Ένα βίντεο έκπληξη από τους Freaky Fortune και τον Riskykidd! Δείτε το!

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάνε οι πρόβες για τη φετινή Eurovision και οι Έλληνες εκπρόσωποι μπαίνουν για τα καλά στο κλίμα του διαγωνισμού! Ετοίμασαν λοιπόν ένα υπέροχο πεντάλεπτο video με όλα σχεδόν τα νικητήρια τραγούδια των τελευταίων 10 χρόνων. Το φιλμάκι έχει ήδη αποσπάσει πολλά κολακευτικά σχόλια από τους φανς σε όλη την Ευρώπη και αποδεικνύει την αγάπη που έχουν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια στο διαγωνισμό της Eurovision.

Απολαύστε το!

Αντώνης Καρατζίκος

71 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έχουμε δει το βίντεο, αν μπορείτε ανεβάστε τις ψηφοφορίες των OGAE και σιγά σιγά να αρχίζετε να παρουσιάζετε τις συμμετοχές 😀

  2. Πολύ ωραία covers, μα πάνω απ’ όλα πανέξυπνη και σοβαρή κίνηση αυτοπροβολής. Μπράβο στα παιδιά!

    • Oι καλλιτέχνες είναι προτιμότερο να “μιλάνε” με την μουσική…Μπράβο στα παιδιά!

  3. Πανεξυπνη κινηση απο τα παιδια μας τη σημερον ημερα που η υπαρχουσα οικονομικη κατασταση δεν μας επιτρεπει πολλα στο θεμα του promotion. Φοβερο το βιντεακι με τις επανεκτελεσεις, οι οποιες ειναι υπεροχες! Ιδιως επαθα πλακα συνθετικα με τη μιξη ‘My number one’ και ‘Hard roch hallelujah’, οπως και το ‘satellite’ με το ‘wild dances’ πολυ ομορφο επισης! Παρεπιμπτοντως, μιας και αφησαν καποια τραγουδια εκτος, καλο θα ηταν ενα απο αυτα να ηταν το ‘Running scaresd’ 🙂 Με αυτη την κινηση παντως δειχνουν και την αγαπη τους για το διαγωνισμο. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ !

  4. Πραγματικα πανεξυπνη ιδεα για να προωθηθουν!Χωρις να ξοδευτουν χρηματα σε ατελειωτα προμο τουρ(που τα συνηθιζε το αζερμπαιτζαν) κανουμε ενα πολυ καλο promotion μεσω του διαδυκτιου.Καλη επιτυχια και περιμενουμε περισσοτερα.

    • Γύρω στο #15
      Πάμε καλύτερα από πέρσι σε tops στο ΥΤ και σε polls από fans!
      Γύρω στην ίδια θέση με πέρσι στα στοιχήματα.
      Νομίζω θα πάμε καλύτερα από πέρσι και στους OGAE , αλλά σε καμία περίπτωση καλύτερα από 6η θέση τον Μαίο!

  5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΟΛΥ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΨΟΓΟΣ ΦΩΝΗΤΙΚΑ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ….ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ….ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

  6. Έξυπνη και πρωτότυπη κίνηση το βίντεο medley με όλα σχεδόν τα νικητήρια τραγούδια των τελευταίων 10 χρόνων!! Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν για το τελικό αποτέλεσμα!! Ο Νικόλας έχει καταπληκτική φωνή (για όσους τον θυμούνται και από το X Factor). Αναμένουμε την εμφάνιση στις 5 Απριλίου στο Άμστερνταμ. Καλή επιτυχία στα παιδια!!!

  7. Υπεροχο. Μην ξαναλεω τα ιδια ηταν πανεξυπνη κινηση και πολυ καλη προβολη. Αρεσει πολυ και στους ξενους

  8. Απλά άψογο, συνδύασαν όλα τα νικητήρια τραγούδια με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Θα ήθελα να έβαζαν μέσα και το Molitva, αλλά οκ τους συγχωρώ, δεν είναι εύκολο να τραγουδήσεις στα Σέρβικα άμα δεν τα μιλάς. Στο σημείο που συνδύασαν το my number one με το hard rock hallelujah μου θύμησε λίγο την διασκευή του my number one απο το Σουηδικό heavy metal συγκρότημα dream evil.

  9. Πολυ ωραιο Βιντεο!!!..και πολυ εξυπνη κινηση…ΑΛΛΑ..πιστευω πως πρεπει να μεινουμε στο τραγουδι που στελνουμε..κι οπως και να το κανουμε..δυστηχως..δεν το βλεπω να κανουμε κατι…εννοω 10αδα…ΚΡΙΜΑ!!..αν ειχαμε και ΚΑΛΟ τραγουδι…θα τα πηγαιναμε καλυτερα..γιατι φαινεται οτι τα παιδια εχουν ΤΑΛΕΝΤΟ!!..

  10. Eurofan
    ΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΤΟ ΑΓAΘΩΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑΚΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ.ΗΔΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ RESPECT ΟΙ F.F KAI RISCY ME AYTO TO APISTEYTO COVER.OYST ΒΑΛΚΑΝΟΓΥΦΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  11. NikoX
    sou εχω γραψει κι αλλη φορα τι μπορεις να κανεις με τ αγγλικα σχολια.
    Πληκτρολογησε το google translate πανε στη σελιδα διαλεξε English και Greek kane copy paste to κειμενο που θελεις να μεταφρασεις kai eχεις σε γενικες γραμμες μια μεταφραση.
    Συγκεκριμενα εδω απο αυτο που εγραψες ρωτανε απο τα νικητηρια τραγουδια των τελευταιων χρονων που τραγουδανε οι FF ποιο μας αρεσει πιο πολυ.

    • Σορρυ,να το διευκρινισω για να μην σε μπερδεψω ,ρωτανε με τον τροπο που τα τραγουδανε τα παιδια ποιο μας αρεσει πιο πολυ.

  12. Ναι. 2-3 σχολια. ΟΧΙ 10 ΚΑΙ ΟΥΤΕ SPAM. Το τελευταίο δε προκειται να σου εξηγήσω τι είναι

    • χαχαχαχαχαχαχαχ επικο !! ναι ειναι φυσιολογικο να ζηλεψει καποιος επειδή καποιος αλλος νομιζει πως ειναι μεγαλυτερος eurofan .. δεν υπαρχει “λιγο και πολύ eurofan”.. στην ουσια χεστηκαν οι αλλοι αν αυτο θες να νομιζεις σορρυ κιολας…! ρωτας συνεχεια απλα αν θα παρουσιαστουν οι συμμετοχες, λες και περιμενεις την παρουσιαση για να δεις μια συμμετοχη μιας χωρς -_- , επισης ρωτας συνεχεια για τις ψηφους των αλλων ogae που στην ουσια δεν εχουν αργησει μκαι μοναχα 2 εχουν βγει ακομα και επισης γραφεις διαρκως ποσες μερες μενουν για τον διαγωνισμο λες και ολοι εδώ σε περιμεναν πως και πως για να συνεχισεις την αντιστροφη αυτη μετρηση.. ενας λογος που δεν μπαινω τοσο συχνα εδώ ειναι που σε ολα τυα σχολια θα δω την απαντηση σου (οχι προσωπικα εσενα αλλα και 2-3 αλλων) που μπαινουν απλα για να πεταξουν 1-2 σχολια σε οοοοοοοοοοοολα τα ποστ καθε thread.. νομιζω το παρατηρω και σε αλλα μπλογκ περνα eurovision γενικα tv blogs εκτος κ αν δεν εισαι εσυ εκεινος ο νικος χ οποτε συγγνωμη για την παρεξηγηση..!
      φιλικα παντα, απλα επιδη φαινεται λιγο ασχημο..

    • thread ειναι το θεμα σε καποιο μπλογκ οπως ολα αυτα που ανοιγουν εδω στον ογκαε και σε ενα απο αυτα ειμαστε τωρα.. αναφερομουν σε διαφορα μπλογκ τηλεορασης οπως gossip , zappit , tvnea κλπ… αν οντως εισαι εσυ μ φαινεται υπερβολικα παραξενο το οτι σε ενδιαφερει περαν της γιουροβιζιον τι εχει η τηλεοραση 24 ωρες το 24ωρο.. δε ξερω ισως εμενα μ φαινεται υπερβολικο αλλα μπορει οντως να θες να βλεπεις τα παντα απο ειδησεις μεχρι και τελεμαρκετινγκ , αλλα φαινεται πρς τα εξω για μενα τουλαχιστον, ασχημο το να σχολιαζεις τα παντα και τοσες φορες… !

  13. Αρμενια, Νορβηγια και Σουηδια ειναι τα φαβορι και εκει θα παιχτει. Ελλαδα θα μπει δεκαδα ανετα ΑΝ κανουν μια εξυπνη σκηνικη παρουσια με καλη ερμηνεια! Αλλωστε οταν οι επιτροπες εβγαζαν 6-7 θεση τους Jedward με το LIPSTICK ηταν καλυτεροι ?? e?

  14. καταπληκτικοοοοο!!! τελικα αυτα τα παιδια εχουν τρομερες φωνες,ορεξη κι ταλεντο πανω απ’ολα!!! μπραβο κι παλι μπραβο!!!
    τωρα για την δανια δεν μπορω να προβλεψω τι θα κανουμε παντως η αληθεια ειναι πως στα στοιχηματα ειμαστε πανω κατω στα περυσινα αλλα στο youtube παμε καλυτερα κι στην ψηφοφορια τον ogae νομιζω θα παμε πολυ καλα!
    περυσι,αν κι δεν ημουν απο την πρωτη στιγμη λατρης του τραγουδια,σιγα σιγα το αγαπησα,κι αφου ειδα την σκηνικη παρουσια το βραδυ του τελικου ειχα μια προαισθηση για 10αδα…5η-10η θεση αν κι κατι μου εκανε η 6η κι τελικα βγηκαμε 6οι 😛 φετος ακομα δεν μπορω να πω κατι με σιγουρια παντως θα’μαστε σιγουρα τελικο κι στην 15αδα…απο’κει και περα αν η σκηνικη παρουσια ειναι καλη παμε για 10αδα κι για 5αδα…φετος δεν ξερω κατι μοου κανει η 4η-8η θεση αν κι κλεινω στις ζυγες 😛 αντε να δουμε 😀

    • εννοω στα τοπ των φανς…αλλα κι παλι οι προβολες δεν εχουν σημασια περυσια το μαυροβουνιο ειχε τις περισσοτερες απ’ολα τα τραγουδια….αλλα τελικο δεν περασε! επισης πολλες προβολες εχει κι η αυστρια αλλα τα dislikes ξεπερνουν κατα πολυ τα likes 😀

  15. Moor…
    Παλι υπο την επιρεια ουσιων εισαι και μπερδεψες το site??…προτιμω πατσα,παρα το χορτο που καπνιζεις εσυ…γραφεις ηλιθιοτητες….και επειδη κερδισαν το ρισπεκτ που λες τι παει να πει αυτο??…οτι θα κερδισουμε???..Α ρε μαστουρωμενο προβατο…κανε ΜΠΕΕΕΕΕ…ΑΗΔΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ…

  16. eurofan
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ.ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

  17. Moor….
    Απο σεβασμο για τους αλλους δρν θα αρχισω τα μπινελικια…γιατι εγω δεν καπνιζω χορτα…και ουτε θα ριξω επιπεδο…δεν ειμαι ΑΓΓΡΑΜΑΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ….

    Υ.Γ1…ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΠΩΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ,ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ,ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ…

    Υ.Γ2..ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ…ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΜΙΛΙΑΣ.ΣΟΥ..

    Υ.Γ3..ΖΗΤΩ ΞΑΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ…

  18. Αντε γεια παιδια,τα ξαναλεμε οταν καθαρισει το τοπιο.
    Ευροφαν,
    μην ασχολεισαι καν.

  19. Εξαιρετικες εκτελεσεις. Πραγματικα μπραβο στα παιδια. Μονο το molitva ελειπε απο τη τελευταια δεκαετια αλλα προφανως γιατι ειναι στα σερβικα.

  20. Παρα πολυ καλο βιντεο αλλα μου φαινεται δεν ηταν λαιβ(πολυυυυυυυυυυυυ καλο για λαιβ).
    Δεν ειχαν μεσα Σερβια και Σουηδια.
    Πηραμε και τους πρωτους μας 3 ποντους απο ΟGAE France!
    Παντως φετος εχω τρελλαθει με ΑΡΜΕΝΙΑ…πολυ καλο αλλα κατι μου λει οτι ο διαγωνισμος θα στηθει να παει σε χωρα που θα μπορουσε να καταληξει στο τοπ5.(Μου μυριζει Αγγλια και δεν το αξιζει).

    • To λένε το euphoria.
      Δεν ξέρω αν όλο αυτό που έχει στηθεί με Αρμενία φέτος είναι πραγματικό.Προσωπικά για μένα με τίποτα δεν αξίζει να νικήσει.Έχω μεγάλη περιέργεια πραγματικά.
      Όσο για Η.Β έχει τις προδιαγραφές να κερδίσει όσο αμοφιλεγόμενο κι αν ειναι το τραγούδι.Άλλους τους χαλάει ο τίτλος,άλλος το νόημα άλλος το θεωρεί παλιακό.Όπως και να έχει είναι υποψήφιο για νίκη φέτος.Και για μένα το αξίζει πολύ περισσότερο από της Αρμενίας.

      • Αυτα ειναι γουστα για εμενα πιο “ψευτικη” και cheesy μπαλαντα απο της αγγλιας δεν υπαρχει.Ο δε τιτλος ειναι γελοιος και παραπεμπει σε τραγουδια του 90(παιδια της υφηλιου).Το δε τραγουδι απο μονο του χανεται το σωζει η τραγουδιστρια(δηλαδη οπτικα ειναι πιο ωραιο γιατι εχουν στησει τον κοσμο να χορευει να χειροκροτα κ.τ.λ).
        Φυσικα εχει στηθει η νικη πολλες χρονιες και με την κριση ενας λογος περισσοτερος εξαλλου μια νικη της Αρμενιας δεν θα δωσει αυτο που θελει η EBU αντιθετα η Αγγλια τους εξυπηρετει.Με ολα αυτα ομως ξυπνα και ο κοσμος και δεν ψηφιζει στημμενους διαγωνισμους.Εβγαλαν και βιντεο που δειχνει πως βγαινει το αποτελεσμα κ.τ.λ ενα παραμυθακι για να δεχθουν οι περισσοτεροι μια νικη που ερχεται μαλλον αδικη!

  21. Ναι αλλά φίλε ConP κάτι που είναι άδικο για κάποιους για άλλους είναι δίκαιο.Δεν μου αρέσει η Αρμενία αλλά δεν θα θεωρήσω άδικη μια νίκη της αλλά υπερβολική.Νομίζω πως έχουμε πέσει στο τριπάκι να μιλάμε τα τελευταία χρόνια για στημένα επειδή δεν μας βολεύει το αποτέλεσμα.Στημένη η Ρωσία το 2008,στημένη η Γερμανία το 2010,στημένη το 2011 και πάει λέγοντας.Το τραγούδι του Η.Β έχει πολλούς φανς σε αντίθεση με άλλες χρονιές,άρα γιατί ντε και καλά να είναι στημένο?
    Της Γερμανίας το 2010 το απεχθανόμουν και δεν πίστευα πως μπορεί να θεωρείται φαβορί.Να που κέρδισε και φάνηκε οτι άρεσε και σε πολύ κόσμο.
    Πάντως όλα είναι ρευστά.Ολα είναι πιθανά!

    • Για να βγαλουν βιντεακι για το πως θα μετρα η ψηφος του κοσμου και των επιτροπων εχει βρωμισει ο τοπος οτι το παιχνιδι δεν παιζεται δικαια εσυ δεν εχεις ακουσει τιποτα για το εγκλημα?Επιτροπες να ανταλλασουν βαθμους πιος τους ελεγχει??Θελεις να μουπεις οτι η αναδειξη της χωρας που θα διοργανωσει την Ολυμπιαδα γινεται τιμια?Παντου υπαρχει βρωμια και οι επιτροπες μπηκαν για καποιο λογο.Φυσικα δεν μπορουν να βγαλουν νικητρια μια χωρα που ειναι εκτος δεκαδας απο αποψη δημοφιλιας κ.τ.λ αλλα μπορουν ευκολα τον τριτο η τεταρτο να το κανουν πρωτο.Οι Αζεροι ηταν γνωστο οτι προσπαθησαν με καθε τροπο να αγορασουν την νικη δεν τους εκατσε την πρωτη τους εκατσε την δευτερη.Φυσικα χρονιες που ενα τραγουδι φαινεται ως νικητης πολυ πριν τις προβες Νορβηγια – Σουηδια δυσκολα μπορουν να το σταματησουν(φυσικα τους βολευε κιολας).Ακομα και η Γερμανια ειχε το γκελ πριν απο τις προβες απλως δεν μπορουσα να φανταστω πως μια χωρα χωρις μεταναστες και αλλες χωρες να την μισουν μπορει να κερδισει εγινε ομως…!
      Ολα αυτα ειναι δικες μου αποψεις αλλα ξερεις και ξερω οτι αν οι επιτροπες ηταν 10 η 15 ατομα δυσκολα θα εξαγοραζονταν ψηφοι(και φυσικα θα ηταν πιο δικαιο το αποτελεσμα τους με ατομα απο ολες τις ηλικιες και οχι οι μισοι με το ενα ποδι στον ταφο).Ακομα θυμαμαι τον Κατσαρο που με το ζορι ηθελε το 2001 να κερδισει μια μπαλαντα απο μια που ουτε θυμαμαι πως την ελεγαν αλλα ο κοσμος τον σταματησε και ο κοσμος παντα εχει καλυτερο κριτηριο.
      Περσυ στην ελληνικη επιτροπη ηταν κολλητη ελληνα που εγραψε το τραγουδι των Αζερων και ποσα εχουν γινει που δεν ξερουμε.
      Φετος ειναι μια χρονια ανοικτη που μπορει ευκολα καποια χωρα να εξαγορασει την νικη(φυσικα με την βοηθεια της EBU…οταν οι ιδιοι καθοριζουν την σειρα εμφανισης μπορουν να σκοτωσουν ενα τραγουδι και να αναδειξουν ενα αλλο.).
      Απο φιλους μου που δεν ειναι φαν της γιουροβιζιον τους αρεσε(απο 5 τραγουδια που τους εβαλα) περισσοτερο το Αρμενικο(χωρις να ξερουν τις χωρες) και αυτο κατι μου λει.Το Αρμενικο τραγουδι εχει ενα μικρο προβαδισμα απο οτι βλεπω εγω αλλα ολο το αγγλικο λομπυ(γυρω απο την γιουροβιζιον) εχει ξεσηκωθει γιατι ελπιζει σε μια νικη και σιγουρα θα δουμε χτυπηματα κατω απο την μεση(φυσικα απο ισχυροτερες χωρες σε πιο αδυναμες).
      Εδω θα ειμαστε θα τα ξαναπουμε.

  22. Το συγκεκριμένο βίντεο που αναφέρεις δεν το έχω δει.
    Από κει και πέρα οι συλλογισμοί σου είναι σωστοί απλά εγώ δεν το ψάχνω ιδιαιτερα.Όσο φαν κι αν είμαι με κουράζει να ασχολούμαι με συνομοσιολογίες.Όχι οτι δεν στέκουν αυτά που λες.
    Προφανώς όπου υπάρχουν επιτροπές εύκολα μπορεί να αλλοιωθεί και εξαγοραστεί το αποτέλεσμα.Ίσως.
    Δεν θεωρώ οτι όλα είναι ιδανικά και αγγελικά πλασμένα.
    Επειδή όμως έχουμε δει πολλά και ξέρουμε οτι υπάρχει βρωμιά γι’αυτο ακριβώς τον λόγο δεν ασχολούμαι βαθύτερα.Η eurovision με διασκεδάζει και περιμένω φέτος με μεγάλο ενδιαφέρων τα αποτελέσματα.Αν γίνουν ανατροπές ακόμα καλύτερα.
    Ασχέτως αν παίζεται δίκαια ή άδικα το παιχνίδι ΕΓΩ θα χαρώ με νίκη του Η.Β κι ας μην είναι η αγαπημένη μου συμμετοχή.Οι δικοί μου φίλοι πάντως ομόφωνα άρεσαν περισσότερο Σουηδία χωρίς φυσικά να πω αν αρέσουν σε μένα.
    Ίδωμεν.

    • To πρόβλημα με τις επιτροπές και το νέο σύστημα βαθμολόγησης δεν είναι μόνο οι επίτροποι που ποτέ δεν λένε όχι στα δωράκια. Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν αυτοί, το νέο συστημα απο μόνο του ευνοεί το συνηθισμένο, το αντικειμενικά μη ενοχλητικό και χαντακώνει το διαφορετικό, το αμφιλεγόμενο. Το χω ξαναγράψει: όσο υπάρχει αυτό το σύστημα, Λόρντι δεν ξανακερδίζουν, μη πω οτι δυσκολεύονται να περάσουν τελικό. Ενα παράδειγμα με τα φετινά τραγούδια: έστω μια διμελής επιτροπή. Ο πρώτος επίτροπος( ο εναλλακτικος) δινει την εξης βαθμολογία: 1. Γεωργία…..4. Φινλανδία….13. Σουηδία.κλπ. Ο δεύτερος ( ο της γιουροβιζιονικής νομιμότητας) δινει: …. 9. Σουηδία…. 19. Φινλανδία…. 23. Γεωργία. Με το νέο σύστημα η σειρά για τα τρία αυτα τραγούδια είναι: 1. Σουηδία 2. Φινλανδια 3. Γεωργία. Με το παλιό ακριβώς η αντίστροφη.
      Κι ένα παράδειγμα από πέρσι για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Αν ίσχυε το παλιό σύστημα, στον τελικό θα είχαν περάσει Μαυροβούνιο και Βουλγαρία( τα πιο ιδιαίτερα των δύο ημιτελικών) . Επειδή όμως τα χαντάκωσαν οι επίτροποι, αποκλείστηκαν.
      Το ερώτημα είναι τι θέλει ο καθένας. Αν θέλει ποικιλομορφία και power to the people, το νέο συστημα το σιχαινεται. Αν γουστάρει ομοιομορφία και power to the juries, ας κοιμάται ήσυχος. Η πολιτική της ebu δεν θα τον απογοητεύσει.

      • Α,,,και κάτι που υποψιάζομαι : αν θέλεις να κερδίσεις την γιουροβίζιον δεν αρκεί να ξεχάσεις οτι δεν είναι ποπ ( αντε…επειδή είμαστε καλοί θ’ αφήνουμε και καμια μπαλαντούλα που και που), πρέπει να ξεχάσεις και τη μητρική σου γλώσσα και ν’ αρχισεις να τραγουδάς αγγλικά. Is that clear?

      • Mε κάλυψες πλήρως. Η σειρά κατάταξης από επιτροπές δεν πρόκειται να ευνοήσει ποτέ “αμφιλεγόμενα” τραγούδια τύπου Igranka…όταν αυτά τοποθετούνται στον πάτο από τις επιτροπές τι να σώσει το televoting…
        Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου οι επιτροπές μας σώζουν από ευτελή κίνητρα των τηλεθεατών βλέπε ψηφίζω Καίσαρα για να ξευτιλίσω τον διαγωνισμο!

      • Καλέ μου Donnie, πάλι με τους ψηφοφόρους του Θεού (μου) τα ‘βαλες; Και τί ακριβώς θες να πεις λέγοντας, ότι θέλαμε να “ξευτελίσουμε” το διαγωνισμό; Πολύ βαρύ, παρ’ το πίσω… 🙂

      • Φίλε Ντόνι,
        προσωπικά δεν κατάλαβα κανένα σώσιμο απ’ τις επιτροπές. Αυτό που θυμάμαι είναι οτι πρώτο βγήκε ένα ποπάκι της σειράς, με ερμηνεύτρια επιπέδου talent show, μια τουριστική κέλτικη φλογέρα,κατι τυμπανιστές και πολλά πυροτεχνήματα. Δεύτερο ένα καψουροτράγουδο, που πιο μπανάλ πεθαίνεις, μ’έναν τύπο σ’ένα κουτί να στροβιλίζεται, συμβολίζοντας Κύριος οίδε τι. Ο ρουμάνος, αναμφίβολα έκανε καλό κιτς( κι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, όσο πολλοί νομίζουν), αυτοί που προανέφερα κακό.
        Στην τελική, αν ήθελαν οι επίτροποι να κερδίσουν τον σεβασμό μου, ας ξεκίναγαν τη λίστα τους έτσι όπως θα την ξεκίναγε ο οποιοσδήποτε με μία στοιχειώδη μουσική παιδεία: 1. Ολλανδία κι από κάτω ας έγραφαν ότι ήθελαν.

      • Κate , TIΠΟΤΑ δεν μπορεί να βάλει κάτω τον φουλαροφόρο (ημί)θεο των Καρπαθίων…Ακόμη κι αυτοί που γέλασαν εις βάρος του, ψηφίζοντάς τον παρόλα αυτά, είναι πολύ μικροί για να καταλάβουν 😛
        Sensei, το τραγούδι της Ολλανδίας ήταν το καλύτερο συμφωνώ.Η ερμηνεία της ΑNOUK όμως κάπου χόλαινε…Πολύ τρέμουλο στη φωνή και τρεμόπαιγμα στο βλέφαρο. Δεν το απογείωσε κατ’εμε και δικαίως βρέθηκε στην 9η θέση !

      • 1. Θα γίνω απόλυτος. Η Ανούκ στη χειρότερη της μέρα, τραγουδάει καλύτερα απ’την- κερδίζω, δεν κερδίζω το δανέζικο x factor- Αιμιλία.
        2. song contest λέει πως είναι. Πρώτα κρίνουμε την ποιότητα του τραγουδιού και μετά την ερμηνεία
        3. αν τα βλεφαρα ριχνουν το καλύτερο τραγούδι στην 9η θέση, τότε ας σταματήσουν να τραγουδάνε κι ας το ρίξουν στο μπαρμπούτι.

  23. Το Η νωμενο Βασιλειο δεν αξιζει για κανεναν λογο να νικησει. Με ηλιθιους στιχους οπως power to the people o pipipi και children of the uni children of the uni και dancing on the edge of time, τι ειναι ο χρονος για να χορευεις πανω του, πιστα μπουζουκομαγαζου; Και θελω και πιστευω οτι θα βγει γυρω στη 15η θεση. Η 5 αδα θα ειναι λογικα στανταρΑρμενια Σουηδια . Τωρα την Ουκρανια ισως ψηφισουν λογω πολιτικων και την Ρωσια για τον ιδιο λογο ισως δεν την ψηφισουν, το Αζερμπαιτζαν παλι 5αδα γιατι ξαναστελνει τουρκογυφτικη κλαψα. Η Ουγγαρια οσο και αν θα ηθελα να ειναι στην 5αδα δεν θα ειναι οπως λενε πολλοι, ουτε και η Ρουμανια.

    • Η αλήθεια είναι πως μετά τους ποιητικούς στίχους του Wild Dances και του Satellite δεν δικαιούμαστε να ακούσουμε κάτι κατώτερο από αυτά τα αριστουργήματα!Για να μην αναφέρω τους λυρικούς αριστουργηματικούς στίχους του άσματος popular!

  24. Marika…
    Εχεις δικιο δεν επρεπε να ασχοληθω καν…αλλα οταν αναφερεται σε κατι προσωπικο…πρεπει να απαντησω…και παλι συγγνωμη απο ολους που ξεφυγα λιγο κ εγραψα ασχημα πραγματα..πλεον δεν θα ασχοληθω με ατομα χαμηλου επιπεδοθ…

  25. που βλεπετε τις ψηφοφοριες των ξενων ogae ???αν υπαρχει καποιο λινκ η κατι ας μου το στειλει καποιος!!! ευχαριστω 😀

  26. Τα βίντεο απ’το Άμστερνταμ θα μπουν στ YouTube την επόμενη μέρα η θα αργήσουν??

  27. Οι ψήφοι του OGAE Γαλλίας:

    1 point: Denmark

    2 points: Norway

    3 points: Greece

    4 points: Ireland

    5 points: Austria

    6 points: Italy

    7 points: Sweden

    8 points: Belgium

    10 points: Hungary

    12 points: Israel

  28. Δηλαδη η Γαλλια θα δωσει 0 στην Αρμενια..που την ψηφιζει καθε χρονο???…δυσκολα…

    • Το έχω ξαναπεί. Οι ψηφοφορίες του OGAE δεν προβλέπουν ποιός θα κερδίσει, απλά λένε τι αρέσει στους fan. Και ξέρουμε ότι το γούστο των fan είναι συγκεκριμένο και συχνά διαφορετικό από του απλού τηλεθεατή.

  29. official website για την σελίδα της eurovision είναι η ΔΤ. Μπαίνεις και δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ για την συμμετοχή μας ή για γιουροβίζιον!!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ