ΔΑΝΙΑ: Ένα “κλισέ” τραγούδι αγάπης για τον Basim!

Λίγες μέρες πριν το πέρας της προθεσμίας για την παρουσίαση των τραγουδιών του 59ου διαγωνισμού της Eurovision και απόψε, μεταξύ άλλων, ήταν η σειρά της φετινής διοργανώτριας να διεξάγει τον εθνικό της τελικό, το γνωστό Dansk Melodi Grand Prix, που έλαβε χώρα στην Arena Fynτης πόλης Odense. Δέκα ήταν τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν απόψε σε μια βραδιά, από την οποία παρέλασαν πολλοί Δανοί συμμετέχοντες και – φυσικά – η περσινή νικήτρια Emmelie De Forest, και νικητής της βραδιάς και 43ος εκπρόσωπος της χώρας ανακηρύχθηκε με 50% televoting και 50% ψήφο επιτροπής o μαροκινής καταγωγής 22χρονος Basim με το τραγούδι “Cliche Love Song“.

Η Δανία, ως περσινή νικήτρια, θα διαγωνιστεί απ’ευθείας στο μεγάλο τελικό του διαγωνισμού που θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Κοπεγχάγη.

[youtube id=”KRHKkYrXSjM” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν έχεις μόνο μετριότητες, μετριότητα θα διαλέξεις στο τέλος. Το βλέπω ευκολότατα να καταστρέφεται στην Κοπεγχάγη τον Μάιο…

  2. ΟΛΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΑΤΑ ΟΛΑ

  3. Εμενα παντως μου φαινεται ωραιο και σε στυλ Bruno Mars..Παντως ακομα να συνελθω απο αυτη την επικη μαχη στο Melodifestivalen..Μα 2 ποντοι?? Μπραβο και στην Ελεναρα για την αξιοπρεπεστατη 4η θεση..Ο δε Αντον σε μια νυχτα εχασε ΟΛΟΥΣ τους φανς του..14 ποντοι (απο televoting) δεν ειναι και πολλοι..

  4. Να ΄ναι καλά οι συμμαχίες (οι λίγες βέβαια) και η φλεγόμενη Κοπεγχάγη που δώσει λίγη ισχύ στο “τραγουδάκι”, γιατί όχι, δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλο. Περίμενα καλύτερη -και για την ακρίβεια καλύτερες συμμετοχές στο Δανικό τελικό- συμμετοχή για τη φετινή Δανία αφού διοργανώνει τον διαγωνισμό. Έστω ένα μεγάλο της καλλιτέχνη, έστω μια καινοτόμα μουσική πρόταση. Κάτι ! Εντάξει, δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και καλό, απλά λίγο χλιαρό και μετά από το μισό η φαντασία μου καλπάζει αλλού.

  5. Ntaksei ti na mas pei I dania, EPITELOUS KERDISE I SANNA! Mpravo tis m arese poli alla megali ekplixi itan oi alcazar pou irthan 3oi, kaneis de perimene na ftasoun toso konta

  6. Αν δεν βοηθησουν οι συμμαχιες,,,ουτε στη 15αδα…δεν θα μπει….ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ???:O:O:O..

  7. αν και το έπιασα στο στοίχημα μπορώ να πω ότι ήθελα το σαξόφωνο να πάει.. τεσπα, αναμεσα σε olly murs και bruno mars κινείται ο Basim … πάντως μ αρέσει φέτος που κάποια τραγούδια ανανεώνουν το ύφος της eurovision.. έστω και αν δεν πηγαίνουν για πρωτιά! μήπως να στείλουμε και εμείς το rise up ? λέω εγώ τώρα…

    • Βλέποντας τον εθνικό τελικό των Σουηδών και προσέχοντας ιδιαιτέρως της αποστολές χωρών όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και αναμένω με έντονο ενδιαφέρον τη Γερμανία που η συμμετοχή της θα κρίνει πολλά, αρχίζω και και πελαγώνω στην ιδέα για το ποιος τελικά πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Και εγώ υπέρ του Rise up είμαι, αλλά διαχρονικά στο διαγωνισμό τραγούδια στημένα μουσικά με τέτοιο τρόπο είτε δε περνούσαν στο τελικό είτε στο τελικό πλαισίωναν τις τελευταίες θέσεις, κάτι που έγινε και στο φετινό Melodifestivalen. Εδώ λοιπόν, έρχεται η πρόταση της Κρυσταλίας, αλλά ειλικρινά δε ξέρω αν πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μια μπαλάντα σε ένα φετινό διαγωνισμό -ας μην αναφερθώ στον ημιτελικό μας- που είναι πνιγμένος στις μπαλάντες. Δε μπορώ να μη πω ότι μου πέρασε από το μυαλό ο Μαρτάκης, που έχει ρυθμικά και ως “μουσική ιδέα” τη καταλληλότερη πρόταση για φέτος, αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό τραγούδι, δυστυχώς. Δε ξέρω. Αναμένω τον δικό μας τελικό, που ναι, θα δείξει πολλά !

      • αν και στην αρχή ήμουν απογοητευμένος πιστεύω πως τώρα ό,τι και να στείλουμε θα διαφέρουμε…καλό είναι αυτό! πάντως όπως όλα δείχουν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο φετινός διαγωνισμός!

  8. ε οχι! μετα το only teardrops δεν στελνεις αυτο δανια μου…πραγματικα δυο φορες το ακουσα ουτε λεξη δεν μου εμεινε…υπερβολικα γλυκαναλατο κι βαρετο…αν δεν ειχε κερδισει η δανια περυσι αυτο ουτε απο στν τελικο δεν θα περναγε… οσο κι συμμαχους να χει το βλεπω στην καλυτερη 20η θεση… στις τελευταιες 3 θεσεις στο τοπ μου….

  9. Δεν ειναι κακος ο τραγουδιστης ουτε το τραγουδι.Δεν κανει ομως για την διοργανωτρια χωρα.Βασικα για καμια χωρα.Ειναι καπως γλυκαναλατο και απλο.Το βαρεθηκα απο το πρωτο λεπτο.Κριμα…

  10. Προφανώς οι Δανοί έκαναν συμφωνία με τους Σουηδούς να τους ξαναδώσουν το διαγωνισμό το 2015. Δεν εξηγείται αλλιώς…

  11. ετσι κ αλλιως η διωργανωτρια χωρα δεν στελνει ποτε κατι το εξαιρετικο και συνηθως ειναι εκτος 10αδας… τα τελευταια 10 χρονια η καλυτερη θεση που εχει παρει διοργανωτρια χωρα στον διαγωνισμο που οργανωσε ειναι το αζερμπαιζαν το 2012 (που παντα στελνει ωραια τραγουδια και ειναι μεσα στην 10αδα) και βγηκε 4ο και η αμεσως επομενη ειναι η συμμετοχη της ελλαδας το 2006 με την βισση που βγηκε 9η… μετα ερχεται η γερμανια το 2011 και οι υπολοιποι εκτος 10αδας

  12. Αν πάρουμε τα τραγούδια συγκεντρωτικά, αυτό σίγουρα δεν είναι από τα χειρότερα. Ούτε όμως κι από τα καλύτερα.

  13. Όντως θυμίζει Bruno Mars. Εντάξει χάλια δεν είναι αλλά ούτε κάτι το φοβερό. Μπροστά σε άλλες ηλιθιότητες το προτιμώ. Καλή επιτυχία στη διοργανώτρια Δανία!!

  14. perimena polu perissotera apo ti dania. to tragoudi auto einai metrio pou omws mporei na paei kaloutsika eidika apo tis epitropes. isws veltiothei me ti skiniki parousia

  15. ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΝΕΕ ΤΩΡΑΑ????
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΓΙΑ ΜΈΝΑ “WANNA BE LOVED” ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ?? ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

  16. ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ….ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!!

  17. Tο Cheesecake της Λευκορωσίας μου φαντάζει όαση μπροστά σ’αυτό!
    Οκ δεν είναι τόσο χάλια.Ένα συμπαθητικό γλυκανάλατο αδιάφορο τραγουδάκι που προφανώς δεν θα περνούσε τελικό.
    Πραγματικά μια μετριότητα όπως και όλος ο τελικός της Δανίας.

  18. Μπράβο Δανία, από μία 10άδα αδιάφορων τραγουδιών κατάφερες να διαλέξεις το πλέον αδιάφορο και εκνευριστικό ταυτόχρονα. Μα καλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι καλύτερο? Στην έδρα τους γίνεται ο διαγωνισμός, έλεος δηλαδή! Στην κατάταξη μου είναι προτελευταίο μέχρι στιγμής.

  19. Εντάξει, ο ορισμός της χαζοχαρουμενιάς, αλλά πάρα πολύ άρτιο. Καλός τραγουδιστάκος.

  20. Μετα απο το Only Teardrops αυτο; Το καλο βεβαια, ειναι οτι φετος η Δανια δε μας απειλει.

  21. Πάντως κατά τη γνώμη μου όποτε μια χώρα νικάει στον διαγωνισμό πατώνει όταν διοργανώνει την επόμενη χρονιά.Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

  22. Kαλά φωνητικά, πιασάρικο τραγούδι αν και στα όρια του σαχλού, καλή σκηνική παρουσίαση (γεμίζουν τη σκηνή , αλλά πρέπει επειγόντως να φύγει το κομμάτι όπου ξεδιπλώνεται η τεράστια Δανέζικη σημαία…Το είχαμε και μεις το 2009-δεν υπάρχει πιο κακόγουστο πράγμα από το να μοστράρεις σημαίες).
    Σχετικά κινείται σε safe γραμμές όπως εδώ και 7 χρόνια η χώρα αυτή…Πολύ Bruno Mars όμως…για να μη σχολιάσω ότι ο Bryan Rice τραγούδησε χθες το One day in your life της Anastacia…Ο κλέψας του κλέψαντος…
    6.5/10 και το #11 μου στις 23 γνωστές μέχρι τώρα συμμετοχές. Οι επιτροπές θα το λατρέψουν ! Προβλέπω μια θέση γύρω στο 11 στον Τελικό!

  23. Τα τραγούδια που ξεχώρισα χθές ήταν
    1.Rebekka Thornbech – Your lies
    2.Bryan Rice – I choose you/One day in your life
    3.Glamboy P – Right by your side αν και λίγο υπερβολικός ο τραγουδιστής και βαριανάσαινε προς το τέλος, ίσως όμως το καλύτερο τραγούδι.
    4.Cliché love song
    5.Wannabe loved – καλύτερο από το Rise up…
    H 4η μου επιλογή κέρδισε!

  24. Einai auto pou leei o titlos tou..ena klise pop tragoudaki..den to thewrw asximo exei kati p s menei…to akousa mia fora k m meine me tin prwti..thes auto,thes to oti fetos einai diorganotria xwra de nomizo oti tha patwsei..tha ta paei opws pige k i souidia perysi…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ