ΑΛΒΑΝΙΑ: One night’s anger…στην Κοπεγχάγη!

Η εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision 2014 στην Κοπεγχάγη Hersi Matmuja και οι υπεύθυνοι της αλβανικής τηλεόρασης αποφάσισαν το τραγούδι που θα ακούσουμε στη σκηνή του διαγωνισμού να είναι σε αγγλικούς στίχους.

Έτσι το Zemërimi i një nate έγινε One night’s anger και μίκρυνε σε διάρκεια για να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της EBU. Επιπλέον δόθηκε στη δημοσιότητα το videoclip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Petrit Bozo.

Η Hersiana Matmuja, που ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Festivali i Këngës τον περασμένο Δεκέμβριο, θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες στη χώρα της. Γεννήθηκε το 1990 στην πόλη Kukës και είναι απόφοιτος του φημισμένου καλλιτεχνικού σχολείου  ’Jordan Misja’ στα Τίρανα. Συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι στο Conservatorio di Santa Cecilia στη Ρώμη. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο Festivali i Këngës το 2006, κερδίζοντας το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Συμμετείχε στο φεστιβάλ τα τελευταία 3 χρόνια με καλύτερη θέση την τρίτη που κατέλαβε το 2012.

Η Αλβανία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού.

 

Λουκάς Βλαβιανός

55 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενω μεχρι τα 2 πρωτα λεπτα το βιντεο ειναι οκ, απο το 2:00 και μετα νιωθω λες και αλλαξα καναλι και βλεπω καποια παρωδια

  2. Συμφωνω με τον Βασιλη..στα Αλβανικα ηταν 1000 φορες καλυτερο…μια διαφορετικη γλωσσα..τωρα εχει γινει μια απο τις κακες προς μετριες μπαλαντες…

  3. εμενα μου αρεσει περισσοτερο στα αγγλικα αν κι δυσκολα φετος τα πραγματα για τους γειτονες….μετα το 2012 τα παρατησαν! δυσκολα τελικο….το βλεπω μεταξυ 12ης-14ης θεσης στον ημιτελικο,αν κι θελω να το δω κι στις 10 μαιου αλλα να τερματιζει εκτος 20αδας…καπου στην 22η θεση 🙂 καλη επιτυχιααα γειτονες!! 😀
    οπως λεει κι η Hersi στο 2:18….
    maybe…..του χρονου 😛

  4. Για αρχή : ΑΘΛΙΟ κλιπ , ίσως το χειρότερο της χρονιάς. Καλύτερα να κρατούσαν την εμφάνιση από το φεστιβάλ τους. Να φανταστείτε είναι τόσο ερασιτεχνικό που στο 1:41 φαίνεται ο προβολέας στα αριστερά!
    Η νέα βερσιόν του τραγουδιού χάνει αρκετά από την λάμψη που είχε το τραγούδι με την live ορχήστρα και τα Αγγλικά δεν του πάνε ΚΑΘΟΛΟΥ!
    Κρίμα γιατί στην original version ήταν πολύ πιο ατμοσφαιρικό…
    Έπεσε από το 8 στα 6.5/10 στη βαθμολογία μου, ωστόσο σαν τραγούδι παραμένει από τα πιο “ψαγμένα” φέτος…
    Καλή επιτυχία Αλβανία! Θα δυσκολευτεί πλέον να περάσει Τελικό !

    • ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΕΚΑΝΕ!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΖΑ ΧΕΣΤΡΑ ΕΙΧΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ!ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΝΣΤΕΠΤ 100%!

      • τότε υπήρχε και χρόνος για videoclip, και ο σκηνοθέτης ήταν φίλος των Κόζα Μόστρα, τους είχε γυρίσει κάτι σποτάκια παλιότερα. κι η Πλάτινουμ να μην στήριζε, ο Κόζας θα έκανε videoclip πιστεύω

    • το ειδα και εγω τον προβολεα αλλα υπεθεσα πως ειναι μεσα αχαχα οντως ειναι αθλιο το κλιπ οσο δεν παει… κανει και κατι γκριματσες σε κατι φασεις σαν δαιμονισμενη…το τραγουδι παντος παραμενει καλο νμζ.

    • Συμφωνώ μαζί σου Donnie Darko.
      Το τραγούδι στην Live version με αγγλικούς στίχους ήταν καλύτερο και απο τα αγαπημένα μου, τώρα έπεσε..

  5. Να πως εμπνεύστηκε ο Μαρτάκης το ” Xριστέ & Παναγία μου”. Είδε αυτό τη δαιμονισμένη και του βγήκε αυθόρμητα. Ολυτε εξορκισμός δεν τη σώζει τη γείτονα. Κατευθείαν πρόκριση για το 2015!

  6. Να πως εμπνεύστηκε ο Μαρτάκης το ” Xριστέ & Παναγία μου”. Είδε αυτή τη δαιμονισμένη και του βγήκε αυθόρμητα. Ολυτε εξορκισμός δεν τη σώζει τη γείτονα. Κατευθείαν πρόκριση για το 2015!

  7. Οχι εγώ θέλω να περάσει στον τελικό! Μ’άρεσε απο την πρώτη στιγμή και η Hersi είναι φωνάρα..

  8. xriste mou ti ektrwma! to video klip mou matwse ta matia :”'( o provoleas pou 3exasan na afairesoun sto 1.41 eidika mes to professionalism!

  9. emena pantos m arese arketa k thelw polu na to dw ston teliko k to video clip dn paizei kanena rolo k to 2012 eixe xalia video clip k vghke 5o opote pote dn xes an k phsteuw tha eunohthei ap tis epitropes logo fwnis

    • Θα διαφωνήσω : Το 2012 εκτός από εκπληκτικό κομμάτι είχαν και αριστούργημα βίντεο κλιπ!

  10. Στο ξέσπασμα προς το τέλος ειλικρινά γελάω απίστευτα.Το περσινό στα μπετά είχε και άποψη.Να μη θυμηθώ το εξαιρετικό κλιπ του 2012 αλλά και του 2011 και 2010.Τώρα σαν τραγούδι που εκεί είναι το σημαντικό το θεωρώ κάτω του μετρίου.Τα Αγγλικά άκυρα και η προφορά της τα κάνει να μοιάζουν Αλβανικά.Με δυσκολία διακρίνω τις Αγγλικές λέξεις.Ερμηνεία εκνευριστική αν και έχει καλή φωνή η Hersi.Δυστυχώς πολύ δύσκολα θα δει τελικό.

  11. το τραγουδι τους ακομα μου αρεση… το κλιπ ειναι απαραδεκτο δεν χρειαζοταν να το κανουν αυτο… καλητερα να το εκαναν σε ενα στουντιο ηχογραφησεις απλα και ωραια! ειναι σε δυσκολο ημιτελικο μπορω να πω ως τωρα για εμενα αυτο ο ημιτελικος ειναι ο ποιο δισκολος απο ποτε, και η Αλβανια ειναι 50/50 μεσα η εξω..

  12. τι να πω ηταν μια ζαρα τραγουδι και για μενα εχει γινει λιγο κατωτερο. επεσε στο τοπ μου και πιστευω οτι δυσκολα θα περασει στον τελικο. στα αλβανικα ηταν πολυ πιο ωραιο ειχε αλλη αισθηση!

  13. Δεν περνάει τελικό, η προφόρα δεν σώζει με τίποτα το τραγούδι. Το video clip, έτσι και αλλιώς, θα το δουν πολύ λίγοι. Αλλά η κακή προφορά δυστυχώς δεν κρύβεται πάνω στη σκηνή. Μπορούν να το ξαναγυρίσουν στην αυθεντική εκδοχή, αυτιά έχουν, δεν ακούνε πως κάτι δεν πάει καλά; Το τραγούδι, γενικά, δεν είναι από τα πολύ ωραία φέτος.

  14. oi ellines pote den grafoun kala gia ta albanika tragoudia.kathe xrono afta grafoun.kai otan pernaei sto teliko I alvania lene ma pos perase I alvania sto teliko me ayto to tragoudi?
    to exoun sto aima tous na vrisoun tin alvania

    • Μην ονειρεύεσαι τον ρατσισμό. Ρατσισμός μπορεί να υπάρχει στην κοινωνία προς πολλές ομάδες, όμως στην προκειμένη περίπτωση σχολιάζουμε ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Δεν είδα κάποιο από τα πιο πάνω σχόλια να είναι υβριστικό προς την Αλβανία. Και η Κύπρος να έστελνε αυτό το τραγούδι, τα ίδια θα λέγαμε.

    • πρωτον η αλβανια εχει περασει απειροελαχιστες φορες τελικο 3 αν δεν κανω λαθος!δευτερον παντα στελνει τραγουδια-εκτρωματα οποτε δικαιολογημενη η οποια σκληρη κριτικη.και τριτον εδω περα ολοι γραφουμε την αποψη μας αν αυτη δεν αρεσει σε καποιους προβλημα τους!!α και κατι ακομα εχεις ακουσει την κριτικη που ασκουν αυτοι στην ελλαδα,ε δε νομιζω να συγκινηθηκες κιολας διοτι ειναι γνωστο οτι δεν μας πολυσυμπαθουν!ελεος δηλαδη που θα απολογηθουμαι επειδη δεν μας αρεσουν τα τραγουδια που στελνει μια χωρα!!!!!!!τωρα ετσι και εισαι αλβανος σε κατανοω κι εγω την χωρα μου θα υπερασπιζομουνα!!!!!

      • 6 από τις 10 συμμετοχές τις έχουν περάει τελικό οπότε δεν είναι απειροελάχιστες.Καλό είναι να διασταυρώνουμε κάποια πράγματα πριν τα γράψουμε.
        Επίσης τις συμμετοχές του 2004,2008,2009,2010,2011,2012 μόνο εκτώματα δεν τις λες ειδικά του 2008 και 2012.

      • ναι αλλα αν θεωρεις την 17 και 18 θεση στον τελικο επιτυχια τι να πω?μονο δυο φορες απο τις δεκα που συμμετειχε ηταν εντος δεκαδας!!και ναι εγω τα θεωρω εκτρωματα.αποψη μου αν δεν τη δεχεσαι προβλημα σου!πολυ ευθικτο σε βρισκω απεναντι στην αλβανια!δεν σου προσβαλλαμε τη χωρα ηρεμησε λιγο!!!!!!!!

  15. αεν συμφωνω με το κωστα. σε αυτο το sait εχω διαβαζι πολι καλα σχολια για αλλες συμμετοχες της αλβανιας. απο την αλβανια ειμαι κ’εγω και δεν μαρεσι οι αγγλικη εκδοχη. οι νεα εκδοχη καταγραφηκε στο bi-kay recording studios sthn αθηνα, στα μουσικα οργανα και φωνητικα ελλινες καλιτεχνες

  16. κρίμα.. η αγγλική version δε μου αρέσει καθόλου ! δυστυχώς για 2η συνεχόμενη χρονία η Αλβανία θα είναι εκτός τελικού!

  17. Εξαιρετικη φωνη! (Μου θυμιζει λιγο απο shakira) ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος που δεν κρατησαν την αλβανικη εκδοση. Ο βασικος ρυθμος πολυ καλος και σου μενει, αλλα θα του πηγαιναν πολυ εθνικο ηχοχρωμα, οπως πνευστα οργανα, η αναμειξη με rock το κανει πιο κοινοτυπο. Θεωρω οτι θα ειναι στον τελικο οριακα, αλλα απο κει και περα το χαος!

  18. Δηλαδή θα το πει στα Αγγλικά στην Copenhagen?
    Το κατέστρεψαν το τραγούδι με τα Αγγλικά, η κοπέλα πρώτον δεν έχει καθόλου προφορά σαν Αλβανικά πάλι ακούγονται και γενικά σου έβγαζε μια άλλη ατμόσφαιρα πριν. Το Βίντεο Κλιπ δεν το σχολιάζω καν πολύ ερασιτεχνικό….
    Πάντως έχει πολύ όμορφη φωνή πολύ κρίμα που το κάνανε στα Αγγλικά είχε περισσότερες ελπίδες πριν….

  19. Χαχααχαχαχαχαχαχχχχαχαχαχαχ μετα απο καποια φαση το βιντεο κλιπ απο αθλιο αρχιζει να γινεται αστειο! Δηλαδη οκ ενα βιντεο κλιπ δεν μπορειτε να κανετε,δεν μπορειτε ουτε ενα μονταζ της προκοπης ( απευθηνομαι σ’αυτους που το γυρισαν και οχι στους αλβανους σαν λαο). Και στην Ουκρανια την ωρα που γινεται κακος χαμος με λιγα χρηματα γυρισαν ενα καλο βιντεο κλιπ και η Αλβανια που ειχε τον ιδιο περ

  20. Χαχααχαχαχαχαχαχχχχαχαχαχαχ μετα απο καποια φαση το βιντεο κλιπ απο αθλιο αρχιζει να γινεται αστειο! Δηλαδη οκ ενα βιντεο κλιπ δεν μπορειτε να κανετε,δεν μπορειτε ουτε ενα μονταζ της προκοπης ( απευθηνομαι σ’αυτους που το γυρισαν και οχι στους αλβανους σαν λαο). Και στην Ουκρανια την ωρα που γινεται κακος χαμος με λιγα χρηματα γυρισαν ενα καλο βιντεο κλιπ και η Αλβανια που ειχε τον ιδιο περιπου καιρο για να γυρισει ενα βιντεοκλιπ εβγαλε αυτο;Τελος,το τραγουδι πρεπει να ερμηνευτει στα αλβανικα διοτι η τραγουδιστρια θα δυσκολευτει στο live και θα αδικηθει η υπεροχη φωνη της.

  21. Και η Αλβανία αγγλικά? Μάλιστα english-vision το κάναμε φέτος, μόνο 4 χώρες δεν θα χρησιμοποιήσουν καθόλου αγγλικά (Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Μαυροβούνιο) και άλλες 2 (Ισπανία, Πολωνία) θα το πούνε 50-50.
    Το προτιμούσα στα Αλβανικά το κομμάτι, τρέμω την προφορά της στο live. Όσο για τα ξεσπάσματα στο τέλος του βίντεο, είναι μέρος του concept του τραγουδιού μιάς και ο τίτλος του είναι “Ο θυμός μιάς νύχτας”.

  22. και ισραηλ εχει 50-50 αγγλικα-εβραικα οπως και η σλοβενια!ας βαλουν και οι δικοι μας εστω ενα μικρο ρεφρενακι στα ελληνικα!!!

  23. Ο Χριστός και η Παναγία, τι ήταν αυτό, άθλιο. Μόνη της το γύρισε; Όσο για το τραγούδι, κατεβάζουμε το
    volume μη κουφαθούμε κιόλας.

  24. Χριστέ και Παναγιά μου!!!!!!!! Το σκότωσαν το τραγούδι!!!!!! Καταρχήν δεν κατάλαβα ούτε μία λέξη Αγγλικά και έπειτα το video clip είναι πράγματι για γέλια!!! Ίσως με μια καλή εμφάνιση στη Δανία να περάσει τελικό (και εφ’ όσον προλάβει να μάθει τίποτα από Αγγλικά…) αλλά χλωμό το βλέπω!!

  25. Α ρε κακομοίρηδες γτ πιστεύετε πώς το δικό σας θα πάει καλά….ούτε στο τελικό δεν θα πέραση το δικό σας η κοματάρα που πάμε εμείς και στον τελικό θα πέραση και μια από τις καλύτερες θέσις θα πάρει να σας δούμε μετά όσο για το videoclip ειναι καταπληκτικό τουλάχιστον εμείς κάναμε και ένα videoclip…..ρατσιστές

    • μαλιστα ζεις στη χωρα μας και μας αποκαλεις και κακο μοιρηδες ε?μπραβο ωραια αγωγη σου εχουν δωσει!!θα πρεπει να μαθεις να σεβεσαι την χωρα στην οποια διαμενεις!αν δεν σ αρεσει μπορεις και να πας αλλου να βρεις τους καλομοιρηδες!αντε γιατι η ανοχη εχει και τα ορια της με κατι βλαμμενα εδω μεσα!!!!!!!

  26. milas gia kakomirides?
    eseis eiste stin proti thesi
    eseis den vgigate stous dromousd stis evropis kai zitate lefta?
    exeis moytra kai milas.eseis eiste kala oikonomika/?
    me daneia zite
    posi apo sas den exoun revma sto spiti?
    toulaxiston kai emeis eimaste ftoxi ala revma sto spiti exoume.

    • To kako filos einai oti ki esy zeis apo ayta ta daneika efoson edw trws kai pineis.An eixe I Alvania kaliteri zoi de th aisoun edw.Opote tzalare ligo kai oxi se mas makakies!!!!

  27. αν δεν σ αρεσει στο ξαναπα τραβα στη χωρα σου νουμερο που θα μου το παιξεις και ευρωπαιος!!!!!!!!

  28. giati panta prepei na katalhgoume ston ratsismo eleos edw diagwnizetai i mousikh kai oxi o ratsismos ftanei apla as apolausoume oloi thn Eurovision pia xwris entaseis…. kai tha hthela na sumplhrosw pws o opoiosdhpote mporei na kanei sxolio ellhnas alvanos agglos gallos portogalos alpla mporeite OLOI na ekfrazeste kalutera!!!

    • Γιατι τα βαλκανια ειναι χρονια πισω σε πολλους τομεις!Μου αρεσει που αλληλοψηφιζομαστε με τα 12αρια μας αλλα στην ουσια ειμαστε ετοιμοι να πλακωθουμε.Σεβασμος αν εμεις μεσα απο τον διαγωνισμο δεν μπορουμε να ερθουμε πιο κοντα δεν υπαρχει ελπιδα…!ΝΤΡΟΠΗ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ