ΒΕΛΓΙΟ: Ο Axel Hirsoux θα τραγουδήσει για τη μητέρα του!

Εντυπωσιακός ήταν ο Εθνικός Τελικός του Βελγίου ο οποίος ήταν και ο τελευταίος για το 2014. Έπειτα από μια σειρά εκπομπών επιλογής υποψηφίων και Ημιτελικών, πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ ο Τελικός Eurosong 2014 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στην Κοπεγχάγη. Έξι τραγούδια διαγωνίστηκαν και το αποτέλεσμα έκρινε διεθνής επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό σε ποσοστό 50-50.

Τα έξι τραγούδια ήταν:

  1. Yass – Need You Tonight
  2. SIL – What’s The Time In Tokyo
  3. Udo – Hero (In Flanders Fields)
  4. Bandits – One
  5. Eva Jacobs – Nothing Is Impossible
  6. Axel Hirsoux – Mother

Μετά την παρουσίασή τους, ψήφισε η διεθνής επιτροπή την οποία αποτελούσαν επιτροπές από 7 χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Ιρλανδία, Π.Γ.Δ.Μ., Ολλανδία, Ισπανία, Λευκορωσία. Το αποτέλεσμα ήταν:

  1. Axel Hirsoux 74 βαθμοί
  2. Yass 58 βαθμοί
  3. Eva Jacobs 52 βαθμοί
  4. Bandits 42 βαθμοί
  5. Sil 32 βαθμοί
  6. Udo 22 βαθμοί

Από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού προέκυψε η εξής κατάταξη:

  1. Axel Hirsoux 160 βαθμοί
  2. Bandits 48 βαθμοί
  3. Eva Jacobs 37 βαθμοί
  4. Yass 19 βαθμοί
  5. Udo 10 βαθμοί
  6. Sil 6 βαθμοί

Έτσι το σύνολο διαμορφώθηκε έτσι:

  1. Axel Hirsoux 234 βαθμοί
  2. Bandits 90 βαθμοί
  3. Eva Jacobs 89 βαθμοί
  4. Yass 77 βαθμοί
  5. Sil 38 βαθμοί
  6. Udo 32 βαθμοί

Νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Axel Hirsoux  με το τραγούδι “Mother (Μητέρα).

[youtube id=”dQ8jaHtmn38″ width=”600″ height=”350″]

Το τραγούδι θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού την Τρίτη 6 Μαΐου.

Αλέξανδρος Λιάπης

 

53 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλιστα. Περνούμε έναν χοντρούλη gay (δεν το λέω εγώ, ο ίδιο το προβάλει) με γυναικεία φωνή, τον ντύνουμε με φράκο, τον βάζουμε να ουρλιάζει επί τρία λεπτά με ιδρωμένα μάγουλα πάνω σε μία μπαναλαρία με γλυκερούς έως φαιδρούς στίχους για τη μαμά του, που θα μπορούσε να είναι συμμετοχή του 1978, και προσπαθούμε κιόλας με κάθε τρόπο να τον περάσουμε και ως φαβορί. Το όλο concept πιο πολύ θυμίζει γκροτέσκο «φαινόμενο» μαζικής κατανάλωσης του «Ελλάδα έχεις ταλέντο»…
    Ακριβώς αυτού του είδους οι συμμετοχές κατέστρεψαν και τη Eurovision και την καταχώρησαν στη συνείδηση του κόσμου ως ένα πανηγύρι με περίεργα αξιοθέατα για να γελάσουμε ένα βράδυ και την επομένη να μη τα θυμάται κανείς…

    Και για να μην αρχίσουν τίποτα σχόλια περί «ρατσισμού κατά των ευτραφών», το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο Axel. Είναι ο τρόπο που τον εκθέτουν κάνοντάς τον παλιάτσο στη σκηνή για να εξυπηρετήσουν κάποιοι το δικό τους στόχο.
    Ας θυμηθούμε λίγο το πώς μία εξίσου ευτραφής τραγουδίστρια από τη Μάλτα το 1998 πέρασε στο κοινό θαυμάσια το ίδιο το τραγούδι, αποφεύγοντας κάθε υπερβολή και γραφικότητα στην προβολή της δικής της εικόνας.

    • Μάριε έχεις την άποψή σου και τη στηρίζεις με κάποια επιχειρήματα -σεβαστό – τα οποία κρύβουν ωστόσο μια υπερβολή… είναι απλά μια συμμετοχή, αξιοπρεπής κατά τη γνώμη μου που μπορεί- ναι συμφωνώ- να ενέχει κάτι το παλιομόδιτικο…διαφωνώ όμως ότι τετοιες συμμετοχές κατέστρεψαν την Eurovision.. ας κοιτάξουμε λίγο τα τσίρκο που έχουν πάει κατά καιρούς (άμεσο παρελθόν) αλλά μην πάμε μακρια (βλ. φέτος το καρναβάλι: conchita Λουκάνικο ) Αυτά κατέστρεψαν τη eurovision!

      • Πολλά πράγματα μπορεί να είναι τσίρκο και για διαφορετικούς λόγους… Τουλάχιστον τα προφανή τσίρκο έχουν την ειλικρίνεια να πλασάρονται ως αυτό που είναι. Το να είσαι όμως κατά βάση ομοίως τσίρκο, αλλά να θες να περνάς ως κάτι σοβαρό και πομπώδες, είναι ακόμα πιο γελοίο.

    • Marie nomizw oti eise arketa adikos me polla apo ta 8emata e8eses.Alla einai i apopsi s kai ti sevomai… Katrhas pios einai o stohos akrivws gia na katalavw… Deyteron egw 8ewrw polly trifero tragoydi moy 8ymizei polla apo queen kai genika einai polly omorfo kommati!! Oi kaliteroi tragoydistes sto kosmo ehoyn polla perisotera kila apo Axel kai einai dyo fores tsirko opws o Pavaroti gia paradeigma wstoso min prosvaloyme toso grigora kati hwris na koitaxoyme kai tin alli pleyra twn pragmatwn 🙂

      • Μάλιστα. Συγκρίνεις το τραγούδι με αυτά των Queen και τον τραγουδιστή με τον Pavaroti… Κρίνε μόνο σου αν υπάρχει περιθώριο συζήτησης στο πλαίσιο που έθεσες..

      • Καταρχάς εσύ μου απάντησες, εγώ απλά είπα την γνώμη για αυτές τις δέκα γραμμές που έγραψες χωρίς νόημα. Δεύτερον Ναι ρε το γουστάρω το τραγουδάκι και μου θυμίζει στιχουργία από queen και ο τραγουδιστής, ασχέτως από τις προτιμήσεις του μου θυμίζει Παβαρότι SO WHAT δηλαδή. Τέλος πίστεψε με έχω καλή κρίση αφού εδώ φαντάσου μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ με αυτό που έγραψες . Φυσικά ήταν η άποψη σου σεβαστό 

  2. Καλός ερμηνευτικά, δεν με χαλάει το παρουσιαστικό.Για να μ’αρέσει σαν τραγούδι; Όχι και ούτε θεματολογικά με αγγίζει.
    Δε βρίσκω λόγο να ξεφωνίζεις δημοσίως όντας μαντράχαλος ότι σε στηρίζει η μανούλα σου και είναι το καταφύγιό σου, το φως που σε καθοδηγεί… Έλεος, ούτε έκθεση ιδεών δημοτικού. Κι εγώ την αγαπώ και τη σέβομαι τη μητέρα μου αλλά ως εκεί..
    Δεν ξέρω αν οι πανταχού μαμάδες που επιθυμούν τους κανακάριησες στη ποδογύρα τους συγκινηθούν και τον ψηφίσουν μαζικά, ούτε αν οι επιτροπές εκτιμήσουν τις φωνητικές του δυνατότητες. Προσωπικά επιστρέφω στο πολωνικό κοτέτσι με το γιδοτύρι ανά χείρας, αναμένοντας πλέον Αυστρία και Ρωσία μπας και δω το φως το αληθινόν

    • Στο ξαναείπα.Μη περιμένεις την μουσάτη κυρία να κάνει θαύματα.Άλλωστε είναι η ατραξιόν φέτος και δεν θα απασχολήσει για το τραγούδι της όποιο κι αν είναι αυτό.

  3. Ηχορύπανση, κακόγουστη συμμετοχή. Βλέπω τον γλυκούλη χοντρούλη να επιστρέφει στην μαμά του πριν τις 10 του Μάη.

  4. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ….ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ….ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ,ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ!!!!

  5. Αλλες χρονιές είχα ξεκαθαρισει το Top μου μέχρι τώρα είχα βρει το αγαπημενο μου για κάθε χρονιά..φέτος τίποτα απολύτως τα θεωρω όλα μετρια δεν ξέρωω αν φταιει που δεν τα ακουσα ολα ολοκληρα αλλά είναι το ιδιο το τραγουδι που θα σε κάνει να το ακουσεις όλο οπώταν δεν ξέρω..πολυ χαμηλο το επιπεδο φέτος…τα μονα που μου καναν ένα κλικ είναι της Ιρλανδίας και της Σουηδίας αλλά πάλι….
    Απομένουν Αυστρία και Ρωσία ελπίζω να στειλουν κατι δυνατο!!

  6. Δεν εχω ροβλημα με τα κιλα του ουτε με τη φωνη του που ειναι εκπληκτηκη εχω προβλημα με αυτη τη συμμετοχη σαν συνολο.Γενικα ειναι σαν να διαφημηζει το βαρος του γιανα παρει ψηφους και αυτο δεν μ’αρεσει σαν ιδεα.Επισης σε καποια φαση που δειχνει η καμερα στη κριτικη επιτροπη την ρουσλανα με ενα κερακι να κλαιει, γιατι ακριβως εκλεγε; Για το πολυ συγκηνιτικο τραγουδι ή της ηρθε βαρια η ανεξαρτητοποιηση της Κριμαιας;

  7. η κατάταξή μου για τον πρώτο ημιτελικό (όχι αυτά που πιστεύω πως θα περάσουν)
    #1 Netherlands
    #2 Armenia
    #3 Montenegro
    #4 Hungary
    #5 Belgium
    #6 Sweden
    #7 Estonia
    #8 Azerbaijan
    #9 Portugal
    #10 Ukraine
    #11 Latvia
    #12 San Marino
    #13 Iceland
    #14 Albania
    #15 Moldova

  8. Δεν περίμενα πως θα νικούσε.Το θέμα του τραγουδιού άκυρο και το κοινό να παραληρεί από κάτω σαν εικόνα μου φάνηκε γελοίο.Το οτι το κατατάσουν σαν φαβορί θα φανεί τον Μάιο όταν πιθανότατα αποκλειστεί από τον τελικό.Οι επιτροπές δεν ξέρω βέβαια αν θα συγκινηθούν από το άσμα.

  9. Γιορτη της Μητερας ειναι στις 11 Μαιου ,ο τελικος ειναι στις 10 ,η φωνη του Αλεξ ειναι ωραια ,σε πολλους θ αρεσει το τραγουδι και θα εχει να πει κατι παραπανω λογω της ημερας.

  10. κατα τ’ αλλα λυπαμαι για τον Yass kai Need you tonight.Mou αρεσε το τραγουδι του .Anw ,Good luck to Alex

  11. Χαχαχα σαν μικρούλης χοντρούλης πιγκουινάκος είναι…χαχαχα.. Αλλά εντάξει έχει φωνάρα και το όλο στήσιμο προσπαθεί να βγάλει μία ποιότητα. Και όλα αυτά από το Βέλγιο ρε παιδιά που μετά το ξαφνικό ντου από πέρυσι που ούτε αυτό το περίμενε αποφασίζει να κάνει έναν τελικό με βλέψεις κάποια στιγμή να φτάσει το melodyfestivalen. Το τραγούδι δεν είναι τέλειο αλλά μπορεί να περάσει το Βέλγιο στο τελικό άνετα. Και είναι κάτι για αυτό. Πιστεύω πως με τα χρόνια θα βλέπουμε όλο και πιο καλές συμμετοχές από το Βέλγιο.

  12. ειναι ωραιο σαν ακουσμα και ενδεχομενως να παει καλα και στις επιτροπες. ο πρωτος ημ ειναι πολυ δυσκολος και οι περισσοτερες χωρες εχουν ριξει πολυ δυνατα κομματια στη μαχη. παντως οι 5 χωρες απο τον 1ο ημ που θελω σιγουρα στον τελικο ειναι αλβανια, ουκρανια, ουγγαρια, εσθονια, σαν μαρινο!

  13. Καταπληκτικο τραγουδι. Λογικα θα ενταχθει στην 5αδα μου. Θεωρω οτι θα τα παει πολυ καλα, και οχι τοσο στην επιτροπη οπως θα πιστευουν οι περισσοτεροι, αλλα οσο στο κοινο. Με τετοια τραγουδια παντα ετσι γινεται. Πιστευω οτι ισως παει ψηλα στην 10αδα. Ειναι η πιο αξιοπροσεκτη μπαλαντα με την πιο ταλαντουχα φωνη. 12 απο μενα.

  14. Λοιπόν για να μαθαίνουμε λίγη ιστορία της Γιουροβίζιον. Πριν από 41 χρόνια και συγκεκριμένα το 1973 το εν λόγω ΚΡΆΤΟΣ εκπροσωπήθηκε από ένα Ντουέτο(του οποίου το όνομα αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει),το οποίο ερμήνευσε το αγγλικό-ολλανδικό τραγούδι Baby-Baby. Στο ΤΈΛΟΣ της βραδιάς και συνάμα της βαθμολογίας το Βέλγιο είχε συγκεντρώσει γύρω στους 55 βαθμούς τερματίζοντας στην 17η και τελευταία θέση του πίνακα βαθμολογία. Όμως αυτό που έχει μείνει στην ιστορία είναι η εμφάνιση η οποία ήταν από την κορυφή ως τα νύχια μωβ,βασικα στυλιστικά ήταν το ενδιαφέρον. Αυτά.

  15. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ… ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ… ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΩΡΑΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!

  16. Κατακλυσμός από ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ φέτος!!!! Πήξαμε!!!! Ευτυχώς εμείς έχουμε Rise Up και κάπως θα Rise Up και οι Ευρωπαίοι και μήπως Rise Up στη βαθμολογία……

  17. Το ακόμα πιο εκνευριστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η τηλεόραση του Βελγίου προωθούσε το συγκεκριμένο τραγούδι με κάθε δυνατό τρόπο εδώ και δύο εβδομάδες, με αποκορύφομα το live του τελικού. Οι κριτές να τον εκθιάζουν λέγοντας ότι αυτό πρέπει να πάει και ότι θα κερδίσει όλη τη Eurovision (ενώ ήξεραν ότι ο κόσμος δεν είχε ψηφίσει ακόμα), δόθηκε εντολή μόνο σε αυτόν να ανάψουν όλοι τα κινητά τους την ώρα που ήταν στη σκηνή, πρώην νικητές της Eurovision να στέκονται δίπλα του και η ψηφοφορία του κοινού να ξεκινά μετά τα αποτελέσματα των επιτροπών που ήδη τον είχαν φέρει πρώτο. Κατά τα άλλα δημοκρατικά και ισότιμα πράγματα…

  18. ωραια φωνη, παλιομοδιτικο τραγουδι!!! ρε παιδια ας με ενημερωσει καποιος. Πότε θα παρουσιαστει το τραγουδι της Ρωσιας? και ακομα κατι. Εμεις θα στειλουμε το video clip που εφτιαξε το mad?

  19. Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ των τραγουδιων τα τελευταια χρονια ειναι εμφανης ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ η μια κουλαμαρα μετα την αλλη βεβαια υπαρχουν καποιες λιγες εξαιρεσεις(ιταλια,ουγγαρια)αλλα δεν υποφερετε αυτο το πραμα Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

  20. Τελικά αρχίζω να χαίρομαι που μέσα σε όλη αυτή την κατήφεια θα βγουν οι δικοί μας να ανάψουν λίγο τα αίματα. Το τραγούδι του Axel ενώ είναι καλό δε μου αρέσει λόγω του οτι πάει να συγκινήσει χρησιμοποιώντας ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα. Είτε κάποιοι αγαπούν τη μητέρα τους είτε την έχουν χάσει, όλοι αναμένονται να το ψηφίσουν το τραγούδι. Cheat. Είναι σαν να τραγουδάς για τους στρατιώτες που πεθαίνουν στον πόλεμο. Και σκατά να είναι το τραγούδι, όλοι θα συγκινηθούν και θα το ψηφίσουν.

  21. Και του χρόνου να του ευχηθώ ντουέτο με την Anastasia που εκπροσώπησε την Ρωσία το 2009. Η μία θα μοιρολογάει και ο άλλος θα κλαίει. Έλεος.

  22. Νομίζω είναι ο φετινός νικητής του διαγωνισμού αν και του λείπει κάτι όπως σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα τραγούδια.Αυτό πιστεύω χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θέλω.

  23. σαν μπαλαντα δεν εχει κατι το ιδιαιτερο ειναι μια αξιοπρεπης μπαλαντα για εμενα,ο τραγουδιστης ομως,εχει εξαιρετικη φωνη!!!!κι η σκηνικη παρουσιαση εξαιρετικη κι μυστηριωδης!!!! πιστευω πω κι φετος το βελγιο θα ναι στον τελικο αλλα εκει θα αρκεστει σε μια θαση κατω απο την 17η-18η….στο τοπ μου ειναι καπου στην θεση νο. 20 με 23 🙂 καλη επιτυχια!!!

  24. ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΩΝΟΥΛΑ ΤΙ MOTHER ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΥΤΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΙΠΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΕΣΕΝΑ.

  25. Δεν θα είχα πρόβλημα με το συγκεκριμένο τραγούδι ως μελωδία, ενορχήστρωση ή φωνητική απόδοση που όντως είναι επιβλητική ΟΜΩΣ οι στίχοι?
    Από μέν 6/10.
    Θα περάσει τελικό!

  26. Κάπως τραβηγμένο από τα μαλλιά σε ό,τι αφορά τη δραματικότητα μού φάνηκε και κατ’ επέκταση δε με έπεισε.

  27. ισως το ωραιοτερο τραγουδι του διαγωνισμου..καταπληκτικη φωνη που δεν
    θα περασει απαρατηρηρη απο τις επιτροπες.και τις εκκατομυρια μαμαδες ανα την ευρωπη που θα παρακολουθουν τον διαγωνισμο…καλη επιτυχια βελγιο….

  28. Δεν με πολυεπεισε προσωπικα. Ως συνθεση, ενορχηστρωση, φωνη, ατμοσφαιρα ειναι καλο, αλλα οι στιχοι δεν με τρελαινουν. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παιξει ψηλα στο τελος (ιδιως απο επιτροπες). Και ναι το come back του βελγιου πιστευω ειναι γεγονος

  29. Παραείναι πομπώδες και παλαιομοδίτικο για τα γούστα μου, και ίσως αρκετά δήθεν. Δύσκολα θα περάσει το Βέλγιο εκτός άμα το ψηφίσουν οι επιτροπές που κάτι τέτοια τους αρέσουν.

  30. sorry guys αλλα μου αρεσε μια απο τις λιγες μπαλαντες φετος που με αγγιξαν.
    ΣΑΦΩΣ ΑΡΜΕΝΙΑ πρωτη και με διαφορα αλλα μπραβο στο Βελγιο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ