ΣΟΥΗΔΙΑ: Με τη Sanna Nielsen στην Κοπεγχάγη!

Άλλο ένα Melodifestivalen ανήκει από σήμερα το βράδυ στην ιστορία, με την ολοκλήρωση και του Τελικού στη Στοκχόλμη. Δέκα τραγούδια από τα 32 κατάφεραν να συμπληρώσουν τις θέσεις του αποψινού Τελικού στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η Sanna Nielsen με το τραγούδι “Undo”. Αξίζει να σημειωθεί οτι αυτή ήταν η 7η προσπάθειά της στο φεστιβάλ, ενώ ο συνθέτης του τραγουδιού Fredrik Kempe έχει συμμετάσει άλλες τρεις φορές στο διαγωνισμό της Eurovision ως δημιουργός (2008, 2009, 2011).

Τα τραγούδια σε σειρά εμφάνισης ήταν:

  1. Anton EwaldNatural (John Lundvik)
  2. Ellen BenediktsonSongbird (Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
  3. AlcazarBlame It On The Disco (Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah)
  4. Oscar ZiaYes We Can (Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah)
  5. Linus SvenningBröder (Fredrik Kempe)
  6. Helena PaparizouSurvivor (Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)
  7. YOHIOTo The End (Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO)
  8. Sanna NielsenUndo (Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah)
  9. PanetozEfter Solsken (Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie)
  10. Ace WilderBusy Doin’ Nothing (Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb)

Τα αποτελέσματα από επιτροπή και κοινό ήταν:

212 (90 επιτροπή + 122 κοινό)  / Sanna Nielsen
210 (97 επιτροπή + 113 κοινό)  / Ace Wilder
110 (62 επιτροπή + 048 κοινό)  / Alcazar
084 (57 επιτροπή + 027 κοινό)  / Helena Paparizou
083 (46 επιτροπή + 037 κοινό)  / Linus Svenning
082 (39 επιτροπή + 043 κοινό)  / YOHIO
061 (31 επιτροπή + 030 κοινό)  / Ellen Benediktson
053 (32 επιτροπή + 021 κοινό)  / Oscar Zia
033 (15 επιτροπή + 018 κοινό)  / Panetoz
028 (04 επιτροπή + 014 κοινό)  / Anton Ewald

[youtube id=”a4CDn1lqZ2Q” width=”600″ height=”350″]

 

Αλέξανδρος Λιάπης

74 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει δεν περίμενα να τα πάει καλά στην τηλεψηφοφορία η Ελενα αλλά στις επιτροπές περίμενα τουλάχιστον δεύτερη να βγει. Δηλαδή δεν περίμενα οι επιτροπές να ψήφιζαν τους Alcazar και την Ace με μεγαλύτερους βαθμούς από ότι την Ελενα. Μα καλά και στην τηλεψηφοφορία πίστευα να την βάλουν τουλάχιστον στην 5αδα, όχι 7η….. Καλά περίμενα ότι πολούς βαθμούς θα έπαιρνε η Sanna από το televoting και θα έτρωγε την Ελενα αλλά άξιζε περισσότερους βαθμούς η Ελενα. Δεν πειράζει όμως γιατί ούτως ή άλλως είναι κερδισμένη η Ελενα από το όλο show. Και πιστεύω πως μπορεί να ξανασημετάσχει και να τα πάει ακόμα καλύτερα…. Πάντως χτες ήταν η πιο σωστή και καλά στημένη στην σκηνή!!!! Μπράβο Έλενα!!!!

  2. H Sanna το προσπαθούσε χρόνια και τελικά το κατάφερε με την καλύτερη συμμετοχή της. Θα τα πάει πολύ καλά στην Κοπεγχάγη, πολύ περισότερο αφού φαίνεται ότι δεν θα υπάρχουν πολλές μπαλάντες στον φετινό διαγωνισμό (ως τώρα είναι μόνο 3).

  3. Τραγουδάρα το Undo, το ερωτεύτηκα από τη πρώτη στιγμή που το άκουσα και το χάρηκα πολύ που νίκησε στο χθεσινό derby την Ace Wilder. Αφού παρακολούθησα όλον τον χθεσινό τελικό πιστεύω ότι ήταν πολύ δίκαια τα αποτελέσματα. Ακόμα και το ασήμαντο τραγούδι των Alcazar δεν ήταν τυχαίο που πλασαρίστηκε 3ο, τα σπάσανε στο live οι άνθρωποι. H Έλενα φοβερή φωνητικά και λαμπερή χθες, το τραγούδι όμως δεν πήγαινε παραπάνω, ίσως θα μπορούσε 3η αλλά ως εκεί. Η Sanna και η Ace δεν παίζονταν με τα συγκεκριμένα τραγούδια.

  4. Ενα ταιραστιο μπραβο στην Σουηδια που επελεξε την τραγουδαρα!!!Μπραβο και στην Ace και τους δικους μου αγαπημενους Alcazar.Η Ελενα εχθες ηραν καταπληκτικη αλλα ημουν σιγουρη οτι δεν θα πηγαινε…χαρικα πολυ με τα χαλια του Yohio και του Zia…μονο απλα ο Anton δεν αξιζε τοσο χαμηλα αν και ηταν αθλιος στο live

  5. Το ότι το κοινό συνεχίζει να ψηφίζει και αφού είναι γνωστά τα αποτελέσματα των επιτροπών, δημιουργεί ένα θέμα πάντως….

  6. ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΞΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΠΑΛΑΝΤΑΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΒΑΛΚΑΝΟΒΛΑΧΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ.ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ EUROVISION ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΓΕΛΙΟ

  7. Αξία η νίκη της Sanna.Για μένα το 12άερι μου παει στο Undo μέχρι τώρα και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει

  8. Το νικητιριο ειναι πολυ καλο τραγουδια αναμφισβητητα. Αν και εγω ηθελα η τους Panetoz η τους Alcazar η την Ελενα η αμεσως επομενη επιλογη μου ηταν η Sanna και το πανυγηρισα τοσο γιατι ειναι πολυ καλο τραγουδι οσοκαι γιατι νικησε μια τεραστια βλακια που δεν επρεπε να κερδισει με τιποτα. Οσο για το Ewald εχω να πω μονο ΚΑΛΟΦΑΓΟΤΟ ΦΛΟΥΦΛΗ, οπως για το γιαπονεζικο τσιρκο.

  9. Ειναι ακομα πολυ νωρις αλλα πιθανον
    το undo να ειναι και το νικητηριο τραγουδι
    για την φετινη γιουροβιζιον.
    Βεβαια να το παρει ξανα η Σουηδια ειναι
    λιγο καπως…. αλλα αν δεν προκυψει κατι που να κανει τη διαφορα απο αλλες χωρες τοτε βλεπω το undo πρωτο.
    Οσο για την Ελενα ωραια παρουσια
    και καλο κομματι αλλα οχι για πρωτη θεση αλλα σιγουρα για πενταδα.

  10. Αν και υπήρχαν τραγούδια που μου άρεσαν περισσότερο πιστεύω ότι οι Σουηδοί έκαναν μία πολύ σωστή επιλογή η οποία ίσως τους οδηγήσει μέσα στην 5άδα αλλά κατα την γνώμη μου μάλλον δεν θα κερδίσουν. Ευτυχώς που γλιτώσαμε την εντελώς εκνευριστική Ace Wilder.
    Πάντως μετά από 6 αποτυχίες πραγματικά η Sanna το άξιζε να πάει. Άντε από του χρόνου να παίρνουν σειρά οι υπόλοιποι βετεράνοι πχ Alcazar. Όσο για την Έλενα, εντάξει πιστεύω ούτε η ίδια δεν περίμενε ότι θα κερδίσει, αλλά πιστεύω ότι πέτυχε αυτό που ζητούσε, να πάρει μία αξιοπρεπή θέση στον τελικό του MF και να την ξαναθυμηθούν οι Σουηδοί.

  11. ακριβως την ιδια 5αδα ειχα!!!! αλλα με αλλη σειρα….
    συμφωνω απολυτα με την νικη της sanna ηταν καθηλωτικη!!! στοκχολμη 2015! ειναι πρωτη στο τοπ μου!ομως η ελενα ηταν μακραν καλυτερη απο τους alcazar…βασικα η καταταξη στην 5αδα θα ηθελα να ηταν:
    1.sanna(δικαιο)
    2.ελενα(καλη ομως κι η 4η θεση)
    3.ace(τρελααααα)
    4.linus(συγκινητικος!)
    5.alcazar(συμπαθητικο αλλα τοσο κιτς!)
    Υ.Γ: στον πρωτο ημιτελικο η ελενα οπως φαινεται κι απο τον τελικο ηταν η καλυτερη…επρεπε να μην ηταν στην 2η ευκαιρια μα κατευθειαν στον τελικο 😉

  12. Καλο το undo ΑΛΛΑ η Ουγγαρια για μενα ειναι ακομη η καλυτερη συμμετοχη….

    Απλα… το Undo ειναι μια πολυ καλη μπαλαντα… που καμμια σχεση δεν εχει με το τραγουδι της Κρυσταλιας το οποιο ειναι στο μοτιβο… κουπλε ρεφρεν, κουπλε ρεφρεν ρεφρεν… δλδ ενα απλο τραγουδακι να γεμισουμε το CD… Αν συκγρινεται Κρυσταλλια με UNDO βλεπεις την διαφορα!

    Οσο για το παραπανω σχολιο, που εγραφε οτι αυτα να τα βλεπουμε εμεις για να στελνουμε μπαλαντες και οχι βλαχοβαλκανικα ξεσηκωψτικα τραγουδια…. εαν θεωρεις ισαξια μουσικα το UNDO με το Πεταλουδα στην Αθηνα… τοτε “καθαρισε” τα αυτια σου… 🙂

  13. Δικαια αποτελεσματα!!! 🙂 Τι θριλερ στο τελος..!!! Ε προσπαθησε κι η ΣΑΝΝΑ τοσες φορες.. Να παει.. Η ΈΙΣ μικρη ειναι να ξανα προσπαθησει… Η Ελενα πολυ καλα τερματησε..!!! Και ελεος με τα τσιρκα ΓΙΟΧΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΟΝ… Καλα να παθουν…

  14. Από τη συγκίνησή της ξέχασε τα λόγια στην επανάληψη του τραγουδιού. Λογικό είναι μετά από 7 φορές στο Melodifestivalen δεν το πίστευε ούτε η ίδια ότι κέρδισε! Μπράβο της. Πολύ καλό τραγούδι!

  15. Απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα ημουν σιγουρος οτι θα νικουσε ! Εξαιρετικο τραγουδι, εξαιρετικη φωνη! Ειμαι σιγουρος πως το undo ειναι και το νικητηριο της φετινης γιουροβιζιον! Αρα παλι Σουηδια του χρονου!

  16. Τελεια επιλογη, η Σουηδια ειναι πρωτη στην καταταξη μου. Συγχαρητηρια στην Ελενα για την αψογη εμφανιση και για την τεταρτη θεση, αν και αξιζε να βρισκεται στο top 3.

  17. Θα χει πλακα η Σουηδια να το ξαναπαρει
    και κατι μου λεει οτι αυτο θα γινει .
    Ακουσα τα ως τωρα πχ Ισραηλ
    Καλο κουλτουρε ενναλακτικο αλλα
    για πρωτο χμμμ δυσκολα βαλε και τις συμμαχιες που το Ισραηλ δεν εχει.
    Της Εσθονιας καλο και καλη παρουσια
    αλλα μεχρι εκει. Δηλ τραγουδια πενταδας
    Το Σουηδικο εχει αυτο το κατι που
    κανει τη διαφορα .
    Επισης φετος θα ειναι αδυναμο το Σοβιετικο μπλοκ λογω εμπολεμης καταστασης Ρωσιας και Ουκρανιας.
    Οσο για το Ελλαντα θα στειλει συμμετοχη μαλλον για το χαβαλε της
    ετσι κι αλλιως ειναι χορτασμενη απο
    θεσεις.

  18. ΤΟ UNDO ΦΟΒΕΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ MILEY CYRUS KAI WRECKING BALL.ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ.ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ.ΑΠΕΧΕΙ ΜΙΛΙΑ.ΜΕ ΜΑΡΤΑΚΗ, ΑΣΕ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ RISE UP.ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.

  19. Πιστευω πως η νικη της Sanna ηταν λιγο αδικη,γιατι η Ace ηταν η καλυτερη της βραδιας..Απο κει και περα το οτι o Anton πατωσε στις επιτροπες ηταν αναμενομενο…αλλα και στο ΚΟΙΝΟ???…που εχει τοσες θαυμαστριες???…πολυ παραξενο….Τελος οσον αφορα την Ελενα,το λεγαμε οτι υπηρχαν τουλαχιστον 3-4 καλυτερα κομματια….και οι Σουηδοι της γυρισαν ξανα την Πλατη…

    Υ.Γ…Μηπως πρεπει να σταματησουν να ψηφισουν οι επιτροπες???..γιατι εχουν μεσο ορο 90+??…οι ανθρωποι ειναι λιγο ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ!!!!

    • Να βγει 4η στους 32 ή αν προτιμάς 7η στους 32 ε δεν το λες της γύρισαν την πλάτη.Ελεος με τις υπερβολές

  20. Polu xarhka gia th Sanna giati to a3ize pragmatika. Wow 7 fores den to evale katw k fetos p eipe oti 8a htan h teleutaia ths fora ta katafere! Pisteuw oti xtupaei aneta 5da alla den nikaei. O telikos ths eurovision 8elei k ligo emfanish/skhnikh parousia k para t oti to tragoudi einai fovero, pisteuw logw ths wrimhs hlikias ths ermhneutrias de 8a to yhfisoun mazika oi eurwpaioi. k mhn petaxtei kaneis k mou thn pei! den einai dikh m apoyh apla 8ewrw oti einai enas factor gia to koino pou den thn 3erei. oi souhdoi th latreuoun.

  21. Ώριμη ηλικία θεωρούνται τα 29 χρόνια?? Σε πληροφορώ η Sanna είναι πιο μικρή απο τη Αce που είναι 31! Νομίζω έκανανα σωστή επιλογή οι Σουηδοί ωραίο τραγούδι,συμπαθέστατη η Sanna την βλέπω σίγουρα τελικό και εκεί ένα τοπ 10.

    • mou kaneis plaka?!?! 8a thn ekana gurw sta 37. den 3erw to proswpo ths parapempei se gunaika sta 30feuga. den einai diko mou krithrio se kamia periptwsh apla 8ewrw oti to koino p yhfizei einai kata ena megalo meros teenagers oi opoioi yhfizoun young looking proswpa k pio freskies emfaniseis k h ace 8a phgaine polu kalutera apo auth thn apoyh. an me rwtas protimw 10000 fores sanna k makari na vgw la8os!

    • Οοο,κι εγω νομιζα οτι ηταν μια καλοδιατηρημενη 40αρα.Την Ace tην ειχα γυρω στα 30.

    • alh8eia giati niw8eis thn anagh se KA8E post sou na mas les oti eisai apo th souhdia??? to pes mia duo treis, de se pisteye kaneis, kotsares to mf sto onoma sou, pali xesthkan oloi, k sunexizeis na to anafereis. xaxaxaxaxax! den uparxei :””D

    • Καταρχήν έιναι “Jag älskar dig”.. έχει διαφορά το (ä) με το απλό (a), γιατί το πρώτο διαβάζεται ε και το δεύτερο α. Αλλά εσυ σαν “Σουηδός” που είσαι, έπρεπε να το ξέρεις…

  22. Πάντως εντελώς αντικειμενικά η Έλενα χθες ήταν η πιο εκφραστική τραγουδίστρια απο όσες ηταν στον τελικο.Ακόμα και η συμπαθέστατη Sanna που εννοείται ότι άξιζε την νίκη ήταν λίγο ψυχρή στην ερμηνεία της.Η Ελενα ένιωθε την κάθε λέξη του τραγουδιού

    • antikeimenika an 8es na milhsoume o pio ekfrastikos htan o linus svenning. mh leme k oti 8eloume h elena htan varia sth skhnh, ka8olou lamperh p kotsare kati xamogela mexri ta autia teliws out of character gia to tragoudi. th latreuw alla x8es apla xa8hke anamesa se olous tous allous. gia mena h apisteuth ermhneia tou broder apla thn katestreye. an 8ewreis oti htan h kaluterh x8es tote ka8e allo para antikeimenika milas…

      • Ενώ εσείς είστε αντικειμενικοί όταν από την αρχή την είχατε καταδικάσει, μέχρι που λέγατε οτι ουτε τελικό δεν θα δει.Και επιτέλους έλεος με το θέμα των κιλών.Εχετε καταντήσει γραφικοί πρσγματικα.

      • Μετάφραση των στίχων:
        Έλαμπες ανάμεσα στα αστέρια,
        σαν αυτοκινητόδρομος γεμάτος φώτα…
        Ήσουν ο συμπαίκτης μου,
        καθώς ερωτευόμασταν το θόρυβο της πόλης…
        Ήμουν εκεί όταν έφυγες,
        όταν ο ήχος της φωνής σου εξαφανίστηκε…
        Το σκοτάδι σε αποπλάνησε
        και αμείλικτα σε κέρδισε…

        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;
        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;
        Η νύχτα περνά,
        όμως η μέρα βγαίνει δύσκολα,
        γιατί ήτανε δική μας…
        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;

        Τρέχαμε μέσα στις τσουκνίδες,
        με τα πόδια μας γυμνά…
        Παίζαμε “κλέφτες κι αστυνόμους”,
        μόνο εγώ κι ο μεγάλος αδερφός μου…
        Είδα τι συνέβη,
        όταν τα φτερά σου έσπασαν…

        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;
        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;
        Η νύχτα περνά,
        όμως η μέρα βγαίνει δύσκολα,
        γιατί ήτανε δική μας…
        Αγαπημένε αδερφέ,
        η καρδιά μου αιμορραγεί…
        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;

        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;
        Η νύχτα περνά,
        όμως η μέρα βγαίνει δύσκολα,
        γιατί ήτανε δική μας…
        Αγαπημένε αδερφέ,
        αγαπημένε, αγαπημένε αδερφέ…
        Τι κάνεις όταν μια καρδιά αιμορραγεί;

  23. Δίκαια αποτελέσματα ! Τα 2 καλύτερα του τελικού κονταροχτυπήθηκαν (μα ειλικρινα 2 πόντοι διαφορά δεν έχει ξαναγίνει, νομίζω πως το γεγονός ότι η Sanna έχανε από την Ace στο τέλος της ψηφοφορίας των επιτροπών, κινητοποίησε το κοινό της να την ψηφίσει πιο μαζικά στο televoting και όπως φάνηκε να της χαρίσει τη νίκη! )
    Τα άσχημα τραγούδια από Anton , Οscar , Yohio , Panetoz πάτωσαν όπως και τους άξιζε…Που είναι όλοι αυτοι που στοιχημάτιζαν σε νικη Yohio και Αnton πριν να ακούσουν καν τα τραγούδια? Θέλω να πω ότι μια καλή κατάταξη στο Melfest το 2013 η μια αναγνωρισιμότητα δεν λέει απολύτως τίποτα αν το καινούργιο τραγούδι δεν έχει απήχηση…
    H επιτηδευμένη μπαλάντα Songbird δεν άρεσε στην επιτροπή και δικαίως κατ’εμέ.
    Η Έλενα πριμοδοτήθηκε από τις επιτροπές λόγω ονόματος και επαγγελματικής παρουσίασης επί σκηνής αλλά ας μη γελιόμαστε το τραγούδι της για 7ο ήταν όπως ακριβώς το κατάταξε το Σουηδικό κοινό.
    To broder και Blame it on the disco είχαν χαρακτήρα και δικαίως πλασαρίστηκαν στην 5αδα!

    Το Undo εκτοξέυεται κατευθείαν στην κορυφή των προτιμήσεων μου με 10/10 (Αν πήγαινε η Ace θα ήταν 9/10) και η Σουηδία δύσκολα χάνει τοπ 5 τον Μάιο…

  24. Όμορφο τραγούδι, εξαιρετική φωνή. Δεν μπορώ να το φανταστώ στην πρώτη θέση, θα πάει καλά και σίγουρα ανεβάζει το επίπεδο στο φετινό διαγωνισμό.

    Όσο για την διοργάνωση τους, έχω να πω ότι οι σουηδοί έχουν εξεταστικούς σκηνοθέτες, με τη σωστή επιλογή χώρου, καταφέρνουν να μεταδώσουν εκπληκτικές εικόνες, χωρίς το stage τους να είναι κάτι το ιδιαίτερο.
    Στην Ελλάδα είχα την ελπίδα να δω κάτι αντίστοιχο πέρσι, το mad έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους show, αλλά δυστυχώς ήταν μια κακή διοργάνωση.

  25. Mia apo tis ELAXISTES pragmatika fores pou mou aresei to tragoudi tis Souidias!!
    Wstoso den exei ayto to kati pou tha to kanei nikitirio tragoudi tis Eurovision 2014! Proswpika fetos h xronia einai poly athoryvi! Mporei na kerdisei to pio apithano.H teleftaia xwra pou kaneis tha pisteve pote oti tha mporouse na kerdisei!!!Den exoume to nikiti 3 mines prin kai afto einai poly kalo! Tha exei perissotero endiaferon!!!
    Kali tyxh!!!!!!!!

    • Συμφωνώ οτι φέτος δεν θα υπάρξει ενα μεγάλο φαβορί που θα ξέρουμε μέρες πριν οτι πάει για νίκη και όντως είναι πολλύ καλό αυτό! Έτσι ακριβώς έγεινε και το 2011 στη Γερμανία. Αυτό όμως που θέλω να πω εγώ, είναι οτι τουλάχιστον για μένα η φετινή χρονιά είναι πολλύ δυνατή. Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εμένα μου φένονται αν οχι ολα, τα περισσότερα τραγούδια πολλύ καλά ! Άρα φέτος θα υπάρχει ακόμα πιο πολύ αγωνία απο το 2011, γιατί θα έχουμε και πιο δυνατά τραγούδια!!

  26. Αντικειμενικα,η Ελενα ηταν μια απο τις χειροτερες…απο την αρχη φανηκε οτι δεν παει για νικη…δεν ειχε τον αερα του νικητη…Οσον αφορα την Sanna…μαλλον εδωσε πολλα για να αλλαξει την ηλικια της…δεν ειναι με τπτ 29…χαχαχ….Τελος,η χωρα που θα κερδισει φετος κατα την γνωμη μου,θα ειναι η Νορβηγια?.εκτος κι αν δουμε κατι καλο απο τις χωρες που εμειναν(που δεν το νομιζω)…

    • Που ακριβώς ηταν απο τις χειρότερες; Φωνητικα; Από το ότι δεν είχε τον αέρα του νικητή μέχρι το οτι ηταν η χειρότερη απέχει πολύ νομίζω.Εκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση
      Άλλωστε οι χειρότεροι φάνηκαν απο τη θέση που πήραν στο τέλος και δικαίως

  27. Κατά τη γνώμη μου, η Sanna πήρε μια μέτρια για μένα μπαλάντα και την πήγε στην πρώτη θέση με τη φωνάρα της και την πραγματικά σπουδαία χθεσινή της ερμηνεία και προσωπικά έκανα το σταυρό μου που γλυτώσαμε την Ace Wilder. Θα ήθελα να δω νικητή το Broder, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολλές ελπίδες. Τουλάχιστον, πήρε μια καλή θέση και εύχομαι από δω και πέρα να πάνε όλα καλά στον αξιαγάπητο Linnus. Νομίζω ότι θα έπρεπε, επίσης, να συγχαρούμε την Έλενα για την προσπάθεια της και το πολύ καλό τελικό της πλασάρισμα. Αν είχε ένα πιο δυνατό κομμάτι ίσως πήγαινε ψηλότερα.
    Μάλλον θα δει μια άνετη 5άδα το Μάιο η Σουηδία, αν και δεν πιστεύω να ξαναγυρίσει εκεί ο διαγωνισμός.
    ΥΓ. Άντε και στις χαρές των Alcazar επιτέλους!

  28. Σίγουρα το τραγούδι της Σουηδίας είναι καλό και λογικά θα μπει 5αδα και αν όχι σίγουρα 10αδα. Αλλά δεν είναι για νίκη. Πολύ ωραία μπαλάντα αλλά δεν έχει την τόσο φοβερή φωνή για να το απιγειώσει, όπως η Ισπανία που δεν έχει καμιά φοβερή μπαλάντα αλλά η τραγουδίστρια με την φωνή της σε λέει ψήφησέ με το αξίζω. Και η αλήθεια είναι πως προτιμώ την Ισπανική μπαλάντα από ότι την Σουηδική… Αποψή μου πάντα…

    • Το τραγούδι της Ισπανίας είναι καλό αλλά η τραγουδίστρια φωνάζει μάλλον χωρίς λόγο και κάνει επίδειξη εντυπωσιασμού.Επίσης επαναλαμβάνεται πολλές φορές ο τίτλος και ειδικά οταν τον ουρλιάζει κουράζει κάπως.

  29. την Sanna δεν μπορω να πω οτι ειπα οτι μου αρεσε στην αρχη αλλα μετα απο αρκετα ακουσματα ηταν οντως μια πολυ καλη συμμετοχη για Εurovision, αξια χθες θα παει πολυ καλα και που ξερετε του χρονου μπορει να δουμε δυο τετοια ΥΠΕΡΘΕΑΜΑΤΑ γιατι μιλαμε οτι εγω προσωπικα δεν εχω αναγκη καμια eurovision μετα το χθεσινο… ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ-ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ… μπραβο Σουηδια και καλη επιτυχια η Ελενα πηρε μια καλη θεση αν και αν δεν υπηρχαν επιτροπες θα ηταν πολυ πιο κατω αλλα μια χαρα η 4ρτη καπου εκει την περιμενα, τους Alcazar ηθελα να νικησουν αλλα η Sanna βρηκε secret combination μετα απο 13 χρονια και χαρικα γιατι ειναι ενας καλος ανθρωπος και το δειχνει, οπως δειχνει και οτι χαρηκε πολυ και μαζι της και εγω οπως και πολλοι αλλοι, ο Anton τρελο γελιο…

  30. Stathis…
    Ειχε ενα μετριο τραγουδι….μια μετρια ερμηνεια και αοσμη σκηνικη παρουσια….η εμφανιση συμφωνω αξιοπρεπεσταση…αυτο ηταν το ‘ταβανι’ της..δεν μπορουσε παραπανω το λεω εδω και 2 εβδομαδες…πηρε μια αρκετα καλη θεση….που αν ειμουν εγω στη θεση της,θα εκανα κωλοτουμπες απο την χαρα μου….βεβαια δεν καταλαβα πως καποιοι απο σας την θελατε και νικητρια..πιστευω πως εκανα αντικειμενικη κριτικη….γιατι δυστηχως ετσι ηταν τα πραγματα…

    Υ.Γ…ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΚΑΜΙΑ ΧΟΛΗ!!!

    • Mια χαρά κωλοτούμπες κάνει η Έλενα απο την χαρά της για τη θέση που πήρε και ευχαρίστησε τον κόσμο που την ψήφισε.Τελειως ακομπλεξάριστη.Γι αυτο τη γουστάρουμε

  31. Όπως ειπώθηκε ναι είναι μπαλαντάρα το Undo. Μεγάλο φαβορί και απ’οτι φαίνεται είναι τυχερή αφού φέτος υπάρχουν ελάχιστες μπαλάντες από τα 23 τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Είναι τραγούδι αξιώσεων.
    Μέχρι τώρα έχω την αίσθηση πως για πρωτιά τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει Η Σουηδία και το Η.Β.

  32. Από την βαθμολογία των επιτροπών μόνο η Sanna και η Έλενα πήραν βαθμούς απ´ όλες τις χώρες

  33. Συγχαρητήρια γι’ ακόμη μία φορά στη Σουηδία για την επιλογή της!! Το Undo είναι ένα πάρα πολύ καλό κομμάτι όπου η Sanna με την καταπληκτική ερμηνεία της το απογειώνει!!! Νομίζω θα χτυπήσει 5άδα για να μην πω 3άδα. Όσο για την Έλενα την περίμενα λίγο ψηλότερα αλλά και η 4η θέση μια χαρά είναι. Τουλάχιστον κατάφερε τον στόχο της με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Μπορεί να προσπαθήσει ξανά στο μέλλον, ελπίζω με ένα πιο δυναμικό κομμάτι.

  34. paidia ti anagi exei i paparizou einai idi nikitria tou uespou tis eurovision kai exei kai mia 3i thesi… itane exthes poli kali kai bravo ya tin tetari thesi…aksia i niki tis sanna me auto to katapliktiko tragoudi kai tisn diki tis erminia <3
    i souidia paei poli psila ya to maio <3

  35. sigoura mexri stigmis i souidia tha kerdisi gia mia akomi fora 2 mines minane k oxi 3 opos ipe kapios to allo savatokiriako tha kseroume perisotera ti exoun pathei oloi me tin norway?

  36. Απλα κομματαρα το undo .Ειναι πρωτο στο τοπ μου και θα παραμεινει(ακομα κι αν επιλεξει η Νορβηγια το silent storm που ειναι επισης θεικο)Δεν μπορω να ξερω αν θα κερδισει στη Δανια,υπαρχουν πιθανοτητες ειναι απο τα τραγουδια που σαρωνουν και σε κοινο και σε επιτροπες.Ακομα ομως και να μην παρει την πρωτια σιγουρα θα ειναι τοπ 3!!Επισης λατρευω broder.Ανατριχιαζω καθε φορα που το ακουω.Το δευτερο αγαπημενο μου απο το melodifestivalen.Ελπιζω του χρονου να ξαναδουμε τον Linus…

  37. Ω,ναι!!!! Ήδη κρεμάω Swarovski γύρω γύρω στη στάνη!
    Γιατί τί χρειάζεται ένα πρόβατο για να είναι χαρωπό; Sanna και σανό!

  38. ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ…..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ!!!!

  39. pou katantisan kai autoi oi souhdoi….tosi fasaria gia auton ton KOLOGAY diagonismo!i proothisi ton gay kai i propaganda tous kala kratei stin europi idika!

  40. Παιδιά ειναι φαβορί του τελικού στην κοπεγχαχη θα το πάρει κι φέτος η σουηδία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ