ΡΩΣΙΑ: Ο Δημήτρης Κοντόπουλος συνθέτης του τραγουδιού! Ακούστε το!

Σήμερα διέρρευσε και το τελευταίο τραγούδι για τον 59ο διαγωνισμό της Eurovision και είναι η συμμετοχή της Ρωσίας! Συνθέτης και παραγωγός του τραγουδιού είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος κι αυτή θα είναι η 5η του συμμετοχή στο διαγωνισμό μέσα σε 7 χρόνια. Η πρώτη φορά ήταν με τη Λευκορωσία το 2007 (“Work Your Magic” – 6η θέση), με την Ουκρανία το 2008 (“Shady Lady” – 2η θέση), με την Ελλάδα το 2009 (“This Is Our Night” – 7η θέση) και με το Αζερμπαϊτζάν το 2013 (“Hold Me” – 2η θέση). Συμμετοχή στη σύνθεση έχει και ο Philip Kirkorov (RUS95)

Ερμηνεύτριες του τραγουδιού είναι οι Tolmachevy Sisters, νικήτριες του Junior διαγωνισμού της Eurovision το 2006.

Αντώνης Καρατζίκος

158 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχομαι να μην περασει η ρωσια φετος.. περσι το τραγουδακι ηταν οκ αλλα οχι για τετοια θεση!!! ας ενωθουν οι χωρες να την κατακεραυνόσουν φετος..
    τουλαχιστων οι ουκρανοι δεν θα την ψηφισουν :Ρ γτ ενα στανταρ 10αρι το επαιρνε!!!

  2. Χαρήκαμε που είναι ο Κοντόπουλος(μαζί με τον Kirkorov)συνθέτης του τραγουδιού!Ελπίζω να μην διανοηθούν να βάλουν κολλητούς του και φέτος στην κριτική επιτροπή.Πέρυσι η Βίκυ Γεροθόδωρου υποστήριζε στο twitter ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν ώρες πριν τον τελικό.Αδιανόητο.

    • Ο Κοντοπουλος “πρωτοτυπει” οπως παντα. Εξοργιστηκα τοσο πολυ περσι με τη συμμετοχη του Αζερμπαιτζαν… οχι επειδη συμμετειχε. Καλα εκανε ο ανθρωπος, αφου του εγινε κ προταση, γιατι οχι… Αλλα οταν ακουσα το κομματι κ ιδιως στο τελος που βγηκαν τα αποτελεσματα κ τερματισε 2ο, ενιωσα τοσο αδικημενος… Το Αζερικο τραγουδι ειναι ΙΔΙΟ με του Σακη το “κανε με να μη σ’αγαπησω”. ΙΔΙΟ ομως! Δεν ξερω αν το εχει γραψει ο Κοντοπουλος κ εκεινο αλλα ρε φιλε, ενταξει… ελεος δηλαδη! Με την ιδια ακριβως συνταγη πας ESC κ τα καταφερνεις τοσο ευκολα?! Δεν ειναι λιγο καπως για τις αλλες συμμετοχες η μονο εγω το’χω παρει τοσο “βαρια”?? Καμια πρωτοτυπια κ κουραση να γραψει ενα διαφορετικο κομματι… Copy-paste κ το στελνουμε! Ελεος…

  3. Όχι άσχημο αλλά ούτε τέλειο! Ένα κλασσικό Κοντοπουλικό τραγούδι που σε άλλη φάση με ελληνικούς στίχους θα μπορούσε να το έχει ερμηνεύσει η Demy! Μου θυμίζει λίγο το “Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια”

    • Αγγλια!
      Οχι παλι Σουηδια… ενταξει, εχει ομορφο κομματι κ η Sanna ειναι τεραστιο ταλεντο αλλα το κομματι του Ηνωμενου Βασιλειου θεωρω πως αξιζει περισσοτερο την πρωτια (απ’ολα, οχι μονο απο Σουηδια… κ απο Αρμενια, Ουγγαρια). Εχει κατι το ιδιαιτερο… δεν ειναι μπαλαντα ακριβως αλλα ουτε κ χορευτικο. Εχει ενα tempo καπως πιο ρυθμικο κ οι στιχοι του μ’αρεσουν ιδιαιτερα! Ομαδικο πνευμα… “ειμαστε ολοι παιδια του συμπαντος”, απο το ιδιο “υλικο”. UK 12 points from Greece. :-))

  4. οκ, πλεον θεωρω οτι ειναι ξεκαθαρο πως το μονο τραγουδι που αξιζει την νικη ειναι το Ηνωμενο Βασιλειο ή η Σουηδια!!!

  5. Καλα μιλαμε η Molly ουτε διακοπες στη Χαβαη να πηγαινε…!Kαι δε τη σκιαζει Sanna καμια! 😛

  6. Μονο το ρεφραιν μου λεει κατι , αλλα η μουσικη ειναι εντελως για junior eurovision, προφανες καταλοιπο του οτι θελουν να τις ταυτιζουμε με την τοτε νικη τους. Δεν ενθουσιαστηκα, καλυτερο του περσινου αλλα και παλι δεν….

  7. μετριο τραγουδι μετα το τελος του δε μου εμεινε καθολου αλλα σιγουρα θα περασει τελικο 6/10 απο εμενα

  8. ‘Αχρωμο, άοσμο και άγευστο. Τυπική ανώδυνη Κοντοπουλική σύνθεση που θα την πλακώσει ο Ευαγγελινός στα εφφέ και τα τρικ μπας και τη σώσει στον βαθμολογικό πίνακα.

    • Ε καλά και εσύ τώρα την 2η θέση που πήρε με την Ουκρανία το 2008 και το Αζερμπαιτζάν πέρσι δεν την λες ‘σώσιμο στον βαθμολογικό πίνακα”

      • To 90% των βαθμών του Αζερμπαιτζαν πέρσι οφείλονταν στη σκηνική παρουσία. Το τραγούδι ως σύνθεση ήταν κάτω του μετρίου.

      • Οντως γιατι το τραγουδι ηταν αδιαφορο τελειως. Αν ο φωκας δεν εστεινε αυτη την εκπληκτικη χορογραφια θα ηταν κατω απο την 7η θεση

  9. Εξαιρετική μελωδία, ωραία ενορχήστρωση, καλοί στίχοι αλλά μέτρια ερμηνεία.
    Αν το δουλέψουν καλά στο live βλέπω την Ρωσία τοπ 5.
    Μπράβο στον Κοντόπουλο πάντως που ολόκληρη Ρωσία του έκανε ανάθεση!!!

  10. δεν σημαινει οτι ειμαστε κατα μιας χωρας λογω των οσοων κανει αυτον το καιρο, απλα οπως εφαγε ηττα η γερμανια περσι με τα οσα κανει, να δειτε ποσες χωρες θα “ξεχασουν” φετος να ψηφισουν την ρωσια . πρωτη και καλυτερη η ουκρανια π της εδινε στανταρ ενα 10!!!!!!!!!!!

    • Μην το έχεις σίγουρο ότι δεν θα πάρει τίποτα από Ουκρανία, γιατί η εναπομείνουσα (πλέον) Ουκρανία, έχει μεγάλο συμπαγές κομμάτι Ρώσων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της. Όσο για την Κριμαία, διορθώθηκε το λάθος του 1960 να δοθεί δώρο στην Ουκρανία ένα ανέκαθεν τμήμα της Ρωσίας. Ακόμη και η Οδυσσός (4η πόλη της Ουκρανίας) η πλειοψηφία μιλά ρωσικά και από το 1920 είναι τμήμα της Ουκρανίας. Για εμάς τους Έλληνες, σαν ναυτικός λαός, όταν μιλάμε για Οδυσσό, το συνδέουμε με τη Ρωσία και όχι με την Ουκρανία… Έτσι οι ουκρανικές επιτροπές θα το αγνοήσουν, αλλά ο ρωσικός πληθυσμός θα το ψηφίσει και καλώς, γιατί στο κάτω κάτω είναι ένα ωραίο τραγούδι και μπράβο στους Ρώσους!….

  11. Αρμενια, Αγγλια ή Σουηδια φετος για τη νικη;;;;
    Αυτη ειναι και η σειρα προτιμησης μου, αν και πιστευω οτι θα νικησει η Αγγλια..!! 😉

  12. Εγώ τό βρίσκω εξαιρετικό και θα μπει σίγουρα στην 5άδα. Επίσης κάποια του τύπου ότι το τραγούδι είναι χάλια, εγώ τά ακούω βερεσέ, γιατί ξέρω ότι είναι εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται στη Ρωσία. Αν είναι να μποϋκοτάρεται ένα τραγούδι εξαιτίας της πολιτικής της χώρας από την οποία προέρχεται, θα έπρεπε να έχει γίνει μποϋκοτάζ στις περισσότερες συμμετοχές εδώ και χρόνια. Και όσο για τις συμμαχίες στη ψηφοφορία με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, ας μην ξεχνάμε και το δικό μας Ελλάδα-Κύπρος που υπήρχε και πριν μπουν οι χώρες αυτές στο διαγωνισμό. Είμαι 100% σίγουρος ότι αν αυτό το τραγούδι πήγαινε πέρσι, οι περισσότεροι που τώρα λένε ότι είναι χάλια θα λέγανε ότι είναι τέλειο.

  13. Άλλο ένα ΤΟΡ 10 για τον Κοντόπουλο! Δεν είναι σίγουρα για νίκη, αν και η μελωδία είναι εύστοχα μελωδική και πιασιάρικη! Λόγω Ουκρανίας δεν θα ψηφιστεί και πολύ. Και το καλό για μας ότι θα χτυπήσουμε καλό βαθμό λόγω Ελληνικής συμμετοχής στην αποστολή τους.

  14. Τιποτα το ιδιαιτερο θα παλεψει για10αδα….νομιζω πως αυτο ηταν και το τελευταιο τραγουδι αν δεν κανω λαθος….
    ΥΓ…..Τοσο ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ειναι η Αρμενια και εχει πεσει η αποδοση στο 1 και κατι???…ελεος…οι μπουκ θα οικονομησουν καλα χρηματα απο αυτους που θα πονταρουν στην Αρμενια….

    • Δυστυχώς όταν βλέπεις συντελεστές στα στοιχήματα να προσεγγίζουν το 1, δεν υπάρχει ανατροπή…Ούτε εγω μπορώ να καταλάβω προς τι ο ενθουσιασμός αλλά απ’ότι φαίνεται η Αρμενία “τραβάει”…
      Μάλλον η Νορβηγία είναι αυτή που θα κάνει τη δυσάρεστη έκπληξη (τύπου Ισλανδία 2012?)

  15. ενταξει συμπαθητικο αλλα ως εκει…περιμενα κατι καλυτερο κατι πιο δυναμικο ειναι υπερβολικα φλατ για δυο κοριτσια…κορισταρες!!!!!!μολις 17 χρονων :/ και ναι! ειναι γεγονος!!!! εχουμε κι τις 37 συμμετοχες για φετος!!!!
    η προτιμηση μου εχει ως εξης:
    πρωτος ημιτελικος:
    16.λετονια
    15.μολδαβια
    14.πορτογαλια
    13.ισλανδια
    12.ολλανδια
    11.αζερμπαιτζαν
    10.αλβανια
    9.βελγιο
    8.εσθονια
    7.ρωσια
    6.αγιος μαρινος
    5.ουκρανια
    4.ουγγαρια
    3.μαυροβουνιο
    2.αρμενια
    1.σουηδια
    τελικα νομιζω θα περασουν σιγουρα οι:σουηδια ρωσια ουκρανια αρμενια αζερμπαιτζαν ουγγαρια….μετα περισσοτερες πιθανοτητες εχουν οι…εσθονια βελγιο μαυροβουνιο κι σφαγη για την 10η θεση μεταξυ αγ.μαρινου/ολλανδιας κι μολδαβιας
    δευτερος ημιτελικος
    15.γεωργια
    14.λευκορωσια
    13.σκοπια
    12.φινλανδια
    11.ελβετια
    10.λιθουανια
    9.μαλτα
    8.αυστρια
    7.ιρλανδια
    6.πολωνια
    5.σλοβενια
    4.ρουμανια
    3.νορβηγια
    2.ελλαδα
    1.ισραηλ
    πιστευω πως σιγουρα τελικο πανε οι:ελλαδα ρουμανια νορβηγια πολωνια ιρλανδια ισραηλ…περισσοτερες πιθανοτητες μετα εχουν οι φινλανδια σλοβενια μαλτα κι μαχη θα δωσουν οι:αυστρια ελβετια σκοπια κλεινοντας περισσοτερο στην προκριση των σκοπιων….
    big 5+δανια
    6.δανια
    5.γαλλια
    4.γερμανια
    3.ιταλια
    2.ισπανια
    1.ηβ
    καλη επιτυχια κι στις 37 χωρες ο καλυτερος ας κερδισει!!!!! καλη επιτυχια κι στα δικα μας παιδια!!! ευχομαι κι ελπιζω στο οτι καλυτερο!!! 😀

  16. Απλα μια ενημερωση για τους ηληθιους και ανιστοριτους που μπερδευουν ένα μουσικο γεγονος με τη μουσικη. Η Ρωσια και η Κριμαια είναι ακριβως όπως η Ελλαδα με την Κυπρο. Χωρες μαννα και κορη Την οποια κορη το 1956 την πηραν και την εκαναν δωρο στην Ουκρανια. Ηρθε όμως η ωρα να γυρισει στο σπιτι της Με το χερακι που παιζουν μερικοι το πουλακι τους ας ανοιξουν και καποιο βιβλιο. Κακο δεν θα τους κανει. Ισα ισα θα τους κανει να μη λενε μαλακιες. Και οσο για διαγωνισμο της Eurovision κατι τετοια ατομα ανεβαζουν σε πρωτες θεσεις χαζα τραγουδια γιατι ψηφιζει η χαζομαρα τους Εχω αδικο?

    • Μόνο που με την περίπτωση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι ότι ποτέ η Κύπρος δεν ήταν τμήμα της Ελλάδας, κόντεψε βέβαια… αλλά τότε είχαμε γερμανόφιλο βασιλιά και στο τέλος χάλασε η συμφωνία…. Η Κριμαία ήταν από πάντα μέχρι το 1956 Ρωσία!….

  17. Αρκετά καλό αλλά όχι κάτι το φοβερό! Αν όμως το αναλάβει ο Φωκάς λογικά θα πάει εξαιρετικά…εξακολουθούν τα καλύτερα στις προτιμήσεις μου να είναι αυτά των Η.Β. και Σουηδία!!!

  18. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ….ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ!!!!

  19. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΡΟΛΟ ΣΤΗ EUROVISION ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ….ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!

    • Έχω διαμορφώσει το TOP μου με όλες τις 37 συμμετοχές. Σας παρουσιάζω τις συμμετοχές που θα στηρίξω φέτος στους Ημιτελικούς!! 😀 (το αναλυτικό TOP άλλη φορά)

      Α’ Ημιτελικός:

      1) Σουηδία
      2) Αρμενία
      3) Αζερμπαϊτζάν
      4) Άγ.Μαρίνος
      5) Ολλανδία
      6) Αυστρία
      7) Αλβανία
      8) Ουγγαρία
      9) Εσθονία
      10) Ιρλανδία
      ——————
      11) Ουκρανία
      12) Ρωσία
      13) Μολδαβία
      14) Μαυροβούνιο
      15) Βέλγιο
      16) Πορτογαλία
      _________________________________________

      Β’ Ημιτελικός:

      1) Ρουμανία
      2) Πολωνία
      3) Νορβηγία
      4) Φινλανδία
      5) Ισραήλ
      6) Ελλάδα
      7) Σλοβενία
      8) Π.Γ.Δ.Μ
      9) Ελβετία
      10) Λιθουανία
      ——————
      11) Μάλτα
      12) Λευκορωσία
      13) Ισλανδία
      14) Γεωργία
      15) Λετονία

      • konstantine εχεις μπερδευτει λιγο. η αυστρια και η ιρλανδια ειναι στον δευτερο ημιτελικο, ενω η λετονια και η ισλανδια στον πρωτο!

  20. αίσχος φέτος! Ούτε ένα τραγούδι να ξεχωρίζει! Όποιο και να βγει κάτω του μετρίου! Κρίμα!

  21. Ωρα λοιπον για το τελικο τοπ-10 μου
    1. Ρουμανια
    2. Αρμενια
    3. Εσθονια
    4. Ελλαδα
    5. Ισραηλ
    6. Ιταλια
    7. Λιθουανια
    8. Γαλλια
    9. Σουηδια
    10. Ουγγαρια

  22. Μου αρέσει αρκετά το τραγούδι, είναι στα αγαπημένα μου για φέτος. Ιδιαίτερα με κάποιες αλλαγές στην ενορχήστρωση, πιστεύω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερο. Η σύνθεση πάλι, δεν είναι κλασσικός άχρωμος ποπ Κοντόπουλος, όπως ήταν στις προηγούμενες συμμετοχές του. Όμως, φέτος δεν υπάρχει η τελειότητα, γι’ αυτό έχω δύο ενστάσεις:
    1. Θέλω να διορθώσουν λίγο την προφορά τους και τα φωνητικά τους.
    2. Να μην αντιγράφουν τόσο στο στυλ τις The Pierces.
    Θα μου πείτε το άκουσμα έχει επιρροές 60s-70s, δεν θα με χαλούσε να μετατραπεί σε λίγο πιο σύγχρονο.

  23. ΕΚΤΙΜΗΣΗ για τον Ημιτελικο μας!
    Αυτες οι χώρες θα περασουν (δεν ειναι με σειρα προτιμησης)

    ΕΛΒΕΤΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ (αν και δεν μαρεσει) τωρα για την 10η θεση μαλλον ΜΑΛΤΑ

  24. Έχω μεγάλη περιέργεια πόσοι απο εσας γνωρίζεται πραγματικά την ιστορία με την Κριμαία και τι πραγματικά συμβαίνει.Βγάλατε ένα συμπέρασμα ”η κακιά Ρωσία” χάψατε και την καραμέλα και όλα καλά.
    Όσον αφορά το τραγούδι προφανώς θα αλλάξει ενορχήστρωση γιατί φαίνεται λιγάκι ερασιτεχνικό.
    Σαν πρώτο δείγμα είναι ενθαρρυντικό και αρκετά εύηχο.Μου αρέσει σε γενικές γραμμές χωρίς να το θεωρώ απο τα καλύτερα.

    • πές τα ρε φίλε !
      προσπαθούν να μας βγάλουν κακούς εμάς του Ρώσους !
      προσπαθούμε να σώσουμε την ουκρανία και βγένουμε και κακοι…ΕΛΕΟΣ

  25. Άλλη μια Κοντοπούλεια παπάρα! Λοιπόν το τραγουδάκι είναι μετριότατο. Άλλωστε ο συγκεκριμένος συνθέτης δεν έγραψε ποτέ και κανένα τραγούδι της προκοπής, μόνο κάτι φλατ τραγουδάκια που το πολύ να παίζουν σε 2 νότες αλλά ξέρει να κάνει εξαιρετικές παραγωγές στα τραγούδια του, αυτό ναι, είναι κορυφή. Η Ρωσία φέτος 5αδα μάλλον δεν θα δει, είναι και τα γεγονότα στην μέση και δεν θα τα πάει τόσο καλά. Έχει ξαναγίνει άλλωστε το 2003 με το Η. Β., το 2009 πάλι με την Ρωσία και πέρσι με την Γερμανία, ναι δεν είχαν τις τραγουδάρες αλλά και το φετινό της Ρωσίας δεν είναι και Τσαϊκόφσκι. Επίσης θέλω να σημειώσω κάτι γιατί καταλαβαίνω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ μέσα είστε πολύ μικροί στην ηλικία ή δεν έχετε και πολύ καλή σχέση με την τέχνη. Λοιπόν ο Φωκάς που τον έχετε πολύ ψηλά εδώ μέσα έχω να σας πω ότι είναι ένας μετριότατος χορογράφος που απλώς δούλεψε αρκετά και βρίσκεται εκεί που είναι. Αλλά από ταλέντο και έμπνευση είναι τίποτα. Έχω να αναφέρω 3 παραδείγματα: Στις αρχές του 2000 (1, 2 δεν θυμάμαι) είχα πάει στο Rex που τραγουδούσε η Βανδή, λοιπόν είχα μείνει άφωνος γιατί όλη η σκηνοθεσία του σόου ήταν μια σκέτη αντιγραφή ενός σόου της Madonna την προηγούμενη χρονιά (το είχα δει στο Λονδίνο). 2. Ακούστε πάλι τι λέει η Μπακοδήμου για την συμμετοχή της Λευκορωσίας το 2007 σε σχέση με την παράσταση 2 του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Και τέλος η περσινή χορογραφία για το Αζερμπαϊτζάν ήταν απλώς μια κακή αντιγραφή από την Πρώτη ύλη επίσης του Παπαϊωάννου για το φεστιβάλ Αθηνών το 2012 και 2013. Για τις μπουζουκλερί μια χαρά είναι. Άντε θα είμαι μεγαλόψυχος με την Ρωσία γιατί ήταν κι ωραία η παράσταση στο θέατρο απόψε, είμαι και καλός άνθρωπος λοιπόν 3/10.

    • Ε χμ,,, ο Τσαικόφσκι στη γιουροβίζιον θα αποκλειόταν στον ημιτελικό, ο Κοντόπουλος έχει δεκάδα στο τσεπάκι του.

      • Μπα ο Καρυοθραύστης και η Λίμνη των κύκνων ακόμα κάνουν σουξέ. Με μια Κοντοπούλεια παραγωγή μέχρι και βραβείο χτυπάνε! Άσε που πολλοί κάτι έχουν κλέψει από τον Πιότρ Ίλιτς και το έχουν κάνει λίγο πιο ροκ, λίγο πιο ποπ, λίγο πιο R & B.

      • Διάλεξες τα πιο ποπ του, αλλά και πάλι τζίφος. Ο γιουροφάν ακούει τη λίμνη των κύκνων σε παραγωγη Κοντόπουλου και σχολιάζει: άλλη μια ανούσια μπαλάντα φέτος, 18ο στο ταπ μου. Αν τώρα πέταγες το εκνευριστικό μπαλέτο κι έβαζες χορογραφία Φωκα, κάτι πάει κι έρχεται…

  26. Λοιπόν δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα απο την σύνθεση του Κοντόπουλου για τις Ρωσίδες διδυμούλες, ένα απλά καλό γλυκανάλατο pop τραγουδάκι είναι που αν πήγαινε για άλλη χώρα δύσκολα θα έβλεπε τελικό. Θέλω όμως να δω πως θα το πουν live διότι πέρσι το τραγούδι της Ρωσίας ναι μεν ήταν ελαφρώς χειρότερο απο το φετινό, αλλά η Dina ήταν πολύ καλή ερμηνεύτρια και πήρε αρκετές ψήφους απο τις επιτροπές (πέραν των γνωστών συμμαχικών ψήφων που είχε στο televoting). Αν το πουν σωστά λοιπόν το κομμάτι τους και τους αναλάβει ο Ευαγγελινός (που απ’ότι φαίνεται πάει όπου πάει και ο Κοντόπουλος με εξαίρεση την Ρωσία το 2008) τότε μάλλον θα ξαναδούμε την Ρωσία σε μία καλή θέση. Στον τελικό πάντως δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να περάσουν.

  27. oraio to tragoudi tis rosias kai pisteyw oti tha paei. kai min ksexname oti i eurovision einai diagonismos tragoudiou. den simainei oti epeidi ginontai diafora pragmata sti rosia den prepei na paei kala

  28. Mετά το μη ειλικρινές τραγούδι τους πέρσι περί παγκόσμιας ειρήνης και ενότητας (εμετός) επιστρέφουν με το vol 2 !
    Oι στίχοι αυτοί είναι άκρως προκλητικοί από Ρωσία ειδικά αυτήν την περίοδο. Έχω την υποψία ότι φέτος η Ρωσία θα τερματίσει εκτός 15άδας…Σαν τραγούδι τώρα αυτό που άκουσα , φάνηκε ερασιτεχνικό(demo?) έχει όμως πιασάρικη μελωδία και μία ονειρική διάθεση στην ενορχήστρωση που του πάει…Οι στίχοι όμως είναι προκλητικά μη ειλικρινείς και μου ξενίζουν…Για την ώρα 5/10 μπορεί και 6…

  29. Η ΚΑΤΤΑΞΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ :

    12/10 : Αζερμπαιτζάν , Ολλανδία
    10/10 : Σουηδία , Γερμανία , Νορβηγία
    9/10 : Μαυροβούνιο , ΗΒ , Ουγγαρία
    8/10 : Αρμενία , Πολωνία , Σαν Μαρίνο , Φινλανδία , Mάλτα
    7/10 : Iταλία, Aυστρία , Iσραήλ , Σλοβενία
    6/10 : Λιθουανία , Aλβανία , Ουκρανία , Ισπανία , Δανία , Eσθονία , Bέλγιο , Ελβετία
    5/10 : Γεωργία , Ελλάδα , Ρωσία , Σκόπια
    4/10 : Λευκορωσία , Γαλλία , Πορτογαλία , Mολδαβία , Λετονία
    3/10 : Iσλανδία , Iρλανδία
    2/10 : Ρουμανία

  30. Μιάς και ακούσαμε πλέον όλα τα τραγούδια, αυτή είναι η σειρά κατάταξης μου:
    1) Ιταλία
    2) Αρμένια
    3) Ηνωμένο Βασίλειο
    4) Νορβηγία
    5) Σουηδία
    6) Φινλανδία
    7) Πολωνία
    8) Ελλάδα
    9) Σλοβενία
    10) Ισραήλ
    11) Ελβετία
    12) Γερμανία
    13) Γαλλία
    14) Ουκρανία
    15) Μαυροβούνιο
    16) Μολδαβία
    17) Ουγγαρία
    18) Αλβανία
    19) Ισπανία
    20) Εσθονία
    21) Λιθουανία
    22) Γεωργία
    23) Ολλανδία
    24) ΠΓΔΜ
    25) Μάλτα
    26) Ιρλανδία
    27) Αυστρία
    28) Ρωσία
    29) Αζερμπαϊτζάν
    30) Βέλγιο
    31) Πορτογαλία
    32)Σαν Μαρίνο
    33) Ρουμανία
    34) Ισλανδία
    35) Λευκορωσία
    36) Δανία
    37) Λετονία

    Και μία πρόβλεψη για το ποιοί θα περάσουν απο τους 2 ημιτελικούς.
    Α ημιτελικός
    Αζερμπαϊτζάν
    Αρμενία
    Εσθονία
    Μολδαβία
    Ουγγαρία
    Ουκρανία
    Ρωσία
    Σουηδία
    και 2 απο τις Αλβανία, Μαυροβούνιο και Ολλανδία, δίνω και λίγες πιθανότητες στο Βέλγιο.

    Β Ημιτελικός.
    Σίγουρα:
    Ελλάδα
    Νορβηγία
    Ρουμανία
    Μάλλον:
    Ισραήλ
    Πολωνία
    Σλοβενία
    Φινλανδία
    Ισως
    Αυστρία
    Ιρλανδία
    Λιθουανία

    Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω κανένα απο τα υπόλοιπα 5, είναι πιό αμφίρροπος αυτός ο ημιτελικός.

  31. Τώρα που βγήκαν τα τραγούδια θεωρώ ότι Αρμενία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα βήμα μπροστά απ όλους..!Κάτι μου λεέι πως η Αγγλία με μια ωραία on stage παρουσίαση θα κλέψει εντέλει τις εντυπώσεις γιατί είναι πολύ ανεβαστικό κομμάτι που σου μένει…!πολύ μεγαλο ρόλο θα παίξει και σειρά εμφάνισης.!τέλος στα συν της Αγγλίας τα πολύ μεγάλα ποσά που παίζονται στην αρμενία δυο μηνες πριν το διαγωνισμο και πως η EBU τρελαινεται στην ιδεα να γινει η επετειακη eurovsion στην Αγγλία,την Μέκκα του θεσμού και μέλος των BIG 5,και την ολοκαινουργια και υπερσυγχρονη O2 arena του Λονδίνου..!και σ αυτην την περιπτωση πολύ θα χαρούν και οι στοιχηματικές που θα πλουτίσουν απ την χασούρα της αρμενιας και όσων ποντάρουν στα τυφλά ενα τραγούδι που δεν ειναι τοσο ανωτερο απ τα αλλα,απλά εχει φετος μονωπολιο τις αμετρητες ψηφους τους ανατολικου μπλοκ..!!για να δουμε..!

    • ποσο παιζει να χαρω αν κερδισει η αγγλια!!!!! το τραγουδι παει για πολυ ψηλα και το ξερουν στην ebu! αντεε λονδινο του χρονου!! οσο για την Ο2 arena ποσο συνμφωνωωω αντε να δουμε τη eurovision ξανα σε σταδιαραααα(να θυμηθουμε μοσχα και ντισελντορφ)!!!!! παμεεεε power to the people!

  32. καλούτσικο το τραγούδι! με τη δυναμική που έχει η Ρωσία γενικά θα μπορούσε και τοπ5, αλλά με τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν ξέρω. Κάποια άλλη χώρα, πιο αδύναμη, βέβαια με αυτό μπορεί και να μην πέρναγε στον τελικό!

    αυτό που με εκνευρίζει με τον Ευαγγελινό είναι ότι όταν πάει με ξένη χώρα, κάνει τα καλύτερα ( Λόρακ, Αζερμπαϊτζάν) και με το Σάκη του έβαλε το γιγάντιο συρραπτικό!!! Θα μου πεις έξω βρίσκει ερμηνευτές που μπορούν να αποδώσουν και φωνητικά και χορευτικά καλά και εμπνεύστηκε. Δώσε και κάτι στη χώρα σου ρε. Γιατί σνομπάρει όταν κερδίζουν μικρά ονόματα? Να δείτε που αν έβγαινε ο Μαρτάκης, θα τον αναλάμβανε!

    Συμφωνώ με τον Rum-Tum πολλές ιδέες του τις έχει δανειστεί από άλλους. Πρέπει να έχει εμμονή με τον Παπαιωάννου, γιατί και στην Eurovision της Αθήνας, νόμιζε ότι έστηνε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων!!!
    Και ο gay Ερμής στον Ημιτελικό θύμισε σαν ιδέα τον gay Έρωτα του Παπαιωάννου στην τελετή έναρξης, που ήταν δεμένος από ψηλά.

    Επίσης αυτό που έκανε ο Σάκης το 2009 που έδεναν τα πόδια τους και αιωρούνταν, το είχε κάνει πρώτα ο Φώτης Νικολάου σε κυπριακό τελικό του 2008. (το ξανάκανε με το Σαν άγγελος σ’αγάπησα, αλλά εκεί δεν ταίριαζε)

    Τέλος, αν θυμάμαι καλά, στην αρχική χορογραφία της Λόρακ στην πρώτη πρόβα δεν είχε ανάποδες τούμπες των χορευτών (ή είχε μόνο μία.) Κι όταν είδαν ότι ο Τζουλιάνο είχε βάλει κι αυτός στης Καλομοίρας, το παραγέμισε κι αυτός με τούμπες το Shady Lady!

  33. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ.ΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΑΚΗ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΘΕΩΣΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΟΓΟ EUROVISION KANEI ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ.

  34. Το τραγουδι απλα δεν ειναι ωραιο.Προσπαθησαν να κανουν μια μιξη Ουκρανιας2008 κ Λευκορωσιας 2007 (τουλαχιστον ετσι το ακουω) αλλα απετυχε.Δεν νομιζω ουι θα δωσουμε το δωδεκαρι μας στην Ρωσιαοπως δωσαμε περσυ στο Αζ. αλλα σιγουρα θα παρει μεχρι 7 το πολυ. Πραγματικα χωρις καμια επιρροη απο τα πολιτικα και η Ρωσια ειναι μια απο τις αγαπ. χωρες στον διαγωνισμο και εκτοςεχω να πω οτι ολη αυτη η καθυστεριση δεν αξιζε…

    • καλα οτι δεν θα παρει το 12 αρι μας ειναι κατι παραπανω απο αυτονοητο εκτος και αν βαλουν στην επιτροπη κολλητους και συνεργατες του κοντοπουλου οπως περυσι βλεπε γεροθοδωρου!κατα τα αλλα ενα μετριο τραγουδακι που εγω θα το εβαζα να περναει τελικο αλλα μετα απο εκει οχι για ψηλα

  35. Οχι δεν μου αρεσει της ρωσιας το τραγουδι.ας μην σχολιασω την πολιτικη του πουτιν και το περσινο του κοντοπουλου πολ μετριο που πηρε κ 2η ας μην ηταν τα βαλκανια,ποιος φωκας μωρε;που τζεπωσε τα περισσοτερα 12 στα βαλκανια,τρελη υποστηριξη.
    Ο διαγωνισμος οχι δεν θα γινει στην Αγγλια Πανο μου,στην Μεκκα που λεςστο διαγωνισμο η συγκεμριμενη χωρα εχει στηλει πολη πατατα απο το 2003 μια φορα μπηκε στην δεκαδα ολες οι αλλες απο 20 κ κατω.Φαβορι για εμενα Σουηδια και πιστευω οτι θα τα παει καλα στους ψηφους,δευτερο φαβορι αρμενια δεν μου αρεσει,δεν τον εχω ακουσει live οπως και το Ισραηλ.Το τραγουδι της Αρμενιας το βαζω φαβορι καθαρα για τα βαλκανια.Μεχρι τον Μαιο εχουμε καιρο να ρωταμε γνωστους μας,οσους εβαλα αρμενια η σουηδια παρολου που μου ειπαν οτι της Σουηδιας μοιαζει με ενα αλλο τραγουδι που δεν συγκρατησα το 80 της εκατο ηταν Σουηδια.τωρα για τα στοιχηματα μην μιλησω για την αποδοση της Αρμενιας,θα μας περνανε για χαζους,θελουν να μας δωσουν την εντυπωση του μοναδικου φαβορι οπως τις τελευταιες χρονιες για να πονταρει ο κοσμος χρημα.Ευτυχως που τον Μαιο ψηφιζουν κ οχι φαν γιατι οι φαν την δημιουργησαν αυτην την αποδοση της Αρμενιας.Παντως η σουηδια περασε δευτερη στα στοιχηματα.Τα 60 χρονια πρεπει να πανε στην χωρα των abba η πιο διασημη νικη στο διαγωνισμο και αφηστε λονδινα,ρωμες,κοπεγχαγες και αρμενικες καλυβες.

    • Giwrgos,
      Αα, τους καυμενους τους γνωστους και τους φιλους σου.Οποιο τραγουδι βγαινει kαι ειναι λιγο καλουτσικο τους βαζει να το συγκρινουν με της Σουηδιας τα ιδια εκανες και με την Νορβηγια.: )

  36. Το τραγούδι έχει έντονες 60ς επιρροές ,που είναι η απόλυτη τάση στην μόδα φέτος.Αν οι κοπέλες το πουν καλά και δεν έχουμε επιρροή από την πολιτική κατάσταση το βλέπω τοπ 3.

  37. Άξιζε η αναμονή, πολύ όμορφο το τραγούδι. Θα πάρει πολύ υψηλή θέση και θα του αξίζει. Μπράβο!

  38. Μιας και εχουμε ακουσει πια ολα τα τραγουδια κατεληξα και γω σε ενα top 10.Εκτος του top μου ολα τα υπολοιπα τραγουδια ειναι για μενα μια μαζα απο κλισε μπαλαντες(ως επι το πλειστον) που οσες φορες και να τα ακουσω δε θα μου μεινει καμια μελωδια.Εχουμε και λεμε:
    1. Ηνωμενο Βασιλειο (αν δε νικησει θα σκισω τα πτυχια Γιουροβιζιονολογιας μου)
    2. Ιταλια
    3. Νορβηγια
    4. Ελβετια (μου φτιαχνει το κεφι)
    5. Πολωνια (δε θα μου το συγχωρησω ποτε)
    6. Λιθουανια
    7. Ελλαδα
    8. Αρμενια
    9. Ισλανδια
    10.Ισραηλ

  39. Το TOP 10:
    1)Νορβηγια-(το καλυτερο τραγουδι για φετος…μακαρι να κερδισει…)
    2)Ουγγαρια-(καλο τραγουδι,που στελνει ενα μηνυμα,αλλα στο live χανει πολυ)
    3)Σουηδια-(Οκ,ωραια μελωδια..αλλα δεν ειναι και ΜΠΑΛΑΝΤΑΡΑ..)
    4)Αρμενια-(Στην αρχη καλο,αλλα το dubstep το χαλαει…δεν εχω καταλαβει γτ ειναι το φαβορι)
    5)Ιταλια-(το περσινο ηταν καλυτερο….μπορει 5αδα…αλλα στο τελευταιο live η τραγουδιστρια το σκοτωσε..)
    6)Ουκρανια-(Μου θυμιζει την Ρωσια το 2007….καλυτερη η νεα εκδοση του τραγουδιου)
    7)Φινλανδια-(ενα απο τα λιγα ροκ κομματια φετος..δεν μπορω να καταλαβω γτ ειναι τοσο χαμηλα)
    8)Ιρλανδια-(καλυτερο απο το περσινο….και με παραδοσιακο ηχο..)
    9)Ελλαδα-(αν μπουμε 10αδα…πρεπει να κανουμε κωλοτουμπες..προσωπικα δεν τρελαινομαι με το τραγουδι..)
    10)Ολλανδια-(αν και στην αρχη δεν μου αρεσε,αλλα μετα απλα καταλαβα πως ειναι ενα απο τα ποιοτικοτερα τραγουδια του διαγωνισμου…)

  40. Και καπως ετσι ηρθε και ο επιλογος της επιλογης των φετινων τραγουδιων! Μετα το πανανθρωπινο μηνυμα περι παγκοσμιας ειρηνης, αγαπης και αλληλεγγυης (!!!) της περσινης συμμετοχης και τους ιστορικους στιχους ‘what if we aimed to stop the alarms, what if we chose to bury our guns…’ που, αν οχι υποκριτικοι (που ειναι), θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως σουρρεαλιστικοι, ερχεται το part 2: ‘masterpiece of love’ και ‘telling all the world to show some love’…ΟΥΦ! Επι του τραγουδιου λοιπον…Αρκετα προχειρογραμμενο και ερασιτεχνικο με εμφανη την επιρροη, ως συνθεση, στα 70’s. Εχει μια σχετικη φρεσκαδα ως tempo και ευηχο, ωστοσο συνθετικα ειναι μοτονο με flat ενορχηστρωση και τελικο αποτελεσμα, χωρις κορυφωση (κατι τσιριδες στο τελος), οι δε στιχοι σαχλοι. Τα κοριτσακια ομως κουκλια! Εν τελει, ως πρωτο ακουσμα, περασε και δεν αγγιξε.. Αλλα, ο κοντοπουλος, θα το στρωσει οπωσδηποτε, οπως εκανε παντα σε παλαιοτερες συμμετοχες. Και μετα την ολοκληρωση των συμμετοχων, μπορουμε και επισημα να βροντοφωναξουμε… POWER TO THE PEOPLE!

  41. το τραγούδι της Ρωσίας απλά οκ.. πάντως να μιλήσουμε λιγο για το στοίχημα .. είναι αστείο αυτό που συμβαίνει φέτος.. οι στοιχηματικές εταιρίες (μην πω και όλοι μας ) ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε το μεγάλο φαβορί! Ναι , και εμένα μου αρέσει πολύ το τραγούδι της Αρμενίας αλλά απόδοση 2/1 σε μια τέτοια χρονιά είναι απλά για γέλια.. προσωπικά περιμένω πολλές ανατροπές και θα ρισκάρω ποντάροντας στην Αγγλία με απόδοση 15/1 !

    • Επιπλέον, να σημειώσω πως η ΕΒU δεν φαίνεται να θέλει να (ξανα)πάει Καύκασο -τουλάχιστον άμεσα- καθώς βλέπω ότι πουσάρει πολύ τις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης ! ακόμα, βάλτε στο μυαλό σας ότι η διοργάνωση της Junior Eurovision στο Ερεβάν το 2010-όπως έγραφαν τότε τα blogs – είχε πολλά οργανωτικά προβλήματα κάτι που ενόχλησε την ΕΒU !

  42. Και τωρα που το σκεφτομαι, παιδια, ο τιτλος ‘shine’ εμφανιζεται σε ουκ ολιγες συμμετοχες της eurovision. Και οσο ‘αστραφτερος’ κι αν ειναι, αν κρινω τουλαχιστον απο το προσφατο παρελθον (ολλανδια 2009, γεωργια 2010, αυστρια 2013) στατιστικα δεν ειναι και τοοοοσο γουρλιδικος… Τυχαιο? Δε νομιζω ! ! ! 🙂

    • Νίκο επειδή βλέπω έχεις αμέτρητες απορίες και επειδή σε κόβω για 14 χρονών το μέγιστο άρα προφανώς έχεις δει ελάχιστες eurovision ξεκίνα επειγόντως εντατικά μαθήματα.H ύλη περιλαμβάνει βιντεο στο youtube με ολόκληρες eurovision καθώς και την βαθμολογία full και οπωσδήποτε wikipedia.org, πληκτρολογείς την eurovision που θες και μαθαίνεις τα ΠΑΝΤΑ.

    • Εννοω οτι οσες χωρες διαλεξαν προσφατα τον τιτλο ‘shine’ ως τιτλο της συμμετοχης τους προφανως δεν τα πηγαν βαθμολογικα καλα. Οι χωρες που ανεφερα ενδεικτικα ειτε δεν πηγαν και τοσο καλα (Γεωργια 2010 9η θεση) ειτε καθολου καλα (Ολλανδια 2009 και Αυστρια 2013 αποκλεισμος απο τους ημιτελικους). Αυτα…:)

    • Ολα καλα νικο μην αγχωνεσαι. Οσα περισσοτερα ξερεις και μπορεις να μαθεις τοσο καλυτερα για σενα!

  43. Τιποτα ιδιαιτερο απο τη Ρωσια. Μεσα σε μια χρονια με αρκετες ομορφες μπαλαντες δεν το βλεπω να ξεχωριζει (λογω και της πολιτικης καταστασης που θα επηρεασει τους ψηφοφορους). Η Αρμενια δεν νομιζω να το παρει φετος. Δεν θεωρω οτι ειναι Η ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ. Και μου φαινεται πολυ παραξενο που εχει τοσο μικρη αποδοση. Εγω λεω να πονταρω στο Ηνωμενο Βασιλειο που εχει ικανοποιητικη αποδοση. Η Σουηδια δεν νομιζω να το ξαναπαρει τοσο συντομα!
    Το τοπ 10 μου για φετος
    1. Σαν Μαρινο
    2. Ισραηλ
    3. Σουηδια
    4. Ηνωμενο Βασιλειο
    5. Αυστρια
    6. Σλοβενια
    7. Νορβηγια
    8. Μαυροβουνιο
    9. Ουγγαρια
    10. Ρουμανια

  44. Μαρικα τα φαβορι τους εβαλα δηλαδη Σουηδια,Αρμενια,Νορβηγια κ Αγγλια δεν το εχασα τελιως να τους βαλω ολων των χωρων.Η Σουηδια παντως ερχονταν πρωτη,για εμενα δεν αξιζει αλλο τραγουδι την νικη,αν δεν κερδισει αυτη ας το παρει η Αρμενια,οι αλλες δυο χωρες οχι δεν …..ειδικα η Νορβηγια δεν τραβουσε στους φιλους μου,μαλλον ειναι ο Γαλλος του 2014.

  45. Καμια σχεση με τον Γαλλο…ο γαλλος δεν ειχε και τραγουδι…ενω ο Carl εχει…και πιστευω οτι εχει τραβηξει αρκετους γιουροφαν…αλλα αυτα ειναι αναλογα με τα γουστα…

  46. Paidia min to lete!!!Kai to 2008 sti Junior Eurovision I Georgia psifise ti Rossia,i opoia eixe eisvallei sti Georgia ton Aygousto tou idiou xronou!!Dld kati minakia prin to diagonismo!Aytoi olio kapote itan ena!!!I Oukrania ntaxei(Pou pistevo pos kati tha dosei sti Rossia,estw kai 4-5!!!!).Oi alles giati na tin ”mavrisoun” ? Den pernane afta sto Sovietiko mplok!
    Kai to tragoudi tis Rosias einai mia Xara,telika! Den prokeitai na meinei ektos I Rossia pote kai gia kanena logo!!!Min elpizete kapoioi!!!
    Kai den to leo eironika to ”elpizete”!! I Rossia de tha meinei pote ektos me olo to mplok tis ston imiteliko tis!!!Opoios/a milaei gia apokleismo Rossias pairnei megalo risko sta legomena tou/tis!!!

  47. είναι απίστευτο που και πάλι ο Κιρκόροφ απαίτησε προφανώς να μπει και το όνομά του στους συνθέτες, μιας και το τραγούδι κάνει μπαμ ότι είναι καθαρός Κοντόπουλος. Όλα αγοράζονται πια!

  48. Αν και απ τη Ρωσσια περιμενα κατι μεγαλυτερο,ειναι καλυτερο απο τον μεσο ορο των φετινων τραγουδιων…και θα τα παει καλα,γιατι ειναι Ρωσσια,ανεξαρτητα απ τις πολιτικες καταστασεις εκει στα κατατοπια(η μαλλον στρατιωτοπια :p)
    Ουφ παει και φετος το θριλερ των επιλογων,παραμενει τωρα η Eurovision αυτη καθ’αυτη!!!!! 🙂
    Και ενα τοπ 10 ως τωρα(χωρις να χω δει καποια live):
    12.ΑΡΜΕΝΙΑ(ενταξει με εχει κανει να κλαψω,το αγαπω,μονο αυτο!!!)
    10.Σουηδια(Τελειο,μαρεσει πολυ και το τραγουδι και η sanna!!)
    8.Ελλαδα(Ανεβαστικο οσο δεν παει,μπορει επειδη ειναι και ελλαδα,αλλα ειναι πολυυυ ωραιο!!)
    7.Σλοβενια(ατμοσφαιρικο,πολυ ωραιο και σου μενει/το μαθα και στο πιανο lol :p)
    6.Η.Β(Επιτελους αποφασισς να στειλει κατι….καινουριο-για τη molly μιλαω :p…ειδα και ονειρο σημερα πως θα κερδισει,τι να πω ας ειναι!! )
    5.Αζερμπαιτζαν(guilty pleasure για φετος!! Θα το βαζα πολυ ψηλοτερα αλλα δεν ξερω αν θα μου ειναι κολλημενο μεχρι το Μαιο…αλλα ειναι τελειο :p)
    4.Γερμανια(πολυ ωραιο και…χαρουμενο!!! 😉
    3.Ελβετια(κι αλλο guilty pleasure..: p χαρουμενο και πιασαρικο!!!)
    2.Ουγγαρια(Σου μενει ευκολα αν και αρχιζω και το ψιλοβαριεμαι)
    1.Ιταλια(Ωραιο αλλα περιμενω το live)
    Και ενα μεγαααααλο ΟΟΟΟΟΧΙ στα βλαμμενα IMO “φαβορι” Νορβηγια και Ισπανια…μακαρι η Αρμενια οπως φημολογειται να τους σκισει!!!!!

  49. Τώρα αυτό έχει βάση ή στο Star έχουν μεγάλη φαντασία; Πάντως Πρωταπριλιά δεν έχουμε ακόμα, ορίστε το κείμενο:

    H Τάμτα θα ταξιδέψει μέχρι την Δανία όχι για να δει από κοντά τουs Freaky Fortune που θα εμφανιστούν στη σκηνή της Eurovision αλλά για να… τραγουδήσει μαζί τους.

    Τα πρώτα πλάνα, όπως βλέπετε στο βίντεο, που τραγουδούν με μία κιθάρα το «Rise Up» φούντωσαν τις φήμες που τους θέλουν να κάνουν τις πρώτες μυστικές πρόβες για τη σκηνική τους παρουσία.

    Ωστόσο, κανένας δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής αυτές τις φήμες. Στα πηγαδάκια του διαγωνισμού όλοι μιλάνε για μία μεγάλη φιλία της Τάμτα με το νεανικό group.

    Άλλωστε, στην αγκαλιά της Τάμτας ξέσπασε σε κλάματα για τη νίκη του ο τραγουδιστής των Freaky Fortune στον ελληνικό τελικό!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκρότημα θέλει να κάνει την έκπληξη στην σκηνή της Eurovision με την τραγουδίστρια, καθώς είναι νέα, ωραία, fashion icon, με καλή φωνή, άπταιστα αγγλικά και δισκογραφικές επιτυχίες!

    Πηγή: Μελέτησέ το

  50. Η μόνη χρονιά που δεν έχω ένα συγκεκριμένο τραγούδι στο νου μου για τη νίκη! Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, νομίζω πως η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Αρμενία και η Σουηδία θα κονταροχτυπηθούν. Εγώ πάντως ψηφίζω Miracle.

  51. Ρε παιδια…καποιοι λετε για Ηνωμενο Βασιλειο..ελεος..σιγα το τραγουδι…προτιμω να κερδισει οτι αλλο υπαρχει,εκτος απο αυτο…ειναι απλα ενα μετριο τραγουδι,το οποιο θα πατωσει και θα το δειτε!!

    • Πατώσει ξεπατώσει εμένα μου αρέσει πολύ κι εύχομαι να πάει καλά…συγκριτικά με της Νορβηγίας είναι αριστούργημα…γούστα είναι αυτά πάντως…Power to the people!!!!!!!!!!!!

  52. χαχαχα… οι euro-fan λενε να μην δεχθει την Ρωσια η EBU στον διαγωνισμο λογω Κριμαιας!! χαχαχαχαχα!!!!! Γιατι ρε σεις…ζειτε στην Κριμαια ή στην Ουκρανια και ξερετε τα πραγματα? Παπαγαλακια…..

    Τα ιδια λεγανε και για την Συρια… οπου οι δηθεν επαναστατες ηταν Taliban….

  53. Το top-5 μου. Ή αλλιώς, οι συμμετοχές που θα πάρουν ψήφους μου, εφόσον παρουσιαστούν καλά:
    1.Νορβηγία
    2.Ολλανδία
    3.Φινλανδία
    4.Ελβετία
    5.Γερμανία

  54. Jim…εννοειτε πως ειναι γουστα!!…οσο για το αριστουργημα μπορει κ να ειναι…αλλαΝορβηγια δεν ειναι..χαχα.;)

  55. Ti κακο κι αυτο να ψαχνω για το Νο 1 μου και να μην το βρισκω φετος.
    Μεσα στην 6αδα μου ειναι
    Νορβηγια,Ολλανδια,Φινλανδια,Ουγγαρια,
    Ιταλια,Σαν Μαρινο.

  56. Η Πεντάδα μου

    1.ΑΓΓΛΙΑ<—ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
    2.ΝΟΡΒΗΓΙΑ
    3.ΣΟΥΗΔΙΑ
    4.ΑΡΜΕΝΙΑ
    5.ΙΤΑΛΙΑ

  57. Couple:den thelo allon iroa pia
    “gefira”-enorxistrosi:poses xiliades kalokairia
    parola auta,einai kalo kommati kai ama to analavei o fokas exei top 10 sigoura

  58. Απορώ γιατί πραγματικά αρέσει το αγγλικό τραγούδι.Τι σας αρέσει απο αυτό;
    Προσωπικά μ´αρέσουν Ουγγαρία Πολωνία Σαν Μαρινο Αρμενια αλλα και η Ελλαδα.
    Ακούσατε ότι προτείνεται να πάει και ο Μαρτάκης με τους freaky fortune;

    • Ο Τιτλος στο αγγλικο τραγουδι μου θυμιζει παιδικη γιουροβιζιον ελεοςςςςςςςςςςς ΚΑΛΗ τραγουδιστρια μετριοτατο τραγουδι και παιζει ψηλα μαλλον η EBU θα θελει τον διαγωνισμο στην Αγγλια του χρονου…ΞΕΥΤΙΛΕΣ!

  59. Αυτος ο Κοντοπουλος ωρες ωρες φτιαχνει κατι βλακειες…προχειροδουλειες…!
    Παιδια μολις ακουσα οτι θαναι ο Ματακης μαζι στο ελληνικο τραγουδι τι πιο εξυπνο…φοβερο θα προτιμουσα βεβαια ΤΑΜΤΑ…παντως παλι καλα που καταλαβαν οτι κατι ελειπε το τραγουδι ειναι πολυ καλο αλλα η σκηνη ηταν αδεια…!very smart!!!

      • Φυσικα και εξυπνη ιδεα και αν ειναι πραγματικοτητα σημαινει οτι η δισκογραφικη ΑΚΟΥΕΙ και παρατηρει γνωμες και αποψεις γιατι σε ολους μας(σχεδον) αρεσε το τραγουδι αν λαιβ τα παιδια χανοντουσαν και εμφανησιακα αλλα και φωνητικα(λιγοτερο) οποτε τι πιο εξυπνο.Θα προτιμουσα Ταμτα την ακουσα μαζι τους και δενει πολυ αλλα καλος και ο Μαρτακης!

    • Δε στελνουμε καλού κακού και τον Αγάθωνα να αναφωνήσει: Γεια σου ρε Φρίσκη με το λαπτοπάκι σου;

    • η σκηνή ήταν άδεια στον τελικό μας, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην προσθέσουν 2 ή χορευτές για την Κοπεγχάγη, έτσι θα το άφηναν. θα μπορούσαν να βάλουν 3 κοπέλες ή 2 κοπέλες και 1 άνδρα να κάνει break dance στα rap σημεία, ή ξέρω γω οτιδήποτε που να γεμίζει τη σκηνή σαν θέαμα και να έχει έναν ειρμό.

      • Χρειαστηκε ωρα να βγεις με τετοιες ιδεες?
        Ενταξει μπορει να μην κερδισε το αγαπημενο σας τραγουδι αλλα μιας και αυτο θα μας εκπροσωπησει λεμε αποψεις οχι χαζοεξυπνιες του πωπου νομιζοντας οτι καποιος θα γελασει….!

      • αγαπητέ/ή Conp επαναλαμβάνω το μήνυμα με σωστά σημεία στίξης, γιατί μου ξέφυγε ένα ερωτηματικό “η σκηνή ήταν άδεια στον τελικό μας, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην προσθέσουν 2 ή 3 χορευτές για την Κοπεγχάγη? έτσι θα το άφηναν? θα μπορούσαν να βάλουν 3 κοπέλες ή 2 κοπέλες και 1 άνδρα να κάνει break dance στα rap σημεία, ή ξέρω γω οτιδήποτε που να γεμίζει τη σκηνή σαν θέαμα και να έχει έναν ειρμό.”
        εσύ είπες ότι η σκηνή ήταν άδεια, κι εγώ σου λέω ότι δεν νομίζω ότι θα το αφήσουν έτσι, κάτι θα βάλουν για να έχει το show του το τραγούδι…..έλεος!

      • Εγω απαντησα βαση και του αλλου ποστ σου που το εχει δει χαβαλες(Γερμανος μπαμπας κ.τ.λ).Χωρις να ειμαι ειδικος ενω μου αρεσε το τραγουδι περισσοτερο απο τα αλλα κατι ελειπε και στην σκηνη και ΦΩΝΗΤΙΚΑ αν δεν καταφερουν να ξεσηκωσουν την αρενα δεν θα περασουμε ουτε ημιτελικο το τραγουδι πρεπει να αποδοθει οπως ειναι στο στουντιο οποτε χρειαζονται ΦΩΝΗΤΙΚΑ και ποσο καλυτερο αν τα φωνητικα ειναι ενα ομορφο αγορι(Μαρτακης) η Κοριτσι(Ταμτα) διαφοροι χορευτες δεν θα προσθεσουν κατι νομιζω.Τα παιδια ειναι και μικρα και αν τα χασουν πανω στην σκηνη χαθηκε και το τραγουδι.Πιστευω οτι η δισκογραφικη τους μαλλον κινειται ΣΩΣΤΑ!

      • γιατί σε χάλασε που ο Αλκαίος το 2010 έπαιξε το χαρτί ότι έχει μάνα Πορτογαλίδα, το επικοινώνησε στους ανθρώπους του RTP και τσέπωσε ένα 12αρι από την επιτροπή, που στην τελική βαθμολογία κατέληξε νομίζω 8αρι..??

        Ο πατέρας του Risky είναι όντως Γερμανός, και η μάνα του Τζαμαϊκανή. Άμα το αμπαλάρεις όλο αυτό με μια ωραία ιστορία, γίνεται ένα ωραίο θέμα για τα tabloids…. Γιατί να μην το εκμεταλλευτούν, για την προβολή και μόνο…

  60. Η αγγλια πριν 2-3 χρονια,ειχε ενα καλο τραγουδι κ δεν κερδισε…αν θυμαμαι 5η ειχε βγει…Το φετινο δεν ειναι κ κατι το σπουδαιο….οποτε δυσκολα θα νικησει… ασε που παραδοσιακα καταλαμβανει την 1η θεση απο το τελος..ολο αυτο βγαζει ενα συμπερασμα…οτι μαλλον ο νικητης θα ειναι ο carl με το silent storm!!..

    • eurofan
      αν και μ αρεσει η Νορβηγια δεν νομιζω να παει για πρωτη θεση .Η ερμηνεια του Καρλ δεν το βοηθαει το τραγουδι που ειναι για εμενα τουλαχιστον τοσο απο μουσικη οσο και στιχους Αριστουργημα.
      Αν εννοεις καλο τραγουδι της Αγγλιας αυτο με τους Blue, to φετεινο ειναι καλυτερο.Και δεν ειμαι απο αυτους που τους αρεσει ιδιαιτερα η Αγγλια φετος.

  61. Αμα ακουσεις της αγγλιας το πολυ 3 φορες σιγουρα θα θες να το ξανακους συνεχεια!
    ειναι κοσμημα το φετινο και ηρεμη δυναμη!

    • Απορώ με κάποιους εδώ μέσα.Τι είδος μουσικής ακούνε για να θεωρούν τραγούδια όπως το αγγλικό κοσμήματα.Εμένα με γυρίζει τουλάχιστον δύο δεκαετίες πίσω.

      • Τι να πεις…”παιδια της υφηλιου” μα ποσο γελοιο και απο ποια χωρα.Η Τραγουδιστρια ειναι φοβερη αυτο δεν σημαινει οτι αξιζει η μαμακια τους!

  62. Εγώ προτείνω στη δισκογραφική να προσεγγίσει media γερμανικά, που θα προβάλλουν στη χώρα τους ότι ο Riskykidd είναι γερμανικής καταγωγής, και οι έλληνες παρ’όλη την πολιτική κατάσταση τον ψήφισαν! Η Γερμανία ψηφίζει στον ημιτελικό μας, και το κομμάτι δεν έχει ελληνικό στοιχείο για να το υποστηρίξουν ένθερμα οι ομογενείς, ούτε τα παιδιά είναι γνωστοί star.

    Αν γινόταν να βγάλουν τον Risky με τον μπαμπά του σε κάποιο γερμανικό show θα ήταν πολύ καλή διαφήμιση. θα μπορούσαν π.χ. να προσπαθήσουν στο TV Total του Stefan Raab. (Eurovision 2000 και μέντορας της Lena to 2010). Κάπου είχα διαβάσει ότι η γυναίκα του είναι ελληνίδα και έρχεται συχνά εδω! Αν ισχύει, άλλο ένα πάτημα για να τον προσεγγίσει η Panik!

    • Don’t worry !
      Εγώ που μένω στην Γερμανία θα μας ψηφίσω 19 φορές απο το σταθερό και άλλες τόσες απο το κινητό… + οτι θα πω σε όλους τους γνωστούς και φίλους (Έλληνες και ξένους) να ψηφίσουν Ελλάδα!
      Όσο για αυτό που είπες για τον Riskykidd να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή δεν είναι κακκή ιδέα, αλλά γενικότερα η eurovision εδώ δεν είναι καθόλου διάσημη.. Το μόνο πράγμα που θυμούνται οι Γερμανοί όταν ακούν eurovision έιναι η Lena !!

      • ωραία! το πιάσαμε το 0,01% των ψήφων από όσους χρειαζόμαστε 😀 πλάκα κάνω!!! Όταν ήταν ο Σάκης το 2004, μου είχαν πει φοιτητές που σπούδαζαν Αγγλία ότι είχαν φτιάξει φυλλάδια “Ψηφιστε Ελλάδα και Σάκη” και τα μοίραζαν στους Άγγλους χεχε είμαστε πορωμένοι ως λαός!!!

    • το τραγούδι των Κόζα ελιχε έντονο ελληνικό στοιχείο, τι δεν καταλαβαίνεις?
      Εγώ θυμάμαι όταν ήταν η Βίσση, κι είχε πάει πρόμο τουρ στο Βέλγιο, ο δημοσιογράφους ρώτησε τους ομογενείς εκεί αν τους αρέσει, και έλεγαν όλοι ότι θα προτιμούσαν να έχει τραγούδι με μπουζούκι, παρά καθαρόαιμο αγγλικό!

  63. Niko x
    Οπως και να εχει ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα οι συμμετοχές της Αγγλίας όμως η τραγουδίστρια φέτος εχει ιδιαίτερη φωνή.

  64. ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΝΝΙΕ ΤΥΛΕR ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 15 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΜΥΡΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΝΩ Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

  65. Δεν εννοουσα τους Blue..αλλα την συμμετοχη της Μ.Βρετανιας το 2009 με μια μπαλαντα που τραγουδουσε…μια εγχρωμη…και ειχε βγει 5η αν θυμαμαι καλα..

    • σορρυ,με μπερδεψαν τα 2-3 χρονια που ειπες.Δεν πολυενδιαφερομαι για τις θεσεις τις Αγγλιας οποτε δεν την παρακολουθω ιδιαιτερα.

  66. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΤΑΜΤΑ.ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ JOSEPHINE ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ CHILDREN OF THE UNIVERSE KAI ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ.ΕΝΩ Η ΤΑΜΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ.ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ Ή Ο ΡΙΣΚΙ ΜΕ ΜΑΡΤΑΚΗ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ Η ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΑΚΗ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ BACK VOCALS.ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ.
    ΨΗΦΙΖΩ FREAKY FORTUNE FEAT.RISKYKIDD AND TAMTA.

  67. Σοβαρή μεταγραφολογία το λέτε αυτό; Το σωστό είναι να γράψετε: ΦΕΡΝΕΙ ΣΑΚΙΡΑ Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις της ΔΤ με το μάνατζερ της. Κι επειδή όπου πάει η Σακίρα πάει κι ο Πικέ: ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΠΙΚΕ Τα ρέστα του παίζει ο Τίγρης στον ισπανό.

  68. Κριμα…!!!!
    Ελπιζω η δισκογραφικη να βρει 2 καλες φωνες να τους εχει κρυμμενους να βοηθησουν φωνητικα(το κανουν και αλλες χωρες) οι δυο τους στην σκηνη της γιουροβιζιον δεν θα μπορεσουν να βγαλουν το τραγουδι και κυριως δεν θα μεταδωσουν ενεργεια.

  69. FREAKY FORTUNE FEAT. RISKYKIDD FEAT.K. MARTAKHS FEAT. TAMTA .FEAT. ANTONIS SAMARAS(ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΑΝΕΙΚΟ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ)

  70. Μου αρεσει παρα πολυ…!!
    Τις τελευταιες μερες εχοντας ακουσει ολες τις φετινες συμμετοχες πανω απο μια φορα καποια τραγουδια ενω στην αρχη μου αρεσαν πολυ,οπως η ουγγαρια,τωρα τα βαριεμαι και αλλα που δεν ειχα μπει στον κοπο να τα ακουσω ολοκληρα τωρα τα εχω λατρεψει!
    Το τοπ 36 μου καπως ετσι εχει διαμορφωθει:
    36.Γεωργια
    35.Ρουμανια
    34.Πορτογαλια
    33.Λευκορωσια
    32.Λετονια
    31.Π.γ.δ.μ
    30.Αυστρια
    29.Φινλανδια
    28.Ιρλανδια
    27.Ουγγαρια
    26.Ελβετια
    25.Ισλανδια
    24.Ιταλια
    23.Μαλτα
    22.Ουκρανια
    21.Αζερμπαιτζαν
    20.Δανια
    19.Γαλλια
    18.Βελγιο
    17.Ολλανδια
    16.Μολδαβια
    15.Αλβανια
    14.Ισραηλ
    13.Ισπανια
    12.Μαυροβουνιο
    11.Πολωνια
    10.Γερμανια
    9.Εσθονια
    8.Η.β
    7.Λιθουανια
    6.Σλοβενια
    5.Αγιος Μαρινος
    4.Ρωσια
    3.Αρμενια
    2.Νορβηγια
    1.Σουηδια

  71. Πολύ όμορφο το κομμάτι της Ρωσίας. Αξίζει για πρώτη 5άδα, εκτός και αν τους πιάσει η υστερία με την πολιτική και το θάψουν. Όσον αφορά το βραβείο, ας πάει αυτή τη φορά στην Ουγγαρία. Το αξίζει!!! Δεν θα ήθελα να το πάρει η Σουηδία πάλι, ούτε και η Αγγλία.

    • Γιατι να μην το παρει η Αρμενια που εχει και καλυτερο τραγουδι και ειναι πιο φιλικη χωρα στην ελλαδα???

  72. Δεν εβαλα την Ελλαδα γιατι με τη δικη μας συμμετοχη δε μπορω να ειμαι αντικειμενικη…!

  73. ωραιο το τραγουδι της ρωσιας δια χειρος κοντοπουλου φυσικα!προσωπικα θα ηθελα να δω νικητρια μια εκ των ΙΤΑΛΙΑ,ΑΡΜΕΝΙΑ,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ.!!!!

  74. η wikipedia το σαββατο για 1 ωρα ειχε γραψει αυτη τη σειρα εμφανισης αλλα μετα το εσβησε
    Semi-final 1
    01 Iceland English Pollapönk “No Prejudice” —
    02 Albania English Hersi “One Night’s Anger” —
    03 Russia English The Tolmachevy Sisters “Shine” —
    04 Latvia English1 Aarzemnieki “Cake to Bake” —
    05 Armenia English Aram Mp3 “Not Alone”
    06 Azerbaijan English Dilara Kazimova “Start a Fire”
    07 Estonia English Tanja “Amazing”
    08 Sweden English Sanna Nielsen “Undo”
    09 Belgium English Axel Hirsoux “Mother”
    10 San Marino English[58] Valentina Monetta “Maybe”
    11 Portugal Portuguese Suzy “Quero ser tua” I want to be yours
    12 Moldova English Cristina Scarlat “Wild Soul”
    13 Montenegro Montenegrin Sergej Ćetković “Moj svijet” (Мој свијет) My World
    14 Ukraine English Maria Yaremchuk “Tick-Tock”
    15 Netherlands English The Common Linnets “Calm After the Storm”
    16 Hungary English András Kállay-Saunders “Running”

    Semi-final 2
    01 Georgia English The Shin and Mariko “Three Minutes to Earth” —
    02 Malta English Firelight “Coming Home” —
    03 Austria English Conchita Wurst “Rise Like a Phoenix” —
    04 Lithuania English Vilija Matačiūnaitė “Attention” —
    05 Poland Polish, English Donatan & Cleo “My Słowianie” Us Slavs
    06 Norway English Carl Espen “Silent Storm” —
    07 Israel Hebrew, English Mei Finegold “Same Heart” —
    08 Belarus English TEO “Cheesecake” —
    09 Switzerland English Sebalter “Hunter of Stars” —
    10 Finland English Softengine “Something Better” —
    11 Ireland English Can-Linn feat. Kasey Smith “Heartbeat” —
    12 Greece English Freaky Fortune feat. Riskykidd “Rise Up” —
    13 Slovenia English, Slovene Tinkara Kovač “Round and Round” —
    14 Macedonia English[60] Tijana “To the Sky” —
    15 Romania English Paula Seling & Ovi “Miracle” —

  75. Καλησπέρα!
    Λοιπόν επειδή δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα στο site που να βολεύει για το τοπ 37 μου (με σχόλια βεβαίως), θα το αναρτήσω εδώ!
    Είχα λίγο τα νεύρα μου, είχα ξυπνήσει απ’ τις 5 το χάραμα (!!!), τελικά κάτι έγραψα. Καλό είναι διαβάζοντας για μία χώρα στο καπάκι να βλέπεται και το video clip (δεν θα ανεβάσω διευθύνσεις). Τα κείμενα είναι με το προσωπικό μου γούστο, είναι ένα μικρό σχόλιο – κριτική – διάλογος – τι μου ξύπνησε μέσα μου το τραγούδι.

    Eurovision 2014 – A review

    37) Georgia – The Shin and Mariko – “Three Minutes to Earth”

    Αν μετά από το τρίλεπτο του τραγουδιού βλέπετε τα πάντα γύρω σας λες και είναι σε παραμορφωτικό καθρέφτη δεν είναι τίποτα κι εγώ όταν πρωτοδοκίμασα μπάφο τα ίδια έπαθα. Μετά από μισή ώρα ξενερώνεις κι όλα ok. Είναι ένα τράγουδο με πολλούς συνθέτες και του φαίνεται. Είναι το τραγούδι του delivera, καλό θα είναι να σκάσει μύτη εκείνη την ώρα… μην χάσεις και το σόου!

    36) Ukraine – Maria Yaremchuk – “Tick-Tock”

    Μετράει τους χτύπους τις καρδιάς της για το νησί που αγάπησε, το χτύπημα του ρολογιού για την Κριμαία που επαναστάτησε. Με μπροστάρησα την Φαραντούρη του Κιέβου Ruslana και μαζί της την Μαρίζα Κωχ – Μαρίγια αυτήν την εβδομάδα στην πλατεία του Λβίβ σε μια συναυλία για την απόσχιση του νησιού που όλοι αγαπήσαμε. Θα μοιραστεί άφθονο μπόρς ενώ όσες διατηρούν κότσο σαν την Γιούλια Τιμοσένκο θα έχουν δώρο μια κούπα βότκα.

    35) Latvia – Aarzemnieki – “Cake to Bake”

    – Ναι γεια σας! Εμείς για το master chef ενδιαφερόμαστε τι πρέπει να κάνουμε;
    ……………
    – Τι σου λέει ρε μαλάκα;
    – Ρε μαλάκα δεν καταλαβαίνει.
    – Ρε είσαι ντιπ για ντιπ χαζός, ούτε να συνεννοηθείς δεν μπορείς.
    – Ναι ρε σε λέω η γιαγιά κάτι για τον Μπρέζνιεφ λέει και την περεστρόικα…. τι;
    – Ρε μαλακά με ρωτάει: 3 καθέτως, Άντερσον… έκανε διαφήμιση με τον Γκορμπατσώφ!

    34) Albania – Hersi – “One Night’s Anger”

    – Ναι κυρά Αντρέα μου γεια σας. Είμαι η Χέρσι και είμαι από τα Τίρανα, σας βλέπουμε κάθε μέρα. Είχε έρθει σ’ εσάς η ξαδέρφη μου η Ντονίκα όταν ήσασταν στον Ant1. Αχ κυρά Αντρέα μου τι να σου πω και τι να σου ομολογήσω… εγώ αυτόν τον άντρα τον αγάπησα, δέθηκα μαζί του, υπέμεινα τα πάντα. Να με βρίζει, να με μειώνει μέχρι και την μάνα του έφερε σπίτι γιατί δεν του άρεσαν τα φαγιά μου. Αχ…..χχχχχχχχ. Με ξεφτίλισε σας λέω… ε δεν άντεξα κι εγώ μια μέρα κι έφερα το τηγάνι στο κεφάλι της γκιόσας της μάνας του. Μετά έφυγα… πήρα το ΚΤΕΛ πήγα στους Άγιους σαράντα, πήγα Σκόδρα, πάνω στην Λίμνη, κολύμπησα βγήκα Μαυροβούνιο, ξαναγύρισα Αλβανία, έτσι να ηρεμήσω και τώρα με λένε και φόνισσα, ότι την έφαγα την ψοφόγρια, δεν ήταν τίποτα ο θυμός μιας νύχτας ήταν. Αχ κυρά Αντρέα μου, εμείς πολύ σας βλέπουμε, μας φέρνει η ξαδέρφη τις βιντεοκασέτες και μαζεύεται όλο το χωριό. Πολύ σας εκτιμάμε κι εσάς και την Κυρα Τένια.

    33) Malta – Firelight – “Coming Home”

    – Κιάρα….. μαρί Κιάρα σε λέω…. Τρέχα μαρί…. γράμμα απ’ την Αμέρικα…
    – Τι λες κυρα Παναγιώτα μου έχω και τον γαύρο στο τηγάνι, άνοιξε το εσύ γιατί τα χέρια μου είναι γεμάτα αλεύρι. Τι λέει;
    – Ο αδερφός σου μαρί γυρίζει σπίτι, την Παρασκευή 9 του Μάη!

    32) F.Y.R.O.M. – Tijana – “To the Sky”

    Ψηλή αφέντρα θέλει να σε στείλει ως τον ουρανό με το μαστίγιο της. Αν θέλεις το κωλαράκι σου να γίνει μπλε μαρέ τηλεφώνησε τώρα.
    Happy hour 07:00 με 10:00 π.μ.
    40% έκπτωση αυτήν την εβδομάδα για όποιον θέλει να ντυθώ Βουκεφάλας!

    31) Belarus – Teo – “Cheesecake”

    – Ναι τηλεόραση της Λευκορωσίας… Λουκασένκο εδώ… λοιπόν πιάσε 5 πιτόγυρα απ’ όλα με έξτρα τζατζίκι, 2 κοακόλες zero, από γλυκά τι έχει μείνει;… μόνο. Πιάσε και 2 Τσιζκέικ ένα με φράουλα και ένα με φρούτα του δάσους. Κι αύριο να παρουσιαστεί ο μάγειρας στο γραφείο μου. Ακούς εκεί δεν έχει πάστα ποντικάκι….

    30) Iceland – Pollapönk – “No Prejudice”

    Κλειστό παραμένει το κέντρο του Ρέικιαβικ λόγω της πορείας των απολυμένων της sprider. Νεότερες εξελίξεις στο δελτίο μας στην νοηματική.

    29) Moldova – Cristina Scarlat – “Wild Soul”.

    Αχ Κυρα Ruslana μου, εμείς μαζί σας είμαστε… έχω και τον Κότσο της Γιούλιας. Να πάρω λίγη βότκα και για τον Μπορίς μου???

    28) Lithuania – Vilija Matačiūnaitė – “Attention”

    Αχ και του το ‘πα του μαλάκα. Μην πας Σαρούνας μου από το πέταλο του Μαλλιακού έχουν κλείσει σπίτια εκεί, πρόσεχε. Δεν μ’ άκουσε… μ’ έχει κι αστεφάνωτη… τι θα κάνω εγώ τώρα; ούτε την σύνταξή σου δεν θα δω. Αααα αχ είναι βαθύς ο πόνος μου… Στη μύτη του κουταλιού βάλε μου ζάχαρη, μην είναι και φαρμάκι.

    27) Belgium – Axel Hirsoux – “Mother”

    Και τώρα η Μις Βέλγιο! Η εικοσάχρονη καλλονή μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Φλαμανδικά, της αρέσει το πλέξιμο και το βελονάκι. Τον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει τον Τσελεμεντέ, αγαπημένη της συνταγή, σουπιές με κους κους στο μελάνι τους. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει σαν την μητέρα της καλή σύζυγος, μητέρα και νοικοκυρά. υποδεχθείτε την Μαριάντζελα!

    Θα επιστρέψω με τους 26 του τελικού αν η ομήγυρις το εγκρίνει και θέλει κι άλλα σχόλια για την φετινή Eurovision!!!

    • Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Κορυφαίο 😀

      Ηδικά αυτό με την Hersi…. χαχαχαχα.
      Θέλουμε κι άλλα !!!

      • Επειδή η λαϊκή ετυμηγορία είναι καθηλωτική (ευχαριστώ Κωνσταντίνε) επιστρέφω με το τοπ από το 26 έως και το 14.

        26) Russia – Tolmachevy Sisters – Shine

        Πούτιν: Έλα Φωκά μου τι κάνεις; Ο Κοντόπουλος αντέγραψε ένα ωραίο τραγούδι αλλά λέω εσύ να μην επιμεληθείς την σκηνική παρουσία. Ο Παπαϊωάννου δεν έκανε παράσταση φέτος, τι θα αντιγράψεις…
        Φωκάς: Μην ανησυχείς Πρόεδρε έχω βιντεοκασέτες με όλες τις παλιές παραστάσεις του, Μήδεια, Δράκουλα, Ανθρώπινη δίψα. Λέω τα κορίτσια να ανεβοκατεβαίνουν μια σκάλα σαν την Στελλάτου κι από πίσω τέσσερα αγόρια σαν τους ναύτες του Τσαρούχη. Τι λες; Και μην φοβάσαι πρόεδρε είναι αντρικό 100%… Τσαρούχης, εγγύηση!
        Πούτιν: Αλίνα εσύ που είσαι και χορεύτρια τι λες;

        25) Spain – Ruth Lorenzo – Dancing in the rain

        Ισπανίδες και Ισπανοί όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία στο συλλαλητήριο κατά της Τρόικας και της Μέρκελ. Όλοι μαζί να υποδεχτούμε την Γερμανίδα καγκελάριο με την Ισπανική βουβουζέλα Ρούθ Λορέντζο. Φίλοι να έχετε μαζί σας ωτοασπίδες γιατί χωρίς αυτές μαζί με την Αγκέλα θα φύγετε κι εσείς από την χώρα.

        24) Portugal – Suzy – Quero Ser Tua

        – Δεν βγαίνω μανίτσα μου. Δήμαρχος Μοσχάτου είμαι δεν είμαι ο Λάτσης. Πιο Ρίο και Σάου Πάουλου μου λες. Αν θες Ρίο Αντίρριο και τα διόδια δικά σου. Δεν βγαίνω ζαργάνα μου… έλα μείνε Ελλάδα, ξέρεις τι ωραία είναι ‘δω. Έχουμε και Καλλιθέα και Ταύρο και για καφέ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πια Κόπα Καμπάνα και μαλακίες. Έλα και του χρόνου δεν θα χρειαστείς 15 ώρες ταξίδι Βραζιλία Ελλάδα για το καρναβάλι. Άντε, του χρόνου θα φέρω και τους Καόμα!

        23) Azerbaijan – Dilara Kazimova – Start A Fire

        Διάγγελμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

        Εγώ ο Ιλχάμ Αλίεβ έκανα τα πάντα για την φετινή μας συμμετοχή στην Eurovision 2014. Αποδέσμευσα ένα κρατικό κονδύλι ύψους 1 εκατ. Ευρώ για την εξαγορά επιτροπών ανά την Ευρώπη και άλλου ενός εκατομμυρίου για την αγορά καρτών κινητής τηλεφωνίας εκτός Αζερμπαϊτζάν. Επίσης 1000 αστυνομικοί θα συνοδεύσουν την αποστολή μας ως την Κοπεγχάγη της Δανίας ώστε σε περίπτωση κακής θέσης να αποφύγουμε διαρροές προς την δύση. Σε περίπτωση που η αποστολή μας τερματίσει κάτω από την κατάπτυστη 3η θέση θα υπάρξει διαπόμπευση στην κεντρική πλατεία του Μπακού, ενώ ο περήφανος Αζέρικος λαός θα δείξει τον αποτροπιασμό του με δημόσιο λιθοβολισμό. Όσοι βγουν σώοι να ξέρουν ότι δεν θα δουλέψουν ποτέ ξανά στην μουσική σκηνή της χώρας και θα εκτίσουν ισόβια κάθειρξη. Εύχομαι να έχουμε μια εξαιρετική εμφάνιση και ο λαός μας να ψηφίσει το τραγούδι της επιλογής του. Η λίστα με τα 10 τραγούδια που επιτρέπεται να ψηφίσει ο Αζέρικος λαός θα ανακοινωθεί σύντομα από τον Υπ. εσωτερικών.

        Με περηφάνια.
        Ο ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
        Ιλχάμ Αλίεβ

        22) France – TWIN TWIN – Moustache

        Κατάληψη στην πλ. Αγίας Ειρήνης και στο Γκάζι από ομάδες ενάντια στην Γαλλική συμμετοχή στην φετινή Eurovision. Βασική απαίτηση η απόσυρση του εν λόγω τραγουδιού επειδή περνά λάθος πρότυπα. Διαμαρτυρόμενος μας είπε ότι φέτος στην μόδα είναι τα μούσια και όχι το μουστάκι. Πολλά τα συνθήματα μεταξύ των οποίων:
        – Ο λαός απαιτεί με Ζαν Πώλ στην σκηνή. και
        – Μόνο το μούσι βγάζει γκόμενο στο Γκάζι.
        Επίσημος χορηγός της διαδήλωσης τα Falcon Studios

        21) San Marino – Valentina Monetta – Maybe (Forse)

        – Τι είπε;;;;;;; Πες στην Κυρά Κοντσίτα να πάει να αρμέξει καμιά γελάδα…. ξέρει ποια είμαι εγώ. Μέχρι και η Ραφαέλα Καρά κάτω από μένα μπήκε στην μαρκίζα. Βαλεντίνα Μονέτα – Ραφαέλα Καρά έτσι ήταν και θα ρθει η βλαχούτσα να μπει πάνω από ‘μένα… όχι αγάπη μου. Της έχει γράψει αυτηνής ο Ζίγκελ; ε;… που εμένα όλο το Σαν Μαρίνο κάθε βράδυ εδώ είναι και με προσκυνά με το που βγαίνω στην πίστα. Ενώ αυτή;;;; Τασίτσαααααααααα πόσο κόσμο έχουμε για σήμερα;
        – 70 άτομα.
        – Βλέπεις, όλο το Σαν Μαρίνο εδώ είναι κι απόψε!

        20) Denmark – Basim – Cliche Love Song

        Κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες για την Γαλλική συμμετοχή. Την διαδήλωση χαιρέτησε και ο οικοδεσπότης της φετινής Eurovision Basim, μεταξύ των οποίων είπε. “Ντροπή στην Γαλλία” και “Μας χτυπάνε αδέρφια… πολεμήστε για την ζωή σας, την σάουνα και το sodade. Θέλουν να μας αφανίσουν αλλά δεν θα τους περάσει. Ας ΤΡΑΓΟΥΔΉΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΈΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ ΤΡΑΓΟΎΔΙ!”

        19) Norway – Carl Espen – Silent Storm

        – Μαμά με στέλνουν στην Κοπεγχάγη…. (κλαίει)
        – ………
        – Δεν θέλω. Θέλω να πάω με τον Ματίας και τον Γιόργκεν για ψάρεμα στο φιόρδ και μετά για μπύρες (με αναφιλητά).
        – …………
        – Δεν θέλω. Τραγούδησα όσο χειρότερα μπορούσα κι αυτοί με ψηφίσαν. Δεν θέλω να πάω….
        – ………….
        – Καλή ιδέα!!! Να τραγουδήσω καλά μπας και το γλιτώσω και πάω για σολομούς με τα παιδιά!!! Μαμά την επόμενη φορά θα πω ένα τραγούδι για ‘σένα… για την μαμά μου.

        18) Austria – Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix

        Και τώρα η Μις Αυστρία Κοντσίτα Γούρστ. Διάλεξε έναν κριτή… Διάλεξες τον κριτή Νο 3. Την ερώτηση παρακαλώ.
        – Ποια γυναικεία προσωπικότητα θεωρείς πρότυπο σου και γιατί.
        – Καλησπέρα Κοπεγχάγη. Η γυναίκα που θαυμάζω και θεωρώ ότι είναι πρότυπο μου είναι η Βάνα Μπάρμπα. Θεωρώ ότι σαν άνθρωποι και πολίτες πρέπει να κάνουμε πράγματα. Π.χ. εγώ όταν ήμουν μικρή άκουσα την προτροπή της Βάνας και έκανα πολλά πράγματα. Κατέβασα όλες τις κουρτίνες του σπιτιού και τις έκανα βραδυνές τουαλέτες, βέβαια η μάνα μου μου πέταξε δυο σφαλιάρες και λόγω του δαχτυλιδιού μου άφησε σημάδι στα μάγουλα. Έτσι αναγκάστηκα ν’ αφήσω μούσια. Όμως με όποιο προσωπικό κόστος έκανα πράγματα. Γι αυτό σας λέω ελάτε να κάνουμε πράγματα!
        – Ευχαριστούμε πολύ Κοντσίτα.

        17) Switzerland – Sebalter – Hunter Of Stars

        Ουι Ουι μάνα μ’. Χάσαμ’ την ασπρούλα. Τσαπρρρρρρ. Τίποτις! Ουιιιιιιιιι τι θα κανουμ’;;; έβγαζ και το καλύτερ γάλα.Το καλύτερ φοντί στις Αλπςςς κάναμ’. Ουιιιι!!!!!! Σφύρα ρε Σεμπάλτρ μπας και σ’ ακούς γιατί πολύ σ’ αγαπόυς. Με το που σ’ έβλεπ στο μάντρι χαρές πε έκαμε. Ουιιιιι!!!

        16) Estonia – Tanja – Amazing

        Μεγάλο τσίρκο στην γειτονιά σας. Κλόουν, ακροβάτες και η μια και μοναδική Τάνια. Το κορίτσι λάστιχο. Η κοπέλα που κάνει 13.557 ρόδες συνεχόμενα και τραγουδάει Αίντα. Καταπίνει σπαθιά και τραγουδάει Τουραντότ. Η γυναίκα cd, το κορίτσι μπαταρία. Σάββατο διπλή παράσταση. Ισχύουν εργατικά εισιτήρια ασχέτως εργατικής εστίας!

        15) Ireland – Can-Linn (featuring Kasey Smith) – Heartbeat

        Πάει τον χάσαμε τον μακαρίτη. Όχι καρδιοχτύπι ούτε χτύπημα στην πόρτα. Όση κλακέτα και να χτυπήσει στο stage δεν ξυπνάει ο νεκρός με τίποτα. Είναι τόσο ψηλά γιατί γουστάρουμε Ιρλανδία και Ιρλανδικό φολκλόρ. Πειράζει;;; Ούτε που με νοιάζει. Έλα παιδιά πάμε τα αθάνατα…. να σ’ αγαπώ ιντα ‘θελα, να σ’ αγαπώ ιντα ‘θελα, να σ’αγαπώ ιντα ‘θελα, να ‘χω φουρτούνα στην καρδιά.

        14) Finland – Softengine – Something Better

        – Μαμά μαμά πήρα 18 στην φυσική τώρα μπορώ να πάω στην Δανία;
        – Όχι! Είπαμε από 19 και πάνω.
        – Έλα ρε μαμά. Ο Μίκο της Κυρά Λίτσας απέναντι πήρε 17 και τον αφήνει.
        – Είπα όχι.
        – Έλα ρε μαμά, μην είσαι σπαστικιά.
        – Όχι λέμε.
        – Να ξέρεις εγώ θα πάω. Θα πάρω λεφτά απ’ τον μπαμπά και θα πάω.
        – Έτσι και σου δώσει θα του ανοίξω το κεφάλι.
        – Να να να να. Εγώ θα πάω… εγώ θα πάω….
        – Δεν θα γυρίσεις πίσω… μαύρο θα σε κάνω.

        ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΗ ΜΑΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ.

        επιστρέφω αμέσως με την κατάταξη από το 1 έως το 13.

    • εδω και κανα τεταρτο γελαω με το φυρομ…ηθελα να ξερα που τα βρισκεις!!!!!
      Αναμενουμε final part!! 🙂

  76. kostas ti provlima eheis esu me tin rossia purovolimenh poustara???oloi oi gay kai oi pousthdes eiste kai kala kata tis rossias!siga min skisete kanena kalson kai sting anomalares haha!o fasismos sas den ehei oria eiste oi megaluteroi ratsistes kai fasistes!afiste tin rossia kai tin kathe rossia na epeilegei moni tis ti thelei kai ti einai kalutero gi autin satamatiste na prospatheite na epivalete stous allous tin gnomi sas!den einai oles oi hores idies den eiani oloi oi laloi idioi o kathe laos ehei tis dikes tou paradoseis ta dika tou pisteuo kai protupa me ta opoia megalose kai den alazoun oso kai na to thelete, thelete na ta pernate ola apo tin kreatomihanh kai na ta kanete na mas kanete olous idious e loipon den tha perasei to diko sas pote!

  77. μπόιζ κι η δική μου η κατάταξη
    1. Eλβετία
    2. Ιταλία
    3. Αρμενία
    4. Νορβηγία
    5. Αζερμπαιτζάν
    6. Ισπανία
    7. Σουηδία
    8. Ουγγαρία
    9. Ιρλανδία
    10. Μ. Βρετανία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ