση αυτή εκκρεμεί…”. Μάλιστα, ο Βόσνιος καλλιτέχνης συμπληρώνει ότι οι συζητήσεις του με τον κρατικό φορέα βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο, καθώς είχαν συμφωνήσει και σε οικονομικό επίπεδο: “εξ’ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το BHRT, είχα προτείνει να καλύψω εγώ ο ίδιος τα έξοδα της αποστολής στο Αζερμπαϊτζάν, δίνοντάς μου -ως αντάλλαγμα- πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία ως προς τη συμμετοχή μου”. Ταυτόχρονα, οι προετοιμασίες του για τον επερχόμενο διαγωνισμό συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς ο ίδιος και η δημιουργική του ομάδα κατέληξαν στα δύο επικρατέστερα τραγούδια. Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται και η ανάθεση της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας στον Zeljko Joksimovic για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2012, περιπλέκοντας τα δεδομένα. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Hari Mata Hari βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Σέρβο εκπρόσωπο (και συνεργάτη του στην συμμετοχή του 2006), καθώς -όπως ο ίδιος δηλώνει- “δεν θα ήθελα να παρουσιαστούν δύο παρόμοια τραγούδια, από δύο όμορες χώρες, στην ίδια διοργάνωση”.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι ο προαναφερθείς καλλιτέχνης δείχνει καθ’ όλα έτοιμος για την εκπροσώπηση της χώρας του στον διαγωνισμό του 2012, καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από την πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης. Απομένει να δούμε εάν η ανακοίνωση των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνει το όνομά του.

Θανάσης Νάκος

 

Η συμμετοχή του Hari Mata Hari στην Eurovision 2006, με το τραγούδι “Lejla” (σε μουσική του Zeljko Joksimovic). Η συγκεκριμένη παρουσίαση κατάφερε να προκριθεί από την θέση του ημιτελικού της Αθήνας (267 βαθμοί), ενώ στον τελικό που ακολούθησε κατετάγη στην θέση του βαθμολογικού πίνακα (229 βαθμοί), σηματοδοτώντας την καλύτερη επίδοση που έχει επιτύχει ποτέ η χώρα στον διαγωνισμό.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. efoson einai olla ethma 8a shmetexh shgoura …… alla to shgouro einai oti me auton ton tropo 8a xa8oun polhthmoi ba8moi kai gia tous dio me apotelesma na xasoun thn protia kai 8a kerdhsh kapio pop komath px h ivi !!!!!!!!!!!!!!

    • exei kai dikio omos @Dimmis_f se periptosi p paei kai o Hari Mata Hari kai o Zeljko Joksimovic h bathmo tha diaskorpistoun se dio xores kai bori n kerdisi ali xora eno to a3izi kapios apo tous dio…!

  2. exei kai dikio omos @Dimmis_f se periptosi p paei kai o Hari Mata Hari kai o Zeljko Joksimovic h bathmo tha diaskorpistoun se dio xores kai bori n kerdisi ali xora eno to a3izi kapios apo tous dio…!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ